Ötnapos üléssel folytatja munkáját az Országgyűlés a következő két hétben. A képviselők kedden szavazhatnak a Sargentini-jelentésre megfogalmazott válaszról, szerdán pedig a tavalyi költségvetés zárszámadását tárgyalják.

A Sargentini-jelentésre adandó válaszról döntenek

A házelnöknek a parlament honlapján elérhető napirendi javaslata alapján az ülés hétfőn 13 órakor, két közelmúltban elhunyt korábbi országgyűlési képviselőre, Kőrösi Imrére (MDF) és Mózes Mihályra (SZDSZ) történő emlékezéssel, majd napirend előtti felszólalásokkal kezdődik.

Az interpellációk ezúttal is két órában hangozhatnak el, ezt azonnali kérdések követik hatvan percben.

Kedden reggel 9 órától napirend előtti felszólalások hangozhatnak el a szavazások előtt.

A Ház ekkor dönthet a Fidesz-KDNP képviselőinek azon határozati javaslatáról, amely az Európai Parlamentben elfogadott Sargentini-jelentésre ad választ. Kocsis Máté, a nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője korábban azt mondta, a dokumentum arra szólítaná fel a kormányt: ne engedjen a zsarolásnak, utasítsa vissza a Magyarország elleni valótlan vádakat, és jogi úton is lépjen fel a csalással elfogadott, Magyarországot rágalmazó jelentéssel szemben.

A határozathozatalok után hat javaslat általános vitáját folytatják le. Szó lesz például a honvédség létszámkeretét emelő indítvány, valamint a székelyek és az orosz közösség Magyarországon honos népcsoporttá nyilvánítására irányuló kezdeményezések.

Szerdán szintén reggel 9 órakor kezdődik az ülésnap, a Gárdonyi Géza-emléknap alkalmából a képviselők röviden felidézik az író munkásságát. Az ülésnap egyetlen napirendi pontja a 2017-es büdzsé zárszámadásának általános vitája.

A képviselők csütörtökön elsőként a Magyar Nemzeti Bank 2017-es üzleti jelentését véleményezhetik, majd a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság tavalyi költségvetésének végrehajtását, valamint a szervezet jövő évi büdzséjét értékelhetik.

A parlament ülése október 24-én, szerdán ér véget, ekkor – a második héten megszokott módon – kizárólag azonnali kérdések és kérdések szerepelnek napirenden.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Ez a kormány kritikája, de mint minden ilyen esetben, most is azt hazudják, hogy az országot támadja az, aki kétségbe vonja Orbán Viktor egyeduralmát. Az országot felzabáló strómanok és családtagok működését mindenki látja ugyan – még a hívek is -, de ezt igyekszik elkenni a lakájmédia a kegyetlen üvöltözéssel, hogy jönnek a migránsok és támadják hazánkat.Most pedig igyekeznek elkenni a szart és elhitetni, hogy a jelentés nem Tiborczról és Mészárosról, nem a bíróságok, a média és minden más fideszesítéséről, nem a szólás- és a vallásszabadság szétveréséről, nem az uniós források szétlopásáról, nem az ország anyagi és erkölcsi kifosztásáról szólna, hanem a migránsokról. Hazudnak, mint mindig.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
Választ adnak a Sargentini jelentésre? Kinek, miért? Számít bármit is?
Egy újabb magyar "" valami"", ami olvasatlanul megy az eddigi durcáink mellé. Jó lesz papírbrikettnek. Azzal jól lehet fűteni.
RonaGyuri
pontosítsunk szó sincs a jelentésről - nyugodt lehetsz Wazze, hogy a szavazók és az előterjesztők döntő többsége el sem olvasta, s azok akik mégis, nem elég bátrak (bár legtöbbjüknél ez képesség kérdése is) hozzá, hogy meg is értsék - csak és csupán ennek ürügyén összehordanak egy csomó gátlástalan hazug baromságot
Micike
Választ adnak a Sargentini-jelentésre? Miért? Kérdezte őket valaki? :D:D:D
tudode
Még ez is HÍR, hogy rászánnak a NER-lovagok 2x5 napot az ÁSPISKÍGYÓKÉNT a Sargentini jelentésre, amelynek minden szava találó, és Európa bacilusaként nem SÜLLYEDNEK el, nem csak a BENNSZÜLÖTTEKET, az EU-t is hülyének nézve, közjogilag érvénytelen baksissal!
.
Ehhez VASTAGBŐR kell mindazoknak, akik MEGSZAVAZZÁK azt, hogy a "falusi gyerek" nem csak a hazájában, az EU-ban is hadicselezik!
ciki
Inkább arra kéne választ adni, hogy mi lesz az egészségüggyel, mi lesz a deviza hitelesekkel, mi lesz a hajléktalanokkal, mi lesz az oktatással, mi lett az ellopott milliárokkal, mikor lesz vége egyesek mérhetelen gazdagodásának és az ország kirablásának.
Nessy
Erre mondták régen: Bla,bla, bla!
Matolcsyt idézve: blöff,blöff,blöff!
Csizmás Kond
Lehet ezen filózni, viszont igenis kell egy parlamenti válasz az olyan taknyok felébresztésére akik a saját erkölcsüket mérik egy országos, idegen ország rendjéhez.
Az egyes országok jogrendjét csak akkor tudják hasonlítani amikor van egy mérce egy elfogadott sablon, és nem akkor amikor holmi migrációs betelepítések kötelezését akarják ily módon megtörni.
...szargentini egy hülyepicsa...aki pénzért vagy karrierért képes ilyesmire az mindenre képes.
kereső
Választ? Tényleg? A válasz ténylegesen az lenne, ha a kormány és parlamentje tételen tudná!!!cáfolni a Sargentini jelentés pontjait.De mert nem tudja, ezért hazudozik.Ez már nem is esik nehezükre.Hiszen ebben élnek évek óta.

