A következő tíz évben az infláció felett 3-5 százalékkal kellene emelni a béreket, hogy az ország kitörhessen a szegénység csapdájából – mondta a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke pénteki komáromi lakossági fórumán, mintegy 200 résztvevő előtt. 

Gyurcsány Ferenc szerint "törvényes, de erkölcstelen", hogy nyolc óra munkáért a létminimum alatti összeget lehessen fizetni. "Ha van kizsákmányolás, akkor ez az" – jelentette ki.

A volt miniszterelnök véleménye szerint aki ilyen helyzetben van, nem él, csak vegetál. "Nem akarom, hogy a magyar emberek máról holnapra éljenek. Nem (...) akarom, hogy Magyarország a csirkefarhát fogyasztásában érjen el Európa-csúcsot" – mondta.

A DK elnöke szólt arról, hogy öt gyereket és két unokahúgot nevelve "drámaian" éli meg az iskolarendszer átalakítását. Gyurcsány Ferenc azt mondta, nem tudja elfogadni, hogy az iskola "diktafonként" tekintsen a gyerekre, aki csak engedelmesen visszamondja a leckét, ehelyett meg kell tanítani őket kérdezni, gondolkozni és ha kell, tiltakozni.

"A DK politikusaként azt szeretném, hogy ne attól függjön, mire vitte egy gyerek, hogy a szüleinek mennyije van. Ha Orbán Viktor a saját kormánya alatt született volna, soha nem végezte volna el az egyetemet" – jelentette ki Gyurcsány Ferenc.

A bevándorlásról szólva a politikus elmondta, a magyarok többsége inkább támogatja a miniszterelnök politikáját, ő azonban elfogadhatatlannak tartja, hogy az "emberiesség minimuma" hiányozzon belőlünk. "Tudom, hogy ezt a meccset el fogjuk veszíteni, mert elkezdjük elhinni, hogy a bevándorlóktól félni kell" – mondta, hozzátéve: ezt az ügyet nem egy 170 kilométeres kerítés, nem egy ország fogja megoldani.

Gyurcsány Ferenc szerint a legnagyobb bűn, amit el lehet, hogy egy politikát a bennünk lévő irigységre és félelemre, és nem az emberekben lévő jóra építenek. Úgy vélte, a mostani egy velejéig romlott világ, és a hatalmon lévő politikusok "kéz kezet mos alapon, egymás bűnét titkolják el".

Aki elmegy politikusnak, tanulja meg, hogy a közjót kell szolgálni és nem lehet lopni, mert ahol nincs becsülete a normák követésének, ott széthullik a társadalom – fogalmazott.

"Azzal vádolom a miniszterelnököt, úgy gyengít el bennünket, hogy szabadon lophasson. És lop is" – jelentette ki Gyurcsány Ferenc.

A volt miniszterelnök "nagy hazugságnak" nevezte a rezsicsökkentést, és úgy vélte, a rendszer a gazdagokat támogatta, a kisebb fogyasztók nem sokat profitáltak belőle. Azt mondta, hogy az első egy-két köbméter vizet ingyen kellene adni, majd sávosan kellene emelni a tarifát.

Gyurcsány Ferenc közölte, 2016 februárjára elkészül a DK programja, amely csak megvalósítható intézkedéseket tartalmaz majd. "Nem fogunk udvarolni a választóknak" – tette hozzá.

55 hozzászólásarrow_drop_down_circle

F_Viktor
Még nem hallottam Gyurcsánytól ennyi okosságot .-)

- Az infláció feletti 3-5 százalékos béremelés nem utópia, reálisan teljesíthető. De nem biztos, hogy a szegények túlélik azt az 5-6 évet.

- Igen, a szegénységben élők egyre inkább nem élnek, csak vegetálnak.

- Nagy igazság, a bevándorlók ügyét "nem egy 170 kilométeres kerítés, nem egy ország fogja megoldani"!

