Különleges jogokat adna magának a kerület új polgármestere.

Forrás: 24.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
Nagy hiba volt annak a pártnak a jelöltjét megválasztani, amelyik a Fidesszel összejátszva nyúlta le a kerület pénzét!
De hülyeség ellen nincs orvosság! Ha nekik ez kell, akkor újra és újra megkapják!
Béla333
""Az önkormányzati választáson az MSZP-s Horváth Csaba, az ellenzék közös jelöltje a szavazatok 50,33 százalékával lett polgármester. Az új képviselő-testület október 28-i alakuló ülésére benyújtott előterjesztése szerint rögtön azzal szeretné kezdeni, hogy szinte bármiben egyedül dönthessen, illetve ne kelljen a képviselőtestület hozzájárulása többszázmillió forintos ügyekhez" - kezdi vasárnapi cikkét az Átlátszó."
"A Budapest XIV. kerületének új képviselő-testületben erős ellenzéki többség lett a választások után, a Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP összefogásnak 15 jelöltje került be, de a Magyar Kétfarkú Kutya Pártnak, illetve a Civil Zugló Egyesületnek is bejutott 1-1 képviselője. A Fidesz-KDNP-nek összesen 4."
index.hu/belfold/2019/10/27/horvath_csaba_zuglo_polgarmester_szmsz_hataskorok_kepviselo-testulet/

Mire föl ez a nagy titkolódzás? Ki elöl szeretnék eltitkolni a dolgokat? Hiszen ellenzéki többség van! Tán csak nem a nyilvánosság zavarja őkelmét?
Valóban erre szavazott Zugló?
Rockxy
igazavan, elég, ha a fidesz átlátszó
Béla333
Csak úgy mégis jó lenne tudni, hogy azok a komment társak, akik pl. itt a Propin jogosan ostorozzák a Fidesz demokrácia leépítését és az átláthatóság ellen tett lépéseit, nekik ez a másik oldalon miért nem olyan hír, ami ugyanúgy felháborító, mint a Fidesz hasonló lépése?
Miért nincs egy elutasító hozzászólás sem?
Vagy jól teszi Horvát Csaba amit tesz? Ha a Fidesznek szabad titkolózni, akkor nekik is szabad?
Hát nem a Fidesz mutyi világot akarjuk megszüntetni, hanem csak azt akarjuk, hogy most már ne a Fidesz lopjon egyedül?
Így és most válik teljesen hiteltelenné bármiféle ellenzéki szöveg, ha hatalomra kerülve ugyanazt csinálják, mint amit korábban megvetettünk a Fidesznél!
Már itt és most elb@@szuk 2022-őt!
nemkati
@Béla333: Elég felháborító, legalábbis nagyon úgy hangzik. De ha transzparens lesz minden döntése, akkor majd el lehet dönteni, hogy jogosan adott-e magának ekkora hatalmat. Mellesleg a zuglói képviselő testületben 17 ellenzéki mellet 4 fideszes képviselő van, így azért nem olyan rémísztő.
nemkati
@Szeparepa2: Szerintem nem fake news, de kíváncsian várom Horváth Csaba magyarázatát. Persze, a bűnöző fideszesektől kitelik, hogy hazugságokat terjesztenek, de akármi is igaz a hírből, holnap megtudjuk. Egyelőre ne kapd fel a vizet. :)
Nyírfa
Jó lenne tudni, mi az igazság, mert a hír nyugtalanító. Első olvasatra úgy tűnik, mintha Horváth szabad kezet akarna ott is, ahol a képviselő testületnek van döntési joga.
De nem vagyok közszolga, nem ismerem a törvényeket, így várom a hiteles tájékoztatást.
Mindenesetre a történet kezdésnek nem túl biztató, sőt.

