A kormány azt reméli, hogy minden hónap foglalkoztatottsági mutatója eléri az egy évvel korábbit – közölte Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a szerdai Kormányinfón.

Megszólalt a kormány Szijjártó nyaralásáról
Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Karmelita kolostorban 2020. augusztus 19-én. MTI/Balogh Zoltán

A gazdaság-újraindítás és a munkahelyteremtés fontosságát kiemelve arról beszélt: az idei év első felében az Európai Unió minden államában gazdasági visszaesést mutattak ki, de a magyar visszaesés kisebb az uniós átlagnál, és várakozások szerint erősödni fog ez a trend.

Hozzátette: júliusban 4 millió 460 ezren dolgoztak Magyarországon, ez 2600 emberrel több a januárinál, ám néhány tízezerrel elmarad az egy évvel korábbi adattól, ugyanakkor június 15. óta a regisztrált álláskeresők száma folyamatosan csökken.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta:

a gazdaságélénkítésre a kormány 1756 milliárd forintot helyezett ki már, és ennek is köszönhetően a foglalkoztatási adatok terén Magyarország "kifejezetten jól áll".

Gulyás Gergely közölte: a kormány támogatja, hogy a Millenárison Álmok álmodói címmel kiállítást rendezzenek, az ehhez szükséges forrásokat rendelkezésre bocsátja. A Millenáris a tervek szerint közcélú alapítvány formájában működik tovább – fűzte hozzá.

Megjegyezte: arról is döntöttek, hogy a kormány 2,5 milliárd forintot ad a Magyar Tenisz Szövetségnek a szükséges konszolidáció megkezdésére.

A miniszter kérdésre válaszolva közölte, tudnak arról a szándékról, hogy Szerbia és Észak-Macedónia között kerítés épülhet a migráció visszaszorítására, és ebből is arra következtetnek, hogy mára sokan átveszik azt a magyar megoldást, amit korábban többen elfogadhatatlannak, embertelennek neveztek.

Kiemelte, az Európai Unió csak akkor tudja megvédeni a határait, ha nem engedi be a területére azokat, akiknek nincs joguk a menekültsátuszhoz.

A Miniszterelnökség vezetője a Szijjártó Péter nyaralására vonatkozó kérdésekre válaszolva úgy fogalmazott,

a kormány egyetlen tagjának nyaralása után sem nyomoz, a külgazdasági és külügyminiszter pedig a fehéroroszországi helyzet miatt arra kényszerült, hogy családi nyaralása alatt is folyamatosan dolgozzon.

Gulyás Gergely aláhúzta, biztos abban, hogy Szijjártó Péter a nyaralása alatt is betartott minden jogszabályt, azokra a kérdésekre pedig, hogy kinek a meghívását fogadta el, illetve hol nyaralt, neki kell válaszolnia, ha kíván.

A miniszter közölte, az Európai Unió egyhangúlag hozta meg azt a döntését, amellyel nem ismeri el a fehérorosz választások eredményét. Kiemelte, a Fidesz alapítása óta kiáll a gyülekezési jog alkotmányos formában történő gyakorlása mellett, szemben a mostani ellenzékkel, amely a "2006-os gyalázat" mellett többször korlátozta a gyülekezési jog gyakorlását.

Az erre vonatkozó kérdésre válaszolva hozzátette, Oroszország meghatározó tényező a régióban, ezért az Európai Uniónak partnerként kell tárgyalnia ezekben az ügyekben, "mert ha az erő fog dönteni, akkor az Európai Uniónak nincs hadserege".

Az M0-s autóút déli szektorának felülvizsgálatával kapcsolatban elmondta, egy a Strabag cég által beépített új saru tört el, amivel kapcsolatban fontosnak tartják a kivitelező felelősségét. "Ilyen, ha külföldi cégekkel dolgozik az ember" – mondta. Közölte, szeptember elsejétől szűkített formában, de három sávban indulhat meg a forgalom az érintett szakaszon.

