A stílusról jobb, ha nem is beszélünk. A múlt hét végén minden Simicska nyilatkozatra ki kellett volna tenni a 18-as karikát. A magyar médiában egyszerűen elképesztő ordenáré módon nyilatkozó Simicska persze jócskán megnövelte az eladott lapszámokat, a televíziós nézettséget. Hiába, vevők vagyunk a szenzációra. Minél mocskosabb, annál inkább.

De itt a média-szakadék mélyén leginkább attól rémültem halálra, amikor Simicska a demokrácia védelmezőjeként lépett fel. Hová jutottunk? A Közgépes, a médiamágnás, a hosszú bite-ok éjszakájáról elhíresült volt APEH elnök, Orbán pénztárnoka és eddigi kegyeltje szónokol itt nekem a demokráciáról? Arról, hogy ő eddig nem vette észre, hogy Orbán újabb diktatúrát épít fel? Mégis múlt péntekig ki a fene volt ennek a diktatúrának a gazdasági szakembere, a pénzügyi zsenije?

És miközben Simicska a maga decens stílusában szónokol, alig hallani a baloldal hangját. Megnémultak a döbbenettől? Mert még ilyet nem láttak? Vagy, mert tényleg már nincsenek is. Netán arra várnak, hogy majd a jó Simicska buktatja meg helyettük a Fideszt? Szép kilátások.

dr. Sándor Zsuzsa

(A korábban ügyészként majd bíróként dolgozó szakember rendszeresen publikál fontos jogi, politikai, társadalmi kérdésekben. Blogja itt olvasható.)

102 hozzászólásarrow_drop_down_circle

m.macskosz
@coni: A legutóbbi választáskor arra tippeltem, hogy az ellenzék azért nem elég élénk, mert hagyja, hadd dőljön dugába a fidesz. Tévedtem: nincs is ellenzék. :(
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
coni
A baloldal már az októberi választások előtt sem akarta átvenni az ország kormányzását mert ők pontosan látják, hogy a jelenlegi gazdasági és társadalmi helyzetből már nincs kiút. Főleg egy olyan társadalomban nem ahol az embereket hidegen hagyja hogy milliók kerülnek létbizonytalanságba, de egy kis g@cizéssel hetekig izgalomban lehet őket tartani.
m.macskosz
@coni: A legutóbbi választáskor arra tippeltem, hogy az ellenzék azért nem elég élénk, mert hagyja, hadd dőljön dugába a fidesz. Tévedtem: nincs is ellenzék. :(
Aki Én
Picit demagóg írás, de igaz. Viszont akinek most tűnik fel, hogy a baloldal suta mint a tök, és három forintot nem érnek együtt sem, az nem tudom hol volt eddig? Aki néma kussban belevágott egy eleve halálra ítélt választásba (mondjuk halálra mi vagyunk ítélve), és csak utólag, mikor már mindegy volt mit pofáznak kezdtek hőbörögni, azt a legkevésbé nevezném ellenzéknek. A világ végéig el kellett volna menni, hogy ezt a választást ne lehessen ebben a formában megtartani. De lehetne sorolni napokig a balfaszságaikat. Ehhez képest a Simicska megnyilvánulásától kapott sokk már fel sem tűnik. Gyakorlatilag nem léteznek. Ezúton is szeretném megköszönni nekik, hogy áldásukat adják az ország lezüllesztéséhez, mármint amit hagytak belőle a nyomorovicsnak.
nemkati
Eddig az volt a szokás, hogy a média, ha valakit szóban idézett, akkor kipontozta, ha élő beszédet, akkor kisípolta. Nem tudom, Simicska mivel érdemelte ki, hogy őt sem írásban nem pontozzák ki, sem hangban nem sípolják? Ő semmivel, csak a döbbenet hozta ki a szó szerinti idézetet a médiamókusokból? És vajon ezt a "jó" szokásukat ezután meg is tartják?
jancsik68
A fidesz önmagát fogja megbuktatni.Recseg-ropog az összelopott birodalom!Embertelen viselkedésük a normális,kisemmizett,meglopott emberek millióinak fáj,s ha ezek közé tartol,te!!vagy a baloldal,ha nem te is a ..rabló közé tartozol!.
m.macskosz
@nemkati: Tempora mutantur, et nos mutamur in illis.
Propi folymatos piros hullámvonallal látta el, de a lényeg:
Az idő változik és az idővel mi is változunk.
nemkati
@m.macskosz: Többnyire. És van, aki előnyére, őket hívják fehér hollónak. :DD

Nekem itt a főadmin átállított valamit a gépemen, azóta az explorellel nem jön be a propi, csak a chrome-mal, és az hullámvonalaz nekem is folyton, mindent, amit nem talál a magyar szótárban. :)
m.macskosz
@nemkati: Én ilyen művelt dolgokhoz nem értek, csak a TŰZRÓKÁT használom, megkever, hogy a kábelszolgáltatómnak hála nézhetem a Viasat explore-t, amiről eddig azt hittem, hogy explorer..Na, azt hiszem, tényleg elhúzok szunyálni.
nemkati
@m.macskosz: :)))
Elalvás előtt biztos jól fog esni a kormány 2016-os stadionépítési terve:

kepfeltoltes.hu/150210/stadion_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
m.macskosz
@nemkati: Köszi, hangosan felröhögtemT
Annyira irigylem az ilyen pihent agyú, jó humorú embereket!
@köhögőbolha: az egyik kedvencem.
eugen4402
Fájdalom, de a bírónőnek igaza van. Bár, ha belegondolok, mégis mit kellene tennie annak a baloldalnak, amelyik már csak nyomokban létezik, és csak az egymás közti vitáikról hallunk. Ha így folytatódik, lassan az utonálló fidesz-kormányzásnak is örülnünk kell, mert a rajtvonalon már ott toporog a Vonakonda.
m.macskosz
@eugen4402: "...mert a rajtvonalon már ott toporog a Vonakonda."
Hej, ha én is, én is ..ilyen frappáns lehetnék!
eugen4402
@Horizont: Tisztelt Bíróság! Beismerésben vagyok, mert a fenti szavat (szót?) már olvastam valahol, ezért a copyright nem engem illet...Amúgy az a gyanúm, nem én vagyok egyedül pesszimista itt Hunniában.
m.macskosz
@eugen4402: Esetleg, ha virtuálisan átcsöpögtetnéd...
eugen4402
@m.macskosz: Sajnálom, de ez egy régi műemlék gép, hardverileg nem alkalmas a légi utántöltésre...
m.macskosz
@eugen4402: Tévedsz, kedves @eugen4402:
Hunniában nem pesszimisták az emberek,
ha így lenne, már el se mennének a tűzoltó autók a hidak környékéről.
Bár az ország lakossága gyakorlatilag teljesen vegyes, valahogy mégis együtt vagyunk..
eugen4402
@m.macskosz: 17:04
Ezesetben elnézésedet kérem, és korrigálok: Rajtam kívül mindenkit a kirobbanó jókedv, és a boldog jövendőbe vetett bizalom jellemez. Csak mifelénk gyűlnek a tűzoltóautók a hidak környékén, bár az ő arcukon is sugárzik a boldog mosoly-:-)
m.macskosz
@eugen4402: Azt a jó moszkvai nénikédet, Grisa!
Milyen sugárzó mosoly?! urán
nemkati
@m.macskosz: ma 15:54 "Na, azt hiszem, tényleg elhúzok szunyálni. "

