Juhász Péter, az Együtt alelnöke Facebook oldalán nyílt levélben fordul Orbán Viktor miniszterelnökhöz a Rogán-korszak sorra lelepleződő ügyei kapcsán. 

Tisztelt Orbán Viktor Miniszterelnök Úr!

Ismételten levélben kell fordulnom Önhöz, az ok ezúttal is a Rogán Antal tevékenységére árnyékot vető korrupciós ügyek tömkelege.

Bízom benne, hogy tisztában van frakcióvezetőjének ügyeivel, ezért az eddigieket csak felsorolás szintjén emlékeztetőül említem meg.

Amellett, hogy Rogán Antal nem tud elszámolni sem vagyonának eredetével, sem megélhetési költségeinek fedezetével, egyre több gyanú fogalmazódik meg, hogy a környezetében megforduló emberek és ő maga is különböző korrupciós ügyekben érintettek amelyeket – minden próbálkozása ellenére – most már az ügyészség sem tud teljesen eltussolni.

Így hivatali visszaélés miatt nyomoz a rendőrség volt jegyzőjével szemben, akinek neve sajtóértesülések szerint a Vizoviczki nyomozás kapcsán merült fel. Rogán Antalnak tudnia kellett jegyzője kétes ügyeiről, mert saját állítása szerint a Portik Tamáshoz kötődő szintén gyanús ingatlanvásárlás után vált meg tőle.

Különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt is nyomoznak a belvárosi ügyekben. Az ügyészség gyanúja szerint ugyanis több, mint 500 millió forint kár érte Belváros-Lipótvárost a különböző ingatlaneladásokból kifolyólag, amikor Rogán Antal volt a polgármester.

De nem csak a magyar hatóságok, hanem az EU Csalás Elleni Hivatala (OLAF) is nyomozott a kerület ügyeiben. Ők azt állapították meg, hogy a közel 15 milliárdos Budapest Szíve projekt megvalósítása közben irányított közbeszerzések által játszottak ki pénzt saját maguknak az illetékesek a Belváros Új Főutcája építésekor. Az OLAF azt javasolta az Európai bizottságnak, hogy kérje vissza a támogatásokra kifizetett pénzt, vagy annak egy részét.

A napokban kapott nyilvánosságot, miszerint szociális bérlakások kialakításának ígéretével verték át a belváros lakóit. A keményen dolgozó magyar kisemberek helyett Rogán Antal emberei jutottak öröklakáshoz egy olyan pályázat útján, amelyet maga az akkori polgármester, a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője bírált el.

Tisztelt Miniszterelnök Úr!

A fentiek súlyos ügyek. Tisztában vagyok azzal, hogy Rogán Antal nem gyanúsítottja még ezeknek a bűncselekményeknek, így a jogi felelősség pillanatnyilag nem őt terheli. Azonban Önnek is tisztában kell lennie azzal, hogy a politikai felelősség viszont Rogán Antalé, hisz ezek a bűncselekmények Rogán Antal politikai vezetése alatt, az ő kinevezettjei és munkatársai által valósultak meg, és van olyan, amiben közvetlenül részt is vett.

Rogán Antal az Ön embere. Ön nem csak pártját, hanem az egész ország politikai berendezkedését központosította, lekörözve Rákosi Mátyást is. Ez a politikai hatalom megtartása szempontjából nyilván hasznos az Ön számára. De azt is tudnia kell, hogy ezzel felelősség is jár. Rogán bűneinek a felelőssége, ami így Önre száll.

Ahogy a központosításban Rákosit, úgy a korrupt vezetők megtűrésében Ön Kádár Jánost követi. Urizáló vazallusaival szemben ő sem járt el, ahogy Ön sem fog, nem is kérem erre. Tisztában vagyok azzal, hogy felesleges lenne. Arra sem hivatkozom, hogy egy demokrata már rég lemondana egy ilyen helyzetben, mert nyilván nem fog, hisz már régen nem demokrata.

