A turisztikai központ is kampányt indított, mert egyre több a panasz a turistákra.

Mini plakátkampányt indított a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK), hogy felhívja a külföldi turisták figyelmét a megfelelő viselkedésre, miután a nagyvárosokban, így Budapesten is egyre több a panasz az erősödő turizmus negatív hozadékaira, a szemetelésre, hangoskodásra.

A turisztikai központ szerint mindezzel arra akarják felhívni a turisták figyelmét, hogy "ízléssel és tisztelettel viseltessenek a főváros iránt." A plakátokon Budapest egy-egy látványossága lesz látható palackba zárva, azzal a felirattal, hogy Travel. Enjoy. Respect; Welcome to Budapest. (Utazz, élvezd, tiszteld, üdvözlünk Budapesten). 

Szemetelnek, hangoskodnak: a turistáknak is plakátokon hívják fel a figyelmet a helyes viselkedésre

Fotó: Pixabay

A kampányt a Budapesti Közlekedési Központtal (BKK) és a BKK plakátfelületeit értékesítő Promix Zrt.-vel közösen indította a turisztikai központ, így a felületeket ingyen kapták. A plakátok gyártása, ki és levétele 634 ezer forintba kerül áfa nélkül. 

November 15-ig lesz látható a kétszáz plakát a budapesti metrókon, a tervek szerint a kampányt jövőre is folytatják.

Forrás: hvg.hu

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csipetke
Sajnos,aki a magyaroktól többet szemetel,az festi magát.Ha az ember csak ide megy a szomszédba,az osztrákokhoz,már a határnál óriási a különbség,nem látni eldobott szemetet csak ott,ahol a magyarok szétdobálták.Azt gondolom,hogy ez nevelés kérdése,mert a család,ahol a gyerek azt látja,hogy a gyökér szülő eldobja a szemetet az utcán bárhol,ő is el fogja dobni,de ha az ellenkezőjét látja,az is beleívódik,és nem fog szemetelni.Száz szónak is egy a vége,én még külföldit nem láttam itt szemetelni.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csipetke
Sajnos,aki a magyaroktól többet szemetel,az festi magát.Ha az ember csak ide megy a szomszédba,az osztrákokhoz,már a határnál óriási a különbség,nem látni eldobott szemetet csak ott,ahol a magyarok szétdobálták.Azt gondolom,hogy ez nevelés kérdése,mert a család,ahol a gyerek azt látja,hogy a gyökér szülő eldobja a szemetet az utcán bárhol,ő is el fogja dobni,de ha az ellenkezőjét látja,az is beleívódik,és nem fog szemetelni.Száz szónak is egy a vége,én még külföldit nem láttam itt szemetelni.
advocat
A turista is csak ott szemetel ahol ezt látja. Ausztriába mások járnak? Ott nem szemetelnek (kivéve a magyarokat). Jöjjenek el egy lakótelepre. Ide nem jár annyi turista. Mocsok, szenny mindenhol. Amíg nálunk a PET palackokat, a sörös dobozokat is csak símán kidobják, szállítsa el a levegőt is szemetes. Legfeljebb kevesebbet visz el. A papírgyűjtőben olajos, pizzás dobozok, azokat állítóéag nem lehet feldolgozni. Kit érdekel? A szemétgyüjtők mellett autógumi, festékes doboz, stb.
Megismétlem: MOCSOK ÉS SZENNY hazája vagyunk. Mi szittya magyarok!!!Lehet cáfolni.
kokopelli
@csipetke: a külföldi ne érezze magát megsértve,de ha RailJet-el jön (véletlenül)
akkor már Münchenben élvezheti a helyjegy nélküli honfitársakat!Bécsnél ugyanaz!
Az autóparkolókban az autópályák mellett ugyanaz! Miért is voltak a honfitársak
megsértve a "Magyar ne lopj!" felszólításra? A nyugatifalvakban még mindig divat
a szombati járdasöprés,és a lomizást is a külföldiek miatt szüntették meg,ami azt
jelenti hogy egy meghatározott helyre kell a cuccot a helyi lakosoknak szállítani,és
fizetni a lerakásért! Éveken keresztül ment a verekedés az utcán a magyar,szlovák,
cseh és legyelek között! Az ,hogy cigány volt vagy "fehér" nem érdekelt senkit!Ott
maradt a szétdúlt szemét,és a település teherautója nem szedte össze!Emlékszem
amikor a bratyó először Nürnbergben volt,nem tudott a csikkel mit csinálni,mert a sé-
táló utcán nem látott csikkeket! Érdekes,hogy rászokott a két hét alatt! Az "am"i repte-
rekenn meg mindig beálltak sértődve a sógornőmmel a plexi "akváriumba"! Azt is
megszokták!Két hét alatt csodálkoztak saját magukon!...én nem! ;--)
lusta
Ez mind csak hazugság. Csak a migráncsok szemetelnek.
emerencia
Magyarország munkaállam. Aki szemetel, álljon be utcaseprőnek.

