Döntött a kormány az e-kártya bevezetéséről – közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján. 

Lázár János jelezte, hogy a kormány szerdai – 12 órán át tartó ülésen hozott – döntése értelmében felmenő rendszerben vezetik be az új okmányt, amely összevonja a személyi igazolványt, a lakcímkártyát, az adókártyát, a TB-kártyát és az útlevelet, kibővíthető közlekedési kedvezmények igénybe vételére jogosító kártyákkal és akár diákigazolványként is funkcionálhat. Az e-kártya alkalmas lesz elektronikus ügyintézésre, elektronikus aláírásra – tette hozzá.

A kártya bevezetését idén megkezdik, ingyenesen vagy méltányos áron biztosítják majd azt az embereknek – mondta a tárcavezető, célként megjelölve, hogy egy okmánnyal minden helyzetben lehessen ügyeket intézni.

Bejelentette azt is, hogy jövő év július 1-jével 35 ezer, a közigazgatásban nem vezető beosztásban dolgozó ember bérét emelik, erre jövőre 25 milliárd forint forrást fordítanak.

E-kártya váltja a személyit

A miniszter tájékoztatása szerint a kormány döntött arról is, hogy a közigazgatási eljárások díjtételét 10 milliárd forinttal csökkentik. Kitért arra, hogy a járási hivatalok, kamarák több mint ezer javaslata alapján jelentősen egyszerűsítenek építési engedélyezési és építésügyi szakhatósági eljárásokat, az öregségi nyugdíj megállapítási eljárásokat, a nők kedvezményes nyugdíj megállapítása iránti eljárást, valamint a foglalkoztatással összefüggő támogatási formákra vonatkozó eljárásokat. Hozzátette: szeretnének egy lakossági konzultációt is megnyitni a kormányhivatalok segítségével a bürokrácia csökkentéséről.

Lázár János – arra utalva, hogy egy Nógrád megyei kistelepülés mintegy 21 millió forint megtakarítást gyémántokban helyezett el – jelezte, hogy megtárgyalták, hogyan lehetne az átmeneti vagy tartós állami és önkormányzati pénzösszegek biztonságosan lekötni. Ezt a továbbiakban törvényben szabályozzák.

Alapvető célként jelölte meg, hogy az érintettek állampapírban, a Magyar Államkincstárnál tartsák megtakarításaikat, ezt az állami gazdasági társaságoknál és az önkormányzatoknál is érvényesíteni kívánják. "A kufárkodás lehetőségét az állami és az önkormányzati szektorban is jelentősen háttérbe kell szorítani" – jelentette ki.

A tárcavezető arról is beszámolt, hogy 60 polgármester törvénytelenül megemeltette bérét 30 százalékkal, ezen ügyekben az érintett kormányhivataloknak kell eljárni.

Közölte azt is, hogy a Belügyminisztérium javaslatot tesz 990 kistelepülési polgármester bérének kiegészítésére. Ebben azok részesülhetnek, akik részt vesznek a közfoglalkoztatás szervezésében.

A miniszter szavai szerint újra létrejöhet a Kincstári Jogügyi Igazgatóság, amely az államot képviseli a hazai és nemzetközi peres eljárásokban. Erre a szerdai kormányülésen tett javaslatot Trócsányi László igazságügyi miniszter. Közölte, hogy speciális, ritka nemzetközi ügyek kivételével nem lesz több ügyvédi megbízás: állami alkalmazottak lesznek az állam ügyvédei. A rendszert 2016-ban kell felépíteni – tette hozzá a tárcavezető, jelezve, hogy korábban volt, amikor 10 milliárd forint értékben bíztak meg kormányok ügyvédeket.

Jelezte azt is, hogy az igazságügyi miniszter javaslatot tett egy új közigazgatási rendtartás bevezetésére. Ez azt jelenti, hogy 2017. január 1-jétől Magyarországnak új közigazgatási eljárási jogszabály-csomagja lesz – fejtette ki, hozzáfűzve, hogy önállóan kívánják megvalósítani a közigazgatási bíráskodást, s a jogszabály garanciát jelent majd az embereknek arra, hogy legfeljebb két hónapon belül lezárul az ügyük. Egyértelmű, világos felelősségviszonyok lesznek, meglesz a jogorvoslati lehetőség és gyorsulnak, egyszerűsödnek az eljárások – összegezte.

