Martin Schulz, az Európai Parlament (EP) elnöke szerdán Strasbourgban közölte: telefonbeszélgetést kezdeményezett Orbán Viktor miniszterelnökkel a halálbüntetésről szóló kijelentései miatt.

Az EP szerda délelőtti ülésének kezdetén Jörg Leichtfried osztrák szociáldemokrata EP-képviselő első felszólalóként, a nemzetközi média jelentéseire hivatkozva azt mondta, hogy Orbán Viktor felvetette a halálbüntetés visszaállításának gondolatát.

Schulz Leichtfeldnek adott válaszában közölte: ő is olvasta az erről szóló beszámolót, és kezdeményezte, hogy telefonon beszélhessen a magyar miniszterelnökkel.

78 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
Ez a halálbüntetési mizéria csak gumicsont. Szükségtelen és értelmetlen vita. Eltereli a figyelmet a valóban fontos témákról. Egy dologra alkalmas: a legaljasabb és leggusztustalanabb emberi ösztönöket szítja fel!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Manhattan
Ez a halálbüntetési mizéria csak gumicsont. Szükségtelen és értelmetlen vita. Eltereli a figyelmet a valóban fontos témákról. Egy dologra alkalmas: a legaljasabb és leggusztustalanabb emberi ösztönöket szítja fel!
magyarbakancs
Orbán a legkártékonyabb magyar ellenes ember.

Nyilatkozatai,megszólalásai csak kárt okoznak az országnak.
Sziszifusz
Szerintem O.V. pánikban van. Mint a vízben fuldokló ember, átvitt értelemben ő is mindenbe belekapaszkodik amitől a fennmaradást reméli.
Hiába teszi, ezek a dolgok alkalmatlanok a politikai túléléshez. Mielőtt még a maradék tisztességét is elvesztené, jobban járna ( ő is és a pártja is), ha rövid úton távozna a közéletből . A politikában neki már csak a múltja van, jövője nem sok. Félelmetes, hogy ez az ember a hátralevő rövid idő alatt még sok bajt csinálhat. A magyarok érdekében most az egyszer felül emelkedhet önös érdekein és megtehetné azt amit a haza megkövetel.
Freewolf
Martin Schulz megszerezhetné már az érettségit, hogy tudjon egy kérdést értelmezni! :-)
Sziszifusz
@Freewolf: 10:26
Hozzászólásaidért havi fix jár, vagy esetleg darabbérben fizetnek ?
Freewolf
@Sziszifusz: Egyszerűen tényt közlök! Schulz úr bokros teendőitől nem tudott még érettségit szerezni! Igazán széles látókörű, művelt ember lehet! :-)
Sziszifusz
@Freewolf: 10:52
A műveltség megszerzése nem csak az iskola padban érhető el. Vannak olyan emberek, akik több diploma megszerzése után is bunkók maradnak.
Kérdésem továbbra is fenn áll: bértollnok vagy ?
pistapapa
@Freewolf: Hogy a fenébe lehet ez a lény tanulatlanul az EP elnöke? Csak nem egy bizonyos kisebbség tagja?
Hellcat
NE! Hagyjátok had vezesse be...másként hogyan lógatjuk majd fel a bűneiért?
eszegfu
@Freewolf: És Habony?! Hogy csak O.V. környezetét nézzem...
Freewolf
@Sziszifusz: Vannak, akik több diploma megszerzése után is bunkók maradnak. Viszont aki egyet sem szerzett, az valóban bunkó marad!
Én a véleményem írom le! Netán te bértollnok vagy és zavarna a konkurencia? :-)))))))))
Freewolf
@pistapapa: Lehet, hogy nálad az igazság! Nem tudom! :-)
eszegfu
@pistapapa: Most a halálbüntetés visszaállitása a téma, nem a vallás, vagy a népi hovatartozás! Fura egy teremtvény vagy... mondjuk a zsömlétől pikk-pakk eljutsz a "kisebbségig" teljesen mindegy miről van szó... mert arról mintha nem lenne véleményed.
Freewolf
@eszegfu: Tudtommal Habony semminek nem az elnöke, ellentétben Schulz-cal!
Freewolf
@eszegfu: Nem lehet, hogy a kolléga úr egyes logikailag követhetetlen történések mögött mégis logikát sejt? :-)
petrol
@Sziszifusz: Sztem darabbér! 30 ezüst!!
petrol
@pistapapa: orban is egy kisebbség tagja!
köhögő bolha
G Victor 2012: „Vitatkozhatunk arról, hogy kell-e, jó-e, helyes-e a halálbüntetés. De inkább azt mondom, hogy a vita nem időszerű. Mert amikor csatlakoztunk az EU-hoz, elfogadtuk azt a szabályt is, ami nem teszi lehetővé a halálbüntetés bevezetését.”

