A független képviselő Facebook-oldalán a „felesleges kórházi ágyakat” mítosznak, azt, hogy „csak 2 százaléknyi beteget kell kirakni” legendának nevezi, azt írja, "úgy hazugság az egész, ahogy van" – számolt be a 24.hu.

A 24.hu azt írja, a Népszavához hasonlóan Szél Bernadett is utánajárt az adatoknak (a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő honlapján), és figyelmeztette a kormányt – mielőtt nekiesne a fölösleges ágyaknak, és még jobban megvágná az egészségügyet –, hogy nincsenek „fölösleges ágyak” a rendszerben.

Végigszámoltam a két kormányzati mítoszt, a “felesleges kórházi ágyak” mítoszát és a “csak 2 százaléknyi beteget kell kirakni” legendáját, és úgy hazugság az egész, ahogy van. Utánanéztem az adatoknak a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő honlapján, és még mielőtt a kormány nekiesne a “fölösleges” kórházi ágyaknak és még jobban megvágná az egészségügyet, mutatom, hogy mennyire nincsenek “fölösleges ágyak” a rendszerben

- írja Szél Bernadett a posztban.

Hozzáteszi:

A 2020 februári jelentés szerint az össz-fekvőbeteg ágyszám 67 543. Az ágykihasználás 78,6 százalékos, vagyis messze nagyobb, mint a kormány által említett 66 százalék. Ráadásul ezen belül vannak az aktív és krónikus ágyak. Az aktív ágyak kihasználtsága 71,7, a krónikus ágyaké 85,5 százalék.

"Egyszerűen totális hazugság, amit a kormány mond" – írja Szél.

A 66 százalékos ágykihasználtság a valóságban 79 százalék, a botrányok által érintett krónikus ágyak ráadásul 85-90 százalék feletti kihasználtsággal működnek.

"Mindeközben a kormány fűnyíróelvszerű módszert alkalmazott: minden kórházat ugyanolyan arányú kiürítésre kötelezett. Ezeket a 85-90 százalékos telítettségű kórházi osztályokat kellett pár nap alatt a felére csökkenteni! Ebből adódtak a brutálisan embertelen esetek, amikor kórházigazgatók tagadták meg emberiességi okokból a miniszteri ukázt. Felmentést kaptak a nyakukba" – fogalmaz a független képviselő Facebook-oldalán.

Átlagos százalék-értékekkel dobálózni etikátlan, mert itt emberéletekről van szó – tette hozzá a képviselő, aki

korábban is utalt rá, hogy a kormány valójában tartós ágycsökkentésre készülhet.

A Kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön azt mondta, a járvány után át kell gondolni az egészségügyi ellátórendszer finanszírozását, a kórházi kapacitásokat. A Népszava kérdésére Gulyás Gergely közölte, hogy

a járványügyi helyzet egy próbát jelent az egészségügyi rendszernek, ha a mostani működés tanulságait a jövőre vonatkozóan lehet hasznosítani, akkor azt a kormány meg fogja tenni.

Orbán Viktor az állami rádióban a kórházi ágyak felszabadítását ismét azzal magyarázta, hogy a kormány nem akar egyetlen beteg ember életéről sem lemondani.

Több országban le kellett mondani egyes emberek életéről, mert nem volt elég ágy és lélegeztetőgép.

