A luxemburgi tárcavezetőt állítja: se Magyarországot, se magyar kollégáit nem gyűlöli. Szijjártó Péter szerint ennek ellenkezője igaz. Hollik István közölte: "a magyarok akaratát hajtja végre a kormány".

A magyar emberek akarata egyértelmű: nem akarják, hogy Magyarország bevándorlóország legyen, és az ő akaratukat hajtja végre a kormány, amikor vitába száll a Soros-tervvel és a luxemburgi külügyminiszterrel

– mondta Hollik István (KDNP) országgyűlési képviselő kedden Budapesten újságíróknak.

A politikus arra reagált, hogy Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter a liberális Der Tagesspiegel napilap online kiadásában hétfőn a Stop Soros-törvénycsomaggal kapcsolatban azt mondta:

az EU-nak fel kell állnia és "fel kell háborodnia", és aktiválni kell a 7. cikkelyt.

A Magyar Nemzet keddi számában megjelent telefoninterjúban pedig azt állította: sem Magyarországot, sem magyar kollégáit nem gyűlöli, csak azt látja, hogy az ország "nagyon rossz felé halad".

Nem gyűlölöm Magyarországot, sem Szijjártó Pétert vagy Orbán Viktort. Ez az ügy nem az egyénekről szól, hanem az alapelvek, értékek, jogszabályok és emberi méltóság tiszteletéről minden uniós tagállamban

– mondta a Magyar Nemzetnek Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter, akit Szijjártó Péter azzal támadott meg, hogy gyűlöli Magyarországot, elvakult bevándorláspárti és Soros György kottájából játszik. Asselborn ugyanis azt mondta a német Der Tagesspiegelnek, hogy Orbán Viktor magyar miniszterelnök hozzáállása a menekülteknek segítő civil szervezetek tevékenységéhez diktátorhoz illő.

A Magyar Nemzet kérdésére Asselborn azt válaszolta:

nem fogadható el, hogy a Stop Soros törvénycsomaggal menedékkérők megsegítésén dolgozó civil szervezeteket büntessenek. Ilyen módszerek csak autoriter rendszerekben léteznek, és teljesen méltatlanok a demokratikus Európai Unióhoz.

Luxemburgban 600 ezren élnek, az ország az uniós menekültáttelepítési kvóta alapján 800 menekültet vett át. Magyarországon tízmillióan vannak, és 1300 embert kellene befogadni.

Nem is értem. Szó sincs migránsok áradatáról! Az egész a szolidaritásról szól Görögországgal és Olaszországgal

- közölte az interjúban Asselborn.

"Nem gyűlölöm Magyarországot, sem Szijjártó Pétert vagy Orbán Viktort" – a luxemburgi külügyminiszter szerint ha a magyar kormány így folytatja, annak az EU-s tagság lesz az ára

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kezet fog Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszterrel az EU külügyminiszterek informális találkozóján Szófiában 2018. február 15-én. MTI Fotó: KKM

Szijjártó Péterről Jean Asselborn elmondta:

Személyesen teljesen normális kapcsolatom van Péterrel. És nekem nincs is semmi gondom vele. Nincs bennem gyűlölet, vagy tüske, ami hatással lenne a viszonyunkra. Ahogy már mondtam, ez az elvekről, az értékekről szól. A magyarországi politika ugyanis szembemegy az Európai Unió elveivel.

Jean Asselborn kiemelte:

A magyar embereknek viszont meg kell érteniük, hogy ha olyan kormányuk van, amely így folytatja, akkor annak Magyarország uniós tagsága lehet az ára. Nagyon szomorú lennék, ha ez történne. Emlékszem ’56-ban milyen sok magyar jött Luxemburgba, mert menekülniük kellett. És most azt mondani, hogy a szíriaiak mások, mint az oroszok vagy ukránok? Ez apartheid szolidaritás!

Hollik István a telefonos interjút követően kedden úgy fogalmazott:

elég abból, hogy migránspárti politikusok nyíltan fenyegetik Magyarországot", mert a magyar kormány nem hajlandó "úgy ugrálni, ahogy ők fütyülnek".

