Az Orbán Ráhel és Tiborcz István bahreini látogatása miatt elhíresült tiszteletbeli konzul az olaj mellett a magyar állam letelepedési kötvényeivel is üzletel.

Az Index azt írja, Garamvölgyi Balázs, Bahrein tiszteletbeli konzulja jegyezte be az Afrikában és az arab országokban letelepedési kötvényekkel üzletelő cég, az European Bond Program domainjét.

Magyar letelepedési kötvényekkel üzletel a bahreini konzul

A Garamvölgyi által bejegyzett Eubond magyarországi elérhetősége megegyezik a Rogán Antal által delegált letelepedési kötvényes cégével, az Arton Capital Hungary-ével.

Az Index megkeresésére Garamvölgyi elismerte, hogy ő jegyeztette be a domaint, majd azt állította, ez volt az egyetlen eset, amikor olyan cégnek intéz domain nevet, amelyhez semmi köze.

Azt viszont elismerte, hogy az Arton Capital nevű letelepedési kötvényes cég volt az, amely megkérte, hogy segítsen nekik a munkában, és gyűjtsön olyanokat, akik Magyarországon telepednének le.

73 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
Gondolom így már sokkal érthetőbb a saját lábon álló rühelke csokizabálós látogatása!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
szaboria1
Nocsak nocsak akkor a saját lábon állóknak csak volt valami közük a találkozóhoz.
Csizmás Kond
@szaboria1: ...gondolod, hogy betelepültet akartak befogadni ?
szaboria1
@Csizmás Kond: A jó zsozsóért miért ne.
eszegfu
Lehet, hogy valóban nem a tulajdonosa a "letelepedési kötvényes" cégeknek, de valami köze csak lehet hozzájuk... hiszen ha hozzám becsöngetne egy idegen, hogy "jegyeztessek be információs portált", én bizony nem tenném meg! Az is előfordul, hogy a tiszteletbeli konzul igen rendes ember, igy talán én is megkérhetem valami kis szivességre... biztosan "bevállalja"...
Csizmás Kond
@szaboria1: ...ja...de az egészhez mi köze az arab olajmágnásoknak ?
nemfideszes
@Csizmás Kond: ... hát nem is a csórók veszik a 250 ezer eurós letelepedési kötvényeket.
Kovács Gizella
Na csak kibújt a szeg zsákból a saját lábon állóról...
dr. prédikátor
Gondolom így már sokkal érthetőbb a saját lábon álló rühelke csokizabálós látogatása!!!
Kovács Gizella
Ja, meg azt is monták, gyöngyhalászatról volt szó,... szerintem meg a zavarosba
halászott a saját lábon álló
bencemacska
Nem zörög a haraszt,...ha rühelke nem lép rá!
Nagyon rendes ember a tiszteletbeli konzul is... nem eszi meg a lábtörlőt!
Kovács Gizella
@bencemacska: Saját lábék közpénzből utazgattak ráadásul
Csizmás Kond
@nemfideszes: persze hogy nem sőt más országokban is árulnak ilyent...ezért nem értem mi a probléma.
bencemacska
@Kovács Gizella: Már van rá bizonyíték?
Közpénzből , de nem a MI érdekünkben.
Ez az orbanisztáni munkamegosztás : ők utazgatnak , csokizgatnak, tárgyalgatnak saját zsebRE mi meg fizethetjük a költségeiket!!!
Kovács Gizella
@bencemacska: Gondolod, hogy a saját pénzükön utaztaok oda ?
bencemacska
Szerintem kasszírozni mentek.
Nem akarták, hogy a bank levonja az átutalási költségeket !-:)))
wagabund
..."Magyar letelepedési kötvényekkel üzletel a bahreini konzul"...

a pénznek nincs szaga...de ha van, az sem baj, csak jó sok legyen belőle...

...nos a címbeli versenyző pont ezen van..
nemfideszes
@Csizmás Kond: Csak nem a haverok offshore cégein keresztül, az állam kárára. Ez a "probléma"!
karma1
Mit kerestek volna ott sajatlabek? Hat olyan emberekrol a listat, akirol csak a bahreini felsovezetes tudhatja, hogy be akarnak fektetni penzt, vagy eppen nincs egy fillerjuk sem, de a bahreini szekhelyu fanatikusokat igy dobjak be az europai orszagokba: az ottani allam bacsi fizeti az osszes koltseget, es ezaltal szepen betelepitik Europaba a terroristakat. Ha meg valaki csak egy egyszeru befektetesnek veszi a dolgot, akkor ki sem mozdul bahreinbol, csak berakja a penzet 5 evre, es 5 ev mnulva visszakapja kamatostol, hozamostol.