2015: „Napirenden kell tartani a halálbüntetés ügyét.”
silber13
@Freewolf: És Kósáék Lalikája? Neki mi van a sosem volt közgáz diplomájával, a sosem volt nyelvvizsgájával? Bár igazad van: " Vannak, akik több diploma megszerzése után is bunkók maradnak. Viszont aki egyet sem szerzett, az valóban bunkó marad! " Hát Mr. 20% ez utóbbi népes csoportba tartozik! Elég a Füst Milán sztorira, meg a kóser szalonna esetre gondolni.
eszegfu
@Freewolf: Már bocs.! Habony papiron valóban "nem létezik", és mégis mindenhol ott van, ahol a Fidesz elit, továbbmenve: nincs legális jövedelme, mégis szinte luxusban él, céget tud alapitani a semmiből ugy, hogy még tudomásom szerint ÉRETTSÉGIJE SINCS, mégis csupán 1 hónapja "tagadják", de előtte miniszterelnöki tanácsadóként szerepelt mindenhol. Összegezve Habonynak sincs képzettsége, mégis "támaszkodnak" rá, ill. ő lehet O.V. "stratégája".
sentinel216
@Freewolf: Jellemző e rohadt nagy problémának a megoldásáról van szó, dde ti nem a témához szóltok hozzá - miért is? hiszen eszetek annyi amennyit a párt kiutalt -, hanem a gondot megoldó embert kezditek anyázni. Nem a köpcös kun kottájából játszotok?
Freewolf
@silber13: Bocsi, de Kósáról semmit nem hallottam! Végül is mi a végzettsége?
Freewolf
@eszegfu: Ismételni tudom magam! Senkin nem kérhetjük számon, kivel haverkodik. Orbán ne3m velem, az tuti! :-) Habony anyagi kondíciói előttem ismeretlenek. Igaz, az akasztói juhász is milliomos lett 8 osztállyal, na tegyem hozzá ült is! Én Habonyról először a kitiltás kapcsán hallottam. Addig azt se tudtam, létezik-e!
Freewolf
@sentinel216: Már megbocsáss, de kit anyáztam én?
A probléma? Az, hogy Schulz hisztizik? Egy tanulatlan alak véleménye nem érdekel és itthon arról beszélünk, amiről akarunk! Ezt nem szabhatja meg az EU! (pedig szeretnék)
papa.49
A ,,saller,, zúgva közeledik a hazugovics tökfejéhez!!!
eszegfu
@Freewolf: Az az érzésem: nem fogalmaztam érthetően. Párhuzamot vontam Schulz és Habony között, 1.) egyiknek sincs érettségije. 2.) Schulz ennek ellenére az EP elnöke, Habony pedig a miniszterelnök tanácsadója (ez volt kb. 1 hónappal ezelőttig, mert most már tagadja). 3.) Tehát Habony nem a személyes haverja, hanem olyan ember, akinek a tanácsai közvetve, vagy közvetlenül kihat M.o-n az emberek életére, és akinek papiron nincs szerződése senkivel, nincs hivatalos munkája, keresete. Schulznak pedig az EP-n belül ugy is mondhatnám: ez a munkája. Talán hasznos lenne, ha rákeresnél Habonyra...
Freewolf
@silber13: Köszi! Ezt nem gondoltam volna Kósáról! Úgy tudom, negyven éves kor fölött a nyelvvizsga nem kötelező a diplomához! Amúgy Kósa szégyellheti magát ezért a fiaskóért!
sentinel216
@Freewolf: Mondtam én, hogy anyáztál? Nem az EP képviselő végzettségéről, vagy nem végzettségéről szól a cikk, hanem arról, hogy orbán basi hülyeségeket beszél, mert vissza akarja téríteni a jobbikhoz húzó szavazókat.
Egyébként a köpcös kun 30 éve megszerzett szociológia diplomája óta éppen annyit fejlődött, mint amennyit az az EP képviselő. Albert Einstein is megbukott matematikából. Vagy ez csak legenda?
Freewolf
@eszegfu: Az igazság az, hogy Schulz és Habony is elég hidegen hagy, de legyen! Mondjuk, hogy Habony tanácsadó volt, bár tiltakozik Orbán. Mi, a választók, de még a Fidesz tagjai sem mondhatják meg Orbánnak, ki lehet a tanácsadója. Úgy tudom, Habony haveri viszonyba van Andy Vajnával, akkor csak tudhat valamit a fickó! A tanácsadó nem közalkalmazott, ott nincsenek képesítési előírások. Sajnos az EP elnöknek sem kell képesítési előírásoknak megfelelni. A különbség kettejük között az, hogy Habony suttog Orbán fülébe, Schulz meg egy magas politikai pozíciót betöltve egy országgal perel! Nos, ez nem mindegy azért!
Rózsika Hatházi
@Freewolf: ma 11:07. Viktorodnak van diplomája és mire megy vele? Zsebre dugott kéz, szotyi köpködés.
Freewolf
@sentinel216: Nekem az nem tetszik, hogy annyi ésszel Schulz bennünket csesztet, mert mondani merészelünk valamit! Amennyiben népszavazás lenne a halálbüntetésről, kétségem sincs, hogy az elsöprő többség a visszaállítás mellet van! Ez a baj az EU-val. Ha nem tud meggyőzni, hát tilt! Köszike, de ebből én nem kérek!
Freewolf
@Rózsika Hatházi: Látod, milyen a sors? Nem járok zsebre dugott kézzel, még szotyit se köpködök, mégse én vagyok a miniszterelnök! Hát megéri jónak lenni? :-)
sentinel216
@Freewolf: Honnan tudod, hogy "csesztetni" akar bennünket? ("Nem leszünk gyarmat!" válasz nem ér!) Lehet, hogy konzultálni akar a kedves vezetővel. Hátha az Unióba is bevezethetik a halálbüntetést.
Freewolf
@sentinel216: Most olvastam a Népszavában, hogy Schulz a felvetést "borzalmasnak" tartja! Valódi liberális újbeszél módi van már! Én meg őt tartom borzalmasnak, csak így simán!
troppauerhumer
Figyu nettársak ,normális emberek!Hagyjátok a pécsébe ez a Freewolf nicknevű csekélyértelmi képességű nemzettynáci jobbikuSSt ,ez csak a témáról akarja levinni mindig a hangsúlyt ,ismert gyűlölködő jobbikuSS troll,csak a "liberálbolsizásra "idomította a gazdija.
Íme:Magyarország ma ….. // amúgy, hitem szerint...
charly-uno.nolblog.hu/archives/2014/04/12/Magyarorszag_ma/
2014. ápr. 12. - ... ÉN miattam ülnek nyakig a saját szarukban a Liberálbolsevik-Internáci Komcsikok, a kÓrmányváltó Összeszarás! ... 14. Freewolf (látogató)
charly-uno.nolblog.hu/archives/2014/04/12/Magyarorszag_ma/
Rencerváltás Köpecen (avagy részletek a Jobbik ...
erlauer5.nolblog.hu/.../Rencervaltas_Kopecen_avagy_reszletek_a_Jobbi...
2010. márc. 11. - ... mert elsikkasztották a cionista posztkommunista liberálbolsevik ... Freewolf ·
erlauer5.nolblog.hu/archives/2010/03/11/Rencervaltas_Kopecen_avagy_reszletek_a_Jobbik_programjabol/

