Brüsszelben változásra van szükség – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter a Kossuth Rádió 180 Perc című műsorában és az M1 aktuális csatornán hétfőn.

Szijjártó: Brüsszelben változásra van szükség

Fotó: MTI

Szijjártó Péter az Andrea Nahles német szociáldemokrata vezetővel megjelent vasárnapi interjú kapcsán azt mondta: a német szociáldemokrata vezetők is felelősek azért, hogy Európa ilyen "kiszolgáltatott" helyzetbe került, és még mindig az illegális bevándorlással küzd.

Hozzátette: abban viszont egyetért Andrea Nahlesszel, hogy a jövő évi európai parlamenti választásnak nagy tétje lesz, mert az emberek meg tudják majd erősíteni az Európai Uniót és az azt alkotó országokat.

Azok az elképzelések, amelyek a tagállamok gyengítését célozzák, zsákutcák – szögezte le a miniszter.

Az európai politika eddig arra bíztatta az illegális bevándorlást fontolgatókat, hogy nyugodtan fizessenek, szálljanak fel a "lélekvesztőkre" Észak-Afrika partjainál, mert Európában letelepedhetnek. Világossá kell tenni, hogy ez nincs így – mondta a politikus.

Szijjártó Péter kifejtette: már több mint három éve hallgatja a magyar kormány Brüsszeltől, hogy a migrációs hullám nem megállítható, és azon kell gondolkozni, hogyan osszák szét az illegális bevándorlókat.

Magyarország déli határánál bebizonyította, hogy szárazföldön meg lehet állítani az illegális bevándorlási hullámot. Emellett Olaszország és Ausztrália bebizonyította, hogy a tengeren is megállítható a migráció. Ausztrália nullára csökkentette a partjait elérő illegális bevándorlók számát – közölte.

A miniszter kiemelte: most a Földközi-tengeren is meg kell állítani az illegális bevándorlási hullámot.

Szijjártó Péter múlt heti olasz kollégájával, Enzo Moavero Milanesivel folytatott tanácskozása kapcsán azt mondta: a magyar és az olasz kormány egyetért abban, hogy az Európai Unióban véget kell vetni az illegális bevándorlókat meghívó politikának.

Kérdésre válaszolva elmondta, hogy ha Olaszország igényli, akkor Magyarország műszaki tudásával, tapasztalatával kész segíteni a genovai hídomlás utáni felújítási, helyreállítási munkákban.

(MTI)

48 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Igen nagy változásokra van szükség Brüsszelben, az ilyen taknyokat mint ti ki kell baszni a parlamentből, oszt. jónapot !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Igen nagy változásokra van szükség Brüsszelben, az ilyen taknyokat mint ti ki kell baszni a parlamentből, oszt. jónapot !!!
Commenter
@papa.49: ez a bunkó. Ausztrália népessége az őslakosokat leszámítva kizárólag betelepített idegen népességből (főleg bűnözőkből) állt, akikre egyébként halálbüntetés várt volna a száműzetés helyett. Ezeket még az ausztrálok is kihajítanák, ha pár évszázaddal visszamennénk a történelemben. Nem Brüsszelben, Budapesten van változásra szükség.
RonaGyuri
@Commenter: úgy igaz hogy ennek az Orbáni bagázsnak - ha képesek lennének rá, de kétlem - valóban változtatnia kellene a Brüsszelben folytatott hablayolásain! =))
Commenter
@RonaGyuri: én nem a hablatyolásukra-rájuk gondoltam, hogy változzanak közszolgákból mezei civilekké...
1magyar
Bizony az áruló vezetőket meg kell büntetni mielőtt Európa muszlimmá válik.
Nessy
Elkezdtem olvasni az előbb Szijjártó szózatát, mire egy félórára az egész környéken megszűnt az áramellátás! :-((
Egyébként, ha egy 9 milliós ország vallását, identitását, nyelvét meg tudja változtatni pár ezer menekült, arról nincs mit mondani!
advocat
Spanyolországban 800 évig volt muszlim uralom. Mégis spanyolok (meg baszkok, katalánok és mások) maradtak, keresztény civilizációval. Éljenek az inkvizítorok. Is?
tudode
Ez az ILLEGÁLIS ízé már lerágott csont!
..
Most már AZOKRA kellene fókuszálni, akik KÉSZÜLNEK ELHAGYNI ezt a hetyempitty országot, mivel NAGYON KEVESEKNEK van MILLIÁRDOS CSALÁDJA, akik támogatni lennének képeSSek a gyeremekeit, sőt a KÜLFÖLDÖN boldoguló gyermekek segítik az ORSZÁGGAL EGYÜTT a koldussá vált hozzátartozóikat.
.
Lássa csak a TARAJOG GÖTE is, hogy ez 2013-as adat PACEKBA

