A felnőtt lakosság több mint kétharmada nem ért egyet a kötelező vasárnapi zárva tartással – ez derül ki az Ipsos hónap elején végzett reprezentatív kutatásából.

A válaszadók 77 százaléka jellemzően otthon tölti a vasárnapot, de 22 százalékuk ekkor vásárol. Utóbbiak közül a többség olyan nagyobb üzleteket látogat, amelyek ezentúl kötelesek lesznek ilyenkor zárva tartani: hipermarketeket, nagyobb élelmiszerüzleteket, szupermarketeket, diszkontokat – írja összefoglalójában a Hír24.

"A vasárnapi élelmiszervásárlások túlnyomó többsége rendszeres, tervezett „túra”: a hét utolsó napján vásárlók 85 százaléka állította, hogy előre megtervezett nagybevásárlást vagy kisebb készletfeltöltést intéz ilyenkor. Megállapítható, hogy a vasárnapi bevásárlás jellemzően nem egy „jaj, most jutott eszembe, hogy nincs otthon tej” helyzet eredménye, hanem tudatosan megtervezett, szükséges elintéznivaló" - írta a kutatás egyik konklúziójáról az Ipsos.

106 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Egyétek meg amit megfőztetek...egy aljas semmirekellő párt hátán felkapaszkodott mócsing javaslatára érvénybe fog lépni egy olyan törvény amit a lakosság nagyja ellenez és még elbocsájtásokkal is jár. Egy olyan párt javaslata akik önállóan be se kerülnének a parlamentbe, gratulálok.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Knapp75
Talán ezért nincs "nemzeti konzultáció" erről a témáról...
nemkati
@Knapp75: De ha lenne, annak az eredménye nem lenne nyilvános, csak az lenne tudható, amit a kormány közöl. Már van néhány tapasztalatunk.
karma1
Mi a gyaszert erdekli MOST a kurmanyt az Ipsos felmerese? HAT MAR NEM TOKMINDEGY??? Bevezetik, mindenki megszivja, emberek munkanelkul, csaladok jovedelem nelkul, az allam a vasarnapi kereskedelembol befolyo ado nelkul,... Ki a francot erdekli? orban nem fog ettol terdre rogyni, sokkal komolyabb dolgoktol sem hatodott meg (0-as autopalya fizetosse tetele tavaly, pl.)... A reklamadot is az unio tiltatja le addig, amig nincs vegleges allasfoglalas, kivizsgalas...

Amit orban a csuti retyon, a stadionja nezegetese kozben kitalal, masnap mar az Alapkatyvaszba van ugy beagyazva, mintha betonba ontottek volna, oszt jonapot...:o(((
Hofipisti
Az utóbbi években megtapasztalhattuk, hogy az elvtársakat egyáltalán nem érdekli, hogy az általuk rendszeresen hivatkozott nép mit akar, mi a véleménye. Azt ők jobban tudják kérdezés nélkül is. Lehet, hogy alacsony műveltségük odáig terjed, hogy a "nép" kifejezés alatt ők magukat értik?
Clavigo
Nem tök mindegy ?? A körösztyénszájú csürhe hallatta a hangját,,oszt jó napot.
Hellcat
Egyétek meg amit megfőztetek...egy aljas semmirekellő párt hátán felkapaszkodott mócsing javaslatára érvénybe fog lépni egy olyan törvény amit a lakosság nagyja ellenez és még elbocsájtásokkal is jár. Egy olyan párt javaslata akik önállóan be se kerülnének a parlamentbe, gratulálok.
dr. prédikátor
Ez a körösztényszáju vén szarházi harrach miért beszél az emberek nevében ??? Egy sehonnai párt határozza meg hogy mikor vásárolhatok???Ezek is mind g...cik???
tökölődő
Ennek a vén hülye Harrachnak ez volt élete legnagyobb dobása. @Hellcat: Igazad van haver ! Ez kellett nekünk. A sok idióta rájuk szavazott 2/3-al immár másodszor. Csak szopassák őket izomból. Majd 18-ban talán megtanulják azt, hogy
1,/ illik elmenni szavazni. Aki otthon maradt az meg ne pofázzon , hanem tűrjön, mint a birkák... .
2,/ illik átgondolni a szavazás előtt, hogy mi is történt az elmúlt 8 évben., na meg 98 és 2002 között.
pbalage
francokat ellenzi, majd jön a Rogán aztán megmondja a KDNP helyett (ez amúgy egy nagyjából 2000 taggal rendelkező párt, de lehet hogy már csak 40 fő a reális), hogy
"A magyarok egyértelműen kinyilvánították, hogy szeretnék a vasárnapi boltbezárást!"
dömdödöm
folytatjukra -lett szavazva . Lefordítva : tovább xopatunk aki ráhúzta az x -et erre az hibás :-(((((((((((((((
Tibor43
A "köztévé" így fogja tálalni: az emberek 1/3-ada egyetért a bezárásokkal...
pbalage
@Tibor43: látom vágod, de szerintem a fidesz egy kicsit bonyolultabban (és persze összefüggéstelenebbül) fogja ezt előadni, például:
"A magyarok kétharmada támogatja, hogy a kisebbségben levő egyharmad által igényelt boltbezárások is demokratikusan megvalósuljanak, ezzel is bizonyítjuk a demokrácia meglétét."
mariaberta
Ezt meg honnan szedte? Azt hiszi nekik minden kétharmad?
Itt az ideje, hogy élvezze magasra kiszámított, és bizonyára megszolgált nyugdíját, a hülyeségeivel pedig boldogítsa a családját.
Vizual
Szerintem a jelenlegi kormány már a saját népe ellen vív harcot. Azon mesterkedik, hogyan tud nekünk a legjobban betartani. nehogy nyugodtan tudjunk élni. És azért az okok is a felszínen vannak.
Levendula
Amikor meghallom a "kdnp" kifejezést, a gyomrom görcsbe rándul... de nem a örömtől...
Bercifiu
@dr. prédikátor: Felháborító, hogy egy vén hülye javaslata miatt szívunk.
Strong
A kdnp támogatottsága több mint 10 - éve nem mérhető (gyakorlatilag nincs is)

