Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke szerint a Fidesz bűne, hogy miután a versengő piaci utalványrendszert az Orbán-kormány jogszerűtlenül szétverte, most az adófizetők isszák meg a levét. A Világbank szervezetében működő vitarendező fórum döntése értelmében a magyar államnak 7,2 milliárd forint összegű kártérítést kell fizetnie a Ticket Restaurant utalványokat forgalmazó francia Edenred vállalatnak. Az Edenred azután nyújtott be panaszt, hogy az Orbán-kormány 2012-ben az Erzsébet-utalvánnyal illetve a Szép-kártyákkal kiszorította a magyar utalványpiacról az addig piacvezető multikat. Szigetvári Viktor szerint szégyen, hogy a Fidesz bűne és ostoba kormányzása miatt az adófizetők pénzéből kell 7 milliárd forintot fizetni. A versengő piaci utalványrendszert az Orbán-kormány jogszerűtlenül szétverte, aminek most az adófizetők isszák meg a levét – olvasható az ellenzéki párt 168ora.hu-hoz eljuttatott közleményében. Az Együtt elnöke emiatt követeli, hogy Orbán Viktor a...

Forrás: 168ora.hu
Feltöltő: Cefi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

52 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
@1magyar: A multik nem törvénytelenül működnek, hanem a mindenkori kormányok alkotta törvények és szabályozások szerint. Vagyis, kérd számon rajtuk.
Ha úgy érzed kiszorítottak és ez nem törvényes, pereld be őket te.
Nem azt mondom, hogy szeressük a multikat, de nem ők a felelősek.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
1magyar
A magyar állam meg perelje be a multikat, hogy kereskedelem terén kiszorítottak engem a piacról!
Aki Én
@1magyar: A multik nem törvénytelenül működnek, hanem a mindenkori kormányok alkotta törvények és szabályozások szerint. Vagyis, kérd számon rajtuk.
Ha úgy érzed kiszorítottak és ez nem törvényes, pereld be őket te.
Nem azt mondom, hogy szeressük a multikat, de nem ők a felelősek.
1magyar
@Aki Én: Ezek a jegyárusok milyen alapon perelnek? Az Erzsébet utalvány sem törvénytelenül működik.
Csizmás Kond
A piac kiszorításos módon működik. Nincs egyetlen nagytőkének sem a homlokára írva hogy csak ő garázdálkodhat az étkezési jegyekkel.
...és szerintem nem kell fizetni semmit senkinek csak a szokásos baloldal idegbaj rángatózik ismét.
Aki Én
@1magyar: Jogszerűtlenül nyúltak bele a piaci versenybe.
Mit nem lehet ezen érteni?
Zeta
@Csizmás Kond: csak itt nem a piac működött, hanemO.Viktor utasítása..Ezért a fizetési kötelezettség.
1magyar
@Aki Én: Hogyan? Mi az, hogy jogszerűtlenül belenyúlni? Mesélj!
Aki Én
@Csizmás Kond: Pontosan. A kormány mégis ezt tette, vagyis csak ők garázdálkodhatnak.
Látod a lényeget, csak értelmezni nem tudod. Ahogy ez lenni szokott...
Csizmás Kond
@Aki Én: Kb...és miért ne tette volna ? ez az ő vadászterülete itt az előny az övé, miért nem állt elő olcsóbb vagy jobb ajánlattal ?
lusta
@Csizmás Kond: Ez bizony így igaz. Éltalában az adott országban a mindenkori kormány.
@1magyar: Az persze úgy nem megy, hogy a kormány a jogszabályt adott cégre hozza, a többi meg mehet a lecsóba. Na ezért kell fizetni. Még van két jegyes cég és csak a mérték az érdekes.
karma1
szigetvari csillagom, te merre legelesztel eppen, amikor a fonokod - tudod, a csuti focibuzi - megszavaztatta es az Alapkatyvaszba emelte azt a torvenyt, miszerint ha a (dilettans) kormanyzas miatt esetleg megbuntetnek Magyarorszagot, meg valami miatt akar egy itthoni intezkedesuk balul sulne el, akkor siman kirohatnak a nepre egy egyszeri adot, vagy szukseg eseten megszabott ideig egy uj adofajtat, ami a buntetes osszeget fedezi, illetve korrigalja az o szar politikajukat.