A luxemburgi külügyminiszter "felháborítóbbnál felháborítóbb nyilatkozatokat tesz", mert Magyarország "nem hajlandó elfogadni azt a tervet, amit Jean Asselborn végrehajt" – vélekedett.

A KDNP-s képviselő hangsúlyozta:

Jean Asselborn egy olyan kormány tagja, amely egyértelműen migránspárti.

A luxemburgi külügyminiszter nem először fenyegeti meg Magyarországot büntetéssel, kizárással az Európai Unióból, mert mi nem hajtjuk végre a Soros-tervet, nem fogadjuk el a kötelező betelepítési kvótákat és nem bontjuk le a határzárat – sorolta.

Hozzáfűzte:

azért fenyegetnek, hogy Magyarország elfogadja a legújabb javaslatot, amely szerint Magyarországnak 10 ezer migránst kellene befogadnia.

Hollik István kiemelte: 

Magyarország volt az egyetlen uniós tagállam, amely megkérdezte az embereket, hogy mit gondolnak a bevándorlásról, a kötelező betelepítési kvótákról, és az ő egyértelmű akaratuk szerint nem akarnak bevándorlóoszágot csinálni Magyarországból.

A kormány az emberek akaratát hajtja végre, amikor vitába száll a Soros-tervvel és a luxemburgi külügyminiszterrel – közölte.

A képviselő megjegyezte: Jean Asselbornnak "illene figyelembe vennie a magyar emberek akaratát", valamint azt, hogy ma már a visegrádi országok is Magyarország mellett állnak.

Szijjártó: aki bírálja a Stop Soros törvénycsomagot, megkérdőjelezi a kormány döntési jogosultságát

Aki a Stop Soros törvénycsomagot kritizálja, az a magyar kormány szuverén döntési jogosultságát kérdőjelezi meg, ugyanis világos, hogy Magyarország érdekeivel ellentétes az illegális bevándorlás, a magyarok biztonságának érdekével ellentétes a határvédelem lebontása

- mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter sajtótájékoztatóján, kedden Budapesten.

A tárcavezető kiemelte: "vannak olyan civilnek nevezett szervezetek", amelyek a bevándorlás támogatásáért és a nyitott határokért dolgoznak, ami ellentétes Magyarország biztonsági érdekeivel. Egy kormánynak fel kell lépni az ország biztonságával ellentétes tevékenységekkel szemben, és törvényi eszközökkel is ezt kell tennie – vélekedett.

A külügyminiszter szerint erről szól ez a javaslat, és aki ezt kritizálja, "az a magyar emberek jogát kérdőjelezi meg a saját biztonságuk vonatkozásában".

A tárcavezető Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter nyilatkozatára reagálva kifejtette:

két olyan kormány vitájáról van szó, amelyek között természetes a vita a bevándorlás kérdésében, hiszen Luxemburgnak bevándorláspárti, Magyarországnak pedig a bevándorlást ellenző kormánya van. A vita közöttük eddig is fennállt, és hosszú ideig fenn is fog állni, tehát "lehet még számítani arra, hogy lesz néhány csörte" közöttünk.

Kijelentette: az európai értékeket Magyarország védi. Ugyanis az európai értékek védelme jelenti az európai szerződések – így a schengeni és a dublini szerződés – tiszteletben tartását. Az európai értékek védelme jelenti az európai biztonság fenntartását, és ezt az szolgálja, ha megvédjük a határainkat és nem engedjük be az illegális bevándorlókat – mutatott rá. Hozzátette: emellett az európai értékek védelme az európai civilizáció védelmét is jelenti, "meg kell védenünk Európa keresztény hagyományait, keresztény örökségét".

Szijjártó Péter kitért rá: aki a magyar határvédelmi intézkedéseket kritizálja, az a magyar emberek biztonságát akarja aláásni. Ha nem védenénk meg Magyarország határát, akkor az országon nem 400 ezer illegális bevándorló "csörtetett volna keresztül", hanem több millió – közölte.

Jean Asselborn a liberális Der Tagesspiegel napilap online kiadásában hétfőn a Stop Soros-törvénycsomag kapcsán azt mondta: "az EU-nak fel kell állnia és fel kell háborodnia", és aktiválni kell a 7. cikkelyt. A Magyar Nemzet keddi számában megjelent telefoninterjúban pedig azt állította: sem Magyarországot, sem magyar kollégáit nem gyűlöli, csak azt látja, hogy az ország "nagyon rossz felé halad".