Álmodban is tudsz propizni? :)
Muti, hogy kell? :D
Papuska1
Rettentően kíváncsi vagyok, hogy most a Propeller hagyományosan kritikus közössége Orbán, vagy Simicska mellé áll, esetleg kettészakad? Egyébként más is volt már tajt részeg, csak éppen nem nyilatkozott ilyen helyzetben a médiának.
Simicska pontosan tudja, hogy harakirit követett el. A baloldal nem fogja befogadni, de nem is készül oda. Zsigerből jobboldali. A média nézettségből és hirdetésekből él. Kicsit meglepett, de hihetetlen karakánsárgól tettek tanúbizonyságot a médiabirodalom komolyabb szereplői. Kiálltak az elveik mellett, nem engedve a zsebük húzásának. Az én szememben nagyot nőttek. Gondolom ezt többen gyógyíthatatlan Orbánizmusnak fogják titulálni. Tény, volt gerincük! És ez a médiabirodalom halálát jelenti, ha valami csoda nem történik. Harmadik kategóriás újságírókkal, hirdetések nélkül, komolyan vehető hírek nélkül, légüres térben ez gyors halál. Még szerencse, hogy a Királyi média éppen most indít egy hírcsatornát és ad ki egy új napilapot. Micsoda időzítés! Ez Orbán zsenialitása! Szegény Simicska. Sokáig tényező volt...Az alkohol... Öl, butít és főleg nyomorba dönt!
Vizual
Na ne már. Eddig nem akartátok látni sem a baloldali pártokat. Majd a civilek a pártok nélkül. Még a pártok a civil tűntesékre sem mehettek ki. Majd két hónap ügyintézés után tüntetnek Simicska mellett, dadogó, szónokaikkal és súlytalan szóvivőikkel. Úgy, hogy hagyjátok a bal oldali pártokat. Jól csinálják. Kivárnak, nehogy pofára esés legyen.
Addig meg Orbán elrendezi ezt is. Most nincs idő nemzetközileg leváltani sem. Háború készülődik.
Aki Én
@Papuska1: Ez valami egészen elképesztő! Ilyet tuti, hogy csak egy vér balos provokatőr ír le. Épeszűember nem láthatja így amai valóságot. Orbán valóban egy zseni. Zseniálisan hülyíti az arra fogékony, értelmileg gyenge képességű kisebbséget. Már ha zseninek lehet nevezni egy korrupt, hazug, tömegeket megtévesztő, szakmájában is tapasztalatlan jogászt. Lesz ami lesz, kijelentem, aki orbánban feltétel nélkül bízik, az nem százas. Mert az nem lehet normális, aki ennyi korrupciót nem lát, vagy elnéz nekik. És itt meg is érkeztünk a hazaáruláshoz. Azokról az újságírókról nem tudok tisztelettel beszélni, akik tudatosan, aljas szándékból elferdítik a híreket, hazudoznak a kellemetlen tényekről, megvágják a kellemetlen felvételeket, kitakarnak nem tetsző személyeket, közpénz milliárdokból gazdálkodva mindezt. CSak egy példa erre, mikor még a média tanács is megintette a seggnyaló köztévé híradóst. Épeszű ember nem néz köztévét, mert a gyomra kifordul a hazug öntömjénezéstől. Aki ezt tiszteli, mert haszonélvezője, vagy csak egyszerűen nem érti, az olyan ártalmas a hazának, mint az ebola. Az külön vicces, hogy most a fideszt életben tartó Simicska lett a hívők közellensége. Arról nem beszélve, hogy az állandóan libsiző fideszeseket cseppet sem zavarta, hogy egy zsidó ember tartja nekik életben a fideszt. Most már vadul zsidóznak persze. Ez is jól mutatja, hogy milyen haszonleső, áruló és hálátlan népség. Nincsenek elvek, csak a pillanatnyi érdekhez simuló nagy szavak. Ami ma fekete, holnap fehér, de ez is jó, meg az is jó. Tipikus önállótlan tapsolás a meg nem értett dolgoknak. A kritikát betegesen nem viselik, ha kell kikezdik a párt vénáját. És most ők kérdezik, hogy tetszik-e Simicska az embereknek? Hát elárulom, hogy a gondolkodóknak igen, mert bárkinek örül, aki segíthet ezektől megszabadulni. Olyan még nem volt, hogy örökké, na akkor szeretném ezeknek az ártalmas híveknek a pofáját látni.
Desischado
@Aki Én: Szuper voltál! Leírtad a lényeget! Istenem, orbánban megbízni?! Aki megbízik benne, szaladjon a dilidokihoz sürgősen! simicska rá az élő példa, hogy mindenkit hátba támad, akire már nincs szüksége! És látja ő a korrupciót, hiszen nyakig benne van! És végül, aki szemrebbenés nélkül taszít nyomorba másokat, hogy ő minél többet harácsoljon, az nem más, mint egy aljas, embertelen parazita!
Rumcájsz
Kimondottan nem szeretem sem jelenlegi sem a bukott komisszárokat!
Egy fialásból egy alomból való mind!
mate03
@Aki Én: Köszönöm! Leírtál mindent,amit a (fideszröl)és papuska1-ről gondolok! Csak azért nem válaszoltam neki,mert a minap megírtam neki,hogy menthetetlen és nem tárgyalok vele!
lajospapa
Ez csak műbalhé. Ha igazi volna vagy Simicska nem szállt volna repülőre, vagy Viktor nem volna már miniszterelnök.
magyarbakancs
Tojni az egész szituációra.
Az átlag embernek nem ez fontos hanem,hogy tudjon enni adni a gyerekének.
Felesleges túráztatni magunkat ezen két ember viszályán.
Aki Én
@magyarbakancs: Amíg ez a két alak irányítja az országot, -egyik a háttérből- addig nem mindegy. Ezeken múlik a gyerekeink jövője. Meg persze azon, hogy meddig tűr az istenadta NÉP.
magyarbakancs
@Aki Én: Ez a nép soha nem fog fellázadni csak akkor, ha a nemzetközi körülmények olyanok.
Minden forradalmaink csak akkor volt, amikkor Európában végig söpört egy lázadási hullám.
Most nincs ilyen.
Ezért erre bazírozni nem lehet.
Mi Magyarok mindig valakitől vagy valamitől függünk.
Milyen érdekes a politika nem szolbele az emberek életébe, Angliába, Németországba, Svájcba.
Csak kelet-Európában szokás, hogy politikai idiótákat követünk és nosztalgiázunk róluk.
Aki Én
A fészbukon írogató Ferenc Kertésznek nem tudok írni sajnos, mert valamiért visszadobja az üzenetet, ezért innen szeretnék segíteni neki. Próbálok higgadt lenni, mert látom, hogy közel van a sokkos állapothoz, és nem venném a szívemre, ha miattam lenne baja ennek a derék embernek. Gondolom azért hagyja ki mostanában a kezeléseket, mert az ő kórházában is tapasztalható már az eü-s kivándorlás. Talán ez a link hasznára lehet. www.kozelben.hu/budapest/pszichiater
Aki Én
@magyarbakancs: Egyszer elszakad a cérna. Az említett országokban is lopnak, de ott előbb jó, és a többséget érintő gazdasági intézkedésekkel hasznot hoznak, és abból lopnak. És nagyon fontos, hogy ott működik az ,,élni és élni hagyni" elv. Vannak korrupciós ügyek, de van elrettentő felelősségre vonás és elszámoltatás is. Még a korrupt Romániában is... Az egy nagyon komoly dolog, hogy orbán a második legkorruptabb ember a világon.
m.macskosz
@nemkati: tegnap, 17:34
Ingyen?! Mit ér meg Neked a titkom? :)
Más világ van már, Babám! Nincs itt barátság, szerelem.
Pénz beszél!
m.macskosz
@nemkati: :D
Ó, én csak azért nem megyek Egyiptomba, mert nem tudok alkudni.
Egyébként meg nincs is titkom. Félig már pizsikében vagyok,
de állandóan írtok valamit, ami miatt itt ragadok.
Vizual
@magyarbakancs: Hát majdnem. De az 1848 forradalom a miénk volt, és mi kezdeményeztük. A folyamatról nem beszélek. DE egy forradalmat megelőz a forradalmi helyzet. És ez nálunk ma még nem érte el az orosz muzsikok "gyenge" tűröképességét sem. Mi nem akarunk változást. Vagy mégsem vagyunk olyan elégedetlenkedő kurucos magyarok. Csak dumánk van.
DE lehet, hogy a Dunán még nem úszott fel az Auróra.
Vizual
Ja ! És a Tanácsköztársaság is önálló kezdeményezés volt.
nemkati
@m.macskosz: És éjjel mit csinálsz? Kukorékolsz? :)
Aki Én
@m.macskosz: Dél meg a pizsama, ez jó. Én meg most ittam egy kávét.
m.macskosz
@nemkati: @Aki Én: A kdnp és a munkástanácsok szövetsége hajt ugyan arra, hogy a kereskedelemben dolgozók vasárnap szabadok lehessenek, de azért vannak az országban néhányan, akik Karácsonykor, Húsvétkor és éjjel is dolgoznak.
nemkati
@m.macskosz: Ó, Te kis hős, a munka hőse, elismerésem, hogy ilyen életmódot bevállalsz. :)
Viszont ha nappal kukorékolsz, éjjel dolgozol, akkor a köztes időben mindig éppen pizsamában készülsz lefeküdni?
m.macskosz
@nemkati: Nem, csak nyáron.
Télen pólóban, vagy hálóümögben. :)
A nyári pizsikémet nagyon szeretem,
de a téli sajnos már elromlott,
és azóta sem találtam helyette másikat.
nemkati
@m.macskosz: Márpedig romlott pizsamában szörnyű lehet lefeküdni készülni!