- "...a mostani egy velejéig romlott világ, és a hatalmon lévő politikusok "kéz kezet mos alapon, egymás bűnét titkolják el".
Ez van, Orbán erre épít, a velejéig romlott mély-magyarjainkra!

- "Aki elmegy politikusnak, tanulja meg, hogy a közjót kell szolgálni és nem lehet lopni, mert ahol nincs becsülete a normák követésének, ott széthullik a társadalom".

Ez is megtörtént!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
pbalage
én mondjuk krumplifőzeléket szoktam enni (ha van itthon krumpli, hagyma és tejföl, pirospaprika és babérlevél)
Ha nincs tejföl, akkor krumplileves/paprikáskrumpli.
Ha nincs krumpli sem, akkor már kreatívabbnak kell lenni, de tejfölből és hagymából pirospaprikával frankó mártást lehet készíteni, de ez már felettébb kockázatos, mert magas lesz a vécépapír számla, (ezt nyáron lehet falevéllel is helyettesíteni)
Ha csak hagyma van, az el is lehet majszolni.

PS:
www.youtube.com/watch?v=3VU0ygtGw58
nagyon kitartó és határozott kislány, én odáig vagyok tőle.
F_Viktor
Még nem hallottam Gyurcsánytól ennyi okosságot .-)

- Az infláció feletti 3-5 százalékos béremelés nem utópia, reálisan teljesíthető. De nem biztos, hogy a szegények túlélik azt az 5-6 évet.

- Igen, a szegénységben élők egyre inkább nem élnek, csak vegetálnak.

- Nagy igazság, a bevándorlók ügyét "nem egy 170 kilométeres kerítés, nem egy ország fogja megoldani"!

- "...a mostani egy velejéig romlott világ, és a hatalmon lévő politikusok "kéz kezet mos alapon, egymás bűnét titkolják el".
Ez van, Orbán erre épít, a velejéig romlott mély-magyarjainkra!

- "Aki elmegy politikusnak, tanulja meg, hogy a közjót kell szolgálni és nem lehet lopni, mert ahol nincs becsülete a normák követésének, ott széthullik a társadalom".

Ez is megtörtént!
Tényfeltáró
Ilyen tudásra meg műveltségre nem szabad diplomát adni, se ingyen, se pénzért. Mert az eredménye egy nagy szar lesz, lett.
nemjoezigy
Mondja: ""Nem fogunk udvarolni a választóknak"" És a múltról mikor tudjuk meg az igazságot?
A sok okosság olvastán jut eszembe, hogy az ő uralkodása idején mi történt a dolgozókkal és a nem dolgozókkal/gazdagodókkal?
Valamiért csak győzött megint ez az országkirabló féregfideSSkdnp banda:
Toby
Kellemesen csalódtam Öszödi Feriben !
Bár orbánc - a geci ! - akkor is elvégezhette volna az egyetemet ha be sem jár előadásokra, ugyanis a KISZ-titkárság elég jó ajánlólevél volt, nem szólva apa-anya "pártmunkájáról" !
izo
@Toby: Hol van az öszödi böszme szakdolgozata?
izo
@F_Viktor: Te ezt el is hiszed?Jó neked!Ha pedig leselejtezték annak is jó oka volt, ki is volt 1996-ban amikor "leselelejtezték" kormányon ugye ugye a szocik!
Toby
@izo: Erre még a rektor sem tudta a választ, ja és nem csak Gyurcsányé tűnt el, hanem még másik kettő is !
Nem a szakdolgozata miatt volt min.elnök !
Neked bizalmasan megsúgom, itthon az enyém sincs meg, de nem valószínű, hogy ellopták az értékes tartalma miatt, mert egy hatalmas hármast kaptam rá ! Soha nem volt rá szükségem a megvédés után. Pedig jó nagy mennyiségű külföldi forrást is felhasználtam - nem, nem snittpál-módra, hanem jelölve !
izo
@Toby: De csak a gyurcsányé volt annyira ellentmondásos, a sógora dolgozata stb ...
Toby
@izo: Honnan tudhatták volna 1996-ban, hogy eljön az idő, amikor firtatni kezdik a szakdolgozatok copyzását ?
Az a röhejes, hogy snittpál, a gengszteruralom alatt bukott bele !
Toby
@izo: Elárulom neked, de psssszt, hogy anno, a hasonló témában írt szakdolik bizöonyos vonatkozásokban igten "hasonlítanak" -másként is fogamazhatok, de így is érthető - egymásra, ugyanis már a források egy része is közös, az én időmben be volt korlátozva, hogy egy témában mennyi szakdoli készülhet és ez a szám erősen közel van a 2-3-hoz, de ugyanazok nem lehettek !
izo
@Toby: Aki snit pálozik érezhetné a különbséget, hogy a szakdoli a diplomához kell, a másik a meglévő diplomához a doktorihoz! Mecsoda különbség!
hetöndöe
@izo: Ez is olyan soha nem volt ügy,mint Sukoró,csak a fitymasz verte a szart korbáccsal.
Hagyó ügy felmentés,tábornokok ügye szintén,Hunwald ügy is kihunyóban.Miről beszélsz te ember?Szilvásy felmentve.Folytassam a sok sunyi,aljas fitymaszos rágalmazások sorát?
F_Viktor
@izo: Írod:
"...ki is volt 1996-ban amikor "leselelejtezték" kormányon ugye ugye a szocik"