A jövő heti kormányülésen az igazságügyi miniszter jelentést tesz a büntető törvénykönyv 2010 utáni szigorításának következményeiről, köztük arról is, hogy míg öt éve 12-13 ezren töltötték büntetésüket valamely erre szolgáló intézményben, jelenleg mintegy 18 ezren. Trócsányi László az ezzel kapcsolatos teendőkről is javaslatot tesz – fűzte hozzá Lázár János.

A tárcavezetőt kérdezték a bevándorlási kvótáról is. Kijelentette: szó sem lehet arról, hogy Magyarország kvóta alapján fogadjon be bevándorlókat. Mint mondta, a kormány ellenzi az Európai Bizottság vonatkozó javaslatát, a visszaosztásban érintett menekültek "nem ide akartak jönni".

A tárcavezető vitatta a bizottság kvótaszámításra vonatkozó adatait, utalva arra, hogy 2012-ben 2700 menedékkérelem érkezett Magyarországra, míg idén már három hónap alatt 43 ezer. Giró-Szász András kormányzati kommunikációért felelős államtitkár ehhez azt tette hozzá, hogy az Európai Bizottság számai egy 20 ezres bázison alapulnak, ugyanakkor az Unió területére tavaly érkezett bevándorlók száma félmillió.

A nemzeti konzultáció esetleges felfüggesztésére vonatkozó kérdést Lázár János visszautasította, kiemelve: érdemes megkérdezni az embereket, hogy mit gondolnak a kérdésről.

A miniszter beszélt arról is, hogy egységes és végiggondolt család- és egészségpolitikai intézkedésekkel tovább javíthatók a demográfiai mutatók. Lázár János, aki új kormányzati intézkedéseket tartott szükségesnek, szólt a szűrővizsgálatok fontosságáról, amellyel, mint mondta 3-5 ezer ember élete menthető meg évente. Beszámolt az eddigi intézkedések pozitív hatásairól is, a többi közt arról, hogy húsz hónapja folyamatosan nő a születésszám, de emellett csökken a halálozások száma is.

63 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bakurasz
Aztán majd lehet minden szarért újat csináltatni, sorban állni a végtelenségig! Elég egy lakcímváltozás hozzá! Az útlevelet sem fogja helyettesíteni soha, mert például Kenyában pont leszarják, hogy ezt annak szánta a Lazarénus! Az EU-n belül meg eddig is elég volt a sima személyi. Valamelyik haver szerzett egy kártyakészítő gépet és most megrendelés kell hozzá! Marhák!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
bakurasz
Aztán majd lehet minden szarért újat csináltatni, sorban állni a végtelenségig! Elég egy lakcímváltozás hozzá! Az útlevelet sem fogja helyettesíteni soha, mert például Kenyában pont leszarják, hogy ezt annak szánta a Lazarénus! Az EU-n belül meg eddig is elég volt a sima személyi. Valamelyik haver szerzett egy kártyakészítő gépet és most megrendelés kell hozzá! Marhák!
Jankó123
Innen csak egy lépés az emberbe ültetett azonosító chip!
:-)
Hellcat
Hú gyerekek felejtsétek el, hogy ez működni fog...Anti Midasz qrbán király...nem győzőm mondani...amihez ér az szarrá változik.
Knapp75
Annyira egyszerűsödik minden, hogy már egy pár hetes gyereknek is - elvileg - személyit kéne csináltatni és azt 3 évente cserélni.
Persze van olyan szutyok okmányiroda, ahol ha időpontra mész, akkor is háromnegyed órát kell várnod, mert a "kolléganőnek csak most volt ideje elmenni ebédelni"...
Ezt meg lehet csinálni 2015-ben.

Hja, a kontraszelekciót meg a hivatalokban is érezni: ha nem hozzáértőket, hanem pártkatonákat ültetnek pozíciókba, akkor ez az ország minden területen egyre gyengébb lesz.