Soros György Orbán Viktorról tett legutóbbi nyilatkozatáról a miniszter azt mondta: a magyar miniszterelnök egy diktatúra idején küzdött a demokráciáért és a szabadságért, ezért egy önkényuralmi rendszerrel összefüggő vád vele kapcsolatban abszurd. (Soros György egy interjúban azt mondta, a CEU ügyében Orbán Viktor Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök példáját követte.)

Gulyás Gergely szerint "cicaharc" folyik a baloldalon, miközben már megállapodtak a közös indulásról. Mivel Gyurcsány Ferenc tényszerűen a legerősebb ellenzéki párt vezetője, ha a baloldal jutna kormányra, nem lehet, hogy neki ne lenne döntő befolyása – vélte.

A miniszter közölte:

a nyugdíjasoknak a rezsiutalványt a jelenlegi helyzetben nem tudják megígérni,

viszont a nyugdíj-kiegészítés törvényhez kötött.

(MTI)

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
@Horizont: Ha agyilag egyáltalán képes lenne felfogni, hogy miket mondatnak el vele akkor ez igaz is lehetne. De így...!?!?!? Egyébként se bíznak rá bonyolultabbat, csak fel kell olvasnia a ""véleményét"".
És a papír nem tiltakozik.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Csibi
Már Vona oldalán tettem javaslatot, de itt is megismétem!
Küldjetek az Átlátszó bankszámlájára egy kis jattot, hogy nekik is legyen pénzük egy adriai jachtos kikapcsolódásra!
Bankszámlaszám: Raiffeisen Bank Zrt. 12011265-01424900-00100007
Bodoky Tamás, Pelle Andrea, Mong Attila, Polyák Gábor, Tóth Balázs, Maróy Ákos, Sepsi Tibor, Gáli Csaba örülni fognak! Legyen jó nyaruk!
Justitia
"és külügyminiszter pedig a fehéroroszországi helyzet miatt arra kényszerült, hogy családi nyaralása alatt is folyamatosan dolgozzon."
Ne nézz hülyének orbán.
namihami
@Horizont: Ha agyilag egyáltalán képes lenne felfogni, hogy miket mondatnak el vele akkor ez igaz is lehetne. De így...!?!?!? Egyébként se bíznak rá bonyolultabbat, csak fel kell olvasnia a ""véleményét"".
És a papír nem tiltakozik.
Justitia
@Csibi: neked mennyit küldtek a bankszámládra orbánék ezért a kommentért?
Eriksson
@Justitia: "Oroszország meghatározó tényező a régióban, ezért az Európai Uniónak partnerként kell tárgyalnia ezekben az ügyekben, "mert ha az erő fog dönteni, akkor az Európai Uniónak nincs hadserege".
Mégiscsak lenne dolga a külügyérnek.
Yoda69
@Csibi: Tevedesben vagy joasszony, orbán és sleppje nem beküldött penzekbol nyaral, hanem a magyar adofizetoktol és az Uniotol ellopott ezer milliardokbol. Persze pont agyaddal ezt képtelen vagy felfogni.

