Féltik a jövőjüket.

Tovább folyik a harc a Színművészetiért – utcabállal egybekötött tüntetést tartanak a hallgatók

Utcabállal összekötött tüntetést tartanak augusztus 31-én hétfőn este 7 órától a a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói az intézmény Vas utcai épülete előtt.

Gyere és ünnepeld velünk az elmúlt 155 évet! Ki tudja, mit hoz a holnap

- írják az esemény szervezői a Facebookon.

A tüntetést szeptember elseje előtt tartják meg, amikor is az egyetem életében nagy változások lépnek életbe, ugyanis az egyetem egy alapítvány irányítása alá kerül, melynek élén Vidnyánszky Attila lesz, annak ellenére, hogy a hallgatók és a vezetők egyaránt tiltakoztak a kinevezése ellen.

A demonstrációt szervező hallgatók szerint eddig egyetlen szakmai érv sem hangzott, ami miatt az egyetem átalakítására szükség lenne, valamint szintén szóvá tették, hogy egy olyan alapítvány fogja irányítani az SZFE-t amelyen keresztül az Orbán- kormány teljhatalmat gyakorolhat – írja az Index.

Az eseményen olyan zenekarok is felfognak lépni, akik a szolidaritásukat fejezik ki, továbbá felszólalnak a színház- és filmszakma jeles képviselői, valamint az egyetem hallgatói is.

Forrás: Blikk

Kép: CZ

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

legott
képaláírás: A magyar kultúra arca, egy ukrán alkoholista
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
tudode
És mindig talál őfélesége aki elvégzi a piszkos melót, nehogy má az őkelme tapogatója legyen koszos, kistafirozva a vállalkozót:
.
Kész kabaré:
.
---- Mindig a magyar népet éri a csapás (Live)
.
www.youtube.com/watch?v=R6zMYNqMgqU
.
Könyvtárnyi irodalma van annak, amikbe belemaratott őfélesége, és nem engedték el, míg ki nem nyüvesztették a rendvédelmisektől kezdve, ki tudja még kik, mik van hátra, amúgy korlátlanul!
legott
képaláírás: A magyar kultúra arca, egy ukrán alkoholista
Nessy
@Shikari: Te se sokat jártál az elmúlt évtizedekbe színházba! A közelmúltba meg a Nemzetibe sem.
Eladott Ország
Nessy
@Shikari: Csak a hozzászólásodból feltételeztem, hogy szerinted eddig a színészeink és rendezőink "felforgató szar alakok" voltak! Ördög tudja, de nekem Bessenyei, Básti, Kálmán György, Sulyok Mária, Szörényi Éva, Gobbi Hilda és még nagyon sokan, elmúlt évtizedeim alatt nem annak tűntek! Nekem nagyon szép emlékeim vannak a pl.régi Nemzeti, a Víg, a Madách stb. színházi estékről. Igazad van, nem vagyunk egyformák!
Aki Én
@Shikari: ...suttyó vagy te a kulturális témák kommentálásához (is)
ómió
Az összes Székely-növendék ott lesz?
Nessy
@Shikari: Az Isten áldjon meg! Aki nem ért egyet ezzel a rombolással,amit jelenleg pártunk és kormányunk minden területen csinál, az mind lázító, uszító? A szakterülethez még véletlenül sem értő pártkatonákra bízni egészségügyet, oktatást, kultúrát, gazdaságot? Ennél még Rákosi is okosabb volt! Az államosított gyárak, vállalatok igazgatója pártkatona lett, de a gyártáshoz, és a működéshez értő vezetőket meghagyta, míg bele nem tanult egy új, szakmai garnitúra. Sok helyen még a hatvanas évek elején is a régi, államosítás előtti beosztásából ment nyugdíjba főmérnök, főkönyvelő.
Málna
Szóval - ahogy sejteni lehetett - fogamuk sincs, mit hoz a holnap, de biztos ami biztos, azért tüntetnek ellene...:-)
amaramaistanna
...ez van, amikor a primitív, tolvaj bunkók hatalomhoz jutnak?
ómió
@durbincs: Dadog? És már írásban is? Biztos a bolsivírus teszi!
ómió
@Eladott Ország: Attól, hogy te, tetüfi, kartont hamisítottál nekik, még csak nem is voltak azok! Ellentétben veled, aki máig is az vagy! Bármit hazudozzék is az Athina Művek, veled együtt!
Eladott Ország
@ómió: ma, 13:11 ☻ A fidesz politikája tökéletes folytatása a Magyar Szocialista Munkáspárt munkájának. A fidesz huszadszor szavazta le az ügynöktörvényt. Bizony nincs bingó és " Athina Művek" fideszes faszfejjankó! Lemezt kellene cserélni seggfejkém! Húzzál el a gazdád segge lyukába, hülye fidesz birka!
youtu.be/obr2LFGASMc
Törvényjavaslat címe: Az állambiztonsági múlt átláthatóvá tételéről, valamint az állampárti
vezetők és a diktatúra állambiztonsága hivatásos állományának egyes közhivatalok viseléséből
való kizárása érdekében szükséges törvénymódosításokról...
www.parlament.hu/irom41/07193/07193.pdf
ómió
@Eladott Ország:Ha az lenne, bolsi fajkretén, akkor a migráncs internácizmus szellemében mi már migráncsgettó lennénk! Tudod! Ahogy Böszme vezéred javallta, aki "jól is járna" velük! Továbbá "síkra szállnánk" az Európai Egyesült Államok c. neobolsevik képződmény létrehozásáért, ahogy azt Dobrev efftársnőd teszi, hogy az Internacionálé-kántálásotokat, az időnkénti népzsebit meg az évi kétszeri gázáremelést már ne is említsem! Az ügynöktörvényt meg - nem tudom, a felejtésserkentőt is nagy dózisban szeded(?) - majd akkor szavazzák meg, Athina huszár, ha a magatok megsemmisített nehány vagonnyi ügynökaktáját visszateszitek a többi közé! Addig "túl féloldalas" lenne! Felfogtad, szarkupac!? Próbáld meg!
Eladott Ország
@ómió: Az "internácizmus" betegségeddel fordulj elmeorvoshoz!
ómió
@Eladott Ország: Tetvesbolsiságod túladagolta magának az értelmezésgátlót is? Az internácizmus nem egyéb, mint a bolsi tetübandád preferálta "internacionalizmus"! Így se ugrik be, tetüfi? Akkor, bolsi fajkretén, az elmeorvost ne küldd sehova! Tartsd magad mellett!
verőce21
Melyik színészhallgatónak van személy-, vagyonőr végzettsége, igazolványa, melyik vagyonvédelmi cégnél alkalmazásban, hogy ki-, beléptetést hajtanak végre?
Megoldás: Rendőrség kivonul, akinek nincs, előállít, plusz birtokháborítás…, meg ami még megáll…
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.