Lázár Jánost megkérdezték arról, mit gondol arról, hogy Baán László főigazgató ingyen bocsátotta Habony Árpád rendelkezésére a Szépművészeti Múzeumot. - írja a 444.hu.

"Nyugtalanítónak" nevezte a Szépművészeti Múzeumot érintő esetet, és azt is elmondta, hogy ugyan nagyra becsüli Baán László szakmai munkáját, az intézményvezető "súlyosan téved", amikor azt gondolja, hogy a Szépművészeti Múzeum boldogulása jövője fejesek hozzáállásán múlna.

 "A Főigazgatónak sok mindenre joga van, de ha protekciókeresés céljából próbál kapcsolatokat létesíteni bármely politikai csoportnál, azt kell mondanom, téved" – mondta a miniszter, aki szerint az ügy egyaránt árt a múzeumnak és a magyar kultúrának is.

79 hozzászólásarrow_drop_down_circle

1magyar
Azért azt minden intelligens embernek fel kellene érnie ésszel, hogy bármilyen gazdag is, nem illik ilyen helyeket magáncélokra használni. Egyszerűen bunkóság.Az is bunkó aki kitalálta, az is aki engedte.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Dr. Felipe
" az intézményvezető "súlyosan téved", amikor azt gondolja, hogy a Szépművészeti Múzeum boldogulása jövője fejesek hozzáállásán múlna."

