Bocskai Péterre 2018 novemberében szabtak ki jogerős börtönbüntetést, de még nem vonult be. A 2014-es választáskor Orbán Viktor miniszterelnök nála kávézott.

Noha 2018 novemberében jogerősen két év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a bíróság a Nyíregyházi Városüzemeltető és Vagyonkezelő Kft. korábbi igazgatóját, Bocskai Péter azóta sem vonult börtönbe – írja a 24.hu.

Arról, hogy Bocskai szabadlábon van, először a Momentum szabolcsi szervezetének elnöke, Babosi György tett utalást, majd Hadházy Ákos független parlamenti képviselő próbálta megtudni a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságától (BVOP), hogy Bocskai megkezdte-e már a büntetését,

kérdésére azonban nem kapott választ.

Bocskai Péter a vádatiratban foglaltak szerint az önkormányzati tulajdonú cég vezetőjeként a földutak karbantartásáért, az útfelújítási és útstabilizálási munkákért is felelt. 2012 szeptemberében olyan vállalkozási szerződést kötött a harmadrendű vádlottal, amelyről a bíróság szerint tudta, hogy az abban foglalt munkákat az nem végzi el. Vádlott-társai a jogszerűség látszata érdekében a teljesítmény-igazolásokat aláírták, ezért a számlák ellenértékét kifizették.

Az ügylettel hárman összesen majdnem 33 millió forint kárt okoztak az önkormányzati cégnek.

Bocskaira első fokon négy év börtönbüntetést szabtak ki, valamint négy évre eltiltották a közügyektől, de a városi cégvezetőt végül – folytatólagosan elkövetett hűtlen kezelés bűntette és folytatólagosan elkövetett hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt – két év börtönbüntetésre és két év közügyektől eltiltásra ítélte jogerősen a Debreceni Ítélőtábla. Ez 2018 novemberében történt.

A 24.hu most megkereste BVOP-t, amely azt közölte a lappal,

hogy Bocskai Péter nevű fogvatartott nem szerepel a nyilvántartásukban, vagyis a több mint egy éve jogerősen elítélt férfi még mindig nem kezdte meg börtönbüntetését.

Az már a Nyíregyházi Törvényszék tájékoztatásából derült ki, hogy Bocskai Péter a jogerős ítélet után „megromlott egészségügyi állapotára” hivatkozva 2019. február 22-éig halasztást kapott, hogy bevonuljon a börtönbe. Ezt meg akarta hosszabbíttatni, ám a kérelmét tavaly márciusban véglegesen elutasította a bíróság, a BVOP március 28-án pedig elrendelte a férfi büntetésének végrehajtását.

Bocskai időközben ismét beadványt nyújtott be, melyben az állt, hogy egészségi állapota miatt kezelés alatt áll, ezért a megadott időpontban nem tudja megkezdeni a büntetés végrehajtását. A férfinak később még egy halasztási kérelme volt, ám azt késés miatt el sem bírálta a bíróság. A volt cégvezető perújítással is próbálkozott, amit tavaly nyáron egymás után utasítottak el a bíróságok – írta az ügyről a portál.

Bocskai 2019 novemberében, szintén egészségi okokra hivatkozva egy kegyelmi kérelmet terjesztett elő, melyben azt kérte, hogy engedjék el a vele szemben jogerősen kiszabott börtönbüntetést, vagy függesszék fel annak végrehajtását, esetleg annak enyhítését szabadságelvonással nem járó büntetésre. A férfi azt is kérte,

hogy a köztársasági elnök mentesítse a büntetett előélethez fűződő hátrányok alól, melynek elbírálása jelenleg is folyamatban van.

Azt nem tudni, hogy az eljárás alatt felfüggesztették-e a büntetés végrehajtását, de a 24.hu azt írja: vélhetően nem, mivel a BVOP 2020. március 3-ával ismét elrendelte Bocskai büntetésének megkezdését, amire válaszul a férfi azt közölte, hogy orvosi kezelése miatt csak március 4-én tud bevonulni.

Címlapkép: Facebook/Orbán Viktor

(24.hu)