A kérdés csak az: milyen alku van a háttérben, hogy a fidesz átvisz egy ilyen népszerűtlen törvényt...
aminek csak egy olyan érvrendszere lehet - amit nem mernek bevallani..
Yoda69
Csinalhatnank egy gyorstesztet itt a propin. Aki szavaz csak copypastelje es adja hozza a sajat szavazatat. Mindenki csak 1x szavazzon.
Ellenzi: 1
Nem ellenzi: 0
Kozombos: 0
kopeba
A meleg felvonulással se ért egyet a többség mégis megtartják . A melegek záratták be a boltokat vasárnap hogy rájuk figyeljenek.
soljanka
Megígértem, hogy minden idevágó témában beteszem a névsort:

"Magyarország Alaptörvénye 6 . cikk (1) bekezdése alapján az üzletek nyitva tartásáról szóló 2014. évi . . . törvényről a következő törvényjavaslatot kívánjuk benyújtani . Budapest, 2014 . november
Dr. Semjén Zsolt
Harrach Péter.
Dr. Rétvári Bence
Dr. Aradszki András
Soltész Miklós
Dr. Hoffmann Rózsa
Dr. Simicskó István"
Január
@Strong: A KNDP csak azért van, mert még élnek olyan állampolgárok, akik a "keresztény" szó miatt szavaznak erre az osztódási képződményre. /Fideszből alakultak./
Aztán,igazolásképpen, hogy Ők is vannak valamit ki kellett találni, ami nagyot szól. A vasárnapi zárvatartást találták ki, mert országjobbító ötletük az nincs, ahhoz ész is kellene.
Ez nagyot szól. De mi lenne, ha a károkozást kártéríttetnék a saját vagyonból, a képviselők jó része olyan szegény lenne, mint a templom egere. Megérdemelnék!
silber13
Az, hogy az ország lakosainak kétharmada ellenzi, az nem számít, hanem az a lényeg, amit néhány szemforgató, bigott, vallási tébolyult kimond.
Toby
A vén ökör és koszos bandája megmarkolta tátott pofával a lócicit ?
golyóstoll
Azok ellenzik a zárvatartást akik soha nem dolgoztak vasárnap. Akkor egyetèrtek a nyitvatartással, ha az iskolák, óvódák, hivatalok is kinyitnak. Ne sajnáljuk tölük sem a vasárnapi pótlékot.
bencemacska
@soljanka: ma, 15:32

Hogy fulladnának meg reggelre!!!
Aki Én
Korrekt, mikor egy önerőből a küszöbig sem jutó kamu párt diktál az ország többségének. Most miért nem kell tisztelni a többségi akaratot?
Évekkel ezelőtt egy nemzeti konzultációt valami 12 % körül küldtek vissza egyáltalán, és annak is 10 %-a értett egyet velük. Majd kiálltak és azt volt pofájuk mondani, hogy nem lehet ennek a 10 %-nak az akaratát figyelmen kívül hagyni.
12%-nak a 10%-a a mérvadó... Most a kétharmad nem számít.
bencemacska
@Aki Én: ma, 17:57

A vasárnapi zárva tartás ügyében is tartottak közvélemény kutatást! Megkérdezték a CBA dolgozóit, akik úgyis nyitva tartanak!
Az utcánkban van egy Coop (nem tudom hány négyzetméter, de trafikot is választottak le belőle!), nagy táblára ki van írva: "Minden vasárnap és ünnep nap nyitva tartunk!" Megjegyzem: eddig is így volt! (Karácsony első napján és húsvét vasárnap kivételével!)
bencemacska
Engem nem érint különösebben, mert ritkán mentem vasárnap boltba, és egyébként is itt a Coop ezután is nyitva!
DE: a jó Q...keresztény demokrata anyjuknak mondják meg, hogy mit csináljon vasárnap!!!
agnes200
77%? Nem ügy. Ha 99% ellenezné, az sem sokat számítana.
Egyébként is: 1.) nem reprezentatív a minta 2.) meghamisították az adatokat 3. számítási hiba csúszott a feldolgozásba 4.) nem jól tették fel a kérdést.
gibgab
@agnes200: Meg egyébként is a nép, az istenadta nép le van xarva.
gibgab
Azt azért ne higgyétek, hogy ez a kdnp "szellemi terméke"! Ezt is fidesz-maffia találta ki, csak a tálaláshoz, a népek beetetéséhez kellett a kdnp. (Ők meg készséggel és gátlástalanul asszisztálnak a legaljasabb dolgokhoz is.) Kell a pénzünk a fidesz-maffiának. Nehogy már a multik fölözzék le azt, amit elkölthetnénk a turizmus-vendéglátásban, ahová igen sok eu-támogatás csordogált elsősorban a csókosoknak címkézve. Csak hát ugye az jobban hangzik, hogy: család, keményen dolgozó kisember, stb. Ez egy mese. A történet csakis a pénzről szól.
Anna Mária
@golyóstoll: Nem igaz. Én dolgozom vasárnap, és ellenzem a vasárnapi zárva tartást.
bencemacska
@gibgab: ma, 19:24