A magyar külügyminiszter kérdésre elmondta: "nekünk Soros Györggyel van egy nyílt vitánk", világosak az álláspontok és a frontvonalak. Soros György nem szereti, hogy Magyarországot ez a kormány vezeti, azt szeretné, ha még több bevándorló érkezne Európába, és azt, ha a határok nyitottak lennének. "Mi ezzel homlokegyenest ellenkezőképpen gondolkodunk", azt gondoljuk, hogy a határokat meg kell védeni, és egyáltalán nem érdeke az EU-nak az illegális bevándorlás növelése – közölte.

Forrás: MTI, Magyar Nemzet, Index

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

cs.n.
"Egyszerűen nem tudom megérteni ezt a mentalitást"

Pedig egyszerű, ez az egész hisztijük belpolitikai termék, kizárólag a hatalmon maradásukról szól.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
peterkelemen
Orbán és bűnbandája kivezeti Magyarországot az Unióból. Mondtam, hogy csúnya vége lesz.
cs.n.
"Egyszerűen nem tudom megérteni ezt a mentalitást"

Pedig egyszerű, ez az egész hisztijük belpolitikai termék, kizárólag a hatalmon maradásukról szól.
RonaGyuri
ne tévedjünk, csak fizikailag európai az, hogy egy ilyen sötét szaros lábú parasztbunkó randalírozik az ország diplomáciája címén!
Eladott Ország
Hollik István közölte: "a magyarok akaratát hajtja végre a kormány". Lóf*szt! Egyébként is mióta képviseli a fidesz a cca. 8 millió választó véleményét. Elmentek a k*rva anyátokba.
Eladott Ország
A Putyin pincsi és kormánya, minden idők legkorruptabb kormánya. Ezt már az EU-ban is kiismerték, azonban az EU a feladatot - a maffiozók menesztését és törvényszék elé állítását - a magyar emberek helyett nem fogja elvégezni! Ezt április 8.-án nekünk kell elvégezni!
kopacsijanos
@Eladott Ország: te akarod eladni az országot !!
Hellcat
Szógyártó lófaszjóskával megint felmosták a padlót.
Eladott Ország
@kopacsijanos: Elmész te a kurva anyádba te rohadt fideszes! Börtönben rohadtok meg.Van még bőr a pofádon ugatni, szarházi ganajláda! Úgy végzitek mint a románt géniusz Ceausescucsak csak sokáig jártasd a pofádat !
cdn.blog.hu/sa/sajathir/postimage/253278_188748234610238_805708157_n_1368442808.jpg?width=600
pctrs.network.hu/clubpicture/2/2/3/_/orban_viktor_kotel_alatt_2023461_2112_n.jpg
Pálinkás Pál
No most...a cikkben mi az ami nem igaz??? megkérdezték az embereket?? Igen...az hogy nem ment el minden választópolgár az nem a kérdező hibája...Van nekünk itthon közel 1 millió sötétebb bőrű parazitánk,úgyhogy azt hiszem a magyar ember első sorból látta már mennyit érnek ezek..Tehát,aki afrikait akar Európába,az minimum elmebeteg!!!lehet raszistázni,nácizni...nem érdekel...ellenben ha tudsz tényeket ami ellen van az állításomnak,bátran idekopizhatod libsisereg!
csipetke
Világosan megmondta a luxemburgi külügyér,hogy szó nincs migránsáradatról.1300 ember befogadásáról van szó,ezt meg már becsempészte a fidesz nagytitokban,mert féltek,hogyha nem teszik,elapad az euró,akkor mit nyúlnának le?Egyébként nagyon úgy néz ki,hogy Orbánnak ez a célja,hogy kipenderítsék az eu-ból,így felelne meg Putyinnak.Úgy tűnik,erre gyúr...
rohács1926
@Eladott Ország: ma, 14:59
Az én kedvemért, mert arra kérlek; a továbbiakban ne válaszolj kapocsijanos-nak.
desiro
@kopacsijanos: Mért nem mész az anyádba te fideSSfasszopó köcsög. ne válaszolj mert úgy semérdekel a sötétséged.
verőce21
"...Magyarország érdekeivel ellentétes az illegális bevándorlás"- Szíjjártó. Emiatt hiába megrovó a luxemburgi külügyér, hogy "A magyarországi politika ... szembemegy az Európai Unió elveivel." Ha nekik jó az illegális bevándorlás, hadd szokják.

