Orbán Viktort a jobbikos Mirkóczki Ádám kérdezte a Simicska által felhozott ügynökvádról hétfőn a Parlamentben. A miniszterelnök erre úgy reagált: amit erre legszívesebben mondana, azt nem mondhatja, amit meg a vádaskodóval tenne, azt nem teheti, mert a népi elégtétel módszereit kerülnie kell. Pedig "kedve lenne hozzá és igény is lenne rá". Viszont szerinte ezt nem teheti meg, amíg az ország élén áll, de "ez nem tart örökké, mindennek rendelt ideje van, az elégtételnek is"".

Orbán arról is beszélt, az ilyen vádakat nem cáfolni szokták, hanem visszautasítani.

Ezért csak annyit mondhatok, amit Öntől hallottam, nevetséges

- tette hozzá a kormányfő.

Mirkóczki viszontválaszában azt mondta, azért szükséges az ügyet firtatni, mert a Fidesz az elmúlt években nem támogatta többek közt az ügynöklisták nyilvánosságra hozását, sem a kommunista luxusnyugdíjak elvételét. Így arról érdeklődött, hogy ennek fényében most támogatná-e az ehhez hasonló intézkedéseket és ki kérné-e az esetlegesen Moszkvában tárolt iratokat.

Orbán erre azt reagálta, ha bármit vele szemben fel lehetett volna hozni, már régen "kitekerték volna a nyakát". Szerinte egyébként az a fontos, hogy ki mit tud hozzá tenni a jövőhöz. A kommunizmus elleni küzdelmet erkölcsi indíttatásúnak nevezte, utalva arra, hogy erkölcsi kötelesség teljesítéséért nem járhat előny, és sosem hozakodtak elő antikommunista érdemekkel.

Ugyanakkor a valóságban fordítva állnak a dolgok: "ők célszemélyei voltak a titkos nyomozásoknak és ők alakították az első kommunistaellenes szervezetet".  Orbán válaszát azzal zárta, büszke, hogy 25 évet tett bele abba, hogy "a kommunisták még felvizezett, hosszúlépéses formában se térhessenek vissza".

95 hozzászólásarrow_drop_down_circle

miazavalami
@human: Igen hülye "nép" vagyunk mi.
Hagyjuk hogy demokrácia álnév alatt diktatúrát nyomjanak a képünkbe, amihez képest a Kádári "diktatúra" édenkert volt.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
human
Orbán azért lehetett kapcsolattartó, mert a rendszer megbízott benne. Kapcsolattartó az lehetett, akinek családi, politikai háttere okot adott rá, hogy megbízzanak benne. Hogy Orbán aztán jelentett-e Simicskáról vagy bárkiről, nem lehet tudni, de családja ezek szerint nem volt a rendszer ellensége.
herczeg0210
De milyen rohadtul sokszor szóba áll velünk?
Toby
@human: A "kapcsolattartó" a katonai elhárító tiszt volt, s ők mind az állambiztonsági szolgálat tisztjei voltak, ergo: rendőrtisztek - katonai egyenruhában ! Szovjet mintán alapult e szervezeti rendszer is.
miazavalami
@human: Akkor sem és most sem a rendszer ellenségei...
nyanya001
Saját magát mossa a szerecsen !
Szánalmas !
human
@Toby: Felületes voltam, de most pontosítok. "társadalmi kapcsolat" lehetett Orbán. A társadalmi kapcsolatokra volt igaz amit fent írtam. Ezek a kapcsolattartó tisztekkel kommunikáltak.
human
@miazavalami: Nem hát. A régi rendszer eszközeit előszeretettel alkalmazzák is.
miazavalami
@human: Igen hülye "nép" vagyunk mi.
Hagyjuk hogy demokrácia álnév alatt diktatúrát nyomjanak a képünkbe, amihez képest a Kádári "diktatúra" édenkert volt.
eszegfu
Nagyon jó a szöveg, ha máshova teszem a mondat végét jelző irásjelet:
amig az ország élén áll..., de ez nem tart örökké. Ugy legyen!
Macskaszem
G..i viktor megint elsunnyogta az egyenes választ, be van sz@rva rendesen a nyilvánosságra hozataltól.
Toby
@human: Anno a szakterminológiában használt minősítések:

TMT = titkos munkatárs
TMB = titkos megbízott
ATA = alkalmi titkos adatszolgáltató
T lakás tulajdonos = a találkozási lakás tulaja, aki a szolgálat tisztjével kötött írásos titkos szerződésben vállalta, hogy rewndelkezésre bocsátja ingatlanát ( lakás, hétvégi ház, hegyi pince...stb.) a találkozások biztonságos lebonyolítására.

