Lázár János kancelláriaminiszter a Népszavának adott interjújában azt hangoztatta, fontos, hogy a politikusok korrekt viszonyt ápoljanak a sajtóval.

Soha nem ellenségként vagy ellenfélként tekintettem még a legrosszindulatúbb újságírókra sem. Nagy rezsit fizet az a politikus, aki az újságírókra eszközként és nem partnerként tekint

- fogalmazott Lázár.

Válaszai mégis sok esetben cinikusnak tűnnek. Lázár ezt azzal magyarázza, hogy bár korrekt szeretne lenni, de a politikában az irónia fontos fegyver. Nem kevésbé az önirónia. Van, amikor a kérdések ellentmondásaira így lehet legjobban rávilágítani. 

Amikor a Fideszt korrupciós ügyekkel hozzák összefüggésbe, gyakran mutogatnak a Jobbik vagy az MSZP felé. Erre reagálva Lázár határozottan visszautasította azt a leegyszerűsítést, hogy a kormányzás egyenlő lenne a korrupcióval.

2018-ban a politikai ellenfeleink legfőbb üzenete az lesz: a Fidesz lop. Minden kormánnyal szemben, amelyik legalább két ciklust letölt, a korrupciós- és magánéleti botrányok lesznek érdekesek. Ezért – ahogy az elmúlt években is jó néhány szabály szigorításával – úgy 2017-ben még inkább azon fogunk dolgozni, hogy a gyanúját is kizárhassuk annak, hogy vannak közöttünk olyanok, akik az egyéni érdekképviseletben jobban hisznek, mint a nemzeti érdekképviseletben

- ígéri Lázár János a Népszavának adott interjúban.

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nevemnick
Johannes, ez a szlogen már öt éve.
Nem tudtad?
Na ugye.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nevemnick
Johannes, ez a szlogen már öt éve.
Nem tudtad?
Na ugye.
human
Lázár úgy beszél, mintha nem ő töltött volna el luxuséjszakákat közpénzen egy máig általa meg nem nevezett személlyel. A bírósági döntés ellenére sem akarta elmondani, hol mennyit költött.
Mikor ez a botrány volt, azt írtam, hogy eljön az idő mikor azt mondják "Loptam, és akkor mi van?" És mára Mészáros már felvállalta, hogy Orbán segített neki milliárdossá válni. Csepregi a parlamentben ismerte el, hogy igenis túláraznak. És végül Lázár elmondta, hogy hol a szocik lopták szét a magyar földet hol a fideszesek. Ennek legyen vége. És mint láthatjuk most már csak a fidesz lophat. youtu.be/PRbAQnc25kU?t=17s
Jozefina
Szerintem az lesz, hogy "A fidesz nagyon sokat és mindent lop"
bakegya
Ez is a Habony rongyos sleppjét szolgálja-hosszú kampós orrát bele kellene már törni a cinizmusába!
nemfideszes
Nem is tudom, vajon ezt Pethő András is így gondolja?!
Nessy
Ez szép volt Lázár úr! Remélem, stabil volt a plafon, ahol nyilatkozott, és nem szakad le a napokba!
Egyébként a FIDESZ tényleg nem lop! Élnek a saját törvényeik által megállapított jogaikkal!
Eladott Ország
"2017-ben még inkább azon fogunk dolgozni, hogy a gyanúját is kizárhassuk annak, hogy vannak közöttünk olyanok, akik az egyéni érdekképviseletben jobban hisznek, mint a nemzeti érdekképviseletben."

Lázár féle mesemondás valóságtartalma:
Uniós pénzcunami Lázár János kedvenc tokaji borászfalujába. Jobban teljesítnek a fidesztől sem távoli mádi borászlobbi oszlopos tagja, Kovács Károly cégei az uniós pályázatokon: 2012-ben és 2013-ban például csaknem annyit nyertek, mint az egész település átlagos éves EU-s pénze. Jól fut a polgármester, Tatárka József vállalkozása is, s egyebekben is dől a pénzeső. Aminek nyilván semmi köze ahhoz, hogy helyben vásárolt be szőlőkből Lázár János kancelláriaminiszter családja.
Nagy nap volt a Lázár-család életében 2013. június 13. A kancelláriaminiszter akkor négy-, illetve kilencéves fiai öt parcellán összesen 1,2 hektár mádi szőlő feles tulajdonosai lettek, édesanyjuk haszonélvezeti jogával. A 12 sáv szőlő, köztük egy műveletlen parcella a 39-es főút faluba bevezető szakaszától a hegyoldal felé található, a helyiek szerint jó dűlőn.
Stb...
Béla333
Lopnak éjjel, lopnak nappal! Amikor meg alszanak, akkor meg a sameszok lopnak!
Azt sem szabad elhinni, amit kérdeznek!
Mocskos hazaáruló maffia az egész!
Cefi
A Hülye ebben az esetben nem jelző, hanem személynév. Gondolom én, mert így mutatkozik be az illető minden hozzászólásában. Nincs ebben semmi különös. Hülye és Hülyéné gyermeke természetes körülmények között szintén Hülye, ha csak nevet nem változtat menet közben. Emberünk nem tett ilyet, tehát maradt Hülye.

