A nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes szerint teljesíthető az a cél, hogy a ciklus végére meglegyen az egymillió új magyar állampolgár. Erről Semjén Zsolt beszélt az MTI-nek adott interjúban, jelezve: év végére meglesz a 700 ezredik állampolgársági kérelem és a 650 ezredik esküt tett polgár.

Kitért arra is, hogy a honosításnál további szigorítás nem indokolt, kisebb korrekciók lehetnek.

A kormányfő helyettese azt mondta: kezdetben a külhoni kérelmezők mentek intézni a honosítást Magyarországra később a konzulátusokra, most már kihelyezett konzuli napokat tartanak, a diaszpórában pedig konzulok járják a magyar lakta városokat. A kérelmek száma számottevően nem csökkent – hangsúlyozta.

Szerinte annyira egyszerű az eljárás, amennyire a teljes biztonság mellett lehet.

Az esetleges visszaélésekről azt mondta: egyes államoknak nem tetszik, hogy területükön sok magyar van, akiket sikerül "a félig-meddig asszimilációs állapotból" visszahozni és identitását megerősíteni. Az ellenérdekelt politika sok esetben titkosszolgálati eszközökkel él, dezinformál, de ezzel együtt sokkal kevesebb a visszaélés, mint amire ennek figyelembevételével számítani lehetett. Kiemelte: akinek tudomása van visszaélésekről, annak feljelentési kötelezettsége van, ha ezt elmulasztja, ő is bűncselekményt követ el.

Semjén Zsolt arra a legbüszkébb, hogy a három nemzetpolitikai kérdésben teljes a nézetazonosság az összes magyarországi párt és a társadalom körében: a határon túli magyarságnak jár az állampolgárság, a szavazati jog és az autonómia.

2014-ben a környező országokban tartott választásokon mindenütt megerősödött a magyarság – mondta. A legnagyobb sikert a 
vajdasági magyarok érték el, gyakorlatilag megvalósult a kulturális autonómia, a nehézségek anyagi jellegűek, ami a szerb költségvetés állapotából következik. A vajdasági magyarság egységes és a Belgrádban is megkerülhetetlen – tette hozzá.

Semjén Zsolt korlátozott optimizmussal néz az új román államfővel való együttműködés elé, úgy véli, Klaus Iohannis szebeni polgármesterként nem sok érdeklődést mutatott a magyarság ügyei iránt. 

Szerinte a román elnök nem tagadhatja az autonómia legitimitását, mert ez Nyugat-Európában elvitathatatlan. Kitért arra, hogy a román belpolitikában a magyarellenességet ütőkártyaként használhatják. Példaként a Mikó-kollégiumot, a magyar himnusz éneklésért kiszabott bírságot említette.

A legnehezebb és legveszélyeztetettebb helyzetben a kárpátaljai magyarok vannak, kitéve a háborús helyzetnek és az ukrán nacionalizmusnak – mondta Semjén Zsolt. Jelezte: a magyar kormány mindenben segít az ottani magyarságnak, a téli fűtéstől kezdve a legelemibb ellátásban támogatja őket. Tudniuk kell, hogy számíthatnak a védelmünkre, van hová jönniük, ha lehetetlen állapotok alakulnak ki – emelte ki.

Szerinte Magyarországnak hasonlóan kell cselekednie, mint Izraelnek, meg kell védenie a diaszpóráját bárhol a világon.

Fontos eredménynek nevezte, hogy Brenzovics László, a KMKSZ elnöke bekerült a kijevi parlamentbe. Az a cél, hogy elérjék, legyen magyar választási körzet, de a mandátum megszerzése csak a magyarság egységével valósulhat meg, a két kárpátaljai magyar szervezetnek legalább választási időszakban együtt kell működnie.

Sikeresnek nevezte a szlovákiai önkormányzati választásokon elért eredményt. Szerinte reális az esély, hogy a Magyar Közösség Pártja visszakerül a pozsonyi parlamentbe, ami létfontosságú a magyarság képviseletéhez. Kifejtette, hogy helyi ügyekben ésszerű az együttműködés a Híd-Most vegyes párttal.  

Semjén Zsolt kiemelte a diaszpórának szóló Kőrösi Csoma Sándor programot, amellyel 100 fiatal utazhat ki a világ magyarságához. "A sokszor csak parázsló magyar identitás és magyar élet lángra lobbant", egyre többen találnak vissza a magyar identitásukhoz és ez magával hozza az állampolgárság iránti igényt – fogalmazott.

A miniszterelnök-helyettes, egyben a KDNP elnöke a kormánypártok népszerűségvesztéséről azt mondta: egy választás után mindig van egy "győzteshez húzás", vannak irreális várakozások, majd utána egyfajta természetes leporladás.

