A Dél-pesti Centrumkórháznak és az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetnek sincs már szabad lélegeztetőkapacitása a Népszava szerint.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Itt valami nem gömbölyű! 18 beteg van lélegeztető gépen! Ennél talán több lehet a két intézmény kapacitása.
Egyébként önmagában egy lélegeztető gép nem ér semmit. Annak csatlakozásokat kell kiépíteni oxigén, levegő ellátáshoz. Különféle szerelékek, monitor szükséges hozzá. És a legfontosabb, az orvos, szakápoló.! Ha van csatlakozás, csak éppen a gép nem kompatibilis vele, ha nincs a hozzávaló egyszer használatos szerelék,monitor, akkor van, de minek. Így ez a cikk valahol, valamit nagyon benézett! Már ennyi beteg mellett "átvezénylést" kér a Korányi. Mi lesz, ha valóban robban a járvány, (ami ugye sokak szerint nincs is) ? Hiszen felkészültünk! Legalább is verbálisan!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
nocsak, ebben is hazudtak, csak felszámolták a rengeteg gépet, vagy a zöm használhatatlan??? =))
SystemError
Csak nem O1Gyilkos hazudozás. Ha ez így van te gyógyszerfüggő patkány, akkor most ásd be magad jó mélyre Lölő telkén te varangyG
namihami
Tegyék a betegeket egy vasúti kocsiba és vigyék ki Erdélybe vagy Ukrajnába. Lehet, hogy a hiányzó gépek egy nagyrészének (már azok közül, amit nem csak bejelentettek, de be is érkezett, aztán a Viktor elajándékozta--voksokért és nemcsak a pénz ment zsebbe) talán ott lesz kapacitása.
Nessy
Itt valami nem gömbölyű! 18 beteg van lélegeztető gépen! Ennél talán több lehet a két intézmény kapacitása.
Egyébként önmagában egy lélegeztető gép nem ér semmit. Annak csatlakozásokat kell kiépíteni oxigén, levegő ellátáshoz. Különféle szerelékek, monitor szükséges hozzá. És a legfontosabb, az orvos, szakápoló.! Ha van csatlakozás, csak éppen a gép nem kompatibilis vele, ha nincs a hozzávaló egyszer használatos szerelék,monitor, akkor van, de minek. Így ez a cikk valahol, valamit nagyon benézett! Már ennyi beteg mellett "átvezénylést" kér a Korányi. Mi lesz, ha valóban robban a járvány, (ami ugye sokak szerint nincs is) ? Hiszen felkészültünk! Legalább is verbálisan!
csak úgy....
papíron, pedíg magyarország egy lélegeztetö gép nagyhatalom! ? ki érti ezt?
Béla333
A 300 milliárdért megvett lélegeztető gép hadsereg meg közben valahol pihen...
Rockxy
bizonyos szakvélemények szerint a lélegeztető öli meg a kovidosokat.
www.tenyek-tevhitek.hu/a_lelegezteto_gep_hasznalatat_egyre_tobb_orvos_kerdojelezi_meg.htm
szoval teljes az egyetértés a tudósok között.
meg a barátok közt is.
csak úgy....
@Shikari: papíron vagy a valóságban túl sok? az idödböl arra is futná,hogy nyomozz.
namihami
@csak úgy...: És nemcsak veszi, de még gyártja is. Echte kínai liszensz alapján. Ami eddig se vált be, de mi azért megvettük és gyártjuk.
Valódi indiai csodakígyó...
SystemError
@Shikari: Ezt a "kevés a sok" részt majd a katonai bíróságon számlákkal és a megfelelő egészségügyi tanusítványokkal és a beérkeztetéskori mínőségellenőrzés jegyzőkönyvveivel magyarázzátok el szépen. Egyelőre úgy néz ki, mintha ugyanannyi lenne, mint az elején volt...Talán sikerült +500 valódi gépet mellérkani. Persze van egy rakás légzéssegítő, amiből ügye nem volt hiány a piacon akkor sem, de ti azt is 10x áron vettétek meg... Érdekes pénzügyi döntések...:) Bízzál ebben te is, hogy legalább 500-1000 plusz lélegeztetőt szerzetek a fürkészzsebesek, mert ha Szíjjártó műsora egy csicskamédia kamu volt, üres dobozokkal, akkor a katonai bíróság lesz ebben a történetben az egyetlen nyugodt rész számotokra.
Jozefina
"Orbán Viktor miniszterelnök szombaton arról beszélt: fel kell készülni arra, hogy a fertőzések száma tovább fog emelkedni."
Ebből is látszik a hozzá nem értés!!! Még csak most kell felkészülni??? Eddig mit csinált a törzs, cecilia, kásler és a többiek???
csak úgy....
@Shikari: te kis butus,még nem vetted észre,hogy orbán és bandája gebinbe üzemelteti az országot? ..te csak lököd itt a libsis meg a magyarellenes dumád,mert kurva nehéz gundukodni és azt te különben sem szoktál.
