A kormány 4,2 milliárd forintos uniós forrású, a rehabilitációt elősegítő foglalkoztatási programot indít, hogy a következő három évben elősegítse 1500 megváltozott munkaképességű ember elhelyezkedését a nyílt munkaerőpiacon írja az MTI Czibere Károly a sajtótájékoztatón azt mondta, a programmal szeretnék elősegíteni, hogy a megváltozott munkaképességű emberek és a munkaadók egymásra találjanak. Ennek érdekében egyebek mellett rehabilitációs fejlesztési központot és országos tanácsadó-hálózatot alakítanak ki, megyei tanácsadókkal. A kormány elkötelezett amellett, hogy az érintettek számára esélyt, lehetőséget teremtsen elhelyezkedni a nyílt munkaerőpiacon, ami egyszerre gazdasági és társadalmi érdek – hangoztatta. A foglalkoztatáson keresztüli esélyteremtés fontos kormányzati szándék, amelynek már megvannak az eredményei, hiszen az elmúlt 25 évben most a legalacsonyabb az inaktivitási ráta és a munkanélküliség – mondta az államtitkár. Ahhoz, hogy egy ilyen új munkahely...

Forrás: hirzona24.com
Feltöltő: Manhattan
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
Itt a lényeg!: "A kormány számára elsőrendű fontosságú, hogy az érintettek mielőbb kikerüljenek a szociális ellátórendszerből."
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Manhattan
Itt a lényeg!: "A kormány számára elsőrendű fontosságú, hogy az érintettek mielőbb kikerüljenek a szociális ellátórendszerből."
Hellcat
Aki tehette már lelépett sokat meg még tervezik...a fitymasz meg már mindent bevetne amit csak lehet mert összeomlani látszik a rendszer.
Equus
végre egy új tintanyaló országos rendszer, umiós pénzből. Haverok, buli fanta...
peterkelemen
Rajtuk kívül mindenkit dolgoztatnának. Forradalom kellene Magyarországon, mert ha ez így megy tovább kinyírnak ezek mindenkit.
karma1
Ha kerhetnem, a jo kurva anyadat akarjatok munkaba allitani, nem azokat a szerencsetlen embereket, akiknek meg a feloltozes vagy a fogmosas is egy mindennap megkuzdendo feladat! Allitsatok munkaba a retkes mukormos foldtulajdonosaitokat, vagy meszarost, a minusz IQ-ju csodacsovezetot, ha tudjatok...
El a kezekkel a beteg , megvaltozott munkakepessegu emberektol!
Ti nem emberek vagytok, hanem allatok, annak is a legrosszabb fajtajabol...
Eladott Ország
Az inaktív minisztériumok, a háttér intézményekkel együtt, mikor kerülnek be a munka világába?
quadrocopter
Felkészülnek az intenzív osztályokon elfekvők és az elhunytak!
Nessy
@karma1: A kutya sem akar itt senkit " munkába állítani".Lesz majd ilyen - olyan tanácsadó központ, ahol a tanácsadók felvételének a kritériuma, hogy még csak nem is látott megváltozott képességű embert!
Jól fizető sine cura pár havernak!
karma1
@Nessy: En ezt nem mondanam olyan biztosra! Annyira nagy mar a munkanelkuliseg minden teren, szinten, hogy egyaltalan nem elkepzelhetetlen az, hogy ujra TENYLEGESEN munkaba akarjak oket allitani...
Nessy
@karma1: Az Ok. Csak félő, hogy nem olyan munkára, amit el tud végezni,nem ott, ahol jelenleg él.
Eladott Ország
www.fusz.hu/fuszdrupal/sites/default/files/sites/default/files/useruploads/kep_1137.jpg
A nemzeti összetartozás jegyében a magyar kormány gyakorlatilag megharmadolta a megváltozott munkaképességűek fizetését. Arról sem mesélt a nagyszerű politikus, hogy hány beteg, sérült, rokkant ember menekült öngyilkosságba azért, mert megvonták, vagy brutálisan csökkentették a járandóságát és képtelen volt fenntartani magát segítség nélkül. És vagy nem volt olyan hozzátartozója, aki segíteni tudott, vagy nem akart ilyen terhet rakni a családja vállára. Akik nem ezt az utat választották – szerencsére ők vannak többen – azok az életükért küzdenek az év minden napján. Azt is elfelejtette elmondani a kormány, hogy a nagy nemzeti összetartás jegyében számtalan sérült, beteg embert dobott vissza a munkaerőpiacra (mert teljesen elvették az ellátást, így kénytelenek a munkaügyi központokban regisztrálni, miközben még csak közmunkára sem alkalmasak fizikailag), mert így a szánalmasan alacsony rokkantellátás helyett csak a 22 800 forintos álláskeresésit kell nekik fizetni, de új fejlemény, hogy innen is ki akarják söpörni őket, hogy még a 22 800 forintot se kelljen fizetni.
