Mindig is tudtuk, a kettészakítottság idején is, hogy csak egy Európa van – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Páneurópai Piknik 30. évfordulója alkalmából tartott ökumenikus istentiszteleten hétfőn, Sopronban.

Orbán Viktor a magyar emberek nagyrabecsülését tolmácsolta Angela Merkelnek
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közzétett képen Angela Merkel német kancellár és Orbán Viktor kormányfő a Páneurópai Piknik 30. évfordulója alkalmából tartott ökumenikus istentisztelet után a soproni városházán adott munkaebéden 2019. augusztus 19-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

"Hittünk benne, és újraegyesült. Újraegyesült, mert hittünk benne" – fogalmazott a kormányfő. Hozzátette: ma is ezen múlik minden, és

ha hiszünk benne, Kelet és Nyugat egysége fennmarad, és Európa erős, gazdag otthona marad az európaiaknak.

Itt, Sopronban, keletről bontottuk meg a falat, itt nyitottuk meg a német és az európai egyesítés előtti utat – mondta Orbán Viktor.

Közölte: Sopron különleges helyet foglal el a magyarok szívében, mindig is a hűség városa volt. Ezt sosem felejtjük el, és minden magyar gyereknek tanítják az iskolában, hogy a soproniak Magyarország feldarabolásakor, a népszavazás erejével Magyarországhoz kötötték magukat. Azt sem felejtjük el, hogy 30 éve ezen a napon keletnémet sorstársaikkal áttörték a szabad világ és Magyarország közötti börtönkerítést, az áttöréssel leomlott a fal, amely hazánkat leválasztotta Európáról és a szovjet világ részévé tette – emlékeztetett, hozzátéve, hogy 30 éve itt ért véget a második világháború utáni európai rend.

A magyarok a németekhez fűződő kapcsolatukat mindig is különleges viszonynak látták. "Régi dolog ez", régebbi, mint a soproni piknik, és régebbi, mint a 20. századi közös vereségeink

- fűzte hozzá a miniszterelnök.

Orbán Viktor kijelentette: mi, magyarok mindig is hívei voltunk Németország újraegyesítésének, mindig tudtuk, hogy a szovjet világból való kiszabadulásunkat az teszi véglegessé, ha a két Németország egyesül, és mi "azzal a lendülettel" és az egyesített Németország támogatásával "bemasírozhatunk" a NATO-ba és az EU-ba. Így lett Helmut Kohl egykori német kancellár a magyarok hősévé, ezért övezi itt személyét kultusz a mai napig – tette hozzá.

A kormányfő emlékeztetett: a magyarok kedden emlékeznek meg Szent István királyról és a keresztény magyar állam megalapításáról. Első királyunk a magyarok életét máig meghatározó, súlyos döntéseket hozott, beágyazta nemzetünket a keresztény európai népek közösségébe, a koronát Rómából, feleségét Bajorországból hozatta – mondta Orbán Viktor

Arra is emlékeztetett, hogy a soproni németség kétharmadát elűzték és kitelepítették, ami olyan fájdalom, amely sosem múlik el, legfeljebb enyhíti az öröm, hogy a magyarországi németek közössége mára ismét megerősödött.

A kormányfő kiemelte:

a keresztény államalapítás, a határnyitás, az életerőre kapó németség, valamint a különleges német-magyar kapcsolatok ténye mind egy irányba, az erős Európa irányába mutat.

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy a 30 éve újra szabad Magyarország polgárainak megtiszteltetés, hogy ezen a napon idelátogatott a német kancellár. Orbán Viktor

a magyar emberek, a nemzet nagyrabecsülését fejezte ki Angela Merkelnek, aki Európa legnépesebb és legerősebb államának 14 éve a vezetője.

A német kancellár saját hazáján túl hosszú évek óta dolgozik Európáért, az európai nemzetek együttműködéséért és egész Európa újraegyesítéséért – közölte Orbán Viktor, hozzátéve: a nagyrabecsülés mértékét növeli, hogy Európát vitáról vitára, konfliktusról konfliktusra, napról napra újra kell egyesíteni. Mint mondta, Európa alapját a független és szabad nemezetek adják, ezért az európai egység sosincs kész, mindig újra és újra meg kell alkotni.