Régi vesszőparipája ez a csuhásoknak, már többször előjöttek ezzel, sikertelenül. Most OV utasította a parlamenti frakciót a megszavazására. Miért? Ki tudja? Valamiért kompenzálni kellett!!!
simmering73
Én bojkottálni fogom a nyitvatartó boltokat. Igaz nemcsak vasárnap, de még szombaton se igen járok boltokba. Nálam a bevásárlás legkésőbb szigorúan hétközepén.
Feraj49
ZENESZÖVEG.HU-n találtam az alábbi Dalszöveget:

"Neked 10 parancsolat,szólt a pásztor,
Irányít,és megóv attól,hogy kilógj a nyájból.
Gyónjál,áldozz,adakozz,ezt várja az egyház !
Bűnben fogansz,bűnben élsz,totális fegyház.

A birkáknak hős kell,a hősnek jó sok birka,
nézz a tükörbe,hogy neked mi van a homlokodra írva.

Neked kell egy nagy vezér,kit követhetsz vakon.
Halj meg érte,ha arra kér,és hős leszel majom.
Ő megóv,és leveszi a válladról a gondot.
Állj a sorba,fingj a porba,tedd azt amit mondott !

A birkának hős kell,a hősnek jó sok birka,
nézz a tükörbe,hogy neked mi van a homlokodra írva. "
KERKA
Most már akkora a káosz a nyitvatartások körül, hogy az isten sem igazodik el rajta.
Majd a nyáron a Balaton körül is rohangálhatunk, mint a töketlen kutya, mit hol találunk nyitva. Nem lesz egyszerű a nyaralás két-három gyerekkel.
nyanya001
Amire nem gondolt a kormány: baromi nagy szívás lesz az idei karácsony a vasárnapi zárva tartás miatt, jó előre be kell majd tárazni tejből, kenyérből, vécépapírból és óvszerből!

index.hu/mindekozben/poszt/2015/03/13/amire_nem_gondolt_a_kormany_baromi_nagy_szivas_lesz_az_idei_karacsony_a_vasarnapi_zarva_tartas_miatt_jo_elore_be_kell_majd_tarazni_tejbol_kenyerbol_vecepapirbol_es_ovszerbol/
golyóstoll
@Anna Mária: Akkor remèlem ezek után is lesz lehetősèged rá. Èn örülök, hogy otthon lehetek vasárnap. Azèrt ebèd után szìvesen elintèznèk egy kèt hivatali ügyet. :)
kisangyalom13
Kedveseim, meglátszik kik aggodnak a vasárnapi bezárás végett!
Akik hétköznap nincs miből vásárolni, azok nem tüntetnek a vasárnapi szupermarketek bezárásáért!
Hány millió lakos van középosztály, és az alatt hány millió van még?
gibgab
@bencemacska: És mit vártak ettől? Azt hogy többen mennek templomba? Aki akart, eddig is elment. Jó, tudom, hogy a keresztény vallások szerint vasárnap nem szabad dolgozni, na de hol élünk? Attól, hogy a boltok zárva lesznek, még emberek százezrei fognak dolgozni vasárnap továbbra is.
Elhiszem neked, hogy a kdnp nagy szellemi bravúrja volt ez az előterjesztés, de hogy most meg is szavazták, abban szerintem szerepe van annak, amiről írtam.
Anna Mária
@golyóstoll: Igaz, vasárnap nem tudsz ügyeket intézni, de például a kórházak a rendelkezésedre állnak, a mentők megmentenek, buszozhatsz és vonatozhatsz, a dolgozók pedig egy nyikkanás nélkül tudomásul veszik, hogy nekik hétvégén is dolgozniuk kell a többiekért, akik pedig a pihenőnapjukon csináljanak, amit akarnak, akár vásároljanak.
golyóstoll
@Anna Mária: Nem szabad összekeverni a sürgősségi ellátást az elöre tervezhetővel. El lettek kényeztetve az emberek, hogy bármikor vásárolhatnak. Majd megszokják, hogy gondoljanak egy kicsit előbbre. Van bőven nyugati példa a zárvatartásra ès elfogadják az emberek.
Ondrey
Ondrey
Sajnos kdnp-s banda visszaél azzal,hogy a Szentírás szerint az Úr minden bűnösnek megbocsájt. Uram! Nem kérek semmi rosszat,csak ezekkel tegyél kivételt!
karma1
@nyanya001: Dragam, Te azt gondolod, hogy ez az intezkedes eltart karacsonyig??? Szerintem nem! Tudod, a sok balf@sz kifelejti a nyari turistaforgalmat, mondjuk, aki csak egy hosszu hetvegere latogat a hazankba... Ezt az infot meg a hulye rasika is megoszthatta volna a loszemuveges papaval, ugyanis allitolag o a turizmus szuloanyja Ma.o.-n... Majd nezzek meg, hogy mikor jon megegyszer egy csalodott turista Magyarorszagra, ha mar egy liter tejet se vehet a gyerekeinek vasarnap, a dohanyarurol mar nem is beszelve. Hulye kriptaszokevenyek, mar reg mindegyiknek az Urhoz - mint kozvetlen fonokhoz- kozel kene uldogelni a Mennyekben,...:o((
karma1
@golyóstoll: Csak EGYET mondjal! (Anglia, Amerika, Franciaorszag, Olaszorszag, Uj-Zeland kizarva, ezeken a helyeken voltam, eltem, tudom, hogy nyitva vannak vasarnap a boltok). Szoval?
golyóstoll
@karma1: Németország, Ausztria, Hollandia.
karma1
@golyóstoll: Speciel Ausztriaban SZERDA a zarvatartasi nap, tudom, mert megszivtam 2 eve...Parndorf, Bevasarlonegyed... A tobbi is ennyire hiteles? BILLA?
Desischado
Remélem, igaza lesz Karmának, és hamar vissza lesz vonva ez az elmebajos ötlet! Kinek jó ez? Mert nekünk nem, az biztos! A cba persze nyitva tarthat ugye? Szemetek!!!
Knapp75
@golyóstoll: "el lettek kényeztetve az emberek"

