A Demokratikus Koalíció (DK) a Kúrián támadta meg az országgyűlési választás listás eredményeit: csalást kiáltanak, és a voksolás országos és mihamarabbi megismétlését követelik.

A Kúrián támadja meg a Demokratikus Koalíció a választás eredményét – erről Rónai Sándor, a párt helyettes szóvivője beszélt szombati sajtótájékoztatóján.

Rónai arról beszélt, hogy a Nemzeti Választási Iroda annak ellenére is elfogadta az országgyűlési választás listás eredményét érintő határozatot, hogy „számtalan esetben kiderült, teljes szavazókörökben tűntek el az ellenzéki pártok listájára adott szavazatok”. Hozzátette:

több olyan körzetben szerepel nulla a listás szavazatok mellett, ahol egyéniben az őt jelölő párt jelöltje több száz szavazatot kapott. Szerinte a Fideszen kívül az eltűnő szavazatok problémája mindenkit érintett.

A Gyurcsány-párt helyettes szóvivője bejelentette: a választás „európai kontroll melletti megismétlését követeli”.

„Nemcsak magunkért, hanem a többi ellenzéki pártért is felszólalunk”

– mondta.

Rónai úgy tartotta, ezen eseteket nem lehet hibának, vagy véletlennek nevezni, ezért „a Fidesz nem a választást, hanem a szavazatszámlálást nyerte meg”. Kijelentette: pártja szerint emiatt választási csalás történt. „Ez a választás nemcsak hogy nem volt szabad és tisztességes, hanem rendszerszintű országos választási csalás gyanúját veti fel” – jelentette ki.

Példaként hozta fel Varju László körzetét Újpesten, ahol volt olyan szavazókör, ahol Varju 244 szavazatot kapott egyéniben, addig listán a DK 0 szavazatot kapott.

Címlapkép: Facebook/Demokratikus Koalíció

(MTI)