-------Ennyi pénzt küldenek haza a külföldön dolgozó magyarok
www.profession.hu/cikk/20130716/ennyi-penzt-kuldenek-haza-a-kulfoldon-dolgozo-magyarok/2995
.
Valamit TENNI KŐNE!
Nessy
@Shikari: Azért Erdogánt és a törököket ne tessenek vegzálni! Azok jó muszlimok!
Bár pancserek! 150 év alatt sem lettünk muszlimok, nem török az anyanyelvünk. Jó, sok jövevény szó, név van ma is használatba. Átvettünk a gasztronómiájuk egy részét, a fürdőkultúrájukat.
Eladott Ország
Ellenben az nagyon is érdekelne például, hogy Magyarország vajon miért vétózta meg az EU-Afrika csúcs megállapodását? Merthogy ez a megállapodás elvileg arról szól, amiről óbégatni tetszenek reggeltől estig, hogy nem a bajt kell idehozni, hanem. Nos, ennek az együttműködésnek a fő célja, hogy az EU pénzt ad az afrikai országoknak, azok meg cserébe szerepet vállalnak a migráció megfékezésében. Kérdés: miért áll érdekében Magyarországnak egy teljesen éven át előkészített csúcson aláírandó közös nyilatkozat megvétózása, aminek a célja a migráció megfékezése? Miért érdeke Magyarországnak egyedüliként az európai országok közül keresztbe tenni egy olyan megállapodásnak, amelynek céljai egybeesnek azokkal az állításokkal, amelyekkel a Fidesz évek óta zsibbasztja a lakosságot. Elmondom addig is, ameddig Bayer-Bencsik-Lomniczi és az összes többi jól fizetett pártfogó magához tér. Az van – az Európai Unió nyilvánvaló bomlasztásának letagadhatatlan vergődésein túl -, hogy ezek a híres államférfiak és gondoskodó atyák baszottul nem érdekeltek abban, hogy a migrációs válságot kezelhető mederbe terelje Európa. Ez a szuverén vergődés arról szól, hogy amikor véletlenül sikerül megtalálni a közös hangot és a közös, egybehangzó cselekvési irányokat, akkor Putyin ánuszrózsájának nyalogatói keresztbe tesznek. Mert kik, ha ők nem? Így válik egy súlyos, reális veszélyt jelentő problémából egy mindenkori politikai érdekeit mindenek fölé helyező bűnbanda játékszere. Ez a legundorítóbb beismerő vallomása annak, hogy Európa védelmezői valójában a káosz fenntartásában érdekeltek, tesznek ők magasról a magyarok biztonságára.
Marokmarcsa...
www.zoldhirado.hu/getpetimatyizik.gif
kereső
@Shikari: mond ezt Magyarország minisztereknökének, aki még a beiktatási ünnepségre is elment a muszlimok elnökének beiktatására.Sőt vitte magával Gáspár fiát is, aki éppen egy keresztény egyházat igyekszik gründolni magának,és Jézsu követője. Hogy is van ez akkor mostan?
kereső
@Shikari: mondjuk a @Nessy-nek adott válaszod nem ezt sugallja.
kulabombaafityiszre
@Shikari: Te is sok vagy már nekünk fasszorru román spicli.
Eltakarodhatnál a szülőföldedre romániába,nyugodtan kamatoztathanád besúgói képsségedet.
Üdv:tudod én a Demkében születtem.
Te melyik román városban,nagy magyar szaros nyelvü besugó.
kereső
@Shikari: akkor magyarázd már el,hogyan is GONDOLTAD!,amit Nessynek irtál.Hagy tanuljak.
Nessy
@Shikari: Majd ha engem is "nem kormányzati" repülő visz Ankarába, vörös szőnyeget terítenek a lábam elé, és delegáció jön ki a fogadásomra.
Aztán majd Erdogán fogad és megbeszélhetem vele az agymacskáimat!
Nessy
@Shikari: Akik itthon maradva építették évtizedeken át a hazájukat azok most fölösleges teher pártunk és kormányunk szerint!
Jozefina