Szerinte most is ez látható. Ugyanakkor több kommunikációs hiba is történt, ezek között említette az internetadót, amiből nem kell presztízskérdést csinálni – mondta. A tiltakozásokat komolyan kell venni, a tiltakozásokat komolyan kell venni, párbeszédre van szükség -  hangsúlyozta.

Úgy látta: a tiltakozások legalább annyira szólnak az ellenzék ellen, amely ha életképes lenne, akkor képviselni tudná a tüntetők álláspontjait a parlamentben.

A jövő februári veszprémi időközi választás tétjéről azt mondta, hogy lényegileg már mindent elfogadtak, amihez kétharmadra volt szükségük, de ez a többség egyszerűbbé teszi a törvényalkotási munkát. A baloldal szerinte romokban hever, hiteltelen emberek tovább faragták a szocialista pártot, amely nem tudja a kormánnyal szembeni protest véleményeket és csoportokat "becsatornázni".

Az egyházfinanszírozásról kiemelte: soha ennyi pénz még nem jutott erre és a szükséges összeg jövőre is rendelkezésre áll. 

Elismerte, hogy vannak döccenők, és Erdő Péter bíborosnak abban is igaza van, hogy egyes önkormányzati intézményeket olyan felekezetek vettek át, amelyekhez tartozó ember nincs is az adott településen. Semjén Zsolt kész egyeztetni a nagy történelmi egyházakkal minden kérdésben, így az egyházügyi törvény módosításával kapcsolatban is.

110 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Grafix69
Ez nagyon fontos 1 millió állampolgár ,mint valami gyárban , elvtársak az 5 éves 4 éves tervet sikeresen teljesítettük . Minden adott ahhoz ,hogy a kiderült és valamikor kiderülésre kerülő lopásaink ,csalásaink miatt eltávozott 1 millió fidesz fan pótlása 2018 ra meglegyen . Az új terméket vegetatív módban szállítjuk , mentális képességeiknek saját csapdájában átadjuk Magyarbajdzsán miniszterelnökének aki tovább képzésre Hoffman Rózsika nép műveletlenségi miniszter kezei alá küldi FIDESZ fan képzésre. Éjjel pszichotíkus úton sulykolják beléjük a következő szavakat. Rezsicsökkentés, nem vagyunk gyarmat, jobban élünk, stb.
karma1
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
papa.49
Ennek egyetlen célja van pótolni az elvesztett szavazatokat, ,,kenetteljes majom,, addigra már régen ülni fogsz a hazugoviccsal együtt, mire lenne 1 millió új seggnyalótok, a bukfenc után úgy is meg kell változtatni ezeket a törvényeket, pl. a kettős állampolgárok nem szavazhatnak itt, oszt. jónapot...
karma1
@papa.49: A profeta szoljon Beloled, hogy ulni fognak! (jobb esetben...)...:o))))
darwin
Eddig egymillió új munkahelyről volt szó!Vagy egymillióan elmennek gyesre 30000-ért és kész a munkahely?
Elmebetegek.
köhögő bolha
A molyfing pártocska elnököcskéje foglalkozhatna az itthon élő ,kb. 3 millió éhező régi állampolgár sorsával is!
papa.49
@karma1: Azt rengeteg szemétséget nem lehet avval lezárni hogy kinyírják őket, DOLGOZZANAK FIZIKAI MUNKÁT, hogy legyen tűzrevalójuk, ( gyűjtögessenek gallyat, lócitromot stb.) a zabálnivalót a saját kezükkel termeljék meg, és nincs semmi extra lakás, se egyéb, gürcöljenek halálukig...
magyarbakancs
"Semjén: teljesíthető cél a ciklus végére az egymillió új magyar állampolgár."
Persze,hogy cél mert féltitek a hatalmatokat Semjén elvtárs.
Senara
Semjén: teljesíthető cél a ciklus végére az egymillió új magyar állampolgár...Csak egy megjegyzés !Erre kaptatok felhatalmazást , egy millió ingyenélőt rászabadítani az országra ? A hazaiak kárára kapnak orvosi ellátást , nyugdíjat , gyest, iskolai támogatást , ingyenes utazást ! A HATALOMÉRT SEMMI NEM DRÁGA NEKTEK HAZAÁRULÓ harácsolós banda .
magyarbakancs
@papa.49: Boldogan foglalkoztatnám a Fidesz elvtársakat.
Nagyon nagy meglepetéseket tudnák nekik okozni.
Mind megérdemelné ,hogy meg tudja mi az a szegénység és a nélkülözés.
szaboria1
Semjénke az mikor jut eszébe, hogy itthoniakat kell előbb jobb helyzetbe hozni. Mivel tud lovagolni akkor pattanjon fel a lovára és menjen az országot megismerni mert ezek szerint nincs tisztában hogy élnek az úttalan utakon élők.
soljanka
"... teljes a nézetazonosság az összes magyarországi párt és a társadalom körében: a határon túli magyarságnak jár az állampolgárság, a szavazati jog és az autonómia."

