Soros György attól tart, hogy politikai okokból eljárások indulhatnak magánemberek ellen Magyarországon.

Telefonon nyilatkozott a Financial Times-nak Soros György. A magyar származású üzletember azzal vádolja a magyar kormányt és személyesen Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy az ellene irányuló kampánnyal a hatalom megtartása érdekében félre akarják vezetni a választókat.

Szerinte az EU-s kormányoknak keményebben kellene fellépniük a jelenlegi magyarországi rezsim ellen.

A 87 éves befektető eddig tartózkodott a nyilvános megszólalástól ebben az ügyben.

Soros György megszólalt az ellene folytatott kampányról

(Fotó: OLIVIER HOSLET/POOL/AFP)

Azért törte meg a hallgatását, mert Orbán arról beszélt, hogy a titkosszolgálatoknak is vizsgálniuk kellene a civil szervezetek, az úgynevezett Soros-hálózat működését. Soros úgy látja, nem csak ezek a szervezetek kerültek veszélybe, hanem eljárások indulhatnak azok ellen a magánemberek ellen is, akik vezető szerepet játszanak bennük. Soros meg akarja védeni ezeket az embereket, akik nagy munkát végeznek az európai értékek védelme érdekében.

Soros azt mondta, az ellene indított kampányban szándékosan félremagyarázzák a mondandóját, azzal a céllal, hogy eltereljék az emberek figyelmét az oktatás és az egészségügyi rendszer gyenge működéséről.

Az FT emlékeztet arra, hogy Soros alapítványa támogatta Orbán Viktort az 1980-as években, amikor diákvezérként másokkal az oldalán megalapította a Fideszt. Amikor mögötte álltam, egy olyan diákcsoportot vezetett, amely az akkori uralkodó rétegek és a fennálló rezsim ellen lázadt, ezért megérdemelte a támogatást – fogalmaz most ezzel kapcsolatban Soros György.

(napi.hu)