@Eladott Ország: putyin érdeke = orbán érdekével!!! A menekült válságot mindenáron fenntartani és azzal riogatni az EU-békés lakosságát!!!
magyarbakancs
@Shikari:" A bevándorlást támogató Európát tönkretevő taknyos libsiket ki kell vágni az ablakon!"
MIELŐTT MÉG VÉRBE FOROGNA A SZEMED!
A nyugat európai országok által az EU parlamentbe küldött képviselők zöme jobb oldali.
Na már most ezen képviselők között van a legtöbb bevándorlás párti mi a MURAKÖZI LÓ nemesebb szervéről hadoválsz akkor?
kulabombaafityiszre
@Shikari: Akkora szőrös talpad van,hogy mindennap borotválod,mert másképp nem fér be a cipöbe.
Játszod itt a nagy magyart román geci.
magyarbakancs
Vissza térve a Szajkó Péter beszédére ,hogy Brüszelben változásra van szükség.
Igen igazat adok neki.
Olyan változásra van szükség ,hogy a hinta politikát és a páva táncos politikai pisa,és szarkeverékét ki kellene vágni.
Aztán meg látnánk menyire állna meg a saját lábán,menyire nyúlnák le a Fidesznyikok az EU-s pénz 80% -kát.?
Kíváncsi lennék mekkora lenne a pofátok?
kereső
@Shikari: 11:46nem tudok különbséget tenni? Hiszen erről eddig szó sem volt,hogy különbséget kellene tenni.Amúgy,akkor hova is küldted Nessyt?Ha "véletlenül" nem emlékeznél
":Akkor már indulhatsz is hozzájuk!
Itt is úgy lesz, hogy 150 év után katonai erővel vernek ki minden muszlimot, akik addig terrorizálják a lakosokat?
Miképp lehet ennyire keresztény ellenes és magyargyűlölő valaki?"
Ezt magyarázd el nekem, hogyan GONDOLTAD? Hol van a "hozzájuk"?
Akkor az az 5 millió török,aki németországban él jelenleg,az most már retteghet?-haza lesznek toloncolva?Meg Budapestről a kebabosok,a szőnyegkereskedők,meg a Család üzleti prtnerei?
Még mindig várok a válaszodra,hogyan GONDOLOD?
magyarbakancs
@Shikari: Tényleg vérben forog a szemed.
A Benelusz államok Franciák,Németek kulturált nemzet.
A Francia válogatottban menyi Afrikai,Arab játszik ?
Keresztény franciák ezeknek a focistáknak örültek nem.
kulabombaafityiszre
@Shikari: Na figyelj román paraszt gyerek.
Te akarod megszabni ki a magyar meg ki nem.
Számtalan beírásod tanúsítja ezt.
Persze ezen nem csodálkozom,mert neked azt jelenti a magyarság,hogy fényesre kell nyalni
a vezér seggét.Nyaljad a vezéred seggét az engem nem érdekel,de ne szabd meg román migráncs létedre,ki a magyar és ki nem.mert amíg ezt teszed mindíg beszólok neked.
Remélem eléggé érthető voltam.
Commenter
@Nessy: kiveri a biztosítékot most már szó szerint is, nemcsak átvitt értelmében! :)
bencemacska
@Nessy: ma, 10:31
Te is azt tapasztalod, hogy mióta nem az Eon szolgáltat, hetente legalább egyszer áramszünet van? A múlt héten a kánikula tiszteletére kétszer volt, és 2-3 órás!
Commenter
@bencemacska: (még) át lehet menni az EON-hoz, olcsóbb is mint az ELMÜ
Lepényleső
Nyilvánvaló,hogy az uniónak kell alkalmazkodnia hozzájuk,nem pedig nekik az unióhoz.
Nessy
@bencemacska: Nekem az ELMŰ szolgáltat. Elviselhető. A net viszont a MATÁV kábelén érkezget! Ha elmegyek, és kikapcsolom a gépet, amikor haza jövök, kikapcs - bekapcs a kis szekrényben a kapcsolót és visszajön. De néha használat közben eltünik. Valami hurok gondjuk van. Nem csak én szívok.
kereső