Át kell lépni rajta mint a járdán heverő kutyaszaron,vagy ha már valaki belelépett ,használja arra,hogy a cipőjét törli bele.
troppauerhumer
De a témáról, undorító Orbán zsigeri gyűlöletre ható retorikája, akár a menekültekről, akár a halálbüntetésről van szó.Újabb cinikus károkozás a hatalom megtartása érdekében.
A menekültek elleni hecceléshez párosul most a halálbüntetés kérdése.
Nagyon rosszul állhat Orbán szénája, akarom mondani népszerűsége, ha egyre gyakrabban az emberek legalantasabb érzéseire, érzelmeire apellál.
És erre mondják, hogy Orbán zseniálisan érzi a néplelket,illetve zseniálisan tudja meghülyíteni az arra kapható szektát.
Tehát elkezdődőtt két jobboldali testvér egymást túllicitálva próbál szavazatokat venni. Kiváncsi vagyok mikor érnek el a cigányok deportálása témához.
Orbán egy utolsó gerinctelen szemét, de nagyon hülye ha azt hiszi, hogy a
populista szar dumája elég lesz ahhoz, hogy ne zuhanjon tovább a pártja népszerűsége. A szélsőséges retorika mar nem elég a Jobbik ellen, túl késő. Itt már csak az időutazás segítene, ha sosevolt kiradírozná ezeket a rogánokat, szijjártókat meg l. simonokat (a sor szinte végtelen) magával együtt a történelemből. A FideSSnek kampó, neki meg pláne. Bár abban nem vagyok biztos, jelen állást elnézve, hogy utánuk sokkal jobb világ jön...
De van, ez a "próbáljuk domesztikálni a széljobbot" c. elkúrt stratégia újabb kísérlete; az eddigi sikerességi rátára való tekintet nélkül, izomból.
Orbán már megint bebizonyította, hogy tesz magasról az országra, a hatalmán kívül senki és semmi nem érdekli. Felelőtlen ígérgetés, gátlástalanság, demagógia, indulatkeltés. A népszerűségért és hatalomért bármire hajlandó. Ha trafikgyilkosság, ha párizsi merénylet, több száz fő halott a Földközi-tengeren, mindegyiket gondolkodás nélkül kihasználja a saját politikai céljaira. Államfő helyett egy piti hatalommániás szociopatánk van. Köszönjük ezúton is azoknak, akik még mindig benyalják a szövegét! Hogy egy klasszikustól idézzünk, még egy kócerájt sem szabadna rábízni, nem hogy egy egész országot!
Próbálja a jobbik vitorlájából kifogni a szelet.
Statisztikák szerint a...
troppauerhumer
... a halálbüntetés nem jelent visszatartó erőt. Vigyék inkább a bűnözőket követ törni, ne napi 10 rugóért üljenek kényelmes cellákban - úniós kártérítési perrel, mert zsúfolt a börtön. Nevetséges.
Amúgy jó kis terelés megint... Fazekas Sándor úgy érzi, nincs oka arra, hogy lemondjon,hiába ő nevezte ki a nemzetbiztonsági átvilágításon kétszer is elbukott Kiss Szilárdot, hiába bukott az ő irányítása alatt az agrártárca több mint 400 millió forintot a Hungária Zrt. bedőlése miatt és hiába segítette a Kun-Mediátor csaló vezetőjét anno irodához lenne jobb téma is: trafikmutyi+fólia, Quaestor, MET, Paks2, Mészáros, Simicska...stb..megy a szerecsen mosdatás, mégpedig maga a szerecsen mosdatja saját magát.A keleti nyitás igen sokba kerülhetett Magyarországnak, sok pénz vándorolt ide-oda a kissszilárd-félék kezén keresztül. Amíg ők hallgatnak, addig ezeknek nincs okuk a lemondásra. Majd ha Pomócsi bácsi "elkezd beszélni", akkor kedhetnek csomagolni.
A FideSSekre jellemző a nagyfokú felelőtlenség, ami még nagyobb önteltséggel párosul
Nem is szimplán terelés, hanem szavazógyűjtés. Ezen is látszik mennyire összefosták magukat FideSSmaffiózók.
Azt kívánom, hogy lássatok át rajta mindannyian, ne dőljön be senki ennek az alantas, hatalomvágytól vezérelt demagógiának.
Ne kívánjuk senki halálát, ne ítélkezzünk mások élete felett.
Ezt fogják mondani akkor is, amikor a tömegek a korrupt FideSSes politikusok lámpavasra húzását követelik majd Orbán hergelése nyomán?
Börtönbe záratni az összeset,életfogytig, Orbánnal az élen, aki mások halálával kovácsol éppen politikai tőkét, hogy elterelje mocskos rablóbandájáról az emberek figyelmét.
Ne hallgassunk rá! Csak lopni akar tovább.
Freewolf
@troppauerhumer: Ha nem tudsz érvelni és vitázni, mit keresel értelmes emberek között? Én átlépek rajtad, mert kis hal vagy. Nem vagy vitapartner! Na csá! :-)))))))))))
Freewolf
Tisztelt Kollégák!
Remélem világosan látszik, ki a zsigeri gyűlölködő, aki csak személyeskedni és nácizni tud!
Köszönöm!
karma1
Draga blogtarsaim! Ha lehetne, akkor a temahoz is tessenek egy kicsit hozzaszolni, mert Schulz ur iskolazottsaga NEM temaja ennek a cikknek, hanem az, hogy urunk es vezirunk, mini-Ali-baba megprobalja visszaforgatni az ido kereket a halalbuntetes bevezetesevel. Ezutan jon majd a kaloda, a deres, mert a nepeknek allandoan erezniuk kell, hogy az Ur szeme rajtuk van.