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

r2d2
@Eladott Ország: Ez minden körülmények közt IGAZ!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nezelodo
Csak rájön az öreg végre, hogy kígyót melengetett a kebelén,aki most hálából megmarja!
csipetke
Egyre szimpatikusabb az öreg...Orbán memóriája pedig meglehetősen szelektív,mert Soros támogatását simán letagadja...
Eladott Ország
Még egy baj van. Az EU pénze nélkül a Fidesz-hatalom egyetlen napig sem életképes.
Idén már több, mint ezer milliárd forintot sikerült projektekre elkölteni, mert a hazai költségvetés ezt megelőlegezte. Igen ám, de abban a reményben, hogy ez az összeg hamarosan befolyik az EU kasszájából, így nem lesz belőle hazai költségvetési hiány. Hát most az lesz. Minden valószínűség szerint az elköltött összeg töredékét kapja vissza a magyar államháztartás. A fideszes rablóbandának ezzel sikerül megduplázni a magyar költségvetés 2017-es hiányát.
Ha erre rájön a nemzetközi tőkepiac, akkor baj lesz. Elhiszem, hogy tele a gatya. A játéknak vége lesz hamarosan.
papa.49
Eszkalálódik a helyzet a hibbant csutigeci agyában, egyre nagyobb baromságokat állít, pedig az intertnet NEM FELEJT, valamennyi szemétségét a fejére lehet olvasni !!!
A Soros György eddig ,,úriemberként,, viselkedett, de ha begorombul a csutigeci az eget is nagybőgőnek fogja nézni !!!
Annak az embernek van pénze, van hatalma, míg ennek a hazaitakonynak csak itthon van hatalma, pénze meg ha az Unió ad neki !!!
quadrocopter
Szegény, támogatta a bűnöző tetűt, ahelyett, hogy agyoncsapatta volna!
kiscsillag66
@papa.49: Majd csak vége lesz egyszer, mert vége kell, hogy legyen. Én csak Soros úron csodálkozom, hogy eddig hallgatott.
justhpeter
Szerintem is közeleg a vég, de nem a hazai ellenzék miatt, mert az már most sem ér egy pofa bagót sem.
papa.49
@kiscsillag66: Azért mert nem akarta, hogy még jobban belelovalják magukat a fütyiszek a dilijükbe, mert az pontosan az embereket segítő civilszervezeteknek lett volna rossz ...
quadrocopter
@kiscsillag66: Szarban lesz a horda, ha az Öreg meghal, nem lesz kit utáltatni nemzethyleg!
Felkészül Ferenc pápa...
papa.49
@justhpeter: A ,,hazai ellenzék,, csupán olyan mint az operettben a kórus, tátognak, beszélnek de SEMMI ÉRTELME, SŐT HASZNA SINCS AZ EGÉSZNEK !!!
Még csak nem is szórakoztatóak kicsit se !!!
nevemnick
Nu, majd hamarosan megjelenik a köztévén a lószőrszőnyegek izzadó zsíros-sz@rja, és bejelenti, hogy az nem úgy van, mert Soros megint hazudik és már Kárpát-Ukrajna felől lopja be a migráncsokat gumimacis csónakokon, miközben a nyuszi nem bedecót iszik hanem vodkát...
CsipkeRózsa
@Eladott Ország: Az a baj, hogy az előre elköltött EU-s pénzeket mi fogjuk kifizetni, nem az EU. Orbán ezt nem tehette volna meg, különösen választások előtt.
Eladott Ország
@CsipkeRózsa: Sajnos. Jövőre már nem lesz csirkefarhát utalvány sem.
r2d2
@Eladott Ország: Ez minden körülmények közt IGAZ!
peterkelemen
