Czunyiné Bertalan Judit köznevelésért felelős államtitkár volt a vendég az ATV reggeli műsorában, ahol homályosan ugyan, de előre vetített egy lehetséges átalakítást a tanévvel kapcsolatban.

Annyit azért ki lehetett hámozni abból, amit mondott, hogy az államtitkár a nyári szünidő lerövidítésén, de hosszabb őszi és téli szüneten gondolkodik. Ahogy ő fogalmazott, a tanítási napok számát egy picit másképp kellene rendezni.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Ajjaj, ezt most fogják szétbaszni szokásukhoz méltóan!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Ajjaj, ezt most fogják szétbaszni szokásukhoz méltóan!!!
papa.49
Volt egy megszokott rend szeptember 1. kezdődött a suli tartott június 10. ig, közben volt karácsonyi, húsvéti szünet, jó lett még őszi, meg tavaszi szünet, de könyörgöm mi a nehézséget akarnak már megint, hagyják már a gyermekeknek meg ezt a kb. 2.5 hónapot nehogy már megint jöjjön a 2000. évi agymenésük, ez az idő jó volt arra is hogy a sulikban nagyobb melókat is lehetett ilyenkor csinálni!!!Addig próbálkoztok míg ezt is elbasszátok!!!
Dr. Felipe
Aztán mi a faszt kezd a gyerek a hosszabb téli szünettel? Azért van hosszabb nyári szünet mert csak nyáron süt a nap elvtársak, essetunni? Mikor gyerek voltam a hosszú nyári szünet is kurva hamar elrepült.
Ez így jó ahogy van elvtársak, nem kell mindig beleszarni a palacsintába.
human
Azzal érvelnek, hogy a hosszú szünetben nem tudják biztosítani a szülők a gyerekek elhelyezését. De hát akkor az őszi és a tavaszi lesz a hosszabb. Így nem vagyunk előrébb.
A veszélyesebb, nagyobb felfordulással járó karbantartási, kőműves munkákat is nyáron szokták elvégezni.
levarosbukta
Igazuk van! Nem is kell nyári szünet, mi a töknek csak a gond van vele! Büdös kölkek tanuljanak csak egész nyáron is had szokják gyűrődést! :) :)
Freewolf
Nagyon nem jó ötlet! Ilyenkor végzik a karbantartásokat és ekkor tudnak a gyerekek is normálisan üdülni. A szülők is erre az időre ütemezik a szabadságaik jó részét. Azért mert ez van a "fejlett nyugaton", nem kéne szervilisen majmolnunk!
Abzug62
Na, látom, megint találtak valamit, amit még szét lehet barmolni.
joopapa
Ezek az eszementek mindent át akarnak alakítani, és kiderül hogy amit átalakítanak az egy nagy káosz katyvasz lesz! Az én gyerekoromban volt nyári napközi ahol azok a szülök akik nem tudták a gyerekeik felügyeletét megoldani beírathatták oda!
justhpeter
Semmi koncepció, semmi végiggondolás, semmi egyeztetés, csak csodálkozás, hogy mindennek szar lesz a vége.
glorianna
Nagyon sok országban legfeljebb 6 hét a nyári szünet, az őszi, téli és tavaszi jóval hosszabb, mint nálunk, Csakhogy ezen országok éghajlata a mienknél kiegyenlítettebb, arrafelé ismeretlen a 35-40 fokos kánikula (nem vicc: 27 fokos kinti hőmérsékletnél egyszerűen hazaküldték a kölyköket, mert "ilyen melegben nem lehet rendesen tanulni, és elromlott a légkondi"). Namármost, Mo tele van jóféle déli tájolású, nagyablakos panel sulikkal, "természetesen" légkondi nélkül. Üljön benne Czunyiné júniusban, de a gyerekeket ne kínozza :S (Saját, pár évvel ezelőtti tapasztalat: érettségi írásbeli - tehát május! - az épület leghűvösebb termében, mért hőmérséklet 38 °C)
glorianna
@joopapa: az van most is. Van abban ráció, hogy gyakrabban kell szünet a gyerekeknek, csak figyelembe kellene venni azokat az objektív tényezőket, amelyek valahogy nem akarnak OV / Czunyiné szavára megváltozni.
Fradigege
Ez akkor meg fog valósulni. 2018-ig biztos így lesz. Nem úgy volt, hogy túl sokat tanulnak. Mindenki csak egyetemre akar menni. Nem akar senki hegesztőnek vagy esztergályosnak állni? Nem értem. Tanulással nem lesznek kezes birkák. Elkezdenek majd gondolkozni. Az nem lesz jó a zsidesznek.
Desischado
Ez a vörös körmű megélhetési luvnya mit akar a szünettel?! Ezt is szét kell barmolni, mint mindent, amihez hozzányúlnak?! El a kezekkel a szünidőtől, férgek!
glorianna
@Mirabilis: A szülők túlnyomó többsége egy hang ellenvetést nem tett a nemzeti alaptanterv átszabásakor, a tankönyvek "egységesítésekor", az iskolák államosításakor/egyházi fenntartásba adásakor, a tankötelezettségi korhatár leszállításakor... a tanítási szünetek átrendezése ezekhez képest jelentéktelen apróság. Attól tartok, hogy a szülők többsége nem látja az összefüggést az iskola minősége és a gyermeke későbbi boldogulása között.
micfild
@glorianna: A Szülők 90% szarik a gyerekére... amiket irtál fel sem fogják.