Szapora család lehet egyébként, sokan, sokszor találkozhatunk vele a mindennapokban is. De ez a Hülye más, mint a többi Hülye. Mondhatni, a mi Hülyénk. Ő mindent tud, mindent jobban tud és mindenhez van hozzáfűzni, pontosabban belekötni valója. Fölényes biztonsággal trappol a sorok között és amennyiben az ő véleményétől eltérő gondolatokat észlel, máris bejelenkezik. Hülye – mutatkozik be udvariasan. Aztán bátran kioktatja a sorok íróját, miért is rossz az adott írás. Egy cseppnyi zavart sem okoz tudata szűk sikátoraiban az a tény, hogy valaki véleményét olvassa, nem pedig egy matematikai egyenletet. Márpedig – szemben az 1+1=2 valóságával – a gondolatok lehetnek akár még sokfélék is.
kolozsvaros.com/2016/11/05/hulye/
Eladott Ország
"...akik az egyéni érdekképviseletben jobban hisznek, mint a nemzeti érdekképviseletben."
A mesemondó:

Hogy milyen kicsi a világ, arról Lázár János és Serfőző Péter hosszan beszélhetne, hiszen a Miniszterelnökséget vezető miniszter épp Giró-Szász szállodaépítő sógorának korábbi, 117 négyzetméteres, svábhegyi ingatlanát vásárolta meg - tízéves fiának a nevére. Ingatlanosok szerint a Mátyás király utcai négylakásos társasházban lévő lakás értéke 60-70 millió forint körül lehet, amit Lázár az ügyet feltáró RTL-nek nagyjából pontos becslésnek nevezett. Ám az ingatlant Lázár nem tüntette fel vagyonnyilatkozataiban, ahogy a 20 millió forint értékűre becsült szőlőbirtokot sem, amit vásárolt a fiának.
Stb...
Zeta
Igen, korrekt kapcsolat a sajtóval, ha már nem lesz ellenzéki sajtó. Akkor ,már a kérdéseket is ők adják meg, a válasszal együtt. Lásd a Viktor féle nyilatkozatokat ,a rádióban.
Köb Jani
Korrekt viszony meglétéhez, korrekt hatalom szükségeltetik, a regnáló hatalom korrektsége tükröződik vissza a közélet szintjén. Ha a korrektségtől mentes hatalom érzete, nem lehet korrekt, még akkor sem ha a regnáló hatalom élvezői hirdetik a korrektségüket, de a köz megtapasztalja, hogy pont annak vannak hiányában amit hirdetnek.
volvós
Janika1 VISZONYT ???
Eddig ugy tudtam, hogy csak a feleséggel, a titkárnökkel,. a D.Zsuzsi féle
" könnyü prédákkal " volt viszonyod...Ja, hogy az már olyan snassz ???
Hát ide jutunk, hogy már dug mindenki mindenkivel, csak fizessen...
Kamcsatka
Lézer Jani egy ISO minősített köztörvényes bűnöző. Szabályosan éli világát egy primitív feudális társadalmat építve!
papa.49
A juhászbojtárnak halvány lila fingja nincs arról, hogy mit jelent a szó ,,KORREKT,, egy született hazugnak ez megfejthetetlen!!!
Cefi
Lázár korrekt viszonyt akar a sajtóval.

Minden erkölcsi, fizikai, és matematikai törvényt felborít az, hogy egy mondatban szerepel a lázár és a korrekt szó.

És nem az ótestumentumban szereplő Lázárra gondoltam.
Lackó50
Természetesen az a korrekt, ha valaki egyetért velem és engem nem kritizál. Ha egyetért az ellenzékkel, akkor az már inkorrekt. Azokat kell bírálni és nem a talpig becsületes embereket.
agnes200
Hogy nem esik rá a mennyezet, amikor ezt mondja?
TomasP
Már melyik sajtóval a tönkre tett, elszegényített, és felvásárolt vagy a kormánypárti sajtóval akar korrekt viszonyt. A saját médiája így is a kormány reklám és a hamis fejtágító gondolatainak szócsöve.
namihami
@agnes200: Miért esne? Hiszen a Tartótisztje már ország-világ előtt, ráadásul pont a Parlamentbent, azt is képes volt kijelenteni, hogy ő nem módos ember, sőt még egy rongyos, nyomorult strómanja sincs. Ezek után az, hogy lázár és korrekt. Szinte Esti mese kategória. Lassan ilyesmivel altatják a Fidesz-KDNP-s gyerekeket.
quadrocopter
Azt illene tudni egy Lézer-Luxusnak is, hogy korrekt viszonyt, csak korrekt emberek tudnak kialakítani a sajtóval! Ne is erőlködjetek! Pont.
Szókrakész
"Ezért – ahogy az elmúlt években is jó néhány szabály szigorításával – úgy 2017-ben még inkább azon fogunk dolgozni, hogy a gyanúját is kizárhassuk annak, hogy vannak közöttünk olyanok, akik az egyéni érdekképviseletben jobban hisznek, mint a nemzeti érdekképviseletben"