Ezek szerint takonyárpi mégis csak "fejes", méghozzá befolyásos "fejes", pedig a g..i nem is ismeri, úgy ad neki tanácsokat.
Pedig mintha korábban azt kommunikálták volna elvtársak hogy takonyárpi egy senki mert nem állnak vele szerződésben. Akkor megint hazudtak elvtársak, mint mindig.
wagabund
15.27 van, és még mindig hülyeségeket kérdez egy firkász...
Lázár egyáltalán nem szólt be, csak a firkász nem érti..
Aki Én
@preparátor: Azt mindig is tudták mit kell mondani. Az feltűnt, hogy az igazgató azt jelentette ki, hogy ha el akarsz érni valamit, akkor nem árt egy csókos? Vagy ezzel a résszel nem foglalkozol?
human
Irgum-burgum, ejnye-bejnye. Megy a kamu morgolódás. Ezzel el is van intézve. A 888.hu-ra is ismét mennek a milliós állami hirdetések, mert elültek a hullámok.
preparátor
@Aki Én: Áááááááááááááááá! Egyetlen rendszerben sem volt ez divat, ugye Gyurcsány alatt sem! Ugyan már, te sem gondolod komolyan!
Hellcat
Ezt pont te mondod annyitisér lézerjani?
1magyar
Azért azt minden intelligens embernek fel kellene érnie ésszel, hogy bármilyen gazdag is, nem illik ilyen helyeket magáncélokra használni. Egyszerűen bunkóság.Az is bunkó aki kitalálta, az is aki engedte.
1magyar
@preparátor: Nekem soha nem jutna eszembe ilyen.
human
@preparátor: Tudsz esetleg hasonlóan pofátlan bulikról közintézményekben? Esetleg, ha megmondanád, hogy Gyurcsány fia miért nem tanít 0 év tapasztalattal egyetemen és miért nincs milliárdos vállalkozása? Nem igazán találom a párhuzamot. De ha lenne is párhuzam, akkor az legalizálná a fidesz kormány korrupcióját?
Toby
@preparátor: Szívesen olvasnám annak bizonyítását, hogy a Gy. idejében is voltak magándzsemborik kultúrális, művészeti intézményekben, sőt a nemzet kincseit, művészeti értékeit hazavihették volna a csókosok ! Márcsak a fidesznyik nyalogány sajtó sem hagyott volna ekkora ziccert !
Érkezhet !
eye
Azt azért észrevette valaki, hogy lézer igazából nem mondott semmit, csak öntött egy kis domestos 24 óra plust a szarra?
Mobil123
"Szépművészeti Múzeum boldogulása jövője fejesek hozzáállásán múlna." - Hát b+ ! az egész ország a ti hozzáállásotokon múlik!! (vagyis dől nyomorba !!)
Egyébként mélységesen felvagyok háborodva azon hogy a Múzeum lagzi helyszíne , és ráadásul egy ilyen senkiházi f@szjancsinak . Az meg külön hab a tortán hogy ő mint " fejes " !! Az adófizetők na azok a fejesek Baán László ! Legközelebb erre gondoljon!!!
Slade
@preparátor: Ha gyurcsány alatt ez volt a divat, akkor azért lett el zavarva, hogy ne ez legyen a divat. De mégis ez a divat. A gorbánt is el kell zavarni, hogy ne ez legyen a divat. Tetszik érteni? Köcsög helyett nem kell köcsög!!!
Slade
@Horizont: csak egy gátlástalan féreg.
Január
@preparátor: Tudod a nyilatkozatokkal általában nincs is baj. Polkorrektek, csak a gyakorlattal.
A Lázár főnöke is megmondta, ne azt nézzék az emberek, hogy mit mond, hanem, hogy mit tesz, és a regnálók eszerint működnek.
.
nyanya001
@human: Hagyd ezt a szerencsétlen trollt ( 17.04)
Ide delegálták megfizetik !
Lázár meg jól beszólt, aztán ennyiibe is marad az egész !
Toby
Lézer-akiből perrel is nehéz kikényszríteni a közérdekű adatokat - jános előadta a jócsávót !
"Nyugtalanító " ! Azért ennél sokkal több - te ócskaság !
Desischado
Horizonthoz hasonlóan engem is az undor kerülget. Mit keres ott ez a kőbukó?! A pekingi előember hozzá képest egy tökéletes ember! El a kezekkel a festményektől, te utolsó dög! lézer meg menjen a pokolba!
Aki Én
@preparátor: 15:52 Talán egy rendszer sem tette ennyire leplezetlenül, egyik sem mondta ki büntetlenül ennyire egyértelműen.
De, hogy is jön ide Gyurcsány??? Ugye nem szerettük az előzőket, mert loptak, korruptak voltak. Majd mikor jön egy ugyan olyan korrupt banda, sőt, akkor csak annyi a válasz, hogy így volt ez régen is. De akkor az miért zavart? Ha jól sejtem ezek sem neked lopnak.
human
@Horizont: Orbánék mindent leértékelnek.
- A "nemzeti" szavunkból szitokszó lett a nemzeti dohányboltok óta
- A köztársasági elnök hivatala Schmitt Plagibá óta és a köztársaság szó megszüntetése óta értéktelen
- A doktori cím leértékelését is Schmitt Plagibának köszönhetjük. Ezek után már kétkedik az ember, ha valakinek doktori címe van.
- Az egyetemi oktatói státusz értékét most Ráhelnek rombolja éppen
karma1
@human: Meg a Mocsai a TF-en, vagy hol...
Egyebkent nem attol lesznek arisztokratak, hogy a galeriaban tartjak az eskuvojuket es aranybilibol isznak, - sajnos, ha nem tudnak, akkor arisztokratanak SZULETNI kell...:"o(((

Ezert volt bunkosag recsolke pezsgozese a kiralyi paholyban, a gazsi gyerek foszolgese a VIP paholyban a foci VB-n,... es persze ez az eset is... Ha valaki kobunko, akkor mindig csak lejjebb fog teljesiteni, sosem fog pluszt adni semmibe se...