Abban az EU-ban, amibe legszivesebben annak idejen orban kormanyozta volna be kishazankat, de ez nem neki, hanem Gyurcsanynak sikerult , nagyon jol tudja, hogy az egyik sarkalatos pontja az alapfelteteleknek a belepo orszaggal szemben, hogy nem lehet az aspirans orszagban halalos iteletet vegrehajtani, es engedni kell az Amnesty International szabad felugyeletet a mindenkori bortonviszonyokrol is.
Ha 2012-ben a fenti volt a velemenye, akkor 2015-ben megis mi a Joistentol fordult ebben IS 180 fokot, sajat velemenyevel homlokegyenest ellenkezore? Nem szazas ez a pali, es a z a nagy baj, hogy magaval rantja a normalisokat is...
troppauerhumer
@Freewolf: Brhüüüüü jahogy neked ennyi jött le belőle?...semmi baj ,hogy nem tudtál válaszolni ,a fejed gyűrted a lába között,hogy menjen bele a véráramlás ,hátakkor:
A pap rejtvényt fejt. Egy szót sehogy se' bír kitalálni. A meghatározás: "A szerelem nyílása". Négy betű. "Ejnye, csak nem arra gondoltak, hogy PINA?" gondolja a pap, és felháborodott hangú levelet ír a szerkesztőségbe.
Egy hét múlva a következő választ kapja:

