Az emberek azért tüntetnek, mert a politikai ellenfelei még nem törődtek bele abba, hogy nem ők nyerték a választásokat – mondta Orbán Viktor a Napi Gazdaságnak adott interjújában, amelyben többek között szólt a fizetős M0-ás tervéről is, amelyről azt mondta, a megyei matricarendszer "megkíméli a magyarokat".

Orbán Viktor kormányfő szerint most állnak át a kampányüzemmódról a kormányzati üzemmódra, jóllehet az őszi önkormányzati választásokat követően már csak a kormányzati munkára összpontosítottak, a politikai közélet még felhevült tempóban zakatol.

Orbán: A megyei matricarendszer megkíméli a magyarokat

Orbán Viktor a Napi Gazdaságnak adott interjújában azt mondta, az utcai megmozdulások kampányhangulatúak, az intézkedéseket ért kritikák sem szakmai, hanem politikai indíttatásúak. "Az ellenfeleink még nem törődtek bele, hogy a következő három és fél évben a dolgok úgy mennek majd, ahogyan azt a választópolgárok eldöntötték", a kormány érvényesíteni fogja a programját és végigviszi Magyarország megújítását – fejtette ki.

A lap pénteki számában közölt interjúban elmondta, nem akarja kampányüzemmódban működtetni a Fideszt, a kormányt és az országot. Hozzátette: a kormánynak egyszerre kell harcolnia az ország szuverenitásáért és közben nyugalmat teremtenie. Hisz abban, hogy ez lehetséges, mert az országnak kiszámíthatóságra, stabilitásra, tervezhetőségre és nyugalomra van szüksége.

A kormányzati munka lényegéről kifejtette, a legfontosabb, hogy az intézkedések az embereket bevonva szülessenek meg. "A tapasztalatok szerint ugyanis abból csak baj származik, ha ez a mozzanat kimarad, mint ahogy az általunk távközlési adónak tervezett, végül internetadóként elhíresült vitában is történt" – közölte.

A miniszterelnök elmondta, meg kell védeni azokat az eredményeket, amelyeket a gazdasági szuverenitás kiterjesztésével értek el, ide tartozik a rezsicsökkentés, a munkahelyvédelmi akcióterv.

A célok között említette, hogy be kell fejezni a pénzügyi rendszer átalakítását, s meg kell közelíteni a teljes foglalkoztatottságot, amihez oktatási, szakképzési, családtámogatási döntések sora szükséges.

A vasárnapi zárva tartásról kifejtette, ez régi tartozása a magyar politikának, a vasárnapi munkára kötelezés vagy szorítás régi sérelem, s ez most orvosolják. Mint mondta, jelentős szervezett erők állnak szemben az emberek érdekével, ami nem is csoda, hiszen a tervezett lépés éves szinten mintegy 350 milliárd forint sorsáról dönt.

"Mindannyian tudjuk, hogy a magyar emberek azt viselik a legnehezebben, ha meg akarják nekik mondani, hogyan kellene élniük. (...) Mi pedig nem vagyunk sült bolondok, hogy meg akarjuk mondani az embereknek, hogyan is töltsék a vasárnapjaikat. Élni és élni hagyni, ez a mi politikai filozófiánk" – fogalmazott.

Aláhúzta, ha valaki vasárnap is dolgozni szeretne, és nem kényszer hatása alatt teszi, nem azért, hogy megtarthassa a munkahelyét, akkor ezt tiszteletben kell tartani. Az is igaz – tette hozzá –, hogy a modern ipari ágazatokban nincs leállás, ezért nem az egész nemzetgazdaságban indította el a kormány a vasárnapi munkavégzés tilalmát. A kellő időben és a szükséges feltételek fennállása esetén majd tovább lehet lépni – mondta.

