Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője szerint az Országgyűlés gazdasági bizottságának napirendre kell vennie az Alstom-ügyet, meg kell hallgatni az ügy valamennyi érintettét, volt BKV-vezetőket, Demszky Gábor volt főpolgármestert és Medgyessy Péter volt szocialista miniszterelnököt is.

A kormánypárti politikus erről a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában beszélt szerda reggel. Kósa Lajos szerint az ügyben az MSZP bűnsegédlete is kézenfekvő. A fideszes politikus felidézte, hogy Medgyessy Péter miniszterelnökként azonnal elindította a 4-es metró beruházásának ügyét. A metróberuházás körül rengeteg anomália volt, ezért ki kell vizsgálni, hogy pontosan hova mennyi pénz ment el, és ki használta fel – mondta.

Kósa Lajos az M1 aktuális csatorna reggeli műsorában felidézte: korábban az Állami Számvevőszék is vizsgálta a metrószerződéseket, köztük az Alstommal kötötteket is. Az ÁSZ megállapította, hogy súlyos kár érte a magyar államot – fejtette ki a fideszes politikus, hozzátéve: egy brit vizsgálat is megállapította, hogy az Alstom kenőpénzt fizetett a BKV-nak. Az angol és a magyar ügyészség adatai szerint Medgyessy Péter volt kormányfő cége mintegy 180 millió forintot kapott, amely a legfrissebb hírek szerint részben feleségének bankszámlájára került – mondta Kósa Lajos.

"Magyar miniszterelnök még soha nem került ilyen korrupciós botrányba"

– jelentette ki. Most a magyar ügyészségnek is fel kell vennie a kapcsolatot az angol társszervekkel, hiszen a korrupció felderítése közös érdek – emelte ki.

A Magyar Idők keddi számában arról írt, hogy két részletben összesen több mint 597 ezer euró – jelenlegi árfolyamon mintegy 180 millió forint – áramlott a korrupciós botrányba keveredett Alstom francia járműgyártótól Medgyessy Péter családi cégéhez 2007-ben és 2008-ban. Medgyessy Péter kedden az Indexnek elismerte kapcsolatát az Alstommal, szerinte "a díj a cég árbevétele volt, amely után adózott, és kilenc ember többéves munkájának az ellenértéke". Szerdán a Magyar Idők az ügyben eljáró magyar nyomozóktól kapott információkra hivatkozva azt közölte: Medgyessyné Csaplár Katalin magánbankszámláján kötött ki az 597 ezer euró nagy része. Az Alstom ellen Nagy-Britanniában és Magyarországon is nyomozás folyik korrupció gyanúja miatt – emlékeztetett a lap.