De ha még sokat offolunk itt, úgy kivágnak minket, mint m.macskoszt ... kakilni.
m.macskosz
@Aki Én: Tudod, ki, kik előtt lehetne/kellene kalapot emelni? Akik, mint az én szüleim is például, ebből a romhalmazból országot építettek a II.vh. után. Na, ők voltak, akik a szövőgyárakban, az öntődékben hetente délelőttös, délutános, éjszakás váltásban dolgoztak. Sokan, 'szerencsére' már nem érték meg, mi lett a munkájuk eredménye, mit műveltek ezzel az országgal! :(
m.macskosz
@nemkati: :D
Na, akkor téma ugrott, de fél percig hangosan röhögtem.
(Fél percig meg halkan.)
KERKA
Már annyi mindent leírtatok előttem, hogy az én véleményem nem oszt és nem szoroz.
Kérdi a jogásznő, hogy hol van a baloldal? Nem hallatja a hangját. Melyiket? Kiét? Van -e a baloldalnak egyeltalán olyan szóvivője, akit hitelesnek elfogadottnak tartunk? Ha Mesterházi nem lett volna balf@, ha Bajnai nem sündörög el bárgyú mosolyával, a Feri meg olyan amilyen, már megszoktuk. Csak az a baj, hogy a baloldali érzelmű embereknek kell érezniük naponta a bőrükön a vereséget. Mert belénk rúgnak, megaláznak, nem kicsit, nagyon.
A baloldali politikusok nem érzik azt a szegénységet, amit mi kisemberek. Amikor a vezérségért marták egymást, akkor sem ránk a kisemberekre gondoltak, hanem a saját zsebük megtöltésére. Jóllakott ember másképp beszél, mint aki éhes. A balos képviselők is megszavazzák maguknak azt, ami anyagilag jól jön nekik.
Doktornő! Simicska ordenáré kifejezést használt? Biztos nem először, csak most hallották meg azok akik eddig nem hallották, vagy egyszerűen nem vettek róla tudomást. MI ebben a döbbenetes? Semmi. Ez a stílusa a Fidesznek! Egymás között, avagy nyíltan.
Nyílt titok, hogy Simicska pénzelte a Fidesz választását. Hova-kinek a zsebébe kerültek azok a milliárdok, amiket Simicska eddig leosztott? A Fideszes holdudvarba.
Mi fog eztán történni? Semmi. Van egy másik Simicska, akit Mészárosnak hívnak, és a milliárdok újra leosztásra kerülnek.
A Lajos kissé megsértődött, mert sérültek az érdekei. Túléli. És megy tovább a szekér. Lesz ezután is komondor, lesz vadászat, lesz luxusutazás, lesz ifjú szerető, korrupt navos, mutyi ésatöbbi. Ahogy a Fidesz morál megkívánja. Összességében ez gusztustalanabb, mint az a szó, hogy geci.
m.macskosz
@KERKA: Hű, még önmagadat is felülmúltad a szememben,
tökéletes, amit írtál. Nincs is mit hozzátennem, gratula!
KERKA
@m.macskosz: 13.46 nemár:)) köszi az elismerést.

Már régóta forrnak bennem ezek a gondolatok, csak most úgy hírtelen kitörtek:))
nemkati
@KERKA: Szerintem is nagyon jót írtál. Ha nem lettél volna ennyire megmérgesedve, nem is lett volna ilyen ütős. :)
Sajnos, nagyon igazad van. Nincs baloldal, és egyre kevesebb remény van rá, hogy legyen valami formáció, amit elfogadhatnak a baloldaliak is, a liberálisok is, a demokraták, és az egyszerű emberek is. Pedig égető szükség lenne rá, méghozzá nagyon gyorsan. Sosem késő, de már rég kellett volna. Ami választék ma van, az elég vegyes, mindegyikben van, amit az egyik ember, vagy a másik elfogad, és van, amit nem. De egyik sem olyan, mint pl. a Fidesz volt 5-10 éve, vagy korábban, a feltétlen hívei számára.
KERKA
@nemkati: Néha elhangzik egy jó gondolat valamelyik balos politikustól, de sajnos nem kap akkora nyilvánosságot, vagy nem bír olyan népszerűséggel, hogy arra felfigyelnének.Tegnap idéztem Tóbiást egy cikkben, de itt sem értékelte senki. Sajnos nagyon erőtlenek ezek a próbálkozások. Ha van kedved nézd meg 13.20-kor hozzászóltam itt:

propeller.hu/itthon/3060111-mennyire-majmolja-orban-putyint#c1266524
Papuska1
Egyre inkább látom, hogy itt azok a lelkileg megfeneklett, zavaros lelkű emberek élik ki dühüket, gondolom, hogy ne üsse meg őket a guta. Az országban élők többsége, gondolom ezek számára a dühöngő emberek számára érthetetlen módon mégis a FIDESZ-re szavaz. A legutóbbi választáson ez 2/3-ot eredményezett, ha ebbe a bár kritikus, de egészen másért az Jobbikot is beleszámítjuk nem 2/3, hanem 4/5! Az a többnyire Budapesti szubkultúra, egy-két kisvárosi bukott kiselittel, ami sajátos hisztériáját rendezi, és a "szabadság, egyenlőség, testvériség" minden épeszű szakember által is antagonosztikus, buta és barbár, lehetetlen demagógiáját hangoztatva butítják önmagukat és az ide tévedő másokat. Nem lehet végre észrevenni, hogy az emberi természetből adódóan osztálytársadalomban élünk? Nem lehet elfogadni, hogy különféle okokból ember és ember között jelentős különbségek lehetnek? Nem lehet felfogni, hogy nem lehet minden szegényt megmenteni, ahogy azt Bogár László professzor úr is tanítja az egyetemen, "mert akkor mindenki elpusztul, vagy olyan mértékben veszti domináns tulajdonságait, ami út a megsemmisüléshez!" ( A professzor urat idéztem.) Tessék végre megérteni, hogy az életért, a pozíciókért harc folyik. Ezt tagadni, vagy negligálni minimum butaság, de egy szint után veszélyes. Most mindenféle szörnyű embernek lehet kikiáltani engem. De uraim, ez az igazság! És egy új elit jött létre, tetszik nem tetszik, amilyen a FIDESZ! És, ha ők vezetnek, ők mondják meg, merről fúj a szél! Ezt miért nem lehet megérteni. Gyűlölködés, hiszti, proli tempó!
Aki Én
@Papuska1: Komolyan nem tudom eldönteni, hogy aki kétharmadot említ, az ennyire hülyének nézi a nagy többséget, vagy ennyire hülye? A fideszesek egy kisebbség, egész pontosan 27% volt, de mára fogyatkoznak, mert kezdenek felébredni. Nem a baloldalra szavazók nem fideszesek, hanem az a tömeg, aki nem a fideszre szavazott. Ebben persze benne van a baloldal is. A nagy többség nem is szavazott. Ha mindenki libsi lenne aki kritizálja a kormányt, akkor nekik lenne valódi kétharmaduk. Tehát kisebbségből kiabálni, hogy a többség mit akar, egész egyszerűen nevetséges. A kisebbségi fideszesek nem érzik, hogy ŐK A KISEBBSÉG szép hazánkban. Tehát, TISZTELETET A TÖBBSÉGI AKARATNAK! Világos?
rugacs
@Aki Én: Azért megkérdezném tőled, a lottón kik között osztják ki a nyereményt? Az egész ország lakosa között, vagy netán a játszók között, esetleg a játszók és találatot elértek között??
Szerintem abban egyetérthetünk, hogy a legutóbbi a helyes válasz!
Ezzel párhuzamosan csak megjegyezném, választások esetében sem a teljes lakossággal számolnak, hanem a szavazók számával.
Tehát felesleges a 2/3-ot a teljes lakosság számával hasonlítani, mert aki nem ment el szavazni, azt nem érdekelte a szavazás eredménye.
Az olyan megjegyzések meg, hogy ennyi meg annyi most a Fidesz támogatottsága, a valóságban semmit nem jelent, mert 2018 még igen csak messze van, ráadásul aki ismeri a számítási módszereket, tisztában van azzal, hogy mennyit érnek (sacc/kb)!
Az hogy valójában ki a kisebbség, se te, se én, se más nem tudja pontosan. De nem is kell, mert erre valók a választások, ott megmutatkozott a valós állás 4 évre. Tehát most 4 évig Fidesz van többségben, utána majd meglátjuk.
Aki Én
@rugacs: Azért megkérdezném tőled, hogy ha esik az eső, akkor kik áznak el? Az egész ország lakosa, vagy netán az otthon maradottak, esetleg akik kimennek az esőre?
-itt most hagyok időt ... Egyik sem. A helyes válasz: Akik kimennek az esőre, de nem visznek ernyőt. Körülbelül ennyire jó a lottós példa is. Érzed mennyire semmi köze a választási eredményhez? Baromság. Ráadásul a saját kérdésedre sem tudod a választ. A nyereményt csak a találatot elértek között osztják szét, nem a játékosok között. Na mindegy, végül is nem ciki ha az ember saját magát sem érti, de közben másokkal okoskodik egy keveset.
Ragozhatod bárhogy, a lényegen nem változtat. A fidesz csalt, és illegitim a kétharmad. De ha gondolod, menj el másik 26 elvtársaddal egy 73 fős, kormánnyal kevésbé szimpatizáló társaságba, és győzd meg őket, hogy ti 27-en vagytok ott a többség. Szólj ha megvan a teszt eredménye, mert érdekel. Ha nem hallom többet a hangod,akkor tudni fogom, hogy kipróbáltad.
Papuska1
@Aki Én: Ez egy sajátos logika, és a számok sem stimmelnek. Én azt tapasztaltam, hogy a legtöbben, akik nem szavaztak a FIDESZT támogatták, azért nem mentek el, mert nem tartották érdekesnek. Egyébként sem logikus, hogy,ha valakinek nem tetszik valami, az nem megy el szavazni, és ezzel mellé áll. De legyünk engedékenyek, mondjuk a nem szavazók fele ide, fele oda húzott. (A nem igazán mérvadó mérések ennél nagyobb FIDESZ támogatást igazoltak, de a spontán győzteshez húzás is hathat.) A szavazók a három választást figyelembe véve, kompenzációk nélkül 57-61%-a szavazott a FIDESZ-re. Ez nem légből kapott, meg lehet nézni a választás.hu-n. A második helyezett a Jobbik lett és a baloldalinak nevezett (szerintem a legkevésbé sem baloldali) pártok, a már említett 1/5-öt kapták. Ezek tények. Hogy közben, aki nem szavazott mire gondolt, az spekuláció! Szerintem a baloldalnak, ha van egyáltalán nem zsonglőrködni kellene a számokkal, hanem átgondolni, hogy mi az, amit elutasítanak benne az emberek.Nem adok több tanácsot, mert még az én tanácsaimmal nyernek! Ha én baloldali lennék, pontosan látnám, hogy mi a hiba és mit kellene csinálni, de nem vagyok az, és nem kotyogom ki, mert egy két kikotyogásomat már felhasználták. (Akkor be is jött nekik) Mivel nem bírom ki, csak írok valamit. Talán el kellene felejteni a "mit nem"-et és az "én mit akarok"-ot terjeszteni. Vagy megnézni, hogy miben gyenge ma a baloldal és azokat a témákat valahogy beilleszteni a programba. Esetleg csinálni egy baloldali és egy liberális programot és külön kezelni, de nem segítek!!! Pedig én örülnék a legjobban, ha lenne egy működőképes, és felismerhetően magyar baloldal. De erre kevés az esély, és szűk rétegkérdéseket feszegetnek, megoldhatatlan demagógiákat erőltetnek, az emberek többségének igazi gondja nem érdekli őket, nem tudnak kimenni Budapestről. A Jobbik ezeket a dolgokat keresi. Mindenre reagál, ha önmagának mond ellent, akkor is. Érdekes módon pont a cigányok közt erősek. Vajon miért? Lehet, hogy ott...
magyarbakancs
@Vizual: 1848 szabadságharc akkor indult el mikkor Bécsben már forrongás és utcai csaták vívtak.
Akkor is egész európán átsöprőt elégedetlenség volt .
Ez ért kezdtünk el mi is harcolni.
Ami sajnos vérbe fulladt hathatós Orosz segítséggel.
Aki Én
@Papuska1: Ezt persze ragozhatjuk a végtelenségig, de értelme nem sok van. Nem bagatellizálnám el a tényt, miszerint majd 40% el sem ment szavazni. Ennek elég egyértelmű jelentése van, de semmiképpen nem a fidesz kormányzás elismerése. Na persze a dilettáns baloldalé sem. Én is mondhatom, hogy a tág környezetemben nem találni fidesz szimpatizánst. Ez nem meglepő, mert ők az említett kisebbség. Persze találgathatunk, hogy aki nem szavazott, azoknak hány %-a szimpatizál egyik vagy másik párttal, de ez felesleges lenne. A tény, hogy akik szavaztak, összesen többen szavaztak másra, mint a fideszre. Pontosan azért nem szavaztak az emberek, mert az elmúlt évek alatt egyértelművé vállt, hogy nincs érdemi különbség. Ez jónak semmiképpen nem mondható, de sajnos érthető. Én sem tudtam meggyőződésből szavazni, még a fülkében is bizonytalankodtam. Ez nagyon nem jó. Szerintem ilyen, hogy bal meg jobboldal, ma nem létezik nálunk. Az ex-szocikkal, ügynökökkel, besúgókkal, KISZ tagokkal, szoci párt funkcionárius felmenőkkel teli fideszt semmi képen nem nevezném jobboldalinak. A mostani idegengyűlölet is a jobbikhoz átpártolt híveknek szól. Nem szól másról a közmédia az elmúlt hetekben. A rajtunk átutazó külföldiek, hirtelen veszélyes ellenségek lettek. Láthatjuk, hogy eszük ágában sincs itt maradni. A jelekből ítélve orbánnak semmi baja a szocializmussal, kommunizmussal. Neki inkább azzal van baja, ha nem ő irányíthatja. A jelenlegi ,,bal" oldal egy forintot sem ér. Sem pártként, sem ellenzékként. Na most, hogy tényleg ennyire ostobák, vagy valami más van a háttérben, erre csak találgatások vannak. Nehéz elhinni, hogy ennyire ostobák lennének. Szerintem egy baloldali kormányzás lehet pont olyan jó, mint egy jobboldali. A jobbikkal az a bajom, hogy szerintem messze nem az, aminek látszik. A programjuk jó, de láthatjuk, hogy azok csak a választás előtti ígérgetések szoktak lenni. Mondjuk ellenzékként nincs is hangjuk. Annyira azért egyik sem ostoba, hogy ne tudná mit kell mondani. Millió...
JAJMÁR
@Papuska1: 18:59 Végigolvastam a humoros, néha elemző, de találó hozzászólásokat. és te nyertél a dühöngő stílusban :)
Benned van papa a gyűlölet, ne másokban keresd.
JAJMÁR
A baloldal nem most bénult meg, hanem 2010-ben. Mára pedig végleg elhunyt, ideje lenne lekapcsolni a lélegeztetőgépről. De javítok: nem a baloldal, hanem a jelenleg baloldalon található pártok!
Meggyőződésem, hogy ezek a pártok nem tudják váltani a kormányt, egy teljesen új kell, amelyik képes eljutni vidékre is, az emberekhez.
Ezek a pártok tehetetlenek, - már jó sokszor leírtam, de ismét - még azt sem értik, hogy azért győzi le őket a Jobbik, mert ők közel mennek az emberekhez. Ott vannak minden vidéki kis régióban. Ők mennek felvágni a Julis néni fáját, ha kell...