@Shikari: 12:22, mond tényleg nem tudsz válaszolni,vagy nem akarsz.Mindig mellébeszélsz,mint bodóné (llehet,hogy mától majd igy is hivlak). Nekem a "habonyszlogenek" nem válaszok a konkrét kérdéseimre.Vagy nem akarod,hogy tanuljak-esetleg gondolkodni? Nem vágysz egy kis sikerélményre?
csipetke
@Nessy: 10:31 Érdekes,Németországban sokezer migráns dolgozik már,nyilván vannak balhés fazonok ott is,azokat viszont ki lehet toloncolni,vagy lecsukni,oszt jónapot.A szíjjártó-cikk olvasása közbeni áramszünet egy isteni jel,megóvott attól,hogy egy pökhendi kis pöcs f@szságai miatt bosszankodj. :)
bencemacska
@Shikari: ma, 10:46
Orbán nem holnap, hanem csak hétvégén utazik Kirgizisztánba. Ott találkozik féltestvéreivel!
zoom.hu/hir/2018/08/27/orban-viktornak-suru-programja-lesz-a-szabadsaga-utan/
kereső
@Shikari: GONDOLKODNI nem te/ti fogsz megtanitani.Lehet,hogy nekem kellett volna ezt felajánlani a részedre? Bár a "sikerélményemben" erősen kételkedem.Annyit megállapithatunk,hogy bemásolni sablonszöveget már! tudsz, az értelmezés még kissé nehézkes.Javasolnám a fenti kérdésem értelmezéséhez-és megválaszolásához az általános iskola 3-4. osztályának ismételt elvégzését,hogy az értelmező olvasással is tisztában légy.Nem nagy ügy!-játszva meg lehet csinálni.Ja,és habonynemközszereplőárpádra is ráférne,hogy jobban ki tudjon képezni benneteket.
magyarbakancs
@Shikari: "Persze, hogy boldogok voltak. Mekkora siker az, hogy tegnap lemászott a fáról és ma világbajnokságot nyer! Tényleg nagy teljesítmény!"
Tényleg te vagy az Az Országos Mérésügyi Hivatal etalonja a butaságnak,
justhpeter
Én is remélem, hogy Brüsszelben lesz változás és remélem, hogy jövőre a fele fideSS képviselő jut mad be, aztán még kevesebb, aztán még kevesebb...
babp1982
Magyarorszàgon vàltozásra van szükség szerintem Brüsszel meg úgy jó ahogy va te seggfejű Petike-:(((
babp1982
Na megjelent a debil halacska is és nyomja az értelmetlen hülyeségeit a román szőröstalpú szekus basúgóval együtt-:))))))))))
Zeta
Igen így van, nem állítottak meg semmit a kerítéssel. Ahogy megépült , míg lehetett elmentek, Horvátország, Szlovénia felé!
Az áradat akkor állt meg , mikor a németek megegyeztek a törökökkel , hogy ne engedjék őket a balkáni úvonalra. Azóta nem jönnek csak néhányan. Ha megszünne a törökök dotálása , azok egyből elengednék őket , ez a kerítés semmit nem érne. Az a néhány rendőr, tartalékban lévő katona szart sem érne tűzparancs nélkül.
2015 ben még penzt is adott a migránsokat segítő szervezeteknek, aztán valaki megsúgta neki, hogy ez hatalmas politikai tőke lesz. Bejöttek a hazugságok, plusz terjednek.
advocat
Világos. Péterke tudja, az lesz amit akarunk. Vagy lépjünk ki? Más választás nincs.
Nessy
Brüsszelben változásra van szükség. Máshova teszik a Maneken Pist,, áthelyezik a Fő utcát, megváltozik a csoki összetétele?
Egyszer már "megállították", most meg "változásra van szüksége" !
Szegény város, már neurotikus lesz tőletek Petike!
solidedge
Ha az EU nem lesz résen, Orbán besétál a Brüsszeli EU központba és átveszi a hatalmat.
kulabombaafityiszre
@Shikari: Viszont ha én magyar vagyok akkor kezdheted baszni a román kurva anyádat.
Tehát kezdheted baszni a román kurva anyádat.
magyarbakancs
@durbincs: mindig ezt tudod irkálni,
Valami mást és a kérdöjelet elhagyni.
Köszi.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.