A TMT élvezte a szervezet bizalmának maximumát, lehetett párttag is !
volvós
Én azért szivesen kikérném az aktáit Moszkvától !!!
Lenne kurva nagy meglepi vikike elvtárs !!!
human
@volvós: Majd ha Putyin is beáll Simicska mellé gecizni, akkor talán kapunk aktákat. Amíg viszont Orbán jó pincsi addig semmit nem tudhatunk meg.
Senara
A cikk elején , sötéttel kiemelt részben , szerintem burkoltan megfenyegette Simicskát . A perről megint nem beszélt .
Fradigege
A lényegen nem változtat a hablatyolása. Ki kerüli a kérdést, mellé válaszol. Így kell kérdezni: Miért nem hozod nyilvánosságra az ügynöklistákat, te g.ci!!! Buknátok, mint Rottenbiller. Azé'!
Mobil123
"..nem teheti meg, amíg az ország élén áll, de "ez nem tart örökké, ..."- Hát reméljük mielőbb vége lesz vazze a Mi érdekünkben!!
bakegya
APÁD IS LEHALLGATOTT???-vagy csakkk otthon verte ki belőled az IIIIIIIIII -GAZSÁGOT?
SIKERTELEN KÍSÉRLET VOLT-DE ATTÓL MÉG IGAZ VOLT.
julius68
Bassza meg, ez megint nem válaszolt a kérdésre. Tologatja a paneleket, ahogy szokta.
islander
láiod viktorka! nem titkosÍtottam semmit
AZ ŐSEID HAMVAI ELÉG? HOGY ELMENJ?
VIKTOR ! ! ! VÉGE ! !
Juszuf
@eszegfu: De ne a ti diktátorotok jöjjön vissza, az a szem kilővős...
Juszuf
@human: A Fletótól miért nem kéred el. Ő barátkozott a tartójával. Vagy ő a saját szakdolgozatát cserélte a Viktor aktáira,
köhögő bolha
Azt hogy szétlopom az országot nem tudom cáfolni,ezért visszautasítom!
human
@Juszuf: Nem kell kavarni. Arról van szó, hogy Orbán volt barátja, üzlettársa, pártpénztárnoka feltételezi, hogy Orbán spicli. Ennyi.
kkalman
"A kommunizmus elleni küzdelmet erkölcsi indíttatásúnak nevezte..."
Mondja egy őskommunista.
Aki Én
Tiszteletlen kölyök! Hogy beszélsz édesapádról, az MSZMP párttitkárról? Még, hogy fröccs se legyen...
GeoCravker
Orbán elhatárolódása ebben a formában felért egy beismeréssel...
Desischado
Már nevetséges, ahogy hazudik, és próbálja a nyilvánvalót leplezni! Semmi sem tart örökké, te csuti hazug!
rugacs
"amihez képest a Kádári "diktatúra" édenkert volt." NEKED!!
Ez is felért egy beismeréssel!!!
silber13
@Juszuf: 21:25-re: Fuss neki még egyszer, te géniusz! Bár neked mindegy, azért erőlködj!
bakegya
@Yeromos: csakkk volt?-van-és maradni akar -és akar...
Senara
Látom új fizetett blogozó érkezett .-))
Juszuf
@silber13: A kettős mérce nálatok továbbra is fennáll. Ha egy jobboldali cigányozik az rasszista és fasiszta, Ha a HVG munkatársa az szabad sajtó élharcosa. Ugyan ez van az ügynökösködéssel is. A D207-es a kettős ügynök és csak a nyugatnak dolgozott és hős, de akit be akartak rántani ebbe a mocsárba és besúgóvá akarták tenni az aljas érdekeinek megfelelően az csak besározódott megvetendő ember lett. Sajnos a ti erkölcsi értékrendetek egyenlő a nullával. Én sajnállak benneteket, mert egyáltalán nem értitek a politikát és elsősorban a kommunista diktatúrát. Sajnos még mindig rossz oldalon álltok és állandóan a nagyok sejhaját nyaljátok!
Senara
@Juszuf: Bértollnok polgár elvtárs ők kinek dolgoznak ?
Stumpf István – jelenleg alkotmánybíró, volt MSZMP-tag
Járai Zsigmond –, volt MSZMP-tag, volt kormánytag, III/II-es együttműködő,
Matolcsy György – , volt MSZMP-tag, III/II-es együttműködő,
Martonyi János –MSZMP-tag, kormánytag, III/II-es együttműködő,
Pintér Sándor – jelenleg belügyminiszter, volt MSZMP-titkár,
Boross Péter – jelenleg a Fideszt segíti, volt MSZMP-tag,
Pozsgay Imre – részt vett az új alaptörvény megalkotásában, volt MSZMP KB-tag,
Csintalan Sándor – jelenleg a Fidesz házi csatornájánál, a Hír TV-nél dolgozik, volt MSZMP- és MSZP- tag,
Schmitt Pál – jelenleg köztársasági elnök, 1989 előtt pedig miniszterhelyettes
Kerényi Imre – miniszterelnöki megbízott, volt MSZMP alapszervezeti titkár,
Szita Károly – jelenleg fideszes kaposvári polgármester, volt III/III-as együttműködő,
Mikola István – az első Orbán-kormány egészségügyi minisztere, 2006-ban a miniszterelnök-helyettesi poszt jelöltje, a Hazafias Népfront alelnöke volt,
Fónagy János – jelenleg a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára, volt MSZMP-tag,Varga Mihály – j, volt KISZ-titkár,
Deutsch Tamás – jelenleg EP-képviselő, volt KISZ-titkár,
Orbán Viktor – miniszterelnök, volt KISZ-titkár
Kövér László – fideszes országgyűlési képviselő, a narancsos kormány házelnöke, volt KISZ-titkár, MSZMP Társadalompolitikai Intézet munkatársa . VÉD MEG ŐKET EGYESÉVEL ...ÉSZÉRVEKKEL !
világlátó
A parlamenti színjáték egyfelől rosszul sikeredett, másfelől kilógott az egész ló. Ez a kérdezz - felelek játék olyannyira előre megírt forgatókönyvszerű volt, hogy a laikus is észrevette.