Nem Zsóti, nem vagyunk nézetazonosak mert szerintem nem jár.
Így viszont nem mondasz igazat. De ezt meg már megszoktam.
1magyar
Majd az lesz a szép amikor a pénzért vett állampolgárságú x y eredetű gazdagok bekerülnek kormányba és nem az ország érdekében döntenek, ahogy ezek sem.
silber13
Ki hatalmazott fel és ki jogosított fel arra, te klérus gyalázata, hogy önhatalmúlag turmixot csinálj az ország lakosságából+? Netán a hibbant főnököd, vagy a bennnetek élő hungarofóbia? Köpedelem egy féreg vagy! A csokoládé zabálás helyett egyszer a büdös életben normális dolgokkal foglalkoznál!! A szegénység és a gyerekéhezés az neked, te szemforgató felkent pojáca smafu? Az nem is létezik?? Szégyelld magad!!
bakegya
Az USA -polgáraiból-hányat szavaztattok ide be-ott is semjénájtatatos orbánbérenc,te celebrálod a toborzót?-vagy esetleg a tökös püspök mivel a román mandátuma már lejárt?
lópicigáspár
@papa.49: Erre gondoltam én is, ami elment a vámon, behozzák a réven! Csakhogy van még egy kis idő a szavazásig, addig fenn tudják tartani a jöttmentek jólétét a hazaiak rovására? Akkor lesz csak nagy baj!
Senara
Semjén: teljesíthető cél a ciklus végére az egymillió új magyar állampolgár.. Mellesleg ki tudja ellenőrizni tényleg annyi ? Mindent megmutyiztak már , a választás miért ne ? Azt kiszámolják hány átjelenező kell a nyeréshez , akkor országos szinten is megteszik !
volvós
Csuhás Zsótika !!
A TESCOBA vadiúj gerinc érkezett !!!
Toby
A hazai híveknél nyílik a csípás, ezért exportálni kell a szavazókat - igaz, Tömjén ?
Te kis kereszt-tény de-mókás csávó !
Grafix69
Látom nagyon felkaptátok a témát , érdemes is mert ekkora dőreséget ,álszent maszlagot még egy ember sem követett el mint ez a senkiházi feltörekvő csuhás. nem veszi észre ,hogy elmennek az emberek a várból, nem látja ,hogy idegen országok jobban képviselik az emigrációba kényszerült Magyarokat , akár anyagi akár erkölcsi értelemben mint az elrabolt cigányok által képviselt 1000 éves Magyarország? Nem érzik azt ,hogy mindenki elmegy aki nem akar éhen dögleni és mindenkit szívesen vesznek a világ bármely pontján aki valóban dolgozni akar.? Nem érzi annak jelentőségét ,hogy a nagy Magyarországról elszakadt magyarok jelentős többsége nem kívánkozik haza mert a saját országa elvesz tőle mindent és oda adja a külhonban élő magyarságnak szétszakítva ezzel az amúgy is gyenge lábakon álló nemzetiségi migrációt. Mit akar ez a paraszt ? Azt akarja ,hogy ajnározzák amiért külön jogokat élveznek azok akiknek a mai Magyarországhoz vajmi kevés érdemi hozzá állásuk van? Megosztva a nemzetet egy semmirekellő álszent ingyenélő agyament utópisztikus gondolataival. Az Isten verje meg mindezért .
tivoli
A magyar lakosság azon részének, akik külföldön képzelik el a jövőjüket, milyen remek lehetőségei adódnak Ausztriában, Németországban, az Egyesült Királyságban, stb. Tehetséggel, szorgalommal igen szép karriert futhatnak be, vagy ha azt nem is, a jobb megélhetés biztos.
Namármost. Ezek helyére éppen elfér az a millió határon kívüli, aki magyar állampolgár akar lenni.
A migráció fénykorát éljük.
volvós
"...Kiemelte: akinek tudomása van visszaélésekről, annak feljelentési kötelezettsége van, ha ezt elmulasztja, ő is bűncselekményt követ el..."

