A gyermekeink kincsek, ők adják az ország jövőjét – hangoztatta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára pénteken a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Újfehértón.

Soltész Miklós a kormány 400 millió forintos támogatása segítségével felépült Istenszülő Oltalmáról Elnevezett Görögkatolikus Általános Iskola és Óvoda tornacsarnokának átadásán arról beszélt, hogy

az egyházak a fontos szakrális és hitélet mellett nagy hangsúlyt helyeznek a gyermekek mozgására és egészségére, egy-egy ilyen tornaterem átadása pedig a sporton keresztül a közösségteremtést, az egészségvédelmet és a lelki életet is erősíti.

Soltész: a gyermekeink adják az ország jövőjét

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára beszédet mond a kormány 400 millió forintos támogatása segítségével felépült Istenszülő Oltalmáról Elnevezett Görögkatolikus Általános Iskola és Óvoda tornacsarnokának és új tantermeinek átadásán Újfehértón 2019. február 15-én. Fotó: MTI/Vajda János

Soltész Miklós kifejtette,

az Orbán Viktor miniszterelnök által múlt vasárnap bejelentett családvédelmi akcióterv minden korosztályt érint Magyarországon, az ország nagyon nagy többsége pedig örült ezeknek az intézkedéseknek.

A gyerekek befektetést jelentenek a jövőbe, amire óriási szüksége van a nemzetnek, a magyarságnak és a kereszténységnek is – tette hozzá.

Megerősítette,

szükség van arra, hogy egyházi iskolákban neveljenek sok száz fiatalt, egyben megköszönte a beruházás létrehozásában közreműködők munkáját.

A beszédek után Soltész Miklós, Kocsis Fülöp érsek-metropolita, Szocska Ábel, a Nyíregyházi Egyházmegye és Orosz Atanáz, a Miskolci Egyházmegye püspöke áldotta meg és szentelte fel az új tornacsarnokot. A fejlesztés során négy tanteremmel és kiszolgálóhelyiséggel is bővült az iskola, melynek közelében húsz parkolóhelyet alakítottak ki.

Forrás: MTI

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
justhpeter
Soltász, Hollik, Tuzson, nekem egyre megy. Szekeret húzni egyik sem tud, így hasznot egyik ökör sem hajt..
menekült
@Mirabilis: Igazad van, maximálisan. Hanem azt látom, hogy nálad is kezd elszakadni (elszakadt) a cérna. És magamon is kezdem észrevenni. Egyre többször kívánkozik ki belőlem durva megfogalmazás, egyre indulatosabb vagyok. Pedig pár éve még nem voltam ilyen. Még egyszer elmondom - azért mondom ötször, hogy ne kelljen többször :) - a legnagyobb rombolás, amit ez a rohadék kormány és minden tagja, és minden szimpatizánsa elkövetett ezzel a nemzettel szemben, az a lelkekben történt. A gyűlölet fölébresztése egymás ellen. Mer van olyan, hogy egy nép utál egy másikat. A franciák és az angolok legendásan, és nagyon régóta utálják egymást. De megkockáztatom, még mindig nem annyira, mint egyik magyar a másikat, ha az más véleményen van.

@Aki Én: tette be ezt a videót, döbbenetes, hogy mit változott az ideológiája mind a kettőnek, legalábbis amit szóban elmondtak. www.facebook.com/magyaranyak/videos/2388572104698301/
1magyar
Én is jobban örülök egy magyar gyereknek mint 100 afrikainak! Valahogy nem pótolnák a gyerekemet.:)
kokopelli
A narancsszínű pelenkába született (pottyant) gyerekek,Soltész et.?
(legalább nem látszik a hasmenésük)
tudode
Soltész nem kaphatott TESTHEZÁLLÓBB "új" feladatot, miután szociális izéként fityisz módra LEGYŐZTE a megváltozott munkanélkülieket, megrövidítve őket milliárdokkal!
.
Emiatt "is" új feladatkörében LENYOMhatna naponta legalább TÍZ MIATYÁNKOT!
1magyar
@Horizont: Lemondanék róla a javadra!
menekült
@Horizont: Hát, próbálom elképzelni azt a szülőt, aki meghallja ezt a ... nem is tudom minek tituláljam "Istenszülő Oltalmáról Elnevezett Görögkatolikus általános iskola" lehetőséget, és hanyatt-homlok rohan beíratni a gyerekét. De csak valami agyilag eltorzult lény jut az eszembe. :) Ezek a honlapjukon csak Oltalom iskoláról beszélnek. Na de mit jelent az, hogy "istenszülő"? Valaki istent szül? Ki? Vagy valakinek Isten a szülője? Kinek?