Az egész szoriban az a leggusztustalanabb, hogy szijgyarto képes a magyar emberek szemébe hazudni, hogy lázasan dolgozik, miközben vakarja tokeit a tobb milliardot erő yacht fedélzeten.
Azt mar meg sem kérdem a NAV vaJon utana nézett e hogy szijj mibol és hogy vette hajot?
Gazella
Kötve hiszek nektek narancslakájok! Pffff!! Amig ki nem nyaraltátok magatokat horvátban , pedig a legfertözöttebb ország! addig a legzöldebb ország nyaralásilag!! Tehát hazudtok mint mindig!!!
tudode
A világháló nem felejt!
.
Csak úgy kapásból Molnár Csaba rendőr alezredes ügye, akit apró ajándék elfogadásáért vesztegetéssel gyanúsították, és felmentették:
.
---- Felmentették Molnár Csabát
.
www.origo.hu/itthon/20050112felmentettek.html
.
Részletek a cikkből:
.
"""Felmentették a minősített vesztegetés és egyéb bűncselekmények vádja alól Molnár Csabát, a brókerbotrány egyik volt vezető nyomozóját. """ (...)
.
(...) A minősített vesztegetés vádpontja kapcsán a bíróság arra mutatott rá, hogy Molnár Csaba nem azért kapta a kis értékű ajándékokat, hogy cserébe bármifajta hivatali kötelezettségét megszegje. A bíróság az ítéletében rendelkezett az eljárás során elkobzott ajándékokról: ennek értelmében Molnár Csaba visszakaphatja azokat az ajándéktárgyakat (egy kétszáz forint értékű karkötőt és egy 300-400 forint értékű ceruzatartót; az arab süteményeket nem tudták lefoglalni), amelyeket a szír származású vádlott-társától kapott.""" (...)
.
Azért Molnár Csaba meghurcolásának vannak tanulságai, amelyre az újkori milliárdoSOKK fittyet hánynak, mert ÖVÉK AZ ORSZÁG, MAGUKNAK ÉPÍTGETIK!!!
.
simmering73
"Ilyen, ha külföldi cégekkel dolgozik az ember" Tetszettek volna megbízni M&M-ban, mégiscsak jobban ért hozzá.
Szárnyal a gazdaság, egész Európa minket irigyel, de... "a nyugdíjasoknak a rezsiutalványt a jelenlegi helyzetben nem tudják megígérni". Aztán mi fog vissza benneteket gyászhuszár, csak nem az üres államkassza?
ómió
Szóval, nem hazudott rá semmit! Azt az efftársakra hagyta!
justhpeter
Miért kell egy hülyeség-hazugságokat felolvasó csicskának miniszteri rang ? Máig nem értem !
Csibi
@Justitia: Nekünk nincs bankszámlánk, Kálmán bodzát és színesfémet gyűjt!
Mi abból élünk.
Csibi
@Yoda69: Most akkor nekem kéne kitalálnom, hogy mit szedsz ész ellen?
Justitia
@Csibi: "Nekünk nincs bankszámlánk" - na ez nagy baj, ezek szerint bankkártyád sincs, készpénzzel fizetsz, amit nagyon nem szeret orbán urad. Lehet, ebből még bajod is lehet orbán/fidesz fanként?
Justitia
@Csibi: 21:29 "Kálmán bodzát és színesfémet gyűjt!
Mi abból élünk. "
Haha! Akkor nagyon jól éltek a gyűjtögetésből, miszerint van számítógéped, fizetni tudod az internetet, az áramot.
Engem ne nézz hülyének!
Csibi
@Horizont: tegnap, 21:54
Helló Lompos Töki!
Imádni való, vadregényes fickó lehetsz a valóságban.
Kérlek, csatlakozz hozzánk azokon a közösségi portálokon, ahol te is regisztrálhatod magad.
www.facebook.com/Roma-Cig%C3%A1ny-K%C3%B6z%C3%B6ss%C3%A9gi-Oldal-Sz%C3%A9ps%C3%A9gverseny-709015362474267/
www.oco.hu/hasznos-oldalak/
Csibi
@Justitia: Nem kell ez a nagy siránkozás! A segílyt is be lehet osztani, csak egy kicsit oda kell figyelni!
www.youtube.com/watch?v=n1dWCVlK9VA&feature=player_embedded
Justitia
@Csibi: 21:50 Én siránkozok? Te próbálsz siránkozni és mindenkit meghatni, átverni a bodza meg a fém gyűjtés megélhetésedre baszd meg, közben van szgéped, internet előfizetésed, mindened.
A "segíly" ilyen sok? Na hogy osztod be: internet, szgép, sok gyerek? Haha!
Te is határon túli fasz vagy aki az én pénzemből él jól?
Csibi
@Justitia: Határon túli fasz???
El vagy te varázsolva, pedig a Propeller nem az Elvarázsolt Kastély!
Nekünk alanyi jogon jár az internet, a tabletet pedig a Fideszes önkormányzat adta!
Hahaha!
Rockxy
az vóna a lényeg, hogy nyáron nyaraljon, ne pediglen télen, mert a fűtés sokbakerül télen, nyáron meg nem, de az indeksz majd megirja ezt is, ha már a zorbáncék igy el lehetetlenitették és be kebelezték anti demokráciásan szólás szabadságában megtiporva nerileg.