Hát basszus, talán azért, mert jóléti társadalmat szeretnénk.
Aki hét közben dolgozik, az meg munkaidőn kívül tud csak bevásárolni.

És ahogy írod, te is szívesen elintéznél egy-két hivatali ügyet a vasárnapi ebéd után.
Az lenne a természetes, ha ezt meg is tehetnéd!
Megértem, ha örülsz, hogy a családoddal lehetsz vasárnap, de most majd kevesebbet kell dolgoznod ugyanannyi pénzért?
Linna
@kisangyalom13: Hát igen... én sem járok már bevásárló körútra. És nem azért, mert zárva tartanak :(
De azért szerintem az érintetteknek kellett volna dönteni, és nem lenne muszáj szabályozni ennyire a nyitva/zárva tartást.
golyóstoll
Szomorú ha a jóléti társadalom abból áll, hogy vasárnap vásárolsz. Az már közelebb lenne hozzá ha eltudnád intèzni hètközben. Nem hiszem, hogy aki ellenzi a zárvatartást mindenki hétfőtől szombatig reggel hattól este tìzig dolgozik, hogy nem fér bele a bevásárlás.
Ugyanannyi órát fogok dolgozni ugyanannyi pénzért, csak otthon leszek vasárnap amikor a gyermekeim is, nem hétköznap amikor óvoda, iskola van.
A vásárlásra van 6 nap, arra, hogy a család együtt legyen 2.
Nem hiszem, hogy túl nagy áldozat, hogy más is otthon tölthesse a vasárnapot.
karma1
A vasarnapi bevasarlas is lehet kozos csaladi program, hiszen a plazakban, nagyobb bevasarlokozpontokban vannak mozik, kavezok, pizzeriak, gyerekeknek szolo programok is. Aki eddig sem jart vasarnap a templomba, attol, hogy nem tud vasarnap bevasarolni, attol meg nem fog a tmplomba rohanni, plane csaladostul.

Ugy latszik, a hulysegnek nincs hatara, viszont a vezetoink a mindennapi elettol ugy el vannak rugaszkodva, hogy csak na!. Nalunk a vasarnap a legnagyobb bevasarlonap, es IGEN, CSALADOSTOL!!! Aztan atmennek a Warehouseba, amiben a vilagon mindent lehet kapni, a kerti kisgeptol kezdve Tv-t, elektronikai cikkeket, ruhazatot, konyveket, kozmetikumokat, es ugyeskezueknek mindenfele kezmuvesseghez alapanyagot, gyermekjatekokat. Ok sem kapnak vasarnapi potlekot, este 8-ig vannak nyitva, es ennyi! Eszukbe nem jutna ezen valtoztatni, mert ok kovetik a vasarlok igenyeit.

