60 százalékára csökkent a dolgozó fizetése, miután negatív lett a koronavírustesztje.

Durván csökkentették egy egészségügyi dolgozó fizetését, csupán azért, mert ellátott egy koronavírusos beteget -videó

Fizetésének csak a 60 százalékát kapja meg egy vidéki kórház egészségügyi dolgozója arra a két hétre, amíg hatósági karanténban volt, mert érintkezett egy fertőzött beteggel – hangzott el az RTL Híradójában.

Azért csak 60 százalékot, mert neki negatív lett a koronavírustesztje. Ha pozitív lett volna, kifizetnék a fizetése 100 százalékát. A dolgozó nem érti – ahogy az orvosi kamara sem –, miért tesznek ilyen különbséget.

Forrás: Blikk

Kép: Pixabay

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Jól van fiúk, ilyen apróságok ""növelik"" a szavazótábort. Most kiderült, hogy a fertőzés is kifejezhető pénzben.
Az ápoló jobban járt volna, ha megkapja a fertőzést, ugyeeeee??? Ha még bele is hal, akkor akár a kórház saját halottja cím is dukálhatna neki.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
Jól van fiúk, ilyen apróságok ""növelik"" a szavazótábort. Most kiderült, hogy a fertőzés is kifejezhető pénzben.
Az ápoló jobban járt volna, ha megkapja a fertőzést, ugyeeeee??? Ha még bele is hal, akkor akár a kórház saját halottja cím is dukálhatna neki.
Borsodi
Azt hittem az orvos felesküdött az ember élet megmentésére.Azt nem tudtam,hogy illő lenne bele is halni.
Ha van esze felmond! Most tárt karokkal várják Ausztriába is.
Nessy
Megmondta már régebben nagyurunk, hogy a költségvetésnek minden (ellopható) fillérre szüksége van!
Yoda69
Nem csoda hogy alig maradt orvos és ápoló ebben az országban ahol a fideSS nevü maffiaszervezet mindent osszebaszott
justhpeter
Sajnos Orbanisztánban ma a baromság az irányadó.
Klubtag
@justhpeter: ...és sajnos még mindig túl sokan vannak (fidesz-kdnp szavazók és szimpatizánsok), akik vagy érdekből, vagy személyiségük okán lelkesen éljeneznek, sőt még tevőlegesen hozzá is járulnak az ország tönkretételéhez
csipetke
Kásler elmebeteg egészségügye.Tegnap olvastam,hogy a megfertőződött orvosok a fizetésük 60%-át kapják.A DK csinált balhét,hogy igenis a 100%ot kapják.Ki hozza ezeket az elmeroggyant intézkedéseket?És miért él még az illető?
nezelodo
Na ugye, hogy üzlet a fertőzés, még a jogszabályok is arra ösztönöznek!!! Hát még a fidesznek mekkora üzlet, a vörös iszap katasztrófa is az volt a családnak. Lehet, hogy most a még nagyobb haszonra gyúrnak, és már nem is tagadják.
kereső
@csipetke: Erre nem jutott idő a nagy "felhatalmazás" közepette- hogy a rendkivüli időszak alatti megbetegedésekre alkossanak egy átmeneti szabályt. Semjén már biztosan nyagyon kialvatlan volt ahhoz, hogy valamelyik éjszaka benyujtsa az eree vonatkozó tv. módositást. Apropó nem is kellett volna hozzá a parlament- hiszen a rendkivüli felhatalmazás folytán a kormány önállóan is módosithatta volna a tv.-t. De fontosabb dolgok is vannak égen és földön ilyenkor, amikor még inkább lehet a zavarosban halászni. A "túlfizetett" kórházi ápoló/ápolók , orvosok meg igy jártak. Majd kapnak valamikor a nyár elején bttó 500 ezret, meg az évvége felé megemelik a fizetésüket 20%-al(nem visszamenőleg!!!), és tapsoljanak meg csókoljanak kezet orbánnak.
Ha valaki fertőzött az orvosok közül- vannak néhányan???- az jogosult a 100%-os fizetésre a jelenlegi jogszabály szerint is, hiszen ez olyan mint a munkahelyi baleset- bár igazolni kell tudni, hogy a munkahely/munkáltató/fenntartó a vétkes.
Jozefina
Mocskos és igzságtalan rendszerben élünk!!!??
ómió
A "hallgattassék meg a másik fél is" meg úgy eltűnt a hírből, mint Böszmééknél a 13. havi nyugdíj!
balos
@ómió: Szopással ne ide,hanem a pottyantósnál jelentkezz!
ómió
@balos:Mivel te már ott lefetyelsz, meghagyom neked!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.