A XIII. kerület vezetése meggondolta magát.

Szívmelengető: Összefogtak az emberek, és megakadályozták, hogy az önkormányzat kilakoltassa a 70 éves nénit és unokáját

Számos civil szervezet, köztük az A Város Mindenkié mozgalom, illetve a Táncsics Radikális Balpárt is részt vett az élőláncban, amellyel azt próbálták megakadályozni, hogy az önkormányzat kilakoltassa a 70 éves Máriát és unokáját.

Az akció végül sikerrel zárult, Tóth József polgármester úgy döntött, nem fog sor kerülni a kilakoltatásra.

Az akció szervezői Facebookon tudatták a jó hírt:

Kép: AVM

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller
Málna
Akkor ma megtanulta minden 13. kerületi bérlakásban élő, hogy nem kell fizetni a lakbért, a rezsit, és nem kell betartani az együttélés szabályait, hisz úgysincs következmény.
Namely
A baj az, hogy a város nem mindenkié, hanem az adófizető, törvénytisztelő polgáré. Azonban annyian élősködnek az ellátórendszeren, hogy annak nem jut elegendő szociális támogatás, aki valóban rá is szorulna.

Mindenki döntse el maga, hogy a "70 éves néni és unokája" melyik kategória, mert a cikkben -természetesen- nem találjuk ezt az információt.
Aki Én
@Málna: Miért fáj neked, hogy összefognak és megmentenek valakit?
Olyanok, akik veled ellentétben ismerik a sztorit.
Aki Én
@Namely: Élősködnek??? Ez jó. Azokra a kivétel nélkül fideszközeli, illetve családtagokra gondolsz, akik néhány év alatt lettek multimilliárdosok? Akik naponta kapják a közpénz milliárdokat?
ómió
Kevesebb "részletet" nem lehetett volna közölni?
Málna
@Aki Én: Mert akit megmentettek, nem érdemli meg, hogy megmentsék.
És mert nem kifizették az adósságát, hanem csak próbálják azt elsikálni, hogy a közösből legyen kifizetve. Azoknak a pénzéből. akik fizetnek rendesen.
Aki Én
@Málna: Nem érdemli meg?? Beszarás...
Szerinted. Akik megmentették, azok szerint meg igen. Ráadásul te semmit nem tudsz erről. ...sem
Málna
@Aki Én: Túlzás, hogy semmit nem tudok. Az alapján, amit tudok, ez a véleményem. És igen, SZERINTEM nem érdemli meg.
Nessy
Miután a cikk nem közli a kilakoltatás okát,nincs értelme egymásnak esni. Általában a nem fizetés az első számú ok. Vagy egyéb. A mellettünk lévő házban is "védték" a földszinti idős hölgyet. Ugyan fizetett, de szemét telepet csinált a lakásából. Nem engedték kitenni. Ki akart nála takarítani az önkormányzat, az is dugába dőlt. Aztán mikor kigyulladt a lakás, még másik kettő ment tönkre. Több teherautó vitte el a megüszkösödött szemetet. Mi meg drukkoltunk, ne terjedjen át a mi házunkra.
Málna
@Nessy: Elmondom én az okokat: lakbértartozás, közüzemi díj tartozás, összeférhetetlenség.
Aki Én
@Bálna: Van egy kisebb tömeg, akik megmentették, de te oktondi azokkal is szembe mész. Mond meg nekik, hogy hülyék, mert te másként gondolod.
Aki Én
@Málna: 10:26 De hogy mindez miért, arról semmit nem tudsz. MIért fáj neked, hogy segítenek valakin, akiről te semmit nem tudsz?
Málna
@Aki Én: Mondtam már, hogy nem igaz, hogy semmit nem tudok az ügyről. Utána lehet nézni, nagyon is sok információ van róla És igen, hülyének és kártékonynak tartom ezt a csoportot, akik megmentették.
Namely
@Aki Én: A te hozzáállásod okozza az ország egyik legnagyobb problémáját.
"Azokra a kivétel nélkül fideszközeli, illetve családtagokra gondolsz, akik néhány év alatt lettek multimilliárdosok? Akik naponta kapják a közpénz milliárdokat? "
Kivétel nélkül?
Tehát 1990-1998 és 2002-2010 között nem volt korrupció, csalás, élősködés? :D
Álmaidban.
Meg szerinted minden csalást csakis a fideszesek csinálnak?
Ennyire nem lehetsz csőlátású...