Tisztelt Uram!

Ön félreolvasás áldozata lett! A meghatározás így szólt: "A szerelem nyilasa", és a megfejtés "ÁMOR". Tájékoztatásul közöljük, hogy 12549863246 helyes megfejtést kaptunk, és mindössze ketten olvasták félre a meghatározást, Ön és a Püspök Úr, aki szerint a megoldás "SEGG".
Brhüü szép nap volt,szép este ,csupa móka kacagás ,gyere máskor is ,jó röhögni az ilyen butákon...brhüü úgy tartják inkább szidjanak ,mint kiröhögjenek,,brhüü...
human
Négyszemközt majd kimagyarázza magát, hogy esze ágában sincs bevezetni a halálbüntetést, csak szimpatizánsokat akar szerezni belengetésével, hátha rákapnak a választók.
Freewolf
@karma1: Nekem gyanús, hogy Orbán is tisztában van vele, hogy nem tudja visszahozatni a halálbüntetést. Pusztán egy kis borsot tör a júropér csinovnyikok orra alá és növeli a népszerűségét. Sima, egyszerű taktikai húzásnak gondolom!
silber13
@Freewolf: 10:26-ra : Tudod az van, hogy Schultznak a gimnáziumi évei megvannak, csak éppen nincs érettségije, miként a mi Tündér Lalank is híjával vagyon a diplomájának, bár járta az egyetemet, de hiányzott a nyelvvizsga!
karma1
@Freewolf: Ugye nem azt akarod mondani, hogy @troppauerhumer altal bekuldott linkekben szereplo Freewolf csak kozeli nevrokonod, es - mit tesz Isten? - meg a nezetetek is azonos? Na, most van itt az ido arra, hogy elbatyuzz errol a tereprol, mert annyit nem ersz meg, hogy miattad barkit is kitiltsanak innen.