Ki van ez talalva, es ezt a piszkos ugyletet nem is lehet masra bizni, mint egy felmuvelt sefre, es a falopo ferjere, aki a kiralyi csaladnak dolgozik.

Nincs itt semmi latnivalo, lehet oszolni...
bencemacska
@karma1: Nagyon pesszimista vagy !
Én is!!!
Csizmás Kond
@nemfideszes: ...és szerinted hogy kéne működjön...vagy máshol hogyan működik ?
Csodálkozó
@Csizmás Kond: Hogy hogyan is működjön? Megmondom: orbáncot elszámoltatni, a lopott 205 milliárdot elkobozni, a csókosokat (gázszerelő stróman, fatolvaj vő stb.) is felelősségre vonni, börtönbe a sok szutyok bűnözővel! Éljenek közmunkából, vagy Azerbaltánban kukázásból! Ember még itt ennyi kárt nem csinált, mint orbánc.
eszegfu
@Csizmás Kond: Én olvastam: a magyar letelepedési kötvények nem névre szólnak, tehát soha sem kerül a birtokukba, hanem a közvetitők vásárolnak helyettük. Ha névre szólóak lennének, akkor a belügynek először ellenőrizni kellett volna a személyt, majd utána vehetne csak kötvényt. A világ minden táján értékesitenek letelepedési kötvényt, vélelmezem névre szólóan, hiszen olyan kötelezettségekkel jár pl. 2 éven belül létre kell hoznia 10 teljes munkaidős állás lehetőséget, vagy pl. az illető ország gyáraiba kell egy részét befektetni... tehát, ha ilyen "előirások" vannak, csak ugy lehet számon kérni, ha nevesitik a kötvényeket... nálunk meg nem jár hasonló kötelezettségekkel. Ahogy az állam kincstárjegyét is csak az állam értékesiti, ugy ezeket sem szabadott volna ügynök cégeknek kiadni.
Ludmilla
egyszerűen elképesztő,hogy áruba bocsátják az országot,még ilyen senkiházi fityfasz is meg meri tenni...ROHADT,ÁTKOZOTT,HAZAÁRULÓ BŰNÖZŐK
nemfideszes
@Csizmás Kond: Az állam közvetlenül értékesíti azokat a konzulátusain illetve nagykövetségein keresztül, de nem a diplomatáik és a haverok offshore cégein keresztül.
Egy 300 ezer euró névértékű kötvényt az offshore cég 266 ezer euróért veszi meg az államtól amit aztán 300 ezer euróért ad el a befektetőnek. Ezen már nyert 34 ezer eurót.Plusz kap 45 ezer eurót kezelési költségként kötvényenként. Azaz helyből keresnek közel 80 ezer eurót kötvényenként. És ami a legszebb, hogy amikor a kötvény lejár a diszkont áron 266 ezerért értékesített kötvényt 300 ezer eurós névértéken veszi majd vissza az állam. A különbözetet az adófizetők, azaz mi álljuk.
nemfideszes
@Csizmás Kond: ... és még valami, a magyar letelepedési kötvényeket kizárólag azért veszik mert a csutiék által folyamatosan köpködött EU tagja vagyunk, ráadásul a schengeni övezeten beül. Ha nem így lenne, nem lenne mivel cigánykodniuk, mert a kutya se venné!
Törölt felhasználó
Így a szálak összefonódását elnézve, Rogán, Ráhel, energia, kötvények...Egy igaz becsületes ember lehet ez a Garamvölgyi is..:)
Csizmás Kond
@Csodálkozó: Te most csodálkozol vagy álmodozol ?
Csizmás Kond
@eszegfu: nézd...én is olvasgattam és igyekeztem megérteni...szóval amiket te írsz az nem leírt dolog hanem érzelmi elképzelés ahogy szerinted lennie kéne.
Az állam nem azért alkalmazta ezt a fogást, hogy pityipalkó nyerjen belőle hanem elsősorban ő tudjon gazdálkodnia befolyt összegből és csak utána jön az, hogy aki nyerészkedik vele az is járjon jól, mert azáltal is nyereséghez jut.
...a többi csak térmegfigyelőpolitika...:)
Csizmás Kond
@nemfideszes: ...szerintem előbb azt kéne megértsd mi a diszkont...
Csodálkozó
@Csizmás Kond: Csodálkozom, hogy még mindig nem lincselték meg ezt a mocskos patkányt.
világlátó
Ma hallottam, Ausztriában 600 ezer azaz Hatszázezer muszlim él. Biztosan ők is letelepedési kötvényt vettek.
Ami itt nálunk ezzel kapcsolatosan folyik az egészen biztosan nem tisztességes. Ugyan ki az a gazdag arab,aki a gazdag közel - keletről közép - Kelet - Európa szegény országaiban akar letelepedni. Letelepedhet Franciaországban, Olaszországban, a Benelux országokban, stb.
A szegény arabnak meg nincs annyi pénze, hogy vegyen ilyen kötvényt.Valaki tájékoztasson minket, aki jobban rálát erre a témára! Kérlek !
karma1
@Mirabilis: 19.25-re: Megbizasabol , - nem a tudtaval, mert az keves...
karma1
@eszegfu: Na, mondtam, hogy kar szoba allnod egy trollal, most megint kideritette a nagyokos, hogy Te "erzelmileg" allsz a dologhoz, vagyis nem olvastal, nem kerestel ra sehol sem, tulajdonkeppen a fozokanal jobban all a kezedben.