A legendás családpolitikai intézkedéseikről meg annyit, hogy ha euróban számoljuk, akkor kb. 15%-ot veszített a GYES és a családi pótlék az értékéből 2010 óta.
(a családi kb. havi 46 euró volt, most 40, a GYES meg kb. ezen összegek bő kétszerese)

Csak úgy mondom, hogy ha az adópolitika a családok 10-15%-át hozza kifejezetten jó helyzetben, miközben a családok felét szívatja, akkor abból nehezen lesz "demográfiai fordulat"...
Souky Sanjay
Akkor ez lesz az a kártya,ami követni tudnak? És mindent látni fognak?
Clavigo
@Hellcat: ...és ,vagy eltűnik..:) A többi stimmel :)
verum
@Knapp75: - le vagy maradva. Már sok éve minden gyereknek 0 éves kortól kötelező a személyi!
Annyi a különbség, hogy 14 éves kor alatt nem kötelező a gyereknek személyesen megjelenni hozzá.
okmany9
Ha nem kötelező a gyereknek személyesen megjelenni, akkor az okmányirodán hogyan fényképezik le a személyi igazolvány igényléséhez?
Lackó50
Az utólsó mondat a legédesebb:
" húsz hónapja folyamatosan nő a születésszám, de emellett csökken a halálozások száma is"
Lassan örökéletűek leszünk! Hurrá. Még pár év és állás nélkül maradnak a sírásók.
Bár ez a születésszám növekedés szerintem csak egy csúsztatás.
kkalman
Ehhez azért, hogy rendesen működjön, kellene még pár dolog. Csak a "legutolsót" említem, kell egy az egész országot lefedő! internet hálózat. Napjainkban van Magyarországon olyan falu, ahol egyik szolgáltató sem tud mobil telefon és net kapcsolatot biztosítani. Én egyről tudok, és ki tudja hány ilyen település van még az országban?
legacy
"E-kártya váltja a személyit"

Éssssss, te nagyon hülye, nagyon nagyot néző gülüszemű lézer!?
Mi, és miért lesz ez jobb ettől?
Ki a faszt érdekel ez rajtad kívül, te retardált barom!!!
E-kártya ?...
Hogy mik vannak ezen a földön... (és most nézd meg a saját buta gülüszemű képed)

Menj a picsába, te álokozott hazug, csaló, lopó, közpénzen kurvázó soft náci beteg fasz!
vörösfuvalat
Remek!!! megvalósul a kormány álma. Minden adat szépen egy helyen össze lesz gereblyézve.Csak egy gombnyomás és máris tudnak rólad mindent.
Ez a kártya : igazolvány,lakcímkártya,adókártya,TB kártya útlevél!!! Igaza van Orbánnak nix ugribugri mert egy kattintás és mindent tudunk rólad.Mikor voltál orvosnál,rendben van e az adód mi a betegséged, van e ideiglenes lakásod stb stb .
Persze az alkotmánybírók szerint minden rendben.
human
@Souky Sanjay: Folyamatosan a kártya nem követhető, csak ha leolvasóba helyezik. Van aki azt hiszi, hogy a mobil tornyok be tudják mérni, de az fizikai képtelenség. Azok a mobilt tudják bemérni, mert az saját tápellátása miatt nagyobb távolságra is tud sugározni.
Knapp75
@verum: És mi történik, ha nincsen a kisgyereknek személyije? Semmi. Megemlítik a szülőknek, hogy kéne csináltatni.
Ennyire kötelező...

Ha külföldre utaztok, akkor megcsináltatod, máshol meg úgysem kérik.
Lakcímkártya, születési anyakönyvi, taj kártya van, azokon ott szerepel minden adat.
A gyerekorvostól az óvodai beiratkozásig működik minden személyi nélkül... Vagy mást tapasztaltál?

Az meg, hogy egy csecsemőnek arcképes igazolványt csináltatsz, sokat ér ám, mikor a két-három éves gyerek már "kicsit" másként néz ki...

(arról nem is beszélek, hogy egy otthonról vitt fotó bárkit ábrázolhat)
verum
@Knapp75: - nem én találtam ki a törvényt.
Van aki semmibe veszi, van aki megtartja. Ki-ki egyénisége szerint.
Knapp75
@verum: Ha egy törvényt meg sem próbálnak betartatni, nekem azt sugallja, hogy nem is gondolják komolyan és ők is tudják, hogy értelmetlen.