Segítek:
"A PTE-n 2010. szeptember 30-án lépett hatályba az a ma is érvényben lévő iratkezelési szabályzat, amely kimondja: a szakdolgozatok, diplomamunkák iratai nem selejtezhetőek, és 15 év után levéltárba kell adni azokat."

Tehát, nagyon sok szakdolgozatot leselejteztek 2010-ig, s mivel 1996 < 2010, így a Ferkóé is áldozatul esett.
S még valami. Gyurcsány 2010-ben lett egyáltalán MSZP TAG! Tehát itt is igaz, hogy 1996 < 2010!
Toby
@izo: Nem snitt pál szakdolijáról volt szó, hanem - ennél súlyosabb ! - a doktorijáról, a bukása kapcsán, mert aki plagizál, az minden egyéb aljasságra is képes !
Úgy tették félre, hogy továbbra is az adófizetők "gondozzák" !
Gyurcsányról ez nem mondható el !
nyanya001
Jézusom egy agyhalottal vitatkoztok ?
olyan sötét, mint a bányásztrikó !
@Toby: @F_Viktor:
Toby
@nyanya001: Elég gyorsan lemértem, hogy ez a szegény, erősen színvonal alatti, amolyan " miért utálod Gyurcsényt - csak ! " típus !
izo
@Toby: Aki a szakdolgozatához tehát a diplomájához plagizál (és gyurcsány ezt tette), azt jelenti még diplomát sem kaphat nem doktorit!
hetöndöe
@izo: Annyira van bizonyítva,mint Sukoró,tehát sehogy.
Csupán a birkák etetésére alkalmas nyilas duma a fajtádnak szánva.
Snitt Palinak meg az egyetem elvette a doktoriját,nem a Gyurcsány,az EGYETEM.
Vágod okoska?
Toby
@izo: "és gyurcsány ezt tette)"
1/ Kersd meg az értelmezőben a "bizonyíték, bizonyítás" fogalmát és értelmezd !
2/ A politikai antipátia nem bizonyíték !
3/ Milyen érdekes, hogy csak azután foglalkotak geciék Gyurcsánnyal, miután a zolimpijaji bajnok' beszopta a doktoriját !
4/ Még Gyurcsány volt sógora sem azt mondta, hogy plagizált Gyurcsány !
izo
@hetöndöe: Sukoró: Hogyan cserélhet valaki földet aki nem tud magyarul stb neked ez nem gyanús?
hetöndöe
@izo: Nem vazze és még a Polt Péter féle ügyészség sem tudott mit kezdeni vele.Fletó megette reggelire az ügyészeket,azok meg elkullogtak lógó fejjel.Egy barabig még fenyegetőztek,hogy majd feljelentik Fletót a szügyészség megsértéséért,oszt elhallgattak,"mint az éji bogár".
Ennyi történt és semmi több.
Nekem meg gyanús vagy,nem vagy te tömeggyilkos?:-)))
hetöndöe
@izo: Elfogytak a nem létező érveid,tipikus fitymaszos birka vagy,agy nélküli zombi.
izo
@hetöndöe: Neked fogytak el azért minősítgetsz .Én csak arra válaszoltam amit írtál!
hetöndöe