Mar csak azt varom, hogy a csuti torpe amikor felmaszik a Varban a kiralyi tronra, a korona legalabb az orraig essen le, es csavarodjon ra a labara a kiralyi palast - meglatjatok, EZERT megy fol a Varba... (AZ indoklas pedig az lesz, hogy Anglia is kiralysag, neki meg van mar egy rakas purdeja, tronorokosnek, dinasztia alapitas kitikkelve...:o((((
nemkati
Mindenkinek megvan a dolga ebben a kormányban. Mindenkinek kötelessége védeni a kormánytagokat, a kedvenceket, és az intézkedéseket. Egyedül Lázárnak van az kiadva, hogy fogalmazzon meg kritikát, persze csak lájtosat, és úgy, hogy azért az ugyanakkor dícséret is legyen.
human
@karma1: Ez az erőltetett arisztokrácia építés morálisan árt az országnak. Ez egy dolog. Gazdaságilag azért kártékony mert senkikből lesznek milliárdosok, ami rossz üzenet a tehetséges, de kapcsolattal nem rendelkező vállalkozóknak. Ez milliárdokban mérhető kár az országnak és kiesik a valódi termelő munka.
nemkati
@karma1: Alig várom már, hogy a többi gyerek is virítson valami elit helyen. Kijár nekik is a kiváltság, hiszen már az elején jól indultak. Az egész pereputty ott tülekedett már a 2000. év környékén II. János Pál pápánál, aztán Benedek pápánál 2010-ben.
preparátor
@Aki Én: Hát az tuti, hogy nem nekem loptak! :-)
preparátor
@Slade: Gyurcsány adósságba és devizahitelbe hajszolta az embereket. Orbán ilyet nem tett.
nemkati
@TASzSz: Én is ezen gondolkodom. Odaadják bárkinek a drága képeket ellenőrzés nélkül, kiadják bulikra a Szépművészetit kinek jó drágán, kinek ingyen, és mi van, ha egy vendég jól beszív, és lehányja az egyik műkincset? Vagy valamit a magántulajdonába helyez?
preparátor
@Toby: Hát Habony esküvői bulija a múzeumban 2007-ben volt. Nem egy Hiller nevű ember volt a miniszter akkor? :-)))))))))))
preparátor
@human: Volt nagyon tehetséges és okos szoci képviselő jelölt Kőbányán 23 évesen.
nemkati
@preparátor: Nem mintha olyan rohadtul érdekelne ennek a Habonynak a magánélete, de lassan kezdek képben lenni. Valóban két esküvője volt, először 2007-ben Kaminski Fanni, majd 2014-ben Kapócs Zsóka. És a 2007-est tartották a Szépművészetiben, akkor már Baán volt a főigazgató, Hiller nevezte ki. Kíváncsi lennék, hogy a szocialista kormányzás alatt a szocialista miniszter mit tudott arról, hogy Baán ellenzéki haverja, Habony bulizik az esküvőjén a múzeumban, ingyen.
Aki Én
@preparátor: 10:24 Hol van ez a sok százmilliós ,,kikölcsönzéshez" képest. Jól megetettek téged újra. Nem is a botrányról beszélsz. Ahogy az lenni szokott...
preparátor
@Aki Én: Már megbocsáss, de indítsanak eljárást a tettes ellen. Ha Baán törvénytelenül tett valamit, majd megkapja a magáét. Úgy tudom, a miniszter figyelmeztette. Mit szeretnél még? Végezzék ki?
preparátor
@nemkati: Erre nem tudok válaszolni, de a miniszter minden beossztottjáért felelős. Régen is, most is!
Aki Én
@preparátor: Nem, az a ti módszeretek farkas. Az a baj, hogy ilyenek egyáltalán megtörténnek. De tudom, neked munkaköri kötelességed ezeket megvédeni.
preparátor
@Aki Én: Tetszik ez a liberális mentalitás. Egy ilyen erkölcstelen tett azonnal huhogásra készteti a kórust, de ha vadállatok megölnek egy nyugdíjast, az nem éri el az ingerküszöbüket! Ennyi, ezért mentek ezek a levesbe!
Aki Én
@preparátor: Nyugdíjas volt akit megöltek és bebetonoztak egy fideszes segédletével? Nem tudtam.
Hazaszeretőbb és nemzetibb érzelmű vagyok annál, amit te egyáltalán el tudsz képzelni. Már ott látványos a különbség, hogy én nem pártolok nemzetellenes tetteket, nem bocsátok meg bűnöket ostoba érzelmi alapon.
Ez az amit te soha nem fogysz megérteni.

