Rábólintottak Brüsszelben, hogy állami támogatás legyen a beruházásban.

Az erőmű teljesítményének fenntartásáért felelős kormánybiztos az állami tévében már reggel jelezte, hogy Brüsszel ma jóváhagyhatja a bővítést. Aszódi Attila egyébként azt hangoztatta, hogy Paks II. megépítése nem növeli Magyarország Oroszországtól való függését, hiszen ma is atomerőművi blokkokat használ az ország Pakson. A tervezett új blokkokat azért építik meg, hogy fenntartható legyen az atomerőmű teljesítménye a régi blokkok leállítása után is. Szerinte Paks II. nélkül a kieső kapacitást földgázzal működő erőművekkel lehetne a leginkább pótolni, ami növelné Magyarország vezetékes energiaimport-függőségét. – írja a hirtv.hu.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lusta
Már most az elején szólok.
Nem Brüsszel a hibás. Ők ugyanis csak azt engedélyezik, ami az uniós jognak megfelelő. Miután a megfelelő változtatásokat sorosbérenc föld-trafik tolvaj ártunk és qurmányunk megejtette, az uniós bizottságnak nincs és nem is lehet kifogása az üzlet ellen. Látható, hogy az ország lakosságának az nagyon jó, hogy kifosszák őket, ellopjanak mindent tőlük, de ez az ország választóinak magánügye, nem az európai döntéshozók dolga a lakosság helyett gondolkozni és tiltakozni.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
Abban a pillanatban, hogy részt kaptak a koncból, már az oroszokat se utálják annyira.
Van annyi pénz,...
lusta
Már most az elején szólok.
Nem Brüsszel a hibás. Ők ugyanis csak azt engedélyezik, ami az uniós jognak megfelelő. Miután a megfelelő változtatásokat sorosbérenc föld-trafik tolvaj ártunk és qurmányunk megejtette, az uniós bizottságnak nincs és nem is lehet kifogása az üzlet ellen. Látható, hogy az ország lakosságának az nagyon jó, hogy kifosszák őket, ellopjanak mindent tőlük, de ez az ország választóinak magánügye, nem az európai döntéshozók dolga a lakosság helyett gondolkozni és tiltakozni.
coni
Brüsszel kizárólag uniós szabályok alapján vizsgálja a beruházást és annak megfelel.
Azt, hogy a magyaroknak megéri e, a magyaroknak kell eldönteni. 8 Millió szavazóból 1,5Millió szavazott ellene, mivel már a 2014-es választások előtt tudni lehetett, hogy a fideszes kormány megépíti ha bizalmat kapnak.
Pénztártól való távozás után sincs lehetőség reklamálni.
papa.49
A saját harcunkat nekünk kellene megvívnunk a regnáló hatalommal szemben, a ,,sült galambra hiába várunk,, bezárt a büfé))))))))))))
Béla333
@lusta: 13.36
Teljesen igaz! Itt az országban sokan gondolják úgy, hogy az Unió majd minden, az Orbán kormánnyal kapcsolatos gondjainkat megoldja!
Hát nem!
Ha mi szeretünk ilyen kormány alatt élni, ha nem teszünk semmit ez ellen, akkor nekik jól van így!
A MI DOLGUNK a kormányunk megrendszabályozása! Nekünk kell valamit tenni, ha nem akarjuk a Paksi beruházást!!!
eugen4402
@lusta: Nagy igazságod vagyon. Csoda, hogy idáig olt lelkierejük naponta meghallgatni a dilinyós vádakat, hogy Brüsszel lábbal tiporja a magyar szuverenitás maradékait. Egy udvarias meghajlással elsasszéznek, és utunkra bocsátanak bennünket: "Ha Önöknek ez kell, az EU nem szólhat bele..." Én meg elindítom a régi Zorán-opust: "...Langyos a sör, de nekünk így is jó".
Csak a Gyöngyösi sírdogálását ne hallanám. Átkozza az Uniót, hogy az alantas összeszerelő munkát lökik ide nekünk. Mégis mire számított...? ide az is túl kvalifikált feladat...
Nessy
Ha nekünk ez kell, ha ezt akarják a zemberek, Brüsszel vállat von, és csináljunk amit akarunk. Ha meg ne adj isten lesz "két sebességes" Európa, akkor végleg nem fogja érdekelni, kivéve, ha felrobban.
Mi meg dalolva, önként eladjuk a magunk és gyermekeink jövőjét az oroszoknak, meg pártunknak és kormányunknak! Ők gazdagabbak lesznek pár milliárddal, a többiek meg tovább csúsznak lefele! Megérdemeljük? Megérdemeljük!! Jöhet a hozsanna!
lusta
@Béla333: @eugen4402: @Nessy: Nagyon sokan azt hiszik, hogy az uniós tagság azt is jelenti, hogy majd helyettünk fognak ˝vasököl, odacsap, ahova köll˝. Hát nem. Ha kétsebességes uniós rendszer lesz, az nem az uniós döntnökök hibája, hanem az dott ország kormányzatáé. Ha kicsapnak minket az Unióból, hát az sem csak a sorosbérenc föld-trafik tolvaj ártunk és qurmányunk hibája, hanem azé a választóké, akiik mindezt megengedik és még tapsikolnak is hozzá, közben persze ezerrel szidják Brüsszelt. közben nem veszik észre, hogy Brüsszel egy város (Kétfakú plakát). Az Unió nem egy elvont fogalom, hanem mi is részesei vagyunk. Biztossal, vezető beosztású igazgatókkal, osztályvezetőkkel, egyszerű dolgozókkal képviseljük és dolgozunk az Unió jelenéáért és jövőjéért. Na ez az amit sokan nem hajlandóak tudomásul venni. A szemét unió, hát akkor bizony a szemét mi magunk is. Kaczor miért is ellenzi Tusk újraválastását? Sok oka is van, az egyszerű magyar ember nem is tudja a főbb okokat, de a lengyel propaganda azt nyomatja, hogy nem a lengyel érdekeket képvisel elnökként. Innen üzenem nekik és minden magyarnak, az uniós képviselők, tisztségviselők nem a kiküldő ország érdekeit kell képviseljék, hanem az unió érdekeit és az unió érdekeit kell úgy alakítaniuk, hogy megeggyezzenek a kiküldő ország érdekeivel, vagy közelítsenek hozzá. Ha nem akarja a tagország elfogadni ezt, akkor kívül tágasabb. A meccssre is kiáll az ember, mert tuidja a szabályokat és nem a mi kampós fűszálainkhoz kell igazítani a szabályt.
Perwool
@lusta: "Nagyon sokan azt hiszik, hogy az uniós tagság azt is jelenti, hogy majd helyettünk fognak ˝vasököl, odacsap, ahova köll˝" A csúti szabadságharcos bonsai szarka, biz ezt hazudja a nyájnak. Minden de. gyalázza az EU, du. megnézi megjöttek-e az átutalások.
Szabadságharcos szövegei: „Brüsszel ma lopakodva nyeli el nemzeti szuverenitásunk újabb és újabb szeleteit" "a multik", Brüsszel elakarja törölni a rezsicsökkentést, Soros...
human
@lusta: Pontosan úgy van ahogy írtad.
relatív
Vannak dolgok - még a mai Magyarország körülményei közt IS -, melyeket a hozzáértőknek kell ahhoz eldönteniük, hogy ne legyen nagy blamázs a későbbiekben sem...

