Ez a téma is napirenden volt az Országgyűlés hétfői ülésén.

Lesz-e alapjövedelem? Orbán Viktor válaszolt
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Tordai Bence, a Párbeszéd képviselője felvetette: a magyaroknak jövedelembiztonságot kell teremteni, ezért be kell vezetni az alapjövedelmet.

Úgy látja, a kormány járvány- és válságkezelése gyenge, kapkodó és kaotikus, de voltak felelős lépései is.

Ezeket azonban mind az ellenzék javasolta, így például a tömegrendezvények felfüggesztését, az ingyenes internetet, az egészségügyi béremelést vagy az antigén gyorstesztek bevetését

- sorolta.

Azt kérik, az alapjövedelemre vonatkozó javaslatukat is fogadja meg a kormány, mert a családok már felélték a tartalékaikat, és egyre többeknek okoz gondot a megélhetés – mondta.

Orbán Viktor közölte:

az alapjövedelem arról szól, hogy vannak, akik dolgoznak, tőlük vegyük el a pénzt és adják oda azoknak, akik nem dolgoznak és nem is akarnak. "Hát én ilyet nem fogok támogatni"

- jelentette ki.

Tordai Bence továbbra is azt kérte, hogy fontolják meg az alapjövedelem bevezetését ebben a súlyos társadalmi és gazdasági válságban, és azt mondta, átnyújtja a programot a kormányfőnek.

A miniszterelnök hangsúlyozta: a magyar társadalom- és gazdaságfilozófia azon alapul, hogy megpróbálnak mindenkinek munkát adni, még a legnehezebb helyzetben lévőknek is, nemcsak azért, hogy jövedelmük legyen, hanem azért, hogy a közösség teljes jogú tagjának érezhessék magát.

Úgy látja, az alapjövedelem

a segélyalapú társadalom beköszöntését hozná el, ez korábban már tönkretette Magyarországot, és ma azért teljesít jobban sok európai országnál Magyarország, mert itt nem segélyalapú, hanem munkaalapú gazdaság van.

(MTI)