gepnarancs.hu/2016/02/bucsulevel/
preparátor
@Aki Én: Na, eddig egy fideszest gyanusítanak gyilkossággal. Hasonlítsuk már a számukat össze a primitív mélyszegények által elkövetett barbárságokkal! Az nem baj, nem ér cikket, csak ez az egy fideszes! Gratula az elfogulatlansághoz és az objektivitáshoz!
adrenalink
@preparátor: 10:23-ra A devizaalapú hiteleket az I.orbánkormány indította el, vagy amnéziás is vagy?
tenytar.blog.hu/2013/10/03/devizaalapu_hitelezes_ki_a_felelos
Aki Én
@preparátor: Azok a mélyszegények akikről beszélsz naponta kerülnek a hírekbe hasonló ügyekért, általában megkapják büntetésüket, nem tüntetnek ki rendőröket és nem közbiztonsági tanácsnokok. Nem tudom, látsz különbséget? De igazad van, miután fideszes, sikkadjunk el felette, nem vet jó fényt a rendszerre. Na látod? Hazaszeretőként nem mentek gyilkossággal vádoltakat, de liberálisként sem tenném.
preparátor
@adrenalink: És ki döntötte be a pannon pumát és nyúzta meg, úgy, hogy hazudott?
nemkati
@preparátor: Már hogy gyanusítanának többet, amikor ennek a hatalomnak a kiszolgálói alkotják az ügyészséget?? Ez is csak azéer lehet, mert ezt a gyilkosságot nem lehetett eltitkolni. De vajon Váradi Andrást tényleg egy osztrák nyugdíjas ölte meg?
preparátor
@Aki Én: Senki nem kért, hogy sikkadj el fölötte. Az viszont nem vezető hír egy hétig, hogy K. Rafael megölte bestiálisan Cs. Imre nyugdíjast! Az csak lábjegyzet!
nemkati
@Aki Én: Azokat a mélyszegényeket meg időnként halálra is verik a fogdában.
adrenalink
@preparátor: Ne terelj! Én CSAK annyit írtam, hogy orbán agyszüleménye volt a devizahitel. Próbáld feldolgozni!
Aki Én
@preparátor: Komolyan gondolod, hogy ugyan az a fajsúly? Miután egy funkcionárius kormánypárti politikusról van szó, aki ráadásul közbiztonsági ember is és nem rúgták ki. Csodálkoznék ha értenéd. Simon Gábor ügye sem volt vezető hír hónapokig ugye? Pedig ott nem öltek meg senkit, csak aprópénz volt a mai ügyekhez képest, mégis a mai napig rugózol rajta. Ez a ti kettős mércétek. De említhetném a vegzált tanárt, akinek köze van az mszp-hez. Micsoda téma, pedig nem tudom, hogy ölt volna. Képzelheted mi lenne akkor... Az a baj, hogy nem gondolkozol, csak libsizel jó szokásodhoz híven, mert az mindenre érv. Még engem is, mikor már sokszor közöltem, hogy nem vagyok liberális, ha már szerinted mindenképp tartozni kell valamelyik kasztba. Egykor mér orbán is liberális elveket vallott, de ez gondolom nem zavar.
Aki Én
@adrenalink: Sosem a kérdésre válaszol, mondja a propaganda szöveget. A hazugságokat még jó trollként sem lehet védeni, ezt bizonyítja semmi mást.
adrenalink
@Aki Én: Nekem megboldogult farkas korában is ritkán válaszolt, mert csak pártsemlegesen, tényekkel próbáltam szembesíteni. Én vagyok a hülye, hogy biteket pazarolok rá:-)
preparátor
@Aki Én: Ha kormánypárti, ha nem, nyomozzanak ellene és büntessék meg, ha bűnös.
Szókrakész
Lázár nem fejeseket mondott, hanem politikusokat.

