Múlt héten hozta meg a bíróság a jogerős ítéletet a vácszentlászlói fagyállós gazda ügyében, aki – mint ismeretes – mérgező anyagot öntött saját készítéső borába a tolvajok ellen.

Az első fokon hét év börtönte ítélt férfi büntetését jogerősen másfél év, három évre felfüggesztett szabadságvesztésre enyhítette a Fővárosi Ítélőtábla.

Az elhunyt fiú apja a tárgyaláson kis híján nekirontott a gazdának. A TV2 Mokka című műsorának vendégeként már nyugodtabban, de nem indulatoktól mentesen beszélt az esetről.

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csizmás Kond
Na húzzon a picsába. Alkoholista rablót nevelt a fiából és még neki áll fentebb ???
...őt kéne bezárni.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Csizmás Kond
Na húzzon a picsába. Alkoholista rablót nevelt a fiából és még neki áll fentebb ???
...őt kéne bezárni.
Béla333
Nem is értem milyen riporterek ezek?
Biztos kellemetlen, de miért nem szembesítette a háborgó apát azzal, hogy nem egy vendégségben megkínált borról van szó, hanem egy, a saját pincéjében lévő borról, amit bűncselekmény útján szereztek meg a betörők! Ha betör hozzám egy tolvaj és meghúz egy palackot, amibe éppen sósav van, akkor nehogy már engem csukjanak le!
Mit kell ezen magyarázni, nem is értem!
pbalage
Ezután minden kenyérre kiíírom, hogy VIGYÁZZ, PENÉSZES!
A buzeráncs fideszes ökör meg majd bejön és megzabálja,
aztán később jól meghalja magát tőle és még olvasni se tud, én nem sajnálom.
Apró betűkkel még azt is odakaparom az aljára, hogy
ÉLJEN ORBÁN VIKTOR, A TANÍTÓMESTER!
vonotok
Osztozom a fájdalmába. Egy gyermeket el vesztetni óriási fájdalom. De, ha az Ön vagyonát a saját ingatlanában csapolnák rendszeresem Ön meddig tűrne??
Az Amerikai torvevények még azt is lehető teszik, ha behatol az idegen a tulajdon ingatlanomra, FEGYVERT használhatok.
Talán amikor még lehetett volna EMBERT nevelni, és nem egy alkoholista, drogost, és akkor lett volna kemény apuka, még ma is élne a fia.
Kérem, mézen egy kicsi a tükörbe.
Kovács Gizella
Lehet, hogy az apának kellett volna inni a fagyállós borból ?
Nem sokat vesztett volna az emberiség... jajj de gonosz vagyok, pedig nem .
Levendula
Amit a gyerek otthon lát, azt csinálja máshol...
Bringás
Még neki áll feljebb? Tünjön ahová gondolom!
namihami
@Bringás: Látod, van amikor még a mi véleményünk is lehet azonos.
papa.49
Egyáltalán mit akar a tolvaj apja, netán tüntessék ki a tolvaj fiát, talán a gazda fegyvert fogott a tolvaj homlokához, hogy lopja el sokadszorra is a meggybort???
jancsipapa
@Horizont: Így bizony. Egy félmondat sem hangzott el arról ,hogy legalábbis részben felelős lenne a borosgazdán kívül más is .Kizárólag őt hibáztatták ,okolták ,pedig szerintem egyáltalán nem vétkes. Fel kellett volna menteni ,nem pedig felfüggesztettet kiszabni rá . Sajnos (szerintem) az ügynek nincs vége . A tolvaj családja fenyegetni ,molesztálni fogja őt ,a gyerekeit ,a családját . És hiába megy védelmet kérni rendőrséghez ,önkormányzathoz ,bárkihez ,nem fog kapni .Mint ahogy a borlopás miatti sokadik bejelentés után sem történt semmi . Mert nem azzal kezdte ,hogy fagyállót öntött a borba .
jancsipapa
És még valami. Egy harminc éves alkoholista ,drogos mitől fiú ? Mert a magyar médiában így szerepeltetik . Néha fiatal .( netán remélve ,hogy így inkább áldozatnak tűnik ?)
laja70
@jancsipapa: Nem a kora, az agya pólyás! Ha egy kocsilőccsel fejbevágja a többször meglopott személy, az jobb lett volna?