Zsóti föcsuhás !!! Nagyon jó lenne, ha ezt a törvénycikket közölnéd
a kormány minden tagjával, a belügy, külügy és a NGM, a MNB,
a NAV vezetöivel !!! Itt elárultad Magad, TE senkiházi !!!
Kapsz majd a csúti vezértöl a nyálas pofikádra nagyot !!
eszegfu
Az is teljesithető cél: a ciklus végéig ne vegyél levegőt!
balambér
Úristen! Ebben a mocsodék kormányban egyre több az elmebeteg, köztörvényes!
Miket nem találnak még ki ezek, hogy egyre többet és többet lopjanak és - szerintük - egyre tovább maradjanak hatalomban?
Ezeket az állampolgárságokat kizárólag a saját érdekükben osztogatják. Hasonszőrű bűnözőknek euróért (ami megy a cimborák offshore számlájára) a népnek meg szavazatért és egy kiló krumpliért.
Mi van ebben az országban? Drogteszt, büdösbogár és amerikabérenc, felesleges kaparékoknak nevezett tüntetők, negyedik világháború, internet bénítás, időnként el-el tűnő gyanús körülmények között elhunyt emberek... Ez valami őrület. Ezek egytől egyik nem normális egyedek. Gerinctelen, cinikus, mocskos, elmebeteg, kártékony, hatalom és pénzéhez csűrhe.
papa.49
@magyarbakancs: Remélem a ,,gonosz,, nem csak a mesében kapja meg méltó büntetését...
Legyél nyugodt eszembe jutnának azok a szívatások amiket átéltem ,,kopasz,, koromban '68. nyarán...
Mobil123
Hülyének születni kell!!! Igaz te agyalágyult!!! ? Az 1 millió az adófizetőt is jelent vagy csak seggnyalót, eltartottakat? ( lásd: ukrán állampolgárok nyugdíja !!)
lópicigáspár
@tivoli: Kihagytad a mondandód végéről a lényeget! ... magyar állampolgár akar lenni... de dolgozni nem akar, az őket megillető támogatásokat felveszi és a magyar útlevelet ugródeszkának használja a nyugat felé úgy, hogy egy kumma szót sem tud magyarul!
nusika
" Klaus Iohannis szebeni polgármesterként nem sok érdeklődést mutatott a magyarság ügyei iránt. "
- kérdezném tisztelettel Semjén úrtól, hogy ezt a kérdést miért nem teszi fel a kormányak is, ha nem fideszes polgi van( pl. Tétényi Éva), akkor ellehetetlenitik a város vezetését, ők nem magyarok?
papa.49
@Mobil123: Ilyen ,,pózai dolgok,, nem jutnak a ,,kenetteljes majomnak,, az egy árva bitjébe...
tivoli
@lópicigáspár: ma, 11:55
Mondhatnám, hogy szándékos volt?
Hány, de hány magyar állampolgár megy ki nyugatra munkanélkülinek nyelvtudás nélkül? Mert nem mindegy ám, hogy itthon nem dolgozik vagy például Angliában, mert ott sokkal bőkezűbb a szociális ellátás.
lópicigáspár
@tivoli: Az angolok már felébredtek, aki nem dolgozik, nem is eszik!
tivoli
@lópicigáspár: ma, 12:06
Engem is arra tanítottak a nagyszüleim, pedig nem is voltak Angolok :-))
bencemacska
"Semjén Zsolt arra a legbüszkébb, hogy a három nemzetpolitikai kérdésben teljes a nézetazonosság az összes magyarországi párt és a társadalom körében: a határon túli magyarságnak jár az állampolgárság, a szavazati jog és az autonómia."

Én meg azt üzenem neki, karácsonyi ajándékul - és mindenkinek, aki ezt az elvet vallja - amit az angol misszionárius a kóbor apácáknak!!!
bencemacska
@bakegya: Hát az most nem a Fidesz EU parlamenti képviselője?
Dr. Felipe
Tömjén elvtárs. Meglehet a ciklus végére a százezer lámpavas is.
bencemacska
@volvós: Hogy építed be egy hámozott gilisztába?
coni
Nehéz elképzelni, hogy tömegek tolonganak hogy Mo.-on éljenek amikor azok akiket minden (család, nyelv, emlékek) ideköt, menekülni kényszerülnek.
Dr. Felipe
@tivoli: "Ezek helyére éppen elfér az a millió határon kívüli, aki magyar állampolgár akar lenni.
A migráció fénykorát éljük."

Most megint mellélőttél, ugyanis az "újmagyaroknak" eszük ágában sincs ide költözni. Hogy fizessék a söralátétnyi adókat? Még mit nem. Ők csak küldik borítékban az előre kitöltött szavazócédulákat, vicctorék legnagyobb örömére. A maffia ezt is jól kitalálta.
bretagne
Esküszöm, nem normális. Az egyiknek csak a rezsicsökkentés a fontos, a másiknak a kettős állampolgárság, a többinek meg az összes nemzeti dolgok. Miért nem a kormányzás jobbításán törik a fejüket???
coyote3
Mi lenne, ha a beígért 1 000 000 munkahellyről beszélne ez a f...szfej? :)
kopeba
Mekkora ...nem akarom megsérteni egyik állatot sem.
bencemacska
@tivoli: ma, 11:18