de ezek még ezt sem értik. Nagyon haragszom rájuk, időnként azt képzelem, hogy ők az akadály, hiszen a civil tüntik miatt többet kiabáltak, gyerek módjára hisztiztek - mert őket most kihagyták - mint a kormány intézkedései miatt. Holott senki meg nem tiltja egyik pártnak sem, hogy tüntetést szervezzen, de az MSZP csak autós tüntit mer, mert attól fél, hogy a saját szervezése kudarcot vallana. Mégis, a másiktól követelőzik. Néha úgy érzem, hogy ők fogják vissza a változást! Én átmentem a bizonytalanok táborába.
Papuska1
@Aki Én: az a gond, hogy az emberek még mindig valamiféle felsőbb rendű lényeket szeretnének "ott fenn". Közben az ott fenn lévők is emberek, emberi gyarlóságokkal. Sőt, aki képes ilyen magasra jutni, annak akarva, nem akarva sok mindenen át kell lépnie. A legnagyszerűbbek, legjobbak is hasonulnak ezzel a világgal. Nincs olyan, hogy nem, és ez nem oldal kérdése. Az embereknek pedig meg kellene tanulniuk nem a rosszat, nem a különbözőt, hanem a jót a közös pontot keresni egymásban, és a régi jogos, vagy csak mások által felkorbácsolt eredendő gyűlöletet elfelejteni. A legnehezebb, megbocsájtani úgy, hogy ne várjunk a másiktól megbánást, mert nem érzi, hogy Ő személy szerint bűnös bármiben. A másik, hogy a sorsukban akaratlanul egy platformra kerülők, ne a platformon kívül keressék a barátokat, és belül az ellenséget. Sajnos ez utópia, és most megint újat írok, de a Habsburg világ sikeres manipulációja, de a Szovjet manipulációk is pont ezt ölték ki belőlünk. Nem az a partnerünk, akivel akarva, akaratlanul közös sorsra kényszerülünk, hanem valami távoli, akit nem is biztos, hogy jól ismerünk. Szerintem ez a nemzetünk tragédiája. De ez is utópisztikus. Nem látom mi a kevésbé rossz. Nekem a FIDESZ. Másnak más. És ez így lesz, amíg legalább ketten leszünk!
Papuska1
@JAJMÁR: Érdekes észrevétel. Akkor fejlődök, mert az elemzőim első és legsúlyosabb hibámnak tekintik, hogy nem tudtam eddig gyűlölni. Egyesek szerint ezért nem vagyok alkalmas politikus. nem vagyok egyértelmű. (Meg is szívtam.) Az ellenfelek mondatai után is azt kerestem, van-e benne, ami valahol belefér. Hogy vezethetem rá őket a tévedésre, illetve nem én látom-e rosszul, Ugyanis nem hiszek a fekete-fehér dolgokban, és bár hívő ember vagyok, mégsem vagyok képes elfogadni azt, hogy valami csak jó, vagy rossz, ami nem jó hívővé tesz. Talán abból adódik a dolog, hogy súlyos bűnöket elkövető gyerekeket kellett valamikor nevelnem. Azt is szeretnem kellett, aki vízbe fojtotta a barátját, vagy megkéselte az anyját, vagy egy aranyláncért késelt, és tudtam őket szeretni. Muszáj volt, ez volt a munkám, és a hivatásom. Közben láttam, hogy Ő is szeretett, félt, álmodott stb. Ez inkább magánügy, nem is tudom miért mondtam el. Azután a politikába vetettem bele magam, annak a pszichológiai részébe inkább. Így többet tudok a háttérről, mint a gyakorlatról. Sok minden van ebben is. Többnyire személyesen az egyszerűbb embert meg tudom győzni valamiről és az ellenkezőjéről is, ha akarom. Ezek szerint vénségemre sikerült megtanulnom gyűlölni is. Csak azt írd meg végre, hogy szerinted kit gyűlölök? Tényleg érdekelne! Ez nem vicc! Ha igaz, akkor fontos lépés előre.
Aki Én
Na azért a magasra jutásnak vannak módjai. Sok példa mutatja, hogy lehet egy vezetés kevésbé korrupt, kevésbé saját érdek orientált, kevésbé hazug és közérdekűbb. Az nagy baj, amikor az emberek ilyen sokat politizálnak, és nagy baj, hogy a politikusok a legnagyobb celebek nálunk. Mi szeretünk mindig másra várni, szeretünk a hibáinkért másokat okolni, szeretjük másra hárítani a felelősséget. Olyan háttérhatalmakat, bankokat, idegen megszállókat, kizsákmányolókat emlegetünk folyton, akik máshol is jelen vannak, mégis működik a gazdaság, az összetartás, az élni és élni hagyni elv. A régi sérelmeket pedig orbán igazán mesterien emlegeti. Példátlan összefogásról beszél, de valójában ilyen megosztott és széthúzó még nem volt ez az ország, amiért én egyértelműen őt okolom. Minden beszéde tömény lázítás és ellenség képzés, általában a komcsik emlegetésével, amiben ő az egyetlen megoldás. Egy hazug, gátlástalan játékos. Nem tudom a fideszre azért azt mondani, hogy bármiben is jó, mert vannak nála rosszabbak. Abban bízom, hogy ha feltűnően kezd összedőlni ez a hazugságra épülő rendszer, akkor nagyobb kedvvel és reménnyel kerülnek elő normális emberek. Mert bízom benne, hogy vannak ilyenek.
Vizual
Az MSZP egy középszerből álló párt. Akik vezették, Mesterházy, vagy a mostani kopasz, semmit nem tudnak. Más bekiabálni a partvonalról és más vezetni. Többször mondtam, hogy az öregek elküldésével a lelkét vették el a pártnak, a tudásról, tapasztalatról nem is beszélek. Ha feloszlik az MSZP rögtön kiderül ki merre pályázik és most miért hallgatnak.
A civilek nem engedték őket a tüntetéseik közelébe. Hát most a szokásos kivárás után lejátszák őket a pályáról. És még el is cseszték, mert a FIDESZ rájuk hivatkozva most megváltoztatja ismét a tüntetésekre vonatkozó szabályokat. Akkor most ki fog tüntetni. És hogyan. Mert tudjuk Deutsh Tomi rendezi a netet. Marad egy szabad oldal neki ahol méltatlanul mocskolódhat. És nem tud senki semmit.
Ez is olyan mint a felkészülés a háborúra. Súlytalanná váltak a bal oldaliak, jelesül a civilek tapasztalatlansága folytán, az MSZP vezető hozzá nem értése folytan.
Mert azért látni kellet volna, hogy 89 is egy tapasztalt liberális réteg miatt lett az ami. És nem Orbán miatt.
JAJMÁR
@Papuska1: 10:49 Figyelj csak, ezt te írtad:
"Egyre inkább látom, hogy itt azok a lelkileg megfeneklett, zavaros lelkű emberek élik ki dühüket, gondolom, hogy ne üsse meg őket a guta. Az országban élők többsége, gondolom ezek számára a dühöngő emberek számára érthetetlen módon mégis a FIDESZ-re szavaz"
- veled ellentétben, én nem szoktam ilyen erős és negatív jelzőket használni - pláne ismeretlen emberekre an block , veled kapcsolatban is csak azért, hogy felhívjam a figyelmedet, ez belőled jön... nyilván meg vagy győződve róla, hogy meg kell "nevelned" az embereket, és pont neked! Ez nincs így.
Az egyébként sem nevelés, hogy a "saját képedre" szeretnéd formálni őket.
Abban hiszel, amiben hinni tudsz, és azt szeretsz, akit szeretni tudsz. Egyiket sem kötelező! Sem szeretni, sem gyűlölni, sem hinni nem lehet parancsra :)))