Azért megnézném, hogy hány 14 éven aluli lett "kötelezően" ellátva személyivel a törvény hatására, végzek is majd egy "nem reprezentatív" közvélemény kutatást a környezetemben. :)
Elvileg 2009 óta kötelező lenne, ennek ellenére van okmányiroda is, amely nem kéri, van, amelyik megemlíti, hogy meg kell csináltatni, van, amely közli, hogy elvileg kötelező, de felesleges megcsinálni (!) és hallottam már olyanról, amely a személyi hiányára hivatkozva nem volt hajlandó rögzíteni egy lakcímváltozást.
Ha egy törvényt az okmányiroda (azaz a kiállító hatóság) is ilyen szabadon értelmezhet, akkor állampolgárként is fenntartom magamnak erre a jogot, már ameddig lehetséges. ;)

Különösen azért, mert ha pénzbe közvetlenül nem is kerül egy ilyen ügyintézés, azért órákat elvesz az ember életéből.
verum
@Knapp75: - rossz törvényt én akkor nem tartok be, ha az emberi életbe kerül, vagy az emberi méltóság megalázása lenne. Ez egyik sem, a kétségtelen, hogy nagy marhaság.
Ettől függetlenül én törvénytisztelő vagyok és nem olyan alapon tartom meg a törvényeket és szabályokat, hogy körülöttem hányan teszik.
Sőt, az sem érdekel, hogy más megtartja, vagy megszegi. Most is csak azért szóltam, mert sokan tudatlanságból nem váltanak ki személyit, holott kötelező. Aki meg direktben nem teszi, az nem az én gondom.
Feraj49
Na feltalálták a "régi" személyigazolványt,csak kártya formában.Abban benne voltak a születési adataid,feleséged adatai,gyerekeid adatai,munkahelyed adatai,Állandó és ideiglenes lakcímed stb.. Azért érdekes lesz amikor a számítógépes állami rendszer összeomlik,mint már oly sokszor a hivatalokban,Az emberek meg ott várnak egy délelőtt,esetleg vidékről beutazva a városba Minap is készpénzzel kellett fizetnem,mert nem volt jó a számítógépes rendszer ./nem a üzletben volt a hiba / Na lassan visszatérünk a papíralapú nyilvántartásra.
Freewolf
Na, ideje volt már! Végre ne hatvan féle igazolványom legyen, hanem tudjak egyel mindent elintézni! Gyakorlatilag még a régi személyit is felülmúlja! Remélem így a sok hatóság között nem tudnak majd lavírozni a gazemberek!
Anna Mária
@Freewolf: Arról ne feledkezz meg, hogy a társadalom nem gazemberekből áll.
Tekla
@vörösfuvalat: Tisztességes embernek milyen titkos adata van? Hogy fáj-e a háta? Na ezért ne kelljen 100 kártyát cipelni magammal. Nagyon örülök az egyszerűsítésnek. A személyi számmal így is össze volt kötve minden adat, csak nem volt ilyen látványos.
Freewolf
@Anna Mária: Hol írtam azt, hogy a társadalom gazemberekből áll? Így a gazemberek nem tudnak a hatóságok között lavírozni! Ebből azt a következtetést vontad le, hogy ez azt jelenti, a társadalomban mindenki gazember?
Lennél olyan kedves nem a saját következtetéseidet nekem tulajdonítani!
mate03
@Anna Mária: Nekem még a notesz alakú személyim van! Az van bele írva,hogy érvényes a vissza vonásig!Most akkor ez azt jelenti,hogy visszavonták?Mert én már nem akarok fizetni egy olyan kártyáért ,aminek semmi értelme!
mate03
@Freewolf: Nekem a régi notesz alakú személyim van!Az van beírva,hogy érvényes a vissza vonásig!Eddig is elintéztem vele amire szükségem volt!Ez megint egy felesleges pénz kidobás!
Anna Mária
@mate03: Káosz a köbön - Magyarország. :(
Freewolf
@mate03: Megnyugtatlak, nem kell új személyi! Valószínűleg a tiedbe az van, hogy visszavonásig. Amennyiben az adatiba nem áll be változás (lakcím, névváltozás), a személyid érvényes marad! Amúgy pedig a személyiért és a lakcímkártyáért eddig sem kértek pénzt, csak a jogosítványért és az útlevélért!
Anna Mária
@Freewolf: Szövegértésben kellene fejlődnöd.
Freewolf
@Anna Mária: Mivel én sehol nem írtam, hogy a társadalom gazemberekből áll, nem kéne saját beteges képzelgéseidet projektálni! :-)))))))))))
Bezony kiscsillag!
Knapp75
@verum: Tudom, hogy a törvény nem ismerete nem mentesít a betartása alól, de azért az érdekes, hogy a lakcímkártyát és a taj kártyát mindenkivel meg tudják csináltatni egyből születés után, miközben a személyi elkészítését meg sem említik. (pedig ugyanúgy lehetne kérni az anyakönyvvezetőn keresztül is, de ez is csak most lett világos, hogy utána olvastam)

Amíg a kiállító hatóság sem képes egyértelműen értelmezni és kommunikálni egy törvényt, addig én nem ugrálok.

