Sürgősséggel dönt hétfőn az Országgyűlés néhány újabb járványügyi szigorításról – értesült a Népszava.

Szigorít a kormány: háromszorosára nőhet a bírság a karanténszabályok megszegéséért, és van más is

A lap úgy tudja, az intézkedések „több területre is kiterjednek majd”, konkrétumról a maszk viselésének szabályaival kapcsolatban értesültek:

itt várhatóan szélesebb körben és súlyosabban szankcionálhatják majd, ha valakin nincs védőmaszk és olyan helyen tartózkodik, ahol ezt viselni kell.

A 24.hu vette észre, hogy  Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes pénteken benyújtott törvényjavaslata szerint a karanténszabályok megsértése esetén

a helyszíni bírság legmagasabb összege 50 ezer forintról 150 ezer forintra nőhet.

A bírság azonos napon több egymást követő ellenőrzés alkalmával megállapított újabb jogsértések esetén is kiszabható. Az azonos napon elkövetett jogsértések miatt kiszabható bírság legfeljebb 600 ezer forint lehet.

A javaslat emellett

kötelezővé tenné a mobilos karanténapplikáció használatát azok számára, akiknek van erre alkalmas eszközük.

Ez jelenleg önkéntes alapon működik.

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Drága tisztifőorvos asszony! A javaslatának a forditottja megoldhatóbb. Adómentesen főzhető nem sokára családtagonként 86 liter házipájinka, csecsemőt is beleértve. Míg a zölség, gyümölcs árak már az egekbe vannak,. de annak, és az alapvető élelmiszereknek az adóját még csökkenteni sem hajlandó bőlcs vezérünk! A vitaminok sem olcsók! Teccik tunni, sok százezren élnek ma munkanélkül, mert a három hónap alatt nem hogy munkát nem találtak de nőtt a számuk. Vannak minimál nyugdíjasok, 28500 havi nyugdíjból, közmunkások kb. 60 - 70 ezer forintból családostól. Ugyan a körülöttünk lévő országok támogatják a munkanélkül maradókat, nálunk jön a "munka alapú társadalom" című nagy eposz Orbántól,kézzel fogható támogatás helyett!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
@Nessy: ...most épp zöld diólikört kóstolgatok...és áfa...ez nem a felvásárlási áfára értendő hanem a saját készitményei után fizetettekre. Ma a zunióban ki van átkozva a kisüsti...miért ne lehetne fenntartani úgy hogy az maradjon meg a hagyományok szerint kisüstinek és a termelő ne kelljen megvegye a szeszből előállítottat ?
Nessy
@Csizmás Kond: Pálinka témához nem tudok, nem is óhajtok hozzászólni. Maradok a gyümölcsnél, nem folyékony formában.
Csizmás Kond
@Nessy: pedig ép abban találtál kifogást...:)
Nessy
@Csizmás Kond: A folyékony és az eredeti gyümölcs adó különbözetét kifogásoltam.
Csizmás Kond
@Nessy: ...milyen adó ;...ha én magam állítom elő ...én termelem...miről beszélsz ?
division
@Gazella: Nem tudom hányan"gekszenek" igazából lélegeztetőgépen, ahogy azt sem, ennek most mi köze volt ahhoz amit írtam.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.