Persze, a világ nem fekete-fehér, inkább szürke, ahogy az emberek is azok, ha fölülről nézed, de ha közel mész, akkor már nem, az egyéneknek színe van .
Az embert én nem a politikai beállítottsága szerint ítélem meg, - persze azért a fanatikus mégiscsak külön kategória -, de ez egy közösségi blog, itt elsősorban ezen a témán vitázunk.
Viszont a politikai folyamatokat én felülről figyelem, mert azt gondolom, hogy a politikusi "személyiség" elemzése nem a mi dolgunk. Nem érdekel, hogy mivé hasonul, mire odaér, és nem érdekel, hogy ezt ő érti, vagy sem... ebben csak egy dolog érdekel: a törvények, amelyeket ők hoznak, a politika, amit ők folytatnak, hasznára válik-e ennek a népnek, az országnak, és hova vezethet? Milyen lesz a jövő, az én unokáim jövője? Hogyan élnek az emberek, milyen az ország megítélése! Ezek a szempontok, amelyek alapján megítélem az ő munkájukat.
A személyük egyáltalán nem érdekel.
Aki Én
@Papuska1: Bocs, hogy bele szólok, de valóban könnyen összetéveszthető a gyakori kritika és ellenkezés a gyűlölködéssel, pedig szerintem sem ugyan az. Már bocs, hogy általánosítok, de a tapasztalatom az, hogy ha egy fideszesnek kritizálni mered a kormányt, vagy akár csak némely intézkedését, az azonnal átmegy érvtelen, trágár támadóba, gyűlölködőbe. Talán ez lehet az oka (itt legalábbis), hogy alapból erre gondol az ember olyannál, aki védi a fideszt. Én a magam részéről gyűlölködőnek nem mondanálak, sőt, néha bosszantóan higgadt tudsz maradni. Csak azért gondolom, hogy ez korral is járhat, mert említetted azt. Az más kérdés, hogy szerintem joggal lehet arra haragudni, aki pártol és életben tart egy korrupt hatalmat, amit igencsak kétesen szereztek meg.
miazavalami
Nocsak! Mi egy jó páran már évekkel ezelőtt mondtuk hogy a fideszt a bal oldal ültette a trónra. Majd a tutyimutyival amit ellenzéki politikának neveznek, sikerült Orbánt megkoronázni. Most + le vannak döbbenve?
Knapp75
@Papuska1: Te alapvetően magaddal nem vagy kibékülve, ezért kell besorolnod a "nagy és erős" fidesz mögé és ezért kell még nagyobb "kétharmados" győzelmet hazudnod folyamatosan.
Te vagy a kisegér, aki együtt dübörög az elefánttal...
Nyugi, nem vagy egyedül!