Viszont felhívom a figyelmét, hogy el fog jönni az idő, amikor Önt is elzavarja a nép. Ebben jelentős szerepet játszik majd az is, hogy az ilyen embereket pozícióban hagyta, és támogatta tevékenységüket. Tudom, Ön is tisztában van ezzel, hiszen ezért küzd egyre embertelenebb eszközökkel és módszerekkel hatalma megtartásáért. Tudja Ön is, hogy felelni fog nem csak a saját, de káderei, így Rogán bűneiért is.

És ezt tudom én is. Éppen ezért nem is kérem semmire, csak egyetlen dologra.

Szégyellje magát. Szégyellje magát mélységesen, hogy ide jutott, és ide juttatta az országot, közös hazánkat.

Budapest, 2015. július 19.

Üdvözlettel,

Juhász Péter

az Együtt alelnöke

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
Azt gondolom hogy Juhász Péter mindent elmondott viktor szopkinról és bandájáról!!!De ez a levél mint annyi másik nem jutott el a TUDATUKIG!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
szaboria1
Ez is lefog peregni róla mint minden más eddig is.
bra048
Elképzelem amikor Rákosi Mátyás és Kádár János szelleme és Orbán Viktor testi valójában együtt róják a köröket a "korrupciós országúton" .No ettől nem vidultam fel, pedig Juhász úr nem mondott valótlant...
papa.49
@szaboria1: Lerázza magáról mint kutya a vizet...
dr. prédikátor
Azt gondolom hogy Juhász Péter mindent elmondott viktor szopkinról és bandájáról!!!De ez a levél mint annyi másik nem jutott el a TUDATUKIG!!!
Anna Mária
Hajrá Juhász Péter!
Legyen neked igazad abban, hogy a nyomorult magyar nép egyszer tényleg felfogja, hogy mit művel Orbán.
ezzredesc
Furcsa figura ez a jelentéktelen Juhász!- Ő akarja számon kérni Orbán Urat, mikor Ő csak egy kis balos pondró!!-he-he
coyote3
Orbán alapvetően egy hazug lény. Ígért mindent, amivel népszerűséget lehetett szerezni, de tisztában volt vele, hogy az ígéreteiből semmi sem fog megvalósulni. A nagyon megdöbbentő az ebben a diktátorban, hogy a saját híveinek a szemébe hazudik, őket veri . Azokat, akik a hatalomban tartották :) És ezek az átvertek lesznek, akik majd hörögve követelik a vesztét...
bra048
@coyote3: Eddig még senki nem tört a vesztére...Lehet azért, hogy a haragmutató már kilendülőben van... " A diktátorok közül nem sokan érzik a vesztüket...
pbalage
milyen régi ez a kép, most inkább egy zsebrevágott kezű mangalicára hasonlít az ipse.
bakegya
Péter-tisztelem z erőfeszítést,de ennél a roggyant-tóninál nagyobb zsiványokat is beválogatott a csapatba a teknős-és hát mnt a mellékelt áábra mutatja még szemüveg nélkül is mindent lát a cölöp tetejéről,igaz egyre homályosabban.
AMI AZ ISTEN ADTA NÉPET ILLETI-HÁT AZ MEG EGYIK RÉSZE IGEN SÖTÉT,A MÁSIK ÉRTELMESEBBIK FELE-PEDIG MÁR RÉSZBEN NINCS IS ITTHON.
soljanka
@ezzredesc: G. Orbán Viktor az ország miniszterelnöke. Közszolga. Állítólag demokratikus választáson - ő mondta- megválasztott párt által jelölt. A párt közpénzből finanszírozott.
Tehát legyen az jobbos, balos, semmilyen: bárkinek joga van, - sőt működő demokráciában KÖTELESSÉGE- számon kérni.
Hogy a te fejedre szarhat a mostani hatalom,te nem kérsz számon, vagy jól érzed magad ebben, az a te döntésed. De attól, hogy Juhász Péter, vagy a hozzá hasonlók nem szeretnének kakis fejjel mászkálni, az nem pondróság.
Gonoszgólya
@coyote3: "És ezek az átvertek lesznek, akik majd hörögve követelik a vesztét..."
Tévedsz. EZEK még akkor is megmásznák a saját anyjukat ha az istenük mondja nekik.
Mint ahogy most is.
colibri
@pbalage: Irod, hogy milyen régi ez a mellékelt kép. És már ez is árulkodik egy bizonyos állapotról. Különben érdekes, hogy leginkább fiatalabb orbán képet tesznek a róla szóló cikkekhez.
volvós
@ezzredesc: 11:21

Izlik a hosszú cumi ???
soljanka
@Gonoszgólya: Borzasztó. De igazad van.
qrfly
mily finoman fogalmaz az alelnök úr..."elzavarni.."
Hellcat
Jó a levél de a qrbáni maffia pont leszarja az ilyesmit.
paolo006
Ez a mocskos féreg biztosan nagyon szégyelli magát. Fogalma sincs róla, hogy mi az a szégyenérzet. Minden gátlás nélküli gusztustalan patkány. Az emberiség legalja. Őt egy módon lehet eltávolítani. Remélem még az idén megtörténik.
kkalman
Jó ez a levél. Egy baj van csak vele. Aki(k)nek szól nem fogják elolvasni. Azért sem olvassák el, nehogy a tudatukig eljusson belőle akár csak egy írásjel is.
Desischado
Lepereg róla. Igaza van Juhász Péternek, de ezek ebből nem értenek, és nem érdekli őket. Nekünk kéne már felébredni, és cselekedni!
mate03
@ezzredesc: Látom,nagy az isten állatkertje! Te vagy benne a vezér majom!
magyarbakancs
Mindig lesz annyi nemzeti idióta ki a hatalomba tartja.
JAJMÁR
Nem az a lényeg, hogy OV elolvassa-e, hanem az, hogy mi elolvassuk. Meg a fidesz szavazók is, nyilván elolvassák. Üt ez, higgyétek el, és minden más is, nem véletlenül veszített annyi szavazót a fidesz tábor. Tudja ezt OV is, ezért van a "terelés". Nem pereg le róla, dehogy! Ez csak a látszat. Soha jobbkor nem írhatta volna, és nem hozhatta volna nyilvánosságra ezt a levelet a Juhász, mint most, amikor már a csapból is a menekültkérdés és a kerítés folyik. Ideje másról is beszélni :)
Persze, az ellenzék táborában hiteles pártok nincsenek, de ügyes és okos emberek vannak, és ez is valami.
Freewolf
Juhász szereptévesztésben van! Őket és minden "demokratikusat" már régen elzavarták. Orbán viszont 2018-ban is nyerni fog, egyedül a Jobbik szoríthatja meg!
volvós
@ezzredesc: tegnap 11:21

...elgurult a gyógyszered, vagy valami mást nyeltél le helyette ??? :-))
köbjani
Pályafutása Ez az a balibsi Együtt Párt elnöke, V ker önkormányzati képviselője hiteltelen személy

2000-ben Kodolányi János Főiskola kommunikáció szakán végzett. Szakterülete a pénzügyi szektorban végzett telemarketing. 1996-tól alkalmazott, később a Budapest Bankban lett osztályvezető. 2001-től vállalkozó, több céget is vezetett, melyek telemarketinggel, kereskedelemmel és vendéglátással foglalkoztak.

2002-ben megalapította a Kendermag Egyesületet, amely a „könnyű drogok” legalizálásárt és mindenféle drog dekriminalizálásáért küzdött.[1] 2009-ig az egyesület szóvivője, majd elnöke, később alelnöke lett. 2007-ben kiállt a Magyar Gárda betiltása mellett.[2] 2008-ban részt vett a Tarka Magyar! szervezésében. 2008–2012 között a Tilos Rádió műsorvezetője, időközben a rádiót fenntartó alapítvány kurátora. 2009–2012 között a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) romaprogramjának munkatársa. Itt a terepmunkáért és a kommunikációért felelt.

2010. december 20-án tüntetést szervezett az akkor elfogadott új médiatörvény ellen.[3] A tüntetés után regisztrálta az „Egymillióan a Magyar Sajtószabadságért” (EMS) Facebook-csoportot. Az oldal felett egyedül rendelkezett adminisztrátori jogosultságokkal. A Facebook-csoport 2012-re százezres szimpatizánsi kört ért el. A csoport képviseletében 2011-től a magyar nemzeti ünnepeken előbb civil, majd ellenzéki tüntetéseket szervezett Budapesten. 2012. október 10-én a csoport néhány tagjával egyesületet hozott létre. Az egyesület az Egymillióan a Magyar Sajtószabadságért Egyesület (Milla) nevet kapta, Juhász pedig az elnöke lett.[4] Az egyesület 2012 októberében a politikába visszatérő Bajnai Gordon volt miniszterelnök támogatójává vált.

2013. március 12-től a Bajnai által létrehozott Együtt – a Korszakváltók Pártja egyik alapítója és társelnöke,[5] azonban 2014. január 9-én, amikor kiderült, valószínűleg Gyurcsány Ferenc is rajta lesz a balliberális ellenzék közös listáján, felajánlotta lemondását.[6]

A 2014-es magyarországi...
Freewolf
@köbjani: Szóval egy virtigli felforgató!
swordigo
@Freewolf: Lehet, egyszer majd Orbánnak is mennie kell, de azt Juhász már nem fogja megérni:-)
Toby
@köbjani: Szándékod ellenére egész jó Juhász pályafutása ! Tökös, értelmes csávó , csak így tovább, Juhász ! Pancsolj be ezeknek a koszos, bűnöző férgeknek !
izo
@Toby: A bűnöző ő maga a kendermagos mivel ezt a törvény tiltja ha nem tudnád!
karma1
@Toby: Vazze, de ki lettél osztva! Most remuldozol izotol, mi? ( latom, az elmúlt 8 nap alatt rendesen felpörgött a trollok szama a Propin, es raadasul egyre pocsékabb belőlük a felhozatal, hihi
swordigo
@karma1: Szerinted mindenki troll, aki nem osztja a baloldal véleményét? Tévedsz. Egyébként meg a balosokból lett itt egyre nagyobb növekedés, jönnek, mint a bevándorlók:-))
Vizual
Ezt a Juhászt nem kultiválom. De ő kicsiben csinálja azt amit nagyban kellene. Sajnos felkészülése nem olyan amilyennek egy vezetőnek lennie kellene, de látjuk Orbánnál, hogy bár ő állítólag valamikor jogot végzett, de semmit nem tud egy állam vezetéséről A csókasai kitöméséről igen. És az bűncselekmény. Nem tudom mikor van itt az ideje egy árnyékkormánynak, de talán ha lesz, Juhászt kellene az élére tenni. És engem mint baloldalit nem érdekel a fideszes köhögés. Itt az ideje, hogy már a jobb érzésű jobb és bal oldaliak fellépjenek valamilyen formában ez ellen a harácsoló, úrizáló társaság ellen. És ehhez Juhász lenne megfelelő már. Bátorsága tiszteletet érdemel.
kata53
De mikor Petikém? mikor?már most is késésében vagyunk!
kukac50
Minél előbb annál jobb! Kevesebb kárt okoz az országnak.
amaramaistanna
Ezt a levelet naponta fel kell tenni az internetre!
amaramaistanna
@dr. prédikátor: Nincs veszélyérzete és ez fogja a vesztét is okozni...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.