Az pedig megengedhetetlen kijelentés Asselborn-tól, hogy: "A magyar embereknek viszont meg kell érteniük, ha olyan kormányuk van, amely így folytatja, akkor annak Magyarország uniós tagsága lehet az ára." - Mindjárt összecsináljuk magunkat ettől a fenyegetéstől. Jó nagyot mondott kínjában a Luxi-Maxel. Elvesztette a hitét, mégis hinni akar!
rohács1926
JEAN ASSELBORN LUXEMBURGI KÜLÜGYMINISZTER, (egyébként nagyra becsüllek, de jelen szituban azt mondom) te kis buta, hát nem veszed észre, hogy ez csupán magyar belpolitika?
Ahol a kormány önös érdekekből (választási győzelem) félelemben tartja népét azért, hogy feltüntethesse magát, mint a saját népének védelmezője: hirdeti a végtelenségig elbutított hívőinek a migrációs veszélyt, közben – jó pénzért, saját haszonra – tízezrével telepíti be a politikai és gazdasági menekülteket és potenciális bűnözőket.
És az, hogy veled pofáznak az nem más , mint műbalhé, mert a hívő azt hiszi, hogy a nemzetMEGvezető még az EU-val is szembeszáll, hogy Tőled megvédjen.
De én teljességgel megértem, hogy Te, mint a világ leggazdagabb országának teljes demokráciában élő külügyminisztere, nem tudsz ilyen „mélyre” látni.
Eladott Ország
@rohács1926: www.atv.hu/belfold/20130704-rona-peter
Róna: Orbán ki akarja vezetni az országot az EU-ból
Csizmás Kond
" Ez az ügy nem az egyénekről szól, hanem az alapelvek, értékek, jogszabályok és emberi méltóság tiszteletéről minden uniós tagállamban"
...és modja mely emberek méltósága, joga és értéke előbbrevaló, azé aki ott született vagy azé aki robbantani jön ide ?
Csizmás Kond
" Emlékszem ’56-ban milyen sok magyar jött Luxemburgba, mert menekülniük kellett. "
Aki ide jön, mert menekül és itt akar maradni azt biztos megengedik itt maradni, de sem ötvenhatban nem köteleztek egyetlen államot sem hogy akarata ellenére fogadjon be valakit se most ne kötelezzenek senkit.
papa.49
Szegény szopottszar megint a padlót mosta veled a luxemburgi külügyminiszter, akinek a cipője sarkáig nem érsz fel bármekkora nagy marha is vagy!!!
cikicakk55
@Pálinkás Pál: Én annyit tudok az állításod ellen írni,hogy a gibbonoknak eszük ágában sincs a mi országunkban nyomorogni.Attól mert kívülről feketék,még belül van annyi fény,hogy csicskának,közmunkásnak,éhbérért nem fognak idejönni.Amennyiben az Unió ide is kényszeríti őket,amint megkapják a letelepedési engedélyt,ugyan úgy jöhetnek mehetnek az Unión belül,mint mi Magyarok.Az az 1300 sincs mir az országban akiket,Orbánék nagy titokban berepülőztettek az országba.Megkapták a menekült státuszt,egy kis zsebpénzt és húztak is kifelé a nyomorból.Ezt maga Lázár János mondta el egy kormányinfón ha jól emlékszem 2 hete. Újságírói kérdésre válaszolta. A másik a Fidesz matematika. Mikor volt a kvóta népszavazás,ha jól emlékszem 1,7 millió ember ment el szavazni. Nost az 1,7 millió viszont pár kivétellel mind a kvóta ellen szavazott.Orbáni matematika szerint,ez 98% ugyan így számolták ki a Soros tkonzultációsörvény konzultációs íveit is.be ment 2,4 millió levél,és szerintük ez azt jelenti,hogy 2,4 millió ember nem kér a Soros tervből.hevesen ellen álltak a dokumentumok bemutatásának.A Magyar népből kb 1 millió egész biztos,hogy nem úgy reagált,ahogy elvárták.Szöveges rajzos