DE nem jönnek ide, nem dolgoznak itt, nem adóznak itt, nem adnak egy pohár vizet, ha rászorulok! CSAK eldöntik azt, hogy engem ki szipolyozzon ki. Annyira hülyének néznek, hogy még a gazembereket is ők választják ki számomra, az én pénzemen!!!
mariaberta
És honnan importálják őket? Azerbajdzsánból, Kínából, Romániából vagy vagy???
mariaberta
Ja, és itt fognak adózni? Mert nekik lesz munkájuk?
Macskaszem
@coni: Egyáltalán nem nehéz elképzelni, mert 80 ezres nyugdíjakat, orvosi ellátást stb. kapnak nálunk, aminek Ukrajnában, vagy Romániában a töredékét sem kapnák, ha nem lennének magyar állampolgárok.
bakegya
@bencemacska: az,de az 56-os magyarok után az is kajtatott Amerikába-mert olyan ájtatosan tud református kalapolni hogy na-"a jókedvű adakozót a jó Isten is szereti"-ezt tőle hallottam...egy rábeszélő szónoklat végszavaként...DDD
nezelodo
A kisebb korrekció azt jelenti, 1000 EU helyett 6000 EU-t perkáljon az a kérelmező, aki nem beszél magyarul, és lehet, még azt sem tudja hol van ennek a tébolyultnak az országa. Ja a szerbiai újság hírdetéseket is a keresztényi elvek szerint támogatjátok, ahol nyíltan pénzért toborozzák a szavazókat?
bakegya
@Macskaszem: ez így van,jönnek a szerbek,románok is-a munkavállalás miatt is.
tivoli
@Dr. Felipe: ma, 12:32
Paranoiás vagy komám.
Dr. Felipe
@tivoli: Ennyi az összes érved? Akkor elég buta vagy komám.
tivoli
@Dr. Felipe: ma, 14:44
Te meg szerencsés, hogy olyan temérdek eszed van.
Bár néha gondolkodásra is rászánhatnád magad.
tivoli
@bencemacska: ma, 13:30 Jaj Istenem! Neked annyi pénzed van? Akkor hol itt a probléma?
tivoli
@Macskaszem: ma, 13:44
Mégis csak jó Magyarnak lenni!
Linna
Aztán ha rájuk is kiterjesztik a különböző adókat és egyéb finomságokat, akkor sírva fogják majd a fejüket!
Linna
"a határon túli magyarságnak jár az állampolgárság, a szavazati jog és az autonómia"
Úgy mellékesen jogok mellett vannak kötelezettségeik is, vagy rájuk is költhetünk az adózott pénzünkből. Eleve a kiterjesztett szavazás vajon mennyi pénzt visz el? A mi zsebünkből!!
Az autonómiát pedig nem mi fogjuk kiharcolni nekik, illetve még lehet, hogy szó szerint is harcolhatunk érte. Túlfeszítik politikusaink a húrt!
Ha se Amerika nem tetszik, se Európa nem tetszik, akkor nagyon ki leszünk szorítva mindenből!
bencemacska
@tivoli: ma, 15:06

Hiába lenne sok pénzem OV lefölözi.
A nyugdíjam nyögdíj, arról ne beszéljünk! (A bevándorló "magyarok" többet kapnak)

A bankbetétem kamata nem elég a kezelési költségre! Ha mégis van valami nyereségem, azt 26 %-os adó terheli.
Amit vásárolok, - akár árut, akár szolgáltatást - azt 27 % ÁFA terheli.
Ja fizetek építményadót is, meg kommunális adót is !
Mit fizetnek ebből az újmagyarok?
tivoli
@bencemacska: ma, 15:21
Miért kapnának több nyugdíjat a bevándorló magyarok?
A többi stimmel.
bencemacska
@tivoli: Nem mindenki, hanem azok, akiknek "elvesztek" a papírjaik. Nekik megállapítanak a végzettségük, beosztásuk (bemondás alapján) egy megfelelő alapfizetést, munkában töltött időt és annak alapján kapja a nyugdíját! (Csak azokról beszélek, akiket én ismerek, v. ismertem!)
Nem vonatkozik a fodrászokra, lakatosokra, takarító nőkre. De ők nincsenek is abban a helyzetben, hogy manipuláljanak! (Kell hozzá itteni rokon, meg "mélymagyarság", stb, stb.
tivoli
@bencemacska: ma, 15:58
Hát ez nagyon érdekes. Biztosan valaki intézi nekik idehaza, mert másként nem lehetséges.. Gondolom én.
Nekem olyan ismerősöm van, aki külföldön élő magyar több évtizede, s amikor elérte a nyugdíjkort, itthoni igazolást nyújtott be, hogy mennyi időt dolgozott itt. azt beszámították és a magyarok küldik az ottani nyugdíjfolyósítónak a megállapított összeget. Ami ugye havonta változik az euró-forint árfolyamtól függően.
Toby
Hej...amikor majd lovon beüget Ulan Batorba, mert mongolból lesz a lejobb magyar !Már voltak itt bemutatkozó látogatáson is !
Az ujgurokat miért nem keresi meg ez a szent tehén ?
bencemacska
@tivoli: ma, 16:34