Na paaaaa'
karma1
@human: Ja, resze az orban-fele pavatancnak,...:o(((( Szerintem meg massziv jele az elmebaja elhatalmasodasanak...:o))
Freewolf
@karma1:
Sose tagadtam meg a nézeteim! Batyuzz el te, ha nem tetszik!
sentinel216
" Magyarország az Európa Tanács tagjaként nem teheti meg, hogy legszigorúbb büntetésként a jogba emelje a halálbüntetést, ugyanis az általunk is aláírt Európai Emberi Jogi Egyezmény (hatodik kiegészítő jegyzőkönyve) kifejezetten tiltja a halálbüntetést. Az élethez való jogot Magyarország 2011-ben elfogadott alaptörvénye is az ember elidegeníthetetlen jogának ismeri el."
karma1
@Freewolf: Egyszerubb neked elhuzni, miutan en itt jol erzem magam, mar joideje, te viszont most jottel ide aktivan kopkodni,... Ez nem a nagy nepi nemzethy szotyizda, hanem joszandeku blogoldal...
A nezeteidet meg ott lobogtasd ahol ertekelik is, es legalabb EGY lajkot kapsz,...Mondd, nem frusztralo, hogy egy rahedli hsz-edhez EGYETLEN lajkot sem birtal osszeszedni? Nem veszed eszre, hogy te vagy a porcelanboltba tevedt elefant?
troppauerhumer
Érdekességképpen van egy "liberál-bolsizó"a mai Népszaván is,kicsit összejön vele,hogy Freewolf is a Népszavára hivatkozik:

www.facebook.com/tibor.haber
Tibor Háber ·
Pécs
De vannak szavak:
A liberál-fasizmus uszítása, a gyilkos gyűlölet efféle aljas cikkeket présel ki egy emberi lénynek alig nevezhető szarháziból, és a liberál-fasiszta csahosok itt gyűlölködnek, mert a nagyszerű író, költő, Wass Albert már nem felelhet nekik.
Csak elkezdtem olvasni a hozzászólásokat, a csaholó, véres fogcsattogtató véglények bejegyzéseit, de az undortól hamar megcsömörlöttem.
Gusztustalan lények vagytok! Hogyan vagytok képesek együtt élni önmagatokkal? Honnan bújnak elő a hozzátok hasonló férgek, hogy lényükkel beszennyezzenek mindent, még olyan nagyszerű emberek felé is kinyújtva nyálkás csápjaitokat, mint Wass Albert?"
sentinel216
Orbán és a trombitaszájú megmondói terelnek:
- Emberek, veszélyben a haza! Vissza kell állítanunk a halálbüntetést! Lesz*rjuk a nemzetközi jogi egyezményeket! A véresszájú baloldali liberálisok miatt támadják a nemzeti - nemzeti trafikrendszerünket!
Közben suttyomban a háttérben:
- Nincs itt semmi látnivaló, mindenki menjen a dolgára!
Gyarapodik a családi vagyon.
Verseny nélkül nyertek tízmilliárdos közbeszerzést Mészáros Lőrincék.
1magyar
Amíg volt halálbüntetés a szoc-ban nem voltak ilyen gyerekkínázások,rablógyilkosságok.
Teljes mértékben egyetértek Orbánnal és aki a halálbüntetést visszaállítaná.
kakaósbögre
nos,olvasgatván a hozzászólásokat ismételten meg kell hogy állapítsam hogy egyre gyengébb a fidesztroll felhozatal.
bencemacska
@Freewolf: Ha jól emlékszem OV folytatta le a belépési tárgyalásokat az EU-val, ahol feltétel volt a halál büntetés kiiktatása a büntetőjogból! Ha ő ennek tudatában tárgyalt, akkor mikor hazudott akkor, vagy most!? Gyűlölöm a hazugságot és a hazug embereket!
Schultz - tudtommal - választott funkciót tölt be. Választói felelőssége, hogy megfelel-e annak a posztnak, ahova megválasztották!
A mi cölöpteknősünket is a magyar választók tették jelenlegi helyére, az ő "dicsőségükre" lejti pávatáncát! Amikor a normális magyaroknak sikerül őt levenni a cölöpről, akkor kritizálhatjuk a Schultzot megválasztókat!!!
Sziszifusz
@1magyar: 16:03
Az, hogy nem tudtunk róla nem jelenti azt hogy nem is voltak ilyen cselekmények mint amilyenek az utóbbi években vannak !!
Abban az időben nem volt internet, a sajtó cenzúra is erősebb volt, a TV. sem hozott le minden gyilkosságot.
Véleményem az, hogy egy embernek sincs joga másik ember életét elvenni, még ha megérdemelné, akkor sem.
Egyébként is a halál büntetés nem támaszt fel egy áldozatot sem, viszont az elkövető azzal nem is bűnhődik eléggé.
rugacs
Az eu-ban halálbüntetést bevezetni tilos. Oké. De beszélni róla talán még megengedett, vagy nem?!
Mellesleg az eu-ban (és máshol is) ölni, gyilkolni is tilos.
Aztán mi tartja vissza az embereket attól, hogy mégis gyilkoljanak?
A kóter, ahol tejben-vajban fürösztik őket, ahol a haverok között múlathatják az idejüket, ahol kitanulhatják a többi tilos bűncselekmény minden csínját-bínját?
Aki ezzel egyetért, az meg is érdemli, hogy gyilkosok meg terroristák gyilkolásszák népeiket, akiket ha elkapnak, még jómódban el is tarthatják őket!
rugacs
A halálbüntetésnek nem a büntetés a fő vonzereje, hanem az elrettentés.
Mert többnyire aki másokat szemrebbenés és lelkiismeret nélkül gyilkolgat, annak a saját kis nyomorult élete a legféltettebb...
Anna Mária
@rugacs: A halálbüntetésnek nincs visszatartó ereje. Ez bizonyított tény, nézz csak körül a neten, számos tanulmányt találsz a témában.
Gondold csak végig: azokban az országokban is gyilkolnak, ahol van halálbüntetés. Tele vannak a halálsorok.
mekkelek
És hogy ugrik erre a baromságra mindenki! Addig sem pl. a Questor botrányban való felelôsségüket feszegetik. Ez ennek az egész parasztvakításnak a célja és úgy néz ki megvannak rá a "vevôk".
rugacs
Egyrészt azokban az országokban kicsi a visszatartó ereje, ahol mindig is volt halálbüntetés. Másrészt azért a kijelentéseddel vitatkoznék:
hu.wikipedia.org/wiki/Hal%C3%A1lb%C3%BCntet%C3%A9s
Arról nem is beszélve, a gyilkosnak miért lenne több joga az élethez, mint áldozatának?
Szerintem ha a visszaeső zsebtolvajok kezét levágnák, annak is nagy visszatartó ereje lenne... főleg mert műkézzel nehéz lopni.
kakaósbögre
haggyátokmá,az egész egy kibaszott gumicsont.
Dr. Felipe
Aztán nem is olyan rég meg még azt a figurát aki baltával különös kegyetlenséggel lefejezte katonatársát, futni hagyta ugyanez a csürhe akik most véres szájjal kiáltanak halálbüntetést.

Egy fiatal lány halálát használják fel aljas politikai céljaiknak hogy népszerűségüket növeljék és kifogják a jobbik vitorlájából a szelet. Rohadék egy banda.
1magyar
@Sziszifusz: Igaz,nem támasztja fel az áldozatot de véglegesen megszünteti,hogy legyen egy másik vagy sokadik áldozat.
A gyilkosok genetikai hulladékok legtöbbször.
mariaberta
Ha lenne halálbüntetés, elképzelhető, hogy Balla fia már nem élne, mert az anyja megölésével vádolták, és a szülő meggyilkolásáért esetleg halál büntetést kapott volna.
Később kiderült, ártatlanul ítélték el, és még a börtönbüntetés sem volt jogos.
Ha így lett volna, ma már nem élne, ártatlanul végezték volna ki.

Orbán jogot végzett???
bence
Hát még akkor hogyan kiverné , ha mindenről tudnának amit idehaza művel !
profon
A nagy köpönyegforgató, belegabalyodott a lepel szélébe !
Knapp75
@Freewolf: "Vannak, akik több diploma megszerzése után is bunkók maradnak. Viszont aki egyet sem szerzett, az valóban bunkó marad!"