Ja, es aki akar, az elmegy a templomba vasarnap 9-re, 10-kor meg mar elottem all a bevasarlokocsijaval, 2-3 gyerekevel. A kdnp nem mas, mint szenilis hulyek gyulekezete
golyóstoll
@karma1: utolsó mondatoddal egyetèrtek. Azt viszont felfoghatnátok, hogy nem templombajárásról van szó (minden nap van mise, eddig sem jártam ezután sem fogok) hanem arról, hogy ha egyiknek jár a szabad vasárnap akkor a másiknak is. Nekem is jó lesz elmenni családi programokra amik általában vasárnap vannak. Ki is fogom használni amìg tehetem.
ferii
Ha váratlan vendégem jön,ha hazamegyek látogatóba,általában hétvégén a forgalom miatt,ha hiányzik valami,honnan az anyám tyúkjából vegyek kenyeret,és valamilyen kaját?Hülyék ezek,úgy ahogy vannak,egy lrtelmes ötletük nincs
ferii
A sok új munkanélküliről,emiatt,még nem is szóltam
golyóstoll
Lesznek nyitva boltok. Nem kijárási tilalom lesz.
Sziszifusz
@golyóstoll: 05:12
" Nem kijárási tilalom lesz" ... most még. Ez vicc volt.
Azt nem értem, hogy miért kell az államnak beleavatkozni azokba a dolgokba amihez nem ért. Ugyanis az összes kereskedelemben jártas szakember helyteleníti és károsnak tartja ezt az intézkedést. A lakosság túlnyomó többsége hasonlóan ellene van.
Feltehető az a kérdés, hogy kinek áll érdekében a vasárnapi zárva tartás. A médiákban előadott indokok, nem a tényleges okok. Ez biztos !
Ebben a dologban is, mint sok más Fidesz-es "keverésben" nagyon "bűzlik" valami.
Egy biztos: "fejétől bűzlik a hal".
golyóstoll
A kereskedelemben jártas szakember otthon van vasárnap. Nem ő dolgozik a boltban. Ez azoknak jó akinek nem volt választása, vagy dolgozol vasárnap vagy ki vagy rúgva. Tudom nem kötelező kereskedelemben dolgozni de ha ez van ezt kell csinálni. A kereskedelmi dolgozók többsége akkor kezdte a szakmát amikor még vasárnap minden zárva volt. Most ezt állìtják vissza.
Gazdasági szempontból az lenne a kifizetődő a cégeknek ha mindenhol folyamatos műszak lenne. Gondolom ha be akarnák vezetni lenne felháborodás mert senki nem akar dolgozni vadárnap de vannak akik elvárják, hogy mások dolgozzanak. Pedig mennyi új munkahely lehetne meg vasárnapi pótlék.
bakegya
HARRAG buldog hittérít@Hellcat: búntudatot generálva szociálisan intézkedik...felzaklató hülyeség,vissza a múltba orbánisztán!!!
Sziszifusz
@golyóstoll: 06:23
Mi van azokkal a tűzoltókkal, rendőrökkel, mentősökkel, kórházi dolgozókkal és még sok más emberrel akik vasárnak kénytelenek dolgozni. Nekik sem kötelező ott dolgozni ahol éppen vannak.
Nem jó a megközelítésed. Itt nem a dolgozókról van és nem a lakosságról van szó. Itt egy (még) általunk ismeretlen "magasabb rendű" kérdésre lehet gondolni. A süket dumájukra, a Fidesz rajongóknak is csak egy része vevő.
golyóstoll
@Sziszifusz: erre már részben válaszoltam. Keresd meg. :)
golyóstoll
Köszönöm az eszmecserét! Megyek dolgozni, gondolom millióan lesznek mert azt hiszik a mai zárórakor jön el a világvége. Holnap végre az idei első vasárnap is eljön amikor otthon lehetek. Kellemes hétvégét mindenkinek! Ne felejtsetek el 2 napra bevásárolni. :)
abacs62
A "csüngőhasú" rablóbandája nem szavazta volna meg a bezárást,csak a legnagyobb "keresztény" meg zsarolta: nem szavaznak meg semmit, ha ők nem szavazzák meg a Vasárnapi bezárást. Ezt nem felejti el a "nemzet g..je, és előbb-utóbb a kisgazdák sorsára jut. Igaz, ők is,,
bretagne
@golyóstoll: Nem arról van szó, amiről Te írsz! Már régen nem a zárvatartás miatt lázongnak az emberek, hanem azért, mert elvették a döntés szabadságát.
rosalinda57
@golyóstoll: Attól még a családoddal vagy heti két nap, ha éppen a bevásárlást is akkor intézed, mert a hét többi napján este inkább pihenned kell, hogy ki bírd a holnapi munkát.
zöldszem
@golyóstoll: Ha igaz, hogy a kereskedelemben dolgozol, akkor kicsit ferdítesz a dolgon.
Ugyan is minden második hétvégén kellet vasárnap dolgoznod.
Minden második héten szombat, vasárnap, hétfő szabad.!!!
(egy kereskedő)
Anna Mária
@golyóstoll: Miről beszélsz, már ne is haragudj? Senki nem kever össze semmit.
Egyáltalán, miért gondolkozol úgy az emberekről, hogy "el lettek kényeztetve"?
Az emberek tudják, mit akarnak, mi a jó nekik, nem kell őket "nevelni".
Nagyon is rendben volt a vasárnapi nyitvatartás, semmi nem indokolja, hogy ezt bárki is megváltoztassa ráadásul úgy, hogy sokan kerülnek miatta nehéz helyzetbe.
A nyugati példák pedig irrelevánsak, minden ország más. Tökmindegy, hogy pl. Ausztriában általában zárva tartanak vasárnap (ez egyébként változik éppen), egészen más ország, más hagyományokkal, más munkaügyi törvényekkel.
Nem értelek, miért kell neked egy hülye intézkedés mellett érvelni.
reseva
@golyóstoll: A következő lépés a közlekedési dolgozók vasárnapja lesz, az már akár kijárási tilalommal is felérhet. Tudom, hogy sok helyen nincs vasárnapi nyitva tartás, de ott az élet hozta magával, nem csak úgy beborították az emberek nyakába, mert megtehetik. Különösen ilyen munka körülmények, munkaügyi szabályok mellett, ahol az embereknek még az egészségükkel is alig van módja törődni, mert hogy az hétköznap van.
Bercifiu
@Sziszifusz: Egy húgyagyú keresztre feszített antidemokrata pali/ KDNP / lázálmában született téves ötlet, melyet az elején még Varga ellenzett, de ő is lefeküdt a vén kujonnak.
Bercifiu
@rosalinda57: A törvényalkotók még soha nem dolgoztak, így fogalmuk sincs arról, ha lenyomod a 12 órát, melyből 10 - et fizetnek, milyen fáradt vagy.
Az egész országház, a törvénykezési szokásaival egy cirkusz. Valamelyik baromnak eszébe jut valami, s ha jól hangzik megszavazzák. Nincs hatástanulmány, nincsenek megkérdezve a szakértők, csak mennek a saját vízfejűk után.
gibgab
@golyóstoll: A tetsziket véletlenül nyomtam, valójában válaszolni akartam. Szóval nehogy azt hidd, hogy csak a kereskedők dolgoznak vasárnap! Rengetegen kénytelenek vagy azért, mert olyan jellegű a munkájuk, vagy azért, mert folyamatos üzemben dolgoznak. Érdekes módon ez nem aggasztja a kormánypártokat. Te pedig úgy nyilatkozol, mintha csak a kereskedelemben dolgozók lennének-lettek volna-szenvedő alanyok.
Toby
@nyanya001: Elmennek a sunyi ótvaros p***ába ezek a mocskok, 3 napig melyik kenyér áll el anélkül, hogy megszáradna ?
A konok főg**i "csak azért is" leszarja az embetek érdekeit !
rosalinda57
@Bercifiu: Igazad van, én is így gondolom.
kisangyalom13
Kedveseim, úgy látom a vasárnapi zárva tartás nagyobb baj, mint a több millió szegény család hétköznapi tehetetlen élethelyzetük! Hány millió embernek az igénye a vasárnapi nyitva tartás?
pensionar
@kisangyalom13: Megis egy orszag fovarosarol van szo, ahol sok kulfoldi is megfordul, es a 2 millios varosba a szegenyek orome egy kis seta a nagy uzletekbe.A tehetetlen elethelyetukert azok a hibasak akik a rendszervaltast ovacioval fogadtak, es tudhattak mi a kapitalizmus szenye.
kisangyalom13
@pensionar: Kedvesem a fővárosi szolgálati autókkal közlekedők követelik legjobban a vasárnapi nyitva tartást! Fővárosi állami autókkal kényelmesen járkálnak a délalföldön rokonok látogatására, és egyéb magán helyeken, bevásárlásokat vasárnap is a Szegedi szupermarketekbe, mivel olcsóbak a fővárosiaknál! Rendszerváltás előtt miért nem követelte senki a vasárnapi nyitva tartást?
jancsik68
A bezárással kapcsolatban kár a vallásos emberekre hivatkozni,azok az un KNDP-t ingerből leszarják,mert annak semmi köze az igazi valláshoz,hithez.Számukra Istenük csak pénz szerzési eszköz,templomuk kupleráj,bűn tanya,a hazugság háza!!
golyóstoll
@zöldszem: Nem ferdìtettem. Nem a kereskedelmi egysèg alkalmazottja vagyok hanem alvállalkozóè. Ìgy az volt a választási lehetősègem, hogy dolgozok vasárnap is vagy semmikor.
m.macskosz
@bencemacska: @gibgab: Eredetileg a Munkástanácsok találták ki, az ötletgazda meg már tíz éve sündörög a kdnp nyakán. Most sikerült a fidesznyikek támogatását is megkapniuk.
www.google.hu/search?q=palkovics+imre+munk%C3%A1stan%C3%A1csok&ie=utf-8&oe=utf-8&gws_rd=cr&ei=W4oGVd2nK8m0ygOMg4DQCg
m.macskosz
@golyóstoll: március 14., 04:50
Bitangul fáj neked, hogy vasárnap dolgoznod kell...
Képzeld, én lassan húsz éve minden Karácsonykor, Húsvétkor, Újévkor minimum egy napot dolgozom! Ha úgy alakul, akkor kettőt is. Ahogy a kollégáim is, akiknek szintén van családjuk...
golyóstoll
@gibgab: Mivel a cikkben a kereskedelemről van szó ezért ìrtam a kereskedelemről.
golyóstoll
@m.macskosz: Nem mondtam, hogy bitangul fáj, de örülök, hogy most nem kell. Vagy már azt sem szabad? A cikkből kiderül, hogy az emberek 22%-a szokott vasárnap vásárolni mégis 2/3 aki szerint nyitva kellene lenni. Azt nem értem ha valakinek tökmindegy akkor miért ellenzi? Engem érdekeljen a 22%, de ők lesz@rják a 33% ot akinek jó ìgy?
m.macskosz
@golyóstoll: Te elvárnád, hogy akár szombaton vagy éjszaka is rendelkezésedre álljanak a hivatalok, de te nem akarsz dolgozni vasárnap fényes nappal sem.
Előfordul, hogy vasárnap vásárolok, bár elvétve, mivel én vasárnap is dolgozom. Azt azonban nem kormányzati szinten kellene eldönteni, hogy ki mikor akar dolgozni. Tudod, állítólag valami rendszerváltást akartak az emberek '89-ben, ami azt is jelenti, hogy ne telepedjen rá az állam az emberek akaratára.
karma1
@golyóstoll: Asszem, Te egy teljesen mas vilagban elsz. Ha ugy hiszed, hogy MINDENKINEK MUSZAJ pont VASARNAP pihennie, akkor totalisan megszunne az elet, nem jonne a mento (igaz, az mar igy se jon), a hazad is leeghetne, a gyilkosok , rablok szabadon garazdalkodhatnanak, MERT VASARNAP VAN>...