57 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sámannus
...Ez a filozófia azon alapul hogy a te nagy zsebű haverjaidnak oda adod és huss el Adriázzák, el kupizzák elpókerozzák.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
ila51
azért mennek külföldre , pont , hogy a munkájukért bért kapjanak , ne alamizsnát
Sámannus
...Ez a filozófia azon alapul hogy a te nagy zsebű haverjaidnak oda adod és huss el Adriázzák, el kupizzák elpókerozzák.
Gazella
Munka alapú társadalom!?? Na elmész te az anyádba vissza dagadék!!! Rengeteg a munkanélküli aki nincs is regisztrálva.!
Munka alapú!!! Huu te szerencséd hogy nem találkozik a szemed az én öklömmel dagadék! Mert már rég nem élnél húgy agyú román !!
Gazella
@Gazella: bocs nem társadalom hanem gazdaság.
division
Én sem értenék egyet az alapjövedelemmel, maximum akkor, ha komolyabb feltételeket is szabnának mellé, amit itt lehetetlen lenne röviden leírni.
Nyírfa
Amikor a tolvaj munkáról prédikál...
Nessy
Ezt az idióta indoklást! Hány és hány helyre, milyen címeken osztogatnak milliókat, milliárdokat .a járványra hivatkozva máshonnan elvett pénzekből! Munkanélkül maradóknak, bajba lévő kis vállalkozásoknak, még véletlenűl se!
RonaGyuri
te szaros ócska tolvaj "vannak, akik dolgoznak, tőlük vegyük el a pénzt és adják oda azoknak, akik nem dolgoznak és nem is akarnak" az egész bagázsod ilyen, sőt tömöd pénzzel a határontúliakat, a focistákat és az egyházakat!
kereső
Ezt a fasiszta munkaalapú társadalmat nem igazán kéne favorizálni- mert ez teszi tönkre a társadalmat.felfalja a szöveteit- megszünteti az önálló, gondolkodó embert. Mit ér az a hatalom, amelyik igy bánik az ország lakóival- az elesetekkel, a betegekkel, a szegényekkel, az öregekkel? Elrettentő könyvlapot, szócikket a történelem könyvében.
Qqberci
Aszonta a csútkány, hogy neki már megvan...
division
@Horizont: Munka nélkül szerzett jövedelem minden formája zavar.
kereső
Tudtátok, hogy a pálinka orbán szerint alapvető élelmiszer.
voltmárjobbis
"az alapjövedelem arról szól, hogy vannak, akik dolgoznak, tőlük vegyük el a pénzt és adják oda azoknak, akik nem dolgoznak és nem is akarnak. "Hát én ilyet nem fogok támogatni"jelentette ki."
Ott kúrtad el orbán, hogy ma Mo..on nem kéne alapjöveelemről beszélni, ha nem szüntetted volna meg a szociális hálót!
voltmárjobbis
"az alapjövedelem arról szól, hogy vannak, akik dolgoznak, tőlük vegyük el a pénzt és adják oda azoknak, akik nem dolgoznak és nem is akarnak. "Hát én ilyet nem fogok támogatni"jelentette ki."
Ott kúrtad el orbán, hogy ma Mo..on nem kéne alapjövedelemről beszélni, ha nem szüntetted volna meg a szociális hálót!
"adják oda azoknak, akik nem dolgoznak? " És miért nem dolgoznak? Mert kirúgták őket a vírus miatt?!
rokker33
NAGYON Helyes!!!Az MSZP adott mindent ingyen főleg a cigányoknak,mert már akkor is csak a magyarok dolgoztak! Most mire fel adjanak ingyen pénzt így sem akarnak dolgozni a 22.500 forintból is jól elvannak lopás és vasazás mellett!!Van munka lehetőség az eszem megáll mikor egy 40 éves kan 90 kg os cigány jön hozzám kérni pénzt,mert még egy zsemlére valója sincs én meg elküldöm a kurva anyjába hát ezeket tartsuk el!!?? Igaza van nem lehet munka nélkül ingyen adni semmit mert az soha nem vezet jóra!!
voltmárjobbis
"az alapjövedelem arról szól, hogy vannak, akik dolgoznak, tőlük vegyük el a pénzt és adják oda azoknak, akik nem dolgoznak és nem is akarnak.
Honnan veszed orbán, hogy nem is akarnak dolgozni?! Undorító féreg vagy.
A lányodnak kellett interjúkra járnia a sok sok én pénzemen elvégzett iskolák befejezése után?
"2014-től a Zsidai Csoport alkalmazottja" orbán ráhel.
rokker33