Minden ez ügyben való oda vissza mutogatás már felesleges. Az a néhány maradék érintett aki úgy érzi jobb lenne elkerülni a bajt, lépjen hátra, tűnjön el a közéletből. Aki maradni akar, becsülettel álljon ki, mondja el mi és hogy történt. Majd a közvélemény eldönti maradhat, vagy sem. Azért azt nem értem, miért kell most 25 - 28 - 30 év után eltávolításra a közéletből ítélni, mert annak idején rendőr tisztként tette a feladatát. Akkor az ugyan olyan feladat volt, mint a mai beosztott tisztek feladata a biztonsági szolgálatoknál. Ma éppen úgy készítenek feljegyzéseket, megfigyelési, lehallgatási jelentéseket mint akkor. Az államrend védelme ma is fontos. A mai világban különösen az, mert ma nagyon sok pénzt fizetnek fontos információkért. Az ipari, gazdasági kémkedés ma is, holnap is működni fog. A módszerek kifinomúltak, mások mint ezelőtt 30 évvel. Össze sem lehet hasonlítani. Az ostoba túlbuzgóság sok kárt okozott akkor is, bizonyára ma is így van. Ha a kilopott aktákkal még mindig lehet zsarolni az súlyos erkölcsi kárt okozhat. Akkor sem , most sem gonosztevő és hazaáruló az a feladat és a végrehajtóik. Egyszer sajnálkozva veregette a vállamat valaki, mondván , kár hogy katonatiszt voltál. Megdöbbentem, mert azt hittem addig, hogy tettem a dolgom, becsültem a katonáimat, jó közösséget formáltunk együtt, élenjáró címeket szereztünk, kiváló lőgyakorlatokat végeztünk, örültünk az eredménynek, hálásan és barátsággal búcsúztak el katonáim a leszereléskor. Katonatisztté avatásomkor nekem is szólt a Himnusz és zúgott a Szózat, ugyanúgy a haza védelmére esküdtünk ott az ország háza előtt, mint a mai végzős fiatal tisztek. Ha mindez ma elhallgatásra kényszerítő, szégyellni való, netán bűnnek számít, akkor ebben a hazában, most rossz emberek uralkodnak.
eszegfu
@Juszuf: Ja a Te diktátorod Neked jobb?! Ha már "kiutaltad" a"szemkilövőst" nekem, akkor a Tiéd pedig szembekötős! Beköti a szemeteket, mert nem láttok. A fületeket azért hagyta szabadon: belemásszon a "dallamos", semmitmondó, győzelmi frázis, a szátokat pedig azért, hogy pontosan fel tudjátok mondani ugyanazt, igy az agyatokat már nem kell használni.
silber13
@Juszuf: 9:44- re : Hinnye, de setét vagy ecsém!! Hogy a D207 kettős ügynök lett volna? :-))) Osztán kiké vót az a szerencsítlen flótás? A jampec jenkiké, meg az oroszoké? Ember! történelemből kérd a főnökeid korrepetálását, hogy csökkentsék a hülyeséged nagyságát.
Aki Én
Szomorúan látom, hogy vannak olyan egyének, akik a régmúlt kádári korszakban annyira leragadtak, hogy ma is kéjelegve emlegetik. Mintha az valamiféle mentség lenne ma bármire. Arról nem beszélve, hogy a mai rendszert működtetők, akiket ezek az alakok imádnak és védelmeznek, kevés kivétellel pont azt a rendszert szolgálták. Talán ez az oka annak, hogy képtelenek helyesen értelmezni a mai történéseket.
Az már csak hab a tortán, hogy nem tudják a ,,kádári"-t helyesen leírni, miközben naponta kritizálják mások írásaiban az elütéseket, hibákat. Az valószínűleg azért lehet -túl azon, hogy kérkednek ,,nagy" tudásukkal-, mert nem tudnak egyéb ellenérvet mondani az adott véleményre. Ilyenkor jön a kötözködés és a másik vélt adottságainak emlegetése. Mint például pattanásos, taknyos orrú és hasonló gyermeteg jelzők.
Nem véletlen utálja ezt a fajtát saját környezete is, hiszen erőszakosak, kötözködők és mindenbe belepofáznak. Sőt, mindent ,,jobban" tudnak.
Juszuf
@silber13: Bagoly mondja verébnek! Látszik, hogy te a tanya világban a lámpa hiányában tanultál történelmet és politikát. Nem csoda hogy el kéne gondolkodni azon kinek adnak választó jogot.
Juszuf
@eszegfu: Te is csak az orrodig látsz!
silber13
@Juszuf: Ki kell ábrándítsalak! Otthon ( nem tanyán, nem pusztán ) hanem városban nőttem fel és nekem már akkor volt halovány segédfogalmazói sejtésem a villanyról, mint olyanról, mikor te arról a bizonyos edényről felállván, gyertyáért visítoztál a hozzátartozóidnak.A történelmet és politikát meg - rád és értelmi kességedre való tekintettel - jobb, ha nem forszírozzuk!:-))
Aki Én
@Juszuf: Örvendetes, hogy te is látod a kettős mérce jelenlétét. Hogy nem jól értelmezed, az más kérdés. Jó ez a ,,ti diktátorotok" szöveg. Mintha bárki is mondta volna, hogy azt kívánja vissza. Az orbáni ügynökvád egyébként nem mai téma, ha megnézed, már sokan foglalkoztak vele és találni iratokat is erről. Azt persze nem mondom, hogy ezek bizonyítanak is valamit, minden esetre érdekes, hogy ezzel egy volt ,,harcostárs" jön elő. Nem feltételezem, hogy a Simlicska ne fogná fel ennek súlyát. Minden esetre pont annyira nem lehet bizonyítani, mint cáfolni. Viszont az mindenképpen elgondolkodtató, hogy a fenéért sem akarják az ügynöklistát nyilvánosságra hozni, pedig ezért is harcoltak. Azt már nem is mondom, mert biztos tudod, hogy a kormány tele van ex-szocikkal, ex-ügynökökkel, KISZ titkárokkal, MSZMP pártfunkcionáriusokkal. Ha például ezt vesszük alapul és nem a Medgyessy vagy más ,,D"-s múltjával foglalkozunk egy pillanatra, akkor igencsak benne van a pakliban.