Az meg az idiotizmus jele, amikor valaki Bogár Lászlóra hivatkozik, miközben az mellett érvel, hogy fogadjuk már el végre, hogy a Fidesz van "fölül"!
Bogár úr/elvtárs/polgártárs általában "fölül" van, de ez nem jelent párthoz való kötődést:
1978 és 1989 között MSZMP tag volt, 88-tól MDF-es, most meg ugye a fidesznek nyalás a divat. ;)
mariaberta
Én is megdöbbentem, mégpedig azon, hogy a baloldal megdöbbent, Ki fog fellocsolni???
verőce21
@Papuska1: Nagyon jók a beírásaid az "Orbán, vagy Simicska" ellentétről, de a többi elemző írásod is.
Csak az a baj, ezen a blogon a "résztvevők" 90%-a még mindig a 30 évvel ezelőtti gondolkodással él, nem hajlandók haladni az eseményekkel. Azt hiszik valamikor visszafelé fog még forogni az idő kereke.
Jó olvasni az üdítő gondolataidat. (Ezzel a komoly mentalitásoddal persze "nem sok fű" fog itt számodra teremni.)
Papuska1
@JAJMÁR: A mondandód második felével egyetértek, csak én a másik oldaltól várom ezt, és bízom abban, hogy erre az útra sikerül elérniük. Vissza az elejére, valóban elkeseredés és értetlenség volt bennem, de harag egy csepp sem. Hülyeség valakire azért haragudni, mert másképpen gondolja. Ami esetleg indulatot is kiválthatott az a leegyszerűsítő gondolkodás. Az egyszerű ember számára a dolgok jók, vagy rosszak. Na most két dolog nem létezik, jó és rossz. Ha a pozitív dolgokat keresem a kevésbé rossz mögé állok, tehát a sokféle választható dolog közül a legkevésbé rossz tekinthető jónak, mert nincs jobb, és a legkevésbé jó jó az amit szeretnék elkerülni, de bizonyos irányból jövő dolgokat csak rossznak látni, a másik oldalról jövőket csak jónak az a baloldalról is hiba. Én is látok hibákat, mert tökéletes megoldás nincs, de ha a célokat nézem, illetve a tervszerűséget és a tudatosságot. (Nem a pillanatyi döntésekre, a próbaként bedobott szondázásra gondolok.) Ráadásul ha a tendenciákat nézem a balodal egy virágzó 2002-től jutott el az államcsőd 2006-ra, majd őrületes gazdasági áldozattal a 2008-as majdnem túlélésig. Én igy látom. ?ehet, hogy más másként. Én csak azt írhatom amiben hiszek, és aminek a hátterét is ismerem. Baloldalon csak a nagy semmit, és néhány kalandort látok, szinte mindig idegen megbízás alapján, azután ha bukik fut vissza a gazdáihoz, lásd Bajnai. Ezt kéne tisztelnem?
Papuska1
@Knapp75: Én magammal ki vagyok békülve és a FIDESZT sem látom plyan erősnek, ezért próbálok javítani, persze ezt nem kiabálom ki, de ott, ahol kell elmondom. (Nem is biztos, hogy kéne!) Egyszerűen viszonyítok. A baloldalon nincs semmi és senki. Mivel Európában kemény versenyhelyzet van, így ezzel nincs esély. Se célok, se program, se vezető személyiség. Csak olyanok hangzanak el, amikről én is, de aki mondja is tudja, hogy nem realitás. Ha a szegényeket segítenék meg, a pénz elfolyna, és egy pár pillanatnál többet nem adna nekik semmit. A fejekben kellene rendet tenni. Én tudok olyat, hogy egy falut kaptak ezek a "szegények". Egy csomó szép, komfortos házzal, szociális szövetkezettel. A házak közül alig áll egy-kettő. A szövetkezetbe szinte minden más nap betörtek, persze bennfentesek. Nem a támogatás volt a baj, de így nem lehet. És mindenki így gondolja. Először a fejekben kell rendet tenni, és kis lépéseket lépni. Ez részben történik, de van, akinél már késő! Aki képtelen pénzt kezelni, aki nem érti, hogy amiben lakik, azzal törődni kell, aki 29 napig normális, de a harmincadikon kiüti magát és két évnyi kárt okoz magában és a környezetében, azon, pláne, ha nem is hagyja, nem lehet segíteni. És valami rejtélyes módon egyre többen kerülnek ebbe a körbe. Mérést csináltak az iskolákban. Aki kicsit konyít hozzá az intelligencia állandó szintű és velünk születik. Valamiért 15% ponttal gyengébben teljesített szinte mindenki. Ez a szint néhány évtizede az értelmi fogyatékosság határszintje volt, ma az átlag. Mond meg miért. Ez biológiailag lehetetlen, mégis így van. Miért? Na ilyenek is érdekelnek. A Fidesz pedig ki akar mászni ebből, de nem visz magával mindenkit, mert nem lehet. Sajnos. Aki megpróbálja, borítékolt a csőd!
Papuska1
@verőce21: Köszönöm és értelek, de én valamikor a legsúlyosabb személyiségsérültekről, valahol már leírtam, a gyilkosságot elkövető tanítványaimról sem mondtam le. Miért mondanék le azokról, akik szerintem is jót akarnak, de nagyon dilettáns módon, nagyon naivan, és óriási tévedések mellett, bizonyos USA propagandának bedőlve. Én megpróbálom. Volt már, nem is egyszer éles kés a nyakamon, mégis itt vagyok. Most már elég vén vagyok ahhoz is, hogy ha egyszer nem úszom meg, nem akkora kár értem.
JAJMÁR
@Papuska1: Kedves Papuska, semmit, és senkit nem "kell" tisztelned, csak akiktől elvárod ugyanezt, és persze Önmagadat :)
Nem értem kiket tartasz te "egyszerű" embernek? Az okfejtésed is kissé hibás, hiszen ha azt állítod nem létezik jó, vagy rossz, - akkor nem létezik kevésbé rossz sem, nem gondolod? Mihez viszonyítasz akkor? (Persze értem mire gondolsz, abszolút igazság nincs, de látod, te is mérlegelsz, mások is ezt teszik és mindenki a saját szemszögéből. Tudod, az emberek különböző helyekről figyelnek... a sokféle véleményt kell "összegyúrva" figyelembe venni!)
A baloldal = baloldali kormányzásra gondolsz? Akkor itt visszautalok arra, amit Te magad állítasz - nincs csak jó, és csak rossz - a baloldali kormányzások alatt nagyon sok jó dolog is történt, ezeket nem jegyzed? Csőd nem volt. Gazdasági világválság volt. Sok mindent egészen másképpen látok a múlttal kapcsolatban is mint Te.
Másképpen gondolkodom: például soha nem fogadom el, ha valami rossz, csak azért, mert nem kínálnak nekem tálcán mást. Nekem nem jó a kevésbé rossz, Nekem az elég jó kell! Azért is, mert az országnak sem mindegy, és ez pedig a mi felelősségünk, mert a saját gyerekeink életére legyintünk, ha elfogadjuk a "kevésbé rosszat"!
Vagy Te látod a "tervszerű", "tudatos", átgondolt célokat? Akkor oszd meg velem is, merre halad ez az ország?
JAJMÁR
@Papuska1: 20:24 Bocs, hogy beleszólok... tudod, van velünk született, és van tanult intelligencia! A Gauss görbe ma is ugyanolyan, mint 15, évvel ezelőtt a normál iq 90-120 közé eső eredmény, A különbség, hogy azóta már tudjuk, ez az egy érték kevés egy ember megítéléséhez. (...és van még szq, eq..stb. ) Egyébként az átlag nem teljesít alatta. A hosszú ideig mélyszegénységben élők - elhanyagolás, frusztráció, ingerszegénység - a fejlődés megakadhat, lelassulhat, és a retardáció visszafordíthatatlanná válhat. (Az értelmi fgy. minden jelét mutatja, pedig nem is úgy született.)
Nincs ebben semmi rejtély... a nyomor az oka!
A szegényeknek nem adományok és segély kell, hanem munka és tisztességes jövedelem!
Papuska1
@JAJMÁR: Nem is állnak olyan messze egymástól a gondolataink, bár én a másik oldalról látom ugyan azt. Te az integrációban látod a jövőt, és ehhez közelebb állt a baloldal, én a nemzet felvirágzásában, és abban, hogy itt Közép-Kelet-Európában újból domináns szerepet. (Félre ne érts, nem mások feletti hatalomra gondolok!) tölthetünk be. Én nem hiszek az integrációban. Nem a mi integrációnkban! Mi nemzetinek hirdetjük magunkat, és hajlunk az integrációra. A munkám miatt volt alkalmam szinte az egész Nyugat Európát bejárni. Ha a még betelepült mentes 30-40 ezres német kisvárosok kocsmáiba este felé beülsz, ott mások az emberek, mint Berlinben, vagy Kölnben. És a németek 70%-a ilyenben él. És tudod te milyen erős a Dán nacionalizmus? A keményen protestáns Flamand kisvárosok embere sem fog integrálódni, ráadásul a francia, spanyol kisebbségi népek sehol nincsenek a mi Jobbikunkhoz. Ülj le egy Frizzel akár észak-Hollandiában, vagy Németországban. Más a propaganda és mást beszélnek az emberek. Ha igazi népbutítást akarsz, olvasd a nyugati sajtót. Nekem alkalmam volt a kisvárosi és tartományi újságoknál. Durva! Az egyik nagy Német TV adó óriási csúsztatási manőverébe magam botlottam bele. Azt hitték, körülöttük senki nem beszél németül. Lebuktak. Ráadásul, amit itt antiszemitizmusnak neveznek az nudli ahhoz képest. (Nem vagyok zsidó származású, de ezt kulcskérdésnek tekintem.) Szóval a jövő a vagy erősek vagyunk (vagy annak mutatkozunk) szerintem. Fura ez a határunkon kívüli világ és valahogy forr, vagy csak én érzem így. A Fidesz és csak Ő akar erős Magyarországot. Csak Ő cselekszik inkább mértékkel, de nemzeti érdek szerint. Én szerintem ez a jövő záloga. Ha tartanak tőlünk, ha nem is szeretnek, előbb-utóbb békén hagynak. Legalább is ezt remélem.
Papuska1
@JAJMÁR: Sajnos ez a gond, hogy a standard intelligencia és nem is a legalsó rétegekben csúszik a 30 évvel ezelőtti 95-105 közöttitől 80-90-re. Én is állítom. hogy a szociális tényező ezt befolyásolhatja (valamikor publikáltam is bizonyos szakmai körben, mikor ezt még nem nagyon lehetett) de most nem ezt tapasztalom, és nem a szociális, vagy érzelmi intelligenciára gondolok, bár ott is nagy bajok vannak. A klasszikus intelligencia süllyed a nálunk sokkal délebbi országok szintjére. (Aki ismeri, tudja ezt az észak.dél tendenciát, bár ez nem akkora, mint a mi deficitünk!). Lehet, hogy az éghajlatváltozás, vagy más természeti tényezők. Esetleg egy genetikai krach. A Nemzeti Egészségügyi Intézetnek voltak ilyen próbálkozásai. Most meg vagyok lőve. Én vagyok a hülye, vagy baj van. Az előbbi is lehetséges, elfogadom, de a kezembe kerülő adatok nem ezt jelzik. És ezzel korrelál az iskolai eredmény is... Na de ez nem itt téma!
verőce21
@Papuska1: (20:28) Köszönöm válaszod. Azt hiszem, ezen a blogon mi ketten állunk egymáshoz legközelebb gondolkodásban.
Azt írod: "...akik szerintem is jót akarnak, de nagyon dilettáns módon, nagyon naivan, és óriási tévedések mellett, bizonyos USA propagandának bedőlve" - telitalálat ez a megfogalmazás. A szoc.-ban kitermelődött egy új emberfajta; "a sokoldalúan képzetlen szocialista embertípus". Na ezek és leszármazottaik vannak ezen a blogon túlnyomóan, mint utaltam rá. Akik úgy éltek mindig, hogy nem kell tanulni, nem kell gondolkozni, innovatív módon élni, az állam gondoskodik rólunk. "Milyen szép házunk/lakásunk van így is, sőt hobbitelkünk kis házzal, még nyaralónk is lehetne." Csak egy dolgot nem tudtak, hogy mindez óriási állami hitelből lett finanszírozva, ami bedőlt 1989-ben, tarthatatlanná vált tovább. Na ez az, amit szinte senki nem ért, vagy nem akar, ezen a blogon.
Semmi ambíció és képzettség nélkül utcára került a magyar munkaerő több mint fele a '90-es évek elejére. És azt a 30 évvel ezelőtti állapotot szeretnék helyreállítani, más elképzelésük nincs is. Az állami gondoskodást várják újra, az állam által teremtett "1 millió" új munkahelyet, ahol "hülyén" is meg lehet élni - miközben ellenzik az állami tulajdont -, anélkül, hogy a lustaságukon úrrá tudnának lenni, mert ugyanazért is ma többet kellene már az egyénnek tenni. Nem fogják fel, az a világ, már soha nem fog visszajönni.
A fiatalok többsége is olyan "ruhatár-büfé” szakos felsőfokúakat végez, amire az égvilágon senkinek nincs, és nem lesz, itt szüksége sokáig. Aztán makacs, rögeszmés mozdulattal csodálkoznak, hogy nincsen számukra (munka)hely.
(Hosszúra nyújtottam, nem szokásom, csak még egy tanács: JAJMÁR provokáló – és mindig újratermelődő - válaszaival ne foglalkozz, mert "őtsoronként" fizetik itt.)
JAJMÁR
@JAJMÁR: 18:18 Örülök, ha úgy érzed közeledett a nézetünk - nekem azért még vannak kétségeim ebben -. Mindig oldalakat emlegetsz, de én pl. erről azt gondolom, hogy Mo.-n jobb-és baloldalról már nem lehet beszélni, hacsak Te nem Orbanista vagy, mert akkor én valóban a másik oldalon állok. Nem hiszek abban sem, hogy "úgy kellene csinálni, mintha..." erősek lennénk, mert ez inkább nevetséges, de biztos, hogy senki nem fog tőle "meghátrálni" :) Egyáltalán, a képmutatást is elutasítom. Nem is értem, miért kellene nekünk erőtfitogtatni, és mindenkivel összeveszni. Magyarország akkor lesz "erős", ha majd a fiatalok nem mennek el, mert itthon is lesz jövőjük... stb. a megerősítjük a demokrácia alapjait. Egyébként jó lenne, ha lenne egy keresztény, liberális jobboldal, mert oda szeretnék tartozni, de nincs.