Magyaran: ha megfarkaljak Magyarorszagot Paks2 miatt, mert azt egy mutyiszerzodes alapjan, hatastanulmanyok nelkul, mas epittetok, modernebb technikak teljes kizarasaval, letitkositva valosithak meg, es ezert majd a nemzetkozi birosag elkaszalja oket, akkor nemcsak a buntit, de az oroszokkal megszegett szerzodesbol adodo kiadasokat is, es azokat is meg kell teriteni, ami beruhazasokat mar elkezdtek annak ellenere, hogy az Unio meg vastagon vizsgalja Paks 2 beruhazasat.
Szoval MINDENT a zemberek fognak megfizetni, meg a Karmelita Kolostor extra erkelyet is, ami milliardos koltseggel epul... (Meg persze az egesz Varba-koltozosdit is ti fizetitek meg, illetve a kisemberek).

A cafeteria cegek (a multik) azert lehettek a piacon, mert ok adtak a legkedvezobb feltetelek mellett a szolgaltatast, ERVENYES SZERZODESEK alapjan, tobb even keresztul, kozmegelegedesre.
Viszont nagy volt a bibi, mert a francia ceg bizony nem tejelt vissza meszilorincen keresztul egyetlen fillert sem a csuti geniusznak, es ezzel sok-sok penztol fosztotta meg a ME-t es a sleppjet... Ekkora szarvashibat pedig nem lehet am buntetlenul elkovetni!

Ceausescu sirva konyorogne most a receptert, mert o ennek a tizedet nem birta lenyulni.
simmering73
Tiltakozom. Kollektív büntetést kérek. Fizesse az egész maffiavezérkar a saját zsebéből.
Csizmás Kond
@lusta: A Magyar kormány nem a zunió zsebére döntött az utalványok ügyében míg a francia cég a magyar pénzre hajtott amikor követelőzött...rettenetesen nagyok a különbsége.
Az étkezési jegyek ára a magyar gazdaság pénze, annak kiutalása és bármilyen jegyformában való osztogatása elsősorban a Magyar állam joga senki másé.
eszegfu
@Aki Én: Szerintem itt is az történik -- mint annyi más ügyben -- hogy a jogszabály "testre" van szabva, vagyis "törvényes". Csakhogy ez a törvény nem biztositja a piaci szereplők azonos feltételek közötti müködését. Ilyen pl. ha mondjuk az uszó VB-re ad a munkáltató belépőt, az a munkáltatónak adóköteles, mig a focimeccsekre adott jegyek után nincs adó! De ha megforditom és pl. az Erzsébet utalványokkal szeretne a magyar állam a francia piacon megjelenni... hát nekünk sem "esne jól", ha ránk másképpen vonatkoznának a francia törvények, mint a hazai forgalmazóra.
Csizmás Kond
@karma1: Ismét butaságot írtál. A cafetéria szolgáltatások a Magyar állam pénzéből történnek...és gondolom a kormánynak több köze van ahhoz mint egy francia ...vagy álfrancia uzsorásnak.
Hellcat
Már rég megoldották ezt...ha az országot büntetik azt áthárítják...mint eddig mindig.
Aki Én
@1magyar: Nem mesélek, de mondom a tényeket:
Európai bíróság döntése:
,,Nem egyeztethetők össze az uniós joggal a Széchenyi pihenőkártya és az Erzsébet-utalvány egyes elemei, mivel akadályozzák a letelepedés szabadságát és a szolgáltatásnyújtás szabadságát, így kiszorítja a külföldi cégeket a piacról"
Aki Én
@1magyar: ...A bíróság ítélete szerint:
Az, hogy a más tagállamban letelepedett vállalkozások magyarországi fióktelepei nem bocsáthatnak ki Szép-kártyát, sérti az uniós irányelvet, ami szerint a tagállamok nem akadályozhatják a szolgáltatókat abban, hogy milyen formában akarnak működni egy tagállamban.