DR Eric CARTMEN
Egy rakás "nyomorék" már dolgozik. A Parlamentben !!
Pálinkafőző Rézüst
Anyátok jól van,elvtársak??? Még mindig űzik az ipart?? Féllábbal, félkézzel is, ugye elvtársak, nektek csak a pénz kell, stricik...
Donáld Tramp
@Manhattan: Igen, én mondjuk jobban örülnék a 26.200 Ft helyett egy 'normálisabb' összegnek.. ne csak a kort nézd.. 1500-ember a több tízezerből.
Donáld Tramp
@Manhattan: 'Volt' Bányászvárosban lakom ! A 180- rokkantságin kívűl feketén még most is dolgozik, 30-éves kora óta.. 20-éve.. Ennyi...
Donáld Tramp
@human: " 1500 megváltozott munkaképességű ember elhelyezkedését a nyílt munkaerőpiacon " Olvass mielőtt ideböfögsz... Szó sincs rokkantnyugdíjasokról... :P
human
@Donáld Tramp: Amit nem veszel észre, hogy Orbán csak munkára akar fogni a gyereket, rokkantat, nyugdíjast, hogy eltartsák az élősködőket akiket a nyakunkba ültetett a 2010-es 2/3. Ez az új világrend amit megálmodott.
Donáld Tramp
@human: Az új világrend azt álmodta meg hogy, a nácik megint európa vezető hatalma lettek... Ha az Északi Áramlat nevü földgázvezeték elkészül akkor egész Európa a náciktól fog függni... És persze Putyin úrtól ! Elzárom a csapot azt b@sszhatjátok... Nem kell háború meg tankok, meg istenf@sza... Csak bezár egy csapot.. azt hali. Ez jelenti az új világrendet.
1magyar
Én is voltam ilyen programban, de ha megnézi bárki a munkahelyeken dolgozókat, szóljon ha 55 feletti rokkantat lát dolgozni. Nem veszik fel még úgysem, hogy az állam támogatja.
Eladott Ország
Nem kell ide töltény! Golyóstollal is lehet gyilkolni, amivel olyan törvényeket, hoznak, ami a biztos halál. Lassan kivéreztetve hogy mégse lehessen, azt mondani Az Orbán kormánynak arra van hitvallása, hogy az időseket rokkantakat, betegeket úgy keresztényien bele rúgja az árokba! És a családtagok még mondjanak is hálát azért a családbarát kormánynak, hogy eltemethetik őket! No persze a napi díj kifizetése után, amit a krónikus osztályoknak kötelezően meg kell fizetni. A stadionok épülnek. Az ukrán nyugdíjasok is kezet csókolgatnak Orbánnak. A románok meg egyenesen a megváltó Istent látják benne, mivelhogy a magyaroktól ellopott pénzeken megfizeti a szavazataikat. Éljen a haza! De a kórházból már nem megy senki haza. Oszt jó napot! Orbán Mengele jobban teljesít. Ma Finnországban állampolgári jogon 250.000 Ft az alapjuttatás csecsemőtől aggastyánig bezárólag! Nálunk pedig 22.800 Ft a rokkantnak? Ha a munkába rokkant bele akkor is? És csak megalázó tortúrák után? Szégyen! Ez már az a szint amikor nem lehet megbocsátani!
CsipkeRózsa
Ahhoz, hogy munkát adjanak embereknek, nem kell ilyen sok személyt igénylő adminisztráció. Lehet, hogy ez a lényege az új ötletnek, + pénzeket keressenek a Fidesz-közeliek.
quadrocopter
Na most az a helyzet., hogy erre a programra felállítanak 20 hivatalt, 3000 csókossal!
papa.49
A 4.2 milliárd aprópénz nekik, de azért lehajolnak érte, a rokkantak, az igaziak ebből egy kanyit se látnak, AZ BIZTOS !!!