Nem csak neked irom... 3 nagy gyerekem van, szerencsére a kicsi is leérettségizik jövőre..
Tudjátok ti, hogy a gyerekeim iskolás évei alatt hány szülőt- anyát hallottám én hisztériázni, hogy - jajjjaszünetbennemtudok mit kezdeni a gyerekkel... jajjjnekemkellvelefoglalkoznom, de jó hogy kezdődikasulivégrenemleszegésznapotthon... és hasonlók.
Valami elképesztő ám, hogy mennyire kevesen vannak azok akiket érdekel a saját gyereke és élvezi a vele töltött napokat.
És ne jöjjön senki azzal, hogy nincs hova tenni a gyereket, mert mindig is voltak napközik is, meg nem minden esetben kicsi gyerekről van szó. Egy felső tagozatost már egészen biztosan egyedül lehet hagyni, ha nem fogyatékos. De ilyenkor ugye tán anyunak főzni kell, minden nap és hasonló megterhelő feladatok várnak rá-
Szóval nem fog meglepni ha bevezetik-- a másik megélhetési idióta Keszei, magyaroszági idióaszülők szövetségének elnöke is ez mellett kampányol... mondván nincs hova tenni a gyereket nyáron-- miért.. őszi -tavaszi szünetben van hova tenni??

és persze egyik idióta mocsadék politikus sem ül be a 40 fokos terembe matekdogát irni.

De sokuknak van gyereke..- unokája , ennyire gyülölik a saját gyereküket- unokájukat hogy velük is ki akarnak bacni ??
Undoritó bagázs.
Levendula
@Desischado: Tényleg, most néztem meg a videót és igazad van. Micsoda karmai vannak ennek a nőnek? Ezzel sem mosogatni, sem segget törölni nem lehet tisztességesen... :)
nyanya001
Ezek külön javadalmazást kapnak a hülye ötleteikért ?
glorianna
@micfild: Sajnos, igazad van. De a szülők "minősége" nem menti az oktatásirányítás ámokfutását.
mate03
@Freewolf: Nem tudom megállni hogy írjak! Végre volt, egy nagyon értelmes -okos hozzászólásod! Gratulálok,egyet értünk.
soljanka
@glorianna: Nem csak a hőmérséklet indokolja, hanem a szabadidő eltöltésének a minősége is. Az északi/nyugati államokban tudnak arra félretenni a családok, hogy mondjuk télen elmenjenek síelni, vagy esetleg délre utazzanak egy kis napsütésért.
Nálunk a szünetek - helyesen- az ünnepek köré csoportosulnak, akkor intenzívebben lehet a család együtt. Egy hetes februári szünetben a srácok otthon ülnének, néznék a tévét, gépeznének, a szülők meg rágnák a körmüket, hogy mit csinál a gyerek otthon.
De ahogy már írtátok többen is: ezek nem gondolkodnak, hanem ötletelnek.
Hellcat
Kedves hölgyem tessék már arról mesélni, hogyhogy Bokod kis települése tök véletlenül azután kezdett el szépülni miután ön meg lett választva...gondolom az hogy onnan származik az ebben nem játszik közre igaz?
soljanka
@Hellcat: tudod ez nem is lenne rossz, hogy vezető emberek városai, falvai el kezdenek fejlődni. Csak nem más települések kárára.
Mert alapvetően azért választanánk képviselőket, hogy képviseljék a választóikat, és nem a pártjuk gombnyomogatói legyenek.
Ha normális társadalomban élnénk, akkor nem lenne feltűnő, hogy egy funkcionárus közszolga saját települését támogatja.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.