Orbán Viktor megjegyezte: Magyarországon "a keményen dolgozó és sikeres hölgyek előtt messziről megemeljük a kalapunkat". Azt kívánta, a kancellár munkáját kísérjék további sikerek, a német nép tisztelete és egész Európa elismerése.

Harminc éve, 1989. augusztus 19-én rendezték meg a Fertő-tó mellett az úgynevezett Páneurópai Pikniket, az ebből az alkalomból ideiglenesen megnyitott osztrák-magyar határon több száz NDK-állampolgár jutott át Ausztriába.

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Jól emlékszem, hogy az újraegyesítést a Gecinek köszönhetik a németek? Horn Gyula már meghalt... És nem emlékszem, hogy Gecinek nevezte volna őt bárki. Ha a Mutti gesztust akar gyakorolni, akkor az elhunyt Horn Gyulának, és a még élő Német Miklósnak kéne tennie, mert a Csúti éppen a Soros ösztöndíjjal volt elfoglalva Oxfordban. Horn Gyula volt külügyminiszter és miniszterelnök nevét viseli egy utca a közép-németországi Wertheim városának Reinhardshof negyedében.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Ludmilla
na,a bélpoklosnak ez az igazi program,nem ám a templom... ott folyton retteghet,hogy feltámad a megváltó,és kivágja,mint a kufárokat
Ludmilla
a görények nem mertek bevállalni egyetlen ellenzékit sem... szégyelljék magukat
Eladott Ország
És miután minden hazaáruló liberálist munkatáborba zártak. Ez a nap is úgy indult, mint a többi. A párthatározatnak megfelelően reggel felkelt a nap, lassan lecsöpögött a kávé az M&M (Mészáros és Mészáros) gyártmányú kávéfőzőből, amibe kizárólag az M&M márkájú kávé kompatibilis. Igaz, mást nem is lehet kapni. A Keményen Dolgozó Kisember elszürcsölte a pörkölt tevepata és disznószar aromájú nedűt, elöblítette a csészét a vödörben, amibe az esővizet szokta gyűjteni. Ivásra kizárólag az M&M márkájú ásványvizet, illetve a Nemzeti Csapvizet lehet használni, már akinek telik rá. A többieknek – a Nemzeti Összeatrtozásintézet és Ellenőrzési Hivatal szakvéleménye alapján – jogukban áll tavasztól őszig esővizet, télen havat gyűjteni az erre a célra rendszeresített, hitelesített gyűjtőedényben, melyet az O&T (Orbán és Tiborc) gyárt és forgalmaz. A hó, valamint esővíz gyűjtés literenként jóval kedvezményesebb, mint a vezetékes víz, a kormány az áfáját is csökkentette 32 százalékra, hogy az alacsonyabb keresetűek is hozzá tudjanak jutni a napi kortyolnivalóhoz.
Jó itt élni! – sóhajtott fel a Keményen Dolgozó Kisember. Gondosan visszacsúsztatta a fotót a tárcába, háromszor meghajolt Harrach Péter és Hoffmann Rózsa lovasszobor-csoportja előtt és ruganyos léptekkel megindult a Szép Jövő Sugárút irányába.
kolozsvaros.com/2017/02/12/es-miutan-minden-hazaarulo-liberalist-munkataborba-zartak/
Eladott Ország
Jól emlékszem, hogy az újraegyesítést a Gecinek köszönhetik a németek? Horn Gyula már meghalt... És nem emlékszem, hogy Gecinek nevezte volna őt bárki. Ha a Mutti gesztust akar gyakorolni, akkor az elhunyt Horn Gyulának, és a még élő Német Miklósnak kéne tennie, mert a Csúti éppen a Soros ösztöndíjjal volt elfoglalva Oxfordban. Horn Gyula volt külügyminiszter és miniszterelnök nevét viseli egy utca a közép-németországi Wertheim városának Reinhardshof negyedében.
CsipkeRózsa
Akkor most Orbán sajtója is tisztelettel ír majd Merkelről?
Qqberci
@Ludmilla: Feltámad a megváltó és tökönrúgja...
kokopelli
@Eladott Ország: A Budán "letáborozott" keletnémeteken kívűl,Prágában sok család egyszerűen a Nyugat-
német Követségre menekült,és Keletnémetországban a "Hétfői Demonstrációkon" tízezrek tüntettek az utcákon!
A "Stazi" csak kukkolt és nem mert beavatkozni! T.k a soproni banzáj csak egy kis eleme a "nyugat-kelet harcnak"!
Az ídő mindent megszépít,ami arra is bizonyíték,hogy az NSzK sem engedi át másnak a "nagy segítő szerepét"
T.k. a keletnémetek vállalták magukra a rizikót! (A történelem az,amiben az utókor megállapodik!)-mondta valakI!(;-)
verőce21
Teljes egyetértésben, a német-magyar kapcsolatok megerősítésében fejeztük be megbeszélésünket.
(Végülis a németek sokat köszönhetnek nekünk magyaroknak, az elmúlt egy évezredben!)
nezelodo
Vajon ez a Merkelnek hozsannázó Orbán hányas sorszámú klónja annak, a Vityának, aki a sameszaival nemrég még ordenáré módon gyaláztatta a kancellár asszonyt migráns ellenes tobzódása közepette?
1magyar
Akkor Orbán hazudott mert én nem becsülöm semmire mérkell-t amiért rászabadította Európára a migránsokat. De sokan vannak még így.
kokopelli
@nezelodo: képmutatás,minden mondata! Nem tudja elképzelni,hogy N.o.-ban a 100%( mínusz magyarok) azt
sem tudják,hogy ki Magyarország ME-e? Mire jó egy TV-távirányitó!? ...ő mindig "az a magyar ME,vagy kicsoda"
marad! A 82,7millióból 82 millió biztos nem ismeri a nevét sem!!
kolnidre
Nagy élmény lehetett Merkelnek egy ilyen bugrissal ebédelni,aki még a kést villát sem tudja megfogni úgy ahogy kell
RonaGyuri
@nezelodo: ez a retardált dagadt törpe annyira buta, hogy azt giszi, hogy Merkel nem olvasta a mocskolódásait! =))
kokopelli
@kolnidre: ...legalább nem hízott a kajától az Angela,mert a kaja után ment rögtön hányni!
nezelodo
@CsipkeRózsa: Ha kell, és borzalmas éjszakája lesz, mert Gyurcsánnyal álmodik az éjjel, akár holnap ráeresztheti a csahosait, élén a bül-bül szavú Bayerrel.
vacsi
Én magyar vagyok, de Merkelt semmibe nem nézem!
verőce21
@csak úgy...: @csak húgy...: (17:04) Pl. olyan teheccséges és nagytudásút adtunk nekik, mint amilyen te vagy! :)
Peller Anikó
"Itt, Sopronban, keletről bontottuk meg a falat"