Nagyon hülye vagy cibereleves ))))))))))
lusta
@Nessy: Ez a dolog lényege. Ahol uniós pénz van, akkor már lehet gyanakodni. Lesz(nek) majd ˝pályáztatás˝ után ˝kiválasztott˝ cég(ek). hatalmas munkával és mellbedobással sikerül a pénzt elkölteni és még sikeresen meg is oldják egy pár rokker foglalkoztatását. A pnz elfogyása után a rokkert páros lábbal rúgják ki.
papa.49
@lusta: Ha egyáltalán a célegyenesbe ér a rokkant, itt csak a fütyiszek nyernek, és nem a legkevesebbet !!!
Eladott Ország
"Rehabilitációs fejlesztési központot és országos tanácsadó-hálózatot alakítanak ki, megyei tanácsadókkal." Ez kell már ide meg a KLIK, mifántermő nyugdíjas szövetkezet, szociális szövetkezet, Voldemort Mengyi, meg a rabok f*sza fideszes seggnyalókkal.
magyarbakancs
2011CXCI törvény meg ásta a rokkantak sírját.
Aki rokkant az saját munka körben ,hogy tudja foglalkoztatni?Ez azt jelenti ami volt a foglalkozása,végzettsége.
Mondjuk egy buszsofőrt saját munkakörében nem foglalkoztathatja mit ad neki,milyen átképzést tud biztosítani.?
Erre a magyar EÜ-szociálpolitika-rehabilitáció nincs felkészülve.
papa.49
@magyarbakancs: Ez nem is érdekes, az egész csak maszlag, hogy ellehessen a lét tulajdonítani, a fütyiszeknek !!!
1magyar
Ez bizony csak a havi nagy pénzeket felvevő, a valóságot egyáltalán nem ismerő vezetők agyrohama.Ahelyett, hogy az aktív fiatalokat próbálnák munkába állítani az öregek,rokkantak basztatása megy.Persze az a pénz amit erre költenek a csókosok zsebében köt ki.
Eladott Ország
kolozsvaros.com/2016/01/23/hulyenek-neznek-megint/
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2016/01/sheep-345691_960_720.jpg
Hülyének néznek. Megint. Lázár János bejelentette. Most éppen azt, hogy a magyar kormány elkötelezetten fel kívánja számolni a bürokráciát, ennek örömére bezárnak egy csomó háttérintézményt. A főminiszter szelíd mosollyal elmagyarázta nekünk, erősen korlátolt kisembereknek, hogy mégiscsak tarthatatlan állapot, hogy némely minisztérium háttérszervezeteiben több alkalmazott serénykedik, mint magában a minisztériumban, ráadásul ez sokba is kerül nekünk. És milyen igaza van Lázár Jánosnak! Már megint. Tótunfaktum, szarházi pojáca, Luzer F*szjanó!
kokopelli
@karma1: ..kedves! Képzelj el két amputált embert! Az egyiket a bal- és a másikat a jobblába
nélkül.A kormány ad nekik ingyen egy XXXXL nadrágszíjat...oszt gyerük a dologra.
Tudom,hogy morbid,de kormány morális nívóját ilyen magasra taksálom ! :--(
Eladott Ország
@kokopelli: Indokolás a jogszabály szövegében: „a szociális ellátórendszerben kapható juttatások ne ösztönözzenek a munkavégzés ellen” értsd 22.800 forint.
index.hu/belfold/2017/02/07/abcug_beteg_munkanelkuli_szocialis_halo/
Még a 22.800 forintot is elvették a beteg munkanélküliektől.
kokopelli
..sajnos nagyon sűrűn hallok a helyzetről,mivel igen gyakran fordulok meg
olyanok között,akiknek ismerősét rokonát sújtja a magyar "nagylelkű" el-
látó rendszer! Az utolsó években nagyon sokat játszottam taxist,mentőst,
ápolót,beteglátogatót,kisérőt és bevásárlót a rokonságon belül is!
Lassan elfogynak...! :--(

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.