A Magyarországon újonnan regisztrált fertőzöttek többsége buliban, esküvőn vagy valamilyen zárt térben tartott rendezvényen kapta el a koronavírust, közölte a HírTV-nek a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának főorvosa, Szlávik János.

Zavar az erőben: akkor miért terjed ilyen gyorsan a fertőzés?

Szlávik ezzel lényegileg cáfolta a Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteki kijelentését:

Ha zárjuk a határokat, (..) és az itthoni, létező szabályokat betartjuk, ebből a maszkviselésre, távolságtartásra, és kézmosásra vonatkozóakat szeretném kiemelni, akkor a vírus terjedése kordában tartható

(444.hu)

Cikk- és címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Ez a fránya vírus, sem kormányinfót, sem királyi tv-t nem néz, nem hallgat!
Csak megy a koronája után.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Ez a fránya vírus, sem kormányinfót, sem királyi tv-t nem néz, nem hallgat!
Csak megy a koronája után.
RonaGyuri
tegye fel a kezét, aki nem tudja, hogy Gulyás HAZUDIK!!! =))
Lepényleső
Bárki ismer olyan ágazatot,szakot amit jobban ne tudtak volna azoknál akik azon szakterületek kiválóságai?
Úgy fest,a vélekedés helyes volt miszerint a déli kerítés építés előjátéka az ország lezárásának?
A "legvidámabb barakk"-ból mára csak a barakk maradt,az emberek szabad világot ne lássanak?
Ebből következhet a "22-választás "megtartása",ami csapda inkább lesz mint választás?
Hiszen bejelenthetik akár az újabb szükségállapotot hivatkozva a vírusra,így a választások meg sem
lesznek tartva,s a bán dönt róla meddig szeretné fenntartani ezt az állapotot,mely neki szabad kezet adott?
Pálinkás Pál
@Lepényleső: Igazad van...de orbánnak is...mert megteheti...amíg tátott szájjal az emberek beszopják ezt a vírushisztit, addig nem fogja abbahagyni...de ez az egész világon így van...az elitnek roppant mód fekszik hogy az emberek egyelőre még kivárnak,ők meg csinálhatják a disznóságaikat a járványhelyzetre fogva!!! ugye senki nem gondolja komolyan hogy egy vírusjárványnál,amire nincs gyógyszer, csak az immunrendszered...a gyenge immunrendszerrel rendelkező gyermekek szabadon rohangálhatnak maszk nélkül??? 30 "koronavírusos" sportolóból...vérteszt után kettőnél tudtak antitestet kimutatni??? lefordítom...ez azt jelenti hogy kettő volt valóban fertőzött...a 28-nak fals volt a tesztje!! és a hajléktalanokból rakott "hullahegyeket" sem látom,pedig ők biztos magasról tesznek a maszkra,meg a többi hülye rendeletre!!!
legott
Szlávik János nagyon szarul néz ki, pedig még csak el sem kapta a koronavírust. Most képzeld el, hogy nézne ki, ha elkapná...
Én javaslom előtanulmányként a Hellriser c. film egyes részeit (nem mindegyiket!).

Aki pl. a (rém)Hír TV-nek nyilatkozik, az nem releváns. Az abban a pillanatban kiesett a kosárból!
Peller Anikó
Az újonnan regisztrált fertőzöttek többsége buliban kapta el a koronavírust. A kisebb rész meg horvátországban.

Azért kisebb rész mert ők még most jönnek haza. De a kisebb rész éppen most robban.

@Pali: buta vagy. A gyenge immunrendszerrel rendelkező gyermekek ne rohangáljanak szabadon. A többi gyereknek meg éppenhogy erősebb az immunrendszere mint az idősebbeknek.
simmering73
"Veszélyes és elkeserítő, hogy Magyarországon is felerősödtek a vírus- és járványtagadó, valamint az oltásellenes hangok, mondta a Pécsi Tudományegyetem Szentágothai János Kutatóközpontjának vezetője a Növekedés.hu-nak. Jakab Ferenc virológus szerint egyre többen vannak akik, azt gondolják, feleslegesek az óvintézkedések és azt, hogy eddig kevés volt a beteg, nem a felelős magatartással magyarázzák, hanem az „egyre erősödő hangoknak hisznek, amelyek szerint csak pánikkeltés van, nincs is igazi járvány.”
444.hu/2020/08/30/no-jarvanytagadok-tabora-ami-latszik-is-a-magyar-szamokon
legott
A koronavírus, egy dolog.
De mi van... lesz akkor, amikor erre rájön valamiféle más természetű globális válság.
És kipukkan a lufi, hogy nem is a folyamatos fejlődésben van az emberiség jövőjének garanciája, hanem a szeretetben.