Ha te is fenntartod magadnak a jogot, hogy a saját értékrended alapján felülbírálj egy törvényt és esetleg ne tartsd be, akkor lényegében hasonlóan gondolkodunk. ;)
Csak nálam más a mérce, az okmányirodán ücsörögni feleslegesen egy vagy több gyermekkel, az nálam már az emberi méltóság megalázása... ;)

Az okmányirodák egy része erősen túlterhelt, segítsük annyival a munkájukat, hogy nem terheljük őket feleslegesen! hehe
Érdekes, hogy ilyenkor az sem szempont, hogy a család szabadidejéből (vagy ami még rosszabb: a szülők munkaidejéből) vesznek el időt.
Freewolf
@Knapp75: Bocsi, hogy belevakogok, de a személyin fénykép is van. Az újszülöttek pedig elég egyformák, így nincs értelme személyinek!
mate03
@Freewolf: Tévedés ne essék!Én nem a személyek költségére gondoltam! Hanem arra hogy megint az adófizetők pénzét pazarolják,mint a Nemzeti konzultációra!Ami megint egy pénz pocsékolás! Uniós tagok ,vagyunk! A kvóta ránk nézve is kötelező!Inkább arról kérdeznék meg a népet,,hogy egyet értenek é a vasárnapi boltbezárással!
Freewolf
@mate03: Szerinted pénzpocséklás, Orbán szerint nem! Én sem örülök a vasárnapi boltbezárásnak, de ez van! Menjek tüntetni? Fenét! Bár csak ez lenne a legnagyobb bajunk!
Anna Mária
@Freewolf: Nem, te tényleg ne menj tüntetni. Egész biztosan nem tudnád magad visszafogni, törnél-zúznál és hungarista szövegeket ordítoznál. Jobb, ha szépen otthon maradsz, nehogy bajod essék! :)))
eszegfu
Nekem furcsa... ha még az idén juliusban elkezdik az E-kártyára való "áttérést", akkor miért kell a családi kedvezmény igénybevételéhez a 2015. évi bevalláshoz a gyermeknek
adókártyával rendelkezniük (egyébként nem igényelhetik!)?! A Nav és a közigazgatási hivatalok nem az állam végrehajtó szervei? Fejetlenség...
Freewolf
@Anna Mária: Ne keverj össze a libsifasi önmagaddal! :-)))))))
Nagyon rendes, illedelmes vagyok és szeretek sétálni! A tüntetés taszít! Mi a francnak tüntetnek? Az exibicionizmus sajátos válfaja, mostanában a libsik nyomják a húsz fős tömegtüntetéseiket! A Fideszesek csak röhögni járnak ki rajtuk! :-)
Anna Mária
@Freewolf: Neked biztos valami egyenruhában való masírozás van kedvedre.
Akkor éreznéd erősnek magad, ha csapkodhatnád az aszfalthoz a csizmádat! :)))
Egyre csacskább vagy, jól szórakozunk rajtad!
Freewolf
@Anna Mária: Úgy látom, van benned náci beütés is! Goebbels doktor sikongna a gyönyörtől, ha ezt a demagógiát olvashatná! Te persze a magyarokat koncentrációs táborba záratnád, mert nem értenek egyet veled! Mocsok egy népség a libsifasi, na! :-))))))
Anna Mária
@Freewolf: Jólvan, jól. Vedd be szépen a gyógyszerkédet és pihengess.
Freewolf
@Anna Mária: :-DDDDDDDDDDDD Szerencsétlen!
Anna Mária
@Freewolf: A nyugtatódtól az idegbajos röhögés is el fog múlni. Csak türelem, mindjárt hat, és megkönnyebülsz. Csicsikálj szépen ebédig.
Freewolf
@Anna Mária: Már várnak a kiválasztottak és indul a géped! :-)))))))))
Anna Mária
@Freewolf: Jajjj, de kis ügyeskén zsidózol, jól beburkolod! Ne reménykedj, nincs szándékomban Izraelbe utazni mostanában, és nagyon örülök annak, hogy zsidó származású és vallású magyar honfitársaink is jól érzik magukat magyar hazájukban, eszükben sincs Izraelbe költözni!
Freewolf
@Anna Mária: Naháááááááááát! Ki emlegette itt Izraelt, a közel kelet egyetlen demokráciáját?
Egyébként, ha jól érzed magad a hazádban, tájékoztathatnál, hogy az hol van? Tudod, csak ez a buta kíváncsiság mindig! :-)))))))))))
Ez úgy kicsit furi! Mi az hogy vallású és származású??? Valamit mindig összekeversz!
Olyan bárdolatlan vagyok! Nekem a krokodil, a kajmán és az aligátor is krokodil! A fenébe!
Anna Mária
@Freewolf: Az elég sajnálatos, hogy az internet világában nem vagy képes krokodil-ügyben tájékozódni.
Szépen nyugodj bele abba, hogy a magyar haza sokféle emberé, nemcsak azoké, akik neked tetszenek. Ha megfeszülsz se tudsz ezen változtatni. Ez nálad állandó frusztrációt okoz, ami persze levezethető például testmozgással, vagy valami értelmes tevékenységgel is, például barkácsolj sámlit.
A náci dumák írogatása nem értelmes, és csak kiröhögteted magad.
Clavigo
Vazzzzze...Az Orbán-kondának és személyesen Kegyes Urunknak minek az E-kártya ? A jobbikos náci tahókról nem is beszélve...Nekik valami "Keleti Marhabélyeg"-et kellene rendszeresiteni...oszt jó napot.
Knapp75
Az e-kártyák elkészítése és az "elfogadóhelyek" kiépítése valamint üzemeltetése elég zsíros biznisznek tűnik, bár maga az e-kártya teljesen a kornak megfelelő ötlet.