ágimami
"A friss járványadatok szerint kórházban kedden 324 koronavírusos beteget ápoltak, közülük 18-an voltak lélegeztetőgépen." (hvg.cikkből)

Már bocsánat, de ha csak ennyien voltak kedden lélegeztető-gépen, akkor nem értem, miért nincs szabad lélegeztető-kapacitás?? Vagy mindet elajándékozták???
Kész kabaré ami ebben az országban van!!!:DDD
Nessy
@ágimami: Valaki nem mond igazat! Tavasszal ennek a többszörösét tudták ellátni. Szabadságon vannak a lélegeztető gépek, vagy hatósági karanténban? Vagy még most kezdenek "felkészülni"?
Jó lenne legalább ebben a témában abbahagyni ezt az értelmetlen libsi, illibsi szövegelést. A kormány meg a propaganda szövegelés helyett cselekedjen, de értelmesen, átgondoltan!
SystemError
@ágimami: Az legelején volt 1600-2000 lélegeztető az EÜ-ben, de azt már akkor sem részletezték, hogy ebből mennyi szabad van...:) 36e kiürített ágy mellett biztos van mindenhol...
Málna
@Nessy: Az eszetekbe sem jut, hogy a Népszava ír hülyeséget?
csak úgy....
@ágimami: az orbán kormány hazudik,hazudott és hazudni fog..
csak ott nem hazudoznak,hol titkosítanak.
Pálinkás Pál
@SystemError: Az az 1600-2000 lélegeztető gép valóban volt...de hogy abból hány volt üzemképes...és hány rohadt a kórházak valamelyik raktárába ,mint használhatatlan szemét...arról nem szólt a fáma... ha valakinek van kórházas ismerőse ,kérdezzen rá erre!!! azt már csak mellékesen jegyzem meg...egy 18 000 "lélegeztető géppel" felvértezett nagyhatalmat bedönt 18 beteg??? valami nem stimmel,igaz fidesznyikek!!!???
SystemError
@Pálinkás Pál: Én 1600-2000-es kezdő szám mellett 100-200 szabadról tudtam "bennfentes" infót. Nyilván ezt senki ne vegye alapul, de én ezt hallottam. Tehát kb. 100-200 "szabad" géppel kezdődött a fűrkészkedés és most annyival több van, amennyit tényleg hoztak... Persze van egy másik magyarázat, hogy többen fekszenek lélegeztetőn, csak nekik nem korona lesz a halottin...
Nessy
@Málna: Azt írtam, hogy valaki, valamit nagyon benézett! De az, hogy van x számú gép, az nem jelent semmit. Milyen gép, mi a funkciója, meg van e a működtetéséhez a műszaki és személyi feltétel. Itt pl. a Korányit sem értem, hogy már most "átvezénylést" óhajt. Mi lesz később? De nem kell nekem mindent érteni.
Clavigo
Vazzze,,,állitólag 16 000 lélegeztetőgépet vettünk, a Vajda szerint. Vagy horkolásgátlót ???
csipetke
Hápersze.Agyatlanul megvettek rohadtdrágán egy valag lélegeztetőgépet,bár ahogy olvasni lehetett,van köztük egy rakás légzéssegítő is.Egy nagy gond van,igen kevesen értenek hozzá az egyébként is kevés egészségügyis közül.A lélegeztetőgépekből,amit a mi közpénzünkből vettek,máris elajándékoztak nagyvonalúan 50 db-ot valami ukrán szervezetnek.
Kár,hogy orbán erről nem tart konzultációt,hogy szeretnénk-e,hogy úgy bánjon a közpénzzel,mintha a sajátja lenne?
Pálinkás Pál
@SystemError: abban biztos lehetsz,nem fekszenek több százan lélegeztetőn...szimplán amit behoztak annak jó része ipari szemét arra amire vették ,nem lehet használni...
csipetke
@Jozefina:15:25 Ezek olyanok,mint a hókotrók.Tudják,hogy jön a tél,de mikor leesik a hó,akkor évről évre káosz van,meglepődnek,hogy leesett a hó.Ezek is tudták,hogy jön a második hullám,és most meglepődtek,hogy tényleg ittvan.
csak úgy....
@Málna: miért pont a népszava írna hülyeséget,mikor a humoristád kedvenc pötyije jelentette be,hogy mindenkinek jut lélegeztetö..
SystemError
300 milliárd fidess maffia "rezsire" itt is...:)
csak úgy....
@SystemError: nekem már ettü az összegtü elakad a lélegzetem..
advocat
És hol van a többezer lélegeztetőgép? Elajándékoztuk? Bejöttek azok?
SystemError
@csak úgy...: Ebből azért több kórházat teljesen fel lehetett volna újítani. Így meg, hogy ki tudjanak lopni 100-at, el kellett baszni 300-at kotyogós kávéfőzőre..
Clavigo
@advocat: Lehet csak leszálltak velük a Liszt Ferencen,,,hogy ez a Retek ki tudjon menni " szerepelni ",,( majdnem naponta ),,aztán már vitték is tovább..:) :) :) :) ??? Állitólag lélegeztetőgép-nagyhatalom lettünk..:) :) :)
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.