Mindenesetre jó volt veled beszélgetni, - mert a beszélgetés az olyan, hogy az ember reagál a másik gondolataira, és ez nem "újratermelődés", ahogy Verőce próbálja neked beadagolni, hanem a partner komolyan vétele. Egyébként sem hiszem, hogy rá vagy szorulva mások tanácsaira abban, hogy kivel beszélgess, főleg olyanéra, aki ilyen hosszan ír a semmiről :)))
JAJMÁR
@Papuska1: 18:30 elnézést, a 20:26 hsz.-t Neked szántam. Üdv :)
JAJMÁR
@verőce21: 18:52 Már megint arra utalsz, hogy itt fizetnek a hozzászólásért. Lécci írd már meg nekem is priviben, hol kell ezt intézni? Téged ki fizet, és tényleg 5 soronként? hol kell jelentkezni?

Egyáltalán, ha van olyan, aki ezért pénzt kap, megkérem, hogy adja tovább felém ezt az információt :)
karma1
@m.macskosz: febr.11., 11.55-re: Ha priviben megirod a meretedet, akkor szivesen kuldok egy teli pizsit, meg a mintajat is kivalaszthatod, es nagy divat most a plussos zippzaras kezeslabas, mert itt az ejszakak dermesztoek tudnak lenni, a baratnom reggelente +7-8 Celsius fokot szokott merni az o hazaban, viszont az elektromos melegitos lepedo sok mindenen atsegit. (Nem is akarok belole nagyon felkelni, hihi...:o))))
karma1
@JAJMÁR: @Aki Én: Haha, Draga Barataim, Ti aztan jol belesetaltatok a csapdaba, gyertek mar ki onnan, nem vettetek meg eszre, hogy papuska1 meg rugacs a fizetett fideSS-propagandista errefele? Raadasul papuska szerintem csizmas, mert kb. ugyanaz a "stilusa" (ha egyaltalan lehet annak nevezni), mert ha eszrevettetek, akkor csizmas NEM irdogalt ide,...
veroce21 meg meg van sertodve amiatt, hogy itt 90 !!! %-ig baloldali erzelmu emberek irogatnak, mino pocsek blog!, Piha! Pedig ha tudna, hogy itt MINDENKI baloldali erzelmu, es csak o, rugacs, csizmas, spu00,papuska1 meg nehany masik blogolo log ki a sorbol, tehat sztem inkabb 98%-os a balos ara'ny...

Ne vesztegessetek a draga idotoket valaszadassal, mert Nektek sincs belole tul sok...:o)))
karma1
Hmmm, erdekes allaspont az egyik kommentelo baratunktol:
"A fiatalok többsége is olyan "ruhatár-büfé” szakos felsőfokúakat végez, amire az égvilágon senkinek nincs, és nem lesz, itt szüksége sokáig. "

