Az NGM-ből kikerült egy háttéranyag, amely szerint drasztikus lépéseket tervez a kormány annak érdekében, hogy csökkentse a gimnazisták számát és a szakképzésbe terelje a diákokat. A kormány egyelőre jegeli a tervet.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Perwool
„A tudás veszélyes, minden tanult ember potenciális ellenség”
​/​Hermann Göring​/​
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
azt még csak értem, hogy a felüljárókat utálja, de a gimiben ő volt a KISZ-titkár! =))
Qqberci
Kötelezővé kell tenni a testvérházasságot, akkor lesz sok hülyegyerek és azok nem mennek gimibe...
Perwool
„A tudás veszélyes, minden tanult ember potenciális ellenség”
​/​Hermann Göring​/​
Eriksson
@Perwool: Ez igaz, de szerinted ez a kormány melyik jövőbelinek ágyaz? Mert mire ez a mostani iskolás generáció végez, addigra a fidesz-népség a hamut is mamunak fogja mondani.
Nessy
Pár hete Orbán nagy hangon hirdette, hogy a tudás és innováció fellegvára leszünk! Így nem valószínű!
Már ma is szövegértési problémáik vannak az általános iskolásoknak.
Vadászeb legyek, ha ezt értem! Az tény, hogy ha László királyt kérdezték, akkor az ember elmondta, hogy László nagy király volt, de István még nagyobb, és arról beszélt, mert azt kivételesen megtanulta.
De beszélni azt tudtunk. Meg azt is értettük amit olvastunk. Amit mondjuk a matek tanár mondott, már nehezebben. :-))
Mi az amit ma nem tanítanak? Nem kell a saját szavaikkal elmondani egy olvasott témát? Nem kell szöveget elemezni? Tényleg nem értem.
Perwool
@Eriksson: Erős a gyanúm a jelenlegi ifjúság ágyai a hanyatló nyugaton vannak megágyazva.
Bár ha így haladunk (Törökországban tárgyal a...) lehet, hogy rögös lesz az út nekik.
Talán mint disszidensek-:((
GeoCravker
A kormányt is jegelni kéne. A tervek mellé.
A folyékony nitrogén megtenné. Mert nagyon belevalók. Oda.
1magyar
Szerintem is jól teszik, az menjen gimibe aki tovább akar tanulni. Mert ha végez ott és nem veszik fel főiskolára, egyetemre - bizony szakma nélküli, elhelyezkedni nehéz neki.
Eriksson
@Perwool: Na, és ebből mi haszna a mostani kormánynak? Tényleg mitől jó az a mostaniaknak, hogy a nyugatnak képeznek szakmunkásokat, orvosokat, mérnököket, kutatókat? Na, ki tudja erre a választ?
Nessy
@1magyar: Ha megnézed az OKJ képzések listáját, nagyon sok értelmesebb képzés bizony középfokú végzettséghez kötött. Viszont, ha egy asztalos szakmunkás műszaki szakmát választana később, a matek, fizika, kémia hiánya miatt nehezen tudná elvégezni. Hiszen pont ez a lényege a mostani szakbarbár képzésnek! Egy szakma, oszt annyi!
eszegfu
@Eriksson: 14:14 Ha jól számolok, akkor pl. egy ma született gyerek 17 év mulva szakmunkás, igy akkorra O.V. még "csak" 71 éves lesz (és akkor nem számolom azt, hogy egy mai felsőtagozatos, azaz 10 éves gyereknek már csak 7 év kell)... Brezsnyev is 75 évesen, a haláláig hivatalában volt... Szerintem még magának "ágyaz"... hosszu távra rendezkedett be.
Eladott Ország
"Míg a kevés tudás veszélyes, kétélű dolog, addig az elmélyült tudásnál nincs biztosabb fegyver a világon" -Charlotte Bingham-
Nessy
@eszegfu: A munkaügyi statisztikában figyelembe veszi a kint dolgozókat, a választásokba nehezen tudnak beleszólni, erről gondoskodik pártunk és kormányunk ( helyettük szavaznak a "levélszavazók), itthon viszont nem képeznek értelmiségi, gondolkozó csoportokat.