@izo: Téged minősíteni?...ne röhögtess már,ahhoz nagyon kevés vagy,mint árvaházban a szülői értekezlet.:-)))
izo
@hetöndöe: Hát akkor minősítgesd magadat, van mit!
szaboria1
Így igaz még a parlament környékébe sem jutott volna.
dr. prédikátor
@izo:IZÉ!!! Van egy 250 vattos izzóm, elküldöm hátha világosság lesz a fejedbe!!!
izo
@dr. prédikátor: Nem gondolod nagyképű a neved és még te is: dr és még prédikátor is? Szerényebben!
Hellcat
A nem hogy az egyetemet nem végezné el...éhendöglele a család.
nyanya001
Orbán a Gyurcsány tornazsákját sem vihette volna ! :P
zöldszem
@Hellcat: Vagy meg sem születik, mert ma már sokkal több lehetőség van a védekezésre:)))
Bár csak meg sem...
izo
@nyanya001: gyurcsány tanítóképzőbe járt (és még az ottani szakdoliját is másolta a sógoráéról , persze gyorsan leselejteztette amikor a szocik voltak kormányon). Abban az időben tanítóképzőbe férfi csak az ment 90%-ban akit máshova nem vettek fel! A Viktor szakdolgozatát meg fel tette az internetre.Ő egyetemet végzett ami 5 év gyurcsányi pedig főiskolát nagy különbség!
nyanya001
@izo: Te már csak tudod, te csökkent értelmi képességű
mert ott ültél mellette és másoltál a Gyurcsányról !
Anna Mária
@nyanya001: Nem ülhetett ott, mert a felsőoktatásnak a közelébe sem került. :)
glorianna
Annyit halkan megjegyeznék, hogy Orbánt és Gyurcsányt nem szabad összehasonlítani, ui. míg GyF szavakész, lelkes, OV blazírt, papírból olvasó, míg GyF előbb meggazdagodott, majd politikus lett, OV kizárólag a politikából gazdagodott és gazdagszik, míg GyF konkrét elképzelésekkel áll a nyilvánosság elé, addig OV csak sumákol (vö: "folytatjuk"), míg GyF tűrhetően ellavírozta az országot ellenszélben (ellenzék + MSZP+SZDSZ+pártpénztárnok Puch), addig OV a teljes odaadás állapotában leledző udvartartásával sem jutott ötről a hatra. Félreértés ne essék, nem gondolom, h GyF okos fiú volt, amikor elkacsmarta a miniszterelnökséget - számolnia kellett volna az MSZP+SZDSZ "szokásaival" és mindenekelőtt a pártfinanszírozás bugyraival, valamint az (akkori) ellenzék aljasságával. Mindez azonban nem teszi OV-t sem tisztességessé, sem miniszterelnökségre alkalmassá.
hetöndöe
@izo: "Tanulmányait a pécsi Janus Pannonius Tudományegyetem Tanárképző Karán folytatta technika–biológia szakon, ahol 1984-ben főiskolai diplomát, majd 1990-ben a Közgazdaságtudományi Karon egyetemi diplomát szerzett levelező tagozaton."