Néha - mint a vak koldus - a jelen regnálók IS eltalálják ( véletlenül ) a helyes megoldást. Azt azonban biztosan állíthatjuk, hogy egy ország energiagazdálkodása nem népszavazással oldható meg !

Sok - a kialakult közélet hibájából - ellentmondó tájékoztatás során nagy félreértés uralkodja sajnos közéletünket még a szakmai - bármely szakma esetében IS - kérdésekben IS, így az eligazodás elég nagy problémát jelent még a hozzáértőknek IS, ... hát még az outsidereknek, mint a jelenlegi vezetőink többsége !
lusta
@relatív: Nem kell ahhoz hozzáértőnek lenni, csak alapinformációkkal rendelkezni, tájékoztatni kell, pro és kontra és akkor nincs ilyen baj. A világ jelenleg más irányba megy. A megújulók irányába. Sok helyütt támogatják, sok helyen már nem kell, sőt egymással versenyeznek. Most. Tíz év múlva, nem kell nagy látnoki tehetség, avilág jelentős részén a megújulók fognak uralkodni. Nálunk nem támogatják, hanem még spéci adóztatják is, nem adnak ki engedélyt sem, sőt még csak ki sem írnak a megújulók telepítéséről, felhasználásáról, beveztéséről, mert Magyarország NAGYON ROSSZUL teljesít. Ez persze nem induk, sőt kitörési pont lehetne. Abból a 3000 milliárdból, mai ár, tuti, hogy duplája lesz, tudja Ön mi mindent lehetne csinálni? Magyarország a megújulók Mekkája lenne.
relatív
Kedves ' lusta ', azt hiszem messzire vezetne - és e kereteket jócskán meghaladná - ha energia-hatékonyságról kezdenénk eszmecserét.