Forrás: 24.hu

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
@Zsopiale: 16.06
Csak úgy szíves tájékoztatásodul: Szél Bernadett nem volt még sohasem kormányzati pozícióban, így pl. "az ország totális kirablásában" stb nem vehetett részt.
Azokra mondhatod ezt, akik döntési helyzetben voltak az elmúlt 30 évben.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
tudode
Őfélesége csapatának hazugság a szexepiljük: emúttízév, emútnyocév, elvettek ezt, azt, illetve mindazt amit őfélesége megvalósított!
.
Ki tudta a 2012 óta halogatott SZOCIÁLIS TEMETÉST mire is lesz jó
.
----- Csak 2021-től jön a csináld magad temetés, de az is lehet, hogy hamvaiba hull
.
zoom.hu/hir/2018/07/30/csak-2021-tol-jon-a-csinald-magad-temetes-de-az-is-lehet-hogy-hamvaba-holt/
.
Legalább ennyivel járuljanak hozzá a halálra ítéltek "tisztes" temetéséhez!
fergeteg
Bizony sok fölösleges ágy volt kórházakban. Ápolt beteg után fizettek nekik.
Aki sokat és jól jattolt mehetett kórházba,akkor is ha a család Dubaiba ment egy hónapra.
Az egyik kórházban 65 felesleges ágy volt szabadon,több teremben. Évekig nem volt rajtuk beteg.
Olyan szar régi szoci kórházi ágyak.,
csetere
@fergeteg: Ha februárban ilyen magas volt az ágyak kihasználtsága, akkor mi lesz, ha elvégzik az elhalasztott műtéteket?
Zsopiale
Bernikém, 10 év alatt még nem szoktad meg? Azóta minden áldott nap ezt teszik... Tettetek ellene valamit? Valami érdemit és hatásost? Nem! Ergo bűntársak, bűnsegédek vagytok... nemzetellenes szervezett bűnözéssel folytatólagosan elkövetett tömeggyilkos bűncselekmény sorozatban, az ország totális kirablásában, a nemzet totális elhülyítésében, folyamatos csalás és hazudozás, lopkodás, és rablás bűntetteiben, hatalommal visszaélve, azzal üzekedve...melyek összefoglaló neve HAZAÁRULÁS... nem ártatlan ebben sem az ellenzék, sem az EP... mind bűnsegédek legalábbis...
Béla333
@fergeteg: 14.58
"...sok fölösleges ágy volt kórházakban..."
Ezt honnan veszed? A Szeszilke súgta?

"Aki sokat és jól jattolt mehetett kórházba,akkor is ha a család Dubaiba ment egy hónapra."
Egy, csak egyetlenegy konkrét példát mondj! Vagy ez a Fidesz propaganda bejön neked?

"Az egyik kórházban 65 felesleges ágy volt szabadon,több teremben. Évekig nem volt rajtuk beteg."
Gondolom nem titok, hogy melyik az az "egyik" kórház?!
Béla333
@Zsopiale: 16.06
Csak úgy szíves tájékoztatásodul: Szél Bernadett nem volt még sohasem kormányzati pozícióban, így pl. "az ország totális kirablásában" stb nem vehetett részt.
Azokra mondhatod ezt, akik döntési helyzetben voltak az elmúlt 30 évben.
Zsopiale
@Béla333: Mivel bűnsegédlet, ha érdemi tettek nélkül eltűrik és tűrik kezdettől. Egy igaz hazafi orsz. képviselő az életét is adja a diktatúra ellen! Akkor nem lennének bűnsegédek ill bűnrészesek, ha börtönben ülnének minimum vagy halottak lennének, mert utolsó leheletig küzdöttek a szabadságért. Vagy éppen már sikerült volna felszabadítani a hazát. Nem tették, csak csinálják a súlytalan hisztit, komolytalan pereket, melyekből következhet akár az is, hogy az államhatalom beépített ügynökei. Az aljas zsarnoki diktatúra legfőbb védelmezői és megtartói, nincsenek hatalmon általában, ez mindigis így volt. A legnagyobb szolgálatot azok teszik, akik semmit sem tesznek, vagy amit tesznek is az is csak színjáték, illetve erőtlen próbálkozgatás. Ez mind segíti a nemzetellenes bűnözőket és muníciót ad a gyalázkodáshoz, gyűlölködéshez, uszításhoz. Egy parlamenti képviselő tehet ilyet, hogy folyamatos obstrukció, azaz a parlamenti munka indokolt akadályozása, továbbá nap mint nap bizalmatlansági indítványok, minden egyes kormány-intézkedés megtámadása minden létező platformon, főleg külföldön; paralel ellenzéki parlament és kormány szervezése, pl kint a téren; erre való a párt, a mozgalom, mert ott sok ember van, le kell osztani a feladatokat; intézni a pereket, szervezni a nonstop tüntetéseket stb és ha semmi sem működik, akkor a fizikai támadást. Mert ezt is lehet, ahogy megcsinálták már előttünk annyian nagy hősök; a XX században még tudták hogy kell ezt. Berni tanult ember, ismeri a történelmet; mégis mereszti a popsiját bent a parlamentben és felveszi a milliókat (amit nem vitatok hogy eloszt a rászorulóknak) és 10 éve minden maradt a régiben. 10 éve tudható, hogy a szájtépés meg írogatás teljesen hatástalan. Ha Berni kiállna a Kossuth térre és nem hülye sajtótájékoztatókat tartana, ami úgysem jut el a nép 80%-ához, hanem a szája elé venne egy hangosbeszélőt és üvöltene: elég volt, fegyverbe magyar! Szabadítsuk fel a hazánkat! 10 perc alatt ott lenne félmillió ember...
legott
Orbán Viktor, hazug, és embergyilkos, mint az atyja, Sátán.