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

r2d2
@GeoCravker: Egy biztos! A Jobbik kapott szavazatai pontosak és valósak, 4 év múlva verheti a nyálát a még megmaradt baloldal, amikor egyedül elvisz mindent a JOBBIK! Sajnos!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
cikicakk55
Pont tegnap írták jó páran,hogy Gyurcsány nagyon csendben van. Úgy látszik ezen agyaltak eddig. Semmi értelme nincs a megismételt választásoknak,épp úgy mint a szavazat újra számolásának sem. Ameddig ez a választási törvény van,addig lehetetlenség nyerni. Felesleges pénzkidobás,mert megint csak a közpénzből menne a Románok,Ukránok,Szerbek, Németek utaztatása, a cigányok megvásárlása.. Megint csak megzsarolnák a közmunkásokat, és a falun,tanyákon élő embereknek a Fideszes Polgármesterek kiadnák,hová tegyék a X-et. A holdudvar és a sok tízezres rokonsága megint csak a Fideszre szavazna. Minek nekünk megint az a hajcihő? Meg kell változtatni a választási törvényt és ami a legfontosabb: VÉGRE ÖSSZE KÉNE FOGNIA AZ ELLENZÉKNEK! Nem a kényelmes,biztos fizetést választani a pártfinanszírozásból,hanem akkor a nép mellett kiállva,az igazi ellenzéki munkát csinálni.A Fidesz egy antidemokratikus banda,de ott megtudják tenni,hogy egy egységes nagy tömböt alkotnak. Ne felejtsük el,Ők csak 2,6 millióan vannak,mi sokkal többen,de csak ha nem bomlunk pártokra.Már pedig nem a nép bontja meg az egységet,hanem a pártok.
GeoCravker
A csalás rendszerszintű. A rendszert a hatalom működteti. A hatalmat kell tehát megszerezni.
papa.49
Az eredmény mi lesz a nagy ,,0,, semmi egyéb !!!
Yoda69
@cikicakk55: A valasztasi torveny megvaltoztatsahoz 2/3 kell. Az nincs.
Igy az utcai ellenallas marad. Tuntetes, bojkott, munka megtagadas. Ha ehhez mindenki hozzaall aki erintett, ertem ide a diakokat, nyugdujasokat, szakszervezeteket, civileket stb. stb. akkor menni fog.
Ha csak szazerzen leszunk, mint mult szombaton, akkor csak nevetseg targya leszunk.
A fotel-forradalmaroknak fel kell vegre allni, es egyutt vonulni a diakokkal. Legyunk 200 ezren, de jobb lenne felmillioan. Annak a tomegnek mar nagyobb sulya lenne, es megrobban az orban-kormany. Ha nem lesz igy akkor ez a tuntetes hullam is elsorvad. Es akkor tenyleg csak 4 mulva tudunk ujra valasztani. de ki tudja addig mi lesz?
tudode
Vajon kinek a feladata "lett volna" tájékoztatni a NÉPFELSÉGET, hogy egyáltalán miről is szól a demokrácia, milyen jogai és kötelezettsége van az állampolgároknak!!
..
Akkor NEM FORDULHATOTT "volna" elő az, hogy FELCSÚT LEIGÁZZA az egész országot szinte minden szinten, és JÁTSSZA A MASZATOST, mert az BÁTOR, de FÉLŐ alkotmányjogászok szerint:
.
------ akik ennek az álállamnak a nevében eljárnak, nem rendelkeznek eljárási jogosultsággal, mert csak egy SZERVEZETT MAGÁNHATALOM részei!!!
.
Ez van KISZ URAK, HÖLGYEK .. T. ..t ár s a d a l o m !
Madácsi Pali
@Yoda69: azért az sem árt ha legalább a jelenlegit tartják be! Ezred ennyi problémáért ausztriában megismételték az elnökválasztást.
vladimir putin
a környező országok népei/nemzetei is megszavazták, hogy ez lángoktól ölelt kis ország legyünk, messze ringó gyerekkorunk világa.
A románoké legyen a Tiszáig, a Duna-Tisza köze legyen az ukránoké,
Az Északi-középhegységet meg adjuk a szlovákoknak grátiszból.
A Balaton déli partjáig Szerbiához kell csatolni a területeket.
Az északi partot is adjuk a szlovákoknak.
DE SOPRON LEGYEN AZ OSZTRÁKOKÉ!
Peller Anikó
Összefogással nyerhető lett volna. Persze úgy is csaltak volna, csak úgy nehezebb lett volna. Volna.