leveleket küldtek vissza,ami természetesen érvénytelen.nagyon sokan küldték vissza igen válasszal,ami már érvényes. nagyon sokan az interneten egyedül küldtek vissza 20-30 db Soroskonzultációs ívet,természetesen igen szavazatokkal.Elég sok önkéntes túrta több város kukáit és a még nem túl büdös,de nem sérült kérdőíveket is ki-ki vérmérséklete szerint vissza küldte.Már az is szép eredmény lenne,ha a fele az Ő érdekük szerint ment volna be. De mint tudjuk azóta is az megy a médiában,hogy 2,4 millió magyar ember nem kér Sorosból és a tervéből. Ennyi a Fidesz.hazudik éjjel,reggel,délben,este,.Ugyan úgy lopnak is csak ők legalizálták a lopásokat.
Apatszerek
Talán ésszel felfogható, na már akinek van,...A gyarmatosító országok akik ma az általuk állati sorba taszított országokat kifosztották, lakosságát kihasználták, önös érdekből szolgálókká minősítették a jólétük biztosításáért,... most a lakosságot beakarják telepíteni jóvátétel kötelezettségük elmulasztásának elmaradása miatt,... ezeket szétosztják Európába mint ha mi is gyarmatfenntartók lettünk volna. Ők élvezték a hasznot, mi meg tartsuk el a szegény sajnálatra szorulókat ugyancsak helyettük. Van nekünk éppen elegendő eltartandó személy akik nem dolgoznak érdemleges munkát nem végeznek, de szórakozni, bulizni, öldökölni szamuráj kardozni, késelni gyereket csinálni sportszerűen képesek, az állam meg tartsa el a születendő gyereküket. Akinek ez nem tűnik fel az valahol máshol él, vagy ideológiai párt tagja.
tudode
Ennek a Fideritás csecsén nevelkedett, lejárt lemezű frakcióvezetőnek ANNYI DIPLOMÁCIAI ÉRZÉKE nincs, mint egy bányalónak, csak valamiért tetszik a biciklis stílusa (felfelé nyal, lefelé tapos), ami utánozhatatlan:
.
www.youtube.com/watch?v=E6FfbAU6XtE
.
A NEMZET FŐ BIRKÁI, akik követik azon az ÚTON, amely NEM VEZET SEHOVA!!!
babp1982
@Eladott Ország: Ez a Kopácsi ha idegesít szívesen megadom a címét ahol szemtől szembe megbeszélhetitek a problémátokat város utca házszám:-)) Ez a hülyegyerek ráadásul 30000 Ft rokkant nyögdíjból tengődik-:)) Az írásait olvasva az agya miatt lehet rokkant-:))))))
Pálinkás Pál
@cikicakk55: a fidesz hazudik,ez tény...de itt arról szól a fáma hogy orbánék legalább megkérdezték,és az nem az ő hibájuk hogy az emberek nem emelték meg a valagukat.../meg nem is igazán a migránskérdésről szólt,inkább bázisfelmérés../és azt tudomásul kéne venni,hogy ha nem akarunk arabot ,négert,akkor nem kéne erőszakolni a dolgot,mert nem lesz jó vége...
rohács1926
@Eladott Ország: ma, 16:40
Reális a veszély – hiszen Róna Péter is felveti – , da azért sokváltozós függvény:
• milyen felhatalmazást kap itthon másfél hónap múlva Orbán
• a következő pénzügyi ciklusban mennyit kapunk az EU-tól
• változik-e az EU tűrőképessége
Minden esetre kezd labilissá válni a helyzet(ünk) és ha Orbán tovább feszíti a húrt, lehet, hogy nem várt változás lesz. Pl.: kétsebességes EU és mi a peremre szorulunk, amit Orbán nem fogad el. Ki tudja?
cikicakk55
@Pálinkás Pál: ma:19:01