Valahogy ez arRogáns Tóninál nem tapasztalható!!!
herczeg0210
Ahhoz képest a Népszabadsággal qrvára inkorrektek voltak!
Hellcat
"Minden kormánnyal szemben, amelyik legalább két ciklust letölt, a korrupciós- és magánéleti botrányok lesznek érdekesek"...nálatok ez már a kezdetektől téma volt te pöcs le se kellett tölteni a két ciklust...olyan szinten ömlik rólatok a szar nap mint nap, hogy már nem tudjátok hogyan kussoltassátok el az ellenzéki médiát...
Cefi
"A lakájmédia legelvtelenebb gyapotszedő munkásait is jobbról előző újságírócska néniről most hadd ne ejtsek szót, számomra az, hogy egy ilyen interjú egyáltalán elkészülhetett, és aztán meg is jelenhetett, messze túlmutat Fazekas Névtelen Ágnes személyén és szakmai kvalitásain. Gyári naivitásom mélységesen meggátol abban, hogy a tudatom átfogja, konkrétan mi szükséges ahhoz, hogy a saját korruptsága nyomait kormánykritikus lapok felszámolásával eltüntetni kívánó kormány egyik legerősebb emberével egy önmagát újságíróként (nem baloldali és nem is hivatalosan szócsőnek számító biodíszletről beszélek) definiáló egyén ilyen típusú kedélyesen joviális beszélgetésbe tudjon elegyedni. Merthogy ez történt. Lázár Casanova János az ujja köré csavarta az öregecskedő, középszerű újságíró nénit, aki lányos zavarában elfelejtett akár egyetlenegy érdemi kérdést is feltenni, nem annyiban hagyni a piros masnival átkötött, súlyosan cinikus és pofátlan mellébeszélést.

Mivel az interjú minden egyes kérdése és minden egyes válasza a szó legszorosabb értelmében vett kórdiagnózis, megelégszem néhány kiragadott gondolattal, de kérek, mindenkit, vegye a fáradságot, olvassa el, kötelező darab"

kolozsvaros.com/2016/11/06/mosolyogva-dofi-hatba-a-kozonseget-mikozben-azt-meseli-neki-amit-hallani-akar/
kukac50
Akkor ha Fideszesekről írnak kritikát nem kell rögtön megszüntetni az újságot.
csa-csa
közben velünk nem akarna korrekt viszonyt?
Desischado
Aljas, cinikus, pofátlan harácsoló rabló. Kihagytam valamit?
agnes200
A kijelentéseiket azon fideszesek számára teszik, akiknek halovány fogalmuk sincs arról, hogy mi folyik ebben az országban, mert annyira buták, viszont könnyekig meghatódnak, ha valaki szépet mond nekik, és utána sokáig visszacsengenek a szép szavak a fülükben.
kkalman
Lázár valami olyant mondott, amiről semmi fogalma sincs. Ő a Fidesszel együtt még nem is hallhattak a korrektségről. Ha hallottak volna, akkor most orbanisztán épülne az EU-s milliárdokból, hanem az ország.
Kutyuska
Nem tudom, hogy lehet korrektül hazudni.
Kutyuska
@kkalman: Valószínűleg azt érti alatta, hogy úgy mint a közmédiákban a Fidesz által cenzúrázott kérdést lehet feltenni, azt is csak egyet.
papa.49
@Kutyuska: Hallgass meg egy kormány infót, gondold végig amit hallasz és máris tudod, hogy lehet ,,korrektül hazudni,, a lézeres ebben király)))))))))))
perfekt
Pinokkió beleszimatolt a levegőbe,és érzi a puskapor szagát--nem égeti fel maga mögött a hidat.De itt az orosz szinésznő-rábasznyikova!
feco fero
Ezért aztán holnaptól elmaradnak a sajtó kérdések! Ha nincs kérdés azt mond amit akar, talán önmagával nem fog vitába bonyolódni.
Tarlósnak meg javaslom, hogy legyen újságíró.
mégállnekem
Melyik sajtóval? A sajátjukkal? Ja és szerinte mi a korrektség? Hírből sem ismeri a jelentését...
Béla333
A hiéna hogyan tud korrekt viszonyt kialakítani mondjuk egy gazellával?
Mondjuk úgy, ahogy a Fidesz a független sajtóval!
Egyszerűen rosszul van, ha ilyet lát és nem tépheti szét!
Szerintem!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.