Ertsd mar meg , te joember, hogy a munkaviszony ugy mukodik, hogy mindenki LEPCSOZETESEN dolgozik. Nekem vasarnaptol csutortokig tart a munkahetem a szupermarketben, es van 2 nap pihenom. Ki nem sz@rja le, hogy ez nem pont vasarnapra esik? Micsoda agyament idiotanak szuletett ez meg az agyaban, hogy CSAK vasarnap kell mindennek zarva lennie? (Illetve CSAK azoknak a multiknak kell zarva tartaniuk, akiket a vezir utalata erre kijelolt). Teljes munkaidot, 40-48 orat dolgozom egy heten, es megvan a pihenonapom, mindenfele extra potlek nelkul, mint ahogy errefele mindenkinek. ES???
golyóstoll
@m.macskosz: Nyugi nem várom el. Azt ironokusan ìrtam mert annyira tùozásba estek a kommentelők, mintha semmi nem nyitna ki többet. Hirtelen elkezdte az embereket èrdekelni a kereskedelemben dolgozók pótlèka meg hasonló kifogások. Pedig csak arról szól az egèsz, hogy utáljuk a kormányt. Èn is. De ettől függetlenül ez a döntès nekem jó, tehát leìrtam. Ez is a demokrácia rèsze. Nem gondolkodunk egyformán ès csak úgy juthatunk előbbre ha vitázunk róla. Ha azt ìrtam volna ,hogy gebedjenek meg a kitalálók, kaptam volna szivecskèket de nem beszèlünk róla. A boltban ahol dolgozom mindenki örül neki de törvény nélkül nem lehetne ilyen mert a cègvezetès elvárná.
karma1
@golyóstoll: mar.13. 20.25-re: es megis milyen ugyet szeretnel elintezni vasarnap DELUTAN? Onkormanyzat, Foldhivatal, Tervezoiroda, autovizsgaztatas , fogorvos-latogatas,... Megis, mire celoztal? Mert ha ugyet akarsz intezni, az NEM CSALADI PROGRAM, hanem egyedul a Te problemad. Oldd meg hetkozben!