propeller.hu/itthon/3239650-bringas-miert-fizet-kormany-berkommenteloket-adozol-utana#v1684771
De ez csak egy adalek, ugye...

Ez nalunk ugy muxik, hogy ide is be lehet jonni egy gyorsitott eljarassal (ami meg igy sem gyors, csak az allam altal megadott hataridok ALSO hataran intezik az ugyeket, peldaul az allando letelepedesre azt az ugyintezesi hataridot adjak meg, hogy egy atlagos kerelmezonek 9 honap es 2 ev kozott igerik a valaszt (NEM a letelepedest, csak a VALASZT, ami lehet elutasitas is, 1 ev es 363 nap letelte utan!), akkor 9 honap alatt kapja meg az engedelyet, DE minden ugyanolyan vizsgalaton keresztul megy, ami a nemzetbiztonsagnak es egeszsegugynek fontos.
Viszont ehhez minimum 500 ezer ujzelandi dollarral kell rendelkezned, es meg kell igerned, hogy ezt a penzosszeget egy 100 %-osan UJZELANDI uzlet letrehozasara fogod hasznalni, tehat egy kinai nem ugyeskedhet, hogy behoz ennyi penzt, es csinal egy 51-49 %-os, kinai tobbletu uzletet, mert akkor a haszon nagy resze kivandorol az itteni gazdasagbol.
Vannak erre szigoru hataridok, hogy milyen formaban kell letesiteni ilyen uzletet, ehhez a palyazo minden itteni segitseget megkap, plusz egy gyorsitott ALLANDO letelepedesi engedelyt, amit viszont az allam barmikor visszavonhat. Ilyenkor van egy mersekelt penzbunti, de az illeto viheti a lovejat, es a soha viszont nem latasra az orszag OROKRE elkoszon ettol a valakitol. Viszont ebben az esetben az eletben tobbet ide a labat meg turistakent sem teheti be, meg akkor sem, ha kozben itteni csaladot alapitott! Ezekkel nem lehet jopofizni, itt az Immigration Service allam az allamban.
kisrigó
@eszegfu: Mennyire igazad van, sajnos! Ma hallottam, hogy a kezdeti enyhe feltételeken is lazítottak. Majdnem úgy néz ki, hogy ide a pénzt, aztán már jöhetsz is! Tényleg úgy árulják ezek a (nincsenek szalonképes szavaim!) csirkefogók, mint a savanyú cukrot a sarki boltban? Hogy majd az utódok kontójára lopnak, hát ez mindennek a teteje!! Meddig lehet még fokozni a pofátlanságot!?
kisrigó
Az egyáltalán nem "tiszteletbeli" konzul úr pedig csak hozta, amit elvártak a gazdák a szolgától!! Nem szeretne elesni a jó kis mellékestől, mert nem ingyér' közvetít! Neki van "helyismerete", a saját lábon állóék meg hozták-vagy vitték a zsé-t, hogy ne legyen banki nyoma? Alávaló, hitvány "négybetűs" alakok.
prime777
@kisrigó: "Hogy majd az utódok kontójára lopnak, hát ez mindennek a teteje!! Meddig lehet még fokozni a pofátlanságot!? "
Van neki 2 millió "fizetett,szervilis" híve.
Akik bármikor megnyerik nekik a választást.
Lásd a bringás kommentjeit!
Pénz beszél,kutya ugat.
Ennyi az egész.
De az biztos,még Orbán él, addig itt senki más nem lesz hatalmon ebben az országban.
Desischado
Végre kibújt a szög a zsákból. ezeket a saját lábon állókat is le kéne ültetni, úgy 30-40 évre, mert amit csinálnak, az bőven kimeríti a hazaárulás fogalmát. Mindezt orbán tudtával és engedélyével, ők is strómanok, és saját zsebre "dolgoznak"! Ilyen maffia bandát még nem látott ez az ország! Gratula mindenkinek, akik erre a rabló sáska/parazita bandára szavaztak!
Yoda69
No lam, kezd osszeallni a kep.
Gondolom errol a fideSS-teveben nem fognak beszelni.
nezelodo
Ez is belefér az egészpályás letámadásba. Lehet, hogy még mindig nem érti a publikum Orbán eme kijelentését (fenyegetését), sokan helyeslik, különösen azok akik a partvonalon kívülről vernyognak. Talán részesülnek a hasznából, de legalábbis nem az ő zsebükből lopják ki a krajcárt.
Szókrakész
"Az Index megkeresésére Garamvölgyi elismerte, hogy ő jegyeztette be a domaint, majd azt állította, ez volt az egyetlen eset, amikor olyan cégnek intéz domain nevet, amelyhez semmi köze."