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bencemacska
Ha igaz Kósa elmélete az Alstom vezetése teljesen hülyékből áll.
Minek utalnak 2007-ben egy magyar exminiszterelnöknek pénzt, akinek már sem politikai, sem gazdasági befolyása nincs???
Ez szerintem terelés. Főleg, ha a kupakosra bízzák!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
felnőttem kissé
Egyszer el kell kezdeni folytatás is lesz.
Előbb nem utóbb biztosan.
RonaGyuri
ja és Matolcsyról is beszélhetnének, no meg Orbán szegénységéről!
eugen4402
"Annyi pénz csak számtanpéldában létezik." A klasszikusok, és a bérből- és fizetésből élő keményen dolgozó magyar kisemberek szerint.
Fidesz-közeli körökben pedig baráti szívesség, alig valamivel több, mint egy sima pártrendezvény lebonyolítása.
zöldszem
Majd 10 éves ügyet pont az MNB-s cirkusz kellős közepén dobják be!!!
Majd ha patyolat tiszták lesztek, utána lehet ugatni, de amíg korrupt, tolvajok vagytok, addig semmi erkölcsi alapotok nincs mutogatni!
Vajon akkor miért süketeltetek, mikor korrupcióellenes csoportot akart a Jobbik?
Hol marad a beígért elszámoltatás??? Ja hogy egy a kuckó a kemencével!?
bencemacska
Valószínűleg - ha ez tranzakció igaz - Medgyesi hasonlít a Fidesz vezetőkhöz.
De: - Ez nem magyar pénz volt, ezért bízhatunk benne, hogy kiderül az igazság. És a bűnös bűnhődjön!!!
- A Fidesz valamiért leállította a 4. Metro beruházást 1998-ban. Nem tudni ma sem miért? Lehet, hogy ők harcolták ki a megvesztegetési pénzt az Alstomtól, de a választásokat elvesztették 2002-ben és 2006-ben, tehát nem ők vehették fel?!?!?! Ebben az esetben én is nagyon dühös lennék!!!
- Beszéljünk közben a hármas metro felújításáról is, ott már tudjuk ki kapott pénzt az oroszoktól, vagy késik az átutalás?!
pbalage
khmm... megszületett hát a Habonyed story...
(gondolom már benne volt tartva az előhúzandó kártyák között, ilyen körülmények esetére)
látom ám, hogy az M1-en is ez megy ám, nem pedig a Matolcsy meg a Nárcisz kutyus kerti óla...
bencemacska
Ha igaz Kósa elmélete az Alstom vezetése teljesen hülyékből áll.
Minek utalnak 2007-ben egy magyar exminiszterelnöknek pénzt, akinek már sem politikai, sem gazdasági befolyása nincs???
Ez szerintem terelés. Főleg, ha a kupakosra bízzák!!!
dr. prédikátor
Kupak lala! te nagyon hülye!!!Hát a pöttyösseggű kuszaszem és a főnököd viktor szopkin üzelmeiről mi a véleményed???mert ők milliárdokkal zsonglőrködnek!!!
Hellcat
Tudták ezek már régóta...ott lapult az ügy a szekrényben mint egy jó magas adú lap...most hogy borult az MNB-s bili elővették. Meg persze a kampányhoz is jól jöhet...Mellesleg a qrbán minielnök ennél sokkal de sokkal nagyon korrupciós bortányba van keveredve.
nezelodo
Lala, ez Megyónak, 20, vagy 25 %-os részesedés? Ja, kevesebb, mert nem civis városbeli szarka, nem mintha az dicséretes lenne! Csak azt nem értem, hogy jutott most a Dakotádak eszébe, akkor miért nem firtatta, amikor kinevezte valami tiszteletbeli fullajtárjának?
nyanya001
Te Lajos anyád jól van ? Vagy ár akkor is problémája volt amikor téged
a a világra hozott ?
Erről mi a véleményed te emberszabású f.kalap ?
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-0/s480x480/13055607_1222285257813647_5544895549028166112_n.jpg?oh=1397915c8cea12b562d5e593c351dcbc&oe=57A25325
papa.49
Kupakoslaja MINDENT EGYSZER EL KELL KEZDENI, de mi a JELENLEGI HATALOM BITORLÓVAL KEZDENÉNK, mert ő a Medgyesyvel ellentétben magyar emberek pénzét tulajdonítja el és nem csak ilyen piszlicsáré összeget, hanem több száz milliárdot!!!
Na meg ha téged is ,,megvakarunk,, te se viszed el szárazon, úgyhogy a pofádat ne erre használd!!!
sgyuri2003
Lajos te nagyon hülye!

A gazdád a felesége üzleti partnereivel a nemközgyűlésen pénzt osztogatott.
A legjobb barátjából rövid idő alatt milliárdost rittyentett.
A veje hülyére keresi magát .
Láthatóan a felsorolt gazemberek egyike sem a piacon gazdagodott meg, hanem minden egyes fillér amit sikerül elrabolniuk közpénz volt.
Ennyit a jelenlegi főmaffiózó bűncselekményeiről. De ezek azok amiket látunk. Ha elindul ellene és ügyész bűntársa ellen az eljárást akkor többet is megtudhatunk a bűneiről.
Addig is Medgyessytől szerezzétek vissza a nemrég átadott kitüntetést, vagy vegyétek rá, hogy megint szapulja a baloldalt. Naponta kétszer.
bencemacska
@sgyuri2003: Legalább annyit illene a kupakosnak tudni, hogy maximum ex-miniszterelnök korrupciójáról beszélhetne vele kapcsolatban!!!( 2002. május 27. – 2004. szeptember 29. Elődje OV. Utódja Gy.F)
"A megvesztegetés" 2007-ben ill. 2008-ban érkezett!
Gy.F 2008-ban vonta vissza - a korábban tőle kapott - utazó nagyköveti kinevezését!
Pálinkafőző Rézüst
@nyanya001: no meg a 3 ezermilliárd manyub ellopása...Hogy rohadnának meg!!!
karma1
@bencemacska: Ugyanez a csusztatas az ujsagironal is, mar a cimadasban... Medgyesi max. ex-miniszterelnok , nem pedig MINISZTERELNOK, ahogy a cim megprobalja terelni a sok hulyet... Mert lesz, aki beszopja,
Toby
- Mintha 2007-ben már nem M.P. lett vona a min.elnök - rosszul tudom ?
- Lássuk, hogyan is van az ügyben az Mszp, vagy csak a szokásos sejtetős szarkeverés gensztermódra ?
- "Szerdán a Magyar Idők az ügyben eljáró magyar nyomozóktól kapott információkra hivatkozva..." indult eljárás szolgálati titok megsértése miatt a "magyar nyomozók" ellen - ha igaz a röpcédula állítása e vonatkozásban ?
- Nem "nemzethy cikhy" a karámnak, hogy egy - máshol már nem használható - kósát lök rendszeresen a mikrofonok elé, akik csalk a havi potyazsét tudja megszámolni ?
prime777
Ezeknek tényleg lógniuk kell,most már én is azt mondom.
Eszem megáll ettől a Kósától is.
alterego56
Te kis zseni, mi lenne ha Matolcsy elvtársadról meg a Qaestorról nyilatkoznál. Ültök a szarban nyakik és te elő jössz tíz évvel ezelőtti dolgokkal. Ezt remélem nem fogjátok tudni eltaknyolni. Bukni fogtok főügyészestől Tarsolyostól mindenestől.
Macskaszem
Tudja ez a kupaklala miről beszél: magyar miniszterelnök még soha nem került ilyen korrupciós botrányba. Mivel Medgyessy Péter csak VOLT miniszterelnök, nyilván a jelenlegiről van szó.
kamazuka
9 ember több évnyi munkájának ellenértéke a 180 millió?
Pl:3 évre nézem a több éves munkát akkor 555 555Ft/hó/fő
Tudomásom szeerint havi félmilliós munkabér keveseknek adatik!
feco fero
Nekem nincs ellenemre, hogy lebuktatják egymást! Remélem a mostaniak is bekerülnek a bukottak soraiba. Igaz Kósa Úr?
De ha már itt tartok, vajon a Simicska huszárunk miért hallgatott el? Nem ezt ígérte! Pedig most már Tv je is van a csatornájához.
silber13
Az bizonyos, hogy ilyen szellemi toprongy frakcióvezető sem létezett még a parlamentben!
kamazuka
Tévedtem.Pontosabban havi 555 555 555Ft bruttó
De 5 éves kemény megfeszített munkával is 333 333 333Ft bruttó/hó

