Nem bízta a hatóságokra.

Videó: bedobálta a hulladékot a szemetelő kertjébe a pápai polgármester

Áldozó Tamás, Pápa fideszes polgármestere tudni véli, hogy ki rakta le a "mocskát" a városban az épülő futópálya mellé.

Facebook-bejegyzéseiben névvel említi az illetőt, és mint a polgármester írja, a férfit nem sikerült jobb belátásra bírni, ezért visszavitték az udvarára a neki tulajdonított hulladékot.

„Most igazából boldog lehet, hiszen két eset lehetséges: vagy ellopták tőle, vagy elveszítette. Ha ellopták, mi vagyunk a visszaszolgáltatók, ha pedig elveszítette, akkor a szerencsés megtalálók. Sok sikert kívánok neki”

- mondta a videóban a városvezető.

Itthon - 2020. November 30., 19:58
Drágulnak az autópálya-matricák

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Na most ha ez a polgi történetesen ellenzéki lett volna, már követelnék a lemondását.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
simmering73
Na most ha ez a polgi történetesen ellenzéki lett volna, már követelnék a lemondását.
Shikari
Mindegy milyen pártállású a polgi, ez akkor is bődületes baromság volt!
Pálinkás Pál
Szemetelni is szabálysértés...meg amit a polgármester csinált ,az is!!!
jesz
@Shikari: mostanában mintha rossz gyógyszert szednél...hülyeség ellenit vedd be, ne a hülyét csinálót.

Ugye értetted, mi amlényege ennek az akciónak? Ha nem, kérdezd meg a nővérkét.
csak úgy....
@Pálinkás Pál: ugyan már miért? a szemét visszakerült a jogos tulajdonoshoz!
Pálinkás Pál
@csak úgy...: rá volt írva a neve??? látom nem érted...nem dobálhatsz be senkinek a kertjébe semmit...ez a szabály...
Shikari
@jesz: Biztos megterhelő lehet neked gondolkodni, de kíséreld már meg!
Az önbíráskodás nem jogállami magatartásforma és nem megengedett. Készséggel elhiszem, hogy annak a szemete került vissza az udvarára, aki kidobta, de nem lehet egy szabályszegést egy másikkal megtorolni. Megvannak a szankcionálás formái és ez nem szerepel közöttük.

