A tűzíjáték árát még nem tudni, az nem fért bele a 6,5 milliárdos keretbe.

A 24.hu cikke szerint a kormány augusztus 20. kapcsán háromnapos Szent István-ünnepet akar rendezni, mintegy hagyományteremtő céllal. 

Többet költ a kormány az augusztus 20-ai ünnepségsorozatra, mint amennyit a Lánchídra ad

Fotó: pixabay.com CCO

A rendezvényre nettó 6,575 milliárd forint fog elmenni a Nemzeti Kommunikációs Hivatal (NKH) és a Turisztikai Marketingkommunikációs Ügynökség Zrt. által megkötött szerződés szerint, de ebben az összegben nincs benne a tűzijáték ára, ott még csak ajánlattételi szakaszban van a közbeszerzés. 

"A mostani megbízás (Rendezvényszervezési és komplex kommunikációs ügynökségi feladatok ellátása a Turisztikai Marketingkommunikációs Ügynökség Nonprofit Zrt. részére a Szent István Napi ünnepségsorozat kapcsán) értékének 70 százalékát, tehát nettó 4,6 milliárd forintot az NKH köteles kimeríteni, a fennmaradó 30 százaléka opciós. Hogy a hatalmas összegből pontosan hol és milyen rendezvényeket szerveznek, a szerződés törzsszövegéből nem derül ki.

A nyertes az állami tulajdonú Antenna Hungária Zrt. A feladat annak a 30 milliárd forintos rendezvényszervezési keretmegállapodásnak a része, amelyet a Rogán Antal tárcája alatt működő kommunikációs hivataltól nyert el a műsorszóró tavaly nyáron. Alvállalkozónak a cég akkor a tízmilliárdos állami kommunikációs megbízásokat elnyerő Balásy Gyula cégeit, illetve a Fidesz kedvenc őrző-védőjeként ismert Valtont vonta be."

- olvasható a cikkben.

Mint ismert, több petíció is fut jelenleg, amely szerint nem tűzijátékra kellene költeni a járványhelyzet miatt megroppant gazdasági helyzetben, hanem valami értelmes dologra. 

Az egyik ilyen lehet a Lánchíd, amelynek felújítására 6 milliárdot ad a kormány, de ez már Tarlós István idején sejthető volt, hogy nem lesz elég a rekonstrukcióra (a főváros 17,3 milliárdot tud beletenni a Lánchíd és a Váralagút renoválásába). A cikk szerint Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester is jelezte ezt hivatalba lépése után nem sokkal, és úgy számolt, hogy az alagút nélkül tartható lenne a terv. Ehhez viszont kell a kormány hozzájárulása, de ők még mindig nem változtattak azon a feltételen, hogy az alagúttal együtt újuljon meg a Lánchíd (ekkor adják ki a 6 milliárdos támogatást, viszont a két felújításra együtt nem elég a pénz). 

Karácsony a cikk szerint néhány napja úgy fogalmazott, hogy a Lánchidat Budapest fel fogja újítani, mégha beleroskad is, ami amúgy eléggé valószínű, lévén hogy a kormány annyit akar elvonni a fővárostól, amennyiből évente fel lehetne újítani a Lánchidat.