Aki magát ellenzékinek tartja,és ezt hirdeti magáról- az erre a "válaszra" csak és kizárólag NEM-mel szavazhat.Aki nem igy tesz, az "ellenzéki" jelzőt törölje a szótárából.Még akkor is,ha nemzeti szocialista.
Pálinkás Pál
Nos lássuk be a Sargentini jelentés sz@rt sem ér,így elfogadva sem...vagy érte valami hátrány emiatt a ducét??? Röhögött rajta egy jót,és legalább van mi ellen uszítania az agyhalottakat. Nos ez a baj az unióval,mire valami következménye lenne,addigra már orbán unokája is nyugdíjas lesz!!!
Érdemben semmi nem változott...
anima
@Pálinkás Pál: Ez nem igaz.
Az erózió már megkezdődött, de egyelőre a felszín alatt zajlik.
Orbán meg van bélyegezve ország-világ előtt, és ezt már senki nem mossa le róla.
Kénytelen lesz felvállalni a szélsőségességét a háborús retorika miatt, és akkor neki örökre havaztak

A Sargentini-jelentés az a baj, hogy az utolsó órában jött - de lehet, hogy az utolsó utániban.
Pálinkás Pál
@anima: és gondolod ez orbánt érdekli??? Magasról tojik rá ...és mindig lesz annyi agyhalott híve ,hogy demokratikusan ne tudják megbuktatni.ez az amit nem értenek meg Brüsszelben...egy törvényekre magasról szaró hatalmat nem lehet demokratikusan megbuktatni..csak bedönteni lehetahhoz meg túlságosan elkorcsosultak már Európában.
ciki
@Csizmás Kond: Az utilsó mondatból kihagytad Schmidt Máriát, Hegedüs Zsuizsát, Novák Katalint és Orbán Ráhelt.
Eladott Ország
Ez a kormány kritikája, de mint minden ilyen esetben, most is azt hazudják, hogy az országot támadja az, aki kétségbe vonja Orbán Viktor egyeduralmát. Az országot felzabáló strómanok és családtagok működését mindenki látja ugyan – még a hívek is -, de ezt igyekszik elkenni a lakájmédia a kegyetlen üvöltözéssel, hogy jönnek a migránsok és támadják hazánkat.Most pedig igyekeznek elkenni a szart és elhitetni, hogy a jelentés nem Tiborczról és Mészárosról, nem a bíróságok, a média és minden más fideszesítéséről, nem a szólás- és a vallásszabadság szétveréséről, nem az uniós források szétlopásáról, nem az ország anyagi és erkölcsi kifosztásáról szólna, hanem a migránsokról. Hazudnak, mint mindig.
justhpeter
Értelmes ellenzék nem tehet mást csak otthon marad. Ebben a gyalázatban részt venni minősíti a résztvevőket.
Peller Anikó
Mit is kéne belehazudni a pofánkba, végre van értelme az országgyűlölésnek, kérdezzük meg őket.
Eladott Ország
@Peller Anikó: Ezt a fidesz bűnöző, prostituált, bandát nem kérdezni kell, hanem börtönbe zárni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.