Sajnos azzal tisztában vagyok,hogy a magyar ember nehezen emeli ki a seggét a fotelból.Valahol meg is lehet érteni őket,hisz 28 éve egész más ígéret volt a gengszterváltáskor. Szabadságot,nyitott határokat, banánt narancsot minden évszakban,szabad jövést menést a határokon és mindenhez hozzá jutunk ami nyugati dolog.Azt azonban nem közölték,hogy ezt majd csak egy bizonyos réteg fogja elérni.28 év óta egyre kevesebben tehetik meg,hogy külföldre utazzanak,hiába nyitott a határ.Hiába van tele naranccsal és banánnal a boltok polcai,ha nem jut rá pénz.Valahogy a szabadságot nem így képzeltem el 1989-ben.Én akkor sem éreztem rabnak magam,mert soha nem vágytam luxusra.Mindenem meg volt ami kellett.Férjem,gyerekem,biztos munkánk,saját házunk( nem örököltük,vettük.)A narancs és banán helyett viszont volt finom magyar gyümölcs tavasztól őszig,megfizethető áron. Ma már a magyar gyümölcsöt sem tudjuk megvenni. Lényeg,hogy ezért is nem akarnak az idősebbek szavazni, a fiatalok meg úgy sem maradnak itt,mennek ahová tudnak.Engem az zavar,hogy az 1,7 millió az nem a Magyar nép 98%-a.Én sem vagyok oda a négerekért és a muszlimokért,de hidd el Ők sem értünk.nem hozzánk jönnek,mi csak tranzit ország vagyunk nekik.
Desischado
@cikicakk55: Tökéletesen jól látod. Ehhez annyit tennék csak hozzá, hogyha most nem állítjuk meg orbánékat, akkor simán végünk!
Pálinkás Pál
@cikicakk55: Akkor tisztázzunk valamit...a "hozzánkot" Európára értettem nem Magyarországra.
Én is "nagy" voltam már az "átkosban"..de csináltam egy összehasonlítást...Egy mai átlagfizuból sokkal többet tudsz vásárolni ,mint akkor...Szavaidból kis nosztalgiát érzek...nekem sem volt semmi bajom azzal a rendszerrel,,,a 80'-as évek elejétől már eléggé "szabadok" voltunk..
És igazad van,a fiatalok mennek a jobb élet reményében...csak az a különbség hogy a mi fiataljaink dolgozni mennek ki,ellentétben a segélyleső here afrikaiakkal...és nem hallottam még arról sem hogy magyar bandák mészárlást rendeztek volna valahol...ha magyar vonnatkozású bűnügyi híreket hallasz kintről,nagy eséllyel cigóhorda az érintett,akik ugye még kinézetre is teljesen beleillenek az afrikai sáskák közé!!!
Eladott Ország
@babp1982: tegnap, 18:47; Köszi, de nem kívánok vele foglalkozni. Ráadásul rokkantnyugdíjas, és ennyire hülye, hiszen a rokkantnyugdíjasok felülvizsgálatát éppen a fidesz találta ki.
Halálos politika.
kolozsvaros.com/2015/12/18/halalos-politika/
kukac50
Magyaroknak az a kívánságuk,hogy nyugodt helyzetet teremtsen a kormány! Ne hazugságokkal,ne félre magyarázkodással kelljen élni!
Ne legyen gyűlölet keltésmegfélemlítés, és ne hazudjanak a migránsokról, mivel már befogadtunk 3650 személyt+ a letelepedési kötvényeseket, és az Ukrán nyugdíj bizniszből élőket. Soros terv is egy Fideszes hazugság!
Eladott Ország
@kukac50: ma 08:29; 20.000 parazita terrorista migránsnak adtak ÁLLAMADÓSSÁGRA
LETELEPEDÉSI KÖTVÉNNYEL letelepedési engedélyt! Több mint 1.000.000
személynek adtak MAGYAR IGAZOLVÁNYT kiknek zömében magyar vér sem folyik, ezek egy részének még magyar nyugdíjat is adnak szavazat vásárlás céljából hisz ezek még jogtalanul ide is szavazhatnak! Titokban fogadott be Magyarország 1300 menekültet.
cikicakk55
@Pálinkás Pál: ma 5:27