A gazdaság helyzetéről kifejtette, Magyarország része az európai gazdasági térnek, amely stagnál. A kilátások sem túl fényesek, mivel a legfrissebb prognózisok szerint egy százalék körüli növekedésre számíthat átlagosan az EU egésze jövőre. Hozzátette, a brüsszeli döntéshozók keresik azokat az eszközöket, amelyekkel változtatni tudnak, s Magyarországnak is az az érdeke, hogy az EU megtalálja ezeket. Amit egyelőre talált, az nem tűnik elégségesnek ahhoz, hogy az európai térség gazdasága növekedési pályára álljon – fogalmazott, hozzátéve, megkezdték az unión kívüli piacok meghódítását, ehhez azonban idő kell.

Úgy vélte, jó lenne, ha kétharmad–egyharmad arányban oszlana meg az uniós és az EU-n kívüli országokba irányuló magyar export volumene. Meggyőződésünk, hogy 2018–2020-ra ez megvalósulhat, s a keleti nyitás jegyében a megtermelt termékek egyharmadát a világgazdaság dinamikusan növekvő piacain értékesíthetjük majd – közölte.

Az M0-ás körgyűrű fizetőssé tételéről azt mondta, annak egyes részei uniós kötelezettség miatt válnak fizetőssé, és csak egységes rendszert tudnak jól működtetni. "Olyan rendszert építünk ki, amely megkíméli a magyarokat. Ez a megyei matricarendszer" – mondta. Az autópálya-rendszert az ország európai uniós forrásból és mindannyiunk adóforintjaiból építették ki, ezért igazságos megoldás kell.

A magyar-amerikai viszonyról Orbán Viktor elmondta, Amerika Magyarország barátja és szövetségese, de Magyarország nem tagállama az Egyesült Államoknak. "Katonai szövetség, gazdasági együttműködés, politikai szuverenitás, ezt hívom én a mi "amerikai doktrínánknak" – mondta, hozzátéve, van egy "európai doktrínánk" is, ami elsősorban Európához köt. A geopolitikai szemléletmódban van nézetkülönbség köztünk és az amerikaiak között – közölte.

Arra a kérdésre, honnan értesült a kormány a Déli Áramlat projekt leállításáról, azt válaszolta, az orosz elnök bejelentése előtt a kormány sem tudott a fejleményről, Vlagyimir Putyinnal aztán két nappal később telefonon is egyeztetett a témában. Kifejtette, az elnök tájékoztatta a döntésről, s figyelmébe ajánlotta a törökországi gázszállítási lehetőséget. Azt is hangsúlyozta, hogy a projekt "leléptetése" nem Moszkva felelőssége, hanem az unió és Bulgária magatartásának következménye – mondta a miniszterelnök.

Új megoldást fogunk keresni, hogy enyhítsünk az ország energiafüggőségén – jelentette ki Orbán Viktor, hozzátéve, egy stagnáló Európában, egy geopolitikailag kiélezett helyzetben, ahol közvetlen és aktív szerepet vállal az Egyesült Államok, olyan helyzetbe kormányozzák Magyarországot, hogy az ország is erősödjön és az emberek is eggyel előrébb tudjanak lépni. "A lehető legtöbb ember számára teremtsük meg a gyarapodás feltételeit. Ezért lesz a következő három év a higgadt, nyugodt és kiszámítható kormányzás időszaka" – mondta a miniszterelnök.

76 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bretagne
Ha "megkíméli" a magyarokat, akkor miért lázadnak az emberek, pártállástól függetlenül? Ne csodálkozzanak, ha ezzel a hülyeséggel újabb megmozdulásokat idéznek elő!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
silber13
Az Úristenek tőled, meg a hozzád hasonlóktól kellett volna megkímélni a magyarságot, de csak nagy lehet a mi bűnünk, ha ezt nem tette meg!
Toby
Bravó, ismét ott tartunk, hogy "nem a zemberek fizetik meg ! " Borkamenet nem lesz a magasabb pályadíjakért ?
bretagne
Ha "megkíméli" a magyarokat, akkor miért lázadnak az emberek, pártállástól függetlenül? Ne csodálkozzanak, ha ezzel a hülyeséggel újabb megmozdulásokat idéznek elő!
simmering73
A magyarokat az kímélné meg, ha már rács mögött lennétek.
silber13
"A lehető legtöbb ember számára teremtsük meg a gyarapodás feltételeit." Ezeket az embereket természetesen te jelölöd ki személyesen! Ugye Belisarius uram!?:-)))))
Fradigege
Elképesztőőőőő!

