A Liberálisok arra kérik Kövér Lászlót, hogy függessze fel a Meseország mindenkié című könyvet ledaráló Dúró Dóra képviselő látogatási és kölcsönzési jogát az Országgyűlési Könyvtárban. A párt arra is kéri a parlament elnökét, hogy a Mi Hazánk politikusát írassa be egy érzékenyítő tréningre. A Magyar Liberális Párt azzal indokolja a kérést, hogy "a több mint 700 000 kötetes gyűjtemény a magyar parlamenti dokumentumok legteljesebb gyűjteménye, emellett az ENSZ letéti könyvtáraként is funkcionál, és ritkán fellelhető műveknek is otthont ad".

A Magyar Liberális Párt közleményében azt írja, a több mint 700 ezer kötetes gyűjtemény a magyar parlamenti dokumentumok legteljesebb gyűjteménye, emellett az ENSZ letéti könyvtáraként is funkcionál és nem utolsó sorban fontos, ritkán fellelhető műveknek is otthont ad. Szerintük egy itteni szándékos rongálás szinte felbecsülhetetlen mértékű károkat okozna.

Csak belegondolni is borzasztó abba, ha Dúró Dóra képviselő véletlenül itt találkozna Szapphó Leszbosz szigetén írt szerelmi lírájával – egy Babits Mihály fordította példány ugyanis megtalálható a gyűjteményben – majd ettől újra »idegállapotba« kerülne és rögtönzött háborút hirdetne a veszedelmes antik irodalom ellen.

Fontos előrelépés lenne, ha a parlament elnöke – kapcsolódva a mai Coming Out Day-hez, azaz az Előbújás napjához – elvenné a Mi Hazánk politikusától az olvasójegyét, és beíratná inkább egy érzékenyítő tréningre, ezzel védelmet nyújtana a könyvtárnak és az egyetemes kultúrának, a magát nemzeti konzervatívnak valló, de valójában minden polgári értékkel szembemenő, kirekesztő képviselővel szemben

- írják.

Dúró Dóra korábban a Meseország mindenkié című mesekönyvről azt mondta, „homoszexuális propagandáról” van szó. Később ugyanerre hivatkozva megsemmisített két másik mesekönyvet is.

Forrás: Index, 24.hu

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
dr. prédikátor
@Shikari: cerkóf te húgyagyú pedofil köcsög!!!+ megint ide evett a radai rosseb???
Nyírfa
@csak úgy...: 16.19

Elolvastam,és örültem, hogy hiteles információk kerülnek a szlovák olvasók elé.
csipetke
@csak úgy...: 16:19 Hajdú nagyon jól látja,hogy mi történik itt. Asszem ő se lesz orbán szívecsücske
jesz
az országgyűlés elnöke amikor olvasta a kérést, keresetlen szavakkal motyogta: azbasznamégcsakbe..
Lepényleső
Na és ki az aki egyáltalán adott neki,a miértet pedig nem érdemes firtatni?
verőce21
A Lipsik talán attól félnek, hogy ledarálja az összes Országgyűlési Könyvtári példányt? És ne lesz miből a végén megdzsendereljék a legifjabb generációt?
verőce21
Aztán a ripacsforradalom is fölfalja gyermekeit...?

Milyen szomorú is..., a politika fontosabb lett nekik a tanulásnál...
simmering73
Elveszik az olvasójegyét? Miért, tud olvasni? Azt hittem csak a képeket nézegeti.
SystemError
Most akkor mi lesz azzal a Mein kampf-al, amit csak ő vett ki, ha nem aludt el a gyerek..
SystemError
@durbincs: Jó kis munkahely ez a propi mi, minden agyhalott jó valamire..:)
Jozefina
Országgyűlési képviselőnek hivatalból jár az országház könyvtár belépő. Kideríteni azt kellen, hogy hányszor volt bent a könyvtárba??? Talán azt se tudja, hogy hol van!!!
ómió
A házelnök rendeljen el kötelező "érzékenyítést"? Az efftársak fordítva ülnek a Lenin szobron?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.