"Ti atyátoktól, az ördögtől származtok, és atyátok kívánságait akarjátok teljesíteni. Embergyilkos volt kezdettől fogva, és nem állt meg az igazságban, mert nincs benne igazság. Amikor a hazugságot szólja, a magáéból szól, mert hazug, és a hazugság atyja." (jános 8, 44)

Vágod ezt te hulladék fideszes gyökér, volt kommunista, ateista, jelenleg náci keresztény - mert a kedves hazug embergyilkos istentelen vezető ezt mondja nektek?
Semmirevaló buta parasztok vagytok - voltatok mindig!

És nem kérek bocsánatot hazug embergyilkosoktól - vágod, geci !?
legott
Simán kibelezlek és levágom a fejed, ha eldurvulnak a dolgok, Magyarországon.
Ezzel feküdj és ezzel ébredj, náci
Peller Anikó
@Zsopiale: Butuska vagy, 10 perc alatt csak tíz ember lenne ott, viszont állig felfegyverkezve és mind tökös lenne.

Akarommondani tekes.
Rockxy
dettike mire számított totáliárius zorbáni dikta túrában?
Zsopiale
@Peller Anikó: Te még még butább vagy nagyokos, mert nem értesz meg allegórikus szövegeket...
Nessy
@Pegero: Mond, melyik szám volt értelmezhetetlen számodra? A krónikus ágyak 85 - 90%-s kihasználtsága? De az aktív ágyak kihasználtsága is 70% felett volt februárban! Tehát itt a kihasználtság és a 2% között van egy hangyafülnyi differencia. Az aktív ágyak csökkentek természetesen, miután csak a sürgős eseteket lehetett felvenni. De a krónikus ágyé még nőtt is. Ilyen teljes egészében krónikus ellátást nyújtó intézmény az OORI, a krónikus ápolási osztályok, a pszichiátriák. Ha tehát ezeknél el kell érni a 60%-t az nem 2%. És pont innen kerültek ki az ellátásból az otthonukba a betegek! Ha most ebből a periódusból akarnak következtetést levonni, az katasztrófa lesz! Azzal sem számolt a kormány, hogy az elmaradt kezelések, műtétek, diagnosztikai vizsgálatok hosszú távon gondot fognak okozni. Részben az eddigi elmaradás pótlása, másrészt lesznek, akiknek ez az elmaradás következtében beálló állapotváltozása magasabb szintű ellátást fog igényelni! Az természetes, hogy most teljesen más ellátási formákat kell finanszírozni, mint normál működés esetén. Ez megint nem lehet alapja a finanszírozás módosításának! Az tény, hogy módosítani kell, mert 1991 óta, amikor ez elindult teljesen átalakult nagyon sok ellátási protokoll, új orvostechnikai eszközök, új gyógyszerek, új terápiák jelentek meg. Ezek zömében import igényesek, és hol van ma a forint árfolyam a 90-s évekhez képest! Tehát lenne mit tenni, de nem ennek az időszaknak az alapján!
Rockxy
eza berna detti még korházbase vótmég sose, legföjjeb, ha hospitálba de ase biszti, mittuggya ez, hogy hol lakik a virus gazdálya!
asziszi, hogy beleszorult a maszkba a virus feje ésakkor má minden oké, de nem kullancs ez, mer kicsit kisseb.
a vaságy meg arra jó, hogy aki kissé sovánka, azt kipótojja és mingyá mást mutat a mérleg.
nemkén annyira izgulni dettike, most szépen nyugi van járványügyben, én mondom.
innétűl má nem mondom. :)
Yoda69
@Pegero: Neked fizetnek hogy told a hülyeséget, vagy magadtól csinálod?
Peller Anikó
@Zsopiale: "Ha Berni kiállna a Kossuth térre és nem hülye sajtótájékoztatókat tartana.. a szája elé venne egy hangosbeszélőt és üvöltene: elég volt, fegyverbe magyar! Szabadítsuk fel a hazánkat! 10 perc alatt ott lenne félmillió ember..."