A megszorítások ideje lejárt. Nem vezettek eredményre. Tehát fizess Magyar! Megvédjük Magyarországot a ingyen levegőtől. A fingásért is fizetni fogsz Magyar! Járda használati díj, fű adó! Avar adó! Eső és napsütés adó! Ausztráliát felfedezték adó! Etna kitörési adó! Az oroszlánok élnek adó. Elefántról hallottunk adó. Aki lát egy verebet fizetni fog. Szúnyogcsípési adó. Van még!
rakoczi
Az ebből remélt összeg 40 milliárd forint, amit a lakosság fizet be!!!... És van a pofáján bőr azt mondani, hogy ez megkíméli a magyarokat az eddigi ingyenesség helyett !!! Tényleg hülyének néz ez mindenkit ???!!!
JAJMÁR
Saját magát akarja meggyőzni? A magyarokat, vagyis minket, nem tud . Nekünk tapasztalataink vannak.
De én is mondok egyet: a tüntetők azért tüntetnek, mert elegük van ! Ebből a kormányzásból van elegük, Akár érti, akár nem!
Csizmás Kond
Azt azért senki ne feledje, hogy a műútakat valamikor valaki azért építette, hogy az jövedelmet termeljen neki. Ma is ugyanígy van. Az, hogy azok használatáért fizetni kell csak ti csodálkoztok.
Nem azon kéne filózni, hogy mennyi a matrica ára, hanem inkább azért, hogy olyan törvényeket, rendeleteket hozzanak ami kötelezi a teherforgalmat a lakott területek elkerülésére.
...na de ez eszetekbe sem jut a angy bégetésben.
JAJMÁR
@Csizmás Kond: 10:08 Az építtető nem ingyen épít, nem kell, hogy az út neki jövedelmet termeljen. Nem "magánút", de nyilván karban kell/ene tartani.
Tudsz arról, hogy nálunk építik a legdrágábban az utakat? Tudsz róla, hogy a benzin árát 50 % adó terheli?
Tudsz arról, hogy a mi útjaink nem jobbak, inkább rosszabbak az eus átlagnál?
Következtetés ???
Csizmás Kond
@JAJMÁR: Az útadókat pedig nem illik összekutyulni.
Minden útat valami formában karbantartanak, viszont a gyorsforgalmi műutak az direkt fizetősnek vannak kitalálva és itt épp azért jajveszékel mindenki, hogy fizetnikell egy olyanért ami természetes.
coyote3
Nekem megütötte a fülem az , amikor ez a kis nyomorult csepreghy a gyorsforgalmi utakat említette... Jól sejtem , hogy ebbe a kategóriába beletartoznak azok a kétszer két sávosok is, amelyeket most olyan nagyon építenek a haverok EU-s pénzből? Mert akkor nagyobb a baj, mint ahogy azt sokan gondolják...
nezelodo
Nem emlékszem, hogy megkértem volna a min. elnök urat, hogy ilyen mélységig törődjön velem. Más sok mellett a tíznapos autópálya matrica bevezetésekor sem kértem a gondoskodását. Nem hiszem, hogy volt épeszű választó, aki kérte volna a végre "megszűnő megszorítások" során a 27 %-os ÁFÁ-t, a bankadót a telefon és közműadót, az élelmiszer biztonsági adót, a megemelt járulékokat a pénztárgépcserét, a magánnyugdíjpénztárak meglopását, a felemelt jövedéki adót, de még a pálinka szabadságharc nélkül is meglettem volna. Az meg egyenesen felháborító, hogy önkormányzati szinten számon tartják, és el is mondja a marhája, kinek milyen a politikai nézete, lefordítva tudják ki nem fideszes. Ezért összefoglalom a számtalan galádságuk elszenvedése után nem tartok igényt a jótéteményeikre.
Hellcat