És igenis küzdeni kell. Küzdeni ahol csak lehet.
papa.49
@Madácsi Pali: Csak ott nem a csutigeci választási törvényei vannak, nem kicsi a különbség, hanem óriási !!!
cikicakk55
@Yoda69: Az a baj,hogy a vidékieknek sem a vonat sem a busz nem jó,mert a vissza útra akkor kéne indulni,mikor maga tüntetés megkezdődik. Marad a civil autósok felajánlása. Szerintem nagyon szép teljesítmény volt mind a két szombati tüntetés. A Fidesz ennyi embert a békamenetre pénzért nem tudott megvenni. Ahogy írtad is,itt csak a kormány leváltása lenne a jó,de békés tüntetéssel nem fog menni. Nem szeretném ha véres harcok lennének,de Orbán nem fél a tömegtől ameddig azok békések. Remélem az EU kivágja a Fidesz miatt Magyarországot és ha már nem lesz mit lenyúlni a holdudvar elfordul a csutitól. Tudom,hogy az nekünk is fájni fog,de szerinted mit tudnak még tőlünk elvenni? A levegőn kívül már mindenért adót fizetünk.
Madácsi Pali
@papa.49: a "csútigeci" törvényit sem sikerült betartani. Ezt már kimondta a kúria. Az viszont nonszensz, hogy egy esetlegesen megismételt választás eredményét itéletben vizionálják. Igy a törvénytelen választás eredményét ismerte el egyenlőre törvényesnek. Választáskor olyan nem léteik, hogy törvénytelen de így jó. A törvénytelenül szerzett hatalom nem legitim. Ez mindenkinek fájni fog. Az eredménye a 150 éves törokdúlás hatásával vetekednik, ha igy marad.
Desischado
@Yoda69: Így látom én is. Legalább fél, de inkább egy milió ember kellene. Ha ez nem lesz meg, akkor nem változik semmi. És legfőképp a választási rendszer megváltoztatását kellene kikényszeríteni. Addig a fidesz röhöghet a markába. Sajnos, ez nem megy a magyaroknak, majd akkor talán, ha kiraknak minket az Unióból, és elapad a pénz is. Akkor, ha a saját bőrükön tapasztalják meg a negatívumokat, na, akkor majd kimennek az utcára!
percsi
@cikicakk55: "Minek nekünk megint az a hajcihő? Meg kell változtatni a választási törvényt"
Gondolod, hogy a fidesz meg fogja változtatni?
percsi
Ismét nincs ellenzék, mint Kádár idejében. Ezt akartuk? Nagy hiba egy párta bízni az országot!
Kádár idejében az állami cégvezetők, párt-kisz titkárok loptak. Most kik is? Hagytuk, ez lett a vesztünk!
Akkoriban gyárakat, kórházakat, iskolákat, óvodákat építettünk, volt mezőgazdaság, nehézipar...
A vidéki ember sem maradt munka nélkül, ha a mezőgazdaságban volt kedve dolgozni, akkor ott dolgozott, ha az iparban, akkor ott.
Nem kellett attól félnünk, hogy munka nélkül maradunk és éhezni fogunk.
Fiatal házasok alacsony bérű bérlakáshoz, vagy munkáltató (állami) támogatásával, megfizethető bankkölcsönnel lakáshoz jutottak. Sok gyerek született.
Cégüdülők, mely nyáron fillérekért két hét családi nyaralást biztosítottak a dolgozóknak. Jutalmak 5-10-15...év munka után, minden évben "kiváló dolgozó" cím, ami után szintén jutalmat osztottak.
A gyermekruhákat, cipőket támogatta az állam, tejjegy, és sok egyéb támogatást kaptak a gyermekesek.
Nyugat európai körúton, Német-Lengyel- Görögországban voltunk, útlevél kellett hozzá, nagy ügy. Sokszor eljutottunk Balatonra, Tatai és Velencei tóra. És volt Zsigulink.
Öntödében dolgoztunk, a férjem nehéz fizikai, én irodai munkát végeztem.
Mi valóban a saját lábunkon álltunk! A mostani fiatalok vajon megtehetik ezt? Fenéket, egy gyereket nem mernek bevállalni!

