Az Axel Springer kiadó által szervezett gazdasági csúcstalálkozón tart előadást Orbán Viktor szerdán Berlinben – erősítette meg a Blikknek a miniszterelnök sajtófőnöke.

Havasi Bertalan tájékoztatása szerint a kormányfő válaszol a résztvevők kérdéseire is.

Az esemény nem nyilvános a szervezők kérésére

- tette hozzá.

A Blikk úgy tudja, hogy a téma az identitását kereső Európa lesz.

Az Axel Springer által kiadott lap információi szerint Orbán Viktor arról beszél majd, hogy Európának meg kell tartania keresztény gyökereit, valamint arról, hogy az unió szerinte nemzetek közösségeként lehet sikeres.

Beszédében hangsúlyos szerepet kaphat az uniós bevándorláspolitika kritikája, amely a magyar kormányfő szerint már megbukott.

Orbán Viktor az identitását kereső Európáról is beszél majd előadásában Berlinben

Fotó: MTI/EPA/Stephanie Lecocq

Úgy tudják, a miniszterelnök hangsúlyozni kívánja majd azt is, hogy minden ország kötelessége teljesíteni emellett a gazdasági "házi feladatokat", ahogyan azt Magyarország teszi.

A visegrádi négyek szerepéről pedig Orbán eddig sem titkolta véleményét, hogy a németek szemé­ben gazdasági tekintetben a V4 nagyobb súllyal esik latba, mint például­ Franciaország

- írták.

A lap szerint Orbán Viktort elkíséri Berlinbe Leslie Mandoki zenész, akivel régóta jó viszonyt ápol a magyar miniszterelnök.

Orbán Viktor a múlt héten, bajorországi látogatásakor a Mandoki lakásán tartott informális találkozón jelen volt a német gazdasági és szellemi elit számos kiválósága is.

Forrás: MTI, Blikk

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
""Az esemény nem nyilvános a szervezők kérésére""
Úgy könnyű, mert a szervezőknek se kell később szégyenkezniük az Orbán miatt. És azt mondhat, amit akar. Nem tudják szembesíteni a tegnap elmondott nézeteivel.

""A visegrádi négyek szerepéről pedig Orbán eddig sem titkolta véleményét, hogy a németek szemé­ben gazdasági tekintetben a V4 nagyobb súllyal esik latba, mint például­ Franciaország""
Ezt képes volt egy magára bármennyit is adó ""újság"" leírni? Ezt---egy ""újság""? És még veszi valaki, már aki számít? Mert az, hogy az Orbán ezt mondja, az betudható az állapotának, de egy valamire való újságnak ezt legfeljebb lábjegyzetként illene közölni.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
bakegya
Adja elő azt a több ezer milliárdos MAGYAR ÉS EU FELZÁRKÓZÁSRA ÖSSZEMOSOTT NEMZETI VAGYONT amit a strómanjaival és a fideSS MAFFIÓZÓKKAL ÖSSZELOPOTT!!!
Csakkk remélni tudom,BERLINBEN MEGLINCSELIK-de hogy leköpjék azt megérdemli!!
namihami
""Az esemény nem nyilvános a szervezők kérésére""
Úgy könnyű, mert a szervezőknek se kell később szégyenkezniük az Orbán miatt. És azt mondhat, amit akar. Nem tudják szembesíteni a tegnap elmondott nézeteivel.