@Csizmás Kond: Látom nagyon nyalod a fidesz seggét. Van adó a benzinben, most meg még kidobnak még 1 adót az utakra. Az újabb adó az újabb adó akárhogyan is magyarázzátok :D Ja egyébként megsúgom, hogy a fidesz az e-útdíjjal gyakorlatilag rákényszeríti a teherforgalmat a lehető legrövidebb útvonal használatára. Milyen elkerülésről beszélsz te itt már megint? :D Ha csak elterelő hablatyot tudsz írni mint tegnap akkor inkább kímélj meg :)
nyanya001
Nem csodálkozom, hogy ekkora baromságokat hablatyol az Orbán ,
hiszen a hereverő semmirekellő Habony a tanácsadója, aki ki tudja miből, de úgy él, mint egy nábob !
nusika
"Orbán: A megyei matricarendszer megkíméli a magyarokat"- a pénztől!
nemkati
Az embernek, aki soha nem hazudik, ebben az interjúban egyetlen igaz mondat se hagyta el száját, akárhogy is nyalogatta. Régen sújtotta ekkora csapás a magyarokat, mint ez a kormány, de főleg mint 0rbán.
zöldszem
Nekem már régóta Ady mondatai jutnak eszembe, több mint száz éve írta a magyar sorsról:.." Itt ebben a kis szerencsétlen országban a segítség nem azoké, akik segítségre szorulnának, de a bilincs sem azoké, akik megérdemelnék. Itt a hazugság, megalázkodás a butaság az enyhítője az élet kínos terheinek.I" Amíg a butaság, a közömbösség, a tunyaság, a megalázkodás arat, addig várhatunk a Messiásra.A jog, a hatalom a pénz nem a népet fogja szolgálni, hanem mindig új urait.
levi
"Az emberek azért tüntetnek, mert a politikai ellenfelei még nem törődtek bele abba, hogy nem ők nyerték a választásokat – mondta Orbán Viktor."
Érdekes, én sehol nem láttam a jobbikért vagy az mszp-ért tüntető embereket.
Most is csak meg akar vezetni...
Manhattan
Egyetlen előnye ennek az agyament ötletnek, hogy végre azok is felébrednek fideszes mély álmunkból, akik eddig nem.
Csizmás Kond
@Hellcat: Nem látod csak képzeled...úgy mint mindent...ez pedig nem erény.
pbalage
nem semmi ez az Orbán csávó, egyáltalán nem röhögi el magát, a többi párttárs pedig nem mer röhögni a f@szságain.
A nemzetközi helyzet egyre fokozódik, elvtársak!
JAJMÁR
@Csizmás Kond: 10:21 Most éppen az elkerülő utakról van szó, és a Bp-i körgyűrűről, aminek épp az a lényege, hogy ne a településeken haladjanak át a járművek, és egyáltalán, ne kelljen a dugóban ücsörögni. Ezzel a sok szempontból fontos céllal is szembemegy ez a javaslat.
(A másik, hogy egyáltalán nem bízom abban, hogy ez a kormány a befolyt pénzt majd az utakra fordítja. Inkább hiszem el, hogy cipőpucoló berendezéseket vesz rajta.)
Csizmás Kond
@JAJMÁR: Akkor nem egyről beszélünk...:)
zöldszem
Ma, dec.14. van! Január 1-én bevezetik! 16 nap alatt, hogy fogják tudni megoldani az ellenőrzést. Szolgálunk és büntetünk??? Vagy már előre (április) felszerelték a kamerákat, legyártották a matricákat??? Előre megtervezett adó??? Fiúk, nem ezt ígértétek!!!
Mobil123
""Mindannyian tudjuk, hogy a magyar emberek azt viselik a legnehezebben, ha meg akarják nekik mondani, hogyan kellene élniük" - Pont azt csináljátok b+!!!
Toby
"Az emberek azért tüntetnek, mert a politikai ellenfelei még nem törődtek bele abba, hogy nem ők nyerték a választásokat"