Így van normális esetekben.
Ez a bicskanyitogató anomália biztosan működik ma is Ukrajna esetében!
(Indult még a Németh Kormány idején, tombolt az MDF kormány alatt, és megy ma is.)
Nagyon sokáig működött Románia esetében is, de azt nem tudom, hogy Románia EU-ba lépésével megszűnt-e.
( Meg fogom kérdezni egy illetékestől, ha el nem felejtem!)
bencemacska
@Toby: ma, 16:39

Megvárja, míg kifizetődő lesz. No, nem az ország számára.
Toby
Ez a büdös bogár és hernyó társai még soha nem szerveztek jótákonysági adakozást !

Ennyire keresztények, együttérzők, szolidárisak...már valahol nekik ácsolják az "F" betűt...
nezelodo
Horizont

Adna neki inkább a gazdája pár száz millát, hogy had vegyen megint elektromos halottas parádés kocsikat, mint a regnálása elején. (Faluhelyen ezt leegyszerűsítve a valamijével a porban játszásnak titulálták, amivel lefoglalja magát a gyerek).
Aki Én
Nagyjából ugyanennyien mentek külföldre, mert elegük van a hazug, dilettáns pofátokból. Erre is büszkék vagytok?
Cicamama55
@lópicigáspár: Maximálisan egyet értek Önnel!
Feraj49
Arra semmilyen garancia nincs,hogy a "bevándorló" magyarok a FIDESZ-re fognak szavazni. Még a Mo.-on élő embereken kellene segíteni,és nem a bevándorlást erőltetni. Minek még több munkanélküli,még több segélyen élő.Már nem tudunk többet adózni,most elviszik a házunkat is,amit az "átkosban" OTP hitel segítségével építettünk,és nélkülöztünk érte? Mert már lassan ez következik.
Talán zsóóótikának is elmehetne egy kis kezelésre a főnökével együtt .A "nagyszentkereszt" nevében ennyire családszeretők ? Mindenbe belepofáznak "mert demokrácia van",mint abba is,hogy a boltok is zárva tartsanak ,stb,stb.
gibgab
Nagyon rossz tapasztalataim vannak. A jogaikkal, különösen a járandóságaikkal nagyon tisztában vannak. De tisztességgel tenni is valamit cserébe...?! Na, ezt nem ismerik! Tisztelet a kivételnek, ha van.
mariaberta
@Macskaszem: Itthon pedig, az itt élők sokasága, akik soha nem voltak más ország állampolgárai, beszélik a "magyar nyelvet", kapnak 28500 ft minimál nyugdíjat.
Szégyen gyalázat.
És nem ég le Semjén képéről a bőr.
Nil
hát igen - jönnek az erdélyi oláh cigány ősmagyarok (mert az erdélyi magyarok otthon maradnak mert tudják hogy ők erdélyiek) - meg az ősmagyar kínaiak.
a magyar nép meg szép csendesen kihal, vagy zombivá válik
tivoli
@mariaberta: ma, 19:07
Az a sokaság, akiről beszélsz, miért csak 28500 ft nyugdíjat kap?
kkalman
Ezt a nagyon hülyét ledobta a ló, és beverte a fejét. Mindez fél egykor történt, mert egyre hülyébb lesz.
Nem mellesleg, nem tartom természetesnek az alanyi jogon járó állampolgárságot és szavazati jogot, ez utóbbit nagyon nem, ha nem itt él Magyarországon az új magyar, és nem itt élvezi állampolgárságának minden előnyét, amit az "őslakosok" élveznek.
mate03
@Horizont: Majd felesketik az ukrán maffiát,az albán maffiát ,meg a román köztörvényes bűnözőket! Azután jöhet a hurrá hangulat hogy milyen sok új Fidesz szavazó van!
Január
@Senara: Azt azért elfelejtette zsóti, hogy, aki a kettős állampolgárságot kérte bizony nem azért, hogy akár itt letelepedjen, éljen, hanem azért, mert szebben hangzik a " magyar állampolgárság" egy-egy nyugati állásra való aspirálásnál, mint ha mást mondanak. Ezek az emberek nem szavaznak. Igaz ki tudja egyáltalán ellenőrizni a diaszpóra szavazatainak valódiságát?
Az egymillió plusz állampolgárral így nem megyünk sokra.
karma1
@papa.49: Nekem sem vagyam mas emberek megolese, en csak azt kivanom, hogy ugyanazt kelljen nekik vegigcsinalni, (persze jovokep , valtoztatas lehetosege nelkul!) amit ok adnak/adtak a mostani fiatalsagnak, kozeposztalynak, a kozmunkasoknak nevezett abszolgaknak, 47 ezerert... Mindjart nem papolnanak szazezreket ero taskat lobalva a szocialis helyzet javitasarol...
karma1
@kkalman: Hmmmm... En az "elveznek"-et is igy idezojelbe tettem volna...:o))))
papa.49
@karma1: Ebben teljesen egyetértünk, azt a sok szemétséget amit az itthoni lakosság ellen elkövettek NEM LEHET BÖRTÖNNEL ELINTÉZNI, bár nem vagyok bosszúálló típus de SZENVEDJENEK ŐK IS ÚGY AHOGY A LAKOSSÁG IMMÁR FELE SZENVED!!!
Nem a határon túliaktól sajnálom én amit a hazugovicsék adtak csak tudom hogy annak nagy része nem az ottani szegényekhez került, hanem a tökös Laca félékhez...
radios45
@Feraj49: na persze, de tudjátok meg, hogy 2015,márc.tól nem lesz 22800ft.os f.h.t, meg álláskeresői tám. Segély sem jár, a munkanélkülieknek, mivel azt pártunk+kurmányunk megszünteti azokat.
Ezt maga a vezír jelentette be pár hete, péntek reggel a közszolg.rádióban, de aki kételkedik az érdeklődhet a járási hivatalban is, egyébként a munkaügyi kp.ok is megszünnek majd.
A családi pótlék szintén átalakul majd, az Emmi államtitkár et. Jelentette be, aki nem dolgozik közmunkát se kap,/tud vállalni/attól meg kell vonni a családi pótlékot.
Ezt is megszavazzák, várhatóan, már be lett jelentve.
rohadnának meg.
lajospapa
Na milyen jó lesz! Azért az egy kicsit érdekes szitu, hogy az az egymillió új magyar állampolgár egyben valamilyen más ország állampolgára is. Román, ukrán, szlovák. szerb. Helyette már majdnem annyi magyar van nyugaton. Ez az igazi nemzetpolitika!
human
Valamivel kompenzálni kell a 15 százalékpontos népszerűségvesztést. A végén még több szavazatot kap a fidesz legközelebb mint ahány szavazókorú magyar lakos van.
Desischado
Akkor kapjanak állampolgárságot, ha ide jönnek lakni! Rohadék banda! Hiába minden, mert bukni fogtok!