Egyébként meg ma már ez tök mindegy. Ha ma jól csinálnák a dolgukat, akkor a kutyát sem érdekelné a múltjuk. Ha pedig ilyen szarul ahogy, akkor meg úgysem a múltbéli spionkodás a leggyalázatosabb. Amikor a fidesz több szavazattal elbukott egy választást, mint amennyivel ma kétharmados, már akkor lehetett ezekről hallani, mégis megvolt a bizalom. Egyébként nálunk soha nem volt kommunizmus!
papa.49
@nyanya001: Egy kis előleget lehetne belőle látni???
Aki Én
Ettől az ügytől függetlenül az egészben az a leggyalázatosabb, hogy olyan emberek komcsiznak ma a legbőszebben, akik maguk is, és egész családjuk kiszolgálta ezt a joggal kritizált rendszert. Tehát magukat és felmenőiket köpik pofán nap mint nap.
Gondolom főleg azért, mert az ostoba közönségük erre a legfogékonyabb, és nem látnak ebben semmi kettősséget.
Magyarul volt egy szemét rendszer besúgókkal és a maga egyéb kis eszközeivel, személyeivel, majd évekkel később ugyan ezek az emberek a leghangosabb elítélői annak, amit ők maguk tartottak fenn. Ez valami olyasmi, mint mikor az utcára szarok, majd másnap mikor arra járok, a leghangosabban fújjolok, és másokat teszek felelőssé ezért az undorító tettért. Majd harmadnap kiplakátolom a várost vele, és közlöm, hogy ez ellen az aljasság ellen kell küzdenie mindenkinek.
Juszuf
@eszegfu: Ha nem tetszik el lehet menni! Nem is kár ilyen liberálisokért. Legalább tisztul a levegő.
Juszuf
@eszegfu: Ha nem tetszik el lehet menni! Nem is kár ilyen liberálisokért. Legalább tisztul a levegő.@Aki Én: Csak gerinctelen csúszó mászók akik a saját pecsenyéjüket sütögették és
Aki Én
@Juszuf: 12:16 Agyon csaptak? Hova tűntél ilyen hirtelen? Fejezd be mert komolyan érdekel amit elkezdtél.
prime777
Majd elmentek ti tudod hova?Nem szégyelled te magadat?
Hogy van képed ennyi mocsok után beírni ide?
Amíg mondjuk Gyurcsány volt hatalmon ti minden kis ballépésért mocskolódhattatok nap mint nap...habzó szájjal robbantgathattatok.És a baloldal ezt eltűrte.
A legnagyobb hiba az,hogy ma nincsenek nap mint nap tüntetések,robbantgatások pesten és az országban.Mert ha most a baloldal lenne hatalmon azt ugye tudja mindenki,hogy ezekért a dolgokért az ilyen "Juszuf" félék az utcán lennének és lángokba borítanák pestet.Mert az 100,hogy ha az MSZP csinálta volna ezeket a "mutyikat" asszem lenne ne mulass.
Ma csak azért lehet ezt ilyen lazán megtenni mert senki sem hőbörög.Tiszta Kádár rendszer.
A helyedben ki sem nyitnám a számat azok után ami manapság folyik az országban.
Alapjába véve a bal és a jobboldal között az a különbség ,hogy még az egyik kulturáltan tűr és elvisel mindenkitől mindent,addig egy jobboldali habzó szájjal kommunistázva ront neki mindennek és mindenkinek,ha éppen egy pici dolog nem úgy van ahogyan ő szeretné.Egyébként én az MSZP-t sem akarom.Tipikus megélhetési rohadék mind.De sajnos az összes ember aki politikus lesz azért megy annak,hogy kiváltságokban részesüljön és ne kelljen dolgoznia.Közben meg 10x jobban éljen annál aki gürcöl.
Nem azért mondom,de aki még itt és most is védelmezi a jelenlegi hatalmat az nagyon nem tiszta ember.Tehát előnye származik valamilyen szinten belőle.Sajnos ilyen a magyar ember.Dörgölőző szolgalélek és pénzért képes mindenéből kivetkezni.Sajna ezért lehet ezt megtenni ma magyarországon amit ez a kormány csinál,mert vannak (sokan) akik vígan asszisztálnak ehhez,persze jórészt érdekből.
Felteszem a kérdést Juszuf!
Ha most a Gyurcsány lenne hatalmon és az ő pártja csinálna így mindent akkor te ehhez tapsolnál?
Neked ez megfelelő lenne akkor is?
Azt már meg sem kérdezem,hogy hol dolgozol és mit?...és ,hogy mikor kerültél oda ahol most vagy.:)
silber13
@Juszuf: Javasolnánk talán neked az elinalás lehetőságát, olyan sovány vaddisznó vágtában! Felfogtad, te Primitivus Giganticus??
Aki Én
@prime777: 12:57 ,,Tehát előnye származik valamilyen szinten belőle"
Még ezt sem mondanám. Egyszerűen kib...tul ostobák. Őszinte napjain a komplett fidesz ezeken röhög.
Senara
Juszufnak véget ért munkaideje . Vagy máshol is jelenése van . :)))
csetere
@human: Nem lehetett a rendszer ellensége, mert a papa párttitkár volt!
Aki Én
@Senara: 14:07 Olyan hirtelen lett vége szegénynek. Lehet, hogy agyoncsapta az áram?
Yoda69
orban szinte remegett az idegtol, amig felolvasta a monologjat a parlamentben. Tuti hogy vaj van a fule mogott. Csak egy besugo spicli o is, is most reszket mert kiderult az igazsag.
Senara
@Aki Én: Vagy rászóltak , nagyvizit mindenki menjen az ágyához és vegye be délutáni pilulákat .
Cicamama55
Azt tartom furcsa dolognak, hogy határozottan nem zárkózik el a vád elől! Én ha valami vádat igazságtalannak érzek, felsorakoztatom az engem védő érveket . Itt, az ügynök listák titkosításának feloldása jelentené ezt, bár már azokat a rendszerváltáskor "átnyálazták". Sokat mondóbb lett volna akkor látni, amikor még Boros úr morzsázhatott belőle.
bencemacska
@human: tegnap, 17:28