Világos, mint a Nap !
Azért tüntetnek 2014-ben többször és folyamatosan, mert 2010-től, 2014-ig elégedettek voltak a rezsimmel, nem tüntettek, de 2014-ben eszükbe jutott a zembereknek, hogy a baloldal vesztett és ezt sem a baloldal, sem a tüntető tömegek nem viselik el !

Na, orbán, mára már te sem hülyülsz tovább !
papa.49
Hazugovics NE KÍMÉLJÉL MINKET, HÚZZÁL MÁR A TAKNYOS 3.14. ba!!!
moiszikf
Ilyen ez a "demokrácia" bicikli! Emmútnyócévig balról szopatnak, emmútnyócévig meg jobbról.
Na, de ha egyszer erre van igény...
Desischado
"Az emberek bevonásával történik...", hazudsz, te csuti rém! Hát én nem emlékszem rá, hogy azt mondtam volna, hogy vegyék el a segélyt, vigyék le a közmunkásbérrel együtt drasztikusan! Ez miről vartyog itt?! Ennyire meg van már hülyülve?! Az egész interjú egy nagy rohadt hazugságcunami! Nekem nem azért van elegem, mert nem az MSZP nyert, nekem BELŐLÜK VAN ELEGEM, DE NAGYON!!!
Hellcat
@Csizmás Kond: Na ez aztán az érdemi válasz :D Védjek csak a fidesz újabb sarcolásait. Magadat járatod le :D Te vagy itt az egyik legnagyobb idióta komolyan mondom. Körmöd szakadtáig véded a qrbánt ha valaki pedig erősen érvel akkor egyből elterelő keszekusza szövegekkel válaszolsz vagy csak ilyen semmitmondó akármivel mint nekem. :D Vitaképtelen fidesznyik vagy te is akár mit is fogsz nekem ide hablatyolni!
Csizmás Kond
@Hellcat: A hablatyolás az amikor látatlanba állítasz valamit...mint ahogy te teszed.
Az hogy kit védek ugyanannyi jogom van mint neked...miért kéne a te nézetedet osztanom ?
Mások az elveink és mások a nézeteink, ezt nem tudod megemészteni és az egylövetűség, hogy csak a magad igazát ismered el.
...és még azt képzeled demokratikus vagy...:)))
csetere
@Csizmás Kond: Nem emlékszem pontosan a szövegre, csak a lényegre, de az M 0-ás építésekor gyakran láttam a táblát, melyen az volt kiírva, hogy a mi pénzünkből nekünk épül.
csetere
@rakoczi: Kb. ennyit vert el Matolcsy, aki ingatlanközvetítőt csinált az MNB-ből.
Hellcat
@Csizmás Kond: Imádott királyodnál mindenképp demokratikusabb vagyok :D Egyébként te hablatyolsz csak itt meg a fidesz. Azokra a dolgokra amit felhoztam tényként még mindig nem válaszoltál mert képtelen vagy. E- útdíj, emelkedő benzinár, és most még ez az adó is. A megszorítás az megszorítás. A fidesz se tudja már mit hazudoznak össze vissza. A drága qrbánod kijelentette, hogy mivel az út EU-s támogatásból is épült ezért kell megadóztatni...jól ráfogta az EUra ezt is...aztán egy másik fideszes később azt mondta hogy minden szakaszt megadóztatnak KIVÉTEL azt ami EU-s pénzből is épült mert azt nem lehet. Na ki hablatyol?
Csizmás Kond
@csetere: Nát persze hogy nekünk..is...ha fizetünk a használatáért.
Csizmás Kond
@Hellcat: Ha úgy akarod, hogy komolyan vegyelek akkor próbálj meg úgy viselkedni. Az ilyen képzelődés vagy mások utáni feltételezés csak a megitéléseden ront.
Mondj olyant amit pontossan tudsz vagy kérdezz de ne állíts butaságot.
Minden útdíj üzlet legyen az az ábécé bármely betűjéről elevezve. Az uniós pénzből építkezni pedig azt jelenti, hogy az egy körülhatárolt keret amiből csak az előírt dolgokat szabad kivitelezni.
a megszorrítás pedig megszorítás, és csak azután nevezd Orbánt az én valamimnek ha a mostani magyar politikai palettáról egyet os meg tudsz nevezni aki a jelen pillanatban jobban tudná csinálni, különben minden szavad csak hablaty.
nemjoezigy
@Csizmás Kond: ma, 12:21
na figyelj: bárkit, akár az utolsó hajléktalant kifürdetve, felöltöztetve odaállítanánk kevesebb kért okozna az országnak és a népnek mint ez az orbán.
Persze itt nem lehetne megállni, mert akkora államtitkári, (miniszteri), tanácsadói szint van, hogy azokat is vagyonelkobzás terhe mellett el lehetne, el kellene zavarni.