Tehát ehhez nem volt, de az összes többihez igen?!?!?!

Ez egy freudi elszólás volt!!!
evacica
@prime777: Ez csak az embereken múlik, hogy elküldjék ezt a tolvaj bandát oda ahová valók!Addig míg a nép ilyen birka nyugodtan lophatnak, jó lenne, ha már felébrednénk!
eszegfu
@Csizmás Kond: 17:12 Valóban én azt irtam, ahogyan lennie kellene, de ez nálam nem érzelmi kérdés, hanem KÖVETKEZETESSÉG! Jó pár éve M.o-n nem létezik pl. látra szóló takarékbetét, semmilyen befektetés, vagy akár életbiztositás, tőzsdei ügylet, stb. ami nem névre szóló lenne... ugyanis ezek kamata után adózni kell! Tehát, amikor 5 év mulva lejár ez a fajta letelepedési kötvény, annak értékét a kamattal növelve kapják meg és mivel név nélküli, igy az ezek utáni adótól elesik a költségvetés! Vagyis az állam által "alkalmazott fogás" (mármint a név nélküliség) esetén a "pityipalkó" nyer, ebből ugyan nem "gazdálkodik"! A másik része pedig, hogy névértéken alul árusitják, azaz pl. 10 ezer EUR értéküt 9.500 EUR-ért, visszafizetéskor pedig 10 ezer EUR-t + a kamatát kell a kormánynak kifizetnie. Gazdálkodni igy csupán a 9.500-ból tud és valahogy majd ki kell "termelnie" a különbözetet... ugyhogy ez a hitelnek egy elég drága fajtája! Egyébként meg gondolatszabadság van, igy nyugodtan feltételezheted, hogy minden más, ami a véleményeddel nem egyezik, csak "térmegfigyelőpolitika".
eszegfu
@karma1: 23:31 Pontosan ehhez hasonló szigoru feltételeket olvastam más országok letelepedési kötvényeinél is! M.o-i kötvényt meg az vehet, akinek pénze van és ez mindent felülir! Fogalma sincs a kormányzati szerveknek kik is ezek az emberek, hiszen a közvetitő cég vásárol a nevükben...hát ezek között lehetnek akár "terroristák" is... talán ez a cél?! Remélem, hogy nem!!
papa.49
Itt teljesen mindegy, hogy kicsoda, micsoda az illető fizessen és már jöhet is, a pénz meg a fütyiszek feneketlen zsebében landol, ez már tényleg maffiaország!!!
karma1
@eszegfu: 8.05-re: Nem a cel, (hogy ne is ismerjek a letelepedesi kotvenyt vasarlokat), hanem teny. Oszt jonapot.

