Ipari miniszter volt a Horn-kormány idején, 2004 óta az MSZP európai parlamenti képviselője, egyben az EP Költségvetés-ellenőrzési Bizottságának elnöke. Szerinte az EU-ban mindig válságra volt szükség ahhoz, hogy az akut problémák rendeződjenek. Most is a krízis vezet el a közös európai energiapolitikához. HERSKOVITS ESZTER interjúja.

Forrás: 168ora.hu
Feltöltő: nanena
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

latorkuvasz
Az energiapolitika alappillére a környezetvédelem és a környezettudatosság. Ugyanakkor több felmérésből is kiderül: a magyar társadalom alig érdeklődik a téma iránt.

milyen felmérésből?
zsolti
Tőlem nem messze van egy "szelektív hulladékgyűjtő sziget". Amint elviszi a szolgáltató a termést, másnap már megint tele van. És mindenhol ezt látni. Szóval nem hiszem, hogy nem érdeklődnek az emberek, csak egyszerűen nincs elég lehetőség.

Másik: a város szélén van szeméttelep. De ha "soron kívül" odaviszed a szemeted (mondjuk építési törmelék, ami jellemzően nem minden hétvégén keletkezik, hanem egy életben egyszer), akkor azért, hogy ott lerakhasd, még NEKED kell fizetned! Na ná, hogy nem fogja odavinni senkit, hanem inkább leborítja kint az erdőben.
nanena
Soros írt ma erről a témáról is mai FT-ban amelyet az amerikai kormánynak tanácsol. Szerintem ugyanezek lehetnek a tanácsok az EU-nak is: "az alternatív energiaforrások, valamint az energiatakarékos megoldások fejlesztése elengedhetetlen. A konvencionális energiahordozók árát ugyanakkor magasan kell tartani, hogy megérje ezekbe a technológiákba invesztálni."
Vagyis a jelenlegi alacsony olajár okozza, hogy továbbra sem történik semmi ezen a területen. Kell egy sokk - nagyon magas gáz- és olajár - , hogy észre térjünk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.