Ettől megakad a torkomon a falat, csak nem a geci bontotta már akkor is a Gordont?
Jozefina
Ebédelnie sem kellett volna ennyi nyalás után!!!??? Gondolom Merkel jó nagyokat röhögött magában!!!
Hogy tud valaki ennyire gerinctelen lenni, hogy egyszer ezt mondja, másszor mást!!!
csak úgy....
@verőce21: az nem vitás,de te évszázadokról duruzsoltál,tutajos!:)
nezelodo
@Peller Anikó: Miután végzett az Sz100 rendszer elbontásával,kihajtotta az oroszokat. Kár hogy az aknazárat nem ő szedhette fel személyesen, mert akkor még a sárgaborsó főzeléket vagdalta a falhoz az iskola menzáján.
verőce21
@csak úgy...: @csak húgy...: Mert te nem évszázadokon túlnyúló?
simmering73
"Ezért érdekes Merkel látogatása, aki szóvívője útján kiemelte, hogy a vizit nem Orbán és rendszere elismerése, méltánylása, vagy közös értékek elismerése, mert ilyenek nem nagyon vannak. Különösen azon a területen, amiért Merkel Magyarországra érkezik. Merkel az akkori Magyarországnak mond köszönetet, látogatása az akkori szocialista (sőt: kommunista) politikus tisztességét és érdemeit ismeri el, amelyek homlokegyenest ellentétesek Orbánnal és az általa uszított Magyarország jelentős részével."
nepszava.us/orban-ma-vajon-beengedne-e-az-ndk-s-menekulteket/
kereső
Elolvastam a résztevevők névsorát. Ott volt a páter, az MTA kivégző, a toporzék, a csodanő, a nagycsaládos enmoi-aki külön életérzés, ott volt orbán- a mimagyarok képviseletében. Magyarországot nem képviselte senki. Nem volt ott Magyarország 30 évvel ezelőtti miniszterelnöke Németh Miklós- aki a határnyitást letárgyalta Gorbacsov-val.És nem csak azt, hanem az orosz hadsereg kivonulását IS! Nem voltak ott az ellenzék képviselői.
Mi is volt ez akkor? Nem szt.Istvánnak köszönhetjük a 30 évvel ezelőtt "megkapott" szabadságunkat- azt most veszik el az ő nevére hivatkozva.
JAJMÁR
Hát, innen-onnan próbálják politikailag "korrekt" módon elsimítani a göröngyöket, mutatva kifelé, hogy imé, már sima! De, hogy mi zajlott befelé, azt nem tudhatjuk. Szeritem a göröngyök még ott vannak!