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
Augusztus 20-a az ALKOTMÁNY ünnepe, de vajon mit ünnepel Magyarország,
amikor évek óta nincs is Alkotmányunk, csak tákolmányunk...De jó alkalom arra,
hogy ezt a hatalmas pénzt méhszaros lölőke zsebreb@ssza !!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Qqberci
Szent Orbán nap nem lesz? Annyira, de annyira hiányzik! Lánchíd volt már 150 évig, az unalmas, node egy jó tűzijáték!...
Nessy
Panem et circenses! Kis hazánkban kenyér helyett is marad a cirkusz!
Csizmás Kond
Azért azt sem kell elfelejteni, hogy aug.20 az egész ország ünnepe...
ómió
Tarlósnál is ugyanennyit költött volna, de bolsevik sikolyok nélkül!
Csizmás Kond
@Horizont: ...az, hogy ki gondolkodik vagy ki dől be minden humbugnak arról inkább ne vitázzunk. Nem tudom mennyibe kerül és nem is érdekel, de ha nem lenne ugyancsak te apellálnál a leghevesebben...szóval bízzuk azokra akik megcsinálják, mert eddig sem csinálta senki ingyen.
Aki Én
@Horizont: Ez az egysíkú vén bolsi @ómió: nem tudja elengedni a múltat. Nem tudja feldolgozni, hogy már az újjáalakuló munkásőrségbe sem kell.
Gyütt Mönt
@Csizmás Kond: jellemző rád, hogy nem érdekel mibe kerül :(( Pedig te is fizeted, tudtodon kívül. Örülhetsz.
ómió
@Horizont: A valóságot nem állhatod, vagy csak kielégülésileg vagy "más"?
volvós
Augusztus 20-a az ALKOTMÁNY ünnepe, de vajon mit ünnepel Magyarország,
amikor évek óta nincs is Alkotmányunk, csak tákolmányunk...De jó alkalom arra,
hogy ezt a hatalmas pénzt méhszaros lölőke zsebreb@ssza !!
Aki Én
@Gyütt Mönt: 10:30 Ez nem fizet semmit. Határon túlról osztja az észt a buta kibic.
tudode
A kormány, azaz őfélesége, aki piros pacsin eljátszotta összes lóvéját, oszt az Isten ege alatt ágyaztak meg, mit összekeccsölt addig, amíg megvalósult az az álma is, hogy
.
------ Elfogadták Orbán álmát, a rendeleti költségvetést
.
24.hu/fn/gazdasag/2016/03/23/elfogadtak-orban-almat-a-rendeleti-koltsegvetest/
-----------------------------------
.
Oszt' ha van felhatalmazása, ha nem a RENDELETI KORMÁNYKERÉK is őfőméltósága tapogatójában van/lösz a 133 bátor embőr, és a satöbbiek jóvótábú, mert ha nem akkor lapát kasza, mint Simicska, Lázár, és a satöbbiek!
.
Minden pénzünket megéri a családi turizmus fellendítése, kárenyhítése céljáBÚ!
.
Gyütt Mönt
@Aki Én: 11:29 Ja, vagy úgy! Akkor valamelyest érthető. Persze arra nem gondol, hogy ha erre is nagy összeget költünk, akkor a külhoniakra is kevesebb jut :))
Aki Én
@Gyütt Mönt: ...arra nem, azokra nagy szüksége van a nemzeti-vajdának.
Csizmás Kond
@Horizont: ...mert mit kellett volna mondjak ?...valami fantáziált hülyeséget ?
...már az is hibbant aki az ünnepséget összehasonlítja a hídjavítással, nemhogy azon vitázni.
Ha már pénzről van szó most is azt vallom, hogy a pártpénzeket kéne megvonni és hídjavításra tenni, mert azok úgyis csak a hazugságot az ellenségeskedést és a széthúzást éltetik.
Csizmás Kond
@Gyütt Mönt: ...addig idegeled magad amíg akarod...de attól még a híd ha nem javítják meg csak romlik.
...de meg fogják csinálni, csak előbb kiszarakodják magukat a politikusaink, és a hívek meg idegelnek rajta, és végül megjavítják.
csipetke
Ebben a helyzetben baromira nincs ok ünnepelni.Lehetne szerényebben is.De ahogy olvasom,a 6.5 milliárd kizárólag fideszes cégekhez vándorol.Ráadásul az emberek nagyrésze ellenzi ezt a nagy banzájt,így a puhos juszt is megcsinálja.Ennek az a lételeme,ha széllel szembe pisálhat.Most válság idején rendelnek 20 milliárdért irodabútort,és tömte ki a haverokat,meg a töklámpás vejkót sokmilliárddal,de érdekes módon a munkájukat vesztett emberek nem kaptak csak jótanácsot.Bár ez '22-ben még jól jöhet,mert az emberek nem felejtenek
csipetke
@Aki Én: 12:02 A külhoniakat folyamatosan veszi kilóra a mi közpénzünkből.Kellenek a levelező-tagozatos szavazók,mert nem lesz meg a kétharmad.Bár most olyan sok ember szív orbán miatt,hogy remélhetőleg most már nemigen jön nekik össze újra