Épp itt volt az ideje, hogy megszólaljon. Orbánék ellen már régen eljárást kellene kezdeményeznie neki hisz őt rágalmazzák és gyalázzák ezerrel. Az már a hazai zsidóság szégyene, hogy ők eltűrik és semmit sem tesznek élükön a hazaáruló Köves Slomóékkal, akik Orbánt szolgálják.
szép új világ
@peterkelemen: A "Csuhások térdre, imához" mai változata már inkább ez Csuhások térdre, nyaláshoz! Ez nem csak a zsidókra, de a katolikus egyházra is érvényes! Csicska mind egytől-egyig.
Minden tiszteletem azoké az egyházi embereké, akik még felmerik emelni a szavukat a rezsim aljasságai miatt.
justhpeter
@szép új világ: Hát valahogy így van...
Csizmás Kond
@csipetke: támogatás...
Most akkor a Soros alapítványok ha Soros támogatásnak számítanak akkor a tevékenységük is Soros tevékenység ugye ?
Amúgy az öreg azért szólalt meg mert úgy érzi ki kell magyarázkodjon.
Eladott Ország
@szép új világ: A Katolikus egyház, és sorai között erdő péter már a Kádár korszakban is kiszolgálta a mindenkori politikai hatalmat. Ez mára semmit sem változott és az erdő péterek talán képtelenek is változtatni a bekövesedett gondolkodásukon. Meg nekik már úgysem éri meg. Ahogy Húgyos Jóska mondta: "ezt a kis időt már így is kihúzom". Ne kockáztatják se a jólétüket, se a nyugalmukat. Még szerencse, hogy köztük is vannak tisztességes, erkölcsös emberek, akik nem félnek kiállni a valódi keresztény értékek mellett, és elég bátrak ahhoz, hogy ennek hangot is adjanak. Remélem, egyre többen lesznek.
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2017/10/d_sos20030111016-768x545_0.jpg
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2017/10/orban_erdo_0-1024x683.jpg
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2017/05/lehell%C3%A9vai-1024x637.jpg
quadrocopter
@Csizmás Kond: Megszólították, öcsi! Ehhez képest elég úri módon válaszolt!
Csizmás Kond
@quadrocopter: ...dehogy, csak képzelődsz...
JAJMÁR
@Eladott Ország: 13:53 Morbid... de nemàr, hisz rajtunk/is múlik :)
csipetke
@Csizmás Kond: Én azt gondolom,nem Sorosnak kéne magyarázkodnia.Egyébként irtó türelmes ember lehet,valószínűleg a sok eszement baromságon jókat mosolygott a bajsza alatt,de most valamiért úgy érezte,hogy a fidesz túlment egy bizonyos határon,amit nem hagyhat szó nélkül.Úgy gondolom,nagyon okosan válaszolt.
Csizmás Kond
@csipetke: ...ha azt okosságnak lehet nevezni, hogy Magyarországot egy maffia államnak nevezte akkor nincs amit mondjak.
...és a spekulánsok általában mind türelmes.
csipetke
Miért?Szerinted Magyarország nem maffia állam?Dehogynem.A strómanok,és a maffiózók országa.Ez nem vitatható,ez tény.
JAJMÁR
@Csizmás Kond: A Soros nevén nevezheti a dolgokat, megteheti :)Mélyebben belegondolva, meg politológus véleményét is meghallgatva, megértettem, hogy Soros miért hallgatott eddig.
Bármit is csinál, a lakájmédia még jobban rászáll, hiszen ha visszautasítja a vádakat - mert vádolják, és a bizonyítékokat nem rakják mellé -, arra is azt mondják, hogy ő vádol, meg ő támad, és annyira, de annyira hülye ez a nép már, hogy még ezen se gondolkodik el.