A magyar jog bizonyos körülmények között arra kötelezi a Szép-kártya kibocsátóit, hogy a magyar jog szerint létrejött gazdasági társaság (rt. vagy kft.) formájában működjenek, és kötelesek olyan gazdasági társaság leányvállalataként működni, amely maga is a magyar jog szerint jött létre. A bíróság szerint a magyar jogi szabályozás megsérti az unió irányelvét, mert az, hogy a szolgáltatók székhelyének Magyarországon kell lennie, hátrányos megkülönböztetésnek minősül.
Az is a külföldi szolgáltatókat helyezi hátrányos helyzetbe, hogy a magyar szabály szerint a Szép-kártya kibocsátóinak minden 35 ezer főnél nagyobb magyar településen ügyfelek számára nyitva álló helyiséget kell fenntartaniuk. Ennek csak a magyarországi székhellyel rendelkező pénzintézetek képesek eleget tenni.
A magyar szabály azt is előírja, hogy aki 35 ezer főnél nagyobb magyar településen akar Szép-kártyát kibocsátani, annak magyarországi telephellyel kell rendelkeznie.
A bíróság szerint az nem indokolja a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány Erzsébet-utalvány kibocsátási monopóliumát, hogy a bevételét szociális célokra fordítja.
Aki Én
@Aki Én: Eza bíróság döntése. Most persze lehet ezen vitatkozni, meg önérzetre hivatkozni, de felesleges. Vagyis jogellenes!!!
not me
1. Az egyik ismerősöm régen 7500 Ft-ott kapott jegyben, míg, az Erzsébet utalványból már csak 5000 Ft-ot. Rögtön bukott 2500-at, de miért is? Mert a magyar egy kicsit sárgább, kicsit savanyúbb, de a miénk?
Én már nagyon unom ezt a magyarázatot.

2. Az új Munka Törvénykönyv szerint, amit orbánék találtak ki és szavaztak meg, a munkavállaló anyagi felelősséggel tartozik a munkaadó felé, vagyis kártérítést kell fizetni a munkaadónak, akár szándékosan, akár gondatlanságból keletkezett a kár.
A mi esetünkben a magyar nép a munkaadó, és orbán G. viktor a munkavállaló, úgyhogy orbánnak FIZETNIE KELL és nem csak a cafeteria miatt, hanem MINDENÉRT!!!
Aki Én
@not me: De legalább sikeres lett volna. De nem.
Aki Én
@Csizmás Kond: Jó sok demagóg baromságot hordtál itt össze most is, de ez az egyik leg ütősebb:

,,A piac kiszorításos módon működik"
Te annak nevezed, ha a hatalom erővel belenyúl a szabad piaci versenybe? Te annak nevezed, ha törvény tart távol piaci résztvevőket?
Gondolom ha Gyurcsány, vagy bárki más követné ezt a ,,piaci magatartást", rögtön értenéd mit is jelent. ,,Kicsit" lejt a pálya, nem?
bakegya
NAGY ÁTVÁGÁSA VOLT EZ A PAPÍRSZEMETELÉSE IS AZ ORBÁNNAK-KORRUPT ÖTLETELÉSEINEK MINDEN BÜNTETÉSÉÉRT FELELŐSSÉGGEL TARTOZIK , FIZESSEN!!!
sokanvagyunk
7,2 milliárd forint kifizetése után papírja lenne, róla, hogy ő Magyarország. :)
kissé felnőttem
Lóri majd utalványozza tellik a 240 milliárdból, ne mivelünk fizettesék az oktalanságot, ráadásul hányadik ?
Eladott Ország
Majd a közpénzből fizeti ki kártérítést. Az oligarchák által lenyúlt piaci pénzből nem fogja, ahhoz nekünk kuss van.
Szókrakész
Az összes ilyen xart rég be kellett volna szüntetni.
Csak olyan törvény kellett volna, hogy a dolgozó kp-ben kapja a fizetéssel és máris olcsóbb mindenkinek.

De a fidesz inkább testreszabta.
Csak ők nyerhessenek ezen.
Mert még a boltok is buknak rajta, fizetniük kell ha beváltják, pénzzé teszik.
Csak a kártyaforgalmazók, ötletgazdák nyernek a bóóóton.
És vajon kik azok?!?!?!
A mindenkori qrmánypolitikusok és az őket rángató háttérhatalom.
1magyar
@Aki Én: És volt ilyen vezetőnk aki ennek az ellenkezőjét aláírta?