Hogyne lett volna a családja megbízható, mikor édesanyja - otthagyva a tanítói pályát - a helyi pártbizottság munkatársa (alkalmazottja) volt. Nem megbízhatókat oda nem vettek fel!!!
dr. prédikátor
Kijafaszom ez a spermaszökevény juszuf ???Melyik óvszerből szökött ki???De lehet hogy lombikprogram keretében fogant???
bencemacska
@Juszuf: ma, 12:09

Csak úgy emlékeztetőül megjegyzem:
- A nyilasok elvitték és elpusztították a zsidókat -Horthy tudtával és beleegyezésével -a vagyonukat eltulajdonították, felosztották egymás között. Sokan meggazdagodtak belőle, leszármazottaik ma is jól élnek belőle.
- A rákosi rendszerben valamelyik párt korifeus kinézett magának egy szép házat, lakást, üzletet, stb. , feljelentette kémkedésért, rendszer elleni izgatásért. Az illetőt letartóztatták, ő beköltözött, birtokba vett.
- '56 után a disszidensek vagyonával ugyanez történt!

Most te akarsz bennünket elüldözni a hazánkból!
Mire fáj a fogad, mit akarsz megszerezni?
Álljunk ki nyíltan szemtől szemben, kinek meddig lehet visszavezetni a családfáját! Utána hápoghatsz!
volvós
@silber13: 13:10