Az én nagynéném apáca, az "Isteni Megváltó Rend" Tagja. De már ezt se értem. Miért nem lehet az akármilyen vallásos izéknek közérthető, egyértelmű nevet adni?
menekült
@Mirabilis: Van, aki külföldre megy. Van aki külföldere menekül (most buzgón mutogatok magamra).
menekült
@durbincs: Mi van? Mit akarsz mondani, barom?
menekült
@Horizont: Ennél az egy magyarnál bejött a rettegéskeltés. Tuti, hogy évek óta nem tud aludni, mi lesz, ha jönnek a migráncsok. Azok ugyan alig jönnek, kicsit éheznek itt, aztán továbbálnak, na de a lehetőség, hogy itt maradnak, na az iszonyat! Az maga a pokol!
Nessy
nem álságos egy kissé a szöveg, Soltész NERtárs? Maguknak mindig csak bizonyos gyermekek számítottak, és számítanak ma is! Mint ahogy az egyházak is állami pénzből jótékonykodnak! Bizony kedves státusz keresztények, azok is "támogatják" kedvenc egyházukat, akik más egyházaknak, vagy egyiknek sem a tagjai!
menekült
@durbincs: Nem értem, amit írsz. Mivan?
magyarbakancs
A családvédelmi pénz osztásban csak olyan családok tudnak részt venni ahol legalább 35-400 ezer forint a havi nettó jövedelem.
Minimál béren tengődő millióknak esélye sincs.
1magyar
@magyarbakancs: Egy rendőr meg egy kereskedő ne is szüljön!:)
kokopelli
@Horizont: Reménytelen eset! Én sem szólítom meg,csak átugrom!Arról nem is írnak,hogy egy
normális szorgos "imigráns" felnevelt gyermeke majd megmosolyogja az "orbán kegyelemkenye-
rén tengődött" magyar fiatalt,és hálát ad " az akármilyen istenének" a kerítés miatt is!!
advocat
Valami ilyesmit mondott tán' Rákosi is? Szóval csak az idő múlik, a duma marad. Csak még néhányan emlékezünk.
kokopelli
@Mirabilis: ..mit tesz az irígység! Majd a te fiad is megkapja,amit minden "lelépő" megél!
Az irígységet,a szidalmazást,a hazugnak tartást,és a hazaárulózást azoktól az ismerősöktől,
akik vagy lusták,vagy hülyék voltak (le)lépni! (;-()
kokopelli
@kokopelli: ..úgy értettem,hogy ha a fiad hazajön,akkor "megegkaphatja !" az otthoni
ismerősöktől a szemrehányást,aminek nem egyszer tanuja voltam! Elővették a haza-
árulástól a hazugság vádjáig az összes sztereotipíákat! Nagyon sok ismerősömnek
vágták (Svédországból,Németországból,Canadából) a szokásos irígy dumát a fejé-
hez! Örülök,hogy ez nálatok elmaradt!Szerencsés vagy!Minden évben összejövünk
a találkozókra (katonassági,főiskolai,technikumi ),amiken ezt tudom megállapítani !
A rokonság ugyanaz,holott egyre kevesebben vannak!Az irígység mindenhol megvan!
SystemError
@durbincs: maga nem egy automatizált program? meddig fogja ugyanazt kis változással válaszolni? Kipróbáljuk? maga a gyökér kis segédprogramja? Mintákat követ, de ha eltérés van jön az igazi gyökérke? A kis szocipata Shikákááá, akinek ez a munkája, hogy istenkomplexusos náci senki? akinek a nyomi kis mintakövető félautomata pincsije? Twitterbot maga?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.