1magyar
@Nessy: Valóban vannak olyan szakmák amelyek érettségihez kötöttek. De nagy a szakmunkáshiány.
Nessy
@1magyar: Azért ha lehet, a villanyt ne egy képzetlen "szakmunkás" szerelje!
Sem az autó fékrendszerét!
Eriksson
@eszegfu: Ugyan már! Magad sem hiszed el.
Eladott Ország
@Eriksson: A válasz a tisztességes bér. Ne csak a fidesz oligarchák és talpnyalók keressenek, ráadásul érdemtelenül, munka nélkül.
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2016/04/12705492_995829030453874_3400939487193956882_n.jpg
Eladott Ország
@Eriksson: Az ingyenélő szarházi mocskos fideszre és bandájára. Aki a szarát is megenné , de meg is fogja.
1magyar
@Nessy: Na azért én ismerek olyan 50-es villanyszerelőt aki többet tud mint egy friss diplomás a szakmából. A régi dolgokat nagyon tudják, míg a fiatalok a chipekkel jobbak.
Az autószerelők már régen érettségihez kötöttek, mert ezek az új autók már számítógépes programok nélkül nem javíthatók. Bár a javításhoz emberi kéz kell.
eszegfu
@Eriksson: Mi ebben a hihetetlen? Az, hogy még 17 év mulva is ő lesz a miniszterelnök, vagy esetleg O.V. nem éri meg ezt a kort? Szerintem ugy "bebetonozta" magát O.V., hogy "kirobbantani" (persze képletesen értem!) sem lehet! Egyébként az én verzióm is legalább 50 %-ban esélyes, mint a Tiéd... ugyhogy ezen sem veszünk össze!:)
eszegfu
@Nessy: 14:45 Ez eddig elkerülte a figyelmemet (mármint, hogy a statisztikában a külföldön dolgozókat is beleszámitják), a többi világos és igazad van.
Eriksson
@Eladott Ország: Akkor engem hanyagolj a témával.
qxy
Ki a tököm ez a Parragh László által vezetett Magyar Kereskedelmi és Iparkamara ??
Mivel a szakmunkás képzés már rég haldoklik az országban nem igen tudom elképzelni egy szakmunkás képzőbe a gyakorlati oktatást . Mivel nem igen van olyan szakember, ( igazira gondolok , nem fideszesre az meg ugye nem is ember) aki meg is tudná mutatná a munka menetét, szépségét, értelmét és hasznosságát.Vagyis ez már rég el van cseszve.
Én mondtam annak idején,hogy arra megy ki a játék hogy az egész Kárpát medencét le kell amortizálni . Ez a terv és jön egy faszi aki a zsebbe nyúl és azt mondja. .- Na,??? mennyit kértek ezért a szarért. és már sajnos ezen az úton halad Magyarország.Mert hogy a Magyar nem tesz semmit maga érdekében az már rég látható.
Eladott Ország
@Eriksson: kolozsvaros.com/2017/06/18/roza-neni-a-magyar-felsooktatasrol/
Róza néni a magyar felsőoktatásról.
Parragh László hírhedté vált saját kijelentésének – mi szerint óriási hiba az, hogy a
polgármesterek nem mernek bezárni gimnáziumokat – népszerűségétől még maga Parragh
László is meglepődött, amint nyilatkozta ő a Szabad Európa Klubrádió egyik műsorában, ahol és amikor olyan elképesztő szakmai magaslatokban eszme futtatott ő a mindenféle szintű oktatás témájában, hogy én attól csak elképedni tudtam. Mit nekünk holmi finn oktatási csoda? Járjuk mi a magunk unortodox módján a saját utunkat
úgy, hogy a társadalom lebutítása terén világbajnokok lehessünk, ha már a fociban nem.
Eladott Ország
@Eriksson: Eredj a fidelitas egyetemre anyád majma. Oda való vagy.
Eriksson
@Eladott Ország: Szórakozz azzal, ami egyidős veled.
Pálinkás Pál
Hát...köztünk legyen mondva..a mai oktatást figyelembe véve, teljesen mindegy hogy hol tanul a gyerek.