Az ápolók visszakisérték Juszuf ketteskét a rácsos ágyba...
Gyógyszerosztás, kényszerzubbony...
Ilyen, amikor megszünik az OPNI, a " bérlök " meg
szabadon mászkálhatnak köztünk !!
Vizual
Miről beszélünk, kérdezném. Hiszen felolvasták a Társadalmi kapcsolat meghatározását. Önkéntesen, a párt és a kormányt támogatva meg hasonlok. Cserébe nem szervezték be. Mert nem kellett. Maga önként és dalolva ment, mint egy bárd...Mégis karton született erről.
Toby
@Juszuf: Nem ! Polihisztor vagyok ( csak így szerényen...) szégyellem, de ehhez is értek valamennyire, ezért nem boldogult velem a szoros figyelés és a lakásomba telepített rendszabály. Most vannak igazán gondban, mert ha ki akarják venni a cuccost, akkor meg kell küzdeni egy csalafinta riasztóval és egyéb csapdás csodával is.
Várom őket, ez a módszer egyszerűbb, mint feldúlni a lakást és szétszedni minden 2 cm-nél nagyobb eszközt ! Itthon egyfajta poloska detektort nem engednek forgamazni ( nem véletlenül ! ) ezért osztrákból, vagy németektől kell beszereznem és nem postai úton !
Toby
Ja, egyesetben figyelmetlenek voltak tuti, mert a "levelesládám" visszajelezte, hogy egy másik helyen is meg van nyitva a fiókom, a rögzített ip. szerint Budapesten, ez az ip. persze lehet smafu is, de a "szolgálat" emberi is tévednek, csak erről nem szólhatnak a híradások. Egyszer mindenre fény derül, csak ki kell böjtölni, az is kiderült, hogy a FinFisher "üzemeltetése" során, milyen amatör levelezéseket folytattak a "szakemberek" a "Dear Supporttal" !
mariaberta
Kommunista luxus nyugdíjak? Akkor képzeld el, ha ezek nyugdíjasok lesznek, mennyit fognak kapni. Hányszorosa is lesz a nyugdíjuk? Hiszen akkor nem voltak milliomosok, most viszont van belőlük jó néhány.
Ami pedig a "kisnyugdíjasok" egy részét illeti, sokan csak azt a 10 évet dolgozták le, ami szükséges volt, hogy egyáltalán nyugdíjat kapjanak.
Juszuf
@bencemacska: Rosszul tudod a történelmet.Horthy Szállasit és a kommunistákat is börtönbe záratta, Mindkét szélsőséges bandát. 1944 március 19-én Németország megszállta Magyarországot. Ez tény! Horthy mindent megtett, amit ebben a helyzetben megtehetett. A budapesti zsidóság nagy részét ő mentette meg az elhurcolástól. Az újra temetésén ezt a zsidóság elismerte. Biztosan nem hallottál a kommunista történelem tanárodtól, hogy Horthyt is perbe fogták a nürnbergi per kapcsán és fel is mentették. A portugáliai száműzetését a new york-i zsidóság finanszírozta. Erről biztosan nem hallottál a komunista történelem hamisítóktól. Jobban tennéd ha ezt nem hangoztatnád és utána néznél a tényeknek. Nem pályázom a te vagyonodra. Nem vagyok harácsoló, mint a liberális és szocialista milliárdos vezetők.
Juszuf
@Cicamama55: Az a baj, hogy rengeteg olyan dokumentumot is készítettek, aminek semmi valóság alapja lenne. A valódiakból pedig tonnákat semmisítettek meg az elvtársak.
bencemacska
@Juszuf: ma, 07:13

A történelem "igazságáról" nem vitatkozom senkivel, mert az attól függ ki rendelte meg és ki írta.
Nem szeretem a történelmet, mert több benne a vélt, ferdített "igazság", mint a valóság!

Amit én írtam, az nem elmélet, hanem tapasztalat! A villák közül néhány még áll, sőt vissza lehet keresni a régi tulajdonosokat is!!!