@voltmárjobbis: Aki akar az tud dolgozni Magyarországon még ha nincs álomfizetés akkor is van munka! Pesten folyamatosan munkaerő hiány van ezt az évek óta Pesten dolgozó barátom mondta és a pesti naplopó réteg nem akar elmenni dolgozni,mert segélyből lopásbol meg cigaretta árulásbol megélnek.Ezeknek adjon ingyen pénzt??? Akik meg igényelni szeretnék azok úgysem fognak havi 50 ezerből megélni azt lehetetlen meg akkor megnőne a fekete munka igény mert nem jelentetnék be magukat akik ezt a segélyt kapnák!! Így is sok a fekete munkás minek még több!!
csak úgy....
a segélyalapu focializmus nem zavarja orbánt :) persze ö egy neoliberalista ,csak a hülyék nem látják..,efftársilag!
verőce21
A kommunisták mindig jól tudták költeni a más pénzét... Született alapjövedelem követelők...!
csak úgy....
@rokker33: miért ment pestre a pesten dolgozó barátod? otthon nem vót a közelbe meló? www.youtube.com/watch?v=jupt_k1Ysfg
rokker33
@csak úgy...: Csak nem hülye! Inkább intézzenek több munkahelyet adjanak magasabb minimál bért magasabb fizetést meg akik megérdemlik azoknak többet,de ingyen pénzt ne adjon senkinek! Úgyis minimum a 80 ,% a visszafog élni vele, majd fekete munka mellett felveszik vagy a segélyek mellé még plusz ingyen pénz egy 6 tagú családnak ha csak 4 en kapnak akkor is 200.000 forint ha 50.000 forint lesz,de lehet még több !!! Ezt a magyar gazdaság nem bírná ki csak rövid ideig!
csak úgy....
@verőce21: igazad van,mert a genya komcsik iszonyatos pénzeket költöttek fölösleges dolgokra,manapság a fidesz ugyan azt csinálja úgy,hogy te észre sem veszed !
csak úgy....
@verőce21: milliós alapjövedelmük a focistáknak,más mindenki leszarva mert orbán így rendelkezett! :) látom gyütté nyalni ..
rokker33
@csak úgy...: Mert többet kap mint Borsodban kb 2 szeres bért.Minősített hegesztőként kezdő 2.2-2500 forintot kap óránként. Hegesztőket lakatosokat(nem cigányokat :D ) csőszerelő, vasbeton szerelő,villanyszerelőket,gipszkartonosokat meg ablak beépítőket állandóan keresnek havi 3-4-500 ezer forintot ajánlanak! 8 e osztályosok meg lapátolják a sarat földet betont meg a csicskamunkát végzik havi pár 100 ezerért!
rokker33
@csak úgy...: Csak könnyebb sírni mint elmenni dolgozni.Mindenki most a koronára fog mindent és orbántól vár segítséget.Ő is csak efy ember mindenki gondja baját nem tudja megoldani ilyen miniszterelnök még nem született meg a világon.Az ingyen pénz meg baromság ez az mszp idején sem működött most miért működne?
verőce21
@csak úgy...: De itt arról van szó, hogy "ingyenpénzt" nem szabad adni senkinek, mert leszoktat a munkáról! ...Kolduséletmód..., "ahogy te észre sem veszed !"
csak úgy....
@rokker33: egy nógrádi haverom 50 flötti ,itt németországban ezért a munkáér több mint 3 ezer euró bruttót és a neje is cca. 2 ezer körüli bruttó jövedelemmel rendelkezik !
rokker33
@verőce21: Sehol a világon nem adnak ingyen pénzt, akkor itt miért adna orbán??!Aki ingyen pénzből akar megélni az soha nem fog dolgozni ,aki nem egy élősködő típus az köszöni nem kéri az alamizsnát! Az mszp adott ingyen juttatásokat a cigányoknak és nem lett jó vége!
csak úgy....
@verőce21: ingyenpénzt kapnak a focisták a sikeres eu. pályázók,lásd a kósa lali annya,aki nyugdijas tanárnöböl lett gyesznótelep tulaj,persze az alkalmazottaknak szarér.fosér köll gürcölni az ujgazdagék birtokain.
verőce21
@csak úgy...: Teljesítmény után kapott pályázati, vagy kalóriapénz nem érdemtelen!
Te hülye vagy..., azonkívül irigy és rosszindulatú...!
csak úgy....
@rokker33: egyszer kérdezz rá orbánra,hogy kik és miért érdemelték ki nála az "ingyen pénzt",amit gyakorlailag az eu. fizetett csak ök maguk között ,párthüség és efftársi alapon osztogattak..,-mint a komcsik régen