@radios45: Én is hallottam. Kiváncsian várom, mi lesz majd, ha ezeknek az embereknek nem lesz semmi. Mert közmunka sem fog mindenkinek jutni! ezeknek az embertelenségére már szavam sincs! De ebből baj lesz, az biztos!
human
@Desischado: A külhoni magyarok meg fel sem fogják, hogy csak felhasználják őket a szavazatszerzéshez.
bencemacska
Én csak azt nem értem, hogy az EU nem veszi észre, hogy ha a születések számából kivonja a halálozások számát, negatív számot kapnak. Ennek ellenére egyes államok létszáma egyre nő!

VANNAK HÁROMSZOROS EU POLGÁROK!
petike
@Január: Nem is azért csinálják a sok újmagyart, hogy neked-nekünk jó legyen. Csak azért kellenek, hogy meglegyen a szavazatuk.
én dolgozok
Ez egy akkora alpáriság, hogy ekkora jelző szó nincs, ha Magyar szavazati jogot akar, ha Magyar akar lenni, akkor jöjjön ide és élje itt az életét, ha tudja, de ne más f*szával verje már a csalánt, csak azért hogy ő bizonyos támogatásokhoz hozzá jusson, elhiszem én hogy nem könnyű kint Magyarnak lenni, de kérem szépen, senki se tesz elébük rácsot. El kell dönteni, hogy melyik nemzethet akar tartozni, ha Magyar, akkor dolgozzon itt, fizesse ide a dézsmát és vállalja fel a hátrányát is, ne csak a hasznát... ne hogy azért jobban éljen már kint, mint mi Magyarok, mert ő kettős állampolgár.
Toby
Az erdélyi szavazatokba vetett hit sem hozta az ovációt - elszámolták magukat "nemzethyék" ! Tömjénnek nem lovon, hanem birkán kellett volna ügetni !
Juhász István
2010 előtt Mikola megmondta, nyiltan, állampolg.--ot kell adni a külhoniaknak, és akkor az ő szavazatukkal 20 évre bebetonozhatjuk magunkat...Nos, bevált. Természetesen be kell immáron őket is vonni a Magyar statisztikákba, mint dolgozókat, beszámitani jövedelmüket a honi átlagba, nem is lesz itt semmi gond. Csakhogy : ingyenes alapellátás az eü.-ben,, iskolakezdési támogatások, segélyezések, esetleg mégtöbbnek nyugdij, áll. támogatott felsőoktatás, ne soroljam...Büszke is lehet S. Zsóti bá, meg is lesz az 1.000.000.----ma nem a munkahelyből, hanem a megnövekedett magyarság létszámából. Gratulálok!!! Lassan a magyar lesz a legnagyobb nemzet Európában...
Cicamama55
@bencemacska: Itt a magyarázat arra, hogy miért öregszik a magyar nemzet...
Cicamama55
@én dolgozok: Önnél az igazság!!! :)))
bencemacska
@Juhász István: Szerintem is erre megy ki a játék.
Clavigo
@Juhász István: Majd "lepapírozzák ",,,oszt jó napot.
Grafix69
Már eleve azzal kellett volna kezdeni ,hogy az kap Magyar állampolgárságot és szavazati jogot aki életvitel szerűen itt él ide járatja a gyerekeit iskolába (általános iskoláról van szó) és itt adózik az itt megszerzett jövedelméből. Európába nem sok ország van ahol pl családi pótlékot adnak valakinek aki és akinek a gyermeke nem él ott sőt nyugdíjat sem kap sok országban az aki a jelenben lett állampolgár és nem dolgozott egy napot sem a nemzeti jogokért az adott országban. Csak Magyarországon lehet azt megcsinálni ,hogy a nem anyaországban élő friss Magyar Állampolgárok az anya országtól olyan jövedelmet és társadalmi juttatásokat kapnak