Ha te ilyen jól ismered a történelmet, mondd meg nekem, miért tekintett el Horthy megbüntetésétől Nürnbergben Sztálin?
Erre tényleg nagyon kíváncsi vagyok!?!
karma1
O aztan tudja, allandoan kinjaban rohog...:o((
Cicamama55
@Juszuf: Ha az elvtársak semmisítették volna meg, hogyan láthatott volna bele Boros? Több riportból is az derült mostanában ki, hogy ezeknek az árulkodó iratoknak az "átdolgozása", eltüntetése a 90-es évek elején gőzerővel folyt. Valami miatt nagyon nem volt a rendszerváltó pártnak sem érdeke, hogy felszínre kerüljön az igazság. Az MDF nagy hibája, hogy azonnal nem tárták a nyilvánosság elé. Azóta is szemezgetnek esetleg belőle? Ki tudja, mikor, mire, kivel szemben használják fel a megszerzett információjukat. Nem úgy emlékszem, hogy Borost kedvelte volna a nép, ma meg már mint bölcs bagoly osztja az észt!
nemkati
@Cicamama55: Én próbálok jóhiszemű lenni, de mégis csak eszembe jut: mi van, ha az iratok, amik eltűntek, nem kerültek megsemmisítésre, csak különböző helyeken várnak arra, hogy valaki felhasználja őket valaki ellen?
karma1
@Senara: Nem uj az, szivem, csak a nickname uj,...:o)))) Majd csak elojon a "stilus" , oszt nemsokara tudjuk, ki szuletett ma ujja'...:o))
Cicamama55
@nemkati: Még az is lehet, ki tudnánk sakkozni, ki az őrzője. Érdekes tartom ugyanis, hogy valami, vagy valaki miatt csak a baloldaliakéra derült eddig fény.
karma1
@világlátó: 10.07-re: Mindig is szerettem es most is szeretem a hsz-eidet, koszonom ezt a ritka oszinteseget, ami mar nyomokban sincs meg sok emberben. Igen, elfogadom, hogy akkor is, most is kellett vigyazni az allambztonsagra, gazdasagi, katonai, belugyi vonalon, es meg ezerfelekeppen. En is ugy gondolom, hogy ez egy feladat, amit el kell latni, de tisztesseggel, az igazat szolva.

Szerintem az egesz problema abbol adodik, hogy annakidejen a Kadar-rendszerben is mindenki boszen tagadta, hogy lenne belso titkosszolgalat, igy aztan nem tudtak mit kezdeni a rendszervaltaskor a hirtelen felmerult igennyel: jelenjek meg az ugynoklista! En no vagyok, akkor sem, most sem erdekelt ez a resze a politikanak, de azt hiszem, a lehetoseg az emelt fovel valo elszamolasra mar elmult!
Ugy gondolom, hogy orban-simicska mar egyetemista korukban is megertek a penzuket, es a jelenteseik NEM feleltek meg a valosagnak, sok embert megszivathattak, lejarathattak ok nelkul, csak azert, mert a besugas lehetosege megvolt nekik.
Szerintem csak ezert f@snak most, mert csak az derulhet ki mindegyikukrol, hogy kiket tettek tonkre, esetleg azert, hogy a vagyonukat megszerezzek, amibol aztan elindult a birodalomepites...
Nem kell, hogy egyeterts velem, de az infok alapjan kb. ez a kep alakult ki bennem,...
A Te velemenyed pedig eddig is es ezutan is mervado, mert nagyon sok szempontbol targyalod a feldobott temakat,... Koszi!,...:o))
bencemacska
@karma1: ma, 11:25

Ov-ről minden további nélkül hihető, hogy megbízhatónak minősült, családi alapon!
Simicskáról ugyanez (családja miatt) nem képzelhető el !
karma1
@bencemacska: Ne strapald Magad, draga Baratnom, ez a juszuf olyan mint a hasfajas: jon, megy, amig irogat ilyen felmondatokat, mint Akien-nek, addig bosszankodunk rajta, mint a f@sason (hogy milyen hulye), de amikor eltunik (mert Senara szerint okosan) hogy a masik oldalon is kell kopkodnie, mert csak akkor kapja meg a napi betevojet, a franc se emlekszik ra, ugyhogy ne is magyarazkodj neki, falrahanyt borso...:o)))
karma1
@bencemacska: Ha viszont megbizhato volt, akkor az azt jelenti, hogy az MSZMP szempontjai szerint, vagyis "jo elvtars" volt, mint KISZ titkar
bencemacska
@karma1: ma, 11:45

