Orbán Viktor megint belecsapott a lecsóba, amikor pénteki interjújában úgy fogalmazott, hogy a migránsözönt – amelyet inváziónak nevezett – egyrészt az embercsempész-hálózat "biznisze" mozgatja, másrészt azok az aktivisták, akik "mindent támogatnak, ami gyengíti a nemzetállamokat". Utóbbiak mögött Soros György állhat a kormányfő szerint.

A kommentelők annak rendje és módja szerint neki is ugrottak Orbán Viktornak a konteoért.

Most pedig megérkezett Soros György válasza, melyet a Bloomberg hírügynökség cikkében olvashatunk. A milliárdos filantróp egy e-mailben azt írta a hírügynökségnek, hogy az ő hatpontos terve (mely szerint Európának évente egymillió vándort kellene befogadnia) fenntartja az európai értékeket, Orbán viszont ennek éppen ellenkezőjét teszi, aláássa őket. Végül pedig ezt írta:

Az ő [Orbán] terve a nemzeti határok védelmét tekinti célnak és a menekülteket az akadálynak. A mi tervünk a menekültek védelmét tekinti célnak és a nemzeti határt akadálynak.

67 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
@Csizmás Kond: ma, 13:55

és az erdélyi "választási" magyarok, hogy a f@szomba szólhatnak bele a hazai belpolitikai iuráőnyba, ahhoz képest, hogy egy büdös kanyit nem adóznak itt ?
Na.ilyen alapon szólhat bele Soros is !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Csizmás Kond
Naszóval ki faszom ez a Soros aki beleszólhat valamely állam határ-, etniai-, politikai vagy bármilyen tervébe ?
1magyar
Soros szerint Európának évente egymillió vándort kellene befogadnia) fenntartja az európai értékeket, Orbán viszont ennek éppen ellenkezőjét teszi, aláássa őket.
Na melyik a normális? A muszlimok majd fenntartják az európai értékeket?
Idióta aki ezt nem veszi észre, vagy lefizetett.
DR Eric CARTMEN
Soros legnagyobb tévedése, (és bűne ) hogy a püffedt pávatáncosból megpróbált anno kultúr embert, (esetleg politikust) faragni. Ablakon kidobott pénz volt ! Rá kell nézni mit művel kultúrált emberek között. Zsebredugott kézzel pofákat vágva mászkál. (szerencsére ott nem köpköd szotyit). A kettős beszéd - más néven hazudozás minta példánya. Ennyit sikerült kihozni ebből a gumicsizmásból.
Toby
@Csizmás Kond: ma, 13:55

és az erdélyi "választási" magyarok, hogy a f@szomba szólhatnak bele a hazai belpolitikai iuráőnyba, ahhoz képest, hogy egy büdös kanyit nem adóznak itt ?
Na.ilyen alapon szólhat bele Soros is !
rugacs
Az ő tervük? Sorosnak ugyan mi köze, beleszólása van az únió vagy Magyarország életébe? Neki szive joga migránsokat megmenteni, de vigye a saját hazájába, házába őket!
kkalman
Sárdobálás nemzetközi fokon. Tisztán ebből egyik se kerülhet ki.
perfekt
Nevezett-részvételéhez a "nagypolitikában" nem ajánló levél ,hogy mennyi pénze van.Az idézett utolsó két mondatának egyetlen szava,az kimerítheti de Júre,más országok- népek, életének , az államok törvényes berendezkedése elleni szervezkedésnek.
Lackó50
@Mirabilis: @Toby: A külföldi magyarok egy egészen más kérdés, azt nekünk kell megoldanunk egy választással, hogy olyan kormány kerüljön hatalomra, aki az itt adózók szavazatát fogadja el. A Soros viszont egy pofátlan szemét alak, aki már elfelejtette, hogy magyar volt és az USÁ-ból osztja az igét. Jobb lenne, ha befogná a pofáját és legalább a szülőhazájának ne okozna problémát. Miért nem harcol az USA kormánya ellen, hogy nyissák már fel a Mexikói határt és ugyan engedjék már be azt a sok szegény mexikói állampolgárt a hazájukba. Miért nem velük gyakorolnak könyörületet? Vagy ott nincs háború?? Akkor majd az innen kitoloncolt migránsokon segítsen és fogadja őket virággal a repülőtéren. Az USA mit szólna ahhoz, ha innen oda küldenék azt az egy millió bevándorlót? Ő miért védi a határait? Ez tipikusan a bagoly mondja verébnek szitu. Az USA eddig még ahova beavatkozott ott csak a káosz maradt utána. Jó lenne ha a saját problémájukkal foglalkoznának. Ez vonatkozik a nagykövet asszonyra is. Az itteni problémákat nekünk kell megoldanunk. Ha Bell kisasszonynak problémája van a korrupcióval, akkor mondjon konkrét tényeket neveket és bizonyítékokat, amivel segítheti a nyomozást és a bíróság munkáját. Ha csak általánosságban beszél, azt mi is tudjuk, de bizonyíték hiányában nem tehetünk semmit. Ha nem mond konkrétumot, akkor bűnpártolásért ő vonható felelősségre.
wagabund
most mondta a hírolvasó, hogy az osztrákok fontolgatják a kerítésépítést, mert tarthatatlan a helyzet...nocsak...nocsak...a szomszédok valamit megtudhattak?

nekik is be fog szólni a művelt nyugat?
JAJMÁR
A Soros alapítványának köszönhetően nagyon sokan jutottak támogatáshoz, szerte a világban. Az alapítványhoz bárki, jó eséllyel pályázhatott, pl. én is írtam, nyertem. Nagyon régen elhagyta ezt az országot ez az ember, de többet segített az embereknek, mint bármelyik itt élő meggazdagodott.

Szerintem rendkívül irigylik a Soros befolyását, pénzét - mindkettő van neki, ez nem vitás. Próbálkoznak is, lám a Matócsinak, vagyis az MNB-nek is van már alapítványa, - de neki nem is egy, de nem tudok esetről, akik ott nyertek bármilyen összeget - és hát a pénzügyi könyv is megíródott, ne csak a Soros írja meg a tutit, micsoda dolog az - de mekkora különbség. Csak ez a kettő is. Meg a többi is. No meg az alapítványok, és azok céljai.
A bokájáig se érnek. Ez van.

Lehet persze szidni a Sorost, - illik is, hiszen az oroszoknál persona non grata -, és lehet, hogy némelyeknek sajnálatos, de a Soros nem szokott tévedni. Amit mond, azt nem haragból, vagy bosszúból mondja. Nem véletlenül tart ő ott, ahol. Nem az eu pénzéből, nem az enyémből, nem a magyar adófizetőkéből. Persze, spekuláns, és idegesítően okos.

De tényleg azt hiszitek, hogy csak a Soros szól bele a világ folyásába? Hát, nem. Minden hagymázas azt képzeli, hogy neki joga van...
de nem mindegyiknek barátságos a célja.
izo
@Toby: A külhoni magyarok azzal 1 képviselői szavazatukkal marhára beleszólnak te lökött , sörösnek pedig qss!
Desischado
Megmondom őszintén, én utálom sorost, mert neki köszönhetjük ezt a nyomorult parazitát. De jellemző erre a csuti féregre, hogy azt támadja, akinek olyan sokat köszönhet!
izo
@Desischado: És még mennyi "nyomorult parazitát" köszönhetünk neki!
Yoda69
@izo: A kulfoldi magyarok azzal szolnak bele a magyar belpolitikaba, hogy 2/3-hoz juttatjak ezt az idiota amokfutott, te lokott.
eugen4402
Orbánnak gyermekkora óta van egy kedvenc passziója: szeret falakat döntögetni. Nagy kár, hogy faltörő kosként a mi fejünket használja eszközül...
Csizmás Kond
@Toby: Magyarországon az szavazhat aki állampolgár. A szavazat nem beleszólás hanem jóváhagyás beleegyezés a másik tervébe. Nem az határoz aki szavazott hanem az akire szavaztál. Amúgy a külhoniak nem közigazgatási személyekre szavaztak tehát beleszólásuk sincs semmibe.Soros nem szavazattal akart érvényesülni hanem diktálással...ezért húzzon a büdösbe.
wagabund
afffrancba... újabb meglepetés... most reggeli hír(számomra) hogy Merkel elvtársnő kerítést akar építeni bizonyos helyekre, ha nem akadályozzák meg a sengeni országok a szakadatlan bevándorló áradatot..először csak fínom kis határzár, aztán keményít...

mostakkor mivan?
papa.49
A ,,veszett kutya,, effektus már látszik a hazugovicson, azt a kezet mardossa amelyik enni adott neki, de hát itthon is pont ezt teszi, a kérdés csupán az meddig hagyjuk))))))))))))
sokanvagyunk
@wagabund: A német bemondta: kaputt... - az osztrák ugyanezt magyarul egy t-vel: építi, szárnyasat! :)
izo
@Yoda69: Nem kéne arra az 1 képviselőre fogni a 2/3-ot , nem attól az egytől lett !
Yoda69
@izo: A szazerez szamra megvasarolt ciganyok, az ide oda hurcolaszott es ki-be jelentett szazezrek, az ellenzeki media elnemitasa, az atrajzolt valaszto korzet hatarok, a manipulalt valasztasi szabalyok es meg hosszan lehetne sorolni a fideSS csalasait mind mind a 2/3-hoz kelettek. Itt nem 1 kepviselo helyrol beszelunk hanem azok tucatjairol.
varirmag
Ha Sorost annyira érdekli a menekültek / migránsok sorsa ,tegyen értük !!
Fogadja be őket az USA !!! Hiszen a legtöbb helyen ők kavarták a sz@rt !
Ne európát,az európai országokat akarja tönkre veretni a migráns áradattal.
Fogadja be őket ő a sáját hazájába ( már ha van neki HAZÁJA )))
A sorosbérencek mint a taszosok és hasonszörüeknek meg jobb lenne ha befognák.
Más országokban az ilyen sorosbérenc pondrókat már eltaposták volna. Az USÁ-ban hazaárulásért már kinyírták volna őket.
varirmag
Orbánnal melléfogott a sorosalapítvány ,de sebaj ! A horvát elnők ( a háború alatt az usában pátyolgatták ,tanítgatták ! ) hozza amit elvárnak tőle és az ukránoknál is jól szolgálnak a sorosok. Lassan már úgyanúgy nem lesz semmijük mint nekünk,mert mindenre
ráteszik a kezüket. A lengyelek épp most rúgták fenékbe őket,de a sorosok nem fogják szó nélkül hagyni a bukfencet,lesz majd sorosféle alattomos piszkálódás.
varirmag
Soros "hatpontos terve (mely szerint Európának évente egymillió vándort kellene befogadnia"

Évente 1 millió + a rokonság = 6-10 millió !!!

Ez így nyiltan európa elpusztításának terve !
eugen4402
"...Bizony mondom néktek, e Földön a dolgok nem a sors, hanem a Soros akarata szerint történnek... Ámen."
izo
@Yoda69: Bajai videó, láncszavazás stb rémlik ki csinálta!?
emerencia
@JAJMÁR: A városunkban már a rendszerváltás elején ezrével rúgták ki az embereket a munkahelyről, miközben Magyarország naposabb oldalán rengetegen a rendszerváltás eufóriájában éltek. A Soros Alapítvány fedezte akkoriban az iskolások reggelijét. Sorosék tudták, hogy Magyarországon már a rendszerváltás után 3-4 évvel rendelkezésre állt annyi pénz, hogy egyetlen gyereknek sem szabadna éhezni ezért beszüntették ezt a támogatást, de abba nem tudtak vagy akartak beleszólni, hogy ez a pénz hogyan jusson el minden gyerekhez, hiszen ez belügy. Magyarország szégyene, hogy most 2015 végén járunk, mégis gyakorta hallani az országban gyermek és felnőtt éhezésről és silány táplálkozásról. Pedig Magyarország azóta egyre jobban teljesít, csak arra nem jut belőle, hogy a polgárok milliói jobban éljenek. Nem várhatjuk el Sorostól, hogy az ország vezetőinek hibájából adódó hiányosságokat finanszírozza. Szerintem sokan ezért haragszanak rá. Milyen jó lenne, ha végeláthatatlanul öntené ide a pénzét, míg a népjólétre meglévő forrásokat a kormányhoz hű elit saját zsebre lenyúlja. Ebben a kérdésben végre a magyar politikusoknak kellene lépni még mielőtt minden épkézláb ember elvándorol innen biztonságosabb megélhetést nyújtó országok felé.
Yoda69
@izo: Egyedul a fideSSnek van birosagi itelete hogy csalt a valasztasnal.
Yoda69
@izo: Sot, az EBESZ is megallapitotta, csak sajnos kestek vele nehany evet.
wagabund
@sokanvagyunk: ...akkó most bajban vagyunk?...vagy esetleg szarban?...
papa.49
@wagabund: Hát eléggé benne tocsogunk a fütyisz gerjesztette fekáliában))))))))))))
Ludas Matyi
@varirmag: akkor nem ertetted. A Sorosek a Rotschild csaladdal financirozzak ezt a nepvandorlast, hogy tönkre tegyek Europat. Es ha love kell akkor megint elöjönnek a zsido uzsorasok!
Ludas Matyi
@emerencia: na arra mar kivancsi lennek, hogy hova vandorol a Magyar? Gyertek Nemetorszagba ahol elverik csapatosan a feher embereket, megeröszakolnak az esti utcakon maganyos nöket, kirabolnak lakasokat es hazakat es a Cionista Qurva anyjukat a nemet politikusok elhallgatnak a vilag elöl. Addig örülj mig ott vagy es kerites van az orszag hatarain! Hogy tudd ezt a nepvandorlast is a Soros, Rotschild szarhaziak financirozzak, hogy padlora küldjek Europat es majd bagoert visszavasaroljak!
izo
@Yoda69: Ne hazudj mert olyan vagy mint a gyurcsányi elvtársad!
izo
@Yoda69: Ez van az adatlapodon:Politikai nézet: Liberális jobboldali" Ilyen nincs, most már értem mért írsz ilyen zavarosakat!
Toby
@izo: Szopóska ! Itt adózik az erdélyi, vagy nem ?
izo
@Toby: Azzal beszélj így aki a világra hozott idióta!
Toby
Az ostoba debilekkel csak ebben a formában lehet kommunikálni - szopóska !
Ércsükk ?
1magyar
Tv-ben hallottam,hogy Soros azt akarja,hogy a migránsokat még akár hitelfelvétel árán is, évente 1 milliót el kell tartani Európának.
Nem olyan hülye ez az öreg. Ő meg kölcsönözne?
JAJMÁR
@emerencia: 12:20 2010-ben beszüntette Soros Mo.-n az alapítvány pályázati lehetőséget és ezt idős korával indokolta. Persze, igazad van, ha nem ezt teszi, hanem önti a milliókat a kormányközeli emberekhez, bizonyára, hogy most ő lenne az arany ember, és akkor szeretnék itt is azok, akik most ütik-vágják :)

Így műxik ez kis hazánkban, mindig megmondja a kormány ki a "jó" és ki a bűnbak és vannak, akik mohón kapnak rajta, legyen az bármekkora baromság :)
verőce21
Európa egységesen kezelni tudná a helyzetet, de nincs egységes Európa! Közönséges gazemberek vezetik. Ráadásul Merkel és Hollande nem a saját maguk urai. Bábok.
Ha van igazság, akkor Merkel úgy fogja végezni, mint Mussolini.(Van igazság, mondják.)
verőce21
"Merkel és Hollande nem a saját maguk urai. Bábok."
Gyakran elvisz az utam a CEU egyik budapesti "létesítménye" mellett... elnézve az ott "tanuló" internacionalista diákokat, úgy tűnik, bőven lesz kozmopolita szellemiségű utánpótlása merkelhollande-nak.
emerencia
@Ludas Matyi: ma, 16:32 Nagyon sok éve már nem merek este egyedül hazajönni itt Magyarországon sem. Ehhez semmi köze a kerítésnek. A menekülők miatt pedig mi is idegesek vagyunk. Nincsenek bizonyítékok az egész működéséről. Mindehhez bónuszként még szégyenteljesen alacsony keresetek és az életünket egyre keservesebbé tevő törvények is járnak. Jelenleg fogalmunk nincs, hogy mi lesz mindennek a vége.
toppen
@1magyar: Latom latod a lenyeget, hogy mi all emogott. ismet biznisz.
toppen
@JAJMÁR: Azert soros gyuri bacsit (csupa kis betuvel irom) nem kell annyira piedesztalra emelni. Korabban sem vol ő egy angyal. A forintot is, az angol fontot is bedontotte.
1magyar
@toppen: Soros "szívjóságát" nem tudtam mire vélni a zsidók ellenségeinek támogatásával.
Csak kibújt a szög a zsákból, mint a CHF-es hitelekkel, itt is kölcsönt adnának a migránsok ellátásához az országoknak és a bankok újra extra haszonhoz jutnának.
Azért nem lépnek az unios vezetők az áradat ellen.
emerencia
@1magyar: A németeknél már alakul valami a menekültválság kezelése érdekében. Reméljük a többi uniós vezető is igyekszik összefogva, komplexen kezelni a problémát:

24.hu/kulfold/2015/11/01/megegyeztek-a-nemetek-menekultugyben-fellelegezhet-merkel/
Aki Én
@Csizmás Kond: 13:55 Ezt a nagyon okos kérdést miért nem akkor tetted fel, mikor a gazdáidat finanszírozta? Basszus, te tényleg nem értesz semmit...
JAJMÁR
@toppen: 03:17 Ha egy spekuláns ügyes számítását elítéled, mit szólsz a választott közemberek számító és. "bedöntő" nyilatkozataihoz? és a "nyereség" élvezéséhez? Mi a véleményed a közügyek irányításával és pénzének kezelésével megbízottak közpénzkimentéseiről? Oszt' lelkiismeretet ne keress, mert nemhogy alapítványt nem hoztak létre a nép számára ebből a "közvagyonból", de a meglévőket vegzálják, és a lakosságnak szánt eu-s pályázatok is szűkülnek. Pl. energiapályázatok. (Persze, hogy is bizonygathatnák Paks fejlesztését, meg a rezsicsökkentést, ha napelemek kerülnének a házakra?)
Nos, így kerülhet majdnem piedesztálra nálam a Soros, mert az előbbiek akarják a "földbe döngölni", de nem másért, csak mert úgy vélik, keresztülhúzná a számításaikat.
Édes Toppen, hát azt hitted miattad? :-D
Csizmás Kond
@Aki Én: ...akkor kérdezek amikor akarok
...az én gazdámat nem finanszírozta senki
...az hogy te szeretsz kánonban bégetni még nem jelenti azt hogy észrevesz valaki a kórusba.
Szókrakész
"Az ő [Orbán] terve a nemzeti határok védelmét tekinti célnak és a menekülteket az akadálynak. A mi tervünk a menekültek védelmét tekinti célnak és a nemzeti határt akadálynak."

Egy "amerikai" milyen alapon akarja "megdemokratizálni" Európát?
Szókrakész
@emerencia: Mi?!?!?!

Háború!
Ez a végcél.
Szókrakész
@Szeparepa2: Csak nehogy igaza legyen a "baromállatnak" és visszanyaljon a fagyi!
Szókrakész
@Toby: Te agyonművelt, agyoninformált!
Soros nem a magyar, hanem az összeurópai politikába, életbe turkált bele, jogtalanul.
karma1
@Ludas Matyi: Es Te miert ebben a mocskos Nemetorszagban elsz, miert nem jossz a bekes, rohamosan epulo Magyarorszagra? He?
emerencia
@Szókrakész: Remélem nem. Semmi kedvem egy Szíriához hasonló háborús országban élni.
pistapapa
Gyere JOBBIK és tegyél rendet ebben a politikai,gazdasági,erkölcsi és etnikai fertőben!
supernem
Az öreg, vajszívű filantróp, nemzetek megmentője, Világbank (és a szürke turista haverok) strómanja. Mi járhat a fejében?
satan
85 évesen nem sokáig keveri a kását, az idő megoldja. Meg nem kel hanyatt esni a kis aprótól amit szétszórt, azzal szembe hogy milliókat szedetbe helyette.
karma1
@nyanya001: Halkan sikongatok magamban,... Ez az oldal egyszeruen olvashatatlan lett, mert higul a troll-allomany. Mar olyanokat is alkalmaznak, aki talan a nevet se tudja leirni...:o((( Es ok kiabalnak valtozasert a legjobban,... Elfelejtik, hogy a fonokuk mar 5 es fel eve beigerte, de pont azota sz@rik vegrehajtani...:o(((
nyanya001
@karma1: Elég sötét lett az oldal :))
karma1
orban megint nincs tisztaban az alapfogalmakkal, kene neki valaki, aki a beszedehez csinal szeljegyzeteket, es odairja peldaul, hogy invazio = FEGYVERES megszallas...
Szerencsesebb lenne ujkori / atomkori nepvandorlasrol beszelni, es ugy is kezelni az egesz kerdest...
Lepényleső
Az én kérdésem pedig az;hol helyezkedik el a nemzeti határ,és melyik nemzeté?
Ludas Matyi
@karma1: mert mar nincsen hely. A nyugati oldalt mar elfoglaltak a labancok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.