En mas orszagoket nem ismerem, de amikor meg kellett ismernem a ram vonatkozo reszeket, ha itt akarok maradni, hat eleg erdekes dolgok jottek ki.
Ezek a nagyon szigoru torvenyek koszonoviszonyban sincsenek azzal, amit orban lenyom a magyarok torkan, az egesz le- es betelepitesi uggyel kapcsolatban...:o((
Aki Én
@Csizmás Kond: Látom tudsz még baromságot kérdezni.
Más országokban nem hőbörögnek 1.300 migráns ellen és nem lesz népszavazás újabb közel 10 milliárd közpénzért, miközben saját zsebre közel 10 ezer idegent engednek be, akik között saját bevallásuk szerint is lehetnek terroristák, bűnözők. Hogy te nem látod a lényeget és nem fogsz fel egy ilyen egyszerű történetet, az legyen a te bajod és ne oszd meg velünk. Inkább csendben szégyelld magad.
világlátó
A mai tájékoztatás szerint több mint 4500 kötvényt adtak el, azaz elvileg ennyi a hozzánk " betelepült ", miközben mindössze 150 menekült van Magyarországon. Gazdag tolvajok, bűnözők, talán terroristák jöhetnek, a menekült csak akkor, ha 100 % -ban valódi menekült gyermekes család, lehetőleg sorköteles korú férfi nélkül.Ezt miként lehet minősíteni? Én úgy tartom, hogy ez egy aljas, álszent, kapzsi, kettős mérce, aminek semmi köze a valódi migrációs problémához, minden más csak bel- és külpolitikai álságos manőverezés, megtévesztés. Valójában csak politika a maga leplezetlen képmutatásával. Az állandó félelemben tartás jó lehetőség mind az európai, mind a hazai másként gondolkodók megutáltatására.Ez a politika bűnös, mert lealjasítja a társadalmat, lebutítja az alig képzetteket, ezeket ráuszítja a tisztán látókra, azokat elnémíttatja ezekkel, tobzódik eközben a szabad rablás. Mikor kezdi el valaki mindezen disznóságot a jog nyelvezetére megfogalmazni? Mert ugye az teljesen világos hogy ez a politizálás már nem a nemzet előbbre jutását szolgálja, hanem több mint valószínű, bűnös cselekménysorozat, amiért a felelősségre vonás elkerülhetetlen. Hogy a 2006 -os eseménysorozat is az volt?Azt is ki kell vizsgálni. Egyetértek. Kell hogy legyen ebben az országban néhány tisztességes jogtudós, aki majd ezeket ketté választja, külön külön értékeli és javaslatot tesz a majdani ugyancsak tisztességes ügyészségnek a vád megfogalmazására és a különösen tisztességes bíróság elé való feltárására.Kell hogy legyen néhány elévülhetetlen bűnös politikai cselekménysorozat, amit később, ha már túlcsordul a társadalomban a bűnök nyelése, elő lehet venni és a felelősséget meg lehet pontosan állapítani és ki lehet mérni annak büntetési tételét. Ha ez elmarad, soha nem lesz vége a bűnös politizálásnak, ami nem más mint az éppen hatalmon lévők szabad rablása, csalása, lopása, a társadalom félrevezetése, az ország kifosztása.
eszegfu
@világlátó: Jól összefoglaltad! Csupán egy kis "adalékot" teszek hozzá: csak augusztusban annyi kötvényt vettek meg, ahány menekülten az idén befogadtunk. A kötvények kamatain eddig 5,3 milliárdot bukott M.o.
Csizmás Kond
@eszegfu: röviden...mer amint látom neked minden szegfű...tehát a letelepedési kötvényt minden befektető hiánnyal és nem kamattal fogja visszakapni...ezt ha karod elhiszed ha nem nem de akkor is így van...pont.
Csizmás Kond
@Aki Én: nem-eee...vagy csak tilos neked a kötelező háziolvasmányon kívül mást olvasni ?