Bizony legyen székhelye, mert még reklamálni sem tudnak hol!
cs.n.
Milyen saját zseb? Náluk saját láb van, más zsebéből.
eszegfu
@Szókrakész: 11:51 Az "őket rángató háttérhatalom" kivételével teljesen osztom a véleményedet!!!
Csizmás Kond
@Aki Én: ...huba..." Te annak nevezed, ha a hatalom erővel belenyúl a szabad piaci versenybe? "
...láttál te itt szabad versenyt...vagy piacot ?...meg vagy húzatva...ezek parancsra jobbanmondva előre háttérlebeszélt megegyezésre kerültek ide. Itt senki nem versenyzett a kafeteriák miatt csak kimondták, hogy a büdössajtosnak van előnye mert ő fizetett a legtöbbet a zuniós háttérmunkáért...rohadt korrupt spekulánsbanda az egész...csak neked rövid a látásod.
karma1
@Zeta: Hmmm,,, A valodi piacot csak "ketten" iranyitjak: a Kereslet es a Kinalat... Ha az osszes tobbi beleugat, akkor nincs igazi piacgazdalkodas...:o))))
Yoda69
De szep is lenne. Asszem akkor veszteseggel zarna a nemzet gazszereloje.
karma1
@Aki Én: Megint ki lettem oktatva egy ruhes macska altal, es persze kozben gyarapodtak az ismereteim is: a "Magyar allam"-rol kiderult, hogy o egy Rotschild, mert van penze, amibol fizeti az Erzsebet utalvanyt... Huba+!
Szerintem pedig a Magyar allamnak egy kurva fillerje sincs, CSAK a magyar adofizetok penzet hasznalja, koltsegvetes formajaban gazdalkodva. Viszont a koltsegvetest a (mar regen nem ) 2/3-os fidesz a sajat szajaize szerint alakitja, helyzetbe hozva a csokosokat...
1magyar
@Aki Én: minden 35 ezer főnél nagyobb magyar településen ügyfelek számára nyitva álló helyiséget kell fenntartaniuk. Ennek csak a magyarországi székhellyel rendelkező pénzintézetek képesek eleget tenni.
Ennek az ellenkezője, hogy ne legyen székhelye sem pld.
Ki engedte ezt meg? Ki írta alá?
Ludmilla
a szarjankó még a reggeli kávéját is velünk fizetteti,ugyan miért fizetné ki ezt?Még kormányzásuk kezdetén törvényt hoztak arról,hogy a rossz döntések következményeit a néppel fizettetik meg
Csizmás Kond
@karma1: ...ismét képzelődsz...nem lettél kioktatva mert ugyanaz a beszűkült tudományodat hangoztatod...sajnos a te kioktatásod falra hányt borsó.
Yeromos
Ha jól tudom, az utalvány kibocsájtók kb. 7%-ot kaszálnak az üzleten, semmi más nem történt csak egyszerűen annyi, mint rengeteg egyéb esetben olyan szabályokat hoztak, hogy csak az ő sleppjüké lehessen az üzlet, (ez évi több milliárd Ft) A piac ilyen szabályzása minden normális országban törvénytelen, az EU-ba is. Tudták nagyon jól, hogy ez lesz az ítélet, de rohadtul nem foglalkoztak vele, majd közpénzből kifizetik, a lényeg az, hogy ismét sikerült nekik egy éves szinten több milliárd Ft-os üzletet átjátszani a strómanoknak. Az mondjuk elég érdekes, hogy nem keresik a felelősöket, nem vizsgálják, hogy ki okozott az országnak ekkora kárt.
bakegya
@1magyar: talán vissza kellene csinálni a honfoglalást is-és akkor a vörösseggfoltosok szabadon legelhetnék a GAZOKAT,de egyenesen kerékbe is törethetnék a genetikailag büdöseket!!! Azokat mindenképpen akik nem pakolják a mészáros-tiborcpityu traktorait,szekereit!
eszegfu
@Csizmás Kond: tegnap 9:16 Ez nekem uj... mármint, hogy "a cafeteria szolgáltatások a magyar állam pénzéből történnek"... fogalmam sincs ez milyen módon történik?! Szerintem a munkáltatók veszik meg pénzért (+ adóznak utána), ezt osztják ki a munkavállalóik között.