Miert kell az allatkerti dolgozoknak estig dolgozni vasarnap? (Tenyleg, miert is kell etetni, almozni az allatokat hetvegen?), miert vannak nyitva a muzeumok? A mozik? A szinhazak? Es az ott dolgozok?
golyóstoll
@karma1: Mégegyszer: A kereskedelmi boltok nyitvatartásáról van szó a cikkben arra ìrtam. Ha a tűzoltókról (akiket a legjobban tisztelek a mentősökkel együtt) lesz cikk arra ìrok. Egy vásárlást lehet tervezni, időzìteni egy balesetet, tűzesetet nem igazán. Nem tudom èrzèkeled-e a különbsèget?
golyóstoll
@karma1: Hogy is ìrtad? Old meg hètközben? Na ezt tanácsolom neked is. :)
karma1
@golyóstoll: Tudod, ha valaki egesz heten vegzi a munkajat, akkor csak a hetvegen, megpedig vasarnap tud bevasarolni, sot, igy keszul elo a gyereke kovetkezo iskolai hetere is, amikor egesz hetre megveszi az uzsonnara valot, te nagyon ertelmes! Nem birod felfogni, hogy aki egesz heten dolgozik, az nem tud maskor bevasarolni? Ja, es ne gyere nekem a "regi idokkel", amikor szombat vasarnap zarva voltak a boltok, mert akkor a haziasszonyok HAZI-asszonyok voltak, es a haztartason kivul nem csinaltak mast! Ma egy gyereket egyedul eltarto edesanya akkor melozik, amikorra beosztjak, szerinted oneki mikor kene bevasarolnia? Tuti, hogy nincs gyereked, vagy ha van, akkor mar o is nagymama-koru, akit te meg haziasszonykent neveltel. Reszemrol ezt a kerdest lezartam, mert nem tudsz egy epkezlab ervet se mondani (mondjuk nem is lehet) emellett a hulye dontes mellett.
karma1
@golyóstoll: Kar volt kiragadnod ezt a mondatomat, mert ezt NEM a vasarlasra, hanem a Te vasarnap delutani UGYINTEZESEDRE irtam! A ketto egyaltalan nem ugyanaz! Egyebkent en penteken vagy szombaton vasarolok be, mert VASARNAP dolgozom, es ez nekem normalis! A lanyomnak szerda a bevasarlonapja, mert Neki ez a szabadnapja, a legtobbet - etteremben supervisor - pentek-szombat -vasarnap dolgozik. Neki meg ez a normalis.
Es meg egy: a bevasarlokozpontok, ettermek, szallodak, nyugdijas otthonok 24/7 SZOLGALTATASOK, beleertve mindenfele unnepet is, barmekkora is legyen az, karacsony, ujev, husvet, barmi, mert az emberek ESZNEK, ISZNAK, WC-t hasznalnak ilyenkor is! Ha ezt nem tudtad volna, akkor most jol vesd az agyadba, erre az infora meg szukseged lesz, majd amikor a fideSS szepen visszatancol, mert rajon, hogy csak problemat okozott sajatmaganak az ujabb munkanelkuliekkel, es az erre az idore kieso joadag adobefizetestol. Ez tortenik, ha egy habony adja a jotanacsokat a 8 altalanosaval a miniszterelnoknek.
golyóstoll
Na nèzzük. 3 gyerekem van. 1 iskolás 1 ovis, 1 bölcsis. Hètvègèn tudok velük lenni egèsznap, mert hètközben csak dèlután vannak otthon. Azèrt tudok egyetèrteni vele mert nekem ìgy jó. Neked nem jó mert hètfőtől szombatig 6-tol 22-ig dolgozol ès csak Vasárnap tudsz vásárolni, a közeletekben meg csak olyan bolt van ami nincs nyitva.
Na ez a szomorú, hogy ilyen beosztásban dolgoztatják az embereket, ez ellen kellene fellèpni.
golyóstoll
Nem kell felsorolnod a hètvègèn dolgozókat, tudom kik azok. Azt kell megèrteni, hogy ha van valami ami nekem jó azt mièrt ellenezzem? Nagyon sok minden van ami nekem nem tetszik de törvèny van rá be kell tartani.
Anna Mária
@golyóstoll: Veled az a gond, hogy csak magadra gondolsz, senki másra.
Végül is a kutyát nem érdekli, hogy neked személyesen mi a jó.
golyóstoll
@Anna Mária: Pont ez a lènyege ennek a beszèlgetèsnek. Mindenki magára gondol, senki nem a másikat nèzte. Azért ìrtam a vègèn többször is, hogy nekem jó, mert tudtam, hogy nem fog tetszeni egyeseknek akik szintèn csak magukkal foglalkoznak de termèszetesen az nem gond. Èn legyek tekintettel arra aki ellenzi de azt senki nem èrti meg, hogy vannak akiknek ez jó. Az idő majd eldönti. Ha visszavonják akkor megint dolgozok vasárnap de addig örülök a szabadnapnak. Remèlem azt mèg megtehetem, hogy örüljek egy számomra kedvező változásnak. Ha Ti lennètek a megèrtès pèldakèpei akkor eljutnátok oda, hogy van még 6 nap amikor vásárolhattok ès semmi hátrány nem èr. Számotokra a demokrácia addig fontos mìg mindenki egyetèrt veletek.
Anna Mária
@golyóstoll: Ne is haragudj, de idióta módon reagálsz, előveszed a "ti", a tőled különbözők formulát és vádaskodsz. Undorítónak és kicsinyesnek tartom az ilyesmit - sajna sok ilyen ember van, mint te.
Nem mindenki gondol ám csak magára, vannak olyanok, akik azokra is gondolnak, akik eme rossz és fölösleges intézkedés miatt elveszítik a munkájukat, azokra, akik kénytelenek lesznek saját maguk hétvégén dolgozni, mert az ostoba, semmirekellő kdnp-sek "védik" a családokat, na meg azokra, akiknek a hétközbeni munkaidejük jócskán megnövekedik.
Az nem érv emellett a baromság mellett, hogy neked történetesen jó.
golyóstoll
Akkor az sem èrv ellne, hogy valakinek törtènetesen rossz.
bencemacska
@golyóstoll: ma, 18:30