Ezt nevezed te allegóriának? Emiatt azon sem csodálkoznék ha mennének érted. Nem érted.
kereső
Imádom ezt! A fideSS=orbán ismételten tele pofával xart a saját szájába. Hiszen 12 évvel ezelőtt a "szociális népszvazás" idején minden egyes kórházi ágyat "megvédtek"- mert a patásék le akarták épiteni a felesleges ágyakat, és át akarták struktúrálni a kórházi ellátáást. Most mmeg kiderül, hogy vannak felesleges ágyak a kórházakban- bár nem éppen abban a struktúrában, ahol kellene, és még ettől függetlenül is / vagy éppen a fentiek miatt nőttek a kórházi várólisták. Mi lesz mostan fidessesek? Orbán meg fogja mindezt lépni- szociális népszavazáás ide-vagy oda, és leéépiti a kórházi ellátást- mert nem hajlandó tovább finanszirozni a kórházakat. Majd fizeted a sokxor 300 forintot, vagy gyógyitod magad otthon. Hú de át lettetek baxarintva- má megint. De neket igy a jó- mert nem gondollkodtok, csak "'hisztek", na nem a saját szemeteknek, hanem orbánisteneteknek.
földlakó
@Shikari: KSH 2010-ben: 71 216 ágy, 2018-ben: 68 112 ágy.
ómió
Tuti magából indul ki az efftársnő!
Jozefina
Sajnos a fodesz-kdnp, a törzs, cecilia, orbán és a többiek már anníit hazudtak, hogy azt sem lehet nekik elhinni, aminek némi valóságtartalma is lenne!!??
pécsi
Szerencsétlen nő, jelentkezett miniszterelnök jelöltnek, pártja kirúgta , most független". Kit képvisel ez a szerencsétlen torz arcú némber? Állandóan próbál mindenbe belerondítani, hogy hallassa a hangját! Ő már nem tényező, vissza kellene vonulnia és elmenni dolgozni. Ideje lejárt. Szánalmas!
Béla333
Szél Bernadett és az LMP lehetett volna a megoldás az ország gondjaira, ha '18-ban az ellenzéki pártok és a szavazóik nem azt tartották volna a legfontosabbnak, hogy őket mocskolják, mert máshogy gondoltak dolgokat, mint ők.
Sikeresen leamortizálta az ellenzék az LMP-t, most már hiába a sóhajtozás.
Málna
Hol itt a hazugság? A kormány a tavalyi éves átlaggal számolt, Szél pedig a februári adatokkal. Az ágyak felszabadítása viszont áprilisban történt. Nem tudhatjuk a pontos számokat, simán lehet, hogy Szél hazudik és a kormány mond igazat.
Nessy
Remélem soha nem kell senkinek megismernie az aktív és a krónikus ágyak közti különbséget! Nem lesz szükségük sem hosszú rehabilitációra, sem geriátriai, ellátásra! Ezeken a dolgokon a számháború nem változtat. Ezek mögött a számok mögött emberek, és sorsok vannak! Ennek a megértése nem pártpolitikai kategória, ez emberség, empátia.
Aki Én
@Shikari: @Málna: @fergeteg: Béla Lakatos, Béla Benke!