Ja, mit jelent az élősködő? Pl aki felhalmozza a közüzemi tartozást, és amikor ki akarják lakoltatni, kihívja Toroczkai-t/A város mindenkié/stb mozgalmat és megakadályozzák azt, hogy jogosan ki legyen téve. Meg az adócsaló, a bkv bliccelő, meg a jogtalanul, állami, szociális juttatást igénybevevő, meg az "okosságok" segítségével lógó, meg az adóelkerülő, a számlát nem adó, a számlát nem kérő, a haverral megoldó, stb.
Esetleg valamelyiknél magadra ismertél? Akkor az nem a rendszer hibája, hanem a tiéd.
Aki Én
@Namely: A te hozzáállásod okozza az ország egyik legnagyobb problémáját. Vagyis, hogy nem látjátok a fától az erdőt.
Már az első mondatomat sem érted. Néhány évről beszélek, nem az elmúlt 30-ról. Arról is beszélhetünk, habár úgy gondolom a korábbiak elszámoltatása is a kétharmados fidesz dolga lenne. Az sem tetszett senkinek, ezért is lettek elzavarva.
SZÁMONKÉRÉS??? ELSZÁMOLTATÁS???
Szóval azokról beszélek, akik az elmúlt pár évben, kizárólag közpénzes megbízásokból lettek milliárdosok.
Téged látszólag jobban zavar egy nyugdíjas köztartozása, amiről az égvilágon semmit nem tudsz, mint a milliárdos korrupció. Szerinted ez az élősködés, nem a közpénz lopás és herdálás. És te ebben, illetve azokban látod az ország baját, akik ezt nem említik egy lapon a mindent átszövő korrupcióval?
Bravó!!! ...és köszönjük :(
Aki Én
@Málna: ,, Túlzás, hogy semmit nem tudok."
Ez így igaz. Uszítani, hazudozni, mellébeszélni, okoskodni..., azt tudsz :)
Málna
@Szeparepa2: Már miért halnának éhen? Unoka elmehet dolgozni. Ingyen laknak egy bérlakásban, közüzemi díjat is csak akkor fizetnek, ha kedvük tartja. Adjunk nekik még enni is és fizessük a rezsijüket?
Aki Én
@Málna: Szerintem meg a milliárdos NER tagoknak adjunk még pármilliárd közpénzt. A nyugdíjas meg dögöljön meg, mert a magadfajta beteg értékrendű kreténeknek nem tetszik ha valaki önként úgy dönt, hogy támogatja.
Málna
@Aki Én: Tőlem aztán az támogatja, aki akarja, de akkor fizesse ki a tartozását, ne csak a szája járjon. Ne mások fizessék az ő rezsijét, olyanok, akik becsülettel fizetik a sajátjukat. Köztük sok ugyancsak kisnyugdíjas.
csak úgy....
@Aki Én: érdekes,hogy a kedvenc málnánk azon nem akadt ki,hogy a bayer zsóti,szinte ingyen lakik budán a méregdrága negyedben.
Aki Én
@Málna: Érdekes vélemény amellett, hogy a NER tagok közpénz milliárdjainál nem hallok hasonlót.
Tudom, most az a rész jön, hogy ,,hogy jön az ide?"
Aki Én
@Málna: például:

444.hu/2020/09/22/a-szijjartot-megjachtoztato-vallalkozo-91-milliardos-megbizast-kapott-az-allamtol

