Eddigi tavaszi ülésszakának leghosszabbra tervezett ülésével folytathatja munkáját mától az Országgyűlés, a képviselők hét egymást követő munkanapon tanácskozhatnak a tervek szerint. 

A házelnök előzetes napirendi javaslata alapján az ülés az Európa napjára történő emlékezéssel kezdődik, majd az ilyenkor megszokott interpellációkkal és azonnali kérdésekkel folytatódik.

A parlament honlapján vasárnap még nem szerepelt, ugyanakkor Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter tájékoztatása alapján számítani lehet arra is, hogy a parlament ma

napirendre veszi a kvótareferendum kiírását, amelyet akár már kedden el is rendelhetnek. A népszavazást előreláthatólag szeptemberben vagy október első napjaiban lehet majd megtartani.

Az első ülésnap kedden elfogadni tervezett előterjesztések utolsó, bizottsági vitáival zárulhat, így tárgyalnak például a népszavazási törvény azon módosításáról is, amely lehetővé tenné a párhuzamos aláírásgyűjtést az azonos témájú kérdésekben.

Az Országgyűlésben kedden várhatóan felszólal Áder János köztársasági elnök a párizsi klímacsúcson született megállapodást ismertetve, majd még aznap vita kezdődhet az alaptörvény hatodik, terrorveszélyhelyzettel összefüggő módosításáról. A parlament szerdán és csütörtökön a jövő évi büdzséről, pénteken pedig az adóváltoztásokról tárgyal, míg a jövő héten szó lehet a törvénytelen személyszállítást végző szolgáltatók honlapjainak blokkolhatóvá tételéről.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
Ugyan már, a fele jelen sem lesz, a másik fele meg hiányozni fog ! Azért minden potyazsét felvesznek, ha eljön az ideje !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nemkati
Ajjaj, ezt nem fogják bírni, már a 3. napon kidőlnek. :(
Macskaszem
Jaj nekünk! Inkább ne csináljanak semmit, mert amikor ezek dolgoznak, akkor vagy lopnak, vagy hazudnak, vagy felkészülnek rá.
Dr plágium
Dolgozni? Hiszen eddig sem dolgoztak, csak néha bementek...
karma1
Jaj, majdnem bepisiltem nagy izgalmamban! Hat a mi Parlamentunk es aldott kormanyunk kepes arra, hogy hetfotol pentekig DOLGOZIK, majd egy ropke szombat-vasarnapi ejtozes es kirantotthus ubisali ebed utan meg kepesek dolgozni hetfon es KEDDEN IS! 7 napot (majdnem) egymas utan!

Na menjenek a 3.14-csaba,... Nehogy mar ettol meg kelljen hatodni???
Toby
Ugyan már, a fele jelen sem lesz, a másik fele meg hiányozni fog ! Azért minden potyazsét felvesznek, ha eljön az ideje !
Cicamama55
Minden nap bemegy az ellenzék egy része, meg az aznapi Fideszes ötletelő...Olyan szokott lenni az ülésterem, mint a focimeccseken a lelátók. Kong az ürességtől, a lázas munka hevében. Megjelenni csak a szavazásokon kötelező!
justhpeter
Ez valóban őrület, egy évben 7 napot dolgoznak. Teljességgel embertelen. Azon gondolkodom, hogy forduljak-e a Tákolmánybírósághoz a védelmükben, mert hát valakinek mégis csak szót kell emelni az érdekükben.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.