És pont a politikusokon múlik minden intézmény sorsa Mo-n.
Lásd iskolarendszer, egészségügy, nyugdíjpénztár, ...
Lézer!
NE HAZUDJ!!!
Slade
@preparátor: gorbánc annyi mocskot és aljasságot tett, amennyit még senki csák máté óta. Úgy is mondhatnám, hogy az aljasságon kívül semmi mást nem tett. Egy velejéig romlott gátlástalan féreg. Gyurcsány még ipari tanuló sem lehet mellette, pedig ő sem piti.
human
@preparátor: Habony Árpád két idősebb embert vert és rugdosott meg az utcán. De ez nem volt elég, még a bevásárló táskájukba is beletaposott. Szerinted az normális, hogy egy miniszterelnök legfőbb tanácsadója, barátja egy ilyen ember? Szerinted ez nem minősíti Orbán jellemét?
preparátor
@human: Nem Orbánt minősíti és a körülményeket nem ismerjük!
preparátor
@Slade: Mióta Orbán a nemzeti érdeket képviseli, amitől a taknyosokat kiveri a víz, azóta van miniszterelnökünk Horthy óta először valódi.
Lepényleső
...és minden megy tovább a szokott kerékvágásban,
human
@preparátor: Tessék itt az egész történet a szóváltástól, a verésig. A nyomozás is elég sajátos módon volt felületes. Szerencsére a sértettek nem adták fel. Habonyt

"2006. november 4-én reggel a XII. kerületi Monda utcában egy Lexus dzsip hajtott nagy lendülettel a Szilágyi Erzsébet fasorral párhuzamos szervizút felé. Miután észlelte, hogy a kereszteződésben két gyalogos épp átkelni igyekszik, a sofőr mintegy 10 méterre az utca végétől dudálni kezdett. A Lexus alig lassított, a házaspár sétatempóban mégis átért az utca túloldalára. A sarokhoz érkezve Habony lehúzta az ablakot, és - az esetet követően a XII. kerületi rendőrkapitánysághoz benyújtott feljelentés szövege alapján - megjegyzést tett a sértettekre, kioktatta őket arról, hogyan közlekedjenek, "ha ő jön az utcán. Azt mondta, legközelebb nem fékez, hanem elüt.

Az irat szerint rövid szóváltás alakult ki a felek között, miután a későbbi sértettek - az ötvenes évei közepén járó K. Sándor és felesége, P. Erzsébet - megfordultak, és haladtak tovább a járdán. Habony azonban kiszállt az autóból, és utánuk eredt. A feljelentés tanúsága szerint a későbbi vádlott beletaposott a házaspár bevásárlókocsijába, ezután egy ütéssel leütötte K. Sándort, aki hanyatt esett; majd hasba rúgta a férje védelmére igyekvő P. Erzsébetet. Ezután Habony visszaszállt a kocsiba. Közben K. Sándor feltápászkodott, hívta a rendőrséget, és a jármű elé állva igyekezett megakadályozni, hogy a sofőr elhajtson. Habony kikerülte K. Sándort, és dzsipjével távozott a helyszínről, nem várta meg a rendőrök kiérkezését.

A sértettek az esetet követően azonnal feljelentést tettek a XII. kerületi rendőrkapitányságon. A beadványhoz csatolták a keletkezett sérülésekről készült felvételeket, tudatták az illetékes hatósággal a dzsip rendszámát és részletes személyleírást adtak a tettesről. K. Sándor "bal járomcsontját és fülét érte az ütés, ami kb. fél alma nagyságúra duzzadt és dereka is meghúzódott". P. Erzsébetnek jobb combhajlatban, illetve lágyéka...
human
@preparátor: "... lágyéka környékén keletkezett "duzzanat és horzsolás, valamint petefészek környéki fájdalom miatt a járás is fájdalmas" a számára."

Habony azzal próbált védekezni, hogy trükkös lopás áldozatának vélte magát. (Na persze)

A Budai Központi Kerületi Bíróság Habonyt - a Btk. 271. paragrafusa értelmében bűnösnek találta garázdaság vétségében, és büntetésként két év próbaidőre bocsátotta.