Justitia
"Nekünk alanyi jogon jár az internet, a tabletet pedig a Fideszes önkormányzat adta!
Hahaha! "
Tehát határon túli fasz vagy, mert Mo-on tudtommal senkinek nem ad orbán alanyi jogon se internetet, se tabletet.
Hogy rohadnátok meg ott a határon túl, az én adómból élősködő senkiháziak.
Justitia
@Csibi: És nem szégyellitek magatokat szavazni Mo.on, a magyar - Mo.-on élő - emberek sorsát befolyásolni.
Nyugdíj jó, amiért egy órát nem dolgoztatok meg itt Mo.-on és egy fiilér adót sem fizettetek? Ingyenes egészségügyi ellátás nektek határon túliaknak, akik egy fillért nem fizettek a tb-be Mo-n? Haha!
Csibi
@Justitia: Ennyire nem lehetsz ostoba! Érd mióta esik a határon túlra?!
Eladott Ország
A gazdasági visszaesés a régiókban. Magyarországban a legnagyobb!
scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/117971715_1527276030770160_1884847646279928215_n.jpg?_nc_cat=108&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=HaWm5UA83JYAX_sRN03&_nc_ht=scontent.fbud1-1.fna&oh=e0725017615c79ea29484d3f196682b8&oe=5F62AA75
7 milliárd megy kormánykommunikációra a Gazdaságvédelmi Alapból!
Ismét a Gazdaságvédelmi Alaphoz nyúlt a kormány. Az átcsoportosított több mint 9 milliárd forintból:
1,4 milliárdot kap a Petőfi Irodalmi Múzeum,
7,7 milliárdot a Miniszterelnöki Kabinetiroda. Ennek túlnyomó részét, 7 milliárdot kormányzati kommunikációra költi majd a Rogán Antal vezette minisztérium.
Mivel a munkahelymegtartó és munkahelyteremtő támogatásra sikerült uniós forrásokat szereznie, a Gazdaságvédelmi Alapból minden mást támogat a kormány. Többek közt ment:
82 milliárd a Budapest-Belgrád vasútvonal többlettámogatására,
6,6 milliárd a Budapesti Bozsik Stadionra,
15,1 milliárd forint a Paks II. Atomerőmű Zrt. tőkeemelésre
scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/117651918_1523817297782700_2962690436085931241_o.jpg?_nc_cat=107&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=4NFasl25Z3sAX8UURjb&_nc_ht=scontent.fbud1-1.fna&oh=5a39f2a96c3e2d025103f85d7f37d8a9&oe=5F62728B
scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/116878033_3032411290140740_1889852114129819471_n.jpg?_nc_cat=111&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=IcRdqHBduQkAX-lqFIZ&_nc_ht=scontent.fbud1-1.fna&oh=dcec01e77908c9d953b5dc0169fbd4b6&oe=5F628B6D
Eladott Ország
@Pegero: ma, 00:26 ♦ Tájékoztatásul az éjszakás nővérnek. Orbán Viktor jellemezte a fideszt: "Ahol hús van, legyek is vannak."
scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/116491702_3087156111360729_5843013616989514041_n.jpg?_nc_cat=107&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=nkEltIIgSEsAX9H-ozi&_nc_ht=scontent.fbud1-1.fna&oh=cb135c595dc986b7b45d55b45447301e&oe=5F5FD4EB
Végezetül remélem van elég vazelin az éjszakai munkádhoz. B@szod, vigyázzál a kloákádra! Hajrá oligarchikus kleptokrácia!"
Rockxy
nemjó ez bammeg!
a sziijgyártó mérnem télen nyaral, he?
jégtörőhajóval a délitengeren, cápák közt, a magyar ellenzék érdekeit szemelőtt tarva?
Csibi
@kereső: Gyünnek ám, méghozzá vasvillával.
Csibi
@Horizont: Aki itt lóbálja ráadásul még ide is veri, az biztos, hogy nem nő!
Csibi
@Horizont: Nekem nincs mit lóbálnom! Elég baj, hogy Kálmán is már csak lóbálni tudja.
Justitia
@Pegero: aug 21 Jó sok van belőle, mármint csizmából neked. Köszi, hogy képet küldtél róla, tudtam eddig is csizmás paraszt vagy, akinek az esze a csizmájában van és nem a fejében.
Justitia
@Csibi: aug 20. És el akarod velem hitetni, hogy Érden élsz és nektek : "Nekünk alanyi jogon jár az internet, a tabletet pedig a Fideszes önkormányzat adta! ? Én Mo.on élek. Idióta!
Csibi
@Justitia: Én is!
Annyi köztünk a különbség, hogy nekem a bőröm sötét, neked meg az agyad!
Lehet, hogy én mentem az agyadra?
SystemError
"a gazdaságélénkítésre a kormány 1756 milliárd forintot helyezett ki már, és ennek is köszönhetően a foglalkoztatási adatok terén Magyarország "kifejezetten jól áll". "

