Ebben a hónapban lisztáremelés lesz, ez biztosra vehető – válaszolta a Világgazdaság lisztpiaci helyzetet firtató kérdésére Lakatos Zoltán, a Hajdú Gabona Zrt. vezérigazgatója. Magyarországon a tavalyinál mintegy félmillió tonnával kevesebb, 4,7-4,8 millió tonna búza termett, ráadásul gyengébb minőségben a szokásosnál.

Emelik a liszt árát

Az idei termésen belül az étkezési minőség aránya csupán mintegy 30 százalékos (az arány ennek jellemzően a kétszerese szokott lenni), a maradék eurobúza, de inkább takarmányminőségű.

A hazai malmoknak ebből 1,2 millió tonnára van szükségük őrlésre, és további 1,2-1,3 millió tonna megy általában takarmánycélra és vetőmagnak. A Magyarországon felhasznált mintegy 2,5 millió tonna fölötti rész az exportárualap.

(Világgazdaság)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

advocat
Viszont megint olcsóbb a televízió! Kijön az átlag.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Jozefina
Akkor "borul a liszt"! Lesz kenyér és más élelmiszer emelés (ami lisztet is tartalmaz), fuvardíjak, stb. Nem véletlenül látják és érzik már a magayrok többsége, hogy kakiban a haza!!!
propeller.hu/itthon/3575419-felmeres-valsagban-magyar-gazdasag-az-emberek-sotetnek-latjat
Giovanni Alba
Ha jól olvasom, a számok azt mutatják, hogy amit lehet exportálunk, a maradékból meg eléldegélünk valahogy. A gazdaságnak működnie kell, ugye, az export fontos. Majd importálunk valahonnan. Ha a chilei cseresznye akkora siker volt, most jöhet az egyiptomi búza.
Giovanni Alba
@Horizont: Dehogy. Sorolom : családi pótlék, minimál nyugdíj, gyakorlatilag minden, ami a lakosság életkörülményeit javítaná. Karácsonynak nagyon igaza van, az EU-s pénzek minimum felét az önkormányzatok hatáskörébe kellene adni. Mondjuk Győrben is megesett, hogy a polgi yachtozni ment, de közelebb van a választókhoz mint a kaka(du).
Csizmás Kond
...így kell ezt csinálni...és ha majd bő termés lesz és nem lesz vevő rá akkor tűzet alája...ez a jól bevált kufármódszer...
Giovanni Alba
@Csizmás Kond: Főzhetnénk whiskey-t is, vagy búzasört.
Giovanni Alba
Megrohanták már a népek a Tesco-t meg az Interspart? Vagy majd csak munkából hazafelé? Bár a nyugdíjas kommandó éppen ráér, igaz, kevesen értenek a számítógéphez, de majd bemondja a TV is. Bemondja?
Nessy
Még szerencse, hogy a tisztított maginfláció nem tartalmazza a zöldség, gyümölcs, jó pár alapvető élelmiszer árát, így nincs is komoly infláció kis hazánkban. Csak a plebsz érzi úgy. Milliós jövedelemből tényleg nem érzékelhető!
kereső
És mely termék alapanyaga a liszt?? Nem sokára aktuális lesz sokaknál az imádság " mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma" :((((((((((((.a krumplis tészta is kimegy a "divatból".Mellesleg romlik a liszt a liszt minősége IS!- gyanitható, hogy a jobb minőségű meg exportra, a gyengébb euro búza meg kenyérnek.
ómió
És meg kellett volna hazudni, hogy legalább a triplájára! Sehol egy kis "hozzáértés"?
advocat
Viszont megint olcsóbb a televízió! Kijön az átlag.
Csizmás Kond
@Giovanni Alba: ...a búzából a vodka az igazi...:)
Clavigo
@Csizmás Kond: A cujka miből készül nálatok ?
Aki Én
@ómió: Nem kell itt hazudni semmiről, elég aggasztó a valóság is.
Szeretettel küldöm mai ébresztődet:

www.youtube.com/watch?v=pesltOMIuxA
Csizmás Kond
@Clavigo: ...nálunk cujka nem készül...de ha ennyire jártas vagy leírhatnád te miből készíted.
Csizmás Kond
@Giovanni Alba: ..igazából nem szeretem a vodkát...néha dinnyével szoktam keverni de a kedvencem a gyümölcspálinka.
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller
ómió
@Aki Én: Bolsi bohócok? Akkor számodra "stílszerű"!
Aki Én
@ómió: Bohócok? Bolsik? Kire gondolsz?
ómió
@Aki Én: Mintha küldtél volna egy linket! Rémlik?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.