Na de, a mostani "egy" párt nem olyan, mint a 30-40 évvel ezelőtti, sokkal rosszabb.
Harminc évvel ezelőtt elkezdődött az ország lerombolása, ez azok bűne, akik 30 éve koptatják a parlament lépcsőjét. Vajon kik lehetnek? És ebben a rombolásban sajnos még idén is 2,5 millió ember asszisztál, bár én ezt a számot nem tudom elhinni.
Az elmúlt nyolc évben gyárak, kórházak, iskolák, óvodák helyett magán palotákat, stadionokat építettünk egy-két embernek, a fiatalok százezrével elhúznak innen, és 2,5 millió ember ezt jónak tartja. Páran kimondottan tapsikolnak, öröm táncot járnak, miközben a szomszédja éhezik-fázik, ez hihetetlen!
Yoda69
@Desischado: Ha kiraknak az uniobol orbannak szabad keze lesz. Akár fegyvert is bevet majd a tuntetok ellen. Senki és semmi sem fogja ebben meggatolni . Egy 56 lesz előbb utóbb nagyon sok áldozattal.
Pálinkás Pál
@cikicakk55: Nem lehetetlen nyerni,csak meg kell találni azt az embert,aki mőgé egységesen beállna az ellenzék...csak sajna ilyen nincs...és ezért igazad van!!!
Majd ha lesz olyan aki miatt az a több mint ötmillió ember aki nem a fideszre szavazott,behúzza az ikszet,no akkor el lehet számoltatni a korcsot és a hordáját..addig nem!!!
r2d2
@GeoCravker: Egy biztos! A Jobbik kapott szavazatai pontosak és valósak, 4 év múlva verheti a nyálát a még megmaradt baloldal, amikor egyedül elvisz mindent a JOBBIK! Sajnos!
Clavigo
Az EU-s kontrollt a választások előtt kellett volna követelni...
Desischado
@Yoda69: Én is ettől félek, de nagyon!
papa.49
@Madácsi Pali: Jól látod de érdembeni változás ebben az ügyben SEM LESZ !!!
Kookas
@Pálinkás Pál: az az ember még nem született meg!
Yoda69
@Desischado: Pedig ez lesz. Szepen lassan el fogjak kezdeni etetni a nepet hogy mennyire jo lesz nekunk az EU-n kivul. Aztan mikor ugy erzik nyeregben vannak lehuznak egy nepszavazast, amit megint jol elcsalnak, ahogy szoktak, es huss johet a Huxit Brexit modra. El fog tartani 1-2 evig a kilepesunk, nem lessz annyira korulmenyes mint a Britteke, mert kis orszag vagyunk.
Mindez meg 2022 elott le fog zajlani.
Azt mondanom se kell utana minden orszagba ujra utlevel/vizum kell majd. Kulfoldi munka vege. Gondolom akik ott vannak azok leadjak majd a magyar utlevelet. Ezt fogom tenni en is.
Es viszontlatasra Magyarorszag! Vagy 50 ev sotetseg jon mire egy ujabb 56 majd elsopri a NER-t. De addigra E.Korea szintjen leszunk emberileg es erkolcsileg egyarant.
Yoda69
@Desischado: Sotet jovokep, de nagyonis realis. Ezert kell kimenni mindenkinek a tuntetsre. 100 ezren nem vagyunk elegen. 200 ezer kell, de jobb lenne fel millio.
reseva
Az ellenzéknek akkor kellett volna talpra ugrani, amikor ezt a választási rendszert elfogadták. De még most sem késő a végsőkig harcolni ellene, vagy a Fidesz örökre a nyakunkon marad. És ezt merik még demokratikus rendszernek nevezni! Mi meg elfogadjuk? És csak sajnálkozunk felette?
GeoCravker
@r2d2: Magyarország olyan ország, ahol a baloldalnak nem igazán volt és lett tömegbázisa
wagabund
@reseva: ez az ellenzék most épp a nyaralását intézi...mert bejutottak, ezt meg kell ünnepelni.
ja, hogyközben elment a vonat?
emerencia
@percsi: ma 02:15 Akkor sem voltunk egyformák. Mi pl. még útlevéllel sem mehettünk nyugatra és nem kerestünk olyan jól, hogy ne kelljen lépten-nyomon számolgatni, kuporgatni. (Közszféra.) Minden hibájával együtt mégis emberarcúbb volt a pártállam utolsó másfél évtizede mint ez a mostani. Azzal a végére már "csak" az volt a baj, hogy nem volt működőképes hosszú távon, szükségszerű volt a rendszerváltás. A jelenlegi rendszer sem működőképes a belmagyar lakosság többsége számára. Csak az a különbség, hogy az akkori lehetőségekből több-kevesebb sikerrel megpróbálta a hatalom a lehető legjobbat kihozni, a jelenlegi lehetőségekből pedig a mostani potentátok szándékosan a legrosszabb verziót próbálják lenyomni a torkunkon. Vajon meddig még???
Desischado
@Yoda69: Jól látod. akkor fog majd felébredni a nép, de akkor már késő lesz.
png
Magyarországnak nem csak a kormánya beteg (a főbeteggel az élen), hanem az ellenzék is.
Ennyi év után (1989 óta csaknem harminc éve) túlzás nélkül állítható, hogy a magyar genetikailag alkalmatlan politikusnak.
Egyszerűen nem érti a politizálás lényegégét - mint amikor egy kétéves gyerek elé tesznek egy tízéves kortól fölfelé való játékot.
De a szervilis magyar szavazók is alkalmatlanok genetikailag - képtelenek tenni magukért.