Miért ne lenne megbízható egy erőskezű párttitkár papa, és egy pártalkalmazott mama elsőszülött fiacskája?!
Juszuf
@Cicamama55: De nem is mernek ellene tenni semmit, mert esetleg többet tud róluk mint gondolnák. Az a baj ezzel az egész ügynökösdivel, hogy nem fogják fel az emberek mekkora szemétség volt és azt sem fogják fel, hogy ki volt ebben igazán az aki működtette, és aki ezzel emberek életét tette tönkre. Erkölcstelen és elítélni való rendszer volt és sajnos nem kapták meg méltó büntetésüket és ma is kiemelt nyugdíjakkal díjazzák ezt.
Cicamama55
@Juszuf: S nem lehetetlen, hogy a vezetői elitben pedig még busásan jövedelmező állása is van. Addig míg nem lesz nyilvános, bármire is gondolhatnak az emberek!
Senara
@Juszuf:" Az a baj ezzel az egész ügynökösdivel, hogy nem fogják fel az emberek mekkora szemétség volt és azt sem fogják fel, hogy ki volt ebben igazán az aki működtette, és aki ezzel emberek életét tette tönkre."""" Besúgok nélkül szart sem értek volna el működtetők ! A besúgok tartották életben az elnyomó rendszert Mellette ott voltak a szakszervezetek és a pártitkárok , Mind írt jelentést , hangulat jelentés címen . A nagy többség önként , vagy pénzért . Nem lehet az összes sz..t rájuk kenni
nemkati
@Cicamama55: Én meg azt is el tudnám képzelni, hogy egyes iratok ennél, mások másnál vannak, és oldaltól függetlenül őrizhetik ezeket. Ma már összekeveredik az, hogy ki baloldali most, és ki volt korábban: a rendszerváltás előtt, és az után közvetlenül. Mindenféle oldal volt már kormányon, ahol, úgy tűnik, könnyebb hozzáférni titkosított iratokhoz. Ha a népnek is és a politikusoknak is egyaránt fontos lenne tiszta vizet önteni a pohárba, akkor ezeket a dolgokat is fel kellene tárni, és nyilvánossá kellene tenni a még meglevő anyagot is. Nekem egyre röhejesebb az, ahogy eltérő politikai nézeteket vallók egymást baloldalizzák, sőt kommunistázzák, olyankor is, amikor a tények pont az ellenkezőjét mutatják.

Amíg életben van egy ember is, akit az ügynökmúltjával vagy politikai múltjával zsarolni, vagy akár csak megvádolni lehet, addig ez meg is történhet bárkivel bármikor. Persze majd a jövő nemzedékeket is érdekelheti az őseik múltja, de ez legyen az ő gondjuk.

Nagyon nagy károkat okozott ezzel a titkosítással az első kormány és az akkori ötpárti kerekasztal vagy minek hívták, amikor ezt így elfogadták, de talán még mindig nem késő. Mostmár vagy 10 éve úgy tűnik, csak a Fideszen múlik. Úgyhogy pont nekik, és a híveiknek nincs joguk senkin semmit számonkérni ezzel kapcsolatban, mert minden javaslatra, hogy ezen az áldatlan állapoton váltotatni lehessen, nemet mondanak.
nemkati
@Senara: Ez ugyanaz volt, mint ami most van. Lehet egy kormány rohad aljas, ha nagy tömegek nem kiszolgálják, hanem ellenkezőleg, tiltakoznak, tesznek ellene, akkor hamar eltakarodik. Az nem igaz, hogy egy maroknyi ember tartja a markában az egész országot. Itt bizony a múltban is, ma is, rengetegen kiszolgálják, segítik, támogatják azt a maroknyi embert, akik ezáltal óriási tömegeket és hatalmat birtokolhatnak.
Yoda69
@Juszuf: ma, 12:08-ra
Na ebben igazad van. Es a legtobb volt komcsi es 3/3-as a fidesz soraiban ul. Nem veletlen hogy nem engedik nyilvanossagra hozni az ugynokaktakat, mert akkor sok olyan fideszes vezeto politikus borulna, mint pl.orban is.
Cicamama55
@nemkati: Én úgy érzem, hogy akik a rendszerváltáskor hátat fordítottak a múltjukkal, azoknak nem hánytorgat fel senki semmit, azokat komcsizzák le, akik az eszméikhez hűek maradtak. Én mint kívül álló, bizony ezt látom. Akik azonnal váltottak, azoknak minden meg lett bocsátva, el lett nézve, sőt! Ők lettek a Janik! Nekem a gondom ezzel, hogy amikor fontos dolgokról kellene vitatkozni, az ország sorsáról kellene döntéseket hozni, akkor ilyen -létező? nem létező?-régi ügyek miatt a nép figyelmét jobbra-balra terelik, az ellenzéki képviselők hiába próbálkoznak, minden lehetőséget törvényekkel elvettek a kezükből...Szóval nagyon nincs itt rendben semmi! Az előbb néztem az egyik cikket felvezető képet, ahol a M.o.jobban teljesít tábla mögött álló szóvivő hölgy majdhogy nem síró ábrázattal várta, hogy a másik szónok befejezze mondani valóját. Hát ez a jelenlegi helyzetünk. Mindenhol a szépet és jót tálalják elénk, de már az sem hiszi el, aki mondja.
nemkati
@Cicamama55: Az igaz, hogy az ügynökmúlt feltárása a napi gondjainkat nem oldaná meg. Viszont a napi gondjaikkal azért tudunk kevesebbet foglalkozni, mert az ilyen ügyek, mint most 0rbánnal, korábban Medgyessyvel, Pokorni apjával, Vikidállal, Tar Sándorral és még nagyon sokmindenkivel kapcsolatban eddig felmerült, elveszik az időt a fontosabb dolgokról. Ezért kellett volna ezt a rendszerváltáskor tisztába tenni, oszt jónapot! :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.