Törölt felhasználó
Nem csodálom, hogy drogos-alkoholista lett a gyerek ezzel az apával, de a másik oldal is felelőtlen, mondhatjuk, hogy gondatlanságból elkövetett gyilkos. Plusz amikor bekerült a kórházba a gyerek, akkor sem szólt, hogy fagyállót tett a bórba, pedig akkor még lehet, hogy menthető lett volna a gyerek. Nem utolsó sorban az is egy érdekes kérdés, hogy ha én egy pálinkás üvegben etilalkoholt tárolok a garázsomban és azt megissza valaki, akkor mi van..
Én egy kicsit többet adtam volna a gazdának az apának a helyében meg talán elgondolgodnék, hogy mit nevelt...
Bringás
@namihami: Én ezen nem döbbenek meg! Miért ne érthetnék bárkivel egyet?
bencemacska
@ziziplanet: "ha én egy pálinkás üvegben etilalkoholt tárolok a garázsomban és azt megissza valaki, akkor mi van.."
Ha fél liter alatt van. nagyon be fog rúgni, ha több akkor meghal.
Ha fél liternél több , 100%-os, és gyorsan megissza, akkor meggyullad benne és elég.
Ha egy kis esze van, akkor csak hígítva issza meg!
(Az eszében meg kételkedem, az apjában sincs, honnan örökölte volna?!)
kamazuka
Ténynem tény a gyermek elvesztése fájdalom!A nevelés a jóra becsületre nevelés elmaradása,szülői felelősség.
Mézike
" Honnan tudhatta volna a fiam , hogy a borba valaki fagyállót öntött? "
Nem kellet volna ezt a szónoki kérdést feltennie eme apák remekének, ha többet figyelt volna gyerekére, esetleg tisztességre tanítja.
A végére tartogatta az adu ászt de nem engedte neki Demcsák Zsuzsa elmondani. Merthogy cigány! Na és? Ha valaki cigány az büntetlenül lophat?
jancsipapa
@laja70: Ez a "fiú-fiatal-tini" a mosdatás egy burkolt formája a hazai médiában .Nem mondja ki ,hogy ártatlan ,de még tévedhet ,félrevezethetik , nem érzi át ,stb .
hetöndöe
A propaganda által agyonutált USÁ-ban ez roppant egyszerű ügy,vitának helye nincs.
nemethfamily3.
No a papi menjen szépen börtönbe, biztos ő is élvezte a potya borokat csupán szerencséje volt, hogy pont akkor nem ivott, vagy ha igen keveske jutott > következésképpen lehetett a felbujtó is! - ezért börtön jár!!! > emígyen szólhatott a gyereknek "no menjetek csak egy kis tüttürüért mert mán a gerincsérvem is fáj a szomjuságtól"!
Különben ha vitriolt ittak volna a betörés során egy hordóból, mert ugyebár a gazdának szuverén joga azt tárolni amit akar, viszont betörni az mán nem olyan egyszerű dolog >> bűncselekmény mégpedig károkozással járó bűncselekmény! Persze még lehetne sorolni! A szemétláda elhalálozott ha nem drogozik is melette, lehet hogy megússza a különben fenemód megérdemelt büntetését a halált! Most lehet szörnyülködni, de aki mint illetéktelen behatoló lop, és stb. az ha ott tettenérik, akkor biz a ne csodálkozzék, ha kinyiffantják! Hogy rohadjanak meg az ilyenek! No ennyi, ja és a papi is!
nemethfamily3.
JAJ elfeledtem!!! A Demcsák meg miért nem megy már el a képernyőről, rendre undorító a hozzáállása egyes riporttémához! A kérdései meg felháborítóak! ÉS fenemód egyoldalúak!!! AZT elfelejtette megkérdezni a csacsogójával, hogy vajon mit keresett otta fia és hogyan is jutott be? Gondolom a papi elmondta >> volna italbírának hívták a fiát, hát elment! Kicsit korábban ért oda, ezért gondolta, hogy kinyítja a pinceajtót és előkóstolót tart! Tisztára tudományos alapon! Zsuzsa miért nem húzol el, ez mán a sokadik bakid! nem kell az ilyen!