(Ja, politikusokat nem kell szeretni, se gyűlölni... ezek nem azér' vannak)
csak úgy....
@verőce21: "(Végülis a németek sokat köszönhetnek nekünk magyaroknak, az elmúlt egy évezredben!) "?
Eladott Ország
@Ludmilla: tegnap, 14:12; . A találkozón a menü: kecskesajtos saláta, sárgadinnye-krémleves; főétel – fogas; desszert – Rákóczi-túrós. Anno, Orbán pedig már remegve várta, hogy röpülhessen Oxfordba – 1989 szeptemberétől ott tanult a gaz Soros ösztöndíjával. Akinek pedig köze volt a határnyitáshoz – Németh Miklós, Horn Gyula – elfelejtette nagy ünnepi beszédében megemlíteni őket a szentem. Merkel társaságában is maradt ugyanolyan egoista bárdolatlan.Megint az történt, hogy Orbán silány pártrendezvénnyé züllesztette a német-magyar közös megemlékezést. Mint mindig, a magyarok nevében hadovált. Ezt kikérjük magunknak, mert az ócska szabadságharcos nem tud újat kitalálni, azt sem fogta fel, hogy harminc évvel ezelőtt, a Páneurópai Piknik nem az ellenségeskedésről, hanem a békéről, az európai együttélésről, -gondolkodásról szólt. Ez az ember gátlástalanul úgy ünnepli a nyugati határnyitást, hogy a déli határt lezáratta. Szögesdróttal. Előbbihez semmi köze, az utóbbiért ő a felelős. Mi történt? Semmi: Közép-Európa picinyke országában a helyzet tragikus.
Peller Anikó
@Eladott Ország: minden tiszteletem a tied de a déli határral mit kellett volna kezdenie szerinted? Naponta 15 ezren gázoltak át rajtunk, 15 ezer arab, gyaurgyűlölő. Még ha lölőgyűlölők lennének, de nem. Senki nem tett semmit, a júgók teljes gőzzel vonatoztatták őket a határra, a banya meg tördelte a kacsóját amint most is.