Visszatérve az útdíjhoz: én jónak tartom a megyematricát, ha a városok környéki területeket kivennék belőle, ahogy eddig volt. Így valóban (végre egyszer) a nép érdekében tenne ez a rablókormány.
Ezt egészségvédelmi, környezetvédelmi és forgalomszervezési okok is indokolnák.
nemjoezigy
kért okozna=kárt okozna (elnézést mindenkitől, de az indulat)
És még valami: meg kellene nézni a tetszikek számát. Te sokat írtál nem kaptál más sokat kapott
Jó lenne az árnyalási lehetőség, legalább a nem tetszik. De jobb lenne skálával pl 1-10-ig.
Csizmás Kond
@nemjoezigy: Na figyu...gondolom te ki vagy mosakodva...állj oda.
Nemjóezígy haver amikor csak a pofikánk jár de tettekre nem vagyunk képesek.
Legelőre is azt írtam, hogy minden telepölést el kéne zárni a teherforgalom elől és akkor senki sem panaszkodna és az útadóból is több folyna be.
...ja és a tetszik...hát az nem érdekel...nem azért írok hogy te vagy más élvezze.
nemjoezigy
@Csizmás Kond: "...ja és a tetszik...hát az nem érdekel...nem azért írok hogy te vagy más élvezze."
Vettük észre. De a jobbítás szándéka sincs az írásaidban, mert neked így jó ahogy van. Te egy haszonélvezője vagy az orbáni diktatúrának.
Legyél boldog.
Csizmás Kond
@nemjoezigy: Ha nem tudnám hogy csak a szájadat téped elsírnám magamat a butaságaidon.
Miféle jobbítási szándékról karattyolsz ? Én kell jobbitsak ?...vagy netalán Te ?
Te még az okafogyott marxista dumákban élsz vagy mi a nyavalyáról beszélsz ?
Hellcat
@Csizmás Kond: Te már megint csak terelsz és vakítasz. Arra válaszolj amit írtam. Kit érdekel az EUs támogatás felhasználása. Nehéz a szövegértés? Na várj segítek. Pénteken reggel a rádióban a qrbán ráfogta az EUra az adó kivetését aztán a tvben egy másik fideszes a szöges ellentettjét állította. Írtál valami maszlagot is hogy elkerülők kellenének. Megsúgom neked hogy amióta a cigánypáva bevezette az e-útdíjt azóta a teherforgalom a lehető legrövidebb úton közlekedik...nincs pénz kerülgetni...így viszont kárt okoznak mellékutakban sokszor. Olyan dolgokat védesz amik önmagukat is arconköpik. A benzinárban is több mint 50% adó...abból nem tudnak az utakra költeni? ...persze te már biztos nem emlékszel arra mikor 260 forintos benzinnél a qrbán verte az asztalt, hogy a kormány azonnal csináljon valamit...most picit drágább a benzin és a kormányod éppen még nyomja tovább a megszorításokat. Majd ha tudsz rendesen válaszolni akkor szólj, amíg csak terelsz addig nem érdekel a mondanivalód.
Hellcat
@Csizmás Kond: Egyébként meg aki haverok helyett szakemberekre bízza az ország dolgait ás már kapásól jobb mint a qrbán...és ehhez még talán diploma se kell csak józan ész. Ha én csak a párt arca vagyok, egy propagandafigura, akkor legalább annyi eszem lenne, hogy a nehéz részét olyanra bízom aki ért hozzá.
Csizmás Kond
@Hellcat: megpróbálok rövid lenni...nem érdekel a süket dumád !
..még a hátam is libabőrös lesz amikor ilyen vakdumás dogmát kell olvassak.