Eriksson
@Eladott Ország: Ezt most megint miért nekem címezted? Kérdezd meg az illetékeseket.
De ha már itt tartunk: Te nem érzed megad szarcsimbóknak ilyen mocskos pofával?
Kookas
@Eriksson: lehet hogy el vándorlásra??
quadrocopter
Na wazze, hát nem a herevere államtitkárok és tökvakaró miniszteri piszkosok darabszámát csökkentik?
Peller Anikó
@quadrocopter: Nem, azt növelik. De kell stadiomra is. Mongóliában.
Eriksson
@Eladott Ország: Mert hozzád szóltam, nem jelenti azt, hogy szemétkedhetsz is.
Eladott Ország
@Eriksson: Neked ahhoz nincs közöd, amire nem akarsz válaszolni. De véleményed szerint Paks 2 azért jó lesz. Úgy hogy a szemináriumot, inkább a fidesz szokásos hétvégi wellness közösülésén tartsd.
Eladott Ország
@Eriksson: fermer.ru/files/forum/2012/07/145501/foto0186.jpg
A fidesz szokásos hétvégi wellness szemináriumára és közösülésére küldöm a tyúkot.
Eladott Ország
kolozsvaros.com/2017/06/09/ez-az-ember-vagy-hulye-vagy-szimplan-geci-vagy-valaki-felremagyarazta-a-szavait/
Tényleg örülök, hogy a fürdőszobai vállalkozásába jókora hitelállománnyal belebukó
csempekirályból szervilis hűbéressé avanzsált díszseggnyaló, aki mindig fenntartások nélkül
szolgálta Orbánt, aki a szakszervezetek elfojtásától a felsőoktatás szájbarúgásáig kvázi bármiben lojális támogatója volt az egyélőistennek, akinek karrierje innen már nem tud felfele ívelni, ezért pozícióját csak az önkritikátlan felszopással betonozhatja be, most újfent megmondta a tutit. Nem is tudom, honnan kezdjem. A Taigetosz-törvény megbocsáthatatlan elmebaja után különösen nehéz szó nélkül elmenni amellett, hogy a versenyképesség oltárán elvérzett Parraghnak sűrű és mély kussolás helyett a közoktatásról is van mondanivalója. Nem is akármilyen. Röviden: a magyar vállalkozások versenyképtelenségének oka, hogy még mindig túl sok fölösleges gimnázium működik, és ha a polgármesterek nem lennének gyávák, már bezártak volna néhányat a picsába. Nem az a baj, hogy mindent ellopnak az élhető ország reményével együtt, hanem hogy még nem zártak be elég iskolát.
emerencia
@Nessy: Pedig a villanyszereléshez mindenki ért mint a focihoz. Pl. komoly un. háztechnikusi (nem kell hozzá technikusi végzettség) munkakörbe simán felvesznek karbantartónak olyan embert akinek nincs villanyszerelői képzettsége de szerelnie kell a villanyt. Senkit nem zavar, hogy nem ért hozzá...
emerencia
@Eladott Ország: Körülöttem többen munka mellett valamilyen rövidített képzésben tették le az érettségit. A lexikális anyagot megtanulták de gyakorta nehezen megy a komplex gondolkodás. Hiába van lehetőségük rá, nem szeretnek komolyabban utána nézni a dolgoknak. Nagyon könnyű őket átverni mert az iskola a kulcsszavak, kulcsmondatok gyors bemagolását és a számolást tanította meg nekik. Vezetőnek nagyon "jók" mert csont nélkül végrehajtják a magasabb hatalom utasításait. Sokan közülük nem szeretnek olvasni, az önképzés sem jellemző rájuk. (Tisztelet a ritka de létező kivételeknek.) Mindig mindenről oktatást kell nekik rendezni pedig manapság sokkal könnyebb önállóan ismereteket szerezni mint anno nekünk fiatalon. Attól félek, hogy az önálló tanulási valamint a következményekkel is számoló gondolkodási képességek tömeges elsorvasztása aligha fogja a gazdaságunkat versenyképessé tenni, a társadalmat pedig a demokrácia irányába terelni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.