Veleda
@eszegfu: Amit Te írsz, az valós de idei adat, de összességében az eddigi veszteség 80 milliárd forint, ami a magyar államhoz be sem került.
egyvandor
A csokizás a részesedés személyes távételét jelentette? Mert ugye az átutalás meg a tanuk? ...
eugen4402
A varázsige: "Saint Kitts and Nevis" . Ott árulnak erkölcsi bizonyítványt, arra meg lehet vásárolni magyar letelepedésit...Ügyes, mi..?
bakegya
@eugen4402: Velsz tomi lekövetése nyomán sokat tanultak-most már szabadon mehet a figeSS buli(roggyanr tóni és habrongy árpi szakosodott erre-arra)nÁLAM EZ EMBERKERESKEDELEM.
eugen4402
@bakegya: Lényegében tényleg az..! Abban is igazad lehet, hogy a váratlanul elhunyt V. T. által felhalmozott szellemi kincset ezek kamatoztatják...
eszegfu
@Csizmás Kond: 17:57 A személykedést megint mellőzhetted volna... főleg ugy, hogy a nevéről senki sem tehet...Tekintettel arra, hogy az Államadósság Kezelő Központ közleményében a diszkont kincstárjegyek közé sorolta, igy joggal feltételeztem, hogy névértéken alul adják el, majd lejáratkor fizetik a névértéket + kamatot, hiszen ezek a jellemzői a diszkont jegyeknek. De IGAZAD van, nincs kamat visszafizetéskor! Ez csak több tucat hir elolvasása után elég "rejtelmesen" derül ki.
eszegfu
@Veleda: 18:12 Kösz. a pontositást... nyilván félreérthetően fogalmaztam, de én valóban a 2016. I-VIII. havi adatra gondoltam.
Veleda
@eszegfu: Igen, én is erre gondoltam, a számok azt tükrözik.
bakegya
@eugen4402: nyilván.Már a felházi fociakadémikussolás a saját fiával kezdte!-Apróka gyerekeket idomított Afrikában huzamos ideig,aztán ahogy kivették a milliárdokat a zsebünkből kitalálták a maguk kis egzotikusssabb útjaikat a melegebbb éghajlataira a világnak-folyton arra hivatkozva ,hogy kereskedelmi kapcsolatainkat bővítik.
A fényetetés magasokoskodásával kibővítették a repertuárját az idegenforgalmazó rühellkével,amiből aztán terhes csokizabáló kirándulás lett ,és hova az olajmezőkre.Mert ugye a perzsa öbölt is A FELCSUTKAI ORSOS KÖRÖSZTÉNYEK FOGJÁK BEFOGLALNI.
Csizmás Kond
@eszegfu: hogy hogy nem tehet...ezt a nevet ne te adtad magadnak hanem hivatalból kaptad ?
eszegfu
@Csizmás Kond: Ahogy mondod, "hivatalból kaptam"! Ez a becsületes nevem!
Csizmás Kond
@eszegfu: ...ez most vezeték vagy kereszt név...netán mindkettő ???
namihami
Mégis, mivel üzleteljen? Törülközővel, lepedővel, konyharuhával?
Azt már a Vezérünk régi-új barátai lőtték.
És, ha újra bejönne, az akkor is az Orbán-család privilégiuma lenne, már csak a hirtelen támadt új barátság jogának okán is.
Van ott még gyerek, akinek a lábai még nem arra állással vannak leterhelve. Annak talán nem fog kelleni valami lábravaló? Sajnálnánk ezt tőle?
Addig is, a konzulbácsinak is meg kell élni valamiből, nem?
eszegfu
@Csizmás Kond: Vezeték! Lehet, hogy nem tartasz "sokra", de azért annyira nem vagyok csökkent, hogy ehhez a vezetéknévhez az u.olyan keresztnevemet megtartottam volna:!:))
Csizmás Kond
@eszegfu: ..dehogy csak mostanig nem értettem...:)
nezelodo
Nem hülye az a konzul, tanult a kenyéradójától, hogy a saját pénzén üzleteljen. Nagyon megfelel neki is az adófizetők pénzének herdálása.
kukac50
Elküldte Orbán a lányát egy kis pénzért!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.