Szembe kéne nézni a valósággal, és végre őszintén kéne tudni beszélni erről, még ha fáj is sokan másoknak - és nekünk (mert mások szemében mi vagyunk a sokan mások).

Az elmeosztályon normálisabb emberek vannak, mint akik szabadon dúlnak (nem a zártosztályról beszélek, hanem a terheltekről, akik csak kicsit vannak elrugaszkodva a valóságtól).
Arról már nem is beszélve, hogy a börtönökben kevésbé bűnös emberek töltik a letöltendőt, mint akik a politikában nyomulnak.

Sajnos ez már tényleg kimeríti a beteg kategóriát.
Ami Magyarországon folyik, az BETEG!
karma1
@Clavigo: Egy honappal a valasztasok elott erkezett Magyarorszagra az EBESZ, a valasztasokon is ott volt - allitolag - csak azt nem tudom, hogy a kezdeti VALOS megallapitasaiktol miert tertek el? (Ugyanis azt mondtak, hogy komoly csalasok voltak, es az EBESZ allitolag majus 8-ig marad is Magyarorszagon, megfigyelokent).
Akkor most hogy is van ez? Mitol kussol ku'tmelyen most az EBESZ???
A vegleges jelenteseben mar nem beszel csalasrol, holott a buszoztatas, a nem magyar allampolgarok 300 fos bejelentettsege egy disznoolba/lakasba, az online rendszer teljes lefagyasa , a 6.30-kor magasabb reszveteli aranymutato a 7 oraihoz kepest mind-mind komoly kerdeseket vetnek fel a valasztas tisztasagat illetoen...
Azt sem ertem, hogy Gyurcsany miert ilyen lagymatagon reagal, es hogy a Jobbik sem verte a nyalat sokkal hangosabban.
Persze, ez utobbi azzal volt elfoglalva, hogy inkabb tisztujitast csinaljon, mint revidealja az eredmenyeket...
Az ellenzek ugy ahogy van, teljessegeben megerett a sullyesztore.
karma1
Bar en Gyurcsany-kedvelo vagyok, ez az ohaja teljesen hibas!
Minden ujra kiirt valasztas a MOSTANI valasztasi torvenyek alapjan ugyanilyen eredmenyt hozna, a fide$$ ujra felkeszulne (meg erosebben) a valasztasi csalasra, tehat egy most megismetelt valasztas csak megerositeni tudna a fide$$ hatalmat.
Feri, ezt most elkurtad, nem kicsit - nagyon.
Abban kellett volna inkabb tenykedned, hogy NEMZETKOZI szigoru ellenorzes mellett ujraszamlaljak a szavazatokat MINDENHOL, es hogy az NVI megtamadhatatlan, szakmailag velemenyezett hatarozatot adjon ki arrol, hogy mi tortent az online rendszerrel, es miert volt a 6.30-as reszvetel magasabb mint a 7 orai?
Mert ezekre a kerdesekre - meg a roman buszoztatott szavazokra - jelen pillanatban a fide$$ nem tudna egy szot sem szolni.
Es ha bebizonyosodna a rendszerszintu csalas - mert az volt, az biztos -, AKKOR szorgalmazni a valasztasi torveny teljes atdolgozasat, es ASZERINT lebonyolitani egy uj valasztast, mondjuk kb. 1 even belul, - akar az onkormanyzati valasztasokkal egyutt.
Ebben mar a fidesz egesz biztosan vesztes lenne. Maskepp nem.
Eladott Ország
A fideszt demokratikus úton nem lehet leváltani. Ahol a kormányzat leválthatatlan, azaz bebetonozta magát, ott autokrácia van – mondja Kornai János, a Harvard és a Corvinus professor emeritusa. Az ellenzék a csúti kancigány pénzén él, őfelsége ellenzéke.
Jozefina
A választási iroda patyistól ilonástól egy hazaáruló banda. Nem mernek igazságosan, önállóan dönteni, teret engedtek a csalás sorozatoknak!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.