Orbán Viktor hétfői Facebook-bejegyzésében egy Nagy-Magyarország térkép látható a háttérben, miközben a miniszterelnök kollégáival tanácskozik.

Áll a bál Horvátországban amiatt, hogy Orbán Viktor egy olyan fotót posztolt a Facebookon adventi sorozatában, amelyen a magyar miniszterelnök egy Nagy-Magyarország térkép árnyékában ült le tárgyalni nemrég – írja a 168 Óra.

A hétfőn feltöltött kép jelenleg is elérhető a közösségi oldalon „16. elnökségi ülés Advent idején” címmel.

A lap a HINA hírügynökségre hivatkozva azt írja, a felvételen még Andrej Plenkovic miniszterelnök is felháborodott, azt állítva, a zágrábi külügyi tárca beszélni akar a képről a magyar féllel.

A horvát kormányfő állítólag arról beszélt,

ha jól tudom, nem ez az első alkalom, hogy ezt a térképet mutatták Fidesz-tanácskozás során. Horvátország határai ott vannak, ahol vannak.

Forrás: 168 Óra, 24.hu, Blikk

Címlapkép: MTI/Soós Lajos

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Gauntlet
az is zavarja már őket hogy Orbánék nyíltan beleszólnak belügyeikbe, nyíltan vásárolgatnak !
ne csak ez, ami legalább annyira zavaró
justhpeter
Orbán már régóta nem tudja, hogy mit beszél és mit cselekszik. Itt az egyik látványos igazolás.
fahrenheit451
Ilyen aljas módon (is) hergeli, uszítja a megsötétedett és/vagy számító gazember híveit, hogy fenntartsa bennük lángot.
Még adventkor is uszít a nagggyon keresztény.
Hányni tudnék (ha tudnék hányni)!
tudode
Röhej ez a pacák!
.
Két turnuson keresztül kormányprogramja nem volt, de mint egy kulák mutogatya magát, pedig sohasem volt Rogger Moor!
.
Tegnap még mutogatta magát a hozzá hasonló vén trotty futbalistákkal, miközben a parlamentben javítottak azok, akiknek már három gomb kezelése is nehézségbe ütközik:
.
---- Futball-legendákat fogadott Orbán a Puskás Arénában
.
444.hu/2019/12/17/futball-legendakat-fogadott-orban-a-puskas-arenaban
.
!!!
Csizmás Kond
És akkor mi a büdös picsa van, az a térkép létezett és nem kitaláció.
kokopelli
@justhpeter: ..ezen a térképen az ő nemzetségének területét is megtalálni? Legalább azt az utat,
ahol behajtották őket anno a Kárpátmedencébe?
nezelodo
Orbán szereti, ha balhé van körülötte, és kedvére ugraszthatja egymásnak a felhergelt feleket. Számomra az aljasságának az egyik csúcsa mégis az volt, amikor azok ellen hergelt személyesen, akik Magyarországtól megkapták az oltalmat mint menedékkérők, és lázította az Őcsényieket. Ettől kezdve még tévedésből sem hiszem kereszténynek, sem demokratának, és főleg nem Szt. István örökségének nem lehet letéteményese, bármennyire is szeretné.
Lepényleső
Tudhatnák a horvátok hogy ők nem tanácskoznak,hanem hogy megfeleljenek a bán nagyra
törő álmainak,könyörtelenül be,ill.végre hajtanak? Ennek az általuk épített kerítések határt szabnak.
Mindamellett persze az álmaikhoz minket erősen szipolyoznak,de ebből a horvátok is profitálnak?
Aki Én
Azt gondolom, hogy ez magában nem lenne probléma, legalábbis nem szabadna, hogy az legyen, hiszen történelmi tény, ami ráadásul a magyaroknak elég fájó.
Ha hozzátesszük, hogy orbánt nem kedvelik ők sem egyéb ténykedései miatt, akkor talán érthetőbb a felháborodás.
Ez olyan sokadik csepp lehetett.
Pálinkás Pál
@Csizmás Kond: Nos ..akkor kicsit el kell hogy keserítselek,...amikor az a térkép élő volt,akkor nem magyarország volt, hanem Osztrák-Magyar Monarchia...erről mintha mindig elfelejtkeznétek nagymagyarok!!! Nagy Magyarország utoljára Mátyás idején volt...bármennyire is fáj ez nektek érdekes ..az osztrákokat sosem hallom sírni Trianon miatt,pedig sokkal többet vesztettek!!!
kokopelli
Az effajta "múltbarévedés" általában a nyugati országok szélsőjobboldali pártjainál figyelhető meg, a témák
hiánya miatt! "Aki a múltban él az elszalajtja a jelent!"... (nem tőlem) (;-))
RonaGyuri
azért arra kíváncsi lennék, hogy mi lenne, ha a mi daliánsunk névrokona egy olyan térkép előtt fényképezkedne, amin a románok a Tiszánál állomásoznak? =))
Csizmás Kond
@Pálinkás Pál: ...és ezt miért gondoltad, ho el kell nekem magyarázd ?...amúgy ha egy világtérkép lett volna a háttér milyen kifogással éltek volna ?
SystemError
Nem szerencsés diplomáciában ezt lobogtatni, de hagyjuk a diplomáciát tahókról beszélve.