amihez ők addigi életükben nem járultak hozzá. Teljesen normális az az igény ha valaki anyagi vagy erkölcsi juttatásokat kap egy országtól akkor vagy a múltban vagy a jelenben adófizető állampolgára legyen a kiváltságoknak és a terheknek is . Azért az nonszensz ,hogy valaki úgy legyen kettős állampolgár ,hogy minden honnan felveheti a juttatásokat és kedvezményeket viszont a kötelességeit maga válassza ki mely országban kérhetik tőle számon . Ez olyan lenne mintha én otthon dolgoznék de az adómat a Britt adózási rendszerrel kellene az államnak számítania , mert éppen nekem az lenne a jó . Vagy egy másik példával élve nagyon jó a 130 eurós családi pótlék de a gyerekemet azért otthon járatom iskolába mert ott többet ér ez a pénz . Teljesen jogtalan minden szempontból amit a KDNP és a FIDESZ csinál.
Clavigo
Tömjén ...az összeset költöztesd be Felcsütra...
Toby
@Juhász István: Ember ! Egy tömjén soha nem "S.Zsóti bá" hanem egy mocskos parazita patkány !
kukac50
És mi lesz az egymillió új munkahellyel? A közmunka az nem termelő munka!
Toby
Tömjén csak béget, ahelyett, hogy "kezelésbe" venne néhány birkát saját "szerszámmal" és akkor lesz 1 millióval több birka !
mariaberta
@tivoli: És akik ide tolakodnak, miért is kapnak egyáltalán magyar nyugdíjat???
Cicamama55
Én is azokkal értek egyet, akik az országunkban dolgozó, gyermekeket nevelő, adózó polgárok megélhetőségéért aggódik, hisz ők a Magyarok! A csak néveges magyarság más kategória, s azért az itteni terheket viselő Magyaroknak járó lehetőségeket csak ne kapják már meg a magyarok!
petike
Clavigo,kukac50,mariaberta,Cicamama55: akkor ezek szerint ti is (mint én is) gyurcsányista nemzetárulók vagytok, mert ellenzitek a "románoknak" adományozott magyarságot :)
(remélem nem sértődtök meg, ott a :) )
egon1
Vajon nekem van csak olyan érzésem, hogy a "kisebbség" véleményt nyilvánít,és a többség,akiket érint ,mélyen hallgat ?...És amikor szavazni kellene,a többség, nagyon mélyen hallgat,és a "kisebbség" úgy érzi (jogosan ) becsapták.!...Mert ilyen alapon a "kisebbség" azt mondhatja, (én megpróbáltam) de a többség, európai viszonylatban ANALFABÉTA !
kkalman
@petike: Akkor én még nemzetárulóbb vagyok, mert nemcsak a "románoknak" adományozott magyarságot ellenzem, hanem a többinek adományozottat is. A Többi: szerb, horvát, szlovák, ukrán.
petike
@kkalman: De itt ugye a többi országban élő magyarok csak "járulékos veszteség", hogy velük is foglalkoznia kell az állampolgársági hivatalnak.
Nem véletlenül romániába jár nyaranta uszítani orbán, ott a legnagyobb a csorda, akiktől a hatalmuk megtartását remélik. A többi országba nem is megy igét hirdetni, azok annyira nem fontosak neki.
kkalman
@petike: Nemhogy nem megy a többi országba, de az ausztriai magyarokat meg sem szólítja. A többieknek néha azért még üzen valamit, meg adja nekik a mézesmadzagot, de a nyugatiak le vannak ß@arva.
herczeg0210
@karma1: semijen Zsóti arra is képes, hogy egy seggel több lóra üljön, főleg, ha Hortyz kell játszani Erdélyben!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok