Magyarország ma beadja a migránsok kötelező kvóták szerinti szétosztásáról szóló EU-s döntést megtámadó keresetét az Európai Bíróságra – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Állandó Értekezlet (Máért) XIV. plenáris ülésén, csütörtökön Budapesten, a Várkert Bazárban.

A kormányfő emlékeztetett arra, hogy Szlovákia szerdán tette meg ugyanezt.

Orbán Viktor beszédében hangsúlyozta: a visegrádi együttműködés tagállamai – Magyarország mellett Csehország, Lengyelország és Szlovákia – bebizonyították, hogy "ha akarjuk, meg lehet állítani a migránsáradatot". Sokan azonban, akik "más észjárást követnek", nem örülnek ennek a sikernek – tette hozzá. Példaként azt mondta, hogy az elmúlt napokban Magyarországgal szemben indított jogi eljárásokat is bosszúnak tekinti, mert a magyar kormány szembe mert fordulni Brüsszel bevándorláspárti politikájával.

58 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Butautáló
@lópicigáspár: Van valami a magyar mentalitásban, ami okozhatja...
Tudom, hogy rengeteg derék honfitársam van de mégis! Évekig dolgoztam Ausztriában, természetesen a szállodaiparban. Soha, ismétlem soha nem volt konfliktusom volt keletnémettel, osztrákkal, olasszal, svéddel, románnal lengyellel, szlovákkal vagy brittel. Csakis a magyar kollégákkal! A féltékenység és az irigység szinte azonnal felütötte a fejét és hozta az áskálódást és a könyöklést. Nem mind de nem múlt el szezon e nélkül! Ma olyan helyen élek, ahol 100-200 km-es körzetben nincs magyar körülöttem a családomon kívül. Nem vagyok ettől boldogabb de nyugodtabb az igen!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
magyarbakancs
Egyszer magatokat mikkor perelitekbe mondjuk a hatalommal való vissza élés miatt?
Közvagyon szétlopása lásd állami földek el adása.
Freewolf
Brüsszel bűn és terrortámogató magatartása Orbán malmára hajtja a vizet.
Sziszifusz
@Freewolf: 11:09
" bűn és terrortámogató magatartás Orbán malmára hajtja a vizet"

Azaz Orbán számára kedvező ez a magatartás, őt támogatja. Tehát a bűnnel kapcsolatban ez a kijelentésed felér egy felismeréssel.
Ugyanis az UNIÓ részéről eddig nem tettek semmi érdemlegeset Orbán ámokfutásának megállítására.
Freewolf
@Sziszifusz: Orbán tett a vadak ámokfutása ellen! Most jönnek a liberálfasiszták!
Sziszifusz
@Freewolf: 11:51
Az egy dolog, hogy mit tett Orbán a menekült kérdésben, de ez nem mentheti fel az itthoni bűnei alól.
Sziszifusz
@Freewolf: 11:58
Ártatlan és ahogy régebben mondta, hogy ő soha sem hazudik !
Na ne csináld már . Azt még te sem állíthatod, hogy kedvenced olyan tiszta mint a frissen esett hó, amikor olyan fekete mint a szurok.
kutyahűség
Még mindig nem migránsokról van szó, hanem menekültekről. A migránsokat AZONNAL haza lehet küldeni, pontosabban kitoloncolni, mert illegális határátlépők. Egy anyanyelvi szír tolmáccsal igen gyorsan kiderül, hogy ki kicsoda. A németek tudják és csinálják, mi miért nem?

Valamint szeretném látni azt a hírt is, magyarul - mert más nyelven evidens, hogy előbb olvasom: kevesebbet hazudnak-, amiben Brüsszel megmossa a mi kis Orbánunk fejét, hogy az EU nevű focicsapatban csapatjáték van, nem csak egyéni kapurarúgás. És szeretném azt a hírt is látni, amiben közli Brüsszel, hogy mi az ára annak, hogy a naccságos kormányunk állandóan szél ellen brunyál.
Sziszifusz
@Freewolf: 13:30
Eddig még nem ítélték el, de ami késik nem múlik.
csigabiguli
Orbánt csípem vagy nem, Jobbikos szimpatizánsként,,, De mint Politikus és ahogy viselkedik a menekült politikával szemben az elmúlt 6-hónapban le a kalappal... Utálnak bennünket.. Odaát.. Mindig is le fognak nézni, és kihasználni !
Mint Politikus És Magyarország Miniszterelnöke Azután hogy Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke nyilatkozott
Van kérdés ???
satan
@csigabiguli: Olyan csóró ez az ország, hogy tovább álltak. Ha olyan vagány lett volna , letérdeltette volna őket a határon... mint az oroszok.
Szókrakész
@kutyahűség: Te a 10 évvel ezelőtti meccsek ismétlését nézed!
Nem vetted észre?
batukán
A mi Don Quijote miniszterelnökünk felül Rocinantére és a mi hős lovagunk felveszi a páncélját, nehogy egy kódorgó bolygó hollandi eltalálja, előrántja a dárdáját és a TEK kíséretében elindul a szélmalom ellen, ami Brüsszel városában van...ez a harc lesz a végső...
csigabiguli
@satan: Átsiccelt a Szerbekhez... Macedoniánál Bevarrt Szájúúú Hulladék tőr rá Európára
wagabund
..."Orbánék ma támadják meg a brüsszeli kvótát"...

helyes!
F_Viktor
Mik a hírek?
Az EU a saját kardjába dőlt már?
lópicigáspár
Nem értem miért kell oda szarni, ahonnan eszik az ember. És itt ráadásul egy közös asztal van és bizony a többit is zavarja a bűz. Előbb-utóbb lelökik a tányérját az asztalról és csak a morzsa marad.
Butautáló
@Sziszifusz: Gondolom pont neked, kedves Sziszüphosz nem kell elmesélni, mi is az amit csinálsz...bár egy kő is okosabb a Bolhásnál... :)))
1magyar
Miért kellene az uniós vezetők öngyilkos tetteit követni? Nem kell egy migráns se!
Butautáló
@lópicigáspár: Van valami a magyar mentalitásban, ami okozhatja...
Tudom, hogy rengeteg derék honfitársam van de mégis! Évekig dolgoztam Ausztriában, természetesen a szállodaiparban. Soha, ismétlem soha nem volt konfliktusom volt keletnémettel, osztrákkal, olasszal, svéddel, románnal lengyellel, szlovákkal vagy brittel. Csakis a magyar kollégákkal! A féltékenység és az irigység szinte azonnal felütötte a fejét és hozta az áskálódást és a könyöklést. Nem mind de nem múlt el szezon e nélkül! Ma olyan helyen élek, ahol 100-200 km-es körzetben nincs magyar körülöttem a családomon kívül. Nem vagyok ettől boldogabb de nyugodtabb az igen!
lópicigáspár
@Butautáló: Teljes mértékben egyet kell veled értsek! Sok rokonom, barátom dolgozik kinn, ki erre, ki arra! És bizony általános vélemény, hogy jaj csak magyar munkatársad ne legyen! És az itthoni munkahelyeken sincs másképp! 10 forintért képes egyik-másik kolléga összesarazni bárkit is. Nem tudom, honnan ered ez a roppant gusztustalan mentalitás, de senki szomszédunkra nem jellemző! :-(
enslaved
@Butautáló: Te kísértetiesen hasonlítasz az egykori Anna Marira, ő is csak akkor jelent meg, amikor foggal-körömmel védeni kellett a muszlimokat, romákat, idegeneket, miközben erős magyar gyűlöletet sugárzott. Persze, véletlenek vannak, mivel ő állítólag antropológus, és most kinn van Afrikában. Lehet, megette egy bennszülött? :-)
teuton
@wagabund: Aztan hazatakarodik Orban Brüsszelböl egy elutasito hatarozattal (mert egy többsegi minösitett hatarozatot mint a kvota nem lehet semmifele jogalapon megtamadni!) es a kb 300 millio forintos perköltseget megfizetteti az adofizetökkel...
enslaved
@teuton: Én inkább kifizetem a rám eső részt ,és vagyunk így ezzel egy páran...
teuton
@1magyar: Tudod mit? Ketfele kellene osztani MO-ot, az egyik maradjon az Unioban, a mocskolodok mint te meg lepjenek ki. Szerinted melyik orszag-fel elne tul 1 hetet?
Butautáló
@enslaved: A hasonlóság elég kísérteties lehet, mert ha Anna Mari nő, akkor neki lyuk van ott ahol nekem lógóm! :)) Egyébként én nem az általad felsoroltakat védem. Jó emberek mellett állok ki a rosszakkal szemben. Szubjektív megítélés mentén. Az emberek számomra csak ebbe a két kategóriába sorolódnak. A randalírozó arab, a terrorista muszlim, a fehér antiszemita, a hazug politikus, tolvaj cigány stb. nálam a szar ember kategória. A hőbörgő feminista, homoszexuális, vegetáriánus és Green Peace-s úgyszintén. Van még pár típus de a többi EMBER igenis számíthat az empátiámra. Mint apa, rocker, köcsög papot elzavaró ember, még Te is! :))
F_Viktor
@Butautáló: @lópicigáspár: Nekem is többen azt ajánlották, hogy kerüljem a magyar kolóniákat...

Írod:
"Van valami a magyar mentalitásban, ami okozhatja..."
ill.
"Nem tudom, honnan ered ez a roppant gusztustalan mentalitás..."

Kertész Ákos (és József Attila) megfejtette e talányt:
"A magyar genetikusan alattvaló. József Attila talált mentséget:
"ezer éve magával kötve, mint a kéve sunyít, vagy parancsot követ.”

De ez nem mentség arra, hogy a magyar a legsúlyosabb történelmi bűnökért sem érez egy szikrányi lelkiismeret furdalást, hogy mindent másra hárít, hogy mindig másra mutogat, hogy boldogan dagonyázik a diktatúra pocsolyájában, röfög és zabálja a moslékot, és nem akar tudni róla, hogy le fogják szúrni.
Hogy se tanulni, se dolgozni nem tud és nem akar, csak irigyelni, és ha módja van legyilkolni azt, aki munkával, tanulással, innovációval viszi valamire."
Butautáló
@F_Viktor: Kiegészíteném azzal a csavarral /nem magamra célozva/, hogy egy magyar igen is jól megállja a helyét idegen környezetben. Ha jól értettem Dániában vagy, ott is lehetséges elkerülni a kolóniákat, gondolom.
F_Viktor
@Butautáló: Igen, a magyarok munkájával általában nincs gond, a problémák ott kezdődnek, mikor nyelvtudás nélkül 5-10 magyar együtt dolgozik, együtt lakik külföldön.
A londinimagyarok.hu oldalán lévő fórumban lehet olvasni milyen horror történetek történnek az ilyen közös lakásokban.

Szerencsére itt Koppenhága kertvárosában nem sok magyarral lehet összefutni, egyenlőre nem is hiányoznak.
Szókrakész
@F_Viktor: Akkor miért itt lógsz egész nap?
F_Viktor
@Szókrakész: Mert dolgozok közben!
S te mi járatban itt egész nap?
Butautáló
@F_Viktor: Magyar szót Laponián sem igen hallani! :))
F_Viktor
@Butautáló: Ajjjajjj :-)) Milyen az idő nálatok?
teuton
@enslaved: Semmi gond, pont ezt irom! De ne csak a radesö reszt fizetsd ki, hanem azok reszet is szet kellene a helyeslök között osztani, akik nem ertenek egyet az uszito es elutasito politikaval. Azt hiszem, akkor nagyon gyorsan meggondolnad magad, hogy melyik oldalra allj, mert zsebre menne a jatek, több tizezer ft-rol van szo! Egyebkent az "üzlet" ugy nez ki, hogy csak kb. 1200 menekültet kellett voolna befogadni. Ezekre az EU evente 6000 eurot adott volna fejenkent. A kormany szamitasa szerint a költsgek csak kb 5000 eurora rugtak volna, vagyis evente 1,2 millio euro tiszta nyereseg lett volna. Marmint a kormany szamitasi szerint, ami köztudottan tularazott, hogy a holdudvar megfelelö nyeresere tegyen szert. Ez marad minden felteteles! Ehelyett 18 millio euros birsagot kell kifizetni! tehat elö a listaval es szepen minden alairon bevasalni a fejenkenti 18 eurot! Fogadunk, hogy meg 10%-a sem maradna tamogatokent? Vagyis lenne egy 180 euros fejenkenti fizetesi kotelezettseg . Megadom a bankszamlaszamat az EU-Parlamentnek, mar utalhatod is a radesö 180 euros reszt!
Butautáló
@F_Viktor: -20 volt délután de enyhült kicsit, már meleg van. -16. Asszem esni fog és tovább hízik a 35-40 centi hó reggelre.Megint lapátolhatok! :))
F_Viktor
@Szókrakész: Nálam a munka mást jelent, mint akik várják a morzsákat, mi esik le Orbán ebédlőasztaláról!
F_Viktor
@Butautáló: irigyellek (ha nincs viharos szél) :-))
Leghidegebb amiben részem volt, -34C.
Butautáló
@F_Viktor: Lesz itt még -45 is...olyankor a pisit már tördelni kell, nehogy hanyatt lökjön! :))
enslaved
@F_Viktor: Nocsak, éppen azokkal van problémád, akik Orbántól várják a segítséget? Ha jól tudom, te is a kormányra fogsz minden bajt, ami nálunk van. Ez most némi ellentmondás a részedről.
enslaved
@Szókrakész: Fenéket, neki nem elég a morzsa:-)))
enslaved
@teuton: 180 "ejuró" nekem csak egy kis morzsa...
enslaved
@Butautáló: Rocker? Hol van itt rocker? :-)
F_Viktor
@Szókrakész: Megválogatom barátaimat, ezért egyiktől sem kell tartanom, hogy a szemembe hazudnak, hogy meglopnak.
enslaved
@Butautáló: Ne haragudj, de Khmmm nevű felhasználóval még nem futottam össze:-)))
1magyar
@teuton: Hogyan osztanád fel? Melyik részben maradnál?
csigabiguli
Tetszik vagy nem Orbán ésszel politizál.. egy nappal azután, hogy az Európai Unió soros elnöke kijelentette hogy elég volt a 'bevarrt szájúakból' Máris megtámadja a kvóta rendszert... Oda üt ! Oda csap ! Ahová kell... A legjobbkor, a legjobb helyre..
Jozefina
Vajon az annyira nemzeti kormány és az annyira nemzeti Orbán a Benes-dekrétumok miatt miért nem pampog a visegrádi gittegylet ülésein??? Talán mert nem is annyira nemzeti, mint inkább önző és saját érdekeit képviseli???
teuton
@enslaved: Ok, akkor küldöm a szamlaszamot es te meg küldd az igazolast az utalasrol! Rendben? Konto: 8046200 BLZ: 37020500 Bank für Sozialwirtschaft, Köln
teuton
@1magyar: Ott, ahol most vagyok. A mi kis 16etzres varosunkban van kb 600 külföldi, abbol kb 400 menekült. Nem satorokban laknak, hanem amig a menekültstatuszuk nem ellenörzött, normalis epületekben. Amikor elismert menekült lesz, akkor lakasokban laknak. Ja, es mi nem fizetünk ezert semmifele büntetest! De te biztos azt valasztod, mert a kormanyod elen a valasztott diktatorral sokat tesz erted, pl nem vet ki szinte havonta uj adot, nem adositja el titkos szerzödessel meg az unolad is es az elemiszerekre (ami ugye letszükseglet!) MO-on a legalacsonyabb az fogyasztoi-ado---
1magyar
@teuton: Ha majd nem lesz itt kommented,tudni fogom, hogy felrobbantál. Ez csak idő kérdése.
1magyar
@teuton: De előtte nekem is utalj már 2 millát, mert én is rászoruló vagyok, igaz nem muszlim.
teuton
@1magyar: Neked ingyen temetes jar, gyere Nemetorszagba! Ha nem jössz, akkor tudom felrobbantal, valszeg a büdös sok gyülölettöl ami benned van.
teuton
@csigabiguli: Aztan az EU azonnal visszacsapott, a te seggedre! 18 millio euro büntetes havi 1,5 millio tamogatas helyett a bofogadasert! Ki fogja szerinted kifizetni???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.