""A visegrádi négyek szerepéről pedig Orbán eddig sem titkolta véleményét, hogy a németek szemé­ben gazdasági tekintetben a V4 nagyobb súllyal esik latba, mint például­ Franciaország""
Ezt képes volt egy magára bármennyit is adó ""újság"" leírni? Ezt---egy ""újság""? És még veszi valaki, már aki számít? Mert az, hogy az Orbán ezt mondja, az betudható az állapotának, de egy valamire való újságnak ezt legfeljebb lábjegyzetként illene közölni.
magyarbakancs
"Orbán Viktor az identitását kereső Európáról is beszél majd előadásában Berlinben"
Európa identitást keres maga meg rajtuk gazdagszik.
És odamegy igét hirdetni?
Látszik nincs bőr a képén miniszterelnök úr. Kereszténység mögé be bújva szét lopják az országot haverjai az EU-s pénzek 80% -le felezik.Törvényt hoznak a szabad rabláshoz.
I
rohács1926
Magyarország már behódolt, most Európa következik.
Persze Németországot, Franciaországot, Svédországot meg a többi demokráciát "illiberálissá" tenni nem kis vállalkozás.
Hellcat
Na pont egy olyan geci, fog erről beszélni aki kivezeti az országát Európából?
Nessy
Orbánnak latensen manifesztál az identitástudata! Na, kb. ennyi értelme lesz az előadásának!
kokopelli
@magyarbakancs: ...bexarok ettől az önkontrollmentes bunkótól! Európa
nagyon várja,hogy egy nyugat-pakisztáni csávó elmeséli az tuti identitást !
Meg kell kérdezni azt a sokezer országot elhagyó emigránstól,hogy mit ad-
nak az Orbán agyréméért! Egy hónap Graz-ot? Ő meg a kereszténység?
@namihami: a visegrádi négyek nagyobb súllyal rendelkeznk a németek sze-
mében? Azt engedje át a németeknek! Ez a barom még képes a tudatlansá-
gát i világgá kürtölni!Nincs ennek egy ápolója,aki halyette megírná a beszédeit,
vagy a baromságait helyrelöki! Senki nem tudja az átlegnémetekből,hogy mi a
f@ß az a visegrádi négyek!...Visegrád-Belgrád-Szarokrád-Leningrad stb...? ;-)
RonaGyuri
"Az ember társáságra vágyik és mégis lázadozik ellene."!!!
Ja ezt Kant írta!! =))
kokopelli
Kiegészítés: A Saarland (Szárvidék) vegyes német-francia egész Luxemburgig,
az Európai közösségi eszme Adenauer és de Gaulle törekvéseivel és közös mun-
kájával...stb.Tényleg le kellene már tiltani ezt a f@ßt,amíg hadat nem üzen vala-
kiknek! Ha a "pirézeknek",akkor az még elmegy! Nem tudja a bandája őt megfékezni?
Eladott Ország
Addig is mindent megteszünk, hogy ordas szólamokban sulykoljuk a kereszténység felsőbbrendűségét az iszlám invázióval szemben. Az egészet meg leöntjük az ezeréves védőpajzsról szóló hazugsággal, amiből annyi feltétlenül igaz, hogy a környező kelet-európai országok Orbánhoz hasonlóan elvetemült nacionalistái tökéletesen ugyanezzel a mítosszal zsibbasztják a híveiket: ők is mind a keresztény Európa védőbástyái voltak már a török hódoltság idején is. Sőt, a románok már azelőtt keresztények voltak, hogy mi átkeltünk volna a Vereckei hágón. Mindeközben szó nem esik a háborúzással és felbecsülhetetlen emberáldozatokkal járó évszázadokról, amelyeket tisztességesen le lehetne vonni ebből a dicsőséges ezerévből. És arról is egyre ritkábban szokás beszélni, hogy milyen volt az Európai Unió előtti, két világégésre visszatekintő kontinens, hogy a szuverén nemzetállamok gőgje hogyan fordította egymás ellen a nemzeteket. Ezért jó okom van azt hinni, hogy az a lánctalpas, szektás, beteg elmélet, amivel a lassan már fogat is mosnak, nem csak a szájukra veszik, a keresztény és nemzeti identitás üres klisérendszerének mantrázása valami mindennél ordasabb terv előszobája. A gender-elmélet (mint létező tudomány) pofátlan félremagyarázása, az orosz propagandába csomagolt riogatások