division
@csak úgy...: Igazad van, "voltmárjobbis", de most ez van, ezt kell szeretni:-)
csak úgy....
@verőce21: még emlékszel a jó öreg kalória pénzre !? :) akkor nyugiba mondhatom rád,hogy te vén hülye,aki semmiböl sem tanul ha van elötte egy nyalni való segg! se irígy se rosszindulatu nem vagyok ,talán zavarba jöttem az orbáni neofeudalizmustól.
csak úgy....
@division: tanult ember ilyesmit nem ejt ki a száján ,csak egy megalkuvó ,beletörödö buta paraszt! (már elnézésedre! )
rokker33
@csak úgy...: Tisztába vagyok vele szerintem itt mindenki tudja ,hogy mifolyika háttérben!Tiborz Mé szaros Kósa mama meg a sok naplopó,de ez ellen a népnek és a fatökű ellenzéknek kellene fellépnie,de nem tudnak mit tenni mert 2/3 al azt csinálnak amit akarnak! "ingyenpénzt kapnak a focisták " ez így nem igaz mert a világon mindenhol jól megvannak fizetve kb milliós fizetéseket kapnak és ez Magyarországon sincs másképp! Persze azzal senki sincs tisztába ,hogy milyen edzéseken kell résztvenniük és 30 évesen már tropára ment sok ínszalag meg ízületek a megerőltetés miatt!Sőt sokan fiatalon meghalnak mert nem bírta a szívük a kiképzést ,de ezt senki nem szokta ilyen formában megemlíteni!
division
@csak úgy...: Mondtam, "voltmárjobbis":-)
csak úgy....
@rokker33: tudod haver,-sajnálom ,hogy azt köll mondanom,hogy meg is érdemlitek a sorstól kapott pofonokat ! ne akard,hogy részletezzem,elöbb-utóbb magadtól is rájössz..
rokker33
@csak úgy...: Részletezd már kérlek, mert oly kíváncsi vagyok :)Nem szeretek várni és lehet csak húsz év múlva kapom meg azokat a bizonyos pofonokat, addig meg nem fogok nyugodtan aludni!!!
csak úgy....
@division: azt nem mered mondani,hogy most szar ,hogy egyre szarabb? :)
csak úgy....
@rokker33: honnan tudhattam vóna,hogy te a méhszaros lölö fia vagy?
neked csurran-csöppen a viktoriánus közpénzböl...,remélem az eu. elzárja a csapot elöletek és akkor lesz idöd magadtól gondolkodni a hirtelen gyarapodáson.
division
@csak úgy...: Maradok ennél a verziónál, tudod te miért.
rokker33
@csak úgy...: hahaha te hülye vagy :D Azt hittem hogy csak a fideszesek ilyen birkák ,de a gyurcsányosok sem százasok!Kezdem itt kellemetlenül érezni magam, majd a végén kiderül rólam,hogy Kurz jobb keze vagyok és Ausztria bérelt fel, hogy eltereljem a figyelmet a magyar politikáról.Vagy csak arról van szó hogy mondani akartál egy okosat ,de még magad sem tudod hogy mit!Szánalmas ez az egész orbánozás meg gyurcsányozás m,ár komolyan !!!
creativehun
@csak úgy...: Nem .nem..@rokker33 Ausztriából osztja vehemensen az észt..és onnan magyarkodik..mert Ő olyan baszott nagy hazafi,hogy egész Ausztiáig kellett mennie,hogy ez eszébe jusson. Eszem faszom megáll már,hogy mindenki olyan kibaszott okos megmondó ember tud lenni...abban a pillanatban ahogy nem itt él! Osztják itt az észt ..a román magyarok.a szerbek az ukránok...no és persze végül..de nem utolsó sorban pl a Németoszágban vagy épp Ausztriában dolgozók..akik persze nem értem miért nem innen osztják az észt..ha olyan szipi-szupi minden. Szóval kedveseim..én innen hazulról..Magyarországról mondom nektek a szaros 55 évemmel amit végig dolgoztam ..miközben a tököm tudja hányféle módon húzott le az állam és egy rohadt kruva fillért sem adott érte cserébe...mert épp akkor pont valahogy rám...ránk soha egyik törvény sem vonatkozott...szóval..innen mondom nektek román magyarok..ausztriáéban dolgozók..meg a faszom tudja még kik..pofátok befogjátok...és ne osszátok itt az észt..mert nektek nincs mire! Ide lehet tántorogni..lehet együtt szopni...a néppel..aztán akkor ..majd..esetleg..elmondhatjátok a véleményeteket..de addig jó lenne ha szépen csendben kussban maradnátok!