Ez a te Habony Árpádod. Ez Orbán barátja. Madarat tolláról, embert barátjáról. Orbán is mindenre képes. Veletek megeteti ezt az általuk is nemzetieskedő politikai terméknek tekintett valamit, hogy családja, barátai és hatalommegtartásában őt segítő emberei gazdagon élhessenek. Mint látjuk a nem kiérdemelt hatalom megtartásához nagyon sok pénz kell.
satan
@preparátor: Ha nem ismered a közelmúlt történelmét, miért politizálsz.
preparátor
@human: Tehát volt bűn és bűnhődés! Mi a problémátok akkor?
human
@preparátor: Csak aljas ember fogad el tanácsot olyantól aki embereket ver meg. Orbánnak pedig pont ő a főtanácsadója. Ennyi.
silber13
? Bizonyára gyakorlatod van az ilyesmi elkövetésében!
silber13
@silber13: 11:05 @preparátor: ez neked lett szánva, ami meg a szagértelmedet illeti, jobb, ha hagyjuk!
preparátor
@silber13: Próbálkoztál gondolkodással?
Apatszerek
Nem szép, nem publikus: csak vezetőkben honosodott megszokottá váló, jó téti cselekedet: mely viszonzásra vár!
Slade
@preparátor: Lófaszt képvisel ő. A saját pereputtyát meg a cimboráit. Azt képviseli ő senki mást. Nem miniszterelnök. Egy hazug tolvaj szélhámos.
Bercifiu
Janikám! Nem beszólni, hanem kirúgni, de visszamenőlegesen, ahogy szoktátok. Persze a fizut is vissza kell fizetni.
preparátor
@Slade: Ez a te véleményed, az enyém más. Valahogy pedig nyer a választásokon! Kik véleménye van itt többségben? :-))))))))))))))))))) Nyerünk, a taknyos banda nem állít meg!
Slade
@preparátor: nyer hát csalással. Nem vagytok többségben. Talán 2010-ben voltatok. Badarság azt gondolni, hogy mindig nyerni fog, mint ahogy égett már jó párszor mint a rongy. Előbb utóbb úgy is kipicsázzuk. Vagy így vagy úgy.
preparátor
@Slade: Csalással? Elvették a szavazatokat, vagy bandák jártak bottal és pálinkával? Ne bohóckodj már! Komolyan szóltam.
Slade
@preparátor: Tudod te, hogy hogyan alakították át saját magukra a választási törvényt, azt is tudod, hány kamu pártot jegyeztettek be, mennyi szavazót vásároltak a környező országokból, és itthon is stb. Mi ez, ha nem csalás? 2014-ben a kamu választáson részt vett szavazók több mint ötven százaléka nem a fideSSre szavazott, akkor hogyan is lett kétharmad? Szóval ne bohóckodj már!
Mobil123
@Horizont: Amikor felmegyek Budapestre igyekszem mindig amennyit csak lehet múzeumba menni . Imádok a festmények előtt álldogálni és bámulni , és azon csodálkozni hogy milyen hihetetlen ügyesek voltak a művészek. . Számomra egy csoda mind!
De az hogy mit művelnek ezek a görények már mindennel az hihetlen!!!
Lagzi a Szépművészeti Múzeumban ? Ez mindent felülmúl. Lassan mindenünk oda lesz . Mi tartja őket vissza attól hogy a Te vagy bármelyikünk lakását, házát elvegyék mert épp olyanuk van??? Azt hiszem semmi!!!
TASzSz
@nemkati: Annak idején (1983) Giacomo Morini és magyar barátai, Monsier Kolompár + Signore Lakatos is hazavitték Raffaello Santi : Ifjú képmását (pietro Bembo képmása) és nagyon megbüntették őket érte!!!
nemkati
@TASzSz: És ezeknek a Kolompár és Lakatos nevűeknek mi volt a keresztneve? Csak nem Rafael, vagy netán Rafaello? :)
TASzSz
@nemkati: Tálán Tivádár + Róbert?! Régen volt már, de a kabaré is feldolgozta...
nezelodo
A Belzebub megint jópofizik a hiszékeny birkáknak, azok meg boldogan bégetnek, aztán röhögve hátradől, hogy megint bevették az eljátszott szigorát.
nemkati
@nezelodo: Egyre inkább meggyőződésem, hogy Lázárra a kritikus szerepet osztották, eljátszva hogy egyensúly van a Fideszben, hátha valaki beveszi. De ki hisz a farkasnak, amikor azt állítja, hogy nem eszik húst?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.