Így kell csinálni: www.youtube.com/watch?v=_rPQWIkqGEw
Nessy
Én is utazás közben tanultam, hogy ha rágyujtok, akkor valahol leülök, vagy legalább is megállok, és mindig nálam az "úti kis hamutartó"!
Ma már itthon nem is gyújtok rá utcán, hiszen nem bóklászok órákon keresztül.
A szemetet meg tényleg otthon tanultuk meg, nem eldobni. Ha megettük a szendvicset, a szalvétát vagy szemetesbe dobtuk, vagy visszatettük a táskába, és otthon dobtuk ki.
Persze, azért ha több szemetes lenne az utcákon, ha ismét lennének utcaseprők, nem lenne ilyen borzalmas állapot az utcákon!
CsipkeRózsa
Ez csak a plakátmániájuk miatt kellett, egy kis pénzkiutalás.
Equus1
"Adjál pénzt, oszt takarodj a kurva anyádba! Itt nem fogtok éjszaka dajdajozni. Nappal meg csak libasorban és semmihez ne nyúljatok."

Ez volna az igazi plakát, rajta nagy nyilas kereszttel, karikás ostorral, szaros pendellyel.
cikicakk55
Ez egy nagyon felesleges kiadás.A külföldi úgy sem fogja érteni mi van a kép alá írva,de nem is Ők szemetelnek.Mi is voltunk a párommal Hollandiában autóval.Átmentünk Ausztrián, Németországon és úgy Értünk Hollandiába. Már a határnál feltűnt,hogy nincs szemét az utak mellett.Voltak azonban autós pihenők,ahol több szemetes és egy konténer is volt.Ausztriában még wc-k is voltak a parkolókban,ráadásul tiszták,rendezettek voltak.Bécsben kicsit megálltunk és a Maria Hilfer straßen mentünk végig gyalog.Az úton eldobálva Magyar feliratos cigis dobozok,pálinkás üvegek,magyar nyelvű reklámszatyrok stb. Ott is ügyelnek a tisztaságra,mert a többi utcában nem volt annyi szemét.Németországban viszont és Hollandiában is csodálatos tisztaság volt mindenhol.Sehol egy csikk,vagy gyufaszál.Igaz,még a legkisebb faluban is 15 méterenként szemetes volt kirakva. Sajnos mi Magyarok rengeteget szemetelünk éés nem a turistákat kell érte hibáztatni.
Equus1
sztem nevelés dolga... ifjabb koromban a hátsó ülésen ültem, megittam a doboz Colámat és a dobozt kidobtam az ablakon. Apám megállt, visszatolatott, ki kellett szállnom és felvenni. Minden máreg nélkül, csak úgy... Megkérdeztem miért, ha mindenki ezt csinája. Mert mi másak vagyunk, volt apám válasza. Ebben maradtunk. Nem dohányzom utcán, kocsiban, másoknál csak buliban... így csikket sem dobálok. Sztem ez így van jól.
Equus1
@ila51: hát... nekem bejön... :D Tud geci is lenni, de öncélúan soha. Az a szar, h utólag kiderül: mindig neki van igaza. Tud nevetni a hülyeségeimen, de nem titkolja, h neki is vannak. Azokon közösen nevetünk.
ila51
@Equus1: Mi meg falun születtünk , kertes házunk volt , meg mamámnak külön. Ott is mindig rendet raktunk , sehol gaz , minden megtermett. Még külön jószágos udvar . Aztán Szegeden éltem sokáig , ott szép volt. Budapest már sokkal koszosabb , pláne itt a 8. , de a belső kerületek sem sokkal különbek. Hűvösvölgyön lepődtem meg , a rendetlenül eldobált dolgokat hordta a szél , amikor hazajöttünk külföldről. Ott is éltünk . Angliában. Sok fele jártam . Németországban tetszett a precíz rend. Úgy felszálltak a járműre , hogy egy cseppet sem dúródtak . Valóban nem a külföldiek dobálják el a cuccot , sőt Ők lyukasztanak is , igaz én csak nappal látom Őket.
wagabund
azért óvatosan a magyar szemetelésről...a sors úgy hozta, hogy dolgozhattam olyan országban(is), ahol az utcán dohányozva az igen jólöltözött, halkan beszélő rendőr megjegyezte, ha meglátja valamelyik társa, hogy eldobom a csikket, az első alkalommal száz dollár helyszínbírság, második alkalommal kiutasittat az országból...az igaz, hogy baromi nagy rend, és tisztaság volt..
Aztán dolgoztam olyan (európához közeli) országban, ahol nem tűnt fel a kosz, a szemét, mert pont olyan volt minden, mint itthon..

talán annyit még, hogy kutyaszarral sehol nem találkoztam...mert sehol nem volt kutya.
Lepényleső
A kőműves meg malteros lesz,ahogy a mozdonyvezető meg füstös? Mellékhatásból ötös?
kiscsillag66
Az embereket nem lehet központilag megnevelni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.