Ja, hos vezerunk tisztelt kislanykaja eppen egy ilyen "bufe-szak" megszerzesen faradozik, 15 millaert,... Kivancsi volnek, hogy ezen szak elvegzese utan hanyszor fog kora reggel elindulni egy etterembe dolgozni, mondjuk 6 alkalommal hetente? A kerdesem koltoi, valaszt nem varok ra, ugyis tudom, hogy kiterjedt tanulmanyait nem fogja alkalmazni.
Aki Én
@verőce21: Jézusom ember, el ne élvezzetek már egymástól. Ilyen erőltetett nyalóka szöveget régen hallottam. Te tényleg olyan hülye vagy, hogy egy ellenzéki oldalon keresed az elvtársaidat, és mikor találsz egyet, akkor hangosan elélvezel a gyönyörtől? Óriási butaság azon meglepődni, hogy ti itt kevesen vagytok. Szokd a gondolatot, mer ez a tendencia, egyre fogytok. Ellenzéki oldalon pedig csak a buta, tanulatlan trollok időznek hosszasan, mert azt sem értik meg, hogy agyon cikizik a butaságaikat. Te tényleg azt hiszed, hogy bárkit a világon meg tudsz győzni ezekkel a demagóg butaságokkal? Jesszus ember, te gázabb vagy, mint hittem.
Papuska1
@karma1: Bevallom, nem tudom ki az a "csizmás". Több blogon kb egy évtizede mindig is papuska voltam, hasonló világnézettel, de mindenki azt gondol, amit akar. Azt persze nem értem, miért bűn szóba állni olyannal, aki az itt szokásosnál más szemszögből látja a világot. Akkor minek ide írni? Egymást hergelni, minél nagyobb dühre? Esetleg, ha el nem is fogadunk, de megértünk más gondolatvilágot. Ez veszélyes? Nem káromkodunk, nem gyűlölködünk, (bár volt erre utalás és érdekes volt) és próbálunk érveket, személyes tapasztalatokat leírni. Nagyon nagy baj van azon az oldalon, ahol ez veszélyes. Éltem hasonló időkben, nem szeretném, hogy visszajöjjön. Persze jobbról sem szeretném! A szabadság nem végtelen és nem korlátlan szerintem, de amíg más érdekét nem sértem, szabad akarok lenni! Itt az én jobboldali konzervatív felemen is! A diktatúrát pedig elvetem! Nem azt amire ráfogják, azt amit valóban művel valaki, aki arra szólít fel, ne állj szóba azzal, aki mást mond, és ne keress közös pontokat tőled távol álló emberekkel! Hátha meggyőz! Pedig tudom, hogy a meggyőződés erős dolog, és nem is biztos, hogy meg akarok győzni mindenkit, de elgondolkodtatni igen, hogy sok oldalról nézhetünk dolgokat, és ha más oldalról nézzük ugyanazt, mást is láthatunk belőle. Ez a minimum feltétele, hogy tudjunk egy országban élni!
m.macskosz
@karma1: tegnap, 20:42 Csak poénkodtam, télen nyáron jó lezser pólóban alszom, de köszönöm, hogy ilyen kedves vagy! :) Csak a takaróm változik: télen 17-18 fokban egy lepkefing vastagságú paplan, nyáron egy lepedő, vagy az sem.
Aki Én
@Papuska1: 23:01 Hát erről is nagyon más a tapasztalatom. Több kormánykritikus oldalon tapasztaltam, hogy fidesz hívők trágár módon, érvek nélkül, természetesen a ,,mindenki libsi" butasággal szólnak hozzá, sokszor nem is a témához. Ezt a végtelenségig megtehetik, nincsenek kitiltva. Ahogy itt sem. A fidesz oldalán, orbán oldalán és több fideszes oldalon, jellemzően órák alatt törlik a nem tetsző hozzászólásokat és tiltják az illetőt. Én magam is jártam így, pedig nem kommenteltem, nem szidtam senkit, csak egyszerűen megosztottam egy-egy cikket, leírást,a mi nagyon mást mutatott, mint amit ők állítottak. Sőt, konkrét esetek vannak, ahol a hozzászólókat feljelentették. De jó példa erre a köztévé is, ahol híreket tagadnak le, ferdítenek el, embereket takarnak ki. A közelmúltban az egyik híradóst meg is intették emiatt. Vagy jó példa erre a mentalitásra az ellenzéki önkormányzatok pénzmegvonása is, amit orbán előre ,,finoman" vázolt is nekik. Ezt nem nevezném diktatúrának, pedig annak vannak fokozatai és nem mindig a totális diktatúrára kell gondolni. De bátran nevezem önkényuralomnak, rezsimnek. Ahol a híreket szelektálják, letagadják, elhazudják, szolid hozzászólásokat törölnek, ellenvéleményezőket kitiltanak, az igenis rezsim. Ahol a bírálókat, még ha az közülük való is, elmondják mindennek, próbálják elhallgattatni. Attól, hogy volt ez annak idején súlyosabb is, az nem jelenti, hogy ez belefér egy normális jogállamban, demokráciában. De hát ugye tudjuk azt is, hogy a régi rendszert kiszolgálok közül sokan vesznek részt a mai politikában, olyanok is, akik ügynökök voltak. Akkor most megvetjük a régi rezsimet vagy nem? Mert nekem e kettő üti egymást. Soha sehol, és most sem mondom és nem győzködök senkit, hogy másik kormányt vagy rendszert szeretnék vissza. Azt mondom, hogy ez a mai, semmiben sem jobb, csak azt kommunikálja. Jobboldaliságot hirdet, most az idegen témában pláne, de tele baloldali elemmel, szereplővel. Ez olyan átlátszó kettősség, amely hihetetlen számomra,...
Papuska1
@Aki Én: Vannak emberek mindkét oldalon, akik nem képesek kulturáltan fogalmazni. Sajnos ez pártsemleges. Nem tűnik úgy, hogy a jobboldalon többen lennének. A "libsi" újliberálist jelent. Kevesen néznek utána ennek az ideológia alapjainak. Nem a Kossuthi Deáki liberalizmusról van szó. Például része az emberiség mielőbbi elpusztulásának víziója és a Fold túlnépesedését akadályozó propaganda. De miért mi ne népesedjünk? Megint csak részinformációk vannak. A másik a vélemény és az állítás közti különbség. Ha valakiről, vagy valamiről véleményem van, leírhatom szabadon. Ha valakiről egy vagy több, nem bizonyítható dolgot írok, akkor vádolok, rágalmazok. Bizony vagy feljelentés, vagy lojálisabb esetben törlés következik, bár én a feljelentés híve vagyok, mert meg kéne tanulni a kettő közötti különbséget. Régen ilyen állítások, vádak miatt embereket börtönöztek be, öltek le. Ez nem játék, mégis tömegesen élnek vele. Sztálinista módszer volt. Ráfogni valakire valamit, és ha sokat mondják, rá ragad. Persze alapos gyanú esetén lehet tévedni, de az alapos gyanú, nem legendai, hanem ügyészségi kategória. A Fidesz baloldali típusú intézkedései a hiányzó, impotens baloldalt pótolja valamelyest. A baloldal egy részét "bérbe vették" egyes külföldi érdekcsoportok. Jó példa erre Bajnai, aki ide jött, vezette a bal oldalt egy darabig, azután, mikor nem nyert, bár kapott politikai felhatalmazást ellenzékiként, vette a kalapját, és visszament a megbízóihoz, és most másutt próbál sumák érdekeket képviselni a Balkánon. Ez után lehet bízni ebben a baloldalban. Mikor nyíltan idegen érdeket képviselő ügynök is vezetheti, és az sem zavarja, ha nem nyer, hogy lebukik. Kiben lehet ott megbízni? Ki lép a saját és hazája, és ki a megbízója érdekében? Honnan lehet ezt ezután tudni? A volt MSZMP-s Fideszesek pedig revidiálták az álláspontjukat. és nem rossz szakemberek. Szerintem a világ változásával egyszer mindenki megteheti, hogy meggyőződést vált. (Többször már nem!)
Aki Én
@Papuska1: Remélem csak félre értettem valamit. Ugye nem azt sugallod, hogy minden kormánykritika, cáfolat hazugság lenne? És nem is azt, hogy ezek említését próbáljuk rágalmazásként beállítani? És ne mondjuk már, hogy normális dolog valakit törölni, mert szótlanul megoszt egy cikket, amiben cáfolják a kormány állításait. Ne mondjuk már, hogy minden kritika hazugság. ugyan már, ez t nem gondolhatod komolyan. Azt is nagy problémának tartom, hogy nem lehet a kormányról beszélni a baloldal állandó emlegetése nélkül. Még ha bárkit is a baloldal mellett próbálnék befolyásolni, de nem. Tojok és a dilettáns baloldalra. Azért nem velük és a szemétségeikkel foglalkozom, mert nem ők a jelenlegi hatalom. Az már nem vezet sehova, ha őket emlegetjük folyton, és a mai simlikre nem is szentelünk elég figyelmet. Elszámoltatni pedig megint csak ennek a kormánynak lenne dolga, kötelessége, lehetősége.
Papuska1
Eszemben sincs azt gondolni, vagy mondani, hogy nem lehet a kormányt, vagy bárkit kritizálni, sőt kell is! Csak az nem mindegy, hogy mit állít, az aki állít. Ha az egy vélemény az tiszta és bármi lehet, de olyan tényt közölni, ami egy emberre vonatkozik, vagy levezethető belőle, de az állítás nem bizonyított, vagy bizonyítható, az már a világon sehol nem megengedett, a liberális nyugaton sem. Logikus, hogy senkit nem lehet hamisan vádolni. A közszereplő esetében kicsit feljebb van a mérce, de például szándékos bűncselekménnyel vádolni, vagy nem igazolt állítást tényként terjeszteni, az bizony bűncselekmény lehet, nem szólásszabadság. Ha belegondolsz ez logikus, hisz vissza lehet élni vele. Ügyes blogger hozzáteszi, hogy "állítólag". Ez már határeset lehet. Egyébként a médium tulajdonosa maga válaszja meg, hogy kit enged szóhoz jutni, de ha valaki mindenkit letilt, nem lesz vita, nem kattintanak rá, és a híre is elterjed. Jó szerkesztő ezt a hibát nem követi el, a gyenge lapját pedig előbb, utóbb nem olvassák, mert az egysíkú komentelés unalmas lesz és nincs kattintás. Mint mondtam mindenütt vannak szélsőségek, és senki sem tökéletes (fekete-fehér).
verőce21
@Aki Én: (21:12) Rendes Tőled a 98%, én nem akartam túlzásba esni.

"...mer ez a tendencia, egyre fogytok" - Ez inkább rátok vonatkozik. Kell neki 20-30 év, de lassan és biztosan majd kihaltok, vagy igazodtok.
verőce21
@JAJMÁR: (20:31) Rosszul olvastad, nem "5 soronként", hanem Őt soronként! :)
Aki Én
@verőce21: ma, 07:45
Na egy újabb jó példa a figyelmetlenségedre. Ez is jól mutatja, hogyan mész el a részletek mellett. Nem én beszéltem 98%-ról, ezt is kevered. Most már végképp észre kéne vegyed, hogy az ilyen figyelmetlen, ostoba közhelyeket felsoroló embereknek még a fidesz sem örül. Veled azonosítják őket, ezt biztosan nem veszik jó néven. Na nem mintha kilógnál a sorból.
És már megint mi az, hogy ,,rátok", meg ,,kihaltok"? Kik? Az a túlnyomó többség, aki nem fideszes? Te még tényleg ott tartasz, hogy aki nem fideszes az libsi, komcsi? Te tényleg ennyire egysíkú, ostoba ember vagy? Te tényleg még saját magadat is becsapod? Már mondtam, ha ez így lenne, akkor nekik lenne valós kétharmaduk. Hú bakker, most nagyon összezavartalak, mi? Nem libsi és szidja a kormányt? Húúú, akkor ez egy UFO... Már meggyőztél ostoba, érvtelen, érzelmi elkötelezettségedről, meddig akarod még égetni magad?
verőce21
@Aki Én: (15:32) Aki ennyire bizonygatja felsőbbrendűségét?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.