ómió
Majd, ha az efftársak kommunista szombatokon megtermelik a "rávalót"!
kereső
Munkaalapú- NEM,NEM tudásalapú társadalom:
"Az óvodák elnevezésében nem lehet utalni az angol nyelv oktatására, csak a nemzetiségi nyelvekre, például a németre, és a nevelési programból is törölni kell a nyelvoktatást."
voltmárjobbis
@rokker33: 19:51"Aki akar az tud dolgozni Magyarországon még ha nincs álomfizetés akkor is van munka! "
"Több száz fős létszámleépítésbe kezdenek a Continental makói és váci telephelyén, a Hankook rácalmási üzemében pedig szakaszosan, hónapról hónapra küldenek el százas nagyságrendben munkavállalókat – írja a lap."
"Válságba kerültek a magyar fürdők, ezreket kell elbocsátani "
Ezek az elbocsájtott dolgozók akarnak dolgozni, de hol is?!!!
Hol van a munka számukra?! Sorold!
rokker33
@creativehun: ÉS NEKED MIÉRT FÁJ,HOGY AUSZTRIÁBÓL OSZTOM AZ ÉSZT?Nem fogok adózni egy rohadt mocskos faszszopó putris büdös cigánynak !Majd ha választotok egy normális miniszterelnököt és nem kell majd eltűrni ezt a cigányt, akkor majd én is és a normális emberek is hazajönnek dolgozni!Nem jókedvemből vagyok távol a családomtól,de ez van!!Ti meg adjátok oda az összes pénzeteket faszszopó mészaros lölőnek!!Én nem fogok nekik fizetni semmit!!
rokker33
@voltmárjobbis: Budapesten egy jó szakmával egész évben dolgozhatsz viszonylag magas jövedelem mellett!!Folyamatos munkaerőhiány van hegesztő lakatos fűtésszerelő gipszkartonos kőműves vasbeton szerelő!De ezekhez szakma kell és jól kell elvégezni a feladatot!Barátom minősített hegesztőként 2.200-2.400 forintot kap óránként!!!Kilehet számolni heti 5 nap/napi 10 órával hogy ez mennyi pénz!
voltmárjobbis
@rokker33: "Budapesten egy jó szakmával egész évben dolgozhatsz viszonylag magas jövedelem mellett!!"
Hol?
voltmárjobbis
@rokker33: 23:40
"Folyamatos munkaerőhiány van hegesztő lakatos fűtésszerelő gipszkartonos kőműves vasbeton szerelő!"
Tán mert megszünt az ipcsi tancsi képzés Mo.-on, vagy már a hozzáértők kint vannak Mo.-on kívüli munkavállalóként?
voltmárjobbis
@rokker33: 23:40 "Budapesten egy jó szakmával egész évben dolgozhatsz "
És akik ma itthon szakiknak nevezik magukat, azt sem tudom kit hívjak, ha vmit meg kell szerelni. Kóklerek. Mert bedobják a postaládába a szórólapjukat, de ugye tudjuk: A jó bornak nem kell cégér.
voltmárjobbis
@rokker33: 23:40
"Folyamatos munkaerőhiány van hegesztő lakatos fűtésszerelő gipszkartonos kőműves vasbeton szerelő"
Ezt honnan veszed? Mert a kerületi újságok tele vannak ilyen szakik hírdetéseivel. Mondjuk a hegesztő, lakatos kivételével talán.
rokker33
@voltmárjobbis: Hol? Budapesten ezzel kezdtem!
rokker33
@voltmárjobbis: Nem értem miért kell itt mindenkinek mindenbe belekötni!Nézz utána!Több ismerősöm is Pesten talált munkát.Hegesztőként dolgozik a barátom annak a testvére festő gipszkarton szerelő burkolni is tud a másik ismerősöm meg fodrászként dolgozik már lassan 2 éve és nem panaszkodik!Szóval csak kicsit körül kéne nézni és nem mindig sírni,hogy nincs munka meg a kormányt hibáztatni!Ha valaki szerencsétlen és nem ért semmihez az csak közmunkán fog érvényesülni vagy max segédmunka vagy árufeltöltő összeszerelő amihez nem kell ész és kapnak majd 120 140 et havonta ami tényleg nem sok,de Pesten meglehet keresni a 400 at is simán, ha talpraesett vagy és értesz a szakmádhoz!!Ezt nem egy ismerősöm mondta,szóval inkább nekik hiszek mint a folyton síró kurváknak...
voltmárjobbis
@rokker33: 00:06 "Pesten folyamatosan munkaerő hiány van " Igen, ezt mondtad.De hol, milyen, melyik cégnél?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.