Tényleg jól teljasítettünk.
A devizahitelezés ehhez képest betyár virtus.
papa.49
Egyszer mindennek el kell kezdődnie, nosza kezdjünk az ,,enyves kezű,, hazugoviccsal!!!
kukac50
Kósa a meggyesi 180 millióján lovagol akkor amikor 260 milliárdot loptak el a devizahitelesek pénzéből! Másfél milliárdot kapott a szegény Mészáros Lőrinc ebből a pénzből.
Azok a családok akik elvesztették a házukat lakásukat ez miatt azok meg fizettek azéért,hogy Mészárosnak gyarapodjon a vagyona.Ahol ilyen előfordulhat ott az ország vezetőit a villanyoszlopra kellene felkötni példamutatás szempontból,hogy a kisemberek pénzét nem szabad a gazdagoknak átjátszani!
simmering73
"Magyar miniszter még soha nem került ilyen korrupciós botrányba." Mert még nem számoltatták el a főnöködet. Na az fog nagyot szólni Lalikám. Vele együtt durrantok ti is. Olyanok lesztek, mint az augusztus 20.-i tüzijáték.
Jozefina
Kósa remélem orbánra gondolt!!! Kéne egy kis számvetést csinálnia!!!
magyarbakancs
Kósa úr már benne van a korrupcióban a Miniszter Elnöke.
Nyakig áll benne.

Maga és a hozzá hasonlók meg ehez asszisztálnak.
mariaberta
Náluknál korruptabb nincs sem miniszterelnök, sem mezítlábas politikus. Csak vissza kell menni jó néhány évre kedves Kósa úr.
prime777
@feco fero: "De ha már itt tartok, vajon a Simicska huszárunk miért hallgatott el? Nem ezt ígérte! Pedig most már Tv je is van a csatornájához."
Jajj ne már!
Ezt már leírtam milliószor.
Simicska kussban van és abban is lesz.
Miért?
Mert ő is benne volt minden szarban amiben gorbán az elmúlt 26 év alatt.
Ha kinyitná a száját ő is kapna...
Itt az összes párt bűnös egyébként.
prime777
Ja egyébként ebből az ügyből sem lesz semmi.
Pár hétig még elhúzzák.
Úgy fog kinézni mintha majd leültetnék őket ,aztán egyszer csak jön a hír,hogy mivel ez meg az történt,ezért nem áll meg a vád.
Nem történt bűncselekmény. :-D
Majd utána kiadnak egy nagy propaganda anyagot az M1-en Matolcsyval,aki elmondja,hogy az emberek pénze biztonságban van és,hogy a jövőben is megvédjük a magyarokat.
A gazdasági csoda folytatódik és mi szárnyalunk tovább.
Mert csak ennyi kell.
Másról is lehet beszélni abban a videóban mint ami egyébként a valós ügy.: D
A magyar akkora barom amit világ nem látott.
Meg is érdemeljük ezeket.
De mondtam.
Ezek azért vannak még hatalmon mert a baloldal az komcsi,hazug,féreg,tolvaj,a külföldnek játszó kormány.(ebben van is valami)
És ez úgy el van ültetve a fejekbe,hogy ebből a tirpák magyart ki nem lehet rángatni.
Szerintem az sem érdekli a népet ha szó szerint mindent ellopnak.
De legalább nem a komcsi baloldal tette meg.:_)
Macskaszem
Ezt tudja felmutatni a fidesz, meg pár nokiás dobozt, miközben ők kamionszám lopják a közpénzt.
evacica
Na na én azért ebben nem vagyok biztos!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.