Apatszerek
Az ember igazságérzetét ez a elvetemült cigány fajzat igencsak feltupírozta, de ez náluk már családi hagyomány. Lopni, csalni, hazudni, tudni kell. A kis köcsög magyarnak kötelessége a tolvajt, hazugot, a firkásznak mosdatni, ő sem különb a bort lopó cigánynál, ezzel lehet egyetérteni, vagy nem.
Bringás
@Apatszerek: Azt hiszem, teljesen egyetértünk!
laja70
@Apatszerek: Ez a senki nem cigány, hanem roma!
A cigány nyelveken a "rom"-szó egyszerűen (hímnemű) embert jelent. Nőnemű megfelelője a "romní". A máig Indiában élő rokon-népességek egyike, a domba (hangzóváltással: romba) is így nevezi magát. Ez tehát a cigányság egy részének - saját maga megjelölésére használt - népneve, amelyet az oláh cigányok és a magyar cigányok (romungrók) a többségi társadalom részéről nem vesznek szívesen: ők cigányoknak nevezik önmagukat. 

A "rom" megnevezést egész Európában liberális média-nyomásra, a "politikai korrektség" (PC) álszent nevében kezdték erőltetni. A szélső-baloldali, önjelölt "véleményvezérek" úgy tűnik, azt hiszik, hogy az emberek, dolgok és jelenségek "átnevezésével" az emberek, dolgok és jelenségek maguk is megváltoznak. Mivel a cigányság túlnyomó része az egész kontinensen szembe helyezkedik a társadalmi együttélési szabályokkal (az írott törvényekkel is!), ezért tehát súlyos gondot okoz, amelynek forrását az életidegen és hazudozó liberális értelmiség a többségi társadalmak "rasszizmusában" látja, minden erejével azon mesterkedik, hogy ezt a beilleszkedetlen, parazitaként élő tömegeket "szalonképesen"..átnevezze. Mától nem "cigány", hanem..."rom". A brüsszeli, párizsi, rózsadombi "jogvédő" lila ködösök minden további nélkül úgy gondolják, hogy ezzel a cigányság egycsapásra méltóságteljes, tiszteletre méltó, jogkövető nemzeti kisebbséggé válik. Ostoba fajankók! 
Az a cigány ember, aki be akar illeszkedni az őt befogadó társadalomba, megtette eddig is és a jövőben is meg fogja tenni - sikeresen. Sok ilyen példa van. Az ilyen ember nyiltan és jogosan, öntudatosan vallja: cigány vagyok. A tisztességes többséginek ez ellen semmi kifogása. 

Átlátszó, nevetséges és undorító (de leginkább: veszélyes) ugyanakkor a tanár- és orvosverő, lincselő, 14 évesen már idősember-gyilkos bűnöző cigányt ezerrel..romázni, ezzel is megpróbálva elhazudni a bűnét. 
Apatszerek
@Bringás: Igazságérzettel rendelkező ember, ezzel csak egyetérthet, akikben az igazságérzet meg kiadó azok meg védjék továbbra is fajtársaikat...
Bringás
@Apatszerek: Tudod, nekem annyira beszédes, hogy a fő liberális- baloldali- ellenzéki megmondók nem állnak ide elítélni egy tolvaj rokonának a hőbörgését, de bennünket megugatnak, ha azt merjük mondani, elég volt már az élősködők betódulásából!
Ezek az emberek a magyarság ellenségei, mert csak a bűnt és a devianciát védik a becsületes többséggel szemben!
nemethfamily3.
Na és a Demcsák ? Az se semmi, mi volt az alapvető ok és okozat? Ezt fel sem hozni? Hát ez megdöbbentő! Úgy festette le az eseményt mintha tálcán vitték volna a tolvaj betörőnek a tüttürüt! nem komplett ez a nő-féleség! Ez az egyébként értelmes nő teljesen hülyéket kérdez, valami nagyon hibádzik nála, el kéne már zavarni! Túl sok a bakija!!!