Csak hogy okosodj húgyagyú!
izo
@nyanya001: gyurcsányról dolgozatot másolni?Neked elment az eszed!
izo
@glorianna: Ezt írod:míg GyF tűrhetően ellavírozta az országot " Ja csak majdnem csődbe vitte az országot csak az IMF segített neki.Közben minden héten jött a pannon! puma szárnyalással!És az EUR bevezetést is 2007-re elkú..ta nem kicsit nagyon! Ja és 2 évig nem csinált semmit, a választások előtt meghamisította a statisztikát ! stb...
glorianna
@izo: A majdnem-csődbevitelhez nem kicsit járult hozzá a fidesz, az IMF hitelek kamata fele-harmada (volt) azon kötvények kamatainak, amiket mostanában bocsát ki Mo, az euró bevezetése a ködös távoli jövőben (alaptörvényesített a forint, mint egyetlen magyar fizetőeszköz), a "nem csinált semmit" ott feszül a magyar pampán: >800 km autópálya, Mercedes-gyár, Audi bővítés - ami most nagyjából harmadát adja a GDP-nek. Tudod, OV abból a semmiből építi a stadionjait és turbózza a strómanokat, amit GyF és az elődei + Bajnai összehordtak. Imádottad már 1998-2002 között sem tudott egyebet, csak eltapsolni, amit a Bokros-csomagból ez a nép kínnal-keservvel összelapátolt.
izo
@glorianna: Téged fizet a maszop, hogyilyet írj? Csődhöz a fidesznek köze mikor ők kormányoztak? A a "nem csinált semmit" -et gyurcsány mondta neki sem hiszel?
izo
@glorianna: Hogy nehogy félreértsd jav .! Téged fizet a maszop, hogy ilyet írj? Csődhöz a fidesznek köze mikor A MASZOP KORMÁNYZOTT? A a "nem csinált semmit" -et gyurcsány mondta neki sem hiszel?
izo
@glorianna: Szerinted mit kellett volna mondani az ellenzéknek, mikor kiderült a böszme beszéd és tiltakozás indult el, hogy semmi baj nyugodtan kormányozzon?! Normális országban a böszme azonnal lemondott volna!
glorianna
@izo: ezt "kiderült a böszme beszéd és tiltakozás indult el" pontosítsuk: a beszédet tendenciózusan megvágva kiszivárogtatták, és zavargásokat szerveztek
A belinkelt wiki-oldalon ott a link a teljes beszédhez.
izo
@glorianna: Természetesen a kérdésre nem válaszoltál!
glorianna
@izo: Sületlenséget kérdezel. Természetesen engem személyesen Merkel, Obama és Putyin fizet, néha beszáll Hszi Csin-ping és Li Ko-csiang is :p
nyanya001
@glorianna: Ennek beszélhetsz, annyi esze van mint
a medúzának !
izo
@glorianna: A kérdés ez volt, ha már a kérdést sem érted?:"Szerinted mit kellett volna mondani az ellenzéknek, mikor kiderült a böszme beszéd és tiltakozás indult el, hogy semmi baj nyugodtan kormányozzon?!"
glorianna
Dehogynem. Arról nem tehetek, h nem érted. Szájbarágósan:
Az akkori ellenzéknek nem kellett volna tendenciózusan összevágott felvételt közzétenni és a húgyosforradalmárokat az országház körül táboroztatni, hanem el kellett volna fogadni a pártfinanszírozási előterjesztést, és tisztességesen kellett volna létezni, 300 forintos népszavazás és reménytelenül színvonaltalan obstrukció (kivonulgatások, kordonbontás, ...) nélkül. Úgy tűnik, számodra ez felfoghatatlan.
Még 1x, segítségül: a beszéd nem "kiderült", hanem valakik "kiadták", a tiltakozás nem "indult", hanem "szervezték+indították".
izo
@glorianna:A beszédet maga a maszop készítette ez tény! Nem összevágott felvételt tettek közzé hanem részleteket, mivel elég hosszú.Látom te is abba a táborhoz tartozol aki addig forgatja míg igazságbeszédnek tartja, pedig nem az!A beszéd kiszivárgása gyurcsány érdeke volt , normális országban ilyenkor lemondana ( de persze olyanban ahol pufajkás és d209-es miniszterelnök lehet ott nem )!Ilyen szövegre jogosan háborodtak fel az emberek nem kellett szervezni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.