...ne haragudj de nem pártgyülésen vagyunk, az ilyen dolgokat hagy a családon belül, de ha velem tárgyalsz írd meg a véleményedet és hagyd a francba a szövegelést.
...és ne is próbékozz mert nem fogsz meggyőzni...ahhoz sokkal korábban kellett volna szüless.
Boszi27
@Hellcat: " belegabalyodtak a hazugságba, mint majom a házicérnába" nyanya001-től az idézet. Nekem nagyon tetszett. :)
nemjoezigy
@JAJMÁR: @Hellcat: @csetere: nem érdemes ezzel a macskával párbeszédet folytatni, mert olyan mind-ha kútba kiabálna az ember!
Megakadt egy szinten és onnan se előre, se hátra. Számára első a fidesz.
m.macskosz
@Hellcat: @nemjoezigy: Kitartóak vagytok.
Én már rég feladtam, hogy észérvekkel hassak
csizmáskondra.
Fölösleges.
gibgab
Ilyen logika alapján bármilyen és bármekkora adóról el lehetne hitetni, hogy az nekünk nagyon jó, és hogy honatyáink és -anyáink kizárólag a mi érdekeinket tartják szem előtt, amikor megszavazzák. Ilyen logika alapján a népnyúzás felmagasztosul. Na ennyire hülyék azért nem vagyunk!
Dr. Felipe
Kokain vicctor kábítja a fideSS muzsikokat rendesen. Aztán még ez akarja kiszorítani a drogmaffiát. Ez az év vicce.
csetere
@Csizmás Kond: Az utakat a befizetett adónkból és a benzin árában levő útalapból fizették ki. Vagyis a mi pénzünkből!
Csizmás Kond
@csetere: ...naqgyon beléd sujkolták a mi pénzünket...ez már elavult duma. Az a tied ami a kezedben van, sokszor még az sem. Az amit adóba fizetsz az soha nem volt a tied és soha nem is lesz.
A benzin ár is benzin ár, az hogy veled és sokakkal lenyeletik a drágításkor előadott rablómesét azért vess magadra de nagyon ne hangozdtasd mert szégyen.
Csizmás Kond
@m.macskosz: Az érvekhez több kéne az ilyen lapos egyszólamű meséknél...
Hellcat
@Csizmás Kond: Ha nem bírod ne olvasd! Fegyvert fognak a fejedhez, hogy ide jár kommentelni? Kétlem. Látom szenvedsz az igazságtól, szóval kíméld meg magad és minket és hagyd abba a szövegelést. Köszi.
silber13
@Csizmás Kond: Nálad teljesen mindegy ki mivel érvel, te dafke az ellenkezőjét állítod, vagy elkanyarodsz, finoman szólva, nem szép dolog az hozzáállásod.
Csizmás Kond
@Hellcat: ..csak nehogy felfőzd a vizet...:)
Az idejárás nem azt jelenti, hogy egyszólamban kell dudoljunk...ez csak néhányatoknak célkitűzés. Én a saját elképzeléseim szerint formálom meg a véleményemet ha tetszik ha nem. Azt a butaságot, hogy ne lehessen veled vay valakivel szembe ellenvéleményt formálni nekem ne próbáld beetetni. Nem érdekel ki vagy, mit vallasz vagy hogy patkó van-e a lábadon vagy csizma, de téged se zavarjon ha különbözik a véleményem.
...és ne köszönd, még adok ha kell...:)
Csizmás Kond
@silber13: Annak az a véleménye nekem meg ez...mit nem értesz ?
csetere
@Csizmás Kond:Velem nem lehet semmit megetetni, mert pénzüggyel foglalkozom 34 éve. Annak a pénznek amit az adózók befizetnek az adózókhoz kellene visszajutnia valamilyen formában, lehet ez eügy, iskola, stb. A benzinárt meg mindenki szívja te és én is. A rablómesékben nem hiszek-csak rablók vannak.