Mézike
@Bringás: Hoppá! Na olvasd csak el az össze hsz. Sztem mindenki itt van akit te keresel.:-)
mellesleg a tegnapi cikknél is akadtunk ám szép számmal.
Apatszerek
@Bringás: Mikor az igazat már nem tudják kimosdatni akkortól átmennek némába, mintha az esemény meg sem történt volna, szerintem jó a meglátásod érzékelésed. Ezek azok akik a társadalom törvényes rendje ellen lépnek fel, minden esetben, és már az igazságszolgáltatás szereplői is a bűnelkövetők jogait előtérbe tolva hozzák, a társadalom igazságérzetével szembemenő ítéleteiket. Jogszolgáltatásnak hívják, amihez az igazság érzetnek köze nincs. Csak ezzel az a baj, hogy a jogszolgáltatás nem az emberi akarat hozta létre, hanem az érzelem , értelem nélküli jogalkotók, akik érdekből, előre megfontolt szándékkal tudatosan jogászi nyelvezettel, nem közérthető szövegrészben alkotják a törvény jogalkotását emberi érzelmek kizárásával. A tiszta egyértelmű szavak értelmét, más dimenzióba helyezve értelmezik így is meg úgyis. Ami a jobban fizető bűnöző érdekét képviseli, az lesz a jog győztese, a károsult meg a bűnelkövető! Ez a jogászi, bírói hozzáállás.
Bringás
@Mézike: Karma, koszopenko, Rónagyuri, stb. Hol is vannak itt?
Bringás
@Apatszerek: Tudod szomorú vagyok, mert nem kéne igazamnak lenni! Több eset is van és több élethelyzet, mikor tudom, igazam van és el akarják leplezni, vagy hazudni ezt.
Én lennék a legboldogabb és azonnal mindenkitől bocsánatot kérnék, ha tudnám, ez a mocsok nem kerül takargatásra! A helyzet az, nem is tudunk minden aspektust és a pöce mélyebb, mint gondolnánk!
Apatszerek
@Bringás: Ezek azok a gerinctelen érdekből megnyilvánuló személyek, vezetettek, nem tisztességesen:, egyéni vélelmüket írják le, csak azt, amit gazdáik elvárna tőlük. Ezeket csak sajnálni illik, jelentéktelen személyek!
eugen4402
Jóóó reggelt Ébredő Magyarok! Felébredtetek?...na mindegy... Ezt a témát mi már tegnap kitárgyaltuk, (ameddig ti a hazugok álmát álmodtátok). Csak megnyugtatásul dobtam koncot, hogy aludjatok tovább...
Fradigege
@Béla333: Én is ezt mondom. Betör valaki a saját ingatlanomban. Elcsúszik, megeszi a kutyám, belefullad a medencébe(nincs medencém-de tegyük fel), megeszi a pincében a patkányírtót, stb. Még nekem kell elnézést kérnem, hogy élve születtem. Így járt. Ha nem tört volna be, akkor még ma is élhetne ez a véglény. Parazitának nevezi az ilyet a köznyelv.
dr. prédikátor
Végignézve a riportot az jött le hogy nem is az alkololista betörő a hibás hanem a meggy!!! miért termett hogy bort lehessen csinálni belőle???Az már fel sem merült benne hogy a fia MEGLOPTA azt az embert aki dolgozott azért hogy legyen neki valamilye!!! Ez a bortolvaj vajon hol dolgozott???Az apja miért nem nevelte tisztességre a drogozó tolvaj fiát???Föl sem merült benne hogy a fia LOPÁSBÓL szerezte meg az innivalót??Erről miért nem pofázott???
Egyébként a gazdának még ezt a büntetést is soknak tartom!!!
Yoda69
Ide nagyon jol illik a regi magyar kozmondas:
Addig jar a korso a kutra, amig el nem torik.