Hahaha. Legyen kg 5 millió kereső/családfenntartó ebben az ország. Akkor osszuk el az 1750 milliárdot 5 millióval.

Ez keresőnként 350.000 HUF. Tehát ahol anyu és apu is dolgozik oda ment 700.000e forint akármilyen munkahelyi vagy egyéb gazdasági csatornán. Persze vettek maszkokat is és ilyen-olyan EÜ tételek, de azt az ágyszám csökkenéssel bőven visszahozták... Szóval átlag családonként itt közel 700.000 forintot kaptunk, ha nem éreznétek...:)
Justitia
@Csibi: Nahát: Bőröd sötét? Rendben, te tudod. Hogy az enyém fehér, azt honnan tudhatnád?
Egyébként: bőröd sötétségére reagálva van némi elképzelésem ki vagy. farkas flóriántól kaptad a "Nekünk alanyi jogon jár az internet, a tabletet pedig a Fideszes önkormányzat adta"? Jutott neked farkas elsikkasztott millióiból? Kacagok!
csak úgy....
kinek mi köze hozzá,hogy a pötyörgö hol nyaral ,csak ne izélkodjon ,hogy közben dübörög a melóban és legyen rajta úszógumi ha fücsizni megy!
csak úgy....
@Csibi: csak nem te vagy az a nagy darab setétbörü a "vidéki lyányok. húhán" aki nem fogad romákat és migráncsot? :)
Csibi
@Justitia: Lehet, hogy a te bőröd is sötét, de az a szutyoktól van!
Csibi
@csak úgy...: Nem értem a problémádat, de nem is vagyok rá kíváncsi!
Justitia
@Csibi: Neked meg az agyad sötét, mert iskolázatlan vagy és fidesz agymosott, gonolkodásra képtelen szutyok.
Csibi
@Justitia: Hmmm!
Meglep a nagyfokú műveltséged! Lehet, hogy igazad van de az az igazság, hogy mi nagy család vagyunk, nem járattak bennünket iskolába! Ezért sem írni, sem olvasni nem tudok rendesen. Arra a kevés tudásra, amivel most rendelkezem, itt tettem szert köztetek a Propelleren. Tőled is már sokat tanultam!
Justitia
@Csibi: Miért lep meg a nagyfokú műveltségem? Mert te ezt csak alulrúl nézed?
Justitia
@Csibi: "az igazság, hogy mi nagy család vagyunk, nem járattak bennünket iskolába. Ezért sem írni, sem olvasni nem tudok rendesen"
azt látom, ki írogat helyetted a nevedben?
Justitia
. @Csibi: "Arra a kevés tudásra, amivel most rendelkezem, itt tettem szert köztetek a Propelleren"
Hát igazad van, igen csak csekély tudásra tettél szert.
Csibi
@Justitia: Mit is mondhatnék erre?
A meggyőzés nehéz dolog! Idióta, agymosott seggfej embert meggyőzni arról, hogy idióta, nem lehet! Nem is próbálkozom, csupán annyit jegyeznék meg, hogy agyhalott idiótára szellemi ökölcsapást még én sem tudok mérni. Egyébként miután kiderült, hogy sem írni, sem olvasni nem tudok rendesen, jogosan kételkedsz azt illetően, hogy a hozzászólásaimat én írom-e?! Való igaz, a titkárnőmnek diktálom, hogy mit írjon neked!
Így megfelel?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.