Aki Én
@karma1: Tudjuk, hogy rendkívül ostoba a rühes. Ennek a sérültnek teljesen mindegy miről van szó, gondolkodás nélkül védi a gazdáját. Azt sem veszi észre, ha másnap saját magának ellentmond. Tök mindegy mi történik, csak fújja a propagandát. Intelligens ember nem vállalna be ekkora butaságokat mint ez.
Aki Én
@Csizmás Kond: 08:07 Hát a te kioktatásod valóban szart sem ér. Nálad alacsonyabb IQ szintű embereket keress a buta vitáidra ha sikerélményre vágysz!
sokanvagyunk
Simán kifizeti az ország a büntetést - Erzsébet-utalvánnyal -, hogy lássa a világ, nem csak egy szűk körben számít az fizetőeszköznek. :)
Csizmás Kond
@eszegfu: Kafetéria vagy minden fajta jegy egyfajta adósporló lehetőség a cégeknek. Azok akik adnak igaz előre ki kell fizessék az adománynak szánt jegyek árát de év végén leszámolják az adójukból vagyis amit egész évben kiosztottak azok egyfajta havi megspórolások.
Tehát a jegyek forgalmazása nagy pénz és azok is jól aratnak belőle akik a jegyeket forgalmazzák...és miért kéne minden itthoni jövedelemből egy tetű külföldi is részes legyen ?
Csizmás Kond
@Aki Én: pl téged nem én kerestelek kis lepedőkenőcs...te ragadtál rám.
eszegfu
@Csizmás Kond: Ezt én is igy tudtam... ezért nem értettem a Tőled idézett mondatot. Eltekintve a mostani témától, csak általánosságban... M.o-n a 2014-től érvényes uj Ptk. szabályozza a gazdasági társaságok alakitását (egyébként a régi 2006. éviben is erre vonatkozóan u.az), tehát a "tetü külföldi"-nek u.ugy joga van itt bejegyeztetni akár fióktelephelyként is magát a Cégbiróságon, adószám birtokában pedig müködni, adózni. Pontosan ugy, ahogyan egy magyar céget alapithat Szlovákiában, Németországban, stb., ahol is az illető ország törvénye éppen ugy vonatkozik a hazai, mint az idegen tulajdonosi cégekre. Nem véletlenül alapitott sok magyar Szlovákiában céget, mert ott alacsonyabbak az adók és ott nem feltétel pl. hogy az idegen tulajdonu fióktelephelyek bizonyos dolgokkal nem foglalkozhatnak. Az a baj szerintem, hogy a magyar termékek a magyar piacon csak bizonyos "diszkriminativ" intézkedésekkel élnek meg, tehát önmagukban nem verseny és piacképesek... persze vannak kivételek, melyek csak "erősitik a szabályt". Összeségében: ha u.azokkal a feltételekkel müködhetnének a külföldi forgalmazók, akkor más "gazdaságpolitikával" kellene a hazai cégeket elcsábitani a magyar étkezési utalványok megvételére... mondjuk visszaváltáskor nem 5 %-ot, hanem csak 4,8 %-ot kérnének.
Csizmás Kond
@eszegfu: ...próbáld megérteni...itt most nem jogokról van szó hanem kiszorulásról. Az a valaki tiketnyomó kimaradt egy buliból és most nyüszít...
eszegfu
@Csizmás Kond: Elfogadom a véleményedet, Te meg fogadd el az enyémet: pontosan a jog tette lehetővé, hogy "kiszoruljanak"... Azzal viszont egyetértek, hogy itt igen sok pénzről lehet szó.
bakegya
HÉT MILLIÁRD,CSAKKK A BÜNTETÉS-most figyeljen a magyar miniszterelnök és annak VÁLASZTÓI-hét milliárdot fizet a kincstári hülyeségéért a MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROK AKIK A FIDESS-KDNP-RE SZAVAZTAK(DUPLA ADÓT KINYOMNI RÁJUK)-HÉT MILLIÁRDOT PEIG TEJEL AZ ORSOS ORBÁN... ,az összesen TIZENNÉGY MILLIÁRD!
CSAKKK SEMMI UGRI BUGRI

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.