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
A bíróság csak javasolta, hogy esetleg vonuljon börtönbe, aztán majd eldönti, hogy szeretne-e...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
esinbe
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
Qqberci
A bíróság csak javasolta, hogy esetleg vonuljon börtönbe, aztán majd eldönti, hogy szeretne-e...
Macskaszem
Szinte nem is érti az ember, hogy Mengyi Voldemort hogy került börtönbe. Igaz, luxusbörtönbe, mert a maffiatagok ott is egyenlőbbek.
Aki Én
Egy újabb fideszes tolvaj, aki megússza a felelősségre vonást?
Hol vannak a trollok, akik mindig hangoztatják a törvényességet, meg, hogy azok mindenkire vonatkoznak...?
tudode
Orbnisztánban, ill. jogilag nem létező Magyarországon minden lehetséges!
.
Miért is?
.
A III. Köztársaságot elvitte 2011 húsvét idusán egy szakarbőrbe bújt csúszómászó, aki nem vette észre, hogy Trumpfal KÉT ÁLLAMFŐ TÁRGYALT, a "minden lében két kanál" hangján
.
propeller.hu/itthon/3504381-donald-trumppal-targyalt-orban-amerikai-elnok-megdicserte?all#c2615387
.
A van is, meg nincs köztársasági elnökről évértékelőjében környezetvédőként ismerte el.
.
Ilyen még nem volt, de meglesz az a bűnbocsánat!
Nessy
Meg is kapja a kért kegyelmet! Neki ez jár! Másokat még el sem követett, de elkövethette volna alapon lesitteltek! Lásd: Sukoró ügy!
Így néz ki kis hazánkban a "törvények mindenkire vonatkoznak"c. esti mese!
szaboria1
Bezzeg a csóró akit azért visznek el mert nem tudja kifizetni a kommunális adót azért rögtön jonnek. Holott Ő is adot be halasztási kérelmet mivel a feleslge terhes volt, de neki el utasitották.
nezelodo
Nagy a nyomás a fiúkon, mindegyik hasonlítani akar a Nemzeti Beteghez! Persze, ha nem fizette volna ki az alkotmányos költséget a tolvajpárt kasszájába, már a sitten pihenne.
Eladott Ország
Az első fokon eljáró bíróság meghallgatta Kovács Ferenc fideszes polgármestert, aki az önkormányzat nevében nem jelentett be kárigényt, és hallani sem akart róla, hogy az ítéletig menessze vagy felfüggessze bizalmasát. Az egész fidesz banda ilyen végtelenül aljas és korrupt, banda. De remélem, hogy egyszer a főzsivány/ cigányvajda is börtönbe kerül.
4cdn.hu/kraken/image/upload/s--MtXFU0WF--/w_1160/77FVIXJIlLhzCG7ka.gif
Akkor 3000 milliárd magánnyugdíj ellopásért Kossuth díj jár, nem börtön. Szar idők jönnek a kishalakra. A nagyhalak védelme érdekében, hogy nem mondhassák, hogy poltpéter és nincs elszámoltatás, beáldozzák a lúzereket, ám egy-két száj biztosan kinyílik majd. Persze, ahogy telik az idő, ezek a kishalak egyre nagyobbak lesznek.
vitriol
áder már a kezdetektől nyakig benne van a mocsokban, semmiről nincs karakán véleménye, ő csak egy falra kent puhány alak. Az egész pereputtya úgy érvényesül, ahogy áder bólogatási technikája sikeres. Az egész bandát ki kéne lőni a világűrbe, hogy itt a földön béke legyen!
Rockxy
ez megy a módszerváltás óta.
már a horngyula alattis vót ojan csávó, aki a jogerőss ítélet ellenére nem vót hajlandó bevonulni a börtönbe, és a rendérek ok miatt nem vitték be.
az okot deríccse ki mindenki, ha érdekli.
disbisa
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
nezelodo
@Rockxy: Biztos, hogy akkor sem a Napszámos Józsi bliccelte el a kaptárba való bevonulást, ahogy most sem...
ómió
Szeviépék azért ezt "okosabban" csinálták!
Eladott Ország
@ómió: ma, 14:26; Hát még az Elios ügy! Az EU csalás elleni hivatala azt javasolta az Európai Bizottságnak, hogy az Eliosnál landolt teljes összeget, vagyis nagyjából 12 milliárd forintot kérje vissza a magyar kormánytól.
kep.index.hu/1/0/1955/19552/195528/19552853_5d387c1e0f63c786f9527986958788d8_wm.jpg
Nem ússza meg a vejkó meg az após ezt a balhét a többivel együtt!
Lepényleső
Ez olyan bünti mint a járóbeteg ellátás,nem kell bevonulnia? Teljen le az a két év az otthon melegében,
így kegyelmet sem kell kapnia,s nem lesz ebből így semmi amit az ember egyébként nem tudna?
ómió
@Eladott Ország:Az "Elios ügyet" az efftársak kínjukban kreálták. Biztos azért kéne nekik az "Európai Ügyészség" is (ha már a magyar nem tudott visszaélést megállapítani), hogy majd párezer kilométerről "megállapítsa a tutit", meg, hogy a 4-es metróból kilopott 167 milliárd némi "ellensúlyra" találhasson. Amúgy meg anno Keller efftársad is ugyanígy álmodozott, ahogy most te! Nekünk meg addig jó, amig ti csak álmodoztok!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.