Nekem tök mindegy, hogy mikor van nyitva egy üzlet, és mikor nincs!
DE:
A szocializmusban is utáltam, hogy olyanok mondták meg a munkahelyemen és a lakókörnyezetemben, hogy mit csinálhatok és mit nem, AKIKET ANNYIRA BECSÜLTEM - és úgy is viszonyultam hozzájuk - MINT A KÖRMÖM ALATTI KOSZT!!!
Ez szűnt meg '90-ben. Most ez jön vissza. Ne csodálkozz, hogy nem örülünk neki!!!
mariaberta
@Strong: Gondolom egyedül a fidesznek nem lenne kétharmada. Ehhez az ájult kdmpsek is kellenek.
golyóstoll
@mariaberta: Nem ők kellenek hozzá,hanem az idióta baloldal miatt van kétharmad. Ha élt volna a lehetőséggel akkor nem lenne ez az egész. De nagyon megutáltatták magukat az emberekkel.
karma1
@golyóstoll: 10.19-re: Ha figyelmesen olvastal volna: en VASARNAP dolgozom egy supermarketban, pentek-szombat a szabadnapom, es ez szamomra igy van jol! Vagyis a VASARNAPI supermarket -nyitvatartas nekem nagyon jo, mert amit te vasarnap delutan akarnal elintezni pl. az Onkormanyzatnal, Foldhivatalban, azt en penteken szepen es egyszeruen elintezem! VAGOD?
En miert mennek tuntetni a vasarnapi nyitvatartas ELLEN, amikor en akkor keresem a rendes fizetesemet???
Tuntizni akkor mennek, ha vasarnap bezarnanak, mert egy hulye kitalal egy tokatlatszo indokot erre, en meg elesek kb. 20 ezer forintnak megfelelo fizetestol aznapra.
golyóstoll
Már ìrtam a vasárnapi ügyintèzèsre, hogy ironikus volt. Eszembe nem jutna vasárnap ilyet intèzn. Tüntetèsről meg egyálltalán nem ìrtam.
Az viszont mèg mindig szomorù, hogy vasárnapi pótlèkkal lehet normális pènzt keresni.
Mint már ìrtam ez ellen kellene küzdeni.
Anna Mária
@golyóstoll: "Akkor az sem èrv ellne, hogy valakinek törtènetesen rossz."
Bocs, ez már óvodás szint.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.