Gyurcsány Ferenc önálló MSZP-listáról beszél, miközben az MSZP közös listát akar. Elmagyarázzuk, mi történik a a DK-elnök és Botka László közötti küzdelemben.

Forrás: 24.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
"Mi értelme van, hogy Gyurcsány úgy tett, mintha az MSZP nem akarna közös listát?
Azért tett így, mert nem hagyhatja, hogy a nyilvánosságban az az értelmezés legyen a meghatározó: Gyurcsány Ferenc a megegyezés akadálya.
Egyszerűen nem engedheti meg, hogy az antiorbánista szavazók azzal a történettel találják magukat szembe: Botkával az élen megindulna az Orbán-ellenes sereg, ám Gyurcsány saját, önző céljai miatt nem segít a kormányváltásban. "

Pedig pontosan ez a helyzet! Gyurcsány csak másokat tud kioktatni, hogy ezt tegyenek meg azt tegyenek, de ő nem tesz semmit, hogy Orbánt le lehessen váltani! Ő meg azt hirdeti: aki az ő személyét kérdőjelezi meg, az Orbán szekerét tolja!
Ez a DK, az a DK demokrácia!
Elég undorító!
coni
A DK-nak csak azért van ekkora ttámogatottsága mert Gyrcsány vezeti. Ha Gyurcsány hátralép szavazói már elmennek szélsőséges irányba, vagy egyáltalán nem szavaznak.
Természetesen nem értem meg ezeket az embereket, nem azért mert Gyurcsány hazudott (lassan az övé volt a legkisebb hazugság) hanem azért mert nem mondott le amikor pártja nem támogatta reform intézkedéseit így elvett az országtól 6 évet.

Botka a többi ellenzéki párttal sem tud azok után együttműködni, hogy az MSZP úgy lépett ki a már folyamatban lévő többpárti egyeztetésekből, hogy egyszerűen nem válaszolt a megkeresésekre. Az MSZP túlértékeli a saját és lebecsüli a többi párt támogatottságát. Ezen bukott meg 2014-ben és azóta is minden ellenzéki együttműködés.
Veszprém volt az egyetlen ahol az MSZP is hajlandó volt felsorakozni nem MSZPs jelölt mögött, el is veszítette a Fidesz a 2/3-ot.
Béla333
"Gyurcsánynak az is elég, ha az Orbán-rendszer egyedüli jelentős ellenzéke marad, és így elvergődik Orbánnal együtt választásról választásra, miközben kedvenc hobbiját, a politikát űzi.
A baj az, hogy eközben a riválisok legyőzésére fordítja erejét, megsemmisíti a civil kezdeményezéseket. Ezért már nem csupán arról van szó, hogy visszatekintve úgy tűnik, a szép szólamok csak megtévesztésül szolgáltak, politikai érdekeket lepleztek, és ennek az embernek egyetlen szavát sem szabad komolyan venni. A helyzet az, hogy ma egy valódi ellenzék legkeményebb ellenfele nem Orbán, hanem Gyurcsány lenne, aki mindent megtenne, hogy eltiporjon egy alternatív kezdeményezést."
nepszava.com/2015/02/velemeny/bartus-laszlo-lehet-e-gyurcsany-nelkuli-dk.html

Vessétek a mókusok elé...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.