Ahogy az kivétel nélkül minden esetben, most is az történik, hogy a kormány bedob valamit érvek, tények, konkrétumok, bizonyítékok nélkül, pusztán bemondásra, és kizárólag ők állítják, majd jön a tiszta, tényszerű cáfolat minden irányból, de ti nem értitek.
Aztán csodálkoztok, hogy minden statisztika ostobának, gyenge szellemi képességűnek tart.
Málna
@Aki Én: Áruld már el, mitől tényszerűbb a februári adat, mint a tavalyi éves átlag!
kereső
@Nessy: tegnap 21:41. Ne keresd, ami nincs.Bele vannak bolondulva a számmágiába( az élet minden területén)- az ember , az nem érdekli őket, hiszen nem rendelkeznek mindazzal- amit a humán(um) jelent.
Nessy
@Málna: Attól, mint a tavalyi éves átlag infláció, éves gázfogyasztás, stb.az idén februáritól!
Ha már statisztika, akkor mindig azonos időszakokat kell összehasonlítani.
2019 február - 2020 február!
Nessy
@kereső: Tudom. Egy csörgőkígyóban több humánum van!
kereső
@pécsi: tegnap 16:18.Úgy látom te is követed azt a ma már két évtizedesnek beillő fideSS gyakorlatot, hogy mivel nem tudsz racionális ellen érvet ezért aztán az emberre támadsz, és őt akarod mindenáron megsemmisiteni, és mivel még nőről is van szó , ebbéli mivoltában is meggyalázni és rágalmazni. Na menj a büdüs pichába a tanitóiddal együtt.Szél Bernadett körmének piszka többet ér mindannyiótoknál. Talán a tényszerűen feltárt számokkal kéne vitába szállnod, és tényekkel cáfolnod. Na ez nem megy.Akkor pedig pofa súlyba.
Málna
@Nessy: Ebben az esetben teljesen irrevelánsak a februári adatok, mivel a betegek hazaküldése áprilisban történt. Arról pedig még nincsenek meg a pontos számok. A kormány is csak azért jött a statisztikai adatokkal, hogy érzékeltesse, hogy nem harmincvalahányezer beteg lett hazaküldve.
Nessy
@Málna: nem irreleváns! Ugyanis ez mutatja, hogy a normál krónikus ágykihasználás és a később kötelezően előírt üres ágyak miatt a betegek hány %-t kellett haza expediálni!
Málna
@Nessy: Februárban még minden normálisan működött, márciusban jelent meg a vírus nálunk. Biztos vagyok benne, hogy márciusban, de leginkább áprilisban már jóval több volt az üres ágyak száma, mint februárban.
pécsi
@kereső: AGYATLAN VAGY FIAM, ÉN PÉCSI VAGYOK, ISMERJÜK A HÖLGYET. GYENGE, NAGYPOFÁJÚ, POLITIKUSNAK ALKALMATLAN. Halgass és többet ne jelentkezz.
Málna
@Aki Én: Ezt most miért küldted? Ismerjük ezeket az adatokat, erről beszéltünk eddig. Ébresztő!:-)
Aki Én
@Málna: most is összezavarnak a tények? Ostoba propagandista. Ti felidézitek az átkost.
Málna
@Aki Én: Inkább te tűnsz kissé zavartnak. Nekem nincs bajom a tényekkel, csak arról beszéltünk, melyiket érdemes alapul venni.
Jól vagy? Mostanában sokszor nem vagy képben.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.