Ja, es nem a kut a hibas :)
Apatszerek
A bíró nem ismerte , és nem is ismeri a magántulajdon sérthetetlenségét, vagy ő is a tolvajlásra szakosodott elmélettel ért egyet, hisz ő is a tolvajok védelméből él, mivel a rablók tolvajok tudják a bírót annak ítéletét pénzükkel sztárosítani, ami az ítélet tisztességét mentesíti, az ember veleszületett természetes igazságérzetétől.Hogyan is gondolkozott a cigány. A gazda megtermelte amihez joga van! Cigányságom jogán köteles vagyok a végterméket elfogyasztani, hogy a kis köcsög termelő tudjon minden évben nekem cigánynak:, a finom bort ívásra felkínálni. Én csak egy egyszerű fogyasztó vagyok aki a kínálatnak nem vagyok képes ellent állni, hát ez nem lehet bűn! A cigány szülő felháborodott reagálása a bírói ítéletre ezt tükrözi a becsülettel élők elé, parazita módjára élősködnek az eltartó többségi társadalmon, akár az őket védő fizetett jogvédők! akik a tulajdonost tüntetik fel áldozatnak, a cigány bort ívót a becsület lovagjának!
Strong
Ilyenkor elgondolkodok.
Mit tehet az ember a saját munkája, saját tulajdona védelmének érdekében?
...amúgy a gazda alap elképzelésével egyet tudok érteni...a tolvajnak legyen pár nagyonsz*r napja, ha megissza a bort.
Summázva: Így járt a betörő...
csa-csa
akkor bezzeg nem fakadt ki mikor a tetves tolvaj fia lopni járt mi?
hát többet nem fog az tuti! így kell ezt csinálni!! amcsiba ezért lepuffantanák mint egy kutyát!
Cicamama55
Egy-két atyai pofonnal annak idején arra kellett volna nevelni a fiát, hogy ne lopjon! S hát a drogozás hátrányairól is felvilágosíthatta volna.
Mézike
@Bringás: Nem vagyunk elég balosok neked ? :-)
Pöpec
@Bringás: "nekem annyira beszédes, hogy a fő liberális- baloldali- ellenzéki megmondók nem állnak ide elítélni egy tolvaj rokonának a hőbörgését, de bennünket megugatnak, ha azt merjük mondani, elég volt már az élősködők betódulásából!
Ezek az emberek a magyarság ellenségei, mert csak a bűnt és a devianciát védik a becsületes többséggel szemben!"

polt péter jutott eszembe. Meg az, hogy a kétharmados fehérgallérosok egyetlen törvénnyel a cigányok éves kártételének ezerszeresét nyúlják le. Ja, az rendben van...
Kutyuska
Az eszébe sem jut az apának, hogy talán úgy kellett volna nevelnie a gyerekét, hogy ne járjon lopni.
Az egész beszélgetés alatt csak arról hadovál, hogy kik a hibásak a fia haláláért, arról egy szó sem esik, hogy nem vendégségbe hívták a fiát, hanem illetéktelenül ment be más pincéjébe nem is egyszer!!! és lopott. Nyilván, hogy a gazda valahogy véget akart vetni annak, hogy bejárjanak hozzá lopni. Gondolom nem ölni akart, hanem megálljt parancsolni a tolvaj bandának.
A jogba bele lehet sz@ni. A gengsztereket védi, a tisztességes embereket bünteti. Röhej, hogy a magántulajdonomat nem védhetem meg. Nem rajongok Amerikáért, de azzal egyetértek, hogy náluk kérdés nélkül lelőhetik azt, aki engedély nélkül, rossz szándékkal behatol a magánterületükre.
Egyébként míg a videót néztem az járt a fejemben, hogy tipikus Fidesz tempó, amit az apa előadott. Törvénytelen, szemét dolgot művelt sorozatosan a fia és nem gyakorol egy kis önkritikát, hanem hosszasan sorolja, hogy ki mindenki más a hibás a történtekért.
papa.49
@Cicamama55: Van olyan apa aki állítólag rugdosta a n.fiát, még se szokott le a lopásról))))))))))
kukac50
Szégyellje magát tolvajt nevelt a fiából!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.