Ha teszem azt lepisilsz egy bokrot a közterületen, holnap a polgármester egy pohár húgyot önthet rád, mert te ennyit pisiltél ki? Te lennél a legjobban felháborodva!
Én már csak pártolom a Fideszt, de nem a törvénytelenségeket és a hülyeséget!
nezelodo
A pogi megtalálta, kinyomozta és bebizonyította, hogy kié a szemét, és társadalmi munkában vissza is vitte. (Mennyi közigazgatási kts.-éget takarított meg a városnak!) Boldog lehet az a település, amelynek ilyen, a magyarok által megválasztott polgija van. Azért ukránul is elmondhatta volna, hogy minden választója megértse...
vacsi
Valóban, jobb lett volna, ha kiró rá egy 500 ezres büntetést.
justhpeter
Különben le is lövethette volna...
namihami
Tudni ""VÉLI""!?!?!
Akkor ez így-ebben a formában szimpla önbíráskodás. Az pedig szabálysértés...
Lepényleső
Ez jó ötlet? Legálisan visszadobálható a szomszéd által kidobált szemét hozzá?
olivetti
Minden vonatkozó jogszabályt megszegett ez az idióta nyalonc, ugyanis bőven elegendő szankció áll a rendelkezésére, hogy törvényes úton elkapja a szemetelő tökeit, de nem ezt tette!
bence
Vajon ha fideszes lett volna az illető , akkor is ezt teszi ?! Na ez az , amiben kételkedem !
bence
@vacsi: ! Talán megtette volna egy hivatalos felszólítás is ! Elsőként miért nem ezt tette ?!
Horizont
@bence: Többször felszólították. Határidőt is kapott az elszállításra.
Horizont
Sajnos az emberek nagy része egy barom, nem Európába való. Bírság, felszólítgatások nem hatnak. Ideje a tettek mezejére nézni. El sem tudjátok képzelni mennyi szemét és milyen helyeken van kiszórva mázsaszámra.
A polgi fideszes, mégis megdicsérem (!!) helyesen tette. Remélem sokan tanulnak ebből, az is aki holnap a város határba készül leönteni a szemetét.
bence
@Horizont: ! A szemetelést én is elítélem ! De azt a módszert sem tartom helyesnek ! Ez önbíráskodás !
bence
@Horizont: ! ui : Talán ha nem szétszaggatva teszi le a kapuja elé is megértette volna ! De úgy , hogy szétszórja a kertjében , már nagyon visszataszító !
Horizont
@bence: Van aki csak ilyenből ért. Biztos nem viszi el a szemetét ezentúl máshová.
namihami
@Horizont: Tudod, az a gond, hogy nem TUDJA a polgi, hanem VÉLI!
És a vélés még nem döntő bizonyíték európai körökben. Fideszéknél, mint az eset fényesen bizonyította, ez már alap (még szerencse, hogy nem csukatta a Hivatal pincebörtönébe), de bizonyíték híján ez valóban csak vélés. Az pedig ""vénig"".
Horizont
@namihami: A szemetekből simán meg lehet tudni kié. Mindig van árulkodó nyom.
Én egy szennyvíztisztító laborjába dolgozik, vagyis jelenleg nem.
A bejáratnál ki voltak téve konténerek a lakosság hozhatta zöldhulladékát. De nagyon sokan a kommunális szeméttel együtt rakták bele. Mi komposztálunk és nem hulladékosok vagyunk. Hiába lett kiírva minden. Aztán a cég bekamerázott és rendőrségi feljelentés született mindegyikből, elfogadták a felvételt és jó nagy pénzbüntetést kaptak. Aztán megszűnt a szeméthordás.
Az emberek egy része hülye...
namihami
@Horizont: Nálatok volt bizonyíték, de jelen esetben csak VÉLÉS van. Az pedig nem áll meg hivatalos (kivéve a helyi polgit) helyen.
Vajon egy letépett plakáthalmazból mi lehet az árulkodó nyom az elkövetőre nézve? Kivéve, ha a településen egyetlen ellenzéki van vagy aláírta papírokat. Akkor oké. De, bár nem ismerem Putnok létszámát és politikai összetételét, de gondolom, hogy azoknak a Fidesz plakátoknak több ellenzője is akadhat. Tartom a véleményem, hogy bizonyíték híján a vélés pusztán vélés marad.
A Te helyzeted jobb, mert ott állt a zászló, itt nem.
Horizont
@namihami: Nem Putnok hanem Pápa.
Horizont
@namihami: Szerinted ha csak tippelget az illetőre akkor névvel címmel kiírja ?
Szerintem nem hülye ennyire. Sőt biztos.
Én helyeslem a tettét.
namihami
@Horizont: Az, hogy egy fideszes helyi pártvezér mit mer megengedni magának, ezt már a teljes stáb részéről többször és többfokozatban megtapasztalhattuk. Mitől kellene vagy lenne oka pl. ennek félni? Hogy leváltják? Börtönbe küldik? Pénzbüntetést kap? Mindezt kitől, melyik fideszes szervezettől? Ott ő az Atyaúristen. majd a helyi rendőr vagy a körzeti ügyészség-bíróság teszi meg felelősnek? Bocs, de viccelsz?
Általában egyetértünk, most nem. De, és ezt tartom helyesnek,hogy nem kell mindig és mindenben (ha így lenne, akkor abban a pártban ülnénk, ahol szerencsére nem), egy állásponton lennünk. Most eltér a nézetünk...
Horizont
@namihami: Elfogadom. Azért ez a véleményed mert fideszes a polgi? Kérdőjel van a végén.
Én szigorúbb vagyok. Ha rajtam múlna ilyennek a zsákot a nappalijában szórnám ki. Láttad milyen tiszta szép rendezett háza van...menjen a francba.
De tényleg elfogadom, hogy ebben nem egyezünk:) Pont azért , mert máskor mindig.
namihami
@Horizont: Igen, ez nagyban növeli, szinte kizárja a szememben a lehetséges felelősségrevonása esélyét. Nem állítom, hogy ezek a helyi truvájok a legfelsőbb szintről jönnek. De, mivel a helyi korifeusok erős megfelelési kényszerben vannak, ezért gépiesen teszik meg azt, ami szerintük a felsővezetés szemében pluszpontnak fog számítani. Biztos, hogy nem az Orbán adta ki a parancsot, ezek már önszorgalmú, helyi megfelelési kényszerek.
""Látjátok TI OTT FENN, hogy én itt milyen [email protected] gyerek vagyok ITT LENN? És az is, itt is szeretnék maradni.""
namihami
@Horizont: Oké, nem Putnok. Valamiért itthon éppen egy putnoki ismerős volt a téma és az maradt meg bennem. Sorry a putnokiaktól...
Horizont
@namihami: Oké. De akkor mit szólsz Gajda polgihoz? Ő szoci. Én meg őt nem helyeslem. Vagyis a tetteit:)
namihami
@Horizont: Nem szólok semmit, mert valahogy átfutottam a dolgon. Kérlek, linkeld be, hogy elolvassam.
peterkelemen
Jól tette. Én a szemetelő fejére öntöttem volna, de így is helyesen cselekedett.
Horizont
@namihami: Gajda szoci polgármester korrupciós ügyeitől hangos minden, Lakner Csaba a haverja tudod a kokós képviselő, őt kizárták a pártból de nem adta vissza a képviselőségét.
Ezzel csak azt szerettem volna neked jelezni, hogy én nem alkalmazom a "mi kutyánk kölyke elvet" ha kell megdicsérem a fideszest is vagy elítélem a baloldalit is.
Sajnos ez már nálunk nem működik. Egyik oldalon se.
namihami
@Horizont: Ha néha beleolvasol a kommentjeimbe, akkor talán olvashattad, hogy (valahol) már leírtam azt, hogy számomra a sumákok esetén nem a pártállás, hanem a tett számít. Ha lopott, csalt, hazudott--akkor tökmindegy a számomra, hogy az éppen melyik oldal csirkefogója. A bajt éppen abban érzem, hogy ez nem mondható pusztán az orbáni körre. A baloldal is kitermelte a sajátjait, ezért nem léphet fel nyíltan ellenük. És (bár nem ezt mondják), de az a hatalmas fideszoldali médiafölény elhallgatja a sajátjainak a sumákjait, viszont a balost (és a marinénik meg a pistabácsik csak ezt kapják) folyamatosan és nagyhangon üvölti. Szinte semmi nem juttatja el a nagyszámú és választást eldöntő vidéki lakosság nagyrésze felé a fiúk és haverjaik viselt dolgait. És a 49%=2/3 ebből hozható össze.
Horizont
@namihami: Igen, teljes mértékben igazad van. Sajnos.
csetere
@Shikari: Nagyon helyesen tette. Becsületesen visszavitte a tulajdonosának! Ezért jutalom jár neki!
Shikari
@csetere: Már elmondtam, hogy mit gondolok az erköcs, az igazságérzet és a jog kapcsolatáról. Amit igazságosnak vélek az nem mindig jogos.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Nagyvilág - 2020. November 30., 07:02
Joe Bidennek kificamodott a bokája