A szocialistáknak önmérsékletet, alázatot kellene gyakorolniuk nem csak a fennmaradásuk érdekében. Ha erre nem képesek, meg kell tőlük válni, méghozzá minél előbb.
Béla333
@nemkati: 16.31
Szerintem ne a jövő döntse el, hogy pl. ez a lépése helyes-e vagy sem!
A politikusokat a legjobban a nyitottság, az átláthatóság fogja vissza attól, hogy bármiféle korrupciós ügyet elkövessenek.
Az hogy ez a lépése Horváth Csabának azért nem aggaszt téged, mert most már MSZP-DK-s többség van az önkormányzatban, ez olyan, mint amikor a strucc a homokba dugja a fejét!
Nem lehet baj, mert ellenzéki többségű a képviselő testület?! Nagyon naiv vagy!
nemkati
@Béla333: Egyáltalán nem ezt mondtam, mégcsak nem is gondoltam, hogy az MSZP-nek mindent szabad. Sőt! Nekik, és az egész mostani ellenzékne aztán egyetlen hazugságot, csalást, korrupciót nem engedhetünk meg. Horváth Csaba nem az az ember, aki ilyesmit tenne. Ezért mondom, várjuk meg a válaszát.
Nyírfa
@Béla333: A szándék a mérvadó, és, ha az nem fair, az illető nem méltó a hivatal viselésére. De még nem tudjuk a teljes igazságot.
Béla333
@nemkati: 17.11
Őszintén szólva én nem bízok meg egy MSZP-sben sem, de jól van! Várjuk meg a magyarázatát!
nemkati
@Béla333: Én ilyet nem mondok, de én sem mindegyiknek hiszek. Jót tett az MSZP-nek, és az egész ellenzéknek, hogy volt ez szörnyű 10 fideszes év, sok politikus rájött, hogy az emberek nem tolerálják a hazudozást.
Béla333
@nemkati: 17.22
Tényleg naívnak tűnsz! A 70-30%-os osztozkodásról hallottál már? Az MSZP-nek csak azért fájt az elmúlt 10 év, mert a Fidesz mohó lett és bejelentette, hogy a 2/3-ra nem vonatkoznak a korábbi egyezségek!
Most is arról szól a nóta, hogy ki tud a fazékból meríteni úgy, hogy ne legyen bukta! Ehhez pedig adni kell a Fidesznek is...
Na majd holnap meghallgatjuk a magyarázatot!
Béla333
Egy másik cikkből:

"Horváth egyrészt úgy módosítaná a képviselőtestület szervezeti és működési szabályait (SZMSZ), hogy a polgármester – vagyis ő maga – döntést hozhatna a képviselőtestület hatáskörébe tartozó szinte bármely ügyben, ha a kérdést halaszthatatlannak minősíti.2
"A Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény (Mötv.) lehetővé teszi, hogy az SZMSZ felhatalmazza a polgármestert arra, hogy a képviselőtestület két ülése között halaszthatatlan esetben döntést hozzon. A törvény szerint ez alól csak néhány hatáskör, például a rendeletalkotás jelent kivételt. Ezzel a lehetőséggel több önkormányzat is élt, de jellemzően szűk körben, pontosan meghatározva azokat a kérdéseket, amikben a polgármester jogosult két ülés között dönteni.

A zuglói javaslat szerinti, szinte minden kérdésre kiterjedő jogkör biztosítása ugyanakkor azzal járhat, hogy a polgármester megkerülheti azokat az átláthatósági és nyilvánossági garanciákat, amelyek a képviselőtestület működéséhez kapcsolódnak. Mindehhez csak arra van szükség, hogy az ügyet “halaszthatatlannak” minősítse – ez a bélyeg pedig szinte bármire rásüthető."
blog.atlatszo.hu/2019/10/horvath-csaba-mar-most-atlathatatlanabba-tenne-zuglot-ahol-csak-ket-hete-polgarmester/