Egész biztos vagy benne, hogy aki nem szerez diplomát, az bunkó marad?
Nekem azért eltérőek a tapasztalataim.
Végül csak 8,5 millió magyar állampolgárt bunkóztál le látatlanban. Örülök, hogy reklámot csinálsz a pártod értékrendjének! :)
Köszi!
Knapp75
@mariaberta: Ez még jobb példa:

„Orbán Viktor szerint a móri bankrablás után Magyarországnak komolyan meg kell fontolnia a halálbüntetés bevezetését.Erről a leköszönő miniszterelnök szerdai, e minőségében utolsó rádióinterjújában beszélt. Elmondta, hogy a halálbüntetést korábban helytelen intézménynek tartotta, de megváltozott a véleménye annak nyomán, hogy személyesen találkozott a két héttel ezelőtti móri bankrablás áldozatainak hozzátartozóival.”
Tehát különösen szép, hogy most Orbán ezzel a fiktív kampánytémával próbál jobbikosabb lenni a jobbikosoknál, hiszen a móri bankrablás miatt Kaiser Ede évekig ült ártatlanul. Úgy kapott életfogytiglant, hogy semmi köze sem volt a rabláshoz, aztán még kártérítést sem ítéltek meg neki a hamis vád miatt.

Azaz Orbán egy olyan ügy miatt hisz a halálbüntetés jogosságában, amiben, ha akkor is lett volna halálbüntetés, kivégezhettek volna egy ártatlan embert.

444.hu/2015/04/29/orban-a-mori-bankrablas-utan-lett-halalbuntetesparti/
aremy
@bencemacska: az ovi csak akkor hazudik ha megszólal egy szóval
mindig.
eszegfu
@Freewolf: 12:17 Nem tudom eldönteni: tényleg nem érted, vagy nem akarod érteni a hsz-met?! "Tanácsadó nem közalkalmazott", ahogy irod. Hát pont ez az! Hivatalosan senkivel sem áll semmilyen jogviszonyban, munkaviszonyban, tehát felelősségre nem vonható, mégis ő "osztja" az eszét O.V-nak. És ez nem egy baráti csevely a sarki kocsmában?! Ezek a "sugások" nekünk, M.o-n élőknek igen sokba kerül. A parlamentbe állandó belépője van, sőt emlékeim szerint még diplomata utlevele is volt, de miért?! És Téged ez hidegen hagy?! Nem zavar, hogy egy olyan ember O.V. szinte első embere, akinek nincs legális keresete, esetleg "feketén" kap fizetést (ami ellen nagy pofával harcol O.V., majd ő "kifehériti" a gazdaságot!) és mégis láthatóan jól él?! Hinni szeretném, hogy látod ezeket.
Freewolf
@karma1: Én úgy vettem észre, a troppauer nevű mocskolódik, köpköd itt. Egyébként annyi jogom van itt lenni, mint neked! Így tűrhetsz, vagy moroghatsz! Te döntöd el!
karma1
@eszegfu: Hagyd a fenebe, dagonyazik a sajat hulyesegeben, csak azt nem veszi eszre, hogy eddig meg tevedesbol sem kapott egy lajkot sem... Mindegy, ezt adta ki neki a partja, hadd csinalja... Pont olyan, mint a brokkoli vagy melyik gemuse volt, allandoan valami baromsagot irt, aztan magatol elmaradt, mert rajott, hogy semmibe se veszik... Freewolfot is hagyni kell, oszt belefulladhat a sajat erdektelensegebe,...:o)))))
eszegfu
@kakaósbögre: 16:06 A minőségre, vagy a mennyiségre gondolsz?
mariaberta
Csak úgy mellékesen jegyzem meg, Orbán bedobta ezt a halálbüntetés témát gumicsontnak, rágódjon ezen a magyar balga, addig sem foglalkoznak a brókerbotrányokkal. Mert mint kiderült miniszterelvtársakat is erősen érint ez a kényes téma, és mint a mellékelt ábra mutatja,most minden bel- és külföldi hír csak ezzel foglalkozik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.