Csizmás Kond
@csetere: Az adó az egy olyan szükséges rosz ami nélkül soha nem működött semmi de folyton ellene zúgolódunk. a benzinár meg a ráfogott vagy drágításként hozzácsatolt töblet egy elhazudott társadalomvezetés műve. Az ilyeneket azokon okon kéne számon kérni, akik azzal etették be a jónépet, hogy nem útadót fognak bevetni hanem fizessenek azok akik benzint vesznek mert azok használják az autót és az útau...de épp ők nem fizettek semmit mert szolgálati autókon furikáztak...
csetere
@Csizmás Kond: Ezt kellene megszüntetni. A szolgálati autót csak munkaidő alatt lehessen használni. A bérletet vegyék meg maguknak, úgy mint mi. Ha utazom, nekem kell megvenni a matricát. Mindent ingyen kapnak és most már bármekkora lakást lehet nekik bérelni. Ha ez ellen fognak tüntetni, velem együtt sokan lesznek az utcán. Nem az adóval van bajom arra szükség van, csak nem jó célra használják fel, hanem a saját zsebük megtömésére.
Hellcat
@Csizmás Kond: Nem az a baj, hogy nektek más a véleményetek mint a miénk, hanem az, hogy ha hülyeségeket állítotok és mi megcáfoljuk tényekkel akkor kifakadtok és elkezdtek szitkozódni, meg kommunistázni, libsibolsizni stb. Fújjátok a párt propagandát ész nélkül. Ha valami nem tetszik akkor meg kiborultok és jön ez a szánalmas vergődés amit produkáltál itt nekem. Te nem bírod elviselni amit én írok én meg nem bírom elviselni ha hülyeségeket írsz. Ennyi az egész.
Csizmás Kond
@Hellcat: Ne fokozd a hülyeséget...a többesszám használata csak azt bizonyítja, hogy te ismered a környezetedet viszont arról fogalmad sincs ki lehetek én...próbálkozz valami értelmeset produkálni.
Hellcat
@Csizmás Kond: Tudom ki vagy te...egy buta troll aki képtelen rendesen válaszolni. Téma lezárva. Minden jót.
Csizmás Kond
@Hellcat: ...szerintem csak azt tudod, hogy butaságokat kell írj, ...mert egyebet nem tudsz...
bakegya
NE KÍMÉLJEN RÖVIDPÓRÁZON NEMZETMEGVEZETŐ VICCTORKA MENNYI AZ ANNYI FELCSUTRA-DE A CINEGÉBE IS DISZPONÁLVA!!!Fel fogok ajánlani egy igen jelentős összeget-amerikai dollárelszámolással-hogy tekintsen el ettől a 2015 Január 01-re rászervezett ÚJ ÉVI meglepetésszerű UTONÁLLÁSTÓL!!!
bakegya
Emberek,adakozzunk , ha kérhetném-A JÓKEDVŰ ADAKOZÓKAT A REFORMÁTUS ISTEN SZERETI-hogy össze ne dőljön a fityiss-kereszténynéppártoló hatalom összeesketett érdekszövetsége...A PÖRSÖJT MÉSZÁROS -ÉS LÁZÁR FŐPÉNZTÁROS KEZÉHEZ! -KÉRHETNÉNK DOBNI AZ EU-BÓL IS A MARADÉKOT...VICCTOR VEZÍR KÍNÁBA ÉS ONNAN MOSZKVAI MENNYBEMENETELÉRE...
Grafix69
Igen megkíméli a magyarokat a pénz cipeléstől, gazember.
1magyar
Az elkerülő utak megadóztatása bűn, az emberek egészsége elleni tett.
papa.49
Hazugovics te jó vagy barátnak, mert ellenségre már nincs is szüksége az országnak, tűnj már el a bús 3.14.ba!!!
papa.49
A hazugovics már elfeledte az 1 bitjével mit is ígért a munkába autóval járóknak 2010. ben, és mi lett a sokadik sarc!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.