Egyre jobban kintvan az a bizonyos lóláb...
nemkati
Horváth Csaba egy előterjesztést nyújtott be a képviselőtestület október 28-i alakuló ülésére. Ha a testület nem fogadja el, akkor nem lesz elfogadva.
reagens
Újra lopni kezdenek a libsik. Ezért akartak hatalomra kerülni.
Béla333
@nemkati: 18.06
Gondolod, hogy a Fidesz-MSZP parkolási mutyiról elhíresült Zuglói MSZP-s csapat leszavazza a polgármestere előterjesztését és inkább az átláthatóság mellett fog szavazni?
1./ Horváth Csaba egyáltalán hogy mer ilyen beterjesztést tenni?
2./ Ha bizonytalan lenne a kimenetele a beterjesztésének, akkor nem jött volna elő, magyarán nyilván leegyeztette a párttársaival!
3./ Karácsony Gergelynek vajon egy szava sincs erre? Jó lenne, ha legalább most nem tartózkodna a vélemény nyilvánítástól!
4./ Az MSZP a napokban jelentette be, hogy ő szeretne lenni a Fidesz váltópártja 2022-ben!? Így?

Még csak most volt a választás, de az az irány, amerre indul Horváth/MSZP Csaba, az cseppet sem biztató a jövőre!
Szerintem!
Fantomasz
A 10 -14 es Papcsák horrorborzalom után egy Karácsony korszakot követve csak pozitívumot várok Budapest
legjobb pesti kerületében ! Ez a XIV .
nemkati
@Béla333: Ma nem foglalkozom ezzel. Holnap meglátjuk, mi az igazság.
solidedge
@reagens: És az illiberális keresztények sajnálkozva nézik hogy most már nem csak ők lophatnak.
kereső
Nagyon remélem, hogy a képviselő testület tagjai még szándékéban IS! elutasitják az szmsz ilyen irányú módositását. Az mszp-nek kell! helyre tenni Horváth-ot. Vagy ha nekik nem derogál, akkor a többi ellenzéki pártnak, akik támogatták a megválasztását. Egy ilyen akció a jövőre nézve nagyon rossz fényt vet mindenkire. Horváth meg fogja vissza magát!
Béla333
Nem véletlen ez!:

"Egyetlen olyan hatáskörről sem tudok, ami többletként lenne megfogalmazva a korábbi szmsz-hez képest. Nekem ez nem tűnt fel
– mondta az Indexnek Horváth Csaba. A polgármester azt mondta, a jegyzőnek azt a felkérést adta, hogy egy egységes szerkezetű szmsz-t készítsen.
Az Átlátszó azon felvetésére, hogy más önkormányzatoknál konkretizálva vannak az esetek, amiknél megkerülheti a polgármester a testület döntését, de a hétfőn szavazásra vitt szmsz-ben nincsenek, Horváth azt mondta:

"Ezt én így nem tudom, hogy mire gondolt a lap

Hozzátette, "ezek a kompetenciák az önkormányzati törvényből adódnak. Hogy egy önkormányzat használja-e, vagy éppen csak megemlíti az önkormányzati törvény adta lehetőségeket, ez nem jelent többletkompetenciát".
propeller.hu/itthon/3470212-igy-reagalt-horvath-csaba-arra-hogy-atlatszo-cikke

Eltökéltnek látszik, hogy keresztülvigye a képviselőkön! Mocsok dolog ez...
relatív
Már kekeckednek a varjak, hátha valamit keresztbe tudnak tenni, még akkor IS, ha erre semmi lehetőségük sincs, mert minden demokratikusan történik.

Nem úgy mint a klérus vezette időkben ! Próbálnak minden aljasságot a média segítségével IS a vereségük miatt és szokás szerint a rágalmak sora elkezdődött...IS !
Eriksson
@Béla333: Karácsony előre megmondta, ki az a Horváth Csaba.
reagens
@solidedge: Karácsony elmondta ki Horváth Csaba. Öt év alatt lesz vizsgálat bőven. Ezek tolvajok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.