Halált okozó, bódult állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt mint visszaesőt, öt év börtönbüntetésre és nyolc év járművezetéstől eltiltásra ítélt első fokon a Győri Járásbíróság egy férfit, aki tavaly februárban balesetet okozott és két utasa meghalt – tájékoztatta a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség hétfőn az MTI-t.

Két ember halálát okozta betépve, jogosítvány nélkül, visszaesőként: öt év börtönt kapott

Az elkövetéskor 28 éves férfi amfetamint és metamfetamint is fogyasztott, majd az M1-es autópályán közlekedett Hegyeshalom felé óránkénti 125-135 kilométeres sebességgel. A 110-es kilométer közelében utolért egy lassabban haladó kisteherautót, de figyelmetlensége miatt nem lassított, hanem balra kormányzással próbálta elkerülni az ütközést, de az autó jobb eleje nekiütközött a kisteherautó bal hátsó részének. A kisteherautó emiatt a jobb oldali szalagkorlátnak ütközött, majd az oldalára borulva megállt. A vádlott által vezetett autó többször nekiütközött a jobb oldali szalagkorlátnak, majd a bal oldalinak is, és a belső sávban állt meg.

A vádlott autójában utazó két utas a helyszínen meghalt,

a kisteherautó vezetője és a vádlott nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A vádlottat korábban halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége és segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt három év szabadságvesztésre ítélték és öt évre eltiltották a vezetésétől.

Szabadulása után a férfi járművezetési utánképzési kötelezettségének nem tett eleget, és a baleset előtt három, utána pedig két alkalommal is eljártak vele szemben a rendőrök eltiltás hatálya alatti vezetés és engedély nélküli vezetés miatt.

A Győri Járásbíróság ítélete nem jogerős, a vádlott és védője enyhítésért, az ügyészség pedig súlyosításért fellebbezett, valamint indítványozta a férfi letartóztatását.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Giovanni Alba
Öt év böri amit majd harmadolnak jó magaviseletért, hiszen ott nem vezethet? Nem 15 év nehéz vasban?
8 évre eltiltva a vezetéstől, amikor már ötször elkapták? Örökre eltiltani a vezetéstől azzal a széljegyzettel, hogy a következő lebukásnál minden cifrázás nélkül, azonnal a börtönbe vinni minimum 10 évre. Ha reklamál, akkor még öt év. Ha megint, akkor meghosszabbítjuk Bicskéig.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jesz
elsőfokon? Ez egy kártékony féreg..másodfokon hátravinni, tarkónlőni.
Giovanni Alba
Öt év böri amit majd harmadolnak jó magaviseletért, hiszen ott nem vezethet? Nem 15 év nehéz vasban?
8 évre eltiltva a vezetéstől, amikor már ötször elkapták? Örökre eltiltani a vezetéstől azzal a széljegyzettel, hogy a következő lebukásnál minden cifrázás nélkül, azonnal a börtönbe vinni minimum 10 évre. Ha reklamál, akkor még öt év. Ha megint, akkor meghosszabbítjuk Bicskéig.
kereső
A Győri Járásbiróság milyen enyhitő körülményt talált, hogy nem 15 évre, és jármű vezetéstől örökre eltiltással büntette? Érdekelne.
simmering73
Kettős gyilkosság. 15 év is kevés lenne.
Jozefina
Túl sok már a kábítószer hatása alatt elkövetett különböző szintű bűncselekmény!!! Vajon hol vannak pintér pitbuljai, akik örzik és védik a többieket??!!
namihami
Ez még mindig nem a Ricsigyerek?
De ugye majd ennek is csak akad egy jó ügyvéd és némi enyhítő körülmény. Nehogy már szegénynek elrontsák az életét és összetörjön a jövője. Hiszen csak drogozott és gyilkolt.
Ronin2
Korábban volt egy cikk...az USA-ban ugyanezért ÉLETFOGYTIGLANT kapott egy manus.
Amíg valamely ítésznek a rokonával nem történik tragédia,eladdig súlytalanok a büntetések.
Giovanni Alba
@Ronin2: A múltkor volt egy magyarázat, miszerint az ügyészség a bíróság elé terjeszti a vádiratot, megjelölve a büntetés mértékét. Ettől az illetékes bíró eltérhet, lefelé, de szigorúbbat nem szabhat ki. Hatalmas tehát a vádhatóság felelőssége.
Én nem értek hozzá, eltévedek a JOGszolgáltatás útvesztőiben, de annyit még hozzáfűznék, hogy az ügyvéd, amennyiben elvállalja a védelmet (nem kötelező, meg is tagadhatja) akkor az a kötelessége,hogy minden mentőkörülményt előadjon, hiszen ő a védő, nem pedig a vádló.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.