Szóval nincs könnyű helyzetben az öreg, és kivárt, de nem vár örökké!
Tudod, "spekuláns"!
Csizmás Kond
@JAJMÁR: ...mindenki nevén nevezheti a dolgokat...sőt kötelessége is lenne.
...és nem tudom az alapítványok, a spekuláció a tőzsdeügyletek mire hatalmaznak fel valakit de az államigazgatás kérdésben akármelyik állami vezetőnek több és jogosabb szava van mint a vén sarlatánnak...sőt neki joga sincs beleszólni.
Desischado
Épp ieje volt, hogy Soros úr megszólaljon. Nagyon kiváncsi vagyok, orbánék erre mit lépnek, de szerintem ezerrel rákapcsolnak a további hazudozásra. Remélem, egyre több embernek nyílik ki a szeme itthon, és rájönnek, hogy orbánéknak egy szavát sem kell elhinni! Hát még ha az öregúr megharagszik, mert szerintem most nagyon úriemberként viselkedett!
JAJMÁR
@Csizmás Kond: "mindenki nevén nevezheti a dolgokat" de a Sorosnak "joga sincs beleszólni"?
Nos, majd kiderül ki a nagyobb "sarlatán" és "spekuláns", és meddig terjed a jog- és jogtalanság?
Mert az öreg fölvette a felé dobált kesztyűt :)
Csizmás Kond
@JAJMÁR: ...na látod, így összeollózva még elhihető hogy igazad van...
JAJMÁR
@Csizmás Kond: A nézőpontok igazsága :)
Csizmás Kond
@JAJMÁR: a nézőpont saját vélemény az ollózás pedig a másik meghazudtolása...
...és amúgy a zöregnek soha nem lesz igaza...mert bár elvileg (ez azt jelenti amíg fizeti őket) sokan támogatják, a gyakorlatban nincs erre jog a véghezviteléhez...tehát marad a szarkavarás.
kiscsillag66
@papa.49: Igaz, a civileket én ezután is féltem. Őrület, ami itt folyik. Hiába mondja Brüsszel, hogy nem hajtanak végre Soros-tervet, ezeknek beszélhetnek. Ha meglátom Szilárdkát, rosszul vagyok!
JAJMÁR
@Csizmás Kond: Ugyan, hol van a történetben a te "saját véleményed"?
Téged - vagyis a "saját véleményedet" - nagyon könnyű meghazudtolni.
A kormány sorosellenes kampányára nincs tényszerű bizonyíték. Ezért a te igazad a semmin alapszik.
A másik: ne gondold, hogy Sorosnak, vagy nekem, neked, nincs jogunk beleszólni az állami vezetők ügyleteibe, és pláne a törvényhozásba! Mert van. Még akkor is, ha egyébként a meghozott törvényt be kell tartani - még a törvényhozóknak is illene.
kiscsillag66
@quadrocopter: Légy nyugodt, ezek vannak annyira leleményesek, hogy találnak valaki mást. Gyurcsány volt már, a migránsok szintén. Remélem, hogy Soros úr még sokáig él. (Nemcsak emiatt kívánom!)
Csizmás Kond
@JAJMÁR: ...kérlekszépen...te a 10:11-kor beírt véleményemből plagizéltél 10:21-kor...az a sajátom volt...
A kormány és soros között az a hatalmasnagy különbség, hogy míg az egyik a ország jövőjét intézi addig a másik épp azt akarja a maga jövőjének alárendelni...
...és nincs jogunk beleszólni...ez egy hülye libomaszlag...véleményt alkothatunk de beleszólásunk nincs...tudod azért választunk hogy azokat bízzuk meg helyettük hogy beleszóljanak és azzal mi a saját szájunkra zárjuk a lakatot...de miért kell ilyen magátólérthetődő dolgokat megmagyarázzak ?
JAJMÁR
@Csizmás Kond: Ja, "megmagyarázni" mindent meg lehet, és még annak az ellenkezőjét is, ha valakit nem érdekelnek a tények. Csak mondják és mondják... körbeforogsz, nem szédülsz?
A másik: kedves Kond, nem smitteltem tőled! ismered az idézőjelet ugye?
Csizmás Kond
@JAJMÁR: ...jó hagyjuk a körmeimet, vagyis a tiédet nem arról van szó...és nem is magyarázok csak véleményezek...te is... szóval ha tetszik jó hanem mégjobb.
...tehát folyamatosan az a véleményem hogy a vén szar ne szóljon bele országos ügyekbe akárkicsoda őkelme, mert erre vannak kompetens választott emberek.
JAJMÁR
@Csizmás Kond: A körmeidről én ugyan semmit... :D
Aha, "kompetens választott emberek" - ja, azok vannak. De vajon felhatalmazva vannak-e mindenre, vagy rájuk is vonatkoznak törvények? - költői kérdés!
Csizmás Kond
@JAJMÁR: persze hogy felvannak...szerinted csak úgy odaültek ???
panellproli
@Csizmás Kond: Bocsánat véletlen a tetsziket nyomtam, de szó sincs röla. Több beleszólása lehetne neki az ország ügyeibe, ha egyáltalán akarna, mert még egyetlen forintot sem vett el tőlünk, nem úgy mint választott vezetőink, sőt hatalmas pénzekkel támogatta azokat akik az elesettekért, hajléktalanokért dolgoznak. Nem beszélve a vörösiszap katasztrófánál adott több milliárdról. Szerintem azért vált ellenséggé mert ezek a pénzek is eltüntek, nehogy ez is kiderüljön.
Csizmás Kond
@panellproli: ...és sem vettem el tőled egy fillért se...tehát beleszólásom van a családi életedbe...közöm van a feleségedhez...mert ha ezt hiszed add meg a címedet.
kokopelli
@JAJMÁR: a "megválasztott embereknek" automatice kompetenseknek kell
lenniök?Miben kompetens a Zorbán,a Rezsiszilárd,a Lázár és a nem utolsó-
ként a beszédhibás Lala?A többi kőbunkó genyó is úgy került hatalomra,hogy
igértek fűt fát,és elosztották a hatalmat egymás között,a nyalás fokozatainak
figyelembevételével,de a "főnöknek" nem ellentmondva! Kész!Te fedezed az
én scheggemet én meg a tiédet,ahogy a maffiában szokás!
panellproli
@Csizmás Kond: Legjobb védekezés a támadás-fideszes tempó.Személyeskedő, szűk látókörű kommentek nem érdekelnek, ugyhogy nem érdekel a további reagálása sem
Csizmás Kond
@panellproli: ..ja tempó...te kezdted, mire számítottál ?
KisGenyo2
Érdekes, hogy arról nem beszél, hogy mikor a forint ellen spekulált, (állam)adósságspirálba kívánta lökni az országot.
Meg arról sem beszélt, hogy hány országból van kitiltva és miért.
Egy mocskos kapitalista ez a csávó, csak pénzt akar.
kukac50
Soros bácsi hiába magyarázza el a Fideszesek nem értik! Biztosan valami elbutulós kórban szenvednek. Szeretném Önt megkérni,hogy támogassa a gyógyulásukat,hogy olyan szintre eltudjanak érni,hogy értsék a kérdést és egy kérdésre tudjanak normálisan válaszolni.
Köszönöm ha ezt eltetszik érni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.