Amúgy meg ne flusztrálódjanak az ilyen alig pár évtizedes országok. Nekik se egy kibaszott volnaltól legyen meg az nemzeti identításuk. A mi esetünkben ezek a Trianon előtti vonalak a mai napig etnikai, kultúrális és nyelvi értelemben is összekötnek minket.

Amúgy sem tartom, hogy egy történelmi, antik kép az ekkora vétek lenne, de így hogy a mai napig lakják magyarok ezen részeket ne pofázzanak bele.

Amúgy a horvátok kapzsi gecik voltak yugoszlávia szétesésénél is. Nekik csak a gazdasági húzó helyek kellettek, tengerpartok.stb. Saját néprokanaikat meg lefosták, csak a pénz volt a "határvonal". Hát nekünk nem a pénz volt, hanem kényszer...és attól, hogy nem Magyarország része még lakják magyarok!

Nem igaz, hogy ezt a buzit kell védenem, mert nem tud viselkedni amúgy!:)
lusta
@SystemError: Úgy látom, hiányban szenved. Főleg történelmi ismeretek hiányában. A horvát királyság már 925-ben megalakult. a Nagy-magyarország térkép már csak azért is nagy nazugság, mert 1091 és 1918 között Horvátország perszonálunióban volt a Magyar Királysággal.
SystemError
@lusta: Egy oldalon állunk, de attól még nem kell felvenni azokat az "ingeket", amiket ránk raktak. Tehát akkor 925-1091-ig vagyis160 évig volt egy királyság, majd közel 900 évig Horvátország perszonálunióban volt a Magyar Királysággal a területen egészen Trianonig.

Végül is semmi közünk történelmileg a területhez és azt is el lehet mondani, hogy Trianon előtt 900 évvel 160 évig volt egy Horvát királyság...:) Ezzel most aztán baromi meg lett cáfolva, amit mondtam, főleg hogy a lényege a mondanivalómnak nem ez volt és, ha kicsit jobban elolvasod, akkor lehet egyáltalán nem olyan aspektusban írtam, amire te most reflexből hozod, amit Orbán szeretne, hogy az ellenzék Trianonról gondoljon, ha szóba kerül..

Valami félre ment szerintem inkább nálad..
lusta
@SystemError: Nedm is Önnek szántam az írást, csak reflektáltam rá. Gyakorlatilag a francia forradalomig a kutyát nem érdekelte ki milyen nemzetiségű. Ha valaki megnézi a történelmet, igen érdekes dolgokat talál. Vagyünk akkor nem is egy magyar példát. A száz éves háború egyik eredménye volt, hogy az angol király elveztette a francia birtokait. Akkor az addig Anglia volt? Korzika is gyakorlatilag rengeteg fennhatóság alatt állt és még független is volt. A történelem már csak ilyen. Ezt tudomásul kellene venni. A politikusok, a vezetők nagy felelőssége mindez. Senki sem hajlandó elgondolgodni azon az egyszerű tényen, hogy a nagyobb szabadság (főleg a vallásszababadság) miatt Erdély inkább a török fenhatóságot választotta a magyar! király fennhatósága helyett. A nagy gond az, hogy a történelemből nagyjaink? nem hajlandóak tanulni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.