Úgy néz ki mindenkinek igaza van, és ráadásul még rányomja bélyegét ennek az eszmecserének a mai regnálók minden szinten tapasztalható harácsolási törekvései, ami minden törekvéseiket legalább IS kétségessé teszi.

Mai ismereteink alapján azonban az un. ' megújuló ' lehetőségeket - több okból IS, hiszen ismeretesek hátrányai IS - nem igazolják előnyösebbnek, mint az ismert megoldásokat. A kapitalista környezetben viszont a megtérülési, rentábilis megoldások továbbra IS előnyt élveznek.
lusta
Igenis altyernatyívát jelentenek a megújulók. Kezdjük az elején egy kis áttekintéssel. Bejön a lengyel kapcsoat is. Annó nagy atomenergia hívő voltam, egyébként most is az vagyok, de én már a jövőbe nézek. Annó a hazai blokk a meg nem valósult lengyel atomerőműből származik. Azóta sincs a lengyeleknek atomerőművük. Jelenleg a lengyel illetékes miniszter, Tchórzewski annyit mondott, hogy jelenleg a hagyományos blokkok gazdaságosabbak az atomerőműnél. Hozzátette, hogy ha esetleg mégis megépülne az atomerőmű, a lengyeleknek a mai napig nincs atomerőművük, semmi esélye sincs a költségvetésből való finanszírozásnak. Tovább ment kijelentve, hogy ez tipikus üzleti vállalkozásés a beruházás is üzleti alapon valósulhat meg. Ha olyan nagy a lengyel-magyar barátság és egyébként is nagy az egyetértés, miért nem kérdezik meg őket? A hagyományos erőművekkel is vannak gondok, míg nekik is engedéltyezte a bizottság a szénerőműveket. Jelenlegkét blokk, összesen 1600, két ezer, meg egy 500 MW teljesítmányű blokkokat építenek négy helyen. Tegyük hozzá, hogy nálunk egy 220 MW-os blokkot újítanak fel.
Ellenben a megújulók a biomasszát, nem az erdőt kivágva, gazdaségosan tudnának működni. Gazdasági számítások bizonyítják, hogy támogatás nélkül egy 5 MW-os kis blokk 6 év alatti megtérülési mutatóval rendelkezik. A napelemek egyre jobb hatásfokkal készülnek és egyre olcsóbbak. Ez a jövő útja, de nálunk csak a hátranyilazás a múltba révedéssel együtt megy. Olyan géniuszok a megmondók, akik szerint semmi értelme a megújulónak, mert éjszaka nem süt a nap és nem mindig fúj a szél. Ilyen zseniális érvelés ellen tényleg nincs mit tenni.
lusta
Persze az atomenergiával jelenleg, mint Tchórzewski is mondta, piaci viszonyok között kell elképzelni a jövőt. Erre pont egy mostani példa a finn Pyhäjoki település mellett épülő Hanhikivi-1 atomerőmű a maga 1150 MW teljesítményével, egy paksi ajánlatú WWER rendszerű blokk épül. Piaci alapon! Közvetlenül a kint dolgozó magyar barátomtól kissé többet tudok az átlagoa magyar pógártól.
human
Soknak tűnik, de energetikai távlatokban nem nagy idő, de 30-50 éven belül fúziós erőművek fognak működni. És mivel ezek teljesen ártalmatlanok (felrobbanhatnak, de ezzel vége is a károkozásnak) tucatszám fognak megjelenni az országokban. Az elektromos áram ára töredéke lesz a jelenleginek és minden elektromos lesz ami eddig fosszilis energiával volt működtetve. A fúziós erőművek kutatásában az ország több egyetemének bevonásával magyar tudósok is részt vesznek.
www.magfuzio.hu
lusta
@human: Jelenleg Franciaországban épül az első fúziós erőmű.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.