Amennyiben a "nálunk" szót Európára értetted,úgy igazad van. A béreket ne hasonlítsd össze a mostani bérekkel,mert az árak is jóval kevesebbek voltak.(kifli 40 fillér, kenyér 3.60 ft stb) nekem 1977-ben született az idősebbik fiam. Akkor vettük meg a jelenlegi házunkat 130.000ft-ért. 10.000ft.híján ki tudtuk fizetni a vételárat.Az illetmény adó a ház vásárlás után,25.000 ft-ba állapították meg. A férjem Építész technikusként keresett akkor 3.100 ft-ot én a GYES-re kaptam 910 ft-ot. Tehát a havi bevételünk a fiam születésének évében 4000ft volt. Ebből 1000ft/hó kifizettük a házat eladó néninek, és 1000 ft részletet az illetmény hivatalnak a ház vétele miatt. Tehát mi havi 2000 ft-ból éltünk meg. A gyereknek megtudtuk venni a gyümölcsöt,akkor még mosható pelenkák voltak,így a mosóport, a gyerek ellátásához szükséges minden ápolási cikket és a párom a munkahelyén ebédel,én meg szintén a munkahelyemen,a kórházban ebédeltem,csak haza hoztam. Hétvégén főztem csak. 2000ft-ból kijöttünk úgy egy hónapban,hogy soha kölcsön nem kértünk, nem támogattak anyagilag nagyszülők.Anyósom néha vett-ezt -azt,mert annak idején ki jár Romániába Fogamzásgátlót árult és azon vett a konyhába való dolgokat. Lényeg,hogy ma 200.000 ft is kevés egy 3 tagú családnak egy olyan élet színvonalra,amilyet mi éltünk 1977-ben. Természetesen a gengszterváltásig voltak áremelkedések,de a fizetéseink követték az árak emelkedését.1989-ig semmilyen anyagi problémánk soha nem volt.Most már sajnos bőven van. Lehet,hogy ez szerinted nosztalgia,de boldog lennék ha most is annyira biztonságos lenne az életünk
cikicakk55
@Pálinkás Pál: ma 5:27
A másik része a beírásodnak a migránsokról szól.Természetesen én sem örülnék neki,hogy ha az olyanok akiket láttunk 2015-ben a Keleti PU-nál itt élnének nálunk. Tisztában vagyok vele,hogy mit művelnek Európa más országaiban,még akkor is ha nem minden ország vallja be. Sajnos nekem volt szerencsétlenségem 3 napig saját szememmel is látni,egy déli határ menti kis faluban mit műveltek. Még is azt írom,hogy amit a FideSS csinál az a rettegés gyártás,már túlzás.Mint te is írod,nem itt randalíroznak.Nem is akarnak itt élni.Mitől véd bennünket a FideSS? Hiába erőltetné ránk az EU a kvótát,ezek a migránsok nem villanyoszlopok,hogy ahova lerakják ott is maradnak. Lázár maga vallotta be,hogy a suttyomban beengedettek is már rég kereket oldottak. Nagyon kár az embereket rettegésre,gyűlöletre szítani,mert nincs kitől rettegni,már mint menekültektől.Van viszont a FideSS,akitől tényleg rettegni kell,mert Ők aztán tényleg tudnak ártani és ártanak is már 8 éve. a regnálásuk óta eltelt időben minimum 30.000 ember miattuk, a felfogásuk,a pénzszórásuk miatt halt meg. Ha csak arra gondolsz,hogy az egészségügyben hány ember halt meg orvos,nővér,és eszközök hiánya miatt.Hány ember lett Öngyilkos.Ne gyere azzal,hogy az még az előző párt sara,mert a Frank hitelek is a FideSS miatt tették tönkre a családok százainak az életét
Pálinkás Pál
@cikicakk55: Gondolod nem így számoltam???Roppant egyszerű a dolog...megnézed miből mennyit tudtál akkor,és most venni...meg fogsz lepődni hogy most többet tudsz!!! az idő megszépíti a dolgokat..Pár példát említsek..83-ban a fizum vol 4300 Ft...abból tudtam venni 4.3 Levi's farmert... a karaj ára kb 110 Ft volt...,tudtam venni 40 kilót... azért ma még a minimálbérből is többet tudsz...a műszaki cikkeket meg sem említem...és gondolom azt a házat sem Budapesten vettétek annyiért...mert az már akkor is milliós tétel volt felénk