Ez is felháborító, nem csak az ajándék támogatások, ami végképp vérlázító IQ 30 felett.
Málna
@Aki Én: Pontosan. Látod, érzed, érted te ezt...Ha kapisgáljátok, hogy igazam van, mindig tereltek, elkezdtek másról beszélni. Maradok a témánál. Persze te nyugodtan beszélj csak arról, amiről akarsz. Mondjuk mindig csak erről akarsz...:-)
csak úgy....
@Málna: ez a "terelni" szócska lesz az év szava a fideszben! :)
Málna
@csak úgy...: Már megint tévedsz. A libernyák lesz az.
Aki Én
@Málna: Attól, hogy még hülyébbnek tetteted magad, még nem lesz igazad. Attól végképp nem, ha kijelented magadról. Sőt, ez már beteges. Mindig ezt teszed, ha nem tudsz mit mondani, látod, hogy mindenki hülyének tart. Akkor jön a gyerekes ,,de, igazam van" című előadás.
Úgy jön ide te buta ember, hogy a nyugdíjas magánkezdeményezésben történő megmentése kiakaszt, jössz a ,,saját pénz" dumával, miközben a milliárdos ,,magán pénz" szórást meg harsányan támogatod, sőt, letagadod. Beteges és káros az értékrended. Ezért is vagy fideszes. Ez összefügg.
Csodálkoztam volna, ha értenéd, vagy ha érteni akarnád, te buta lúzer.
Málna
@Aki Én: Sorolhatnám napestig, hogy mi minden akaszt ki, de nem ide tartozik. Majd ha az lesz a téma, akkor elmondom. Ha akarom. Sajnálom, hogy neked nincs semmi más témád, rögeszmésen csak a Fidesz érdekel, de engem nem. Igazán ki van elégítve az igényed, a cikkek többsége arról szól, amiről a legjobban szeretsz beszélni - már a személyeskedésen kívül. Miért nem ott köpködsz? Minket meg hagyj beszélni arról, amiről szó van.
Aki Én
@Málna: :) megnevettettél. Már kezdelek sajnálni, mert egyre világosabb, hogy te egy sérült ember vagy.
Lehet, hogy egy nyugdíjas sorsáról szól a cikk, de a te beteg értékrendedre ismét rávilágított.
Az már parádés, ahogy éppen te sérelmezed a személyeskedést :)
Málna
@Aki Én: Mostantól nem válaszolok az előltetett személyeskedéseidre. Ha nem ütöd meg az általm elvárt szintet, ha nincsenek érveid, gondolataid az adott témával kapcsolatban, akkor nem reagálok rád.
Ettől persze te nyugodtan írhatsz nekem, amit akarsz, a bőrödből kibújni úgysem tudsz.
Aki Én
@Málna: ...érvek? Ez jó. Mással nincs tele a net, a világsajtó, mint orbánék korrupciójával, de te fullba tagadod, említésre sem méltatod, ha arról szóló cikkben tényeket említünk, egyszerűen átléped. Azt mondod, hogy ,,jaaaaj, hagyjál már ezekkel..."
Az általad elvárt szint, egy vicc. Az a te szinted.
De mondom mégegyszer. Én nem beszélgetni akarok veled, mert az lehetetlen egy informálatlan, tényeket telibeszaró propagandistával. Csak ugyanúgy véleményezlek, mint ahogy te is mindenkit.
Málna
@Aki Én: Elég, ha visszaolvasod a mai "beszélgetésünket". Tanulságos. A vak is látja, hogy mennyire ellentétes azzal, amit írsz. De tényleg befejeztem. Várom a témával kapcsolatos véleményed. Már ha van, persze.
Aki Én
@Málna: Azt már leírtam. Te is a tiédet, erre is reagáltam, mert az egy tanulmány.
Aki Én
@Shikari: Aki pénzért hecceli az embereket, az te vagy. Te súlyos elmebeteg vagy.
csak úgy....
@Shikari: "Egy jogállamban a karjukat a seggükbe dugták volna a rendőrök."