Nessy
@Csizmás Kond: nyitott kapukat döngetsz! Már eddig is elvonta a kormány a pártpénzek felét a járványra hivatkozva!
Annyiban van igazad, hogy a pártokat tartsák el a híveik! De az egyházakat is!!! Határon innen és túl!
Csizmás Kond
@Nessy: Azokat is. Amúgy a kulturális műemlékmegovásra igenis adjon az állam mert abból hasznot is húz.
Nessy
@Csizmás Kond: Bölcs gondolat! Miután a Lánchíd is műemlék, arra is adhat pénzt az állam! A turisztikai értékéről nem beszélve! Most úgyis arra kellenek a milliárdok! Talán a szállodák és a Balaton part támogatása mellett ez is belefér a sok száz milliárdos közköltségbe!
Nessy
@Csizmás Kond: A 6 milliárdra gondolsz, amire már Tarlós is azt mondta, hogy kevés? Pedig akkor még nem is vontak el több 10 milliárdot a fővárostól! És jövőre még többet!
Csizmás Kond
@Nessy: Nem tudom mennyi...viszont volt, nem is olyan rég, hogy Gergő is a hídjavítással kampányolt...most meg farhámba ült...
Nessy
@Csizmás Kond: Az igaz! Csak akkor még nem volt szó a több 10 milliárdos elvonásról, az ingyen parkolásról, stb! Apropó! Az általunk kifizetett szemétdíjat, amiért becsülettel elszállították a szemetet , mikor szíveskedik a kukaholding átutalni? Nem sok egy kicsit a népnemzeti vízfej állomány??
CsipkeRózsa
A 6,5 milliárd mellett még a tűzijáték is belekerül több, mint 1 milliárdba, az is az ünnepség költségét növeli.
csak úgy....
@Shikari: tibim! aki azt állítja rólad,hogy te üresfejü az hazudik!
neked, minimum egy vödör sz..ar van a buksidban!
Csizmás Kond
@Nessy: ...kérdezz könnyebbet, olyant amire válaszolni is tudok mert az ilyen kukamicsodáktól azért elég távol állok.
...de visszatérve a hídhoz, szerinted sem kell felújítani,vagy ha fel kell akkor nem a főpolgi kéne forszírozza a javítást ahelyett hogy ellenkezik ?
Szerinted jó az ha a kormány és az ellenzék ilyesmiben nem akar egyetérteni ?
silber13
@Shikari: Azt szeretném tudni, honnan veszed ezt az orbitális marhaságot, hogy ha a ópokgi megválna néhány emberétől,akkor azonnal lmegenne az a pénz, amit a kormány ellopott?
Gyütt Mönt
@silber13: még nincs is költségvetés, tehát nem tudni mennyi pénz hiányzik a felújításhoz.
Nessy
@Csizmás Kond: De hiszen már Tarlóssal sem értettek egyet! Már évek óta megy a vita. És akkor most, hogy elvonták a bevétel jó részét, most csinálni a fesztivált a fidesz részéről, nem éppen a tisztességes kategória! Igaz, ahol nincs, ott ne keress! Büntetni kell a bűnös várost! Ez egy remek zsarolási lehetőség a ormány részéről. Abban meg van gyakorlatuk itthon és külhonban is. De hát ezt akarják a zemberek!
human
Be volt tervezve, hogy kik lesznek kifizetve augusztus 20-án. Azt a pénzt már a járvány előtt felcímkézték lopásra, ahogy a Balatoni szálloda és kikötőfejlesztéseket is. A gép forog, az alkotó pihen.
vitriol
Részemről bojkottálom a tüzijátékot, ellenben a lerohasztott Lánchíd orbán örökös szégyenfoltja marad, és ezzel nem vagyok egyedül!
SystemError
Lánchídból nem lehet lopni..ez ilyen egyszerű
Rockxy
"a kormány kényszerpályán van." (Horn Gyula, 1994-ben)
és még mindig!
Csizmás Kond
@Nessy: Ezek a viták csak feszültségkeltésre jók. Egy hidat nem úgy javítanak fel hogy tessék itt van hatmilliárd és a többit gazdálkodd ki, hanem felmérik a költségeket...
A pénz pedig megvan, ugyanis ha már Tarlós idejében is napirenden volt a javítás akkor azt is megtárgyalták, hogy a költségvetésből mennyit szánnak rá. Az elvonások bár megrövidítik a bevételt nem föltétlen a hídjavítást korlátozzák, ugyanis ami sürgősebb azt kell előre megtenni ...persze attól még a kakát lehet egymásra kenni de az nem javít a híd állapotán.
...és a büntetésről...te előre láttad a vírus okozta káoszt ?
Gyütt Mönt
@Shikari: jelentsd fel ha tudsz konkrétumot. Ellenkező esetben bűnpártoló vagy.
silber13
@Shikari: "Qui nimium proat,nihil probat!"

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.