kokopelli
@Pálinkás Pál: amit ő elfelejt,hogy anno habokra éltünk! Kölcsönökből amit a
Világbank és az IMF adott azután,hogy a Kreml engedélyt és a kínaiak a belépőt
mint kölcsönt nagykegyesen végre adták!
forrás:
"arcivNet" XX század történeti források"
"MAGYARORSZÁG CSATLAKOZÁSA AZ IMF-HEZ ÉS A VILÁGBANKHOZ
I.RÉSZ , II.RÉSZ, III. RÉSZ.
Adatokkal,évszámokkal és nevekkel leírva az egész történet,hogy miből élt az or-
szág évtizedeken keresztül és kiknek az engedélyével,ill hitelével léphettünk egyál-
talán ezekbe az intézményekbe be! Nagyon tanulságos történet az összeomlásig!! 4
Pálinkás Pál
@cikicakk55: Mondtam én valaha olyat hogy gyurcsányék a hibásak ???Persze hibásak,mert 2006-ban a balhénál az összes suttyót sittre kellett volna vágni vagy 20 évre...még jó hogy a mangalica nem ütötte lovaggá őket a balhékért...És akkor ide is leírom,mivel magad is látod hogy a migránsok kezelhetetlenek,ezért minimum kitoloncolni Európából őket...vagy bevezetni a Szaud -Arábiai Határőrség gyakorlatát...majd akkor másfelé venné az irányt ez a söpredék!!
cikicakk55
@Pálinkás Pál: Azért nem így kéne számolnod! Senki nem akart a fizetéséből 40 Lewvis farmert venni,sem több kiló sertéshúst.Egy háromtagú család mindennapi megélhetésére, a rezsi kifizetésére, akkor elég volt az akkori fizetésünk.Most nem tudjuk biztosítani magunknak még az alapvető dolgokat sem.Internetünk csak azért van,mert nem váltom ki a gyógyszereimet,amik a nyugdíjam több mint a felét felemésztenék. Annak idején anyám 2x ennyi gyógyszert szedett,apám cukorbeteg volt és ketten könnyedén kijöttek a nyugdíjukból. Soha nem azt számoltam,hogy 1980-ban hány liter olajat,vagy kenyeret,vagy akár mit nagyobb tételben venni.Mindennek felment az ára,de műszaki cikkből,farmerből,cipőből,ruházatból nem veszel mindennap és nem veszel többet.Az nézd,hogy az akkori fizetésedből mennyire tudtál megélni és a mostani fizetésedből mennyire tudsz megélni.Az én esetemben inkább azt nézem,hogy a szüleim a nyugdíjukból mennyire tudtak megélni és most mi mennyire nem tudunk megélni belőle. Gyümölcs, mozi fagyi,üdítő,nyaralás,csoki,strand belépő, ilyenekre nem telik.Évek óta és nem csak nekem,de a fiamnak sem. Régen igaz,hogy nem volt internet és kábel tévé,de a szüleim a gyógyszereikre annyit költöttek,hogy abból akár fizethették volna,ha akkor van.Mi választunk,vagy gyógyszer,vagy internet. A gyerektől így is elvették az igazi gyerekkor.(1996-ban született a fiatalabb fiam) 10 éves korától az interneten kívül semmi luxusra nem futja neki.Ezt már azért csak nem vehetem el tőle,de mi magunk is hasznát vesszük.
Pálinkás Pál
@cikicakk55: Nincs igazad...mert annak idején mások voltak az igények...tudod...a "hétvégi" rántott hús...stb...ami akkor könnyebben ment,az a családi nyaralások /szakszervezeti,vállalati üdülők/ ez roppant egyszerű...a neten megtalálod az akkori rezsiárakat...hidd el ma több kw áramot tudsz kifizetni a fizudból ,mint annak idején...ezzel nem azt akarom mondani hogy jól élünk...de az hogy akkor jobban ,az nosztalgia...akkoriban ami sokkal jobb volt az a szociális ellátórendszer ../ovoda,eü..stb/...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.