látod gyogyós! neked fingod sincs arról,hogy mi is az a jogállam! tibim,te bután fogsz meghóni..
vacsi
Szívmelengető?! Még mindig nem tudjuk, hány éves a néni unokája, meg az egyéb adatok is hiányoznak.
Aki Én
@vacsi: Kinek? Aki segít nekik, az biztos tudja amit tudni akar.
Aki Én
@csak úgy...: Egy jogállamban a rendőr a Tibinek tetsző önbíráskodással lép fel a Tibinek nem tetszőkkel szemben.
Namely
@Aki Én: És szerinted honnan ered a korrupció? Onnan, hogy Magyarországon az államtól való lopás el van nézve. Nem csak fent, hanem lent is. Nézd meg Bokros Lajos 2010-es kampánybeszédeit.
Itt a bliccelő, az adócsaló, az ügyeskedő, stb a népi hős.
Ezek az "okosságok" minden évben sok ezer milliárdot visznek el. Ezekkel vesd össze Mészáros egész vagyonát, és kijön, hogy aprópénz. Nem mondom, hogy nem számít, hanem azt, hogy kettőnk közül te nem látod azt a bizonyos erdőt.
A kis tolvajt felmented, mert szerinted nem számít az a "kis köztartozás". De hány ilyen van még?
És engem jobban zavar, mert míg Mészárost senki nem menti fel, addig az emberek nagy része elnézi a bliccelőnek, a nem fizetőnek, az ügyeskedőnek a LOPÁSÁT.
Namely
@Aki Én: Ha gazdaságról van szó, akkor itthon csak portfolio.hu-t fogadok el forrásként. A többi vagy fideszes, vagy "ellenzéki" mesekönyv.
A 444 pedig a kurucinfo szintjén van, csak a másik oldalról.
lusta
@Nessy: Már korábban is írtam. Ebben az esetben az önkormányzat még csak, csak hajlandó lett volna engedni, de a lakók szerettek volna leginkább megszabadulni tőlük. Az egy másik történet, hogy az önkormányzat véleménye sem egy tiltakozó csoporttól változott meg, hanem valószínűleg egy háttéralku is állhat a kilakoltatást megszüntető eljárás mellett.
Málna
@vacsi: Húsz éves a néni unokája. Akár dolgozhatna is. Már többször kaptak pénzbeli segítséget az önkormányzattól, de nem változott semmi. És az egyébként igen jó karban lévő néni háborog, hogy tönkre akarják tenni az életét.
Aki Én
@Namely: ...na, rápihentem.
,,Ezekkel vesd össze Mészáros egész vagyonát,"
,,A kis tolvajt felmented, mert szerinted nem számít az a "kis köztartozás"
,, míg Mészárost senki nem menti fel, addig az emberek nagy része elnézi a bliccelőnek"
Először is nem lehet egy napon említeni a bliccelőt meg a Mészáros féléket. Bontsd le személyekre, mert akkor látszik a különbség. Ne tegyél több millió embert egy mellé, hogy úgy tűnjön, mintha okosat mondtál volna, rossz irány. Tegyünk tíz Mészárost tíz bliccelő mellé. Elméleted szerint egyik nem lophat 300,-ot, míg a milliárdosnak felmentést keresel.
300,- VS 500 000 000 000,-
Veled ellentétben én nem mentek fel senkit. Nincs rendben, nem is mondtam, hogy rendben van a köztartozás. Ami egyébként nem is az, mert kifizetik. Azt kérdezem, miért gond, ha valakin segítenek? Hogy kin és miért, az kizárólag a segítőre tartozik.
Senki nem nézi el a bliccelést. Annyit kérdeznek az emberek, hogy miért csak a bliccelőket veszik elő?
Ráadásul a bliccelők túlnyomó többségén behajtják kamatostól, tehát végképp nem párhuzamba állítható Mészárossal.
Szóval tartom, full elmebaj...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.