Annyi pénzt nyomtathatnál, amennyi csak kell mindenki életben maradásához, de telhetetleneknek nem elég a minden. Nekik akkor jó, ha mások szenvednek, ha semmijük sincs - és felülállóknak képzelhetik magukat.
nem elég neki, hogy mindene meg van, a paraszt akkor érzi jól magát, ha másnak nincs semmije.

ki lehetne dolgozni egy olyan rendszert, amiben mindenkinek jó, és mindenkinek biztosítottak a megélhetéshez szükséges alapfeltételek, és akik többet akarnak, azok többet dolgozhatnak - és jóval többet is kapnak?
Ki lehetne.
Minden csak akarat kérdése.
Mindent csak akarni kell!

De ha mindenkinek jó, mi lesz az urakkal - akik attól érzik jól magukat, hogy uralkodnak mások felett (ember embernek farkasa)?
legott
Nem igaz, hogy az akarás veszi el a végzést !!!
Pálinkás Pál
@Peller Anikó: Tévedsz...gyorsan ugorj neki,hány éves korban éri el az immunrendszer a normál állapotot...és az idősek közül is inkább az amúgy is betegeknél okoz halált...de már nem érdekel...csak és kizárólag az anomáliákra mutatok rá covid ügyben...egyébként a múltkori "vitánkra" visszatérve...beszélgettem bennfentes Eü-sel...tavaly cirka 3000 ember halt meg itthon az influenza szövődményeiben...és nem volt határzár,meg a többi marhaság...
SystemError
Szlávik..Szlávik.. Te is pontosan tudod, hogy az első hullám nem a társadalomban, hanem az intézményekben(kórház, időotthon) terjedt. Most pedig egyenletes terítésben ott van mindenhol. Ne add el a lelked, mert egy valódi szakember túlélheti a fideszt, de akik ebben hazug propaganda kommunikációban részt vesznek nem fogják túlélni fideszt..
nezelodo
A mi vezetőink pedig halált megvető bátorsággal nem tartják be a nekünk előírt szabályokat, így az a fránya vírus még Zsófiapusztára is betolakszik. Nekünk talajmenti kádereknek persze szerencsére nem kell félni, mert az ilyen összejövetelek közeléből azonnal elhesseget elhesseget a páncélautós közeg.
division
@Pálinkás Pál: Hagyd már abba ezt a vírushiszti marhaságaidat!! Most zárták be nálunk két hétre az egyik ovit, lázasak, rosszul vannak a pedagógusok, a pékség dolgozói is hasonlóan vannak, ma volt itt az operatív törzs, lehet, a városból sem lehet majd kimenni két hétig, meg be sem jöhet senki. Pár napja nekem is nehezebb a légzésem, már kértem is tesztet. Vedd már észre, hogy kurva nagy baj közeleg!
solidedge
A kormány szerint külföldről behozott vírus a terjedés okozója. Elnézve az emberekkel tömött strandokat, rendezvényeket, Balatont bizony egymást fertőztük halomra. A szigorítás feloldása ezt az eredményt hozta.
Pálinkás Pál
@division: Veled mindig olyan történik, ami érdekes módon beleillik a kormány által éppen sulykolt irányvonalba!!
division
@Pálinkás Pál: Reménykedj, hogy veled nem lesz hasonló.
Sámannus
Ezek csak pénzt tudnak mosni, nem kezet. Aki a szart is az út mellé dobálja mit vársz tőle? Szerinted ki takarít olyan akolban?
Gazella
Na narancsos kurafi főorvos szlavekkoka ..
Nem kell külföldre mutogatni.. maga a vírus velünk él! De te agymenetes barom csakis a szádba rágott propagandát fújod., fujjátok!! Ja a vírus mutálódik.. no tesutelés bár már ebben is kételkedek hpgy egyáltalán azt mutatja ki a PCR amit kikéne.. igyanis a PCR-t másra alkalmazzák
. Közel se a vírusok kimutatására.. tehát teljes vaktában lövöldözés van.
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.