Tudom le kellett volna lőni őket amikor áttapostak rajtunk vagy tankokkal letaposni de a gyerekrendőrök szerencsére nem tettek semmit. A mai napig tódulnának ha engednénk őket. Szerinted nem kellett a kerítés? Nincsenek még elegen Európában?
verőce21
A nyugati határra is hamarosan határzár kell, mert beözönlenek hozzánk a hazájukból menekülő németek. :)
A stratégiai gyáraikat már idemenekítették.
Eladott Ország
@verőce21: ma, 10:21; A nyugati határra azért kell a kerítés, hogy a magyarok kivándorlását megakadályozza a csúti bűnöző és bandája. Sőt nemcsak kerítés építését tervezi a maffiakormány, hanem magyar útlevél bevezetését is, nyugat felé!
m.cdn.blog.hu/sz/szeka/image/orban1.gif
olkt.hu/wp-content/uploads/2019/08/68335653_428820987721267_7115809182158159872_n.jpg
Eladott Ország
@Peller Anikó: ma, 10:31; Idővel a nyugati határra fontosabb lesz a kerítés, mert nem lesz lakója az országnak.
olkt.hu/wp-content/uploads/2019/08/68335653_428820987721267_7115809182158159872_n.jpg
verőce21
@Eladott Ország: (11:05) Ne röhögtess már! Most, amikor a magyarok vándorlásának eredője már hazafelé mutat?
Eladott Ország
@verőce21: Hol? A fidesz propagandában és az agyad rezultánsában! Akkor azért kellett a harmadik országbeli állampolgárok magyarországi foglalkoztatását évenként könnyíteni, mert a magyarok elmentek műkörmösnek és minden területen munkaerőhiány van. Jönnek haza ló[email protected]!
kokopelli
@Eladott Ország: ...a szerencsétlen H.Kohl-al takaródzik,aki a pártja mondatott le idő előtt a "schwarz pártfinancí-
rozás" miatt,egy nagy fegyverszállítás ügyében a közelkeleti háborús góc-ba! (EU-s szsabályok megszegése,csúszó-
pénz tokkal-vonóval!) Idő előtt a lapátra...!.".a magyarok hőse,de a hazája "looser"-e!!!
Sámannus
Hát mondjuk inkább a németeknek is szólhatna, de ő valahogy a többségi társaDALOMRÓL MINDIG MEGFELEDKEZIK.
A paraszt egyre ütődöttebbé kezd válni.
Eladott Ország
@kokopelli: tegnap, 16:58; A mai Észak-Magyarországi megyei napilap már úgy tálalta a találkozót, hogy Merkel megdicsérte Orbánt, az Uniós pénzek felhasználásáért. Gondolom a többi (összes) megyei fideszes szennylap hasonlóan írt!
"Merkel szerint Magyarország jól használja fel az EU-s forrásokat" NEM MONDOTT ILYENT! [email protected] kell átvenni a baromságokat az M1-től. Az inkriminált rész 7:38-tól kezdődik és 8:35-ig tart a felvételen. Aki ért németül, annak bizony egyértelmű: szó sincs „az EU-s pénzekről”; egyértelműen arról beszélt Merkel, hogy a magyarországi német ipari befektetések az Európához való gazdasági felzárkózást segítő, munkahely-teremtő és növekedésserkető határok tekintetében lettek [értelemszerűen Németország részéről] jól befektetve.
www.welt.de/politik/ausland/article19...
kokopelli
@Eladott Ország: hidd el nekem,hogy pontig -vesszőig megértem a német nyelvet (akár a tartományi nyelv-
járások zömét is),hogy meg tudjam ítélni a csuti ill. a firkászai hazugságát! (;-))) ..csak úgy mellékesen! A "Daimler"
és többi M.o.-on beruházó német vállalatok a saját pénzükből ruháznak be,mivel azok résvénytársaságok,és ná-
luk az állam a megvásárolt részvényeinknek arányában ugathat bele! Még a "Kanzlerin"-nek is kuss van! Ilyen egy-
szerű!Példaképpen: A BMW főrészvényese Susanne Klatten 2019-ben 18,4 milliárd $ vagyonnal, mint főrészvény-
nyes rendelkezik! A német pártok vezetői csak díszlépésben közelíthetik meg őt,ha kedve tartja!Amennyiben ked-
ve van,és eladja a részvényeit pl. a Kínaiaknak,akkor egy-két tartomány "foschik" mint a lakodalmas kutya!A német
kanzellár nem egy teljhatalmú magyar ME!
bence
@CsipkeRózsa: ! Hallottál már valaha olyant , hogy magukon kívül másokról is tisztelettel írt volna ?! Én még soha !
CsipkeRózsa
@bence: Én sem hallottam tőle. Talán egyszer mondott elismerő szavakat: Horthy Miklós kivételes államférfi.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Itthon - 2020. September 24., 16:46
Nyakunkon a rossz idő
Szórakozás - 2020. September 24., 15:54
Kiderült, miért jött el Várkonyi Andrea a Life TV-től