Talán azért vagyok kicsit gyanakvó, mert valahogy másfél évvel ezelőtt az ingyenes készpénzfelvétel bevezetésénél semmiféle egyszerűség vagy praktikusság nem volt a dolog mögött, akkor nem törekedtek arra, hogy egyetlen kártyával intézze a lakosság a vásárlásait mondjuk 20 db bankjegy helyett...

Szóval akkor éppen az egyszerűbb és olcsóbb kártyahasználat visszaszorítása zajlott, mert azzal lehetett szavazatokat szerezni.
1magyar
A lakcím azért elég sokszor változik, akkor majd az egészet mindig ingyen cserélik le???
kamazuka
mindíg mindenhol azt hallani,hogy jövőre!Miért nem azonnal?
Mézike
@Jankó123: Az az e-kártyában lesz egyenlőre...
Mézike
@Anna Mária: Ha nem szoktad elolvasni amit válaszolnak neked, akkor legalább ne égesd magad azzal , hogy hülyeségeket zagyválsz össze.
Hol a fenébe zsidózott itt bárki is rajtad kívül ?
Jankó123
@Mézike: Azért írtam, hogy "innen csak egy lépés". Szóval, egyre gondoltunk.
:-)))
Mézike
@Jankó123: Na várj egy csöppet!
Mindannyian járunk fogorvoshoz. Ki tudja mit raknak akkor a fogunkba?
Jankó123
@Mézike: Nyomkövető "e-malgám" tömést?
:-)
Mézike
@Jankó123: :-) Basszus! Jót nevettem. Csak ha megyek a dokihoz el ne szóljam magam...
Jankó123
@Mézike: Akkor ne mondd el, én sem mondom. Maradjon a mi titkunk.
:-)
Mézike
@Jankó123: Ja! te is odaragadsz a félelemtől a székbe? :-)
Mézike
@Jankó123: Jó éccakát neked és mindenkinek aki még itt tengeti magát. :-)
Jankó123
@Mézike: ma, 22:01 Oda bizony!:-)

ma, 22:05 Neked is jó éjt, szép álmokat!
vörösfuvalat
@Tekla:A tisztességes embereknek is van személyes adatai ami csak rá tartozik.
Nem csak hátfájás van a világon hanem sok más egyéb betegség amit pl. akár zsarolásra is fel lehet használni.Mondok egy fikciót: mondjuk az egyik párt karakter gyilkosságot akar elkövetni egy politikai ellenfele ellen. Kikeresik,hogy a közeli munkatársát mondjuk idegi problémákkal kezelték. ráveszik,hogy hamisan tanúskodjon a politikussal kapcsolatban . Ha nemet mond nyilvánossá teszik a problémáját.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.