valami nagyon ocsmánynak ágyaznak meg, és mire észbekapnak a hívek – hogy is mondjam csak keresztényül? – harangoztak. Azt hiszem, ha Európának van identitása, annak kizárólag a demokratikus jogállamhoz, a vallásszabadsághoz, az állam és egyház szétválasztásához lehet köze. Meg a jóléthez, fejlődéshez, szolidaritáshoz, minden egyes európai polgár szabadságjogainak elismeréséhez. Vallásra, bőrszínre, nemre, életkorra, szexuális irányultságra és egyéb jellemzőkre való tekintet nélkül. Ehhez a Kövér-Semjén-Balog-Orbán-félék deviáns, megélhetési népbutítókat sürgősen felelősségre kell vonni. Különben megnézhetjük, mi lesz az örök Magyarországból az unió után.
Eladott Ország
A fenti harci, illetve a harcot már most győzelmi jelentéssel nyugtázó érveléssel már megint van egy kis probléma, nem először, de legalább folyamatosan. A nagyívű vízió, az egyértelmű felsőbbrendűség, a helyes nemzetikeresztény út megrajzolása sok sebből vérzik és nem tegnap óta. Európa állandó gyalázása és minden bajunk forrásaként való azonosítása – sok minden más mellett – az alábbi ábra tükrében pillanatok alatt szánalmassá, nevetségessé, de leginkább dühítővé válik:
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2017/11/eu.jpg
A fenti ábra ugyanis azt szemlélteti (Eurostat), hogy 2016-ban mennyi pénz áramlott innen oda az Európai Unió tagországaiban. Úgy tűnik, hogy valamiért még mindig nem rohadt meg az a dekadens, liberalizmusában totalitárius Unió, még mindig nem mi húzzuk V4-es csatalovakként és gőzmozdonyokként a rothadó nyugati demokráciákat. Mert még mindig a nem migránsmentes övezetek felől áramlanak a százmillió eurók Magyarországra. Miközben Magyarországról összesen 100 millió eurót (31 milliárd forint) utaltak uniós és nem uniós országokba tavaly, 663 millió euró (több mint 200 milliárd forint) érkezett az országba, ebből a fent látható 563 (mintegy 175 milliárd forint) kifejezetten azokból az európai országokból (Franciaország, Nagy-Britannia, Németország, Olaszország, Írország, Ausztria, stb.), ahova a legtöbb magyar munkavállaló tántorgott ki kalandvágyból. Mert egyébként Orbánból és kolbászból van itt is a kerítés, de ezek mégis voltak olyan hülyék, hogy fogták a motyót és a migránsok közé putyerkáztak. Migránsnak. Nekünk nem legyőzni kell a Nyugatot, hanem újra felismerni, hogy Európához tartozunk, hogy nekünk nem ellenfelünk az Európai Unió, hanem partnerünk és szövetségesünk. Nekünk nem Európa az ellenségünk, hanem az, aki nyolcadik éve zsírosodva háborúzik a béke ellen, az örök hatalomban maradásért. Aminek az egyik remekbeszabott eredménye, hogy magyar emberek százezrei leginkább Skype-on és banki átutalások révén érintkeznek a családjukkal.
papa.49
Európai identitás zavarokról beszél majd, pedig csak nála vannak ilyen zavarok, azt meg nem ott gyógyítják, hanem pl Döblingben !!!
namihami
@Eladott Ország: Ebben igazad is van. A gondunkat az a kb. 1,5 millió honi és 05, millió határontúli nacionalistánk jelenti, akik még mindig a 30-as évek ""Nagymagyarország"" és ""Nem, nem soha"" mentalitásában élnek. És ehhez adja a zenei aláfestést ez a mostani erősen irredenta stílust képviselő kormány. Mivel a mi adónkat költi, így semmi sem drága, ezért bárkinek, bármikor hajlandó a fenti célokra finanszírozni minden agymenését. És ezek fognak, hitből vagy zsebből vezérelve, de feltétlenül elmenni és rá szavazni. A többi, aki elmegy, pedig ügyes politikával meg van osztva és ezáltal neki nyerő a helyzete.
Azokról, akik otthon meresztik a seggüket vagy a kertben kapálnak, már szó se essék. És főleg azok hiányoznának, hiszen tőlük vette el a faluszéli földeket, nekik adott 27% ÁFA-t és hasonlókat. ennek ellenére képtelenek a sz@ros valagukat 4 évente egyszer felemelni.
Akkor pedig megérdemelnék. Csak sajnos együtt sírunk, együtt nevetünk.
Eladott Ország
@namihami: A tíz évvel ezelőtt jó példaként emlegetett nyugat-európai demokráciák katasztrofális hanyatlásnak indultak, Magyarországnál mára már csak sikertelenebb országok maradtak a térképen, a magát a kárpát-medencei magyarság egyélőistenkirályaként marketingelő ötgyerekes családapa pedig a közpénz minden erejével Európa ellen háborúzik, és meg akarja állítani a senki által meg nem választott brüsszeli csürhét. Már nem kell kiegyezni Európával, le kell győzni Európát. Az egészséges politikai verseny magyarországi úttörője jobb belátásra tért: a saját pártjára írt választási törvénnyel a zsebében, és az állami, egykor független hatóságok kézivezérlésével próbálja levadászni a pártja hatalmára potenciálisan veszélyt jelentő politikai ellenfeleit, a mindent túlüvöltő kormánypropaganda egyszólamúsága már nem sérti a fülét. Mert igaz, hogy egyből nem lehet választani, de ki mondta, hogy ami tíz évvel ezelőtt evidencia volt, abba tíz év után nem lehet lábat törölni?Hát így múlik el a világ dicsősége, ha nem is egyik napról a másikra, de tíz év alatt feltétlenül. A nemzet közös ügyei a Fidesz politikai túlélésének kizárólagos ügyeivé satnyultak, egyezségre nincs szükség, hiszen az egészséges, virtigli teljhatalom mindent megold. Már csak az egyenruha hiányzik. És az is lehet, hogy már nem kell újabb tíz évet várni rá.
cikicakk55
Na ezen felröhögtem,de kínomban. ""Úgy tudják, a miniszterelnök hangsúlyozni kívánja majd azt is, hogy minden ország kötelessége teljesíteni emellett a gazdasági "házi feladatokat", ahogyan azt Magyarország teszi."""
Mi a gazdasági házi feladat te idióta elmebeteg? Ellopni a Magyar adófizetők pénzét? Stadionokra, román templomokra,iskolákra, Óvodákra, sportra, Ukrán nyugdíjakra külteni a Magyarok adóforintjait? Elüldözni hazájukból a Magyar fiatalokat,mert itthon a saját országukban,hazájukban nincs jövőjük? Még van pofád azt írni,hogy meg is teszitek ami ki van adva házi feladatnak? Melyik ország? Az EU akarja,hogy halálra ítéld a néped 80%-át? A 2 millió Fideszes vagyona már milliárdokban mérhető. Ez volt a házi feladat,hogy a vejed, a lányod és a többi fideszes család milliárdokat utaljon át mindenféle bankokba,mint magánvagyon? Az a kurva nagy szerencséje,hogy az EU-ban is több mint a fele ugyan olyan korrupt tolvaj mint Ő. Ha nem azok lennének,már rég rászálltak volna az ország gazdasági váltsága miatt a kormány gazdaságpolitikájára! Nem sűl le a pofájáról a bőr?
kokopelli
Nem tudom mikor volt a sok államból összetett Európának identitása!
Egy zavaros elméjű kis csávónak,hogy a francba jut eszébe ilyen baromság?
A szomorú az,hogy tízezrek nyalják a scheggét fényesre,miközben lecsúsz-
nak az ő bányászbéka schegge alatti szintjére! Milyen fazonok azok,akik ezt a
ß@rt kajálják! Lehet,hogy a tanácsadói nyalnak csontig az ő csontjaikért! A
"büszke magyar nemzet" lassan olyan mint a sarki magát áruló "néni"! Ahon-
nan lé jöhet, az jöhet! Olyan elemi összefüggésekkel nincs tisztába a csutiget-
ra,amit egy átlagpolgár is megért!
@Eladott Ország: az ilyen idióták,ahogy írod annyira jó képességűek,hogy a-
kár mindenre képesek! Sajnos a túlélésért már mindenre képesek! Emlékeztet
valamire az európai történelemből,de a hasonlatot mindenki válassza ki magának!
tudode
Jobban tenné a rendszerváltás reménysége, jobban tenné, ha a SAJÁT IDENTITÁSÁT KERESGETNÉ, mert úgy a FOCIBAN, MINT A POLITIKÁBAN "is/is" pályatévesztett, de BELÁTÁSI KÉPESSÉGE híján megy előre, mint EGY TANK, mindent, mindenkit letarlva !
.
Ma már nem ő ROHAN A VESZTÉBE, az egész országot "is" gátlástalanságával MAGÁVAL RÁNTJA, amelyre a 24. órában SEM A CSALÁDJA, SEM a SLEPPJE nem állítja meg:
.
Ismeretes mivé vált az óta:
.
----- Kinn, padon-Orbán Viktor (1989.09.23.)
www.youtube.com/watch?v=a2cdczFqJ_8&t=5s
Ribánszkinak igaza volt 'VESZTÉBE ROHAN", ma már VELE EGYÜTT AZ ORSZÁG 'is"!!!
.
Fehérgalléros akármikként NYOMJA A SÓDERT mind a négy égtáj felé, miközben az ÁLDOZATI BÁRÁNYOK "nem juthatnak szóhoz"!
.
A NÉMETEK MÁR TUDJÁK HOL AZ Ő ISTENÜK, nekik már volt részük abban, MIBE RÁNGATTA BELE az országukat, sőt egész Európát a nép fia!
quadrocopter
Azannyát! Európai is tudja, hogy az identitását keresi? Milyen sci-fi teadélután lesz ez?
Clavigo
Vazzze...és ez az agyalágyult gyökér ,,,,,a Magyar Köztársaság miniszterelnöke??
Qqberci
A németek is beszélnek majd Orbán Viktor elgurult gyógyszeréről...
Nessy
Ja, kérem, határon innen és túl ezt akarják a zemberek!
namihami
@Eladott Ország: Ezt az Európát akarnád legyőzetni? Hiszen így is csak azon a köldökzsinóron vagyunk képesek egyáltalán élni (?), nem vegetálni, amit azok nyújtanak. Ha ezt elvágná a Vezérünk, akkor ő kipucolna az ellopott pénzünkkel és élné világát. Mi pedig úgy egyszerűen 2-3 év alatt megdöglenénk. Nincs olyan beruházás ebben az országban, aminek a 80-90 %-a ne onnan jönne. Még úgy is ők finanszírozzák, hogy a nagyját honi ""nagyjaink""ellopják. Mi lenne anélkül velünk, ha még az se jönne.
Ha szerinted ""elmúlt a világ dicsősége"", akkor nekünk nemhogy sose lesz, de nem is volt soha. És egy leválás után az esélyünk, ami így se sok, is végképp oda lenne.
papa.49
Ha csak a puszta számokat nézzük az Unió lakossága kb. 530 millió, ebből hazánk 9.5 millió, tehát a kb. 2 % nyi lakossággal bíró ország ME. akarja fújni a passzátszelet a többi 98 % nak, na ebből nem lesz semmi, csak ha hangyák lehordják a fejedről a hajat , magyarul SOHA SEM !!!
kokopelli
@papa.49: A tárgyalások közben a német fél tagjai átjárnak a
szomszéd szobába röhögni!..egy Hamburgnál vagy Münchennél
kisebb potenciálú országocska invitálja a bajorokat a közös sze-
gényházba belépni? Majd az Angéla néni ad neki friss pelenkát,és
megtörli az orrát!
papa.49
@kokopelli: Te az a csutigeci ennyire már saját erejéből se lehet hülye, biztos van segítsége is )))))))))
kokopelli
@papa.49: a gének elintézik a munkájukat,ha akarja ha nem!Errefelé úgy mondják:
"A szegényemberek államfője!Azoké,akik egy igazit nem engedhetnek meg maguknak.
Olyan turkálos kiadás!"...(nem az anyagilag,hanem szellemileg szegényeké!)
Eladott Ország
@namihami: ma,14:31; "Ezt az Európát akarnád legyőzetni? " Nem én akarom legyőzetni, a magát a kárpát-medencei magyarság egyélőistenkirályaként marketingelő ötgyerekes családapa a közpénz minden erejével, aki Európa ellen háborúzik, és meg akarja állítani a senki által meg nem választott brüsszeli csürhét. (Lásd ma, 12:01)
tudode
Vajon Berlinbe is vitt magával kampányfilmet? Mint
.
Kínába vihette!
----- Hungarian National Image Film for Bank of China Hungary
Magyar Nemzeti Filmfilm a Bank of China Magyarország számára
www.youtube.com/watch?v=904727VncXc
.
Lengyelországi látogatásakor vitte a szivarzsebében???
---- Orban Viktor 2018
www.youtube.com/watch?v=uovsQAozNSU
.
Azért bajban lehetett